Keresés

Részletes keresés

Vimes Creative Commons License 2000.09.27 0 0 415
Eddig nem nagyon volt idom es lehetosegem nezni a magyarok versenyeit, de tegnap este elcsiptem az Eurosporton a torna galat, ami eleg nagy show volt, es nem hiaba vartam ki a veget, utolsonak hagytak Csollany Szilvesztert.
A kozonsegbol meglepoen nagy ovacio fogadta, es bar valoszinu nem az eredeti gyakorlatat mutatta be (amit sajna nem lattam), kiderult, hogy miert jobb sokkal de sokkal a tobbieknel. Elkepeszto volt.

Szerintem a kajakosok a 12 dontobol legalabb 6-8 ermet hoznak, es nagyon remelem, hogy kozte lesz 2-3 arany is, mert tenyleg sokat er az ezust es a bronz is, de azert annak meg jobban orulunk.

Aztan mar csak az ottusasok(ne felejtsuk Balogh es Voros Zsuzsa vilagbajnok, Sarfalvi EB gyoztes) , a kezis es vizisek es Madar maradt. De nekik is osszejohet valami, sot, mind eselyesek.

A vizilabdasok veresegeirol annyit, hogy regebben mindig az volt a baj, hogy az elejen sz.rra vertek miidenkit, aztan a 8 vagy 4 kozott kikaptak azoktol, akiket elotte jol elpaholtak. Sorozatmeccseknel torvenyszeru egy-ket vereseg, inkabb legyen az elejen. Ok inkabb eselyesebbek, mint a kezis lanyok, de mindket esetben van 3-5 csapat, aki nyerhet.

Szoval osszesen meg vagy 10-13 erem bejohet es a legjobb esetben ebbol akar meg 4-5-6-7-8 arany is lehet. De legyen mondjuk a kozepso eset.

Ugyhogy en nagyon optimista vagyok meg mindig, es remeljuk jovo hetfon majd visszaolvashatjuk e sorokat a ketkedoknek.

Lilian Creative Commons License 2000.09.27 0 0 414
Egyetértek veled gigike, bár korábban te is írtál már ilyet:
"KOvacsAgiert is izgulhatunk ma!Remelem siman nyer"

Előzmény: gigike (411)
beny Creative Commons License 2000.09.27 0 0 413
www.olimpia.mti.hu
olimpia.mtv.hu
Előzmény: Celtic woman (412)
Celtic woman Creative Commons License 2000.09.27 0 0 412
"...meg kell nézni a pont illetve éremtáblázatot,..."
Gigike! Tudsz helyet is mondani a net-en, hogy hol? Nagyon megköszönném!
Előzmény: gigike (411)
gigike Creative Commons License 2000.09.27 0 0 411
Szeretnémismételtenjelezni,hogy nem csak az aranyérmeknek lehet és kell örülni hisz mindenki láthatja mennyire kevés választ el egy első és egy hatodik helyet.Persze mindenki szertne nyerni és dobogóra kerülni , de ettől a 10 milliós országtól ez igy is erőn felüli teljesítmény. Csak meg kell nézni a pont illetve éremtáblázatot , hogy kiket utasítunk magunk mögé!Arról sem szabad elfeledkezni ,hogy nemcsak Barcelonák, Szöulok és Helsinkik voltak a magyar sport történetében , hanem akadtak "gyengébb " teljesítmények is az aranyérmek tekintetében mint : 1960.Roma 6/8/7 , 1972. München 6/13/16 , 1976 Montreal 4/5/13.
Bár még a kajak-kenu hátra van !Én még 5 érmet várok és nagybana szerencse kérdése milyen szinű!Kérekmindenkit mellőzze az olyan megjegyzéseket, hogy csak második , harmadik vagy negyedik!Egyet viszont nem értek .A vizilabda csapatnak klasszisokkal kellene a mezőny felé emelkednie , és miért nem teszik?
bona Creative Commons License 2000.09.27 0 0 410
Hát nem volt szándékomban beleszólni, de most félre a szándékkal! Én nem akarlak megsérteni, de szerintem keress fel egy szakembert és kezeltesd magad!
Fogalmad nincs, miről beszélsz.
1. A magyarok minden sportágban hozták azt az aranyérmet, ami eddig elvárható volt tőlük. MINDEN SPORTÁGBAN. A kalapácsvetőktől lehetett talán többet várni, de azért biz7tos aranyról ott szó sem volt.
2. Minczának nincs gyereke, következésképp nem szolgálhatott fel neki Atlanta előtt semmit. Mi több, ő pályára sem lépett az olimpián, tartalék volt.
3. Az "Es hogy mitol van ez? Elmondom nektek." kitételeket a helyedben mellőzném, nem tartom valószínűnek, hogy olyan sportbeli eredményeid lennének és átéltél volna olyan szituációkat, amelyekről határozott véleményt mondasz. Amennyiben tévedek, engedd meg, hogy utólag is gratuláljak az olimpiai aranya(i)dhoz.
Üdv
bona
Előzmény: Törölt nick (378)
Kataca Creative Commons License 2000.09.27 0 0 409
Petofi Radiobol felhitak Sike Andrast. O azt mondta, igaz, most Bardosi ugy erzi, megerdemelte a torok a gyozelmet, de ha visszanezi majd videon a dontot, akkor majd maskepp fogja gondolni, s verni fogja a fejet a falba, hogy nem tett meg tobbet a gyozelemert (vagyis nem ovott). Mert egy arany es egy ezust kozott oriasi a kulonbseg. (Mondja ezt egy olimpiai bajnok! aki a jobol vehette ki a reszet, s nem a savanyu_a_szolo beszel belole)
En ovtam volna a szovetseg vezetoi helyeben. Mert minden lehetoseget meg kell ragadni. Legfeljebb elutasitanak. Es akkor mi van. Legalabb megprobaltam. De ok nem eltek ezzel a lehetoseggel. Ha Bardosi nyert volna, hasonlo szituval, az ellenfel nem lett volna szivbajos!!!
De ha nem akartak ovni, ne ovjanak, csak aztan par ev mulva ne azt halljuk, mennyire megbantak ...
Előzmény: Vegetable (406)
L. W. Creative Commons License 2000.09.27 0 0 408
Ezek közönséges - de annál fájóbb - sportdiplomáciai qdarcok. Talán az 1&len magyar, aki McKapta a kellő "marketingtámogatás"-t a sportdiplomatáinktól, Csollány Szilas volt, aki viszont anélkül is le7, hogy győzött volna, mert olyan volt a gyakorlata mind tartalmilag, mind minőségileg.
Mit szóltok Divós Katalinhoz? Kár, hogy nem sikerült neki. Sérülten nekimenni, és négy cömövel lemaradni...

(L.)

RAMBO Creative Commons License 2000.09.27 0 0 407
Ha Hegedűs Csaba szerint nem kell megóvni a meccset, rendben van. Ma még ő a főnök. Viszont remélem, hogy holnaptól már semmilyen komoly tisztséget nem tölthet be a bírkózásban.
Vegetable Creative Commons License 2000.09.27 0 0 406
Sike Andras javaslatát én is olvastam. Fogalmam sincs, hogyha ez ilyen egyértelmű olyannak, aki jól ismeri a sportágat, miért nem volt egyértelmű sportvezetőink számára is. Sajnos én csak rádión hallhattam, de a riporter hangja eléggé meglepett volt a végén. Gondolom, nem véletlenül.
Egyébként kezd zavarni, hogy bármely sportról van szó, a bírák egyértelműen ellenünk itélnek. Nem hiszem, hogy ez ennyiszer volt jogos. Szerintetek?
Előzmény: Kataca (404)
matuska Creative Commons License 2000.09.27 0 0 405
A mocskos szemét birók elcsalták a meccset.
A magyar vezetők vajon miért nem óvták meg ?
Kataca Creative Commons License 2000.09.27 0 0 404
siman ovtam volna. minden lehetoseget meg kell ragadni. nem ertem Hegedus Csabaek miert nem fellebbeztek. Sike Andras is ezt javasolta.
Előzmény: Chino-San (403)
Chino-San Creative Commons License 2000.09.27 0 0 403
Én a bírkózásban nagyon nem vagyok otthon, inkább más harcos "sportok"-ban. De..

Volt már olyan karateversenyen, hogy a stílusalapító mester a döntő meccs végeredményét megóvta, merthogy: "Egy harcosnak egyértelműen le kell győznie ellenfelét. Nem lehet a bírák szubjektív véleménye alapján nyerni. XY belül érezte, hogy nem volt ez győzelem és a hosszabbításban meg is mutatta, hogy tud ő igazán Győzni!" (vagy valami hasonló volt a lényeg)
Tehát, ha már harc (mert itt tényleg harcról van szó), akkor egyértelműen legyen jobb. Ne csak pár intéssel.

Mongyuk lehetett volna még hosszabbítás, ahol valószínűleg már tényleg felülkerekedett volna a török fiú, mert szvsz Bárdosi már jobban elfáradt a végére.

De ez így nem olimpiai Győzelem. Szvsz.

És tudom, hogy a szabályzat mást mond, de ez szerintem így nem egyezik az Olimpia Szellemiségével.

beny Creative Commons License 2000.09.27 0 0 402
Annyira megérdemelte volna Bárdosi a győzelmet, ha néztétek a mérkőzést, akkor biztos hallottátok a magyar riporter megjegyzését, ami a következőképpen hangzott: "Legalább lesz pénze a töröknek, hogy megcsináltassa a fogsorát", ami enyhén szólva "fogszú" gyanús volt.
Lilian Creative Commons License 2000.09.27 0 0 401
SZÉP VOLT BÁRDOSI!!!!!!!!!

És milyen szép lehetett volna... De hát a sportdiplomácia. Persze, hogy nem merik megítélni az olimpiai bajnok török ellen.

Jozsef Creative Commons License 2000.09.27 0 0 400
Nagyon szépen birkozott a magyar fiú. Gratulálok neki! Sajnos, most is beigazolódott a pontozásos sportágakban érvényes mondás; a bajnokot nagyon el kell verni a kihívónak, hogy őt hozzák ki győztesnek. :((

Más. Kikapott Karelin a döntőben!!!!!

Üdv
József

ironduck Creative Commons License 2000.09.27 0 0 399
Nincs igazság a birkózásban. Bárdosi eredménye (ezüst) csodálatos teljesítmény, azonban "Sanyi" tisztán kétvállra vitte a törököt egymás után kétszer is. Nem merték a bírók megítélni neki. Nem beszélve a két intésről. Semmivel sem volt passzívabb a fiúnk mint az ellenfele.
Szép volt Sanyika!!!!!!! Hajrá magyarok!!!!!!!!

ID

andzsin Creative Commons License 2000.09.27 0 0 398
sajnos kikapott, de csak intéssel. remek volt. gratula!!!
Szép az ezüst is!
Kataca Creative Commons License 2000.09.27 0 0 397
kezdodik Bardosi Sandor dontoje
Vikidance Creative Commons License 2000.09.27 0 0 396
Teljesen igazad van. Kis országunkban szinte büntetés, ha valaki élsportoló (persze nem az agyonmenedzselt sportokról beszélek - lásd foci, akik mellesleg ki sem jutottak az olimpiára) Miért azokat szidja most mindenki, akik emberfeletti teljesítménnyel, mindent feláldozva egyáltalán kijutottak. És akkor még eszébe sem jut senkinek a többi, nem nyári olimpiai sportoló, akik még nehezebb helyzetben vannak. Valami gyökeres változtatásra lenne szükség a magyar sportban ahhoz, hogy megint a régi fényben tündökölhessenek sportolóink. Nem is lehet 100%-osan koncentrálni olyankor, amikor nemzetünk büszkeségei, az élsportolók szinte napi megélhetési gondokkal küzdenek (persze vannak kivételek). Ledöbbentem, hogy milyen körülmények között laknak aranyérmeseink.
Na de törődjünk inkább a sikerekkel. Nagyon drukkolok a birkózó fiúnak, bár az ezüst is gyönyörűen csillog, de megérdemelné ez a fiú, hogy nyerjen. Hajrá!!!
Előzmény: fodri (393)
Lilian Creative Commons License 2000.09.27 0 0 395
Bárdosi döntős!!!!!
9-9.15 körül kezdődik.
Annyira szimpatikusan nyilatkozott tegnap ez a fickó! Az ezüst is fantasztikus eredmény tőle, nem hagyta, hogy a riporterek terheljék az elvárásaikkal. Bár sikerülne neki!

Hajrá magyarok!

Blászló Creative Commons License 2000.09.27 0 0 394
Kösz a felvilágosításért. Egzébként d.u megnéztem az összefoglalót és rájöttem én is.Sőt a románt nem Mariannak hanem Dorelnek hivják és Ö is döntös lett. Örvendek a Madár eredményének.Nagyon bizóm benne. Olyan jó érzés tudni, hogy van egy magyar ökölvivó is dobogó közelben!
Előzmény: Jozsef (390)
fodri Creative Commons License 2000.09.27 0 0 393
Dear bigboss !

Azt hiszem nem vagy tisztában néhány alapveto ténnyel.
1) Jelenleg Magyarországon élsportolónak lenni egyenlo a teljes anyagi ellehetetlenüléssel.Állami támogatás nincs. Szponzort találni egyenesen lehetetlen - hacsak nem a fociról van szó.
2) A most Sydneyben lévo sportolók többsége az évek alatt rengeteg pénzt ölt a saját felkészülésébe. Még versenyekre is sokszor saját pénzbol kénytelenek utazni.

Ezeket és a befektetett munkát - amely sokszorosan felülmúlja egy átlag dolgozó napi teljesítményét - figyelembe véve egy sportoló kapja a legkevesebbet a munkájáért. Persze nem a néhány profiról beszélek.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az olimpián szereplo és ott jól szereplo országok MINDEGYIKÉBEN jelentosen nagyobb összegeket szánnak a sportra. Akár egy fejlett szponzorációs rendszer, akár állami támogatás formájában. Legyen szó a nyugati államokról vagy a tolünk sokkal elmaradottabb régiókról egyaránt. Félreértés ne essék; ideértendo mondjuk Kuba és Románia is, ahol - köztudottan - ma is kihasználják az állam minden támogatását, mint például edzotáborok, doppingkúrák, stb...

Előzmény: Törölt nick (384)
BLUE Creative Commons License 2000.09.26 0 0 392
Fel vagyok háborodva!!!!!!!!!!!
Amit a Petőfi Rádió művel olimpiai közvetítés címen...nem találok szavakat.
Maga a közvetítés is iszonyat. Összevissza kapcsolgatnak, azt sem tudod 5 perc múlva, hogy milyen sport megy, mi van? Közben beszólongatnak egymásnak is, majd közvetítik, hogy a stúdióban mi megy ("valaki elhúzta a fülhallgatóm zsinórját, erre a termoszomban lévő narancslé kiömlött...").
Pont akkor hallgattam, amikor Gécsek volt a pályán. Miután kiderült, hogy nem lett érmes, minden riporter kifejtette csalódottságát, majd valamelyik közvetítő elmesélte elméletét, hogy nézzük csak meg, hogy ezek a sportolók a pénzes atlétikai versenyeken majd sokkal jobban fognak szerepelni, nem véletlenül, hiszen az a több ezer dolláros díj azért jobban motiválja őket, mint az olimpia. Levegőt nem kaptam a felháborodástól. Hogy lehet ilyet mondani??? Kvázi megvádolni Gécsek Tibort azzal, hogy nem véletlenül nem szerepelt olyan jól az olimpián, ő is a pénzes versenyre hajt.
Ma a 11. helyen végzett műugróval készítettek interjút, kifejtették neki - lazán, indításként -, hogy mindenki mennyire csalódott benne.

Hogy lehet így viselkedni?
Lehet, hogy én vagyok furcsa, de én úgy érzem, ők, akik kimentek az olimpiára, egytől egyig, akár hoztak érmet, szereztek pontot, akár nem, ők a mi büszkeségeink. Akik kimentek és minden tőlük telhetőt megtesznek a sikerért, kinek mennyire futja, és én úgy érzem, egy kicsit értünk, nem sportolókért, ismeretlenekért, de földiekikért is teszik mindezt.

Egyszerűen gusztustalan ez a negatív hozzállás, amit például a Petőfi Rádióban lehet tapasztalni. Ennek igen kellemes ellentéte az, amit a királyi egyesen hall, lát az ember. Palik nagyon jól csinálja, látszik, örül minden helyezésnek, egyszerűen jó hallgatni, nézni. Így kéne csinálni.

BLUE

Lilian Creative Commons License 2000.09.26 0 0 391
Madár a legjobb négy között!!!!!
És Bárdosi Sándor birkózó is - pedig még az is kérdéses volt, hogy kivigyék-e Sydneybe. Nesze neked papírforma!

HAJRÁ FIÚK!!!!!!!

Jozsef Creative Commons License 2000.09.26 0 0 390
Marian Simion 71kg-os, Madár 75 kg súlycsoportban indul, tehát nem találkoznak egymással.

Üdv
József

Előzmény: Blászló (387)
beny Creative Commons License 2000.09.26 0 0 389
Pontosan erről van szó.
Előzmény: Blászló (388)
Blászló Creative Commons License 2000.09.26 0 0 388
Egyet értek veled. Ha az USA beli amerikaiak 350 milliónyian vannak, a magyaroknak pedig már van 3 aranyérmük, akkor ez azt jelenti, hogy az USA beli ameriakiak még kellene nyerjenek legalább 100 aranyérmet, hogy a magyarokat útól érjék érem/lakosság viszonyításban. Ez csak eddig.Igaz ilyen statisztikákat nem szokott készítenni senki. Mi lenne ha egy San Marino-i pasi aranyérmet nyerne például valamilyen extrem sportban. Ki a fene érné még akkor útól Öket?!
Előzmény: beny (386)
Blászló Creative Commons License 2000.09.26 0 0 387
Valami román agyon spanolt boxolo is van ott valamerre. Ha a Madár nem fog elröppeni előle akkor írd meg azt a sztórit is. Jó, hát végül is nem tudom ki kivel, milyen súly csoportban fog vívni. Az már túl komplikált lenne számomra ilyen részleteket is tudni.Minek van akkor a Tv meg a kommentátorok? Ez az Ö aztaluk lenne. Itt Romániában viszont nagyon spanolják a Marian Simiont és egyenesen aranyat várnak tőle. Össze fog ez találkozni Madárral a ringben? S ha igen milyen élményeid lesznek? Tetszett a sztórid. Jó műfaj.Jót múlattam.
Előzmény: L. W. (345)
beny Creative Commons License 2000.09.26 0 0 386
Nem egészen értek veled egyet. Az biztos, hogy szerepelhetnének jobban is a magyar sportolók, de egyáltalán nem olyan rossz ez az eredmény, amit eddig elértek, és reménykedjünk abban, hogy még 1-2-3-4 érmet befognak gyűjteni.
Magyarország kis ország, hülyeség összehasonlítani pld. az USA-val. És Egerszegi Krisztinából is csak egy van.
Rossz olvasni ez ilyen fanyalgó hozzászólásokat, ha nem tetszik akkor nem kell nézni. És azt azért megkérdezném tőled, hogy Te elértél-e már valamilyen eredményt bármely sportágban?
Könnyű a billentyűzet mögül bírálatot mondani.
Előzmény: Törölt nick (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!