Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.16 -1 1 86725

A fegyvertartas alkotmanyba foglalt joga mindenkinek.
Mindenkinek van, tobb is. Ferfiaknak, noknek egyforman. 
Van akinel mindig ott van, zsebben, az inge alatt vagy a kesztyutartoban, s van aki csak otthon tarolja. Kamionoskent kicsit maceras, mert a fegyverviselesi engedelyed tobb allamra ervenyes ugyan, de nem mindegyikre, es nem automatikusan, ugyhogy ezt eszbentartva kell utazni es nyilatkozni.
Ha itt vagy, a gazpisztoly a legkevesebb,  ami jo ha nalad van. 
De nem muszaly.  Az elet igazan nyugodt, nem kell aggodni. 
Mindenki tudja, hogy mindenki lohet, ezert mindenki viselkedik. ;)
Legtobbet a negerek lonek, egymast olik.  A szegeny negyedeket kerulni kell, kulonosen ejszaka, es persze a kocsmakat, barokat, stb.

Előzmény: Horyk1 (86724)
Horyk1 Creative Commons License 2020.09.16 -5 1 86724

'cause life goes on!  😉

 

Lőfegyvered van a truckban?

Előzmény: Törölt nick (86723)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.16 -1 0 86723

Nem nagy ugy, elofordul ... :)  Arnyoldal helyett itt inkabb "esemeny"-nek neveznek mindent, ami a megszokottol elter, legyen az koccanas, keses, rakodasi problema, vagy akar lovoldozes.  Minden egyszeruen "esemeny", angolul event.  Egyebkent pedig a dolgok hetkoznapi egykedvuseggel, a megszokott modon tortennek, semmi kulonos, a kamionos vegzi a dolgat, megrakjak, megy, lerakjak, bejon a penz. Slussz. :)  Aztan neha egy kis "esemeny" tarkitja az eletet. :)

Ha itt lennel, biztosan szepen boldogulnal!
Ugy veszem ki az irasaidbol, hogy otthon is kemenyen dolgozol es ismered a dorgest. 
Itt is az kell, egyedul az szamit.
Aki tudja mit csinal, folyamatosan es megbizhatoan dolgozik, beleall a munkaba, mint a paraszt a szantasba es csak megy es megy, nem nezve se jobbra se balra, csak a munkara koncentral, az ilyen ember itt is nagyon szepen megel.  Valaki irta korabban, hogy az elit retege a kamionosoknak az EU-ban kb 4000-et keres egy honapban. Vallalkozokent itt annak a tobbszorose megvan, koltsegek levonasa utan, gepenkent.

Kanadaban nem tudom, de gyanitom ott sokkal kevesebb a bevetel. 
Az ottani soforok idejonnek at penzt csinalni, es az uzemanyag is lenyegesen dragabb ott.
Ellenben az elet jobban hasonlit az ohazai tempohoz.  Mindket orszag gyonyoru, az USA gazdasaga viszont lenyegesen fejlettebb. A szabalyok ugyan szigoruak, es a buntetesi osszegek egy eletre megtanitanak,  amde a jol ismert amerika lezserseg okan napi szinten semmi nem veszes. ;)

Egy biztos: csak annak jo itt, aki nagyon tud dolgozni, megallja a helyet, es eleg penzt csinal.
Akinek nincs penze, annak itt keserves, sokkal-sokkal tobbet kuszkodik, mint az EU-ban, mert a szocialis halo nem fogja fel a leesoket. Gyakorlatilag nincs beteg szabadsag, a szulesi szabadsag max egy het, semmi gyes, szocpol es hasonlok, az egeszsegugyi biztositas draga es nem sokat er, barmi betegseg sok ezer dollarral vet vissza, az egyetemi oktatas 50-100E dollar korul, de lehet tobb is, mire a gyerek a diplomat megkapja. Ha nem tettel felre neki, s nem otthonrol jar be, hanem kollegiumbol, akkor 22-23 evesen mar eleve nagy adosaggal kezdi az eletet, s az nem jo.

Szoval, szep itt az elet, de esznel kell lenni es dolgozni, mint a guzu!  :))

Előzmény: Törölt nick (86722)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.15 -1 1 86722

Ezek szerint annak a bizonyos " szabadságnak" is van árnyoldala jócskán.

Nem vitatta az ottani élet előnyeit,vagy inkább helyesen fogalmazva " különbözőségét " ( hínye de szíp Magyar szó...)az itteni minden napoktól.

Csak egy picit lennék fiatalabb és biztos,hogy ott kötnék ki a családommal egyetemben.Kanada régi vágyam- vágyunk...

Irigyellek ,nem kicsit!

Előzmény: Törölt nick (86721)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.15 -1 1 86721

A kollega a jobb oldalrol lott be, az ajto uvegen keresztul, s azonnal letert az autopalyarol az exit-en.  Jol idozitett.  Mikor lattam, hogy lemegy, azt gondoltam, valami kovet vagott hozzam.  Letezhetetlen volt utana menni, en mar nem tudtam azonnal leterni az utrol, ugyhogy mentem tovabb, mi mast tehettem volna.  Aztan kb 20 perc mulva lett forro a helyzet, akkor mar besotetedett, s egy rendor levillogott.  Felrehuztam, lealltam.  A rendor kiugrott a kocsijabol, a potkocsi moge rohant, onnan tartotta ki egyenes kezzel a pisztolyat es orditott, hogy dugjam ki mind a ket kezem az ablakon.   Nem siettem, eloszor eloszedtem a jogsit es mas papirokat, azt kitartottam,  s csak akkor gondoltam itt valami veszhelyzet van, mikor latom rohan a potkocsi menten mint aki loveszarokbol ugrott ki, tamadas. En meg csak nezem a tukorben, mi a fene ... 
A pisztoly ket kezzel szoritja maga elott, de nem jott az ajtomhoz, hanem beallt a truck es a trailer kozotti reszbe, takarasba, onnan suvoltott, hogy szalljak ki.  
Ezt mar en se vettem trefara, nem szalltam ki, mert akkor ha rosszul mozdulok es felreerti, akkor lelo azonnal.  Ugyhogy gondoltam bentrol kialltok ki inkabb, es hogy enyhitsem a helyzetet valamelyest, kedelyesre vettem a dolgot, es igy fogalmaztam: "Hey, what's wrong buddy ...?"  Hej, mi a baj, pajtas ...? 
A rendor meghokkent egy kicsit, de elkezdett kommunkialni, meg mindig takarasbol, a fegyver ram iranyitva.
"Kaptunk egy telefonhivast, hogy loves dordult az orszaguton Syracuse-nal, egy no latta az esetet.
Van nalad fegyver?"
"Nalam semmi fegyver, csak a felesegem krumplihamozoja" - mondtam en kicsit megzavarodva.
Ez olyan bamba valasz volt, hogy a rendornek kezdett derengeni, hogy nem lehetek se maffiozo, se drog csempesz se, lattam a tukorben, hogy az izmai megereszkednek, mar nem olyan feszes.
"Szallj ki a truck-bol, feltartott kezzel, nagyon lassan."
Kiszalltam, szepen, lassan.  A zseblampaja elvakitott, nem is lattam, mikor lepett mellem.
Kezdtem neki mondani, hogy az en jobb oldali ablakom betort, nezze meg a szilankokat.
Az adrenalin meg mindig zubogott benne, a feje tiszta voros volt, olyan 35-40 koruli lehetett, egyertelmuen veszelyhelyzetben erezte magat, ugyhogy mindent megtettem, hogy a leheto legjamborabbul nezzek ki.  Szo szot kovetett, elmondta, hogy telefon riasztast kapott es nagyon hajtott, hogy utolerje a leiras szerinti kamiont, nem tudvan, hogy ki lott kire. 
Megnezte az utasoldali ajtot, ablakot.  Egyertelmu volt a helyzet, hogy az aldozat en vagyok, az elkoveto pedig elslisszolt az exiten, s ki tudja merre jar ...
A dolgot hamar lezarta, mondvan, ha megtalaljak az illetot, ertesitenek.  ezzel bevagta magat az autojaba, es elszaguldott.
Azota sem hallottam feloluk semmit.

Előzmény: Katana750 (86697)
Katana750 Creative Commons License 2020.09.14 -1 2 86720

hudegec!

Előzmény: Horyk1 (86719)
Horyk1 Creative Commons License 2020.09.14 -4 1 86719

Papát.

Előzmény: Horyk1 (86718)
Horyk1 Creative Commons License 2020.09.14 -4 1 86718

Ebből azt a következtetést tudjuk levonni, hogy van internet a pszichiátrián. Claas pápát néha oda engedik a géphez. 🤭😈

Előzmény: Katana750 (86715)
claas patrol Creative Commons License 2020.09.14 -1 3 86717

A béke érdekében majd olvaslak benneteket mostanában ,és tanulok majd . És elnézést ,hogy bocsánatot kértem ,ezúton . 

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.14 -1 1 86716

Na ennyit a Hétfői napról!👍👍👍

Előzmény: Katana750 (86715)
Katana750 Creative Commons License 2020.09.14 -2 3 86715

Amit írtál nagyon pc. meg szinpatikus, de! Ott befelé fordult, a társadalomból kivonult, magányos emberek nem törődtek egymás hülyeségeivel. Itt más a helyzet. Patrol papa láthatóan grafomán. Ő tényekkel mit sem törődve állít valótlanságokat egy laza közösségben. Ez lenne a fórum. Nem vonult ki a társadalomból. Itt van, kifejezi nemtetszését ha csönd van pár napig, tartozni akar valahova. Ha olvasod a fórumot láthatod, hogy én(is) megpróbáltam bevonni de menthetetlen. Mint a Józsi aki 10 éve ugyanúgy hadonászik. Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (86709)
claas patrol Creative Commons License 2020.09.14 -5 2 86714

JOÓ ... JoÓ ?.... de  ,MIÉRT NINCSENEK ITT a régebbi kollégák , ... ha nem " Irtanátok "... ,ahol csak lehet ?  " már ilyen" ... 'felsőbbrendű *izékkal* ' ..., hogy pl.  ...'én a'  =  "fuúúvarmányozási szervező " ...meg ilyenek  .... ??  

 

Egy érdekes dolog , hogy csak a telefont ,váltotték fel a számító gépre ... a .... többi ....meg semmi ,(fejlődés szinten) ... vagy ??  

 

 

 

claas patrol Creative Commons License 2020.09.14 -6 2 86713

Intézkedni szíveskedjék kérem(!!) ... és tisztelettel , mivel egy mínusz kimaradt a 'héthuszadiknál'  ?  ....Csak semmi elhajlás kérem (!!) ... a brigád ...,izéé *csoport dinamika* , kihajlói még aztán ? -jelezhetőek lehetnek  aztán később a csoportban ?  ,... izé ? ...nehéz időkben majdan , meg számonkéréseitek idején úgy  ... stb.  . (??)  Szóval jukka nénis értelmezésben is  ...   ,-)) Jutka néni ,aztán annyit ,de annyit rakodott már , hogy mi csak oda "felzárkózni" tudhatunk (ez érv kérem ....és nem csak nyomaték ! ...és és persze indok) ,Csak semmi elhajlás ... ,meg ilyenek : jutka néni komoly ....és vitathatatlan adu ... ,, még ... a horvát kerti beton  sakktáblás ...és ultii asztalon is !! 

 

Na ,...most akkor komolyan (?)  , ezek a "fuúvar szervezők" , mit fejlődtek az utolsó 30 évben , (???).... De tényleg és  ... komolyan kérdezve ??   ... , azon kívül ,hogy telefon kagylók helyett a számítógépet ... is , használják   ??? 

 

Úgy agyilag ... ,mint evolúció szinten ? ... De tényleg , mi a komoly fejlődés ezen a *szagggtéren*  ?? ... más lett a nadrág színe ?? Nadrág hajtóka magassága  ... Vagy mi ??   , csak utálunk szerelni , mert az kevesebb pénzt hoz ??... meg áll az ész kérem ... ?? ... (, mert ezt olvastam  ki ...akárkitől) ! ...,.ezt ne vitassuk kérem . Ő már nem szeret javítani !! ... ,  el ment a kedve , vagy ... más a lényeg ??... Talán más képen ...jöhet  pl. ul ?? ...  " lééé" ??... a lényeg (nem akarok ezen e téren tanulni) ??  ! Pedig kéne "kedves fuúvarmányozoó" szervezők  (!!) ..., mert mi előrébb vagyunk ... ,szerintem és véleményem szerint . Azt is tudjuk , hogy titeket , hol és mikor hülyítenek ... De tényleg ez a különbség lent és fent !!  ... !!

 

*Miíggyáá megy 5 mínuszos aktívista ráá* ,  .... (pedig csak egy öreg agyalgása" ... ,de tapossuk el még a hamvasztás előtt  , az öreget , mert mondhat még frankót is ??!!  ... ,ismerem ezt a minden de nem magyart megoldást is  a "nemzetközi fúvarmányozásból"...  ... EZT A NIX. (!!!) ...ÉS MÁS VÉLEMÉNYT MÁR PEDIG NINCS   !! Ezek lennétek ?? .... Ez  kérdés ??... és nem az hogy a régiek nem szeretnek net-ezni .... (csak el.... tapostok !).... Ti már "májerok"... vagytok ,és nem lehet szólni ... ez van ...

 

Ezt nehéz(ZZ) ...  lekövetni , mondjuk szerelő , vagy pilóta szinten . Sírtok a nap 24 órájában ... ,de soha nem "kakiltatok    " nájlon zacskóba" ....,  vagy Irtóztok a szerelő akna szagától ???  ... ,valami oknál fogva persze ? ....(ezt le merem írni itt ?) már jön is a csoport dinamoka (szoc. pol:) elmélete és kiníírtok zsígerből... ha tiszta szavakat mondanék , akkor meg abba kötnétek bele ? ezért nem vagyunk itt ...(maradjon a herípotteres...     ...,Az a 

 

 

MINT TÜKÖRKÉP ??  ... ,akkor meg jön a hisztii ... , és mínuszotok ... , és magatokat járatjátok majd(le) ... , mert az unokák olvasni fogják , ...és jutka néni nélkül is (remélem jó palacsintákat sűtt -sütöket neki lekvárral neki) ?? ,....mert jutka néní az nyomós érv a fuúvarmányozásban ... (főleg technikailag) ... , és persze nyelvészetileg is , nyilván gyógypedagógus is , ha már a szagggtársnak .... is "lefordította" a magára és elszálltságára felfoghatókat" ...Hogy ércse is mi a lényeg , de ez is huszad rendű , mert nem... szerelő vagy kezelő (csak mantrás) ??   ,... ,hiszen akinek nyelv tanára van , az már magát járatta le a holnapokban ... ,vagy izzé ?? tévedek ?? Olyan okos , hogy (gyógypedagógus mondja meg neki a fuvarmonyázás más-nyelvűségét ...    xDD számokban) ... az jobb ma már .....mint a % -ok ! XDD    jutka néni nélkül nem is menne semmi ...  Ez a lényeg ... Éljen és viruúljon pl. jutka néni és a logisztika :   

JUTKA nénire ,hivatkozni egy KAMIONOS fórumban , ... igen mérték arányos  ...(három permanens) *minuszos- gatónak*  (...hacssak nem ,maguk a kedves  módík   egyike másika  ??) ... ,de ez  persze ,fel sem merülhet , még a gondolata sem  !!) 

 

De az arrogancia , felvethet pl.  ilyen kérdést is a szabad gondolatok terén ,...ugye ? 

 

Kocsmáztak ... hülyéztek egy öregedő kollégát , mert nem ment bele a szisztémájukba , és minúszoltak ... minúszoltak , nem értelem szerűen( hanem a holnapokra!!!) ... ha esetleg valamit hibázna "nyelvtenilag" ...akkor a moderácijoó erejével ÍRTASSÉK KI !!)

 

Ezért nincsennek HC kollégák ,...( de titokban vagyunk) ... , a többi meg ... ,  Legyen "fuúvar szervezés" .... meg az ilyen . Mint király .   ok-ok... 

 

claas patrol Creative Commons License 2020.09.14 -6 1 86712

:-)) Te pl.  oda a pontozó ...(L)   ...??

l ..., ahova mondjuk .... ,(de csak mondjuk alapon??) ...... éppen (jutka néni is ) ....    xDD    :-))  ....   (nyelvészkedjetek ki , ... a sóskúti vénasszonnyal ) ...' ,oszt' ...  bakácstéri is ...pl. érti majd szerintem amit gyalogtok  .    ,-))

Előzmény: trizs77 (86711)
trizs77 Creative Commons License 2020.09.14 -1 0 86711

Mai piros pont a Tiéd.

Előzmény: Törölt nick (86709)
claas patrol Creative Commons License 2020.09.13 -6 1 86710

:-))

All you lookind good ... ,  xDD      ,-)) ... (!) ...      ( ...manifactoring)   = Ex. Supervisor)    ,-))     oó...  my greetings  ...

Előzmény: Törölt nick (86709)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.13 0 8 86709

A 70-es evek vege fele volt, hogy egy pszichiatrai intezetbe jartam be heti 2-3 napot dolgozni, egy orvos-pszichiater kutatonak segitettem egy kulfoldi konferenciara elokesziteni es angolra forditani az anyagat. Lattam sok beteget, orult kitoreseket, heves gesztikulasokat, hallgattam onmagukhoz intezett monologjaikat, a zaklatott hadarasokat, neztem ahogyan az apolok ellatjak a lemerevedett kataton betegeket, s azt figyeltem meg, hogy a betegek teljesen kozombosek maradtak egymas furcsasagai irant. Nem foglalkoztak vele, hogy miert hadonaszik Jozsi mar 10 eve ugyanugy, egesz nap.  Es Jozsi is megtanult a sajat hulyesegeivel egyutt elni, s a kenyszeres hadonaszasok es hadovalasok kozti szunetben ellatni magat es tobbe-kevesbe normalisan foglalkozni a sajat ugyeivel.
A benti vilagban tanultam meg, hogy ami ott kicsiben tortenik, az eppen ugy es eppen olyan jol mukodik a kinti vilagban: amikor mindenki a sajat hulyesegevel foglalkozik es nem a masikeval, akkor az elet nyugodtan folyik tovabb a maga megszokott medreben, s maradnak a kapcsolataink kiegyensulyozottak es elhetoek.

Ez egy forum. a beszelgetesek temaja a kamionos eletkorulmenyek, tapasztalatok, targyak, es nem a beszelgeto partnerek szemelyisege, kifejezokeszsege es belso torteneseinek megnyilvanulasa.  Azt hagyjuk meg orvos-pszichiater kutatasi anyagnak, ha erdekel valakit.  De az mar mas tema.

Azt hiszem Amerika minden orultsege ellenere es mellett azert maadt normalis es nagyon is elheto vilag, mert mindenki a maga dolgaval foglalkozik, es nem a masiket babralja.

Jo igy elni. :)

Katana750 Creative Commons License 2020.09.13 0 1 86708

Ámen!

Előzmény: Törölt nick (86707)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.13 0 0 86707

Tiszteletben tartva azt az időt melyet ebben a ágazatban eltöltött (a legnagyobb tiszteletben)!!De ezen idő nem hatalmaz fel senkit arra ,hogy pökhendi legyen,le nézze a másikat (munkája,beosztása,rutinja alapján-miatt)beképzelt legyen a SZAKMA IRÁNTI MINIMÁLIS TISZTELET -ALÁZAT nélkül beszéljen másokról.

SEMMILYEN formában nem szenté avatva önmagamat,sőt.

Egyébiránt ha be megyek a kocsmába nem azt kérdezem ,hogy volt e sör hanem azt ,hogy van e sör!

Amúgy nem járok kocsmába.

Kellemes hétvégét mindenkinek,olajosan olaj nélkül.

Előzmény: Katana750 (86706)
Katana750 Creative Commons License 2020.09.13 0 0 86706

Igen. Vállalom, hogy hülye vagyok és bizonygatom neked ami tuti. A Liaz motorban nem volt hanem van centrifugál olajszűrő tehát megint butaságot írtál zárójelben. Se a korodat se az anyagi hátteredet nem ismerem. Hogy élhetnél vissza vele irányomban? A Volvóban valóban nincs centrifugál olajszűrő úgyhogy nem kell fogadnod! Újra leírom, hátha megérted! Nem colorra vettem Volvót hanem érzelmi okból, gyermekkorom F-89 emlékei miatt. 
Senki nem mondta, hogy Volvót vegyek. Érthető? Mivel égnék be az FH-12 ürügyén? Komolyan érdekel. Nem hiszem el, hogy "parázslana". Ezt meg te hidd el. 2006 óta hajtok FH-12-t. Soha jobb kamionom ne legyen! Persze! Minden cigány a saját lovát dicséri a vásárban. Felfoghatod így is. Nekem meg marad a sok sok hibátlanul lefutott kilométer. Ez elég is. A volt HC. sofőrökről: Én biztosan nem üldöztem el innen egyet sem. Másoktól sem láttam ilyet. Az nem jut eszedbe, hogy vannak idősebb emberek akik nem interneteznek? Annak ellenére, hogy HC. sofőrök voltak! A múlt eltörlése kommunista szólam volt. Itt senkitől nem olvastam még negatív reakciót ha valaki nosztalgiázott az "arany" évekről. Én nem tehetem mert 1991-ben kezdtem. Ha neked vannak érdekes történeteid a 70-es, 80-as évekből, ne tartsd magadban! Csak úgy írd le, hogy értelmezhető legyen! Szabó kollégának én írtam, hogy rosszul jön ki ha minden szavadra reagál, aztán meg itt vagyok megfürödve. De az ember mindig remél! Jó egészséget!

Előzmény: claas patrol (86703)
trizs77 Creative Commons License 2020.09.13 0 4 86705

Pedig de.

 

Nekem sokáig tetszettek amit írtál.

Azután úgy kb. 2 éve valami eltört.

Azóta - egy ideig - próbáltam megfejteni soraidat.

Úgy egy éve megkértem a harmadik szomszéd nénit, aki nyugalmazott magyar tanár, hogy ugyan olvassa már el 5-6 bejegyzésedet és mondja meg mit írsz?

Fejtse meg.

 

Nem működött.

Azután rájöttem hiába vagyunk jóba Jutka nénivel, mégsem mehetek oda hetente egyszer, hogy itt van 4-5 újabb claas patrol bejegyzés, fordítsa már le magyarra.

 

Mert érdekel mindenki véleménye kamionos ügyekről aki nem fotelhuszár, hanem kamionos, vagy szerelő, vagy vállalkozó, vagy kamionos cégnél dolgozik.

 

Mint már írtam, 10 kamionos utat nem számítva sohasem voltam kamionos.

Kb. 27 évig (26,5 év) buszokkal, soxor emeletes buszokkal jártam Európa útjait.

Más világ.

De sok a két szakma között az azonos részlet.

 

Az utak, a parkolók, a határok, a forgalom azonos, közös.

Ugyanott azon a szürke, koszos aszfalton töltöttük életünk nagyobb részét.

Ugyanott álltunk - esetleg órákig - a dugóban egymás mögött, előtt.

 

Tehát nagyon, őszintén érdekelnek soraid.

De fájdalom ide, fájdalom oda már kb. fél éve nem olvaslak mert nem nagyképűség de fogalmam sincs milyen keverék nyelven írsz.

Nem értem az írásaidat.

 

 

Előzmény: claas patrol (86704)
claas patrol Creative Commons License 2020.09.13 -3 1 86704

..., ,Hogy aztán ...pl.  ne legyen ...izé  (lehetséges) ... félre értelmezni soraim ez úton is , nyelvészetileg , meg ilyenek ...:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fzu3J_srm1U

 

 

Előzmény: Katana750 (86702)
claas patrol Creative Commons License 2020.09.13 -3 1 86703

Persze ,hogy megértettem . Nem is kerestem benne (nyelvészeti ..., 'táj-szólálósdit') ... , azért a pl. liazok szűrő tisztítása okozhatta a ... szerelés "megutálásodat"... xDD  :-)) ... (azokan nem volt ) de psszt .  , vagy mi ? Férfias kihívás ,szerintem a mai vasak is , ... és ez hagy legyen megint csak egy véleményem részemről . 

Nem szoktam "hülyeségeket  = (hüjjeségeket) írkálni , csak úgy értelmezteted a csoport dinamika kényszeréből , meglátásom szerint  persze ,... és ha tévednék ez irányban , akkor képes lennék még elnézésedet is kérni , nem visszaélve a korommal , vagy az anyagi hátteremmel . Ez szerintem világos beszéd így  .

 

Ha már valóban .. ,és még ... még "Kamionos" fórum . (??) 

 

A mostani (új vagy használt ... futott volvóidban nem lesznek centrifugál olaj szűrök , ... erre meg fogadnék egy rekesz soproniban) ... NEM LESZÓLÁS volt ez sem   !! ... Csak ,hogy mennyire harisnya nadrágosra épülhet le  pl. egy ffi . és el is gőgösödhet .(??) az *evouluúciója* folyamán . (nem rád értve !!) ... mielőtt le "hülyeségeznél" . Nem személyesen értettem ... de példa lehetc erre ...akár ? (megutálni szerelni ??  ... Mi lesz velünk , ha a nagymama szereli a mákdarálót az anyós meg a kis unoka kisbiciklijét ?? Bakker ??  Milyen férfi az aki a mai még mindig "vaskorban" nem képes 1-2 év alatt fémforgácsolni ?? ... Szóval még érdeklődést is "utálattal" utasít el ?? A kőkörszak luffi embere vagy habcsókos cukrásza ???  Erre sem mondom , hogy hüjjjesééég ! , csak és csupán rávilágítani szeretnék , hogy az ilyen le legyen kamionos . Legalább  érdekelje más , hogy mi zümmög a segge alat és... és ne csak a profit (amit nyomattok álszenten ....mint valami szektások . Persze nem "hülyeségezve" ... aztán kikérve a finom beszédmodort , mint 'főŐni ' . 

 

Szinre ...*colorra* vetted , ... vagy mert "valaki" megmondta ??  ... Az FH tizenkettesekről meg ,... nem kérdezlek ki , mert nem a 'beégetés' a beszélgetés lényege ...  (parázslana ...ezt hidd csak el nekem  !) ...

 

Örültem , hogy 10% párbeszéd is megbújt soraidban , nem csak a csoport megfelelés .A dinamika kényszer (??) erős ám az is ... ,  (ha tévedtem ,akkor meg is gyónom ... ,pl. olajos kézzel és össze csuklózva , mert az nem lehet "megutálni , csak megtanulni ...nem könnyű . 

 

Csak egy idősebb kolléga gondolatai voltak , valamiért ,és nem valami ellen . Érted ugye ? 

 

Gondolj csak bele , hogy miért nincsennek régi HC kollégák itt : "részese vagy ennek" direkt vagy indirekt  ? ... ,vagy csak az a pár lelketlen ,aki elüldözi a tiszta szavak tegnapjait  ??   Töröld el a múltat ... ?  ...  végképp ?? 

 

Előzmény: Katana750 (86702)
Katana750 Creative Commons License 2020.09.13 0 0 86702

Csak, hogy tudd hülyeséget írsz bőven. Hol az ellenséges indulat? Nem ismersz. Honnan tudod, hogy nem értem a szavát a szerelőknek? Nem csinálom a kocsit már régóta mert megutáltam a szerelést egy életre. De régen csináltam. Hüvely dugó garnitúra csere évente kétszer, háromszor. Kuplungozás, önindítócsere, centrifugál szűrőből az olajkoksz kitisztítása csak az én melóm volt. Érthetetlen az, hogy megengedem magamnak azt a luxust, hogy nem koszolom össze magamat? Soha nem vettem "új motorost" soha nem tartoztam banknak és senki emberfiának. A honvédségtől leszerelés után volt az ifjúsági takarékbetétem meg a drága apám, anyám.  Mint régebben leírtam érzelemből vettem Volvót mert gyermekkoromban az F-89 volt a minden. Életem legjobb döntése volt.(az F-12, FH-12) Nem remélem, hogy megérted amit írok csak ráérek.  

Előzmény: claas patrol (86699)
claas patrol Creative Commons License 2020.09.12 -2 1 86701

"Keret szerződéses"  szektásoknak ...  Az ima valós ... különbsége :

 

claas patrol Creative Commons License 2020.09.12 -3 1 86700

Szabó fórumtársunk is elmondta a 'kirakatot' , nagy entelektus indulattal és némí , úgymond  pozitív értelmű gőggel . Amiket leírt ,egy 5-10 évet levezetett gépész is tudja ... simán .

 

Rá is bólintottál , hogy az már igen ... (?)

 


- " ...ma 2020- van csakis kizárólag szállítmányozóval kötnek " megbízási,megbízói,fuvarozói keret szerződést" mely szállítmányozók nagy volumenben tudnak jellemzően a nagyvállalati szektorból autókat " kiállítani".   " stb .

 

Azt már nem írta hozzá , hogy miért van így (??) Elvárható lett volna , hogy saját véleményét is hozzá tegye ? ...vagy ? Az az elvetemült logika , pedig , miszerint az irodistának köszönjük , hogy vezethetünk , vagy éppen szerelhetünk ?? ...az meg elképesztő .

Vigyék hátizsákban a kacatot  á-tól b -ig ...  , vagy szereljék meg maguk a hibásan , (kevésbé jól megválasztott)... technikát . 

 

A kérdés lényege , mert kamionos fórum , és így ki fejlődik az évek során akár ebben a szisztémában ? Mi a technikával , vagy a golyóstollal , számítógéppel alkudozók "keretszerződés szinten " ? ?  Inkább ,  ffi.-as szinten értve (!!) 

Azért mégis csak nagyobb kihívás egy rejtett hibát megtalálni időnyomás alatt , vagy legyalulni a km-eket időre , mint megszervezni az árakat Á-tól ....pl. B -ig . 

 

A "keret szerződéseket" azért kötik csak a nagyokkal , mert majd azok adják ki a kicsinek , még-kevesebbért persze ....tovább , és tudnak szociállísíí biztonság érzetet sugallni  . Persze jót kaszálnak , mert nem kell emberi tartalékokat fenntartaniuk . Mivel ott van a kicsi alvállalkozó , aztán azt lehet fikázni mindenért . 

 

Erre mondtam , hogy az agráriumban az 500 vagy 1000 hektáros visz mindent és a fiatal még 10-hez sem juthat . Úgyi ...ott is a "keret szerződés" ?? 

A huncutsággal , de még a galádsággal sincs semmi baj , ... csak nem kell a másikat hülyének nézni , ... meg szándékosan megérteni sem . ( Mi már megéltük , hogy : ...- " Ettáásak ....omií-ommí  !! ... ,az van , érthető? ,," ...     - és értettük akkor is . 

 

Előzmény: Katana750 (86698)
claas patrol Creative Commons License 2020.09.12 -3 1 86699

Nem kell ellenséges indulatokkal közelíteni . Meg van értve minden sorod , még az is amikor "szegény voltál" és skodajó fülkét is láttál belülről . De most el ne meséd , hogy saját döntésed volt a volvó vas .   ,-))       (... na jó a szine ...max . )

 

Döljön  a lé persze , ...és szakmailag meg mit számít ...?  Csak guruljon a logisztika . 

 

Az általad említett fiatal kezelő , meg a mi hibánk nagyban , hogy ilyen gyenge a kiképzése . Ha és amennyiben pl. rajtam múlna ,akkor tudná , hogy a centrifugál oil szűrőt ... ki kell takarítani , (és ha nincs a gépben olyan ,akkor b@ssza le a főnökét , hogy legközelebb más vasat vegyen ,és nem azt amit letoltak a torkán . Ennyi . 

 

A kamionos (thg.) élet nem ott zajlik ahol iroda ajtókat csapkodnak ,hisztis sipákolós nadrágosok . Az országúton és az szerelő aknákban ... ,hogy a többit ne mondjam (hiszen úgysem akarod érteni) a végén . 

Dehogy becsülöd a szerelőket , hiszen a harmadik mondat után nem érted , hogy miről is beszélnek . De  ez sem a Te hibád ... bele csöppentél csak . 

 

Kamionos fórum , hát meséld csak el , hogy miszerint döntöttél amikor új motorost vettél ? Nem lesz kötekedés , csak kíváncsivá tettél , mint döntéshozó és felettes . A bank ... ügynök , vagy a pénz döntött ?  Vagy a technikai ismeretek ? 

 

 

Előzmény: Katana750 (86698)
Katana750 Creative Commons License 2020.09.11 -1 1 86698

Még valami bennem maradt az olajos kéz ürügyén. Szó sincs arról, hogy lenézem a szerelőket, hiszen nélkülük én már nem dolgoznék. Pályám kezdetekor IFA-Liaz gépekkel nyomultam és csóró voltam meg sajnáltam a nehezen megkeresett pénzt szerelőre így aztán hétvégén úgy néztem ki mint a mozdonyfűtő, hogy hétfőn mehessek dolgozni. Hála a Volvóknak meg a könnyedebb munkának régóta nem nyúlok a kocsihoz szerelés ügyileg. Már egy olajcserét sem csinálok meg. Élni és élni hagyni. Csinálja a szerelő, keressen ő is! Patrol papa megmaradt a 70-es 80-as években, lelke rajta. Legjobb a parkolóban kerékcsavart húzgáló sofőr aki egyik kezét a seggébe dugja és bekötött szemmel szét-összerakja a 16 fokozatú ZF. váltót! Hát persze. Nem volt olyan rég, Letenyén megkért egy Wabis kölyök, hogy álljak már a vámos rampa mellé mert ő nem tud párhuzamosan odatolni és szemle lenne! Hát fasza. Kérdem mit teszel ha Angolba küldenek? Mér mi van ott? Áá semmi. Beálltam aztán elhúztam. Na jó, régen volt. HR. még nem volt EU. tag. 

Katana750 Creative Commons License 2020.09.11 0 1 86697

Azért az sokat mond a két földrész közti különbségről, hogy nekem még csak hasonló élményeim sincsenek lassan 30 év alatt. Aki kilőtte a szélvédődet az büntetlenül megúszta? Engem nem szoríthatna semmilyen határidő, hogy revansot vegyek és megtoroljak egy ilyen esetet. Ezért jó, hogy itthon nincs szabad fegyverviselés. Borzalmas dolgok lennének az útjainkon. Soha pénzt még nem tarháltak tőlem Alma-Ata és Rotterdam között még Groznijban sem. Ablakmosó kölykök persze vannak ma is a Balkánon de az más. Ahol meleg volt a pite BTR-80-as ment a konvoj előtt és mögött. Ezek persze 27-28 éve voltak. Ma valószínűleg jobb a helyzet a volt SZU.-ban! Hálát kell adnom a jó sorsomnak amiért régóta nem a piacról élek és nem kell pókerarcot vágnom ha fuvardíj kerül szóba. Minden tiszteletem a konkurenciaharcot vívó fuvarosok felé! 

Előzmény: Törölt nick (86684)
f_zoli Creative Commons License 2020.09.11 0 0 86696

Talán nem csak a magam nevében köszönöm, hogy ezeket a kis életképeket is megosztottad! Külön cliffhanger mind, vajon mi lett belőlük.

Igazán különleges, hogy az USA, ahol minden olyan egyszerű, ennyire vad is.
Gondolom, azért például a Utah, Idaho, Montana vonal hangyányival békésebb - vagy rosszul gondolom?

Én nem bánom, hogyha néha olvashatunk hasonlóról. És hajrá az 5000-hez.

Előzmény: Törölt nick (86684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!