Keresés

Részletes keresés

eremia Creative Commons License 2005.08.10 0 0 282

Az biztos nagyon jó lehetett!!! :-))

KisKirály Creative Commons License 2005.08.09 0 0 281

Sziasztok!

 

A tumblingról nem tudok semmi pontosat, csak mikor megkérdeztem, hgy mit jelent, mondták, hogy eredetileg minden ugrósort (pl. talaj, trampolin) ígyc hívnak, de most már egy külön sportág neve is. De pontosabbat sajnos nem tudok, de majd igyekszem megtudni.

 

A kilenc óra időeltolódás pedig Los Angeles és Budapest között van, ugyanis az utóbbi kilenc hetet Amerikában töltöttem, két hónapig Texasban voltam, aztán egy hetet Los Angelesben, Californiában.

zinaida Creative Commons License 2005.08.09 0 0 280

Üdv ismét közöttünk !
9 óra eltolodás , merre jártál ? Ha szabad érdeklődni .

Előzmény: KisKirály (278)
eremia Creative Commons License 2005.08.08 0 0 279

SZiasztok!!!!

Kiskirály üdv itthon!!! :-))) Neked is mondom meg az új felhasználóknak is,hogy ha van kedvetek nézzétek meg a weboldalamat. www.gportal.hu/portal/eremia

Kiváncsi vagyok erre a tumbling-ra, mi is ez pontosan mert még sohasem találkoztam ezzel a sportággal!! Ha van időd Kiskirály megtennéd,hogy leírod pontosan,hogy mi is ez???? További szép nyarat mindenkinek!!!!

KisKirály Creative Commons License 2005.08.07 0 0 278

Hát szia mindenki!

 

Először is az újaknak üdvözlet, másodszor mindenkinek:

újra itthon vagyok (mindenhol jó, de legjibb itthon...), így majd néjűha újra megjelennek, okos, vagy kevésbé okos hozzászólásaim ezen fórum oldalán a tornával, és kapcsolt sportjaikkal (trambulin, tambiling ->merthogy az kettő különböző) kapcsolatban.

de még nem most, mert 9 óra időeltolódást nem olyan könnyű átugrani, így még elég hulla vagyok!

 

KK

Double Circle Creative Commons License 2005.08.02 0 0 277

Hellósztok!

Én egy igazi torna fan vagyok, imádom a tornát, igaz egy kicsit későn kezdtem el, de nem baj.

Minden edzést úgy várok, hogy jajj de jó, megint lehet menni, gyakorolni, új elemeket tanulni, és erősíteni a tenyeret:)

Szóval szerintem a világ legszebb sportja.

Kedvencem a ló, de még nagyon sokat kell gyakorolni, hogy menjenek a körzések, és az elemek.

Neketek melyik a kedvenc szeretek?

Tudnátok tanácsot adni, hogy a pároskörzésnek mi a "titka"?

Mire kell a legjobban figyelni, hogy egy kör után ne essek le, és el tudjam indítani a harmadik-negyedik kört, és tudjam folytatni.

Bocsi a sok kérdésért:)

Sziasztok

 

zinaida Creative Commons License 2005.07.19 0 0 276
Szia Eremia !

Igen az Eurosporton is az volt kiírva de én azért furcsáltam mert amit én ismerek trambulingot az egészen más ráadásul az olimpiai sportág legalábbis Sydneyben még az volt.
Szóval nem tudom pontosan mi lehet de nagyon látványos volt.
Köszi a segítséget :-)
Egyébként nagyon furcsáltam, hogy ilyet adott az Eurosport még szertornát is csak nagyon nagyon ritkán a leglehetetlenebb időpontban ad az eurosport.
Előzmény: eremia (274)
eremia Creative Commons License 2005.07.18 0 0 275
Na,megnéztem azt az ujságot!!! A gumiasztal oldalán volt és TUMBLING néven szerepelt. Valami ugrás lehet :-)
eremia Creative Commons License 2005.07.18 0 0 274
Szia Zinaida!! Én ha jol tudom ez az akrobatikán belül van. Vagy hát legalábbis én egyszer egy olyan ujságban látttam ezt a dupla ugrást,vagy én sem tudom mi a neve!! Lehet most jó nagy hülyeséget mondtam :-)) Egyébként én is megakartam nézni de elfelejetettem!!
kisholgy Creative Commons License 2005.07.18 0 0 273

Sziasztok!Itt 1 újabb tornász;). Mondjuk méég csak 1 éve tornázok de voltunk már 4 versenyen.

                                               by Beuca 12

zinaida Creative Commons License 2005.07.18 0 0 272
Tegnap az Eurosporton volt a Világjátékokról közvetítés nagyon érdekes volt én még életemben nem láttam ilyet (kivéve a trambulint), volt dupla ugrás (olyan mint a lóugrás csak trambulinról ugranak el, és nem egyet hanem kettőt)
nem látta még estleg valaki illetve nem tudja valaki mik ezeknek a pontos nevük ?
eremia Creative Commons License 2005.07.14 0 0 271
Köszi szépen,még fejlesztgetem. Egyébként tényleg nagyn ,,áll" ez a fórum. Igaz én is régen jártam errefelé.
zinaida Creative Commons License 2005.07.14 0 0 270
Szerintem nem a nyárnak tudható be hanem annak, hogy nagyon kevesen vagyunk itt :-(((
Eremia nagyon tetszik a honlap, minden elismerésem..
Előzmény: eremia (269)
eremia Creative Commons License 2005.07.14 0 0 269

Sziasztok!! Régen nem írtunk a forumba,mondjuk ez betudható a nyárnak!!  A legujabb hírek a torna világából: Marian Dragulescu visszavonult :-(( és Daniela Sofronie is fontolgatja!!!

Látogassátok meg a weblapomat,sok tornász és fotó van rajta,ja és ha valakiről akartok látni képet írjátok meg és felteszem. www.gportal.hu/portal/eremia Minden jót!!!

theprody Creative Commons License 2005.06.26 0 0 268

 

Most egy kicsit meglepő leszek de mindenkit kérek, hogy a lelki sérülés és a szémélyiségi zavarok megelőzése érdekében a következőt csak erőteljes szülői felügyelet mellett, és egy jéghideg kokakólakamion belsejében olvassa el:

 

e.i: (elő irat): Egészen nyugodtan szólítsatok csak prody-nak, vagy prod-nak, vagy akárminek, lehetek simán p is, nem fogok polgári pert indítani személyiségi jogok megzabolázása végett.

 

Köszi az együttműködést ;-) Ennyi lett volna a megrázó a mondandómban.

 

Szia Orsika, való igaz, hogy voltak sérülések az EB-n, a legtöbb az edzőteremben, akkor volt pl hogy egy horvát fiú egyszerűen rosszul lépett és az egyik szervező már vókitókin közölte is a hírt fundormányos módon, miszerint: "hé főnök, közöljétek már a hírt, hogy 1 kroácsiának annyi"

 

Egyébként meg nyár van és nem kell elnézést kérni amiért nem írtok, ilyenkor nem is a légkondícionálótól mentes, kitanult könyvekkel polcigrakodt szobában kell kuksolni a szuperszámítógépek előtt, ilyenkor pihenni kell...magyarán az edzőteremben vért izzadva engedelmeskedni az edzőnek, és márpedig amikor ő azt mondja, hogy "na prodi, mit csinálsz a következő fogásra ? - gingert ?" - akkor még véletlenül se azt kell mondani bazsalyogva, hogy "csak lengeni fogok edzőbá" - mert akkor Bruce Willis legyen a talpán aki megvéd.

 

Kellemest nektek, sziasztok.

Orsi 89 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 267

Sziasztok!

Bocsi hogy rég írtam.

Nekem tetszett az EB és Gratulálok minden magyar indulónak!

Szerintem a román fiúk nagyon jók voltak.

én drukkoltam a Bulgár Jordan Jovchevnek is gyűrűn, de neki nem jött össze, csak 4.lett.

Szegény Elizabeth Tweddle lesérült a versenyen. korláton 3 percesbe elszakatt a tenyérvédője talpforgásban és nyakra esett a mentők vitték ki a csarnokból, de utánna kiderült hogy nincs nagy baja csak a versenyt kellet félbe hagynia. 

Csáó mindenkinek!

zinaida Creative Commons License 2005.06.23 0 0 266
Sziasztok.

Szerintem az 50-es években is nehéz volt olimpiát nyerni.. Ott ugyan nem voltak olyan merész elemek, de nagyon nagyon elegánsan tornásztak a versenyzők, éshát ők igazi nők voltak, a szépség is fontos volt.
Viszont abban egyett értek, hogy a torna már a lehetetlenség határait surolja.. Biztos, hogy fejlődni fog ha nem fejlődik akkor meghal a sportág.. Kérdés márcsak az milyen irányba fog fejlődni. Szerintem is a művészibb előadámód a jővőben sokat fog számítani, hiába tud valaki mindent megcsinálni talajon ha csak ugrál mint egy bolha nem valószinű, hogy nyerni fog. Már most is látszik, hogy egyre nagyobb figyelmet szentelenk a koreográfiára probálnak a tornász személyiségéhez megfelelő zenét választani...
Aztán, hogy ugrásban és korláton, hogyan fejlődnek tovább.. nehéz ugy.. talán több "nyújtós " elemet láttunk. Pl. kiváncsi vagyok ki lesz az első nő aki kovács szaltot csinál felemáson...
Előzmény: eremia (264)
eremia Creative Commons License 2005.06.23 0 0 265
Nadezhda Ivanova,Oroszország
eremia Creative Commons License 2005.06.23 0 0 264

Szia theprody!! Sziasztok!! Nekem tetszettek a kitalált elemeid,főleg amit a nyújtóval kapcsolatban írtál,bár szerintem elég nehezen lenne kivitelezhető,max. akkor ha a kört nem felfelé hanem lefelé folytatod!!! A felemáskorlátra szaltós felugrás szerintem jó ötlet és dobbantóval kivitelezhető is. Mint a gerendára!!

Pont a napokban gondolkoztam azon,hogy az elmúlt 10-20-30 évben mennyit fejlődött a szertorna,és mondjuk az 50-es években még én is lehettem volna akár olimpiai bajnok :)))))) Na jó,azért nem,de elég könnyű elemek voltak. Szóval itt arra akartam kilyukadni,hogy mi lesz 10-20 év mulva,milyen elemek lesznek,egyáltalán lehet-e még fejleszteni a sportot,mennyit bír el még egy 17-18 éves tornász teste, mert már lassan a fizika törvényeivel vetélkedünk!! :)) Szerintem ettől nehezebb elemeket már nem is lehet kitalálni, talán még a torna művészi értékén lehetne fejleszteni,mert már nincs meg az ami régen volt!! Mit gondoltok?????

Várom ezzel kapcsolatban a ti véleményeteket is!!Minden jót és szép nyarat!!

theprody Creative Commons License 2005.06.19 0 0 263

 

Sziasztok.

 

Pörgessük már fel a forumot oly módon, hogy mindenki aki kitalált már valamilyen elemet, amit szerinte meg lehetne valósítani, az írja le, jót tenne ennek a begyepesedett spektrumnak amin most az elemek mozognak, olyan furcsa, hogy még pl korlátra sose szállt fel szaltóval valaki, vagy, hogy mostanában a dupla bicska van, ami a sima kiugrás helyett a lejövetelt szolgálja.

 

Én pl nyújtón képzeltem el, hogy a függőleges kilógást követően felfele mozgás közben elengedem a vasat, nyújtott testhelyzetben csavarok 1-et , vagy 2-őt, majd visszafogok és folytatom a felsőskört.

 

Aki ezt megcsinálja a forumozók közül, annak nem 2,3 milliárdot, de egy szovjet laktanyát adok ajándékba.

theprody Creative Commons License 2005.06.09 0 0 262

 

Köszönöm eremia, vagy ahogy Ali G mondaná: funk you for your cooperation.

 

Azóta már mellesleg.hu (adóztatott fekete - reklám) kiderítettem de nagyra értékelem a segítő szándékot, a gesztust, és még egyszer köszönöm.

 

Én is szívesen venném a tornászok jelentkezését, jó lenne ha lenne virtuális közösség legalább, ha már a való életben vajnyi kevés eséllyel vagyunk felvértezve egy erős és stabil gárdához. De hogy is mondta Rocky ? - "nem fáj" - egy tornász nem adja fel, tekintsük a jövőt egyetlen nagy centrális pozícióban lévő keménykezű edzőnek, akinek a tornász engedelmeskedik, akiben bízik, aki láttán nem hezitál, és parancsára bizakodva és akarással tekintünk felé.

 

Fáradt vagyok és már az étel se a kenyerem, ma formálisan kettétörtem a korlátot a hekt -ben, de ez jó, viszont eljött megint az az időszak amit vizsgaidőszaknak nevezünk az egyetemen és ilyenkor megint napi programmá válik kikapcsolódás gyanánt az 1000 felülés, szóval elmegyek enerdzsigyűjtésre.

 

Legyen a mindennapotok olyan, amilyennek szeretnétek.

 

'az legyen végzetem, hogy küzdelmeim során bukjam szüntelen, de újult erővel felkeljek megint' - ez legyen képzeletben a testetekre tetoválva.

 

üdv. prodigy

eremia Creative Commons License 2005.06.09 0 0 261
Ja,és az Univerziádé augusztus 11.-től 21.-ig lesz Törökországban,Izmirben!!
eremia Creative Commons License 2005.06.09 0 0 260

Hello Theprody!

Én személy szerint örülök,hogy írtál a fórumba! Jó lenne ha még több tornarajongó és tornász írna!!

theprody Creative Commons License 2005.06.08 0 0 259

 

Siseregély all.

 

Üdvözlöm a kezdeményt. Én is hasonló csónakban evezem ugyanabban a cipőben mint a többi idelátogató nettettestárs, szertornázom. S nagyon örömteli, hogy ezen csodálatraméltó sportág számára létrejött ez a forum, hiszen legalább mi akik űzzik és az a csekély létszámú kitartó és sportért epekedő korunk fia/lánya tudjon egymással a normatív szabályoknak megfelelő kommunikációt indítani egymás felé. Sajnálatos, hogy nem támogatják a tornát, én dolgoztam az EB-n, lévén, hogy debreceni vagyok, a reklámkampányra már pénz sem maradt, a szervezés is hagyott némi kívánni valót maga után, nade mindegy, megszerveztük, megdolgoztunk és örömmel konstatáltuk a fejleményeket. Gál Robival történő kézfogás a Hódos előtt és a sikerek újra erőt adtak, hogy küzdjünk a torna sportért Debrecenben, sajnos az egyetlen étkézláb tornacsarnokot be akarják zárni, de megpróbáljuk a lehetetlent.

 

Kérdésem az lenne, hogy nem tudjátok, hol lesz az idén augusztusban megrendezésre kerülő univerziádé?

 

Előre is köszönöm. S minden haladjon tovább a megszokott rendben, nincs itt semmi baj, hiszen a négy evangélista a következő három, Péter és Pál.

 

Én kérek mellnézést ha megtörtem a forum menetét, sziasztok.

 

prodigy

eremia Creative Commons License 2005.06.08 0 0 258

Szia!! Ezt a tornacentrumot én is hallottam még annak idején!! Nagyon jó lett volna!!

Szerintem Magyarországon már nem becsülik meg a tornát és nem is veszik komolyan,mint régen! Mert még azért a 80-as évek végén is voltak kiváló tornásznőink akik rendszeresen döntősek voltak a világversenyeken!! Nem értem mi romlott el ennyire!

Szerintem a magyar tornát már nem is lehetne felhozni nemzetközi szintre,mert amint már írtam nem érdekli az emberek többségét a torna. Dehát ez az én véleményem,lehet vitatkozni :)) 

Voltak pl. csehek,horvátok,svájciak a döntőben!!!! NAGYON ÉRDEKES!!

Már az oroszok és a románok sem egyeduralkodóak,sőt....!!

Mennyit változott azért egy pár évvel ezelőtthöz képest a mezőny!

Bár nekem,amint már sokszor mondtam a románok a kedvenceim. Talán azért mert az ő edzéseik és életmódjuk körül titkok vannak!! Nagyon kiváncsi lennék egy román torna edzésre! Mennyire fenyíthetik a gyerekeket??

kori2 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 257
Hát ez nagy kérdés!! Az egészben a legérdekesebb az, hogy olyan nemzetek lányai is bejutottak a döntőbe, ahol magyar az edző.. és számomra még mindíg talány -és ilyenkor mindig eszembejut-, hogy Magyarországnak miért nem kell egy olyan ajánlat, amit egy 2011-es cikkben olvastam a neten, hogy Károlyi Béla saját költségen egy Tornacentrumot nyita itt nálunk, és ez egy non-profit dolog lenne (vagyis lett volna) tehát ízig-vérig a torna sportért lenne. és nyereségszerzésért. Na erről azóta sem hallani semmit vajon miért???

Tényleg aranyos a kép, és sikerült a link.. ;o)
eremia Creative Commons License 2005.06.07 0 0 256
Bocsi,csak beszúrtam egy képet,de ugy látszik az nem sikerült :))Catalina Ponor na de megpróbálom mégegyszer
eremia Creative Commons License 2005.06.07 0 0 255
Olyan szép!! :))
eremia Creative Commons License 2005.06.07 0 0 254

Sziasztok!!

Hát én elcsodálkoztam az eb eredményein, már ami a lányokat illeti. Érdekes,hogy majdnem minden döntőben volt egy orosz, ha nem kettő és egy aranyat sem nyertek. Pedig Pavlovától várható lett volna. Zamolodchikova még el is esett a talajon.  A románokról nem is beszélve. Leonida leesett a gerendáról,Sofronie a korlátról, Ponor meg elrontotta a talaját. Kiváncsi vagyok miért van ez, mi a baj náluk. Talán az is lehet,hogy őket az olimpiára nagyon kihajtották, ezért nincsenek annyira formában.

Aztán ott vannak a franciák,nagyon szépen teljesítettek, 3 aranyérem! És az is furcsa,hogy francia nyerte az összetett döntőt és a talajt, na meg,hogy olasz az ugrást. Jönnek fel az olyan nemzetek olyan tornászai akikről eddig nem nagyon lehetett hallani az eredményeik miatt!!

A magyar lányok mellett tényleg nagyon elhúzott a mezőny.

De miért van az,hogy a magyar fiúk jók a lányok meg nem???

kori2 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 253
Jejováról nem tudok semmit, nem szóltak róla a kommentátorok, mondjuk amiről/akiről szóltak is hagyott kivetnivalót rendesen, na de mindegy.

A magyar lányokat a csütörtöki 25percben lehetett látni, amikoris a selejtező 7,5óráját foglalták össze. Hát igazság szerint SAJNOS!! labdába sem rúghattak.. És szerintem a legszomorúbb az egészben, az, hogy olyan nemzetek lányai jutottak a 24-8-as döntőbe vagy 9.helyre (első tartaléknak) akikre nem emlékszem korábbi nemzetközi versenyeket ott lettek volna, és nem 20kg-120cm mérettel rendelkeztek... pl. a lengyel lányzó, vagy csehek, horvátok, stb... és oké bármennyire nem voltak a helyzet magaslatán az oroszok vagy a románok, de ami korábban nem történt meg, egy 15éves olsz lányka nyerte az ugrást. (Olasz és 15 éves!!) És azért emlékeim szerint néhány éve akkor is az oroszok és románok között dölt el a verseny, ha gyengébb formában voltak, mert annyival le volt maradva a mezőny. Na most maradtunk ezen a szinten, de a többiek iszonyúan feljöttek. Viszont lehet lemaradtam vmiről, de meglepődtem, hogy nem Márta a női szövetségi kapitány -vagy ezt is rosszul kommentálták? mindenesetre az az ember aki beszélt nagyon szimpatikusan szólt. Remélem eredménye is lesz.

Örülök, hogy sikerült autogramot szerezned, elhiszem mekkora nagy élmény volt személyesen találkozni a kedvenceiddel ;o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!