Keresés

Részletes keresés

mollpe Creative Commons License 2002.12.06 0 0 46
CSÁ! Ezt a válaszod kéne a főnökének megküldeni!
Hátha kirúgják 1 picit!
Előzmény: robi77 (45)
count M Creative Commons License 2002.12.05 0 0 42
Hátigen. Bár most egy kicsit elszalad velünk a ló és sznoboskodtunk egy sort... :-) Azért vannak jópáran akik kényszerből vesznek ilyen gépet. Inkább azokra gondoltam akik megtehetnék hogy igényes berendezést vásároljanak, de teljesen elvarázsolódnak a 256 színű képernyővédőtől meg a ráragasztott matricáktól, és ráköltenek 2-300-at egy ilyen sz@rra.

Figyelj, a Sonynak és a Technicsnek vannak erősen a high-end kategóriát súroló cuccaik is (asszem S-ból az ES széria például, a T-ből meg az a pezsgőszínű, a szériát nem tudom), annyira azért ne bántsd ezeket. :-) Igaz, ezek nagyságrendekkel drágábbak a low-budget gépeiknél.
A múltkor a Sharp digitális erősítőjén ámultam el: azt hittem ez a márka már csak a kínai piacon létezik, erre összeraknak egy csúcstechnológiás "state of art" gépet, ami egyszerűen döbbenetesen jól szól.

A Pio döntése mögé természetesen nem látok, de vszeg nagyon durva gazdasági okai vannak - ehhez nem értek egyáltalán de elgondolkoztató. Bár ha körbenézel, az Ericsson majnem becsődőlt, a Motorola is kiszállt (más piacokról beszélek) - effelé halad a világ. Kib@szott nagy multik és precíz, "kézműves" kis cégek.

r.cM

Előzmény: robi77 (41)
count M Creative Commons License 2002.12.05 0 0 40
Lehetett kapni, de - gondolhatod - nem árulták nagy sikerrel. Ha csóri eladó esetleg be is próbálkozott, az okos vásárló reakciója általában ez lehetett: "Miezarondaaaa? Aggyál szonit vagy teknicset vagy olyan izét ami világit meg a multkor láttam azt az ajvát szuperpoverhárdkórbasszukiemeléssel, ötezer vattal apááááám..." >:-)))

r.cM

Előzmény: robi77 (38)
count M Creative Commons License 2002.12.05 0 0 37
Rob, sajnos nem tudom az aktuális árakat, de sztem olyan 100-120 körül indul és megyeget felfelé mind a CD, mind az erősítő. Mondjuk ebben is szerencsém volt bár kissé hülyén kezdtem a vásárlásnak: elsőnek az erősítő lett meg a nagy ... üzletláncból feleáron ("Mert hülye azért nem vagyok" ;-)), aztán a régi márkaképviseletből a lejátszó és a hangfalak (ha jól emlékszem, olyan 20% kedvezménnyel), majd egy másik cégtől a rádió, szintén feleáron. Összeségében véve úgy tűnik jól jártam, de szvsz majdnem mindenhol érdemes alkudozni, tehát ha mondanak egy összeget nem kell rögtön elfogadni, ők se gondolják komolyan... :-)

r.cM

Előzmény: robi77 (36)
count M Creative Commons License 2002.12.04 0 0 35
Caro Roberto,

a szervízhálózatról (illetve a hiányáról) jók az infóid, sajna... :-( Volt egy olyan gondom, hogy kikapcsolásnál "pattant" az erősítő - na, két nappal a gari lejárta előtt vittem el a szervízbe, deazér' megcsinálták. :-) Végülis jól jártam, de tudok olyan emberről aki nem volt ilyen szerencsés...

r.cM

Előzmény: robi77 (34)
count M Creative Commons License 2002.12.04 0 0 33
SGyulus, én is értetlenül állok az eset előtt, mint írtam is: "ők általában aranyosak és értenek is hozzá". De tényleg ez történt.

r.cM

Előzmény: SGyulus (32)
SGyulus Creative Commons License 2002.12.04 0 0 32
Sziasztok!

Hm, fura count M, amit a Satsystemesekrol mondtal. En egy kicsit a vedelmukre kelnek, mivel velem nagyon korrektek voltak. Mind, a P4-s es a harman/kardon cd vasarlasakor is. Telefonos es email-s kerdeseimre is rendesen valaszoltak.

Sot, amikor a harman/kardon cd lejatszomat vettem, akkor meg az idopont egyezteteskor a telefonban meg is kerdeztek, hogy milyen cucc van otthon, mert akkor szepen ossze raknak nekem - a lehetosegekhez kepest - egy hasonlo rendszert a boltban. Es ez igy is volt. Oda mentem, es nyugiban hallgatgattam a cuccot es az elado srac kedvemre cserelgette a rivalis lejatszokat es csak velem foglalkozott.

Igaz, ez kb. 3 eve volt. De ezen tapasztalatok alapjan en nyugodt szivvel ajanlom oket.

Udv,
Gyulus

Előzmény: count M (31)
count M Creative Commons License 2002.12.04 0 0 31
Ööö... gondban vagyok a megszólítással... Robi, Roberto vagy a "hivatalos" robi77? :-)))

Szóval, örülök hogy tisztáztuk a félreértést, már azt hittem hogy teljesen kommunikációképtelen vagyok. :-)

A bolt a "lövöldőzős" gyorséterem mellett, egy udvarban található, kb. a 6-os megállójával szemben. Bemész az udvarra és kicsit balra, szemben találod.
Abban az értelemben nem hülyék az ottaniak hogy eléggé értenek ehhez az egészhez, terveznek komplett házimozi- és multi-room rendszereket, és válaszolnak is a kérdéseidre. A baj akkor jön elő hogyha Neked van vmi problémád (javítás, garancia); vagy - érdekes módon - adnak mondjuk kedvezményt aztán egyszerűen elfelejtik. Inkább akkor úgy mondom hogy nem korrektek. Persze ha van 3-6 milliód plazmatévére már más a kép...

A SATSYSTEM-eseket ismerem még nagyjából, ők általában aranyosak és értenek is hozzá. De, náluk akartam Yamaha hangfalat venni, raktáron persze nem volt, és jött a következő szöveg: "Rendeld meg nyugodtan, le kell tenni a teljes árát előre... hogy belehallgatni?... hát azt kérem nem lehet...". Namost hadd ne vegyek hangfalat katalógusból...

"Sznobság és a presztízs". Hátigen. Ettől függetlenül nekem is megvan az álomcuccom, majd szombaton kiderül, megvehetem-e... :-)))

Nekem nincs különösebb bajom a "kommersz" hifikkel, meghát sokszor a komoly cuccok is ugyanazon alkatrészeket tartalmazzák (pl. a NAD új cd-játszóiban - C521i és C541i - Sony mechanika van). A Pio-król se nagyon tudok semmit, a toroid trafó viszont jó jel. Az az igazság hogy mostanában nem nagyon foglalkoztam ezekkel, én már túl vagyok a hercehurcán. :-) A legközelebbi egy interconnect kábel beszerzése lesz, de még nem tudom milyet válasszak és mennyi pénzem legyen rá. Tudod, arányérzék... ;-)

r.cM

count M Creative Commons License 2002.12.03 0 0 28
Huh, robi77, szerintem Te félreértettél vmit... Nyilván nem Te mondtad hogy seggfejek hanem én, és azért mondtam mert tényleg azok: van egy csomó rossz tapasztalatunk velük. Ez miért "durva és méltatlan"? :-))) De hát egyáltalán nem ellened irányuló cinizmusról vagy vmi hasonlóról van szó. És komolyan meg akartalak kímélni attól hogy ezekkel az emberekkel találkozz. Na mindegy, remélem így már OK.

Nekem - gondolom már sejted - egy komplett C-szériás NAD cucc figyel otthon, Polk Audio hangfalakkal. Hát mit is mondjak... Finom, lágy hangzás, kiváló sztereo kép, részletes de nem tolakodó magasak és közepek; egyedül talán a mélyeken lenne még mit erősíteni. Ez utóbbi hiányosság vszeg a rossz elhelyezésből ered és csak akkor oldódik meg ha nagyobb térbe kerül a kicsike. Ja, és nem vagyok reklámember és sem, hiszen a saját cégemre csak nem mondok rosszat... :-)

Ha elfogadsz egy jó tanácsot: úgy tűnik, nagyon jól állsz a hifikérdéshez, de az ára ne nagyon legyen mérőszám: értem ez alatt hogy azért mert vmi 6-800 ezerbe kerül még nem biztos hogy Neked jó lesz! A másik: tanulj meg kiszálni! Mindig van jobb cucc (persze egyre kevébbé jobb viszont exponenciálisan drágább), szóval érdemes tisztában lenni a pénzedért kapható minőség reális értékével. Arányérzék, ez a kulcs.

HK? Nagyjából passz, de biztosan jó. Nem tudom. A módszer mindig ugyanaz. Felpakolsz tíz CD-t amit ismersz és szeretsz (tehát hallgatni szoktad és előreláthatólag hasonló zenéket fogsz vásárolni), elviszed a boltba és hallgatod és hallgatod és hallgatod... Ha "jó néhány évtizedre" kell a gép, akkor ezt az időt nem szabad sajnálni.

r.cM

Előzmény: robi77 (27)
tere Creative Commons License 2002.12.02 0 0 25
Az "általában jók" jelzőt úgy értettem, hogy ha valamire rá van írva, hogy ROTEL, azzal baj nem lehet úgy hangzásilag (sem). Tehát bátran megveheted, nem fogsz csalódni.
count M Creative Commons License 2002.12.02 0 0 24
Te robi77, nem vagy véletlenül vmi Rotel reklámember? :-)

Akadémikus a vita, nekem a NAD kinézete kifejezetten tetszik, míg a Marantz pl. túl csicsás (általában).

Egyébként a minimalizmus nekem pont egyenlő a szépséggel - és itt arra gondolok hogy a minimál nem egyenlő azzal hogy "kevés" vagy "üres", hanem hogy mindenből annyi van amennyi kell, se több, se kevesebb - ez egyszerűen művészet. De hát ez is szubjektív persze, úgyhogy - ha nem bánod - tagadom amit mondtál. ;-)

De, tudod mit? Ne menj el az Oktogonon lévő NAD bemutatóterembe mert oltári nagy seggfejek dolgoznak ott, szóval ekkora áldozatra nem kérlek... :-))) Viszont hidd el nekem hogy szépen szólnak azok is.

r.cM

Előzmény: robi77 (23)
count M Creative Commons License 2002.12.02 0 0 22
Nana! A NAD csinálja a legszebb cuccokat a világon! :-))) Minimál design, semmi f@szolás. És tényleg jól is szólnak...

r.cM

Előzmény: robi77 (21)
tere Creative Commons License 2002.11.30 0 0 20
:)) jóvanna, valahogy el kell mondani.
MidiTom Creative Commons License 2002.11.30 0 0 19
"A fiziológiás hangerőszabályozás az emberi fül tökéletlenségének korrigálását hivatott elvégezni"

:)

A törzsfejlődés nem jól sikerült. Maradtak bugok az emberben. Le kéne tölteni a 2.0-ás upgrade-t!

Előzmény: tere (17)
psychonaut Creative Commons License 2002.11.30 0 0 18
Azé a Class "A" Technics, több mint nem rossz. Az új technicsek valóban nincsenek a toppon (legalábbis amit én hallottam)
Előzmény: tere (17)
tere Creative Commons License 2002.11.29 0 0 17
Sziasztok!
Jajj...

"a sonynál 70w felett kezdtek eltünedezni a mélyek,"

Ez a fiziológiás hangerőszabályozás miatt van. Ennek a karakterisztikája (elő)erősítőnként változhat. A fiziológiás hangerőszabályozás az emberi fül tökéletlenségének korrigálását hivatott elvégezni, melynek a lényege az, hogy alacsonyabb hangerőnél elkezdenek eltűnni a legmélyebb és a legmagasabb hangok (Pontosabban a fülünk nem érzékeli olyan erősnek őket.), ezt korrigálja az elektronika. Ezért kisebb hangerőnél (szabályozó állásnál) az erősítő megemeli a spektrum két végét, nagyobbnál pedig leszabályozza. (Mellesleg a manuális LOUDNESS funkció is erre a célra szolgál, de diszkóséknál persze fullon is használni kell...)

A Rotelek úgy általában jók. :) Itt egy RB-980BX ketyeg 2x150W-on akár. (gond nélkül kijön belőle) És két régi titánium magasdómos, aktív-passzív mélynyomós JBL TLX-20-at hajt. (ezekből is kijön) :) Szóval szól is és szépen is. :))

A Jamo kérdéses, hogy milyen szintű HIFI technikát képvisel. Ha JAMO falaid vannak, ahhoz bőven megfelel egy Class "A" Technics erősítő is, sőt! :)

flip17 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 15
Hi!

Nekem Denon erősítőm van. Ha valaki tényleg ZENÉT akar hallgatni, akkor felejtse el a Sony-t, Panasonicot, meg hasonlókat....

Amikor én vettem összehasonlítottam egy drágább sonyval. Hááááááááát.... Az enyém 4x40 W-os, a sony meg 100 volt.... Egy 200 w-os Jamo hangfallal próbáltuk, a sonynál 70w felett kezdtek eltünedezni a mélyek, meg nem is szólt olyan hangosan. A Denonnal 35w-nál majdnem leégettük a hangfal magasát..... ( Tehát a Jamo sem egy hajdejó cucc, de azért elmegy. )

De szerintem nem a hangerő a lényeg, hanem a dinamika, amit az átlag cuccok meg sem tudnak közelíteni......

Ha tényleg van 250e pénzed rá, akkor vegyél egy Denon erősítőt olyan 100e körül, lehetőleg ugyanolyan márkájú, vagyis Denon Cd játszóval. Ezeket már lehet kapni, olyan 50-60e-ért is.
A denon hangfalak már nem biztos, hogy beleférnek......

Ha nem akarsz túl drágát venni, akkor Infinity. Ez elég jó szerintem, és 60-70e-ért lehet venni ( használtan).

Ja, ez a konfig szerintem mindenféle zenéhez elfogadható, kivéve a mai tuc-tuc zenékhez, mondjuk ezeket is meg lehet hallgatni rajta, de szerintem felesleges hozzá ilyen drága cucc.

A hangfalakat én csináltam! ( 300w, ha be van kapcsolva a loudness, akkor a mélyet nem bírja max hangerőn! Mondjuk ez sem a hangfal hibája....)

Előzmény: robi77 (14)
tere Creative Commons License 2002.11.26 0 0 13
Ja, bajom nincs a minőséggel... :)
És a számgépet vissza tudom hallgatni az erősítőn. (monitor) :)
tere Creative Commons License 2002.11.26 0 0 12
Mit akarsz kazettáról digizni és milyen minőségben? Nekem simán megy a dolog az SB Liveommal. A pioneer (SA-540) erőlködőm tape-2 rec outján megyek ki a számgép line in-jére. És a line out megy az erősítő tape-2 monitor bemenetére. Így az erősítő előválasztóján kiválasztott berendezés szól a számgépre. Így tudok kaziról, Tunerről, Phonoról, bármiről digizni. SoundForge-ot (4.5h) használok utómunkára.
PETYUS Creative Commons License 2000.11.30 0 0 10
És milyen hardware kell a digizéshez? Van-e alkalmas hangkártya 20000Ft alatt? Mire kell még ügyelni, hogy ne szedjen össze fölösleges zajokat? Milyen gép+oprendszer alkalmas?
Előzmény: Recece98 (8)
Milk Creative Commons License 2000.11.30 0 0 9
Szia Recece98!

Ha ez minden álmod, akkor javaslok bármilyen
szofvert, aztán ráengedni egy zajleszedőt.
Itt találsz vagy harmincat:


Én személy szerint a Dart Pro 32-t próbáltam,
és csodákra képes. De szerintem a többi is
hasonlókat tud. Nézd meg a GramoFile-t,
asszem az a neked való!

Üdv:
Milk

Előzmény: Recece98 (8)
Recece98 Creative Commons License 2000.11.29 0 0 8
Sziasztok
Kazettat mivel erdemes digizni? Program es esetleg letoltesi hely kene.
udv
Topy Creative Commons License 2000.09.20 0 0 7
Szerintem zold pottyokkel jobban szolna... :)
Felreteve a hulyeseget:
Azt a HIFI guruk (magam nem szamitom kozejuk) is ki szoktak emelni, hogy a hallgatott zenehez kell venni a cuccot. Amin komolyzene szepen szol, azon altalaban mas nem. Amin meg mas igencsak ut, azon siralmasak a klasszikusok (ilyet szemelyesen is hallottam).
A hazimozi cuccok meg... azok _hazimozi_ cuccok. Szakadjon a szomszedban a csillar, ha Svarci bacsi robbantja a gonoszokat!

Egyebkent szamolgassunk egy kicsit: Gondolj bele, hogy mibe kerul egy szep hangu erosito. Azt szorozd fel harommal (dekodert nem szamolunk a dobozon-egyebeken torteno sporolas miatt). Nezd meg mibe kerul egy par _jo_ lada. Mivel hatra-kozepre egyebkent sem szoktak csucs cuccot tenni, ezt csak kettovel szorozd. Mekkora osszeg fog kijonni?

Ha megnezed az arlistakat, altalaban az osszeg felet elviszi az erosito. Nem azert mert jo, hanem mert benne van a dekoder meg a hat csatorna. Pedig erositobol meg egesz olcson lehet jot venni. De mi marad dobozokra? Es azok sajnos tenyleg dragak...

Miert nem vettel passziv dekodert es aztan mindenuve Alesis Monitor One-t? :)))))))

Topy

Jurij Gagarin Creative Commons License 2000.09.20 0 0 6
hello,

nos... en nemreg vettem egy mezei hazimozi erositot, melynyomot, hangfalakat... tipus szerint: yamaha dsp-a5 / yamaha yst-sw90 / quadral ascent-250 ... a cucc 250.000 Ft-ba kerult... es eleg gyengen muzsikal... illetve elvarasaimhoz kepest gyengen... [topy: lehet hogy piros filcpottyoket kellene vennem hozza??? :)] az ascent-250-es pl. gyonyoruen szol akusztikus felvetelekkel, de ha elektronikus zenerol van szo, akkor mar gyengenek szamit... javaslatom hogy nezz be par szakuzletbe [mostanaban mar eleg szinvonalas a valasztek mindenhol] es hallgassd meg a hangfalakat/erositoket. vigyel par altalad ismert felvetelt, akkor tudni fogod hogy hogyan szolal meg a cucc. en sajna elkovettem azt a hibat hogy csak 1 cd-t vittem, es mivel jol szolt, megrendeltem a falakat... csak a sajat fuledre tamaszkodj! remelem segitettem..

udv,
jurij gagarin

Előzmény: Topy (5)
Topy Creative Commons License 2000.09.18 0 0 5
Hadd szoljak bele en is:

"...az egyik baratom felajanlotta, hgy 100 000-ert szerez nekem hangfalat, ami tuningolva lesz, meg 150 000-ert erositot es cd playert, ami szinten tuningolt, plusz eladna nekem a diskman-et "

Na az a kerdes, hogy mit jelent a tuningolt.
Mert ha azt, hogy a hangfalban csak Vifa hangszorok vannak, a valtoban AN olajpapir kondenzatorral es mondjuk ezust Kimber kabelekkel: akkor azonnal vedd meg :)
Hasonloan az erosito es CD. Tehat a tuningolt cucc nem biztos, hogy rossz cucc. Kis hazankban tobben is foglalkoznak gyari cuccok (doboz, erosito, CD, lemezjatszo) feljavitasaval, _nem fusiban_!

Topy

Deep Presss Creative Commons License 2000.09.18 0 0 4
Hello!

Bocs,hogy keson irok,de foglalt foltam a hetvegen..
Szoval...100.000 hangfalra,150.000 erositore,meg cd playerre. 10.000 discmanre...
Az 260.000 forint,ha jol szamolom..!!!!!!!!
Figyelj ide..Az nagyon sok penz!!! Szerintem a az illeto,akit te haverodnak nevezel,nagyon at akar teged verni...Nem nagyon vagyok tisztaban az arakkal,de szerintem annyiert eleg komoly cuccot tudsz venni,uzletben is...
Es mi az,hogy tuningolt hangfalak? Magyarul leegette mar a hangsugarzokat, es ujra van tekercselve..azert tuningolt..Vagy hogyan mashogy?
Felejt el..
HAsznalt 8 eves discmant szinten..ha nincs rajra az anti shock system,ami azert van rajta,hogy ne ugraljon,akkor minek az egesz?
Annelkul az egesz nem er egy fabatkat sem..
Egyebkent szerintem van videoton szerviz magyarorszagon,hiszen mai jol mukodo magyar ceg...
Szerintem menj be egy muszakiboltba,es kerdezd meg az eladotol a Videoton telefonszamat,es hivd fel oket...
Mondjuk meg mindig nem arultad el,hogy mennyit szandekozol kolteni..Igy nem tudok sokat mondani..
A hangfalakkal kapcsolatban...
Hat igen..A komolyzene az egy kenyes dolog..Az meg a CD jatszokat is kellemetlen helyzetbe tudja hozni..
Na de ha eddig kazattarol hallgattad,akkor az utan megis egy mennyei aldas lesz CD-rol..:)))
Jo lenne ha tudnam,hogy mennyi penzed van a cuccokra..De ha az a 260.000 rendelkezesedre all,akkor probalj meg olyan hangfalakat nezni,ahol kulon van a ket satellite ,azaz a kozep,es magas sugarzo,es kulon az un. subwoofer,azaz a melysugarzo.Az azert jo,mert garantaltan lesz megfelelo mely hang a lakasban,fuggetlenul attol,hogy hova helyezet..Ez nagyon fontos dolog,hiszen a HI-FI-ben neha millimeterek is szamitanak,hogy hova helyezed a hangfalat, a hangzast illetoen.
A masik,hogy nem foglal nagy helyet,hiszen a satellite speakerek kicsit,a melynyomot meg akarhova rakhatod,akar az agyad,vagy a szekreny ala..Es nem kell draga hangfalalalvany,stb...
Szoval gondolkozz menyit akarsz kilteni..De ha mar megis csak hasznalt cuccnal maradsz,az sem rossz,neha nagyon jo uzleteket lehet csinalni..De akkor mar inkabb javaslom,hogy valamelyik hirtetoujsagban nezzel szet,marcsak azert is,hogy tisztaban legyel nagyjabol az arakkal..Es nem hagyd magad megvezetni a haverod altal..
Ami meg fontos,majdnem elfelejtetem..Amit latsz a hangfalakra,meg az erositokre irkalva kulonfele mesenek tuno szamokat,hogy ennyi,meg ennyi watt,az altalaban nem szabad kezpenznek venni..Az azt jelenti,hogy mennyi a vegleges teljesitmenye,de ha odanyomod neki,akkor fele akkoranak sem tunik,mert elkezd torzitani..De persze minel nagyobb az ertek,annal jobb.:))
Az uzletben meg igenis nyugodtan probald ki,hogy hogyan szol,milyen hangosan,hiszen te vagy a vasarlo,te fizetsz azert,amit meg akarsz venni,es meg szep,hogy ki akarod probalni..Foleg,hogy otthon meg nem divat az mindig,hogy hogyha valami nem tetszik,vissza tudjad vinni az uzletben..
Na remelem tudtam valamit segiteni,ha vann meg valami irj..
De irhatsz az e-mail cimemre is,az nekem is egyszerubb..Azt minden nap megnezem..
fantomas303@yahoo.com
Na ciao

Előzmény: MokaMiki005 (3)
MokaMiki005 Creative Commons License 2000.09.18 0 0 3
Szia DP!

orulok nagyon, hogy irtal! es el is gondolkoztam azon, amit mondtal! igen, lehet hogy igazad van es nem kellene mar kazettaban gondolkodnom! mondjuk nekem nincs pc-m, most a baratnomnel vagyok, onnan irok Neked, ugyhogy lehet hogy egy sima cd playert veszek most, erositot, meg hangfalakat. fontos nekem a szep, jo minosegben lejatszott zene, foleg mivel eleg sok komolyzenet hallgatok, ahol ez szerintem kulonosen fontos.
a mostani az egy pioneer deck, szivesen vennek egy ilyen cd-t is:-)) de nagyon tetszik, amit mondasz, hogy egyben legyen dvd player is! az rulez!

mondjuk en nagyon inkompetensnek erzem magam Hozzad kepest e temaban:-( ami szempontokat felsoroltal, azokon kivul meg mit erdemes megnezni??? ha a teljesitmenyet szeretnem megnezni, akkor mi a csudat nezzek rajta?? es hanytol szol jol??? en egy sorhazban lakom, tehat nem kell bombolnie, de sokaig szeretnem hasznalni es azert hangosan is szepen szoljon. mondjuk foleg a melyhangok erdekelnek, mert ugye azokat nem szoktak egy ido utan tisztan lejatszani, mert berezegnek inkabb, minthogy szep tiszta mely hangokat adjanak a hangfalak:-( en nem vagyok egyaltalan muszakis emberke, ezert is kerdezgetlek mi a csudat, nezzek meg, mert ugy total felnyomatni a hangot, azert megsem kellene a boltban:-)))

nekem most regi videoton hangfalaim vannak, amik nagyon szepen szoltak ezidaig, meg is javitatnam oket, ha tudnam hol van szervizuk, vagy hogy egyaltalan van-e ilyen? az egyik baratom felajanlotta, hgy 100 000-ert szerez nekem hangfalat, ami tuningolva lesz, meg 150 000-ert erositot es cd playert, ami szinten tuningolt, plusz eladna nekem a diskman-et 10 000-ert ami panasonic, kb 8 eves es jol jatszik le, csak nincs rajta hold funkcio, tehat ha megyek vele, akkor ugrik egyet. hmmm.....es en meg egyaltalan nem ertek ezekhez a dolgokhoz, nem tudom, vajon jo vasart csinalok-e???? meg mielott elindulnek vasarolni, azelott inkabb itt erdeklodnek, mint a boltban a sokszor baratsagtalan es sokszor tudatlan eladoktol, akit ugyis csak az erdekel, hogy megvegyem a cuccat.

szeretnem, ha megirnad a velemenyedet, mert erdekelne nagyon!

hali,
MM

Deep Presss Creative Commons License 2000.09.15 0 0 2
hello!

Ne tudd meg,nekem mennyi kazettam van,amitol nem szivesen valtam volna meg,eddig..De aztan rajottem,hogy mindent megtudok szerezni CD minosegben,vagy CD-n,vagy ugy itt a draga Napster amirol ingyen le tudsz tolteni zeneket..
Tovabba ha nagyon akarod,a kazettakat at tudod irni CD-re,es akkor minosegromlas,nyavogas,gyurodes,szakadas stb..nelkul tudod elvezni a vegsokig..
A DVD player kicsit dragabb,mint a CD player,de azon tudsz filmeket is nezni. Ha van egy kiraly hangkartyad,akkor dolby Pro logic-ban tudod elvezni a mozizast..Ami nem rossz..HA computerhez valot veszel,az sokkal olcsobb,a es tudod nezni a monitorodon is. Ha asztalit veszel,az persze sokkal dragabb,kell hozza normalis erosito,amirol irtam tegnap,az asszem meg eleg draga. Ja meg TV..:))
Minidisc ha nincs akkor vegyel computerbe valo CD irot..Eleg olcso mar,es az ujak mar mind tudjak,hogy ujrairhato CD is irnak,tehat ha meg nem dontotted el vegleg,hogy mit akarsz a CD-re irni,akkor eloszor felirod ujrairhatora,aztan ha tele van,kesz az anyag,akkor rendes CD-re kiirod.
Az az igazsag,hogy en nem MO-rol irok,de itt mar eleg regota sokkal olcsobb az ures CD,mint egy kazetta..Foleg ha veszel egy nagyobb csomagot..
Hat hogy mi alapjan dontok vasarlasnal..Nehez kerdes...
Legyen valami neve,hiszen az garancia a minosegere..
Nem art,ha tavkapcsolos,hiszen a mai vilagban ez eleg kezenfekvo.
Nezzen ki jol,hiszen megis csak a szobamban fog diszelegni.
Na es persze szoljon jol,mert vegul is az a lenyeg..
Es a legfontosabb: az ara
Erdemes az uzletben megkerdezni az eladokat,vagy ismerosoktol kerdezgetni ki kit hasznal..
Nemtudom mire gondolsz,de a HI-FI-ben nagyon el lehet szaladni a penzkoltessel..
Gondolom nem High End cuccot akarsz venni,mert az bizony milliok..Szoval nekem tetszenek a Sony cuccok,Panasonic,Pioneer, a japan cuccok..
Ebben szerintem az izlesek es pofonok effektus jatszik fo szerepet.Nekem special Onkyo van,meg vagyok vele elegedve. Volt mar Aiwa-m is,meg Sony-m is,nem panaszkodhatom eggyire sem.Igaz en sem a High End hivok csoportjaba tartozom,akik kepesek egy kabelert majdhogynem milliokat kolteni..de megertem oket..de nekem mas az igenyem..Mas szempontbol nezem a zenet..
Tovabbra is azt mondom,hogy vagy vegyel egy asztali CD irot,az jol mutat,tudsz vele CD-t irni,meg egy erositot..Vagy amit a multkor mondtam.
A kazettas magnokat szerintem felejts el..En amiota megvettem talan vagy tizszer volt bekapcsolva..Kenyelmetlen,lassan teker,zajos,stb...
Remelem tudtam valamit segiteni..
ha nem,irj batran..
Tisztelettel.
DP

Előzmény: MokaMiki005 (1)
MokaMiki005 Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1
Hello DP!

hogy miert akarok magnot venni??? mert van egy csomo kazettam es nem tudnek toluk csak ugy megvalni, de tetszik amit emlitettel, hogy dvd playert vegyek! de az nem sokkal dragabb, mint a sima cd lejatszo? habar hosszu tavon bizti ez jon be jobban. mondjuk en eleg rutintalan vagyok e temaban, a dvd-hez mi kell meg tv, vagy monitor??? vagy ez mindegy??? meg igen,ezen is sokat tortem mar a fejem, hogy minidisket vegyek, de atz meg mgelehetosen ritkan lehet kapni.
engem erdekelne, Te hogyan valasztasz, mit nezel meg amikor epp venni szerenel egyet, mire figyeljek oda?? azon kivu, hogy kazettat vagy cd-t kell beletenni??:-)))

koszi,
MM

Deep Presss Creative Commons License 2000.09.14 0 0 0
Hello!

Miert akarsz Te magnot venni???? En a helyedben vennek egy jo min. dolby pro logic erositot,de inkabb dolby digitalt. Meg egy DVD playert,mert az jatsza az audio CD-t is,meg vennek egy minidisc-et.Kesz. Ennyi.
Mondjuk nemtudom,hogy mennyit akarsz kolteni ra.
Tisztelettel
DP
Minidisc helyett nem rossz egy CD iro sem,akar asztali,akar PC-hez valo.

Előzmény: MokaMiki005 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!