Keresés

Részletes keresés

Regimodi Creative Commons License 1998.06.09 0 0 32
papaja,

En is nagyon sokat olvastam regen a Hi-Fi magazint, de szerintem is kicsit elszálltak a
fiúk az ún. SZEÁNSZ-oknál. Már nem is a zenét
hallgattak, hanem inkább a mérőjeleket.
Pl. "A Orion HS 280 jó, csak 1200 Hz-nél, kicsit horpadt a hangkép ". Meg hasonló baromságok. A házimozi egy külön topicot érdemelne, talán majd máskor.


Üdv, Régimódi

papaja Creative Commons License 1998.06.09 0 0 31
Idáig nem mertem hozzászólni, öreg veteránnak éreztem magam.
Én még saját Quadot használtam mostanáig, angol előerősítő, dupla táp, 4ch satöbbi.
Meg is voltam elégedve vele.HB1-hangfalakkal, - Heybrook, aki nem ismeri - igen kellemes.A lemezjátszót, NAD-laposkar, most adtam oda az öcskösnek, 5 éve porosodik.
Fél éve váltottam ONKYO ProLogicos receiverre, a HK játszott még, két hónapig vacilláltam, de az Onkyo szolgáltatásban többet tud, a HK nagyon spártai volt nekem.
Az 5 hangfalat plusz subfoofert lassan hozom össze, most éppen surround CD-ket keresek.
Nekem idáig az Evita CD szólt meglepően jól, baromira tetszett.
Egyetértek azzal, hogy a zenei ízléstől függ a cucc, diszkóra, kemény hard rockra a JBL, Elektro Voice a legjobb. Klasszikusra az angol hangfalak, és Jamo, Tannoy a gyönyörű.
A csövesek nagyon szépen szólnak (én még javítottam anno csöves végfokokat :(( ) de már nem kéne. Bekapcs. után még 10 perc kell mire valahogy használható.
Erről jut eszembe a HIFI Magazin, a végén már teljesen elszálltak a fiúk ezoterikus magasságokba. Félvezetős erősítőket pl. fél óra után szabad használni, stb.
A pro logic kissé digitális, bár a visszhang jó pofa, szöveges adásoknál is bekapcsolom, az érthetőséget is javítja.
Ma egyébként a várható digitális TV rádióadások miatt kivárni érdemes, én is olyan cuccot vettem, amire külső dekóder csatlakoztatható. A THX szintem túl drága, és elméletileg egészen más hangszóróelrendezés kell hozzá, mint a Dolbyhoz.

Külső pro-logic eszközöket, esetleg csak hátső , kis végfokokkal lehet olcsón kapni.

papaja

aSk Creative Commons License 1998.06.09 0 0 30
Wágner úr:

Legmélyebb hódolatom. Köszi a segícccséget!

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 29
Barracuda,

Azt hiszem, mar volt egy zenes topic,
amiben mindenki leirta, hogy szerinte
melyek a legjobb zenek. Itt inkabb a hi-fi
cuccokat szeretnem targyalni. Ki mit favorizal, mik a tapasztalatai egy markarol
stb.

Udv, Regimodi

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 28
ZöPö,

A latszat csal, nem olyan a bolt, mint
amilyennek kinez. En regebben Budafokon
diszkoztam es innen szereztuk be az cuccokat
a bulikhoz. Akkor jo volt. A masik tipp az
a Satellit aruhaz, azt hiszem a Belgrad rakparton van, de nem eskudnek meg ra. Ezt a
boltot pont arra talaltak ki,hogy bemenjel es
az altalad kivalasztott cuccon lejatszd az akar otthonrol hozott zenet is. Ha orakig ott vagy, akkor sem neznek ki, sot meg technikai tanacsadast is lehet kerni. Nagyon korrektek.


Udv, Regimodi

ZöPö Creative Commons License 1998.06.08 0 0 27
Ha esetleg el is adod a kis Missionokat, akkor dobj egy emilt az árajánlattal. Most kicsi Alcomax-ok szólnak a 2,5x3,5 m-es szobámban, el tudok képzelni jobbat is.
Barracuda Creative Commons License 1998.06.08 0 0 26
Uraim!
És a zenéről szó sem esik? Mert talán onnan kellene kiindulni, hogy mit akarunk hallgatni azon az otthoni HiFi-n. IMHO egész más cuccra van szüksége egy operarajongónak, egy jazzmániásnak, egy house-dancemegszállottnak, egy rockzenésznek, egy házimozistának. Én főleg rockzenét hallgatok és szívesen elcserélném a kis Mission dobozaimat valami nagy "dögös" JBL-re, amire egy audiofil nyilván fintorogna. Szó ami, szó szívesen kipróbálnék egy ARC csöves végfokot+előerősítőt meg mondjuk egy Roxane lemezjátszót, de hát akkor már olcsóbb, ha néha nagyritkán koncertekre járok. Hallottátok Isaac Sternt élőben, vagy Maurice Andrét? én igen, én igen.:-)
ZöPö Creative Commons License 1998.06.08 0 0 25
Regimodi: köszönöm a tippet, megnézem. Bár meg kell jegyeznem, én ahhoz a bolthoz egy kicsit régimódi :-)) vagyok: kívülről nagyon diszkólámpa boltnak tűnik, én meg egy olyan boltot szeretnék, ahol a kuncsaft által kiválasztott hangszedőt benyomják egy MicroSeiki turntable-be két másik mellé, hogy a Kedves Vevő válogathasson a kendermagban, hogy tényleg azt akarja-e, szóval szaküzletet. :-))

BTW a kommersz hifiben én is a Technics cuccokat szeretem, nem tudom, miért. Illetve tudom. Amire a három márkanév közül (National, Panasonic, ~) a ~-et írták, azok voltak a nívósabb cuccok anno. Lehetett velük fényezni. :-))

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 24
dulifuli,

Nekem Technics tornyom van, de en
sem allitom, hogy a Technics az igazi
hi-fi. En inkabb ugy fogalmaznek, hogy
az elfogadhato aru/erteku cuccok koze tartozik. A HK mar egy kicsit jobb, de mindenki olyat vesz, ami neki tetszik, vagy
amire penze van. Nekem csak erre fussa.

Nem szeretnem, ha ez a topic is az anyazo
topicok koze tartozna. Van mar epp eleg
beloluk.

Udvozlet from Regimodi

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 23
ZöPö,

A Bartok Bela ut vegen, /Fehervari ut/ van
egy DJ bolt, ahol mindenfele cuccokat lehet
venni hi-fikhez, Galaxis vagy mi a neve.
Ott probald meg.
Ha talalsz Ortofon Concorde tut, ird mar meg
legyszi, hogy mennyibe kerul.

Koszi, Regimodi

ZöPö Creative Commons License 1998.06.08 0 0 22
Szerintetek hol lehet ma Budapesten korrekt SMC hanxedőhöz (piköp) jutni? Mondjuk egy Ortofon FF15 vagy Concorde, ez a minimum. (Nagyon keveset bakelitezek már.) Gimnazista koromban tudtam az összes boltot, de az jó régen volt, most meg már nincs időm a városban bóklászni.
SPS Creative Commons License 1998.06.08 0 0 21
Sziasztok Mindenki,

ez egy _abszolút_ szubjektív müfaj, így én is csak azt írom le, ami nekem van:
Technics lánc (CD, Deck, Equalizer, Erösítö), és végül Tannoy hangdobozok; ja és a lánc és
a dobozok között 4 eres oxigénmentes rézkábelek.

Volt a High-End show a Hyatt-ben; én jópár milliós cuccokat hallottam rosszabnak mint
az enyém, persze volt olyan is, amelyiktöl leesett az állam, s nem is mindíg a legdrá-
gábbak ...

Üdv,

eSPé

nahat Creative Commons License 1998.06.08 0 0 20
Szasztok.

Én csak úgz mozgok itt mint kezdő buzi a gőzben, merthogy eléggé láma vagyok az otthoni hifizésben (a színpadi/stúdió inkábbb fexik). De van egy ismerősöm, aki vett egy Rotel erősítőt, Mission hangfalakat és Sony decket, szóval ez olyan halványan szól jazzel meg rokkal, hogy az fáj. Semmi dög. Akkor most ez hogy van? Minden stílushoz külön cucc?

nahat

kaviat Creative Commons License 1998.06.08 0 0 19
kösz mindenkinek a MDtippet! az MD egy kicsi MDwalkmanrec volt, az öcsém már hazavitte magával, nem néztem a cuccait, csak annyit tudok amit ö mondott a dologrol. magam addig nem fogok ilyet venni, amit le nem csusszan az ára 20ezer alá. amugy az ténleg lyó hogy fel lehet vele venni bárhol.

RIAA korrection: gondolhatjátok hogy odáig eljutottam hogy a RIAA nélküli jelet bevittem a gépbe, csak nekem az a funkció/prg hiányzik /ugye egy tudatlan majom vagyok/ amivel egy korrekt RIAA cuccot tudok (vissza)csinalni.

az hogy zajos a gépem azt meg már nem hallom mert a fülem már rég szétalázódott ...

kavi

$papa Creative Commons License 1998.06.08 0 0 18
Regimodi,

Ja a megfelelő kéró nekem sincs még meg. :-(
Azt hiszem a projectoros TV-nek ippeg az a lényege, hogy nincs képcső, hanem egy projector vetíti a képet az előlapra hátulról. Hogy, hogyan azt nem tudom. Ha valaki tudja, vagy esetleg hülyeséget írtam, akkor kijavít.

Eddig én sem láttam túl jó rear-projectoros TV-ket, de ez a toshiba nagyon jó volt. Persze az is igaz, hogy az ilyen TV-k sokkal érzékenyebbek a külső fényre. Ti. ha nincs elég sötét a szobában, akkor szar a képe, de sötétben meg igencsak ütő.

Kedves dulifuli,

Az elején leszögeztük, hogy a Regimodi nem azert nyitotta a topicot, hogy egymás cuccát fikázzuk.
/fika on
De ha már itt tartunk, akkor a Technics fele annyira sem "hi-fi" mint a H/K. :-)
/fika off
Szerintem éppen az a lényeg az egészben, hogy kinek mi tetszik. Amikor én összetetettem ezt a cuccot a boltban ezerszer ütőbb volt -számomra- , mint bármi más ami a boltban volt. (incl. sony, technics, jamo, orion, onkyo, akármi ...). Itt egy a lényeg, hogy NEKEM (vagy annak aki megveszi) melyik tetszik. Én nem azért vettem a cuccost, hogy nézegessem, vagy dicsekedjek vele, hanem azért, hogy hallgassam. Nekem tetszk. Biztos van olyan akinek nem. Nem baj. Ő majd biztosan mást vesz.

Sporttársi üdv,

$

dulifuli Creative Commons License 1998.06.08 0 0 17
dollárpapa

A HK-ról semmi jót nem tudnék elmondani, szerintem ahhoz képest, hogy milyen drága, elég nagy gagyi!
A JBL meg szerintem egyáltalán nem egy hifi cucc, ahhoz mintha túl durva lenne.Akkor már inkább a Jamo vagy Infinity (esetleg Technics).

Meggyőződésem, hogy a legjobb cuccok, azok Technicsek!

Persze ez csak a saját véleményem...

aTom Creative Commons License 1998.06.08 0 0 16
Amíg én itt irogattam, alaposan megnőtt a hozzászólások száma. "Saját egyedi véleményemet" mondom, nekem a TV és a számítógép nem tartozik az audiophil cuccok közé. Jelenleg egy fekete-fehér hordozható (Junoszty méretű) Videoton TV-nk van. Hogy mi az álom TV-m? A nulla TV. Vagyis ez bedöglik, és az asszony is rájön, hogy fölösleges másikat venni. Mégegyszer hangsúlyozom, ez az egyéni véleményem.

A számítógépet szeretem, az asszony szerint túlságosan is. Egyetlen hely van, ahol ki nem állhatom a számítógépet, és ez a zene. És ha eltekintek a hangalkotó képességétől, és csak mint CD játszót használom, akkor se. Mert mindenféle plusz zajt hoz. Mechanikusat, mert ventillátorok zúgnak benne, és elektromosat, mert a nagyfrekvenciás működés tuti benne van a hangban. (A munkahelyi rádiós kártyám szabályos időközönként kattan, ha beindul a képernyővédő.) És akkor még mindig nincs olyan hangminősége, mint akár egy egyszerűbb de csak zene lejátszásra kitalált CD játszónak.

aTom, a konzervatív

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 15
$papa

De ahhoz a TV-hez már egy olyan kéró
is kellene, hogy elég messziről tudjam nézni. Egy lakótelepi panelban nem lehet
elég távolról nézni.

Másrészt a projectoros TV-kel fenntartásaim vannak, mivel akkora a képcső mérete, hogy az már a felbontás rovására megy, vagy nem ?????

Láttam már néhányat, de a képélességükkel nem voltam megelégedve.

Szerinted ???
Üdv, Rm

aTom Creative Commons License 1998.06.08 0 0 14
- Tesla NAD lemezjátszó, Ortofon MC10S fej, KFKI trafó (emlékszik rá itt valaki, vagy mind fiatalabbak vagytok...)
- Sony X202ES CD játszó
- Teak V8030S kazettás deck
- Orion ST240 tuner (a legendás nagy toronyból)
- Saját építésű erősítő és hansugárzó

Jelenleg elsősorban rádió és CD, de ha a cucc a végleges helyére kerül, elsősorban újra a régi jó LP-k.
aTom

$papa Creative Commons License 1998.06.08 0 0 13
Regimodi,
Sajna a TV meg nem megfelelő. Jelenleg egy 55cm-es Sony, de elég jó a képe.
Az álom TV, az egy több mint 1m-es rear-projectoros Toshiba. A képe gyönyörű, már-már vetekszik a normál képcsövekkel, ráadásul nincs torzítás, mivel egyenes a képfelület. Ja, sajnos az ára is elég szép, azt hiszem kb 1.5 milla.
Bár nem panaszkodom $-jaimat illetően, erre egy kicsit (jó pár esztendő) várnom kell.

Szerintem, nem fog minden a számítógépbe integrálódni. Ha én zenét, vagy filmet akarok nézni, akkor nem akarok számítógépet a közelemben látni. (még véletlenül leülnék elé törzsasztalozni).
Ami érdekes esetleg az az MP3. Már halottam ilyen walkmanról, de túl sokat nem tudok róla.
Ja meg házimozi terén én is tudnék váltani, mondjuk egy AC-3 as THX-es kütyükre. :-)

$

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 12
Fröcsögő,

Nem tudom ezt, hogy képzeled.
Képzelj el PC-t MD deckkel, CD játszóval,
erősitovel, bakelit lemezjátszóval stb.
Mekkora lehetne ??

Egyébként nem kell kidobni a cuccokat
3 év múlva, mert csak a kinézetük fog
megváltozni, és esetleg többet fognak tudni, mint elődeik, de ez nem valószinű.

Lásd: Technics AZ-7 deck, ugyanazt tudja
mint az RS-BX 747, csak puccosabb
kinézettel.


Szóval ?????

Wágner úr Creative Commons License 1998.06.08 0 0 11
aSk sztrovacsek, hát igy:

(A HREF="http://www.sel.sony.com/SEL/consumer/ss5/homeaudio/minisystemsmhc/mhc-rx100av.html" )Ide akármit írhatsz(/A)

Ha most a zárójeleket kicseréled csúcsosra, nyitósra és zárósra, akkor már müxik is. Nézd meg ezt az oldalt View Page Source menüvel.

Na, itt a működő LINK

aSk Creative Commons License 1998.06.08 0 0 10
Regimodi:
Itt megtalálod a paramétereit:
http://www.sel.sony.com/SEL/consumer/ss5/homeaudio/minisystemsmhc/mhc-rx100av.html
(Hogyan kell linket beszúrni?)

Ami nem tetszik:
Pl a mechanikája kicsit hangos bekapcsoláskor, az ébresztés nem fokozatos, egyéb problémákat nem is sorolom...

Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.08 0 0 9
Hát skacok én is nagy audiophil vagyok!
De a digitális multimédia fejlődésének tendenciáit elemezgetve, arra a következtetésre jutottam, hogy én már egy krajcárt sem adok ki új cuccokra! Megmaradok a réginél az szépen elamortizálódik kb 3 év múlva. 3 év múlva a hypy-szupy audió cuccok úgyis a számitógépbe lesznek mind integrálva!
Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 8
$papa,

Hát igen, akinek megadatott a házimozi...
Ha ehhez egy 72 cm-es Pana Tv párosul,
akkor, tőlem bezárhatnak a mozik.
Nekem az a bajom, hogy nem tudja az erősitőm a pro logic-ot. Igy marad a sztereo TV nézés erősitön keresztül.. Pro logic-os erősitőt meg nem fogok venni, mert mit csináljak a másikkal.


$papa Creative Commons License 1998.06.08 0 0 7
A JBL -ben 2 db. mély van. Az egyik csak passzívként működik. Nagyon meg vagyok elégedve vele. A HK tényleg drága, viszont nagyon-nagyon jól szól. :-(

Én sem értem mi a baj a CD-MD átjátszással. Én digit kimeneten-bemeneten keresztül veszek át, és a track-okat mindig jól jelzi az MD. (Analóggal is próbáltam az átvételt és ott is 99 százalékos sikerrel detektálta a számokat.
Egyébként én azért vettem H/K AVI200-at, mert az dolby-prologicos egyben és én nagyon csípem úgy nézni a filmeket. Néha, csak a hecc kedvéért a film közben kikapcsolom az erölködőt és felhangosítom a TV-t. Hát van szájtátás bátran. :-) A hátsó és a középső hangfalak is JBL-ek (ezek nem voltak túl drágák). Az első nagy JBL egyébként olyan jól nyomja a mélyeket, hogy letettem arról a szándékomról, hogy vegyek egy mélynyomó ládát, mivel teljesen feleslegesnek tűnik.

$

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 6
ask,

Milyenek a paraméterei ??

Konkrétan mivel nem vagy megelégedve ?

aSk Creative Commons License 1998.06.08 0 0 5
Nekem egy Sony MHC-RX100AV van, elég jól szól, de valahogy többet vártam szolgáltatás terén tőle.
Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 4
kaviat,

Egyszerűen venned kell egy RCA /már ha a lemezjátszódnak ilyen kimenete van/ és egy 3.5 jack átalakitót. Utána összekötöd a hangkártyáddal, onnan már olyan formátumba konvertálod, amilyenbe akarod. Innen már csak egy lépés a CD irása.

Üdv, Régimódi

Regimodi Creative Commons License 1998.06.08 0 0 3
kaviat,

Miért macerás átirni egy CD-t MD-re ?
Én sok MD-t irok, de a CD játszóm "megbeszéli" az MD-vel , hogy mikor
jön a következő track, az MD pedig automatikusan új track-et kezd irni a lemezen. Bele se tudok szólni.

Ha problémád van, szivesen segitek.

Üdv, Régimódi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!