Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.28 0 0 621

Pl a tv2-ben mondták, olyanok, akik a kiutazás előtt végezték a sportolók doppingvizsgálatait. Aszondta, hogy kell a 75 ml, mert 8 vizsgáltatot kell elvégezni rajta, ezért nem elég a 25 semmire. Ha ez így van, feltételezem, hogy B és C-re nem a harmadát teszik el, hanem csak a tizedét, mivel akkor már elég egy célirányos vizsgálatot elvégezni, nem kell mind a 8-at.

 

Előzmény: Sp2 (596)
prokator Creative Commons License 2004.08.28 0 0 620

én sokkal inkabb abban hiszek, hogy a MASZ ellenorok nem varatlanul erkeznek a felkeszulesi idoszakban --- mo-n a bunozok is hamarabb tudnak a razziarol mint maguk a rendorok, es a sportolok is nyilvan megkapjak a fuleseket az ellenorzesekrol.

 

pont ezert gyonge, de nyilvan okos huzas, most a MASZ-nak adni vizeletet, nyilvan nem olyan specialis korulmenyek kozott ahogy azt a wada kovetelne, es egy megvalasztott idopontban, amikor mindket atletanknak "megfelel"...

 

proki

 

 

 

Előzmény: masters (606)
karma police Creative Commons License 2004.08.28 0 0 619
Hozzátenném, hogy úgy gondolom, hogy Annus és Fazekas doppingoltak, csaltak, lebuktak, hazudtak. Rongy emberek.
Előzmény: karma police (616)
masters Creative Commons License 2004.08.28 0 0 618

Azokban a sportágakban ahol alapvető a fizikai teljesítmény (nem skeet lövés, vagy pl. párbajtőr) elkerülhetetlen a komoly orvosi háttér. Akkor pedig nem tudom mit jelent az, hogy "tiszta" aranyérem. Hol van a határ az élelmiszerkiegészítők, a vitamin koncentrátumok, a fehérje sűrítmények, a teknősbéka vér, a növényi-, állati hormonok ....... meg az úgymond doppingok között.

Az viszont biztos, hogy ember magától nem néz úgy ki, ahogyan egy amerikai vágtázó fest. Akkor meg már nem arról van szó, hogy ki doppingol és ki nem, meg arról sem, hogy kinek van "tiszta" vizelete. 

Előzmény: karma police (616)
magyarc Creative Commons License 2004.08.28 0 0 617

Vida, az egykori kalapácsvető olimpikon meglepő hírrel is szolgált, ami egy horvát atlétától származik.
- Koji Murofusi, az athéni kalapácsvető-döntő második helyezettje röplapokat osztogatott az olimpiai faluban, amin az áll, hogy tiltsák el Annus Adriánt, vegyék el tőle az olimpiai aranyérmét. Szeretném tudni, hogy erre mi késztette, és tisztában van-e azzal, hogy szeptember 5-én az IAAF kalapácsvető-döntőt Szombathelyen rendezik, ahová ő is hivatalos. Talán úgy gondolja, hogy ezzel az akciójával kapcsolatban nem kell elszámolnia?…

 

Van egy olyan érzésem, hogy ha ez a nyílt fenyegetés eljut az IAAF-ig, Szombathelyen nem lesz szeptember 5-én semmifele verseny. Valszeg később sem...

karma police Creative Commons License 2004.08.28 0 0 616
Én örülnék, ha elvennék az aranyat. Sokkal tisztább lenne a kép. Nem kell az a rossz szájíz, hogy 10 aranyunk van, de ebből kettő csalással. Ez engem marhára zavar. Sokkal inkább zavar az a kis vaj, mint hogy hány aranyunk van! Én örülök mindem éremnek, helyezésnek, de nem így!
Előzmény: fz (515)
Sign Creative Commons License 2004.08.28 0 0 615
Csak szerinte nyúlkáltak..
Előzmény: thuram (611)
Tom_the_Cat Creative Commons License 2004.08.28 0 0 614
Melyik kérdésemet? Azt, hogy miért tennék? Mármint Annusék a doppingolást? Szerintem a válasz elég egyértelmű: siker, csillogás, pénz..... Egyébként az első napokban én is olyan reménykedő voltam mint te, sőt védtem is Fazekas Róbertet és mérges voltam az ellenőrökre, hogy olyan "csúnyán bántak vele" - mellesleg erre nincs is bizonyíték, az emberek egyszerűen elhiszik, amit Fazekas Róbert állít. De aztán túl sok lett a gyanús körülmény és csak tetézték újabbakkal (pl. Annus hozzáállása). Én már nem tudok bennük reménykedni, sajnálom.
Előzmény: kaloz174 (613)
kaloz174 Creative Commons License 2004.08.28 0 0 613

Szerintem nem tudom, mi történt. Ezért egyenlőre várok a véleményemmel!!

Várok és reménykedem!

A kérdésedet ellenkező előjellel is fel lehetne tenni!

Előzmény: Tom_the_Cat (612)
Tom_the_Cat Creative Commons License 2004.08.28 0 0 612
Szerinted a labor belecsempészett valamit a mintájukba? Mi okuk lenne rá? Most jön a szöveg, hogy pikkelnek a magyarokra? Hagyjuk már ezt az üldözési mániát! Mindenesetre Annus Adrián és Fazekas Róbert a viselkedésükkel mindent megtettek azért, hogy véletlenül se tűnjenek ártatlannak. Igaz, Kenteriszéket is van még aki védi Görögországban. Gondolom ők is megvannak győződve a nagy nemzetközi összeesküvésről....
Előzmény: kaloz174 (610)
thuram Creative Commons License 2004.08.28 0 0 611
Miért nem vették észre a wada sok a csövet,mikor kurvára taperolták nyulkáltak a seggében?
Előzmény: Bobák (603)
kaloz174 Creative Commons License 2004.08.28 0 0 610

Azért, mert volt a verseny előtt 2 nappal Athénban ellenőrzés. Akkor negatív volt az eredmény. A súlyemelőknél ugyanez volt. Ugyanaz a labor a verseny után pozitív eredményt hozott ki!:((

Nem csoda, ha nem bíznak bennük!!

 

Tehát: amíg nem tudunk biztosan tényeket, addig ne ítéljünk!!!

Előzmény: Tom_the_Cat (607)
zitaura Creative Commons License 2004.08.28 0 0 609

Bizony jobban.

Menteni akarják majd a saját bőrüket. Ezeket ugyanis már az olimpia előtt ki kellett volna szűrni.

Előzmény: Tom_the_Cat (607)
Tom_the_Cat Creative Commons License 2004.08.28 0 0 608
Igazad van. Ez nemcsak Annusékról szól, hanem arról is, hogy miként juthatott ki ennyi kokszos sportoló Mo-ról az olimpiára!
Előzmény: masters (606)
Tom_the_Cat Creative Commons License 2004.08.28 0 0 607
Miért nem mindegy nekik, hogy kinek pisilnek HA tiszták? Talán a magyar szövetség jobban korrumpálható??
Előzmény: kaloz174 (602)
masters Creative Commons License 2004.08.28 0 0 606

Olvasva itt a vitát úgy látom, hogy egy kicsit elsikkad az ügynek egy fontos eleme. Azt gondolom az a legvalószínűbb (és ezt a súlyemelők példái támasztják alá), hogy egy fejlesztéssel lemaradt a magyar dopping kontrolt végző labor. Kizárt dolog, hogy mindenkit, a dobókat és a súlyemelőket is az olimpiát közvetlenül megelőzően ne csekkolták volna folyamatosan. Az, hogy porszem került a gépezetbe csak arra vezethető vissza, hogy a WADA rendelkezhet valamilyen pusz technikával, amivel mi nem. Ez okozta az eszement pánikot.  

Datura Stramonium Creative Commons License 2004.08.28 0 0 605
Na, mindjárt NOB sajttáj az M1 en. Lehet aggódni
Cavalcanti Creative Commons License 2004.08.28 0 0 604
Jól van,ne vizeljen Annus.......,de vegyen példát a kajakos lányokról akik sportszerűen versenyezve hazahozzák az aranyérmet!
Bobák Creative Commons License 2004.08.28 0 0 603

Sziasztok. Én nem vagyok szenvedélyes vitázó, de mint 41 éves mérnököt nagyon érdekel a sport, érdekelt Athén és az olimpia. Elmentem. Öszintén szólva nagyon fáj nekem (mint valószínü mindenkinek) az arany elvesztése és szégyellem is magam. Azért is olvastam végig a vitátokat és nyikkanok meg egyszer-egyszer.

A proszto magyarok az én nyelvemen a nem hivatalosak, akik velem együtt ott üvöltöttek, és akik “csak” szedegetik az információkat és nem kapják. A idegen vizelet “felkatéterezése” itt is szóba került, de senki nem hiszi el, akivel beszéltem, mert nem reális. Összekeveredik a sajáttal és életveszélyes. A seggben hordható és pillanatok alatt felrakható pisilőgép valószínűleg onnan vált ismertté, hogy az a bizonyos vázlat valami ilyesmiről megjelent egy görög újságban (én nem láttam, de sokan beszéltek róla). Valaki lerajzolhatta a magyarok közül (egy gané vagy csak egy szenvedélyes pofázó hülye) egy idegennek. A rajz után valakinek közülünk sikerült még beszélni is róla egy magyar hivatalossággal meg Fazekasék kis gruppájából valakivel - szóval jönnek-mennek a hírek és kiegészülnek. A WADA ellenőrök eleinte csak a görögökkel voltak wadak, a dobások előtt egyáltalán nem figyeltek ránk. Annus két napig zaklatás nélkül járkált az olimpiai faluban, majd a nagy dobás után simán átment. A vészjelzés a WADAknak Fazekas kevés pisije és hisztériája lehetett (mindenki ezt feltételezi). Egyébként az embernek a zacskója mellé simán el lehet rejteni a kis müanyag csövet, fölötte pedig a segg partjai elrejtik a végbélből kilógó csővéget. Tehát ő még megcsinálhatta a produkciót figyelő szemek és kezek nélkül. Utána borult ki a bili (már nem pisi volt benne), nem véletlen, hogy ezután kezdődött el a magyar súlyemelőket érintő vizsgálati botrány, a húzodozások a vizsgálattól és az elszaladások.

Bocs, hogy ilyen hosszan irtam, de el kell mennem. Kösz, hogy meghallgattatok. Ma még megpróbálok jönni, mert nagyon-nagyon érdekel ez a vita. Nekem legalábbis gyógyír, annyira tárgyilagosan megy az egész. Egy zaklatott örületböl egy okos és normális helyre pottyantam.

kaloz174 Creative Commons License 2004.08.28 0 0 602
Annus és Fazekas mintája Bécsben 2004. augusztus 28., szombat 7:34 Annus Adrián és Fazekas Róbert alávetette magát a doppingvizsgálatnak. A nyugat.hu internetes oldal szerint az athéni olimpián doppinggyanúba keveredett két sportoló a Magyar Atlétikai Szövetség illetékeseinek adott vizeletmintát, amit jelenleg Bécsben őriznek. Annusék nem bíztak a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség embereiben, ezért fordultak a hazai szövetséghez.

 

 

(Magyar Rádió)

Datura Stramonium Creative Commons License 2004.08.28 0 0 601

Nekem úgy tűnik, egyre kevésbé érdekli már az embereket ez a két sportoló.

 

Azért ez az egész cirkusz, a röhejes sajtótitkárral, kertek alatti autókázással, a vizelési problémákkal, a látványos sértődéses nemhugyozásokkal a legjobb szándékú rajongókat is elbizonytalanítja.

 

Mindenki szeretne hinni nekik, de ez már így nehéz.

magyarc Creative Commons License 2004.08.28 0 0 600
Fenét, Gyulai először 7 és fél decit mondott.
Előzmény: jokedv (598)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.08.28 0 0 599
A 75 ml állítólag csak arra kell, hogy B próbát is tudjanak végezni ha az első adag pozitív eredményt mutatna, tehát sokkal kevesebből is el lehet végezni az első tesztet. Namost ha az negatív, akkor ezen genyázni hogy nem adott elég vizeletet, finoman szólva is aljas dolog.
Előzmény: Sp2 (596)
jokedv Creative Commons License 2004.08.28 0 0 598

A 75 ml-t mennyiséget Gyulai is mondta. Szerintem Ő tudja.

Egyébként benne van a jogaszabályban!

Előzmény: Sp2 (596)
Sign Creative Commons License 2004.08.28 0 0 597
Szerintem nincs jogcímük elvenni az aranyat (még akkor se, ha minden jel arra mutat, hogy Annus sáros). Mi másért tologatnák odébb egyre-másra a határidőket???
Sp2 Creative Commons License 2004.08.28 0 0 596

Meg kell jegyeznem, hogy az a bizonyos idézett WADA útmutató nem beszél 75 ml vizeletrôl, hanem a "szükséges mennyiségrôl". A 75 ml-t valaki kitalálta. Csak egy aktív labororvos (én nem vagyok az) tudná megmondani, mennyi is a "szükséges" mennyiség. Korábban itt a topikokban 5 ml-rôl szóltak. A 25 ml tehát annak az ötszöröse. Tehát 12.5 ml A és ugyanannyi B mintára elég.

Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.28 0 0 595

Ja, az elmondottaktól függetlenül persze választhatta a tiszta vagyok, megsértődök verziót is, csak innen nézve ennek a legcsekélyebb az esélye.

 

Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.28 0 0 594

Ja, a Gyulai nyilatkozatért nem vállalok felelősséget, csak fél szemmel figyeltem, szal enm esküszöm, hogy ezt mondta. :)

 

Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.28 0 0 593

Gyulai István azt nyilatkozta ma este az MTV-n, hogy ő is csak Szerdán tudta meg, hogy bármikor utánuk mehet a wada az olimpia ideje alatt, és h lehet, hogy ezt nem tudták a sportolóik. Éérdekes.

Szerintem ez olyan egyszerű, ha tiszta, nincs mitől félni, menjen oda, dobjon 3x75 ml sárgát egy helyen, egyszerre, adja oda 3 különböző labornak, akik vizsgálják be jól, akár úgy, h mind a 3 felügyeli mind a 3-at, aztán lehet örömködni.

Ha nem tiszta, akkor az a tisztességes, ha elmondja, hogy nem az, de ez nem feltétlenül kifizetődő, főleg mert a NOBnak jelenleg nehezére eshet elvenni az aranyat (bár szvsz úgyis az lesz), úgy pedig könnyű lenne, így az egyetlen járható út, ami esélyt ad az az, ha nem ad mintát és ezt megmagyarázza valamivel, pl azzal, hogy megsértődik.

Az, hogy tiszta és megsértődik, az ahogy ezerszer el lett mondva, hihetetlen, mivel sem erkölcsileg, sem anyagilag nem jönne ki ebből a verzióból pozitívan (sem ő, sem a család), és nem csak azért, mert mindenki azt gondolja, hogy doppingolt, hanem azért is, mert az emberek úgy fognak gondolni rá, mint aki szégyenben hagyta az országot, még jobban, mintha doppingolt volna. Nézzétek meg, ki beszél azokról, akiket elkaptak, eltüntek, és kész? Senki, van ilyen. Azoknak a nevét viszont mindenki megjegyezte, akik sumákoltak (vagy nem, ki tudja, lehet motorbaleset érte Kenteriszéket is :) , de mégse ezt gondolja a világ), és tőlük hangos a világsajtó.

 

 

 

 

Előzmény: Sp2 (592)
Sp2 Creative Commons License 2004.08.28 0 0 592

Off: Korábban sok hozzászólás kérdôjelezi és jogtalannak tartja, hogy Annustól ismételten mintát követelnek. A WADA "Athlete's Guide" (az atléta útmutatója), a következôt írja:

Az "ADO" (anti dopping szervezet) bármikor és bárhol ellenôrizheti a nemzetközi atlétát versenyen kívül is...

Ez az útmutató persze kicsit vaskosabb a sportolókhoz szól, az atléták jogait és felelôsségeit is magába foglalja a dopping vizsgálat során. A WADC-t (World Anti-Doping Code) 2003-ban hagyták jóvá az egyes országok sportszervezetei és 2004 január 1-én lépett hatályba. Csak találgatok: lehet, hogy nem kapták ezt meg sportolóink? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!