Keresés

Részletes keresés

http Creative Commons License 2000.06.13 0 0 93
De, van rajta tűzfal, de a babyházon azt mindig föl szoktam nyitni, hogy szellőzzön a gép, mert a tápventillátort leállítottam, meg a Cyrix is csak 166 megán megy, és néha elcsitulnak a wincseszterek is. Olyankor jó.
De nem rombolom a topicot, reggelire natúr gyümölcslé. Meg persze banán, vagy alma..
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.12 0 0 92
Mi az, hogy benne? Nincs fent valami tűzfal? Akkor csak rajta matatnának.
Előzmény: http (91)
http Creative Commons License 2000.06.12 0 0 91
Kedves FixY!
Ha Te cukros vagy, akkor pontosan tudod, hogy a napi három zsemle mellé, legfeljebb a rántotthúson a prézli jöhet.
A 189 centi/105 kilora-ra rá se hederints. A fölső, normális határon van. Vannak kövér emberek, ideges emberek, sovány emberek, melankólikus emberek stb.

Most említettek az EB-n pont ilyen súlykaliberű emberkét, mint Te vagy.

Én remélem nem fölöslegesen írtam le az állati fehérjék, a növényi fehérjék és a gyümölcsök-zöldségek gyomorbéli rendjét. Ha kell minden kérdésedre válaszolok az étrenddel kapcsolatban.

Holnap reggeli étkezési javaslat: ?

Várom.... Én is fölszedtem pár kilot.

A FRANCBA! Most matatnak a gépemben. Ez nem ide tartozik.

Előzmény: Törölt nick (75)
Waratah Creative Commons License 2000.06.12 0 0 89
Végzettség nem mindenütt lényges, tudásodat ne becsüld le, gyakorlat sokat számít. Küldj egy önéletrajzot, ha az oracle nagyjából ok, talán tudok segíteni. (express, analizer)
Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.12 0 0 88
Én meg már válaszoltam is.
Előzmény: Törölt nick (85)
Waratah Creative Commons License 2000.06.12 0 0 83
vagy az elhízottságnak a cukorbetegség. Fogyás javíthat a cukron (ha jól tudom)
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.12 0 0 82
Kedves http, én nem a rendszeres testedzésre gondoltam. Ha valakinek megmondják, hogy eztán baja van, akkor elkezd "vigyázni" magára. Csak ez ellen kell kűzdeni. Nem kell semmi extra dolog, csak módjával érdemes változatni, mert különben nem tudja uralni a dolgokat.

Azt is el kell mondanunk FixY-nak, hogy a cukorbetegség velejárója lehet a hízásra való hajlam.

Előzmény: http (72)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.12 0 0 81
Várom:)
Előzmény: Törölt nick (73)
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.12 0 0 80
Sziaaa FixY !!!
De orulok, hogy hazamentel :-))))

Jaj, te meg elkeseredettebb vagy, mint ezelott :-(

az a helyzet, hogy en is nagyon el vagyok keseredve mindenfele testi problemaim miatt, de azt is tudni kell, hogy csak sajat magad segithetsz magadon .. marmint ha te az ellenkezojerol vagy meggyozodve, akkor nem tudom elmagyarazni neked, hogy en szivesen elcserelnem a bajomat veled...

Tenyleg pl sort ihatsz????

Waratah Creative Commons License 2000.06.12 0 0 79
A munkáddal van a baj? Tudom nem könnyű manapság, de nem vagy te tök hülye, sőt!!!!, tehát próbálj meg VÁLTANI. Új munkahely vagy új munka. Addig amíg nincsenek olyan kötelezettségek, mint család egykéthárom gyerekkel tetézve addig még könyebb.
Az meg TÖK HÜLYESÉG hogy a barátnőd nem tud miben segíteni. Ha zavar az, hogy a kajába beleszól, állapodjatok meg, hogy az tabu. Ne zárkózz be drága FixY, mert belecsavarodzs.
Előzmény: Törölt nick (78)
Waratah Creative Commons License 2000.06.12 0 0 77
ide= ide az indexre, vagy ide=oda hozzád? Ha az utóbbi, akkor nagyon rosszul tetted. Beszélj vele. Ha értelems és szeret akkor melletted marad és segít. Add meg neki a lehetőséget. neki sem lehet könnyű. SZEDD A GYÓGYSZERT!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (76)
Waratah Creative Commons License 2000.06.12 0 0 74
Drága FixY, és a lelked hogy van? ( a másik topicban írt problémádra gondolok)
http Creative Commons License 2000.06.12 0 0 72
Kedves FixY!

Ne aggódj a hízás miatt. Fogyókúrázni se kell. Amerika hókuszpókusznak minősítik azt, amit már Faludy Pokolbéli Víg Napjaim c. könyvében ír. Amit már a múlt század végén tudtak.
Szóval Faludiék a táborban ennek az amerikai hókuszpókusznak az ellenkezőjét csinálták, állati fehérjét kevertek növényivel, tehát eltették másnapra a szalonna egy részét, hogy legyen a lencséhez. És ne fogyják magukat halálra.
Vagyis a cupákos húshoz nem tanácsos kenyeret, galuskát, krumplit stb. enni, viszont bátran lehet zöldséget (de nem gyümölcsöt, mint pl. a paradicsom). És amennyi beléd fér. Gyümölcsöt nem. Azt viszont tanácsos reggelire, ill. étkezés előtt egy-két órával, amennyi beléd fér, de ne keverd semmivel.
Szerinted tojásos galuskát ehetsz? Természetesen nem tanácsos.
Lángost ehetsz? Természetesen, de nem tejfölösen, vagy sajtosan, mert akkor nyekk. Marad a fokhagymás változat.
Zölbörsó fözeléket ehetsz főtt tojással? Igen. Amennyi beléd fér. Mert a zöldborsó zöldség.
stb.
Én 3 hónap alatt - úgy, hogy észre sem vettem - 10 kilót fogytam fogyókúra nélkül. Persze a cukorbeteg diétával egy kicsit komplikáltabb összeegyeztetni az általam mondottakat, de a zsömléhez nem kell csabai kolbászt enni, jó az margarinnal és uborkával, ezzel-azzal, a csabai kolbászhoz meg pár óra múlva lehet tojást, salátákat stb. zabálni.
Persze, ha nagyon éhes vagy nugodtan megehetsz két kiló zsíros marhahúst zöldfélékkel, egy grammot sem fogsz hízni.

A saját tapasztalataim alapján Kopasz Indiánnak nem biztos, hogy igaza van a mozgáshiány felemlegetésében, mert ha az ember fia elkezd a tunyaságból mozgásba lendülni, összezavarodik a szervezete, és könnyen lehet, többet kíván hirtelen ijedtében, mint amennyire szükség lenne. Előbb a fogyókúra nélküli fogyás, aztán lehet kísérletezni a mozgással. (Könnyebben is meg egy picit soványabban.)

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.12 0 0 71
Kedves FixY, végigolvastam amit írtál. A hízást annak tulajdonítom, hogy nem mozogsz eleget. A kórházi élmények: nos ilyen a magyar egészségügy. Kicsit túlterhelt emberek, hogy miért is működik az egész, ez talán az egyik legnagyobb rejtély.

Abból, amit leírtál, úgy vélem, hogy nem dolgoztad még fel az eseményeket. A törzsasztal nem arra való, hogy nagyon konkrét dolgokat beszéljünk meg rajta, mert ugye a nyilvánosság.

A javslatom: írj egy mailt nekem, amiben az eglsz történetet leírod, azt is amit a topikba beírtál, illetve abba már konkrétumokat is. Érdekelne, hogy pontosan milyen eszközöket, illetve gyógyszereket kaptál, és az is, hogy kitől. A leveledet a legilletékesebb kezébe juttatom. Jó esélyed van, hogy nagyon hamar, egy sokkal jobb állapotban stabilizálják az állapotodat. a címemet megtalálod a hozzászólás felett.

Előzmény: Törölt nick (69)
Waratah Creative Commons License 2000.06.12 0 0 70
Totál érthetetlen. Vigyázz, nehogy még kevesebbet egyél, mert akkor még többet szedsz magadra.
Előzmény: Törölt nick (69)
Waratah Creative Commons License 2000.06.12 0 0 68
Hogy a francba tudsz hízni???? Én tényleg feladtam a csokit , colaféléket és fehérkenyeret , na jó még a zsírosat is, ez más kérdés, és már ennyitől is fogytam.
Előzmény: Törölt nick (67)
Smallface Creative Commons License 2000.06.12 0 0 66
Vau, sőt WOW!!!
Egyszer hanyagolom a netet, és FixY mári orvul visszatér!
:)))))))
Amúgy jól érzem, hogy kicsit megnyugodtál?

Üdv
SF

lacafaca Creative Commons License 2000.06.08 0 0 64
Olvassa olyan a topikot, aki cukorbeteg, és szokott sportolni? Szívesen megbeszélnék vele egy-két dolgot.
Előzmény: kutyakeksz (63)
kutyakeksz Creative Commons License 2000.06.05 0 0 63
Sziasztok hozzászólók!

30 éves vagyok, 18 éve inzulinos.

FixY, és más sorstársak: a kétségbeesés, a pánik, depresszió, félelem meg az ezekhez hasonlók kerülendőek! Tapasztalatból tudom, és sokat tudnék mesélni róla, hogy milyen tud lenni, ha az emberen elhatalmasodik a rettegés a betegsége miatt. Ha érdekelnek a tapasztalatok, Téged vagy másokat, jelezzetek.

Engem anno úgy "oktattak" a cukorbetegségre, hogy ez (sok más bajjal együtt) nem betegség, hanem állapot. Ez ugyan sovány vigasz, másrészt a hozzáállást -szvsz- nagyban befolyásolja.
Az inzulinozás, a megfelelő táplálkozás, a rendszeres önellenőrzés/orvosi vizsgálat először riasztó, kellemetlen, kényelmetlen, stb. de ehhez is ugyanúgy hozzá lehet szokni, mint bármi máshoz. Ha a dolog az életed, mindennapjaid részévé válik, akkor ez is olyan természetessé tud válni, mint bármi más.

A tudomány (és technika) tényleg sokat fejlődött, s még többet fog is, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy még a mi életünkben lesznek olyan eredmények, amik a mi életünket is még jobbá teszik.
"Pályafutásom" első vércukormérő műszere kb. féltégla méretű volt, kerekes bőrönd nélkül hordozhatatlan, mérési pontisságát tekintve használhatatlan. A maiak elférnek akár a zsebemben is. Az inzulinok is egyre jobbak, én lehet hogy most fogok áttérni a negyedik fajtára.

Most ennyit, fel a fejjel és kérdezz(etek) bátran, hátha tudok segíteni.

"kutyakeksz"

lacafaca Creative Commons License 2000.06.05 0 0 62
Sziasztok!

Két és fél éve, 35 évesen diagnosztizáltak I-es típusú cukorbetegként. Végigböngésztem a topikot, és van a leírtakban pár tévedés.
Az egyik legsúlyosabb, hogy nem inzulinnal kell kezdeni a kezelést. Szóval a cukorbetegségnek két fajtája van, az egyik az un. fiatalkori (I-es típus, IDDM), amikor a hasnyálmirigy inzulin termelő béta sejtei részben, vagy teljes egészében elpusztultak, és nem termelődik inzulin, vagy nem elég.
A másik az un. öregkori (II-es típus, NIDDM), ekkor inzulin termelődik, de nem hasznosul valami miatt.
Az elsőnél inzulint kell rögtön alkalmazni, míg a másodiknál az esetek többségében diétával, fogyással, és/vagy gyógyszerrel kell kezdeni.
Az I-es típus laborvizsgálattal beazonosítható, a vérből bizonyos anyag kimutatható, ami egyértelművé teszi - ICA vizsgálat.
Akinek magas a cukra és az ICA vizsgálat negatív, az II-es típus.

Szeretnék még pár dolgot dolgot elmondani röviden. Az egyik, hogy a _cukorbeteg nem diétázik_!!! Egészségesen táplálkozik! A cukorbeteg naponta annyi kalóriát eszik, amennyire a szervezetének szüksége van, ezen belül van meghatározva a szénhidrát-zsír-fehérje arány. A szénhidrát szét van osztva az étkezések között, ehhez van beállítva az inzulin adagolása. Sok zöldséget, rostos anyagot kell ennie. És sokat mozognia!
Amióta cukorbeteg vagyok, úgy érzem, megnőttek az életkilátásaim, mert kénytelen vagyok egészségesen élni. És ezt most a legkomolyabban mondtam. És nem fáj semmim, nem olyan, mint egy gyomorfekély.
Néha kényelmetlen, hogy figyelnem kell magamra, de az evést-inzulinadagolást is lehet tologatni a mai inzulin terápia mellett.
Egyébként az inzulin ingyenes, a vércukormérő és abba a tesztcsík kerül sokba.

Konkrét kérdésre szívesen válaszolok.

Előzmény: Waratah (61)
Waratah Creative Commons License 2000.06.05 0 0 61
NAvégre!!!!!!! Hát ez nem egy hét volt!!!!!!! Frászt hozod az emeber lányára!!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (60)
Waratah Creative Commons License 2000.05.26 0 0 59
Itthon vagy? Hogy vagy?
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.20 0 0 58
Hello FixY,

két dolgot szeretnék Neked mondani, tapasztalatból.
1. Ha van eszed, az életedben kapott legnagyobbnak hitt csapásokról is rá fogsz jönni egyszer, hogy mire voltak jók. Ha van eszed, a kezdeti, lehetőleg nem túl hosszan tartó letörtség után továbblépsz és később rájössz, hogy megerősödve kerültél ki a dologból.
2. Magyar, indiai, angol, francia és kanadai cukorbeteg ismerősöm is van. Meglepő módon Párizsban kettejükkel egy vacsoraasztalhoz ültetett a sors. Egyikük sem tűnt elveszett, depressziós fazonnak. Sőt. Az mondjuk tény, hogy vacsora előtt belőtték magukat és tudták, mit egyenek. De állíthatom, nem voltak aszkéták és nem tegnap kezdték a dolgot.

Bárcsak segíthetnék neked. SLR

Előzmény: Törölt nick (13)
Waratah Creative Commons License 2000.05.20 0 0 57
OFF
zsuzsa,
a szaravilág depitopic és a depresszió van megoldás topicok összeolvadtak. Szóval ha az előőbit hiányolod, akkor az utóbbiban ránktalálsz
ON
Szorítsunk FixY-nek
Előzmény: zsuzsa (50)
Waratah Creative Commons License 2000.05.19 0 0 55
Egyszerúen dönts úgy hogy jó.
Na megyek aludni
Vigyázz magadra. NO csoki.
Előzmény: Törölt nick (54)
Waratah Creative Commons License 2000.05.19 0 0 53
Fura egy alak vagy te:)
Előzmény: Törölt nick (52)
zsuzsa Creative Commons License 2000.05.19 0 0 50
Ird majd meg, hogy vagy!!!
Vigyel Orkeny Istvant. az nagyon jo.
Előzmény: Törölt nick (48)
Waratah Creative Commons License 2000.05.19 0 0 49
Apuskám, vigyél egy laptopot!!!!! de modemmel:)
amúgy meg:
Visszavárunk.
http Creative Commons License 2000.05.19 0 0 47
Ha idáig csak egyszer mérték, és nem végeztek ún. terheléses cukorvizsgálatot akkor menjenek a picsába. Az évek óta meglévő látásproblémádra meg csak annyi, hogy ha valóban azt válaszolták, hogy ez valami reumatológiai tünet, akkor Te akkor nem részesültél kivizsgálásban, csak beszedték a TB-től az érted járó lóvét.
Egyébiránt, ha 19.1 a vércukrod, akkor ne legyenek illúzióid, legfeljebb az inzulint kerülheted el egyelőre, ha egy közepes, vagy durvább gyógyszerrel kezdik. Próbálj erre törekedni, az orvossal keményen kunzultálva, szinte kunyerálva, hogy próbáljuk meg. Egyébiránt azonnal vásárolj egy elektronikus vércukormérőt (ha a vizeletmintás lakmuszpapírt ajánlják felejtsd el), kb 16-20 rongy. Ha van kp-d már holnap vedd meg. Tűkészlettel együtt. Az nem fáj, rugósan belövi az ujjadba, semmit nem érzel.

Stressztől stb. óvakodj!

Előzmény: Törölt nick (45)
zsuzsa Creative Commons License 2000.05.19 0 0 46
de gondol;j arra, hogy a te hasnyalmirigyed igenis termel inzulint, csak talan 107 kg-ra nem elegendo, plane sok csokival meg kolaval...
Talan, ha lefogysz es dietazol, akkor eleg lesz es megsem kell inzulinoznod magad, ami lelkileg igen jot tenne neked, azt hiszem.
Előzmény: Törölt nick (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!