Keresés

Részletes keresés

big-dewil Creative Commons License 2005.02.09 0 0 50
Miwa wazze? Birkozox@rt reggelizté?)))
Előzmény: spacc (49)
spacc Creative Commons License 2005.02.09 0 0 49

Na mivan VIBÁSOK!

 

Erőt gyüjtötök ????

spacc Creative Commons License 2005.02.08 0 0 48

feribácsi!

 

:)))

Előzmény: feribacsi (47)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.08 0 0 47

Van tranziens átvitele is. :)

Meg kell hallgatni! Persze lehet mérni is, csak nincs értelme, mikor a végén amúgy is csak hallgatva lesz.

Előzmény: spacc (45)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.07 0 0 46

Tudja tök. Renszerben biztos zümmögne, de magában nem biztos. Még maga a hangszóró is zümmög, ha a közelében van egy teló. Ez miért is szempont?

Nékem sajna csak sima integrált verziós erőlködőm van, így nem tudom letesztelni a trafókat. Pedig van is egy 198-as valahol a sufniban. :)

Előzmény: tere (44)
spacc Creative Commons License 2005.02.07 0 0 45

Ferbá!

Netántán szimmetrikus bemenete vagyon?  (sejtem, hogy nem) Mert akkor okés is lenne.  Persze inkább a házi rencerekbe kéne szimmetrikus illesztéseket csatolásokat aplikálni.

 

(azé' kiváncsi lennék a tranziens átvitelére a kütyünek.....  persze eléldegélek így is, hogy nem tudom milyen)

Előzmény: feribacsi (43)
tere Creative Commons License 2005.02.07 0 0 44
De minden más aszimmetrikus, úgyhogy mégis. Bocs. :)
Előzmény: feribacsi (43)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.07 0 0 43

Ezek valószínűleg szimmetrikusan tekert trafók. Így, ha beledugod a 198 as antennáját akkor sem zümmöghet. :)

Előzmény: spacc (40)
Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.07 0 0 42
Az erősítő kapcsolási alapja a Gaineclone. Az összes próbálkozást hallgatam a kezdetektő , de a legjóbb az első kapcsolások voltak. Amik már kész panelen voltak azok már nem szóltak olyan jól ez nem azt jelenti hogy ne lenének jók bár a mostani árvetést nem ismerem de úgy hallom dolgozott az árlistán is a mester.
Előzmény: feribacsi (41)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.07 0 0 41

Én próbáltam utánépíteni a Viba féle kapcsolást házilag. Jó eredményeket értem el. A neten megtalálható infók alapján próbálkoztam. Végül valahogy mégsem állt ösze a dolog. Kondikat teszteltem, diódákat próbálgattam, kerestem IC rézdrótot. Következett volna a hálózati trafók tesztje meghallgatással. De nem tudtam megteremteni azt a harmoniat, lelket, ami ezekben a készülékekben uralkodik. Ráköltöttem több mint 100E forintot, mire eljutottam oda, hogy meg kell vennem az eredetit. Elhoztam kiprobálásra, összevetettem az általam kreált csúcspéldánnyal, és ég - föld a különbség. Az rézdrót is amit az a teflon rejt, egy unikális 50 évek beli darab. Hol kapsz?? Kit érdekel a kínai csati, ha jó a hangja?? Elsőre valóban átverésnek tűnhet a dolog, de utána kell járni! Meglehetősen sok munka fexik ezekben a dolgokban, én hiszem, mert megpróbáltam.

Esetleg házilag összetákolsz egyet, összehasonlíthatjuk!

Előzmény: tere (33)
spacc Creative Commons License 2005.02.07 0 0 40

gabó!

Hát ez az!  Ugyanabban az összeállításban a 300 pikofarádos kábelkapacitás, a trafó induktivitásával, és egyenáramú ellenállásával egy rezgőkört képez...  és akkor ott lehet belekötni...  és oly hótt mind1, hogy mivel tekerték. Ha már nagyon precízet akarna az ember fia, akkor az ideálist megközelítő moccer a szögletes aranyhuzal lenne.....

De azért kiváncsi lennék, hogy mit művel a közelében lerakott mobiltelefon... :))))

Előzmény: gabocza1 (39)
gabocza1 Creative Commons License 2005.02.06 -1 0 39

"Sose feledjük el azt, hogy mi azon professzionális hangtechnika végtermékének fogyasztói vagyunk."

Egyszóval, tanuljunk a hibákból, és ne pakoljuk tele trafókkal azokat a helyeket, ahol eddig megúsztuk...:)

Előzmény: spacc (38)
spacc Creative Commons License 2005.02.06 0 0 38

bigi!

 

Szal ez a kurva utp-kábel, egy akkora humbuk, hogy na!   Utána kéne olvasgatni a jelátvitel csavart érpárokon, meg ilyen témákban, egyáltalán a válakozó feszültség, a vezető témakörben.

Ugye ismered az ADSL-technológiát. Ez például sima telefonkábelen majd 900 méter távolságra 3 megabites átvitelt biztosít, és akkor ott van már az utódja, a VDSL, ami ugyanekkora távon megközelíti a 9 gigabitet.

De ez digitális átvitel, és az analóg technikában nincs jelentősége. A kettő teljesen más dolog.

 

De akkor vissza arra bizonyos linkre, és az ott látható leírásra:  aszonnya, hogy veszi példának a 100 kohmos potit, és veszi a kábelkapacitást 300 pikofaradnak, és után lágyan az ember szemébe végja, hogy nem frankó ez így, mert 11 ezer hertzen már 3 dB-s csillapítása van a bejövő jelnek. No ezért kell a trafós megoldás.

No, a pornép beveszi, és megeszi, illetve megveszi. Mert a pórnép az már csak olyan, nem halott arrol hogy esetleg megfelelően illesztve az impedanciákat jóval ócsóbban is megúszná a dolgot.

Ki a jóisten mondta, hogy ott 100 kilós potinak kell lennie,  egy 20 kilósnál már az említett -3 dB-s pont már 55 kHz-re adódna, ami még jó is, ha ott van.

Mutass nekem egy olyan mai elektronikát: CD-jáccó, kazi magnó, vagy akár egy riaa korrektort, ami a kimenetén ne tudna röhögve meghajtani egy legalább 5 kohm bemenőellenállású ketyerét.

 

Én nem azt mondom, hogy nem lehet jól megcsinálni más módon is, hanem azt, hogy nem szabad fetisizálni egy megoldást, és utána az kikiáltani etalonnak.  Ha olyan jó lenne, akkor a professzionális hangtechnikában már rég ezt alkalmaznák. Sose feledjük el azt, hogy mi azon professzionális hangtechnika végtermékének fogyasztói vagyunk.   Uff

 

 

Előzmény: big-dewil (34)
tere Creative Commons License 2005.02.06 0 0 37

Mind1 nekem, vegye csak, akinek rengeteg pénze van. :DD

Ő meg naon ügyes, hogy ilyet el tud adni.

Én is tok teflonos kábelt, de minek?! :D ehhh

Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.06 0 0 36

Hát ez az nem meindegy milyen alkatrészt használ az ember .És pont a mestereket a legnehezebb meggyőzni legyen inkább 5000-rel drágább de ne az a kábel legyen benne.No mindegy de ha valaki tápos hangerő szabályzót akar fabrikálni akkor megrendelheti ezt sokkal drágább mint a vibavoice de értékrendekkel jobb mivel én hallotam sőt volt nállam az eredeti audio-consulting Silver rock , Vibavoice, és az audio-consultig kínálta kitt-ből építet /a rézdrótból tekert / darab is .A meghalgatás eredményét mindenki sejti. http://www.audio-consulting.ch/DIY%20Pot.htm

Előzmény: tere (33)
süketkoma Creative Commons License 2005.02.06 0 0 35

Csak azért szólok bele, mert nézegettem Sowther trafót, ami képes hangerőszabályzásra, és 87 font. Ebből persze kettő kell. Plussz 24 relé, vezérlés, doboz...

Szóval a század ár nem reális. Minőséget persze lehet jobbat is. Én azt tapasztaltam, a diy nem feltétlenül az olcsósága miatt jó.

A konkrét termékről meg az a véleményem, hogy piacgazdaság van. Aki szeretne drágán vásárolni, mért ne tegye? Aki meg meg tudja oldani saját erejéből, miért szólja le más portékáját?

Persze az átverés más kategória, arra rá kell ugrani, de itt nem hinném, hogy erről lenne szó.

Előzmény: tere (33)
big-dewil Creative Commons License 2005.02.06 0 0 34
Wazze. Há az a drága pl a legdrágább 600Mhz-es kábelében,h ö tudja,h hun lehet ilyen CAT 7 kábelt kapni, te meg nem tod... Meg különben is, ki mondta,h te nem árulhatod azt a kábelt mondjuk 100e/m áron? Max nem sok wewöd lex. Mig neki lehet,h lex több is. Ja me pl egéxen jo hangja wan annak a kábelnek. Hm?))) A teflonos IC-röl nem is bexélwe. Szwsz 100forintot se ér, wixont hangilag ha hixed,ha nem, de megweri a sokezerforintosakat is. Szal aki akarja wegyen ilyet. Wan nekem is elado. Mondjuk cakli-pakli odaadom az egéxet, 3pár IC +2x2m hangfalkábel, mondjuk 10e...))) -Hm?)))
Előzmény: tere (33)
tere Creative Commons License 2005.02.06 0 0 33

Pont ez a vibaszarság a bizonyíték arra, hogy amit szívvel lélekkel itthon összetákolok magamnak, az vagy hozza ezt a szintet, de megkockáztatom: jobb is. Mert odafigyelek minden apró részletre. Századáron.

Kábel... persze. Pl. a mai napig nem jött vissza a "jó, jó ez, de van ettől jobb is" STP-próbakábelem, hogy valami konkrétumot is mondjak. :))) Végülis csak a 4 Canare került egyenként 300Ft-ba. A kábel ingyé vót egy hálóépítés maradéka... legyen mondjuk 3m, 150Ft/m áron. Akkor mi 25000 egy ilyen vibás mezei "szerelőzsinóros" kínai RCA-s szaron?! Na neeee...

big-dewil Creative Commons License 2005.02.06 0 0 32

Na akko most,h tudjuk,h a Viba az innejst-onnajst wex le a netröl ötleteket, meg ezt-azt, akko má nem is jo? Félre ne értsetek! Persze,h elitélem walahol belü. De irigylem is! Meg gondolom ti is! A kuwa életbe. Pofátlanul csinálja, de azt legalább jol... Na meg csak szabad prédát tex még jobban közkincsé. És?

Azt meg, h közben ö is gazdaxik, akko mi wan? Jézust se örizték ingyen... -Nem?))) 

 

Na mindegy. Nem wédem és nem támadom. Azt és ugy csinál,ahogy és amit akar. Még haxnálom is a cuccait,me jok. Jobbak mint a konkurencia duplán árazott darabjai...

 

 

Előzmény: Luxi Ferios (30)
spacc Creative Commons License 2005.02.06 0 0 31

:)))

 

Azanyos linkecske, köszi.

 

Különösen az alábbi kis szösszenet teccett:

 

"Distorsion: almost unmeasurable at all frequencies"

 

Mintha már máskor, másutt is olvastam volna ilyet....

Előzmény: Luxi Ferios (30)
Luxi Ferios Creative Commons License 2005.02.05 0 0 30

No most a lélreértések elkerülése végett.

 1 a trafós passzív előfok eredetileg Az Audioconsulting ötlete volt http://www.audio-consulting.ch/sr_pot.htm 

 telt múlt az idő és PázsitLacinal (auditórium) beleakadt a szeme egy kiálításon.Beszélt a kitaláló /tulajdonos stb/ -vel és kiment hozzá Swicerlandba ott is meghalgata még mindíg jó volt . Laci beszélgetett a Szentgyörgyivel hogy lám milyen jó Szentgyörgyi szerzett olyan grafót ami megfelelő hozzá de közel se olyan mint a Serge-é mert ő saját maga készíti a trafókat egy régi Philipsnél dolgozott fő trafó tekerő nő csinálja akinek a még benne van a kezében hogy lehet jó grafót csinálni ráadásul a vasat se a sarki kukából szedi össze , a derót pedig ezüstből van .

  Lehet kapni nálla kitet is tehát megveheted a grafót hozzá külön is van rézbúl és van az ezüst is a rézbűl készült ára megegyezik a vibrátorvoicével.

  A kábel pedig a egyik újonnan érkezett csati gyártó RCA ajzatát modellezné csak csórikám köszönő viszonyban sincs az eredetivel.

  Konklúzió lehet lopni ötleteket csak azt jól kell csinálni. Nem mindegy hova jár az ember gyereke kukázni.

spacc Creative Commons License 2005.02.05 0 0 29

feribácsi!

 

Már bocs, hogy közbevágok.  A kérdés az, hogy mihez képest?  (Mármint a jobb, zeneibb...stb)

Előzmény: feribacsi (28)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.05 0 0 28

Eddigi tapasztalatom alapján:

Az a kis összekötő:

Nordost Blue Heaven

VDH First

AN ezüst

1-2 drágább Dietz (megjegyezhetetlen kínálat, telefonszámkódos)

Ezeknél jobbnak találtam.

Az értéket a hangja képviseli, nem a kinézet, anyag. Talán az ezüst lehet drágább mint a réz. De borzalmas. Karakterben leközelebb a Blue Heaven állt hozzá.

Előzmény: tere (23)
spacc Creative Commons License 2005.02.05 0 0 27

bigi!  te ittá?

 

A méterrúd az fexik, oszt akkor hosszában a teteje porosodik, oszt ki a faszt érdekel, hogy vékonyabb lessz, nem farok az!

 

egyébbként meg mennél több bizgentyűt rax a jelutba' annál rövidebb spuciális kábelt kell majd felhasználni a hangfalig. Max majd cikk-cakk-ba megyen a jel, és akkor meg halgatod a szőrös hangt. (mert két pont között legrövidebb út a cikk-cakk-patt)

Előzmény: big-dewil (26)
big-dewil Creative Commons License 2005.02.04 0 0 26

Téwecc, me nem porolják le a m rudat,me akko kopik,tehát röwidül...)))

 

Namost NEM haxnálom a Viba elöfokot, me tanáltam nála jobbat. De ez nem jelenti azt,h nem jo,csak azt,h nekem már wan jobb. Neked nem bizti...

 

Más.

Viba hangfaldrotokrol tok mesélni,azt is tom,h miböl wannak. IC szintén megér egy misét. Ettöl függetlenül nincs annyira rossz hangjuk,mint amit sugall a látwányuk.))) Mindenesetre  ha wki megwexi, nem bizti,h rosszul jár. Más kérdés,h mennyié lehet ténylegesen kapni...

Wixont a minap hallottam egy jelkondicionálot. Illetwe a rajta keresztül menö erölködö hangját. Há jo wona nekem is egy-két ilyen bizgentyü a jelutban... Na.

Előzmény: spacc (25)
spacc Creative Commons License 2005.02.04 0 1 25

fiugg!

 

Elgaloppíroztunk egy küsvé a lényegtő.

 

Inkább nyugottan, higgattan fujkájjuk csak a magunkét.  No akkor vissza az elejire.

VibaVoice trafós előfok a maga quázi passzivitásával. Erről lenne szó.

 

Trafó:

 

Van tökéletes?     - nincs       

van vesztesség?  - van

van torzítás?        - van

 

Akkor most mi van?  Megint meg lett ideologizálva egyetlen egy pont, és kész.

 

Tulajdonképp nem lenne vele semmi bajom, csak akkor jöttem zavarba, amikor az árát megtudtam. Majd negyed milla. Node nem aranyból készült, és az ötlet sem van tudtommal világszabadalommal levédve, mert ugye akkor a marketingben ezt külön ódák taglalnák...

 

bigi barátunk hasznájja, meg van vele elégedve. De ez csak annyit jelent, hogy műxik, jól funkcionál,  és kész.  Ami tanulság levonható belőle csupán csak az,  hogy Big-dewill nem az etalon (bocs bigi!) mert ha az lenne, akkor ugye Párizsban őrzögetnék a platina-iridium méterrúd mellett, és évente eccer leporolnák. 

 

 

tere Creative Commons License 2005.02.04 0 0 24

"és már az erőművek sem adnak tökéletes szinusz alakú feszültséget" :DDDD

És már egy szimpla generátorban sem bízhatunk!

 

tere Creative Commons License 2005.02.04 0 0 23

Figyi Feribácsi, ne is haragudj, de azok a kábelek _enyhén szólva_ többe kerülnek, mint amennyit érnek. Most komolyan... az a duma, hogy kinézetük alapján nem is gondolná az ember... meg ez?! "legtöbb profi gyártó által kínált portékánál igényesebb hangzás érhető el " mi az, hogy igényesebb?! :D Miben nyilvánul ez meg? Mihez képest?

Aztán nézzük... árnyékolatlan átjátszó-, árnyékolt hangfalkábel. Navazz... aszimetrikus rendszerben nagy ajándék! A hangfalkábel pedig egyszerű stp csirkebél. 3m-en szerinted mekkora feszültségesések keletkeznek ezen? :D Persze... nem az aminek látszik... olcsónak látszik, pedig nem az... :DD

Még én is azt mondhatom, hogy öreg vagyok már az ilyen hülyeséghez!

gabocza1 Creative Commons License 2005.02.04 -1 0 22
Pesze Feribácsi, mindent meg kell hallgatni, de az ott leírt szövegtől tollasodik a hátam!
Előzmény: feribacsi (21)
feribacsi Creative Commons License 2005.02.04 0 0 21

Érdekesek vagy! Te nézed a kábeleket? Nem hallgatni kell őket?

 

A stabilizátor nem tudom milyen színuszt csinál a szekunder oldalon, de, ha a primer stabil, abból már könnyebb építkezni. A másik előnye, hogy leszedi a hálozatról az egyutas egyenirányítós teljesítményszabályzós radiátorok által létrejött dc szintet. Ki kell próbálni, jómagam is a meglepődés okozta stressz ereje hajt.

Jónéhány nevesebb márkával össze lettek hasonlítva a cuccok.

Előzmény: tere (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!