Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2006.01.06 0 0 170
Ezért is írtam, hogy érdekes megközelítés. Sousse-ban kb. 100 hotel van (a Tourist info-ban ingyen elhozható térkép szerint kerek 100), ezért is csodálkoztam a kijelentésen:)
Üdv: dy
Előzmény: nagymate (168)
nagymate Creative Commons License 2006.01.05 0 0 168
Valóban elkél egy kis pontosítás. A 180 velem utazó kiránduló különböző hotelekben szállt meg, a fakultatív kirándulásokon volt alkalmunk összehasonltani a szállodákat. Kb. 6-8 szállodát hasonltottunk össze. A társaság által megismert szállodák közül választottam ki az igényemnek és pénztárcámnak leginkább megfelelőt. Bár ez sem jelent semmit, mivel gombamód szaporodnak a kisebb-nagyobb szállodák. Lehet, hogy ha összekapják magukat, már a nyári szezonra egész más szállodaösszetétellel állnak elő ezek a tunéziaiak...
Előzmény: Dydand (167)
Dydand Creative Commons License 2006.01.04 0 0 167
A legjobb hotel? Hmmm..... érdekes megközelítés. Inkább a legjobb, amiben ott jártál, nem? ;)
Előzmény: nagymate (164)
B_B Creative Commons License 2006.01.02 0 0 166

B.Ú.É.K.

Nos, főszezonban meg az a baj, hogy túl zsúfolt. Akkor meg azért nem kapja meg az ember azt, amit akar.

 

Tehát marad március-június és szeptember-október.

 

 

Előzmény: Cobedy (165)
Cobedy Creative Commons License 2005.12.31 0 0 165
azrt föszezonban, meg mikor full tele van az egész szálloda azért másabb.. a kaja is, és a szeméylezt is biztos máshogy áll hozzá a munkához... de ami most volt...:/
Előzmény: B_B (163)
nagymate Creative Commons License 2005.12.30 0 0 164

Most érkeztünk haza, amint ígértem, írok a bizonyos olcsó hotelról.

Röviden: sz@r. Senkinek nem ajánlom.

Az első nap eldöntöttük, hogy nem maradunk.

Sikerült átmennünk egy négycsillagos szállodába, a Riadh Palms-ba.

Minimálisat kellett ráfizetnünk, csak a különbözetet. 10 DT/nap/fő.

MEGÉRTE! De nagyon!!! Roskadozó asztalok, finomabbnál finomabb ételköltemények, naponta igen változatos felhozatal. Az idő így decemberben olyan volt, mint itthon április környékén. Fürödni nem lehetett, a széldzseki jó, hogy volt.

A Karthago Tours idegenvezetője rendkívül jól felkészült, művelt, jó humor, természetes kedvesség (Rékának hívják) egy fiatal csaj. Igaz, a Riadh Palms-ban már  nem ő volt a hozzánk tartozó vezető, de mindenképpen neki köszönhetjük, hogy a félresikerült hotelválasztást sikerült orvosolnunk.

Szerintem a Riadh Palms a legjobb hotel Sousse városban. Közel a medinához, közvetlen tengerpart (reggelente fel is gereblyézik) rengeteg személyzet, hordár, pincér, köszönőember, ritka szellemes takarítószemélyzet - nem találkoztunk ugyan a takarító hölgyekkel, de mindig megleptek valamivel, mire visszaértünk az előzőleg szertehagyott, és mindig általuk rendberakott szobánkba.

Előzmény: nagymate (161)
B_B Creative Commons License 2005.12.30 0 0 163

*Hát nem a legjobb élméynekkel jöttünk haza a samara hotelböl*

 

2003-ban jártam ott. Igaz március végén. Klassz volt, a kaja jobb volt mint az 5* ban.

Igaz full volt a szálloda!

 

Ami ma igaz, az holnap már nem :(

Előzmény: Cobedy (162)
Cobedy Creative Commons License 2005.12.25 0 0 162
hello!

Hát nem a legjobb élméynekkel jöttünk haza a samara hotelböl... élet semi nem volt.. de azt mondták h az az idöpont amikor mi mentünk eléggé holtszezon... a kaja rémes volt.. a kiszolgálással együtt...
de végülis azért a szálodával más igazán nagy problémánk nem volt.. igaz h sokat nem is voltunk a hotelben.....
nagymate Creative Commons License 2005.12.20 0 0 161
A Dar Selmaról közvetlen információink lesznek dec.23-tól. Bedőltünk ugyanis egy ilyen bomba árú ajánlatnak, remélem nem faragunk rá nagyon. Egy héten keresztül lesz alkalmunk tesztelni a fenti néven jelzett intézményt.
Előzmény: feribá-mester (159)
Cobedy Creative Commons License 2005.12.15 0 0 160
szia!

Azt mondták nekünk h a samara nagyon klassz hotel, mi is oda megyünk.. aki ajánlotta az nemrég járt ott, és nagyon meg volt vele elégedve, és azt mondta h jol fogjuk magunkat érezni sousseban, át lehet menni hammametbe, és monastirba is könynen, és h sousse mozgalmasabb mint pl hammamet.... reméljük.... bár az idö lehet h nem lesz a legjobb...:(
Előzmény: TiLLaBoY (158)
feribá-mester Creative Commons License 2005.10.28 0 0 159

 

Hali !

 

A Hotel Dar Selmában bombaáron hirdetnek novemberi utakat.

 

Nem gyanus ez Nektek?  Ha valaki tud erről a szállodáról valamit  légyszi írjon !

 

2003-ban már voltam Souséban az El Hana Beachben.  A szolgáltatásaik arányban voltak a szolid árakkal.

TiLLaBoY Creative Commons License 2005.10.26 0 0 158

Hello.

Két éve jártam már tunéziába. De kiváncsi lennék h decemberbe mekkora élet van ott? mert mi most akkor szeretnénk menni egy baráti fiatal társasággal. miylen idö lehet akkor?Samara hotel**** Sousseban miylen? vki infot tud rola adni?

elöre is köszi az infot:)

Cobedy Creative Commons License 2005.10.23 0 0 157
Hali!

Ha esetlgeg tudtok vmit a Hammameti Magic Life Manar szállodárol, akkor lécci osszátok meg velem.. ugy alakult, hogy oda megyünk, és nagyon kíváncsi vagyok.
Elöre is köszi.
Üdv.:
Dy
evike3 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 156

Sziasztok!

 

Most jöttünk Tunéziából nagyon jó volt!

 

korábban olvastam véleményeket de pl. a szállodáról ahol voltunk nem nagyon volt semmi.

 

a lényeg

 

Karthago Tours, Monastir Skanes-Skanes El Hana 4*hotel.

megérkezés: enyhe öröm, majd csalódás. Az enyhe kifejezés, hogy régi a szálloda. a tengerpart a kert a medencék nagyon jók és szépek, a recepció és az előtér előkelő, de a többi...hát.. a szoba erkélyes, de a bútorzaton már látszik hogy viseltes. a WC tiszta, de kinézetre kolesz szintű a fürdőszoba átlagos.

Tisztaság: minden nap ágyigazítás - a takarítónéni nagyon fantáziadúsan tudta minden nap másképpen rendezni az ágytakarón a pizsamákat. egyébként tiszta volt a szoba, mindig kaptunk tiszta törülközőket.

 

biztonság a szállodában: jó, szerencsére nem lettünk csínytevés vagy lopás áldozata.

 

személyzet: francia és arab 5-ös szint, angol 3, német érthetetlen.

Illedelmesség, segítőkészség: ráfogom hogy ramadám van... de nem az igazi. ha a nemzetekkel szembeni figyelmességet kellene rangsorolnom: 1. Franciák 2. német 3. angol és lengyel és a magyarok messze az utolsó helyen. ez van nem vagyunk a legszívesebben látott turisták között.

 

szórakozási lehetőség: jó különösen az animátorok voltak jók

 

gyereknek felnőtteknek jó a szálloda.

 

tengerpart: közvetlen, nagyon finom a homokja, kár hogy a turizmus jelei erősen mutatkoznak már a tisztaságán. a tenger kellemes és tiszta - leszámítva a tengeri moszatot, ami helyenként összegyűlt.

 

az a bizonyos erőmű ... többen írtak egy erőműről. Ez az erőmű Sousse és Skanes között van félúton, ez egy villamos és hőerőmű. mellette folyik egy folyó ami bizony néha baromira büdös. Az erőmű a Skanes El Hana-nál ugyan látható (ha nagyon keresed megtalálod) de nem feltünő és nem zavaró. ellenben más szállodák esetében - Club Panorama, El Mouradi Skanes - Miramar Thalasso - sajnos közel vannak az erőműhöz és az a közeli látványával és egyéb hatásával lehet hogy zavaró.

 

Repülőtér - nagyon közel kb. 3-5 kmre- van. így a repülők a szálloda felett repülnek kb. 200-300 m-re. Én élveztem nézegetni őket, de van aki nem szeretni.

 

Étterem: a pincérek nem túl figyelmesek hajlamosak elvinni a tányérodat akkor is ha még ennél. ezért az evőeszközt mindig félre kellett tenni, nehogy azt is elvigyék. mindig fix asztalnál ültünk....

pl: egyik este rendeltem Gris De Tunis nevű rosébort. finom volt. másnap este rendeltem ugyanezt de nem volt ezért Gris de Hammamet-et kaptunk. harmadnap este már Gris de Hammamet-et kértem erre a pincér szabályosan kinevetett hogy olyan nincs. Aztán kihozta az üveget és kértem hogy olvassa el. Gris de Hammamet volt ráírva. :). utolsó nap már félmosollyal mondta ÁÁ Hammamet!.

a franciáknak mindig mindent kitöltöttek, reggelinél külön megcsinálták nekik a teát.nekünk maradt a do-it-yourself. Ja és ha nem tudsz franciául és netán angolul kommunikálsz, akkor máris azt gondolják hogy angol vagy. így nem is nagyon segítőkészek hozzád.

 

kaja: király! tényleg nagyon jók voltak. a levesek ízetlenek, és sokszor használtuk a fűszereket. de jól főztek.

egyszer megkóstoltam a töltött káposztát - köze nem volt a magyar finomsághoz :)

 

Monastir: gyönyörű város, az árusok sem olyan erőszakosak mint pl. kairóban. és tisztább is mint egyiptom.

 

szahara túra- nem írom le a tartalmát mert biztosan sokan voltatok mentek és volt már róla vélemény - nem szabad kihagyni annak ellenére hogy kb. 130 USD egy főre.. nagyon nagy élmény.

ja és a karthago szervezése ha másért nem hát azért jó, hogy a szaharás túra vezetője Mohamed aki egy nagyon jófej fazon! 16 évig volt Magyarországon így nemcsak magyarul tud, hanem sok hungarikumot is belekever így nagyon jó kedélyű a kétnapos túra.

 

betegség: nem volt... :)

taxi: az újabb autók már nagyon kultúráltak, a régiek lepukkantak. de olcsó!!

 

VÉGÜL: KERESSÜK A BOMBA ÉS A LEVI IS A LEVI  refrénű számokat!! az animátorok használták és nem tudjuk hol szerezhető be... biztosan hallottátok..:) várom a segítséget.

 

Cobedy Creative Commons License 2005.10.21 0 0 155
Sziasztok!

Decemberben szeretnénk menni a Riu Green Parkba.. tudtok mvit rola? volt esetleg vki már ott, aki tudna mesélni rola??
Dydand Creative Commons License 2005.10.10 0 0 154
Szia Murmurr!
Megkésve bár, de törve nem:))))
Igen, Marabout lett a vége, és nagyon örülök, hogy oda mentünk (681109 nagyon jó leírást adott erről a szállóról, így csak megerősített minket abban, hogy hamar lefoglaljuk:)
Bővebben a Tunéziai élények topikban írtam a benyomásaimról szeptember vége felé, nagyon sokat és nagyon részletesen, ha van kedved olvasd el!
Jövőre ismét Tunézia-Orientet?
Üdv: dy
Előzmény: Murmurr (152)
regina01 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 153

2000-ben voltunk a Karthagoval a Marhaba Clubban most visszamentünk megnézni és belopóztunk az előtérben olyan változásokon ment át a hely..Gyönyörűen fel van újítva , minden új és szép. Rá nem lehetett ismerni csa a mozaik képről ami a belépés után fogad.Most a Riadh Palmsban voltunk Medinával, de amíg a MC 3csillis és szép addig a Riadh 4 csillis és szerintem lepukkant a régi szárny.

Tudom ízlések és... De ez az igazság.

R.

 

Murmurr Creative Commons License 2005.09.27 0 0 152

Helló Dy!

 

Szerintem épp nyaralsz, de azért írok.

Végül is Marabout.

Azt láttam kívülről, amikor a transzfer busz keringett hotelről-hotelra, hogy lepakolja a népeket. Elég hangulatos a bejárata:)

Kíváncsi vagyok hogy tetszett nektek, meg mi a vélemény róla, mert én úgy belelkesedtem, hogy jővőre is ezt az országot tervezem célba venni.

 

az Orientől nekem szép emlékeim vannak, bár volt egy-két apróság, ami gondolom azért volt zavaró mert sokkal rohanóbb életet élünk mi itt, mint ők ott.

ilyen volt pl. a kiszolgálás lassúsága esténként:( egy sör, egy ásv.víz, vagy bármi, úgy 15-20 perc volt, mire kijött. és nem azért mert iszonyú sok vendég volt, hanem mert ilyen a tempó.

nem rohannak, nem kapkodnak, hát nem is agyvérzésben fognak meghalni::)))

 

egy dolog volt még ami nem tetszett.

A tengerpartja nem a legszebb:( /nem az a klasszikus gyönyör/

Elég keskeny a homokos part, és szelesebb időben iszonyú hordalékos, növényes.

Volt olyan rész, ahol egy sor napernyőt sem tudnak felállítani, csak sétálni lehet rajta, mert a hullámok elmosnák a napágyakat.

Kicsit arrébb, ami még a szállodához tartozik, ott szélesebb a part, 3 sor ernyő van kirakva, úgy 30méter hosszan, na az az összes.

Valójában a hotel kertjében történik a napozás, és inkább a tengerhez lejárnak fürdeni a népek. A kert gyönyörű, nagyon gondozzák, minden éjszaka locsolók mennek, egész nap meg a kertészek bogarásznak, gyomlálnak, de nem zavaró a jelenlétük!

 

Szóval, én nagyon boldog vagyok, hogy eljutottam ide nyaralni, és szeretnék jövő nyáron is visszaténi, mert nagyon kellemes volt a helyiek vendégszeretete, bár néha lefáradtak a pincérek, azért lehetett mosolyt csalni az arcukra:)

 

Minden egyéb rendben van, a kaja rengeteg, változatos, bár a 12. napon már nem tudsz mit reggelizni, vacsorázni, mert mindenből eleged van:)

Még étteremzárás előtt 5 perccel is hatalmas, friss  tálakat szervíroznak fel, mintha még messze lenne a zárás.

Rengeteg gyümölcsöt kaptunk, egyáltalán nem kellett vásárolnunk semmit, csak ásv.vízet, meg egyéb innivalót, hogy legyen a szobában hideg isszi. Így a fele  költőpénzt hazahoztam!

 

Egy szónak is 100  a vége, én bátran ajánlom!

 

Kíváncsi vagyok a Ti tapasztalataitokra, írj, ha lesz időd!

 

üdv

M.

 

 

Előzmény: Dydand (150)
ublu Creative Commons License 2005.09.20 0 0 151

Sziasztok.

Hallott valaki Nabeul - Hotel Les Pyramides nevü szállodáról?

Jövő héten mennék, de szeretnék lelkiekben felkészüli. Előre is köszi.

Dydand Creative Commons License 2005.09.07 0 0 150
Szia Murmurr!

Igen, mi még csak most jövünk, nyáron több okból sem szeretünk erre a vidékre utazni, de most -végre- eljött a mi időnk:)
Nem, nem Orient Palace, eredetileg oda gondoltuk és annak is néztünk utána, de kaptunk egy jó tippet, a Marabout Hotelről, így emellett döntöttünk.
Azért nektek is jó ám: ti már tele vagytok élményekkel, kipihentétek magatok és frissek vagytok.
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, szubjektív benyomások, élmények, meglepő, meghökkentő, vagy egyedi gondolatok?:)
Üdv: dy
Előzmény: Murmurr (149)
Murmurr Creative Commons License 2005.09.07 0 0 149

Üdv Mindenkinek,

Szia Dy!

 

Nagy bánatomra, már egy hónapja is elmúlt, hogy számunkra vége a nyaralásnak, igazán kellemes volt.

Dy! Nagyon irigyellek, hogy Ti még ezután utaztok:)

Orient Palace, ugye?

Nem tudom azóta kaptál-e infókat a helyről, szívesen mesélek róla.

 

üdv

Murmurr

Dydand Creative Commons License 2005.08.29 0 0 148
Kedves Valcsi ez azért nagyon nem így van. A Best (vagy Medina, ugyanaz) szintén átrak más hotelbe július-augusztusban, csak kicsit olvass utána. Ez minden irodánál így van, ezért is olcsóbb a lásztminit és ezért is veszi bele -mindegyik- az utazási szerződésébe.
Én többedszer utazom (legközelebb 2 hét múlva) a Kartágóval és eddig még nem volt bajom velük, sőt. Ja! Az ilyen félinformációknak az az alapja (és táptalaja), hogy rengeteg olyan ember utazik (mindegyik irodával) akinek gőze nincs arról, hogy mire fizetett be, milyen jogai vannak neki és az irodának, mit ír alá szerződéskötéskor, így elég gyakran előfordul, hogy hőbörögni kezdenek. Gondolj csak a pár évvel ezelőtti első külföldi utakra "görögbe", vagy "bécsbe" (de mondhatnám a "törököt" is), ott is ez volt. Most annak a rétegnek, amelyik pár éve még ezekre a helyekre járt busszal elérhető több olyan ország is repülővel, (Tunézia, Egyiptom), ami eddig nem volt lehetséges. Ezeknek az embereknek viszont nagyon kevés az ezirányú tapasztalata (mivel eddig jobbára helyi kisvállalkozókkal mentek a fenti országokba), ezért fordulhatnak elő ezek a hozzászólások.
Alapvetően kétfajta utazási iroda van, az utazás szervező és az utazás közvetítő. A Taurus és a Slim pl. csak közvetíti más irodák útjait, a Best és a Kartágó pedig utazás szervező.
Üdv: dy
Előzmény: k.valcsi (146)
minikó Creative Commons License 2005.08.29 0 0 147
SZIASZTOK! Hotelekkel kapcsolatos információk magyarul is megtekinthetőek a HOTELKRITIKA.HU OLDALON
Előzmény: vacakka83 (143)
k.valcsi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 146

Szia apucka!

A szállodákat nem ismerem, mert én a Karawán hotelben laktam, de a Karthagóval semmi pénzért nem utaznék. Velük nagy esélyed van rá, hogy nem a kiválasztott szállodában leszel elhelyezve. A Best Reisenről viszont nem hallottam rosszat, én velük utaznék. Egyébként mi a Taurus Reisennel voltunk, és teljesen korrekt volt minden. Megbízható iroda még a Slim Reisen utazási iroda is.

Üdv.: Valcsi

Előzmény: apucka (145)
apucka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 145

Sziasztok,

 

Konkrét kérdésem: Marabout vagy Marhaba (sima, nem Beach v. Club)?

 

Szept.30-án megyünk 8 napra félpanzió, előbbi 62 (Kartago), utóbbi 60 (Best R) lenne, előző le is van foglalva, csüt 5-ig kell véglegesíteni.


Marabout-ról azt mondták, hogy tavaly lett felújítva.

 

Marhabában az az érzésem, hogy könnyebben tudunk nem autós utcára néző szobát kapni, ill. szimpatikusabb nekem az a Marha(ba) nagy közös park (hehe).

 

Mondd, Te hogy választanál? :-)

-Adri- Creative Commons License 2005.07.31 0 0 144

Sziasztok!

Augusztus 12-én megyek Hammametbe a Hotel Safaba.

Tud valaki valamit erről a szállodáróv vagy esetleg nem megy ide ekkor valaki?

vacakka83 Creative Commons License 2005.07.30 0 0 143

Sziasztok!

Találtam egy nagyon jó német oldalt, ahol rengeteg érdekes dolgot írnak le a már hazatért emberek a hotelekről (a világ bármely pontján). A rendszer hatékonyságát az is mutatja, hogy az én kis no name hotelemről, amiről senki sem tud semmit (Posernen kívül) is itt bukkantamrá, és egy csomó érdekes dolgot megtudtam róla.

Szóval a cím:  http://www.hotelkritiken24.de

Érdemes megnézni, ha tudtok egy kicsit németül. Csak Tunéziáról 3700 hotelvélemény van.

leila30 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 142

Sziasztok!

 

Aug 5-én megyünk Mahdiába a Thapsusba egy hétre.

Tud valaki valamit erröl a szállodáról és a környékről?

Előre is köszi az infót.

Chantal76 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 141

Sziasztok!

Mi a Calimera Chiraz Aktivhotelbe megyünk aug 2.-án. Tud valaki bővebb információval szolgálni erről a hotelről? A gyorskeresésben nem adott ki infóket erről a hotelről!

 

Köszönök bármilyen információt!

 

Ch.

Chimney Creative Commons License 2005.07.15 0 0 140

Szia,

mi tavaly elött voltuk (bár nem ezt a szállodát választottuk, de túlfoglalták  és az iroda ide súvasztott be)

Tisztaság volt, minden nap takarítottak, hajtogattak az ágyra lepedőből ezt-azt.

A szobák és a folyosók is szőnyegpadlósak, a fürdő kissé lepattant volt.

3*-os a szálló, a fene tudja, bár nemrég Párizsban egy 3*-os semmivel nem volt különb, sőt.

Kaja: ha húsos vagy, akkor gáz egy kicsit, mivel az 1 hét alatt 1* kaptunk felvágottat.Viszont minden nap frissen sült fánkok,péksütik voltak reggelire 3-4 féle lekvár, műzli, szóval ezzel nem volt gond.Tojásrántotta, főtt és lágytojás, tükörtojás szintén minden nap volt, de például sajt csak 1 féle.

Vacsira(mi félpanzión voltunk) egyszer sem volt ilyen roston hús, inkább ilyen- olyan szószos cuccok.Süti mindig volt és dinnye volt gyümi gyanánt.

A kert gyönyörű, nagyon gondozott, napágyak ingyér vannak.

Délelött néha  animáció volt, esténként buli a teraszon.

Van biliárd, meg asszem még 2 féle játék a hallban.

Szvsz nem megyünk ide többet, bár összességében jó vot,

Előzmény: ditkehajnal (133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!