Keresés

Részletes keresés

oroszlánka Creative Commons License 2008.06.21 0 0 568
Szia!

Meg kérdezhetem mi ez?
MLM, Web áruház, stb?
Előzmény: bedava (567)
buszjegy Creative Commons License 2008.06.20 0 0 566
Még a szóbeli szerződés is szerződés, ha bizonyítható, hogy megtörtént.
Ha meg faxon, emailben folyt a kommunikáció, akkor az még erősebb.

Eddig jo, es? Nem mindegy hogy egy munkavallalo elmaradt munkaberkifizetese a vita targya vagy egy alvallalkozo kesedelmesen kifizetett szamlaja stb... ezekkel teljesen mashova kell fordulni. A feljelentgetes eleg gyorsan forditva is elsulhet.
Előzmény: Törölt nick (559)
oroszlánka Creative Commons License 2008.06.20 0 0 565
Nem kell ide rendőrség! A Megyei Munkaügyi Felügyelőség szereti az ilyen dolgokat.
Előzmény: Törölt nick (557)
oroszlánka Creative Commons License 2008.06.20 0 0 564
Te jó szagú úr isten!!!

Úgy kell igényelni a fizetést???

De meg vagy húzatva!

Milyen cég ez? Fax szám? Igényelni kell a fizetést?
Előzmény: ancsa119 (548)
*balek* Creative Commons License 2008.06.19 0 0 563
Nos az alábbi esetben mit kellene tennem? Van valakinek vmi ötlete? Vagy akkor már tényleg csak a fax marad, ill. a levél alternatívaként?
Előzmény: *balek* (562)
*balek* Creative Commons License 2008.06.19 0 0 561
Ha kijön egy ilyen üzenet, mikor a weboldalra be akarok lépni, hogy:

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Előzmény: *balek* (560)
*balek* Creative Commons License 2008.06.19 0 0 560
Ancsa drága! Kíváncsi lennék, miért nem válaszolsz? Meg arra is, hogy Te vajon be tudsz-e lépni a weboldalra. Mert nekem - és még pár embernek, akikkel kapcsolatban vagyok - sehogy sem sikerül tegnap óta.
Viszont lehetne ezt a problémát jelezni faxon, ill. levélben. Hozzáteszem, hogy emlékeim szerint 30 nap az átfutási ideje a levél feldolgozásának. Olyan jó, hogy ennyire gyorsak. Mert az persze elképzelhetetlen, hogy mail-ben lehessen kommunikálni egy olyan munkáltatóval, aki interneten (is) végezhető munkát ajánl.

A tanácsadóknak köszi a tippeket, fogok beszélni pár emberrel, akinek van hozzá vmi köze. Annyiban nem fogom hagyni, mérhetetlenül bosszant, ha jóhiszemű emberekkel így packáznak.
Előzmény: ancsa119 (550)
buszjegy Creative Commons License 2008.06.19 0 0 558
Amennyire latom elegge el vagytok veszve a vallalkozoi vilagban, ezert szvsz erdemes lenne jogi tanacssal kezdeni mielott feljelentes stb irtok.

Az ugyved nem rohogne ki, de a tisztessegesebbje figyelmeztet, hogy tizenparezer Ft kb 2 ora konzultacio dija.

Eloszor is tusztazni kellene hogy milyen jogviszonybol fakad a tartozas (munkavallalo / vallalkozo) mivel bizonyithato a tartozas fennallasa es hol tart a tartozas behajtasa. Ezutan lehet kitalalni hogy mivel erdemes megpiszkalni tartozot. Bar akkor mar hibat csinaltal, amikor puszira beleegyeztel hogy torlod a forumot mielott fizet.

A munkajog forumon van par hozzaerto ember, illetve talan a zugugyved-en is tudnak nektek segiteni mivel lehet megszorongatni a nektek tartozot. Ehhez kell majd a szerzodes lenyeges pontjai es valoszinuleg eleg hangosan fog sivitani valaki az ellen hogy kikeruljon ez a nyilvanossagra de nem kell tole megijedni :) ha valaki igy fenyegetozik az annak a jele hogy szorul a hurok :))

Mindenesetre e varjatok hogy majd valami hivatal kilep a kek egbol es intezkedik nektek / helyetettetek - vagy ti nekiindultok vagy megy a dolog ahogy eddig.
Előzmény: *balek* (555)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 555
Nézd, Caran, már csak azért is!
(Olyan dühös vagyok, ma már többedszerre volt pillanatnyi áramszünet, és amit írtam előbb, az szépen elszállt).

Annak idején - néhány hónapja - én is indítottam egy fórumot a dologgal kapcsolatban. Igazából annak az ígéretnek a fejében töröltettem, hogy kifizetnek. Természetesen ez nem történt meg. Azt hiszem, ma már ragaszkodnék a fizetésemhez, és ha már megkaptam, csak akkor töröltetném. Na mindegy. Kezdek belefáradni a dologba.

Egyébként meg tévedsz, ha azt hiszed, hogy nem néztem utána ennek a cégnek. Viszont az is igaz, hogy hiába írtam be a gúgliba a nevet, valamiért akkor még nem volt róla infó. Mivel a honlapon szerepelt pár referencia, meg kifizetett számla képe (persze a valódiságát ma már vitatom), hát belevágtam.

Tényleg kellene tenni valamit, hogy ne essen más is ebbe a hibába, de őszintén szólva gőzöm sincs, hogy mit. Szerintem egy ügyvéd lazán körberöhögne, ha megkeresném, ugyanis nekem a több, mint egy év alatt sikerült összegörcsölnöm tizenegynéhány ezer forintot.

Engem maga az elv idegesít. Az, hogy bár ma már alaposan kitárgyaljuk a klubot, hogy óva intünk mindenkit a jelentkezéstől, mégis állandóan vannak újak, akik még nem sejtik, hogy pénzt nem fognak látni. Vagy ha netán valakit mégis kifizetnek, gyanítom, hogy abból a pénzből teszik, amit az új regisztrálók szerverhasználati díj címen küldenek.

Ha van valami javaslatod, hogy mit lehetne kezdeni ezzel az egésszel, akkor írd meg légyszi.
Előzmény: Törölt nick (553)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 554
Küldje el tértivevénnyel az e-mail-t egészen addig próbálgasson e-mail címeket, míg meg nem kapjuk azt.

Ez egy részlet egy levélből, melyet anno a távmunkaklubtól kaptam.
Nem tudom, kinek mi a véleménye róla, de szerintem elég mókás. Tértivevényes mail.

Ha nagyon akarnak, erről szerintem be is tudnak azonosítani, de remélem, hogy nem fognak bombázni a leveleikkel.
Előzmény: *balek* (552)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 552
Egy előző hozzászólásodban utaltál arra, hogy tudod a főnököd mobil számát. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mégis honnan? És ha azt tudod, akkor valószínűleg tudsz ÉLŐ mail címet is. Nem osztanád meg velem? Azért nem kicsit érdekes ez a "kizárólag fax"-on tartjuk a kapcsolatot dolog.
Jaj, bocs, majd el felejtettem: hisz lehet levelet is küldeni, aminek a feldolgozási ideje csupán 30 nap. Hogy én milyen balga vagyok...
Előzmény: ancsa119 (550)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 551
Most őszintén, ha én adatot akarok másolni (esetleg még gépelnék is, ha lenne munkakiírás), akkor mi a fenéért vágnék bele az újságterjesztésbe?
Én is elolvastam a munka leírását, és nekem nincs ahhoz kedvem, hogy hirdetéseket adjak fel, ráadásul ha azt veszem, nem is akarok több pénzt beleölni.
(Egyébként teljesen más ügyben szoktam hirdetni kb. 2 havonta, úgyhogy tudom, hogy milyen anyagi vonzatai vannak. Nem igazán nevezném olcsónak, legalábbis a helyi lapban nem az).
A cég nem arról tehet - ebben igazad van -, hogy nekem mihez van kedvem, ill. mihez nincs. A cég arról tehet, hogy a fixnek nevezett munkadíjat állandóan változtatja, meg szerintem arról is, hogy több, mint egy évi munka után a dolgozójának egy árva petákot sem utalt. Szerintem ezt már nem is kellene kérni. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy bárki is faxon igényelné a jogosan megkeresett bérét ebben az országban. Általában a munkáltatók kérés nélkül szokták kifizetni - havonta - a járandósságokat.
Vagy talán rosszul emlékszem? A férjem fizetése is szinte napra pontosan megérkezik a folyószámlánkra, és érdekes módon sem nem faxol, sem nem email-ezik, és még csak telefonálnia sem kell, hogy megkapja.
Az én járandósságom is mindig megérkezik, persze nem a távmunkaklubtól.
Előzmény: ancsa119 (550)
ancsa119 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 550
Ha már a céghez jelentkeztél, akkor mást is csinálhatsz mint az adatrögzítés, amire a rendszer lehetőséget ad más munkafolyamatokban.

Pontosabban Te csak adatot másolni szeretnél, a többi munkához nincs kedved. De erről nem a cég tehet! A többi lehetőség is előtted áll. Én is így gondolkoztam, aztán beláttam, hogy nekem is mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy boldoguljak és ki kell használni az összes lehetőséget, annak ellenére is, ha nincs kedvem hozzá. Az újságterjesztés pedig elég jól megy! Szerintem ha valamiben pénz van, akkor azt kell csinálni. Én nem csinálom az adatmásolást, nem vacakolok vele.

Én javaslom, hogy küldd el a faxot, pl. postáról is lehet feladni, az a biztos.
Előzmény: *balek* (549)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 549
Őszintén szólva én annak idején CSAK adatmásolásra jelentkeztem. A többi alternatíva nem vonzott.
És nem, nem igényeltem faxon, merthogy nincs faxom. És nem is óhajtok beszerezni.
E-mailben tartottuk a kapcsolatot egy ideig, addig, amíg vissza nem dobálta a leveleimet a szerver. Nem tudom, hogy letiltottak-e, de nem igen tudok mást elképzelni.
Szóval levélben kaptam az ígéretet a következő hétre, hogy utalnak.
De nem történt semmi. És azt sem tartom valószínűnek, hogy bármit változtatna a dolgon, ha én az igényemet faxon nyújtanám be.
Előzmény: ancsa119 (548)
ancsa119 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 548
Egyébként a fizetést faxon kell igényelni a 62/221-008-as számon. Megtetted?
Előzmény: *balek* (546)
ancsa119 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 547
Az adatrögzítésnél régen minden egyes adat esetében változott a munkadíj. Most nem így van, tehát most fix 3,-Ft. De nem az adatrögzítést kell erőltetni, remélem tudod, ugyanis az újságterjesztésben van a pénz, ha akarsz pénzt keresni, azt kell csinálni.

Amit nem értettél, és arról írtam, ami itt is történik, hogy a cég próbált segíteni, de kitiltottak mindenkit, mert ugye akkor még volt jelentkezés, és munkát osztott ki a cég a fórumon. Aztán szóba került az újság is, amit terjeszteni kell. Na ez már reklám volt, és ezért nem lehetett fórumozni.
Előzmény: *balek* (546)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 546
Bizonyára igazad van, de akkor nagy valószínűséggel Te vagy a kivétel, aki erősíted a szabályt :s.
Nekem csak az ígéret jutott, hogy jövő héten utalják a fizetésemet.
Ez - nem akarok valótlant állítani - minimum 2 hónapja történt.
Szóval légy büszke magadra, és gyűjtögesd a cégnél keresett pénzecskédet.
Szerintem azok, akik kaptak onnan pénzt, arányában jóval kevesebben vannak, mint azok, akik befizették a beugrót.

Az meg, hogy változó munkadíjak vannak, hát nem tudom... Ha egyszer azt mondják, hogy már nem változó, hanem fix az adatrögzítés díja, ami 5 Ft, akkor hogy a bánatban van, hogy már 3 nappal később csak 4 Ft? Akkor mitől fix? Ráadásul rövid idő leforgása alatt meg már csak 3 Ft?
Ezt a büdös életben nem fogja tudni nekem senki megmagyarázni. Még Te sem. Akárki is vagy.

"Volt már rá példa, hogy egy páran beléptünk egy másik fórumra, és dolgoztunk, a cég fórumon keresztül nyújtott ügyfélszolgálatot. Aztán kitiltottak minket, mert ez üzleti tevékenység és reklám." - ezt a részét a bejegyzésednek nem sikerült értelmeznem. Bocs.
Előzmény: ancsa119 (545)
ancsa119 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 545
A cégnél változó munkadíjak vannak, ezt mindenki tudja és tudta. Én amikor kikértem a fizetésem, küldték a bankszámlára, soha semmi probléma nem volt. De ezen a fórumon már meggyanúsítottak, hogy beépített ügynök vagyok, aki pénzt kap azért, mert védem a céget. Volt már rá példa, hogy egy páran beléptünk egy másik fórumra, és dolgoztunk, a cég fórumon keresztül nyújtott ügyfélszolgálatot. Aztán kitiltottak minket, mert ez üzleti tevékenység és reklám. Na mindegy. Én nem győzök meg senkit sem, egyrészt nem feladatom. És nincs is már felvétel. Tudtommal ki is lehet lépni a cégtől, és visszafizetik a szerver díjat. Semmi probléma sincs velük.
Előzmény: *balek* (538)
buszjegy Creative Commons License 2008.06.18 0 0 544
Ilyenkor az van hogy egy cegrol nem fogjak elhinni hogy a gonosz tavmunkasok aldozata mikozben a regisztralt nagyeszu kepviseloje idiota modjan frocsog es fenyegetozik.

Az meg meg kifejezetten hiheto, ahogy felszolal a jo munkasno a ceg vedelmeben aki tavmunkaskent otthon dolgozik de kozben tudja mas dolgozokrol hogy mit nem csinaltak meg :))
Előzmény: ancsa119 (537)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 543
Tudod, engem az döbbentett meg, hogy mennyi új regisztráló van. Egyértelműen látszott - a távmunkás számának beírása után a munkák elszámolásánál -, hogy nagyon sokan jelentkeztek dolgozni, holott így utólag nekem eszem ágában sem lenne újra fizetni szerver használati díjat. Mikor én jelentkeztem, totál más képet festettek erről az egészről.
Most meg ha beírja a delikvens a keresőbe ezt a távmunkás bigyót, akkor kellő - negatív - infót találhat ahhoz, hogy ne vágjon bele. De úgy tűnik, hogy sok ember nem hajlandó más kárán tanulni, inkább ragaszkodik ahhoz, hogy megfizesse ő is a tanulópénzt. Ez meg elég szomorú dolog.
Előzmény: snowflake8 (542)
snowflake8 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 542

Legalább nem lesz skizoid attól, hogy éppen melyik nicken ír.

:)))

Előzmény: *balek* (541)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 541
Attól, hogy Annaként ír, nem gondolod, hogy Sándor az igazi neve, és hímnemű?
Kissé gyanús számomra, hogy - érdekes módon - Annácskán kívül eddig még senki sem védte - ahogy Te fogalmaztál - a "mundért"?
Előzmény: snowflake8 (540)
snowflake8 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 540

De nehéz az élet... az ident nickek elszürkülnek...

 

A gonosz távmunkások pedig halomra csalják és verik át, láblógatva, kettőt kattintva szegény - szerencsétlen távmunkát reklámozó vállakozóinkat.

 

Feldolgozhatatlanul szomorú ez.

 

:)))

 

De majd Ancsa jól megvédi a mundér becsületét. :)))

*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 539
Egyébként meg az én címem azért nem publikus, mert nem óhajtok mindenféle levelet kapni a klubtól. Van már egy rakatra való, azokat megőrzöm, hátha jól fognak még jönni a későbbiekben. De azt garantálom, hogy nem vagyok felbérelt ellenlábas, és csak a tényeket írtam le. Azok pedig az alábbi hsz-ban vannak.
Előzmény: ancsa119 (537)
*balek* Creative Commons License 2008.06.18 0 0 538
Én elvégeztem az összes munkát akkor is, amikor hihetetlenül alacsony volt a bérezés. A férjem már komplett idiótának nézett, és hiába mondta, hogy hagyjam a francba ezt az egészet, én dolgoztam, mert úgy hittem, van értelme annak, hogy másolom az adatokat.
Most megint előállt az a helyzet, ami kb. fél évvel ezelőtt is: nem tudok belépni a honlapra sem, hiába írkálom én a klubtól kapott kétféle jelszót, meg a saját választottamat, egyszerűen nem fogadja el.
Most akkor megint kinél van a probléma? A szerver áthelyezést már vagy 2 hete kiírták, és mégis be lehetett lépni. Az már más kérdés, hogy a lefixált 5 Ft-os adatmásolási díj valamilyen okból kifolyólag időközben lecsökkent 3 Ft-ra.
Na mindegy, eddig kitartottam, de azt hiszem, ez már tényleg túllép minden határon.
Már több, mint egy éve "dolgozom" a cégnél, de eddig még egy árva vasat nem kaptam a "munkámért".
Szerintem türelmes voltam, úgy tűnik hiába. Jövő héten kérni fogom a béremet, addig meg olvasgatom itt a fejleményeket.
Előzmény: ancsa119 (537)
ancsa119 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 537
Tudomásom van róla, hogy, a céget nagyon sok olyan távmunkás verte át, aki jelentkezett, és nem csinálta meg azt, amit mondtak. Ilyenkor mi van? Magyarországon szerintem azért nincs sok távmunkát adó cég, mert a távmunkában dolgozó munkaerő teljesen megbízhatatlan. Szerintem a távmunka inkább azt jelenti, hogy "dejó, nincs itt a főnök..." Sokan szerencsétlennek és áldozatnak tüntetik fel magukat, miközben egyszerűen nincs kedvük dolgozni, pénzt akarnak keresni egy-két kattintással. Nagyon sok "ártatlan" távmunkás szerintem nem is olyan ártatlan.
Előzmény: buszjegy (536)
buszjegy Creative Commons License 2008.06.18 0 0 536
Na ugy latszik hogy megint hulyeseget beszel kicsi szivem... gyakorta kenyszerul arra hogy hazudozz a hulyesegek miatt amiket meselsz?
Előzmény: Törölt nick (534)
buszjegy Creative Commons License 2008.06.18 0 0 535
Ezek a forumok arra is jok hogy ugyeskedo cegek trukkjeirol irogassanak azok akik atverve erzik magukat.

Idonkent aztan megjelennek a trukkos cegek hatteremberkei is es nagy pofaval probalnak fenyegetozni, de ez joreszt csak arra jo hogy meg jobban lejarassak magukat a piti hulyesegeikkel. Hat ez van csokolom, lehet szamlat kuldeni, lihegni, vagy a valtozatossag kedveert megprobalkozni tisztessegesen uzletelni.
Előzmény: Törölt nick (531)
Sredni Vashtar Creative Commons License 2008.06.18 0 0 533
Mi csak figyeljük ezt a fórumot, és reméljük egyszer személyesen találkozunk azokkal az emberekkel, akikkel szeretnénk.

Ezt IRL fenyegetésnek vettem és eszerint intézkedtem.

Köszönjük Emese.
Előzmény: Törölt nick (531)
buszjegy Creative Commons License 2008.06.18 0 0 532
En is jot rohogtem amikor egy komolytalan ceg komolytalan pojacaja elkezdett fenyegetozni hogy szamlat kuld azert hogy nyilvanosan probalja kimosni a cege zavaros dolgait.

Egy ilyen cegnek sok fogalma nem lehet semmirol, ha mar ilyen hulyeseget irogat a sajat kepviseleteben. De hat vannak ilyen nulla cegek, ketsegtelen, ugye tav-munka-klub-help-kimagyaraz-okoskodik-erolkodik...
Előzmény: Törölt nick (530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!