Keresés

Részletes keresés

Egyszerencsetlenember Creative Commons License 3 napja -1 1 37838

Szia! Köszi hogy kifejtetted a véleményedet a filmről. Nagyon sok filmet néztem meg én is a fuggőségekről legyen az alkohol, drog, szerencsejáték. A szerencse foglyai tényleg nagyon jó. Pont most jutott eszembe hogy a Netflixen fent van egy másik is ami a szerencsejáték rol szól Csiszolatlan Gyèmánt a címe , Adam Sandler a főszereplő és fura is hogy nem vígjátékban a főszereplő .

Tovabbi szép napot mindenkinek 

Előzmény: Angbet: (37837)
Angbet: Creative Commons License 6 napja -2 1 37837

Szia, én (is) megnéztem. Nekem valahogy nem volt olyan drámai, mint A szerencse foglyai (amelyben nem Nicole Kidman játszik of course, hanem Kim Basinger, de Nicole-nak hívják a filmben, meg egyébként is ezek a szőke szépszínésznők keverednek a fejemben). Persze nem is halt meg a főhős, meg róla valahogy elhiszi az ember, hogy jó eséllyel kimászik belőle, mert olyan jófiús karakter. De jó volt azért.

Előzmény: Egyszerencsetlenember (37834)
Naposvirág Creative Commons License 2024.06.05 0 2 37836

Tudod...

Tudod, amikor a Földre huppanok,
Nem játszanak velem az angyalok.
Akkor csak a realitásban agyalok,
Tudod: én ilyenkor kicsit meghalok.

 

Tudod, mikor a Földre zuhanok,
Szárnyam tétován-holtan andalog.
Akkor csak az álmaim után sóvárgok,
Tudod: ebbe kicsit bele is pusztulok.

 

Tudod, mikor a Földre lerogyok,
Szívem hasztalan, arcom nem ragyog.
Akkor csak "múltjelenjövőn" kattogok
Tudod: én olyankor nagyon meghalok.

 

Tudod, angyal ugyan nem vagyok,
Szárnyam nincs, de repülök utamon.
Akkor átölelem a világot, s remélek,
Tudod: én akkor s csak így élhetek!

 

Még kell egy kis idő, csak várok rá

Miért nem teszem a dolgom, hová lett az a tiszta lány

V.

Egyszerűen*Joe Creative Commons License 2024.06.05 0 7 37835

Az alábbi idézetek innen, a topikról valók. Pár éve gyűjtöttem őket, egy olyan alkalommal, amikor elkezdtem újraolvasni a bejegyzéseket az elejéről. Nagyon elgondolkodtatónak és tanulságosnak találom valamennyit.

ŐK MONDTÁK: 

 

"Most kb. 3000 nap fölött járok, és már merem mondani, hogy soha többé." (Hg9mck)

"Igazából mindegy, hogy miért és hogyan került az ember az elesett helyzetébe - a kiút folyamata a fontos." (hg9mck)

"Hullámok csapkodnak a fejem felett (az esőt már nem is érzem)." (Tölgy)

"Elindul egy folyamat, aminek tudod, hogy rossz vége lesz, de mész tovább... Aztán az a vége, hogy ájultan szednek össze az utcáról. (Apafej60)

"Gondoljatok mindig a szeretteitekre, arra, ha az ital miatt tönkrementek, meghaltok, akkor nekünk iszonyatosan rossz lesz, mert szeretünk benneteket." (Törölt nick * 2003.04.11.)

"Ha Anthony Hopkinsnak, meg még sok más hírességnek természetes, hogy a betegségét napi AA-ba járással tudja karbantartani, akkor kezeljük ezt egy elfogadott módszernek." (_mirasorvino_)

"Egy idő múlva minden vissza tud jönni. A nyugalom, a derű, a belső békesség." (_mirasorvino_)

"Nehéz lenne megmondani, hogy most mitől vagyok depressziós. Csak úgy, vagy a mérhetetlen vágytól, hogy legurítsak egy sört. Pontosabban nem is a vágy zavar, hanem ez a pitiáner küszködés, a felismerés, hogy ennyire hatalmába kerített az alkohol és ennyire kitölti a gondolataimat." (Menoitész)

"Egyelőre a ,csak még egy napot bírjak ki' módszert használom..." (Menoitész)

"Hidd el, nem éri meg még 10 évig inni csak azért, hogy még jobban utáld magad." (Apafej60)

"Nekem is volt olyan időszakom, amikor semmi és senki nem tudott volna rávenni az abbahagyásra, és olyan is, amikor ezt az egészet egyáltalán nem tekintettem problémának." (Irregular)

"Mindenkinél önmagában van a megoldás kulcsa, amit senki más nem tud megtalálni. Én csupán hét évig keresgéltem a kulcsot." (Irregular)

"MESE AZ ISZÁKOS EMBERRŐL ÉS A FELESÉGÉRŐL. Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy iszákos ember a feleségével. Az iszákos ember mindig szomorú volt és bánatában ivott. Amikor részeg volt, úgy érezte, boldog. Nem értette, miért sír annyit a felesége, amikor ő boldog, és soha nem bántotta. Ha megkérdezte, az asszony így válaszolt:
- Miattad sírok.
Az iszákos erre elszégyellte magát, arra gondolt, mennyire rossz ember ő, és még többet ivott.
Történt egy napon, hogy az előző napi nagy részegség után az embernek jártányi ereje sem volt már. Csak feküdt az ágyon verítékben fürödve, reszketve, és úgy érezte, ha most nem ihat azonnal, akkor meghal. Megkérte az asszonyt, hozna neki pálinkát. Az asszony hozott, közben peregtek a könnyei.
- Megint miattam sírsz? - kérdezte mérgesen az ember.
- Nem, most érted sírok - suttogta az asszony.
Ekkor valami megmoccant az iszákos lelke mélyén. Először életében istenigazából elszégyellte magát. Hirtelen meglátta a tenger kínt és fájdalmat, amit másoknak okozott, és észrevette asszonya szemében a könnyein is áttörő szeretetet. Arra gondolt, meg kellene halni.
- Nem kell - mondta, és eltolta az üveget. - Tedd el!
Az asszony eltette, és odaült az ember ágya mellé. Az ember haldokolt és közben gondolkodott. Hát még így is szeret! Amikor ilyen világ söpredéke, utolsó mocska vagyok! - gondolta. Azt találta ki, hogy mégsem hal meg. Inkább élni fog, és megpróbálja a lehetetlent: jóvátenni, amit nem lehet.
Pár nap után az ember felkelt és munkához látott.
Sokáig éltek még, hol bánatban, hol örömben. Miután meghaltak, egyik unokájuk az öreg láda mélyén egy poros üveget talált. Vajon mi lehet ebben? Minek őrizgették ezt a vackot? - Azzal kidobta a szemétdombra.
Itt a vége, fuss el véle..." (Pudli)

"Van, aki agresszív, elviselhetetlen, ezzel szemben én nem bántok senkit - én önsorsrontásban, (mások számára) ártalmatlan depresszióban utazom." (Menoitész)

"Ott lapul a hűtőmben nekem is egy üveg sör mindig, hogy szabad akaratomból ne igyak, ne azért, mert nem merek kimenni az utcára." (Fkmaster)

"Tudtam, hogy a kísértés folyamatosan jelen lesz, és hogy időnként annyira felerősödik minden ok vagy ,valami történt' nélkül, hogy minden más normális gondolatot elnyom." (Irregular)

"Én nem érzem magam olyan erősnek, hogy 27 év után egyedül próbáljak tovább harcolni ezzel az alattomos szörnyeteggel." (Apafej60)

"Nekem bejött, hogy félretoltam, leírtam a múltbeli életem, kitéptem, és összegyűrve kihajítottam, mint egy füzetlapot, és egy tiszta lappal mindent újrakezdtem." (Irregular)

"Ahogy elnézem, manapság egy átlag fiatal sokkal többet iszik hétvégén, mint én kezdőkoromban. Köztük is lesz újabb ,generáció', aki majd nem tud leállni." (Irregular)

"Most itt vagyok. Van egy földgömbös képernyővédőm, úgy látom, India keleti csücskén már hajnalodik. (...) Bocs. Most látom, hogy már a nyugati csücskén is." (Apafej60)

"Olyan üres voltam belülről, a lelkem, hogy csak úgy kongott, gyorsan tele is öntöttem sörrel." (Irregular)

"A feleségemmel a kapcsolatom egy őrület. 15 éve együtt vagyunk! Ha két hétig nem iszom, már képes szeretni!" (Apafej60)

"Ki segíthet rajtunk, ha nem egy felsőbb hatalom?" (Apafej60)

"Az alkohol a sátán itala, ha iszol belőle, engedelmeskedned kell neki." (Irregular)

Egyszerencsetlenember Creative Commons License 2024.06.05 0 3 37834

Szia!

 

Megnézted a filmet? Ha igen milyennek találtad? Igazából véve amióta nem iszom nem fáj a fejem jobb a kozerzetem is meg hétvégén nem kell annyira fáradtnak lennem!

Előzmény: Don King 87 (37829)
Angbet: Creative Commons License 2024.06.04 -1 0 37833

Nem tudom, mennyit mozogsz, de a testmozgás, a sport a felépülés fontos része. Ha eddig még nem szántad rá magad, ideje lenne.

Előzmény: Burgi90 (37832)
Burgi90 Creative Commons License 2024.06.03 0 2 37832

Az első fél év pokol. Nekem az volt szermentesen is anno, meg most az volt nyugtatóval is.

Nem tudtam sehogy se megúszni ezt.

Stabilnak most se merem magam nevezni és nem a nyugtató miatt, a józanságomat nem érzem még annak. Idő. Idő....

 

 

Előzmény: Angbet: (37831)
Angbet: Creative Commons License 2024.06.03 -1 4 37831

Ne is hagyd abba az SSRI-t legalább fél évig! Amíg ittunk, a szervezetünk a dopamin és társai előállítását az alkoholos állapothoz kötötte, úgyhogy amikor abbahagyjuk, még jó darabig hiányállapotban szenvedünk, amíg meg nem tanulja a testünk, hogy elválassza ezek termelését az ivástól. Most olvasok egy könyvet (Holly Whitaker: Józan lázadás), ahol ezt részletesen kifejti a szerző.

Ez hónapokba telik, ezért is annyira nehéz az első pár józan hónap. De lassacskán be fog indulni a normális hormontermelés, türelem és kitartás! 

Előzmény: Don King 87 (37827)
Burgi90 Creative Commons License 2024.06.03 0 0 37830

Hát 1 hónapja nem ivó stabil alkoholistáról szerintem még a világon senki nem hallott, gyógyszerektől függetlenül.

A stabil állapotot csak az idő fogja elhozni.

 

 

Előzmény: Don King 87 (37827)
Don King 87 Creative Commons License 2024.06.03 0 0 37829

Nem volt még ma estére filmem betervezve, de mostmár van, köszi a tippet.

Előzmény: Egyszerencsetlenember (37828)
Egyszerencsetlenember Creative Commons License 2024.06.03 0 5 37828

Sziasztok!

 

Igen az egy elég jó film ahogy bemutatja a szerencsejáték függőket, de van egy még jobb Owning Mahowny az a Kaszinókirály című film ami ráadásul igaz történet is! A Netflixen is fent van akit érdekel . 
139 napja nem kellett jatszanom és 86 napja nem kellett alkoholt innom. Amióta nem játszom azóta sokkal jobb az életem úgyhogy van egy jobb út egy tisztább én csak ezt tudom mondani mindenkinek aki még szenved !

Előzmény: Angbet: (37825)
Don King 87 Creative Commons License 2024.06.03 0 3 37827

33. nap

Frontin 0.25 alváshoz. Antaethyl felezve. SSRI 20mg folyamatosan, erről nem hagy az orvos lejönni, mert nem vagyok stabil. A hétköznapok rendben vannak, de ha túl sokat alszom, akkor stresszes álmaim vannak (családi balhék) és ittam is álmomban. A legborzasztóbb az volt, amikor úgy ittam álmomban, hogy nem lett mérgezésem, amit a diszulfirámnak kéne okoznia. Ez teljesen összezavart, hogy most mi van. Nem akarok inni és ébren eszembe sem jut. Megyek tovább.

Hétvégén grilleztünk. Folyt az ágyas szilva meg a dobozos sör. A party végén mondják az egészséges tagok, hogy ők már nem isznak többet, mert elég volt, pedig kb 1/3 részegek voltak. Fogalmam sincs, hogyan tudtak ott megállni. Én biztos nem tudtam volna, hanem addig iszok, amíg el nem alszok és úgy kell a kocsiba betenni.

Burgi90 Creative Commons License 2024.06.02 0 5 37826

Helyes, csak így tovább.

Nekem most "kritikus" időszak van, mert közeledik az üvegplafonom, amit át kell vernem.

Így átlépve a 14 hónapot (2 napja), beléptem  a 15. hónapba, s 2018 végén ugye 15 hónap (meg pár nap) után sikerült inni....ami később teljes visszaeséshez vezetett.

Nagyon fontos ezt átütni és menni tovább. Azért írtam idézőjelbe a kritikust, mert nem sóvárgom, egyáltalán nem akarok inni, de nagyon-nagyon szorítani kell magamhoz most az absztinenciát.

 

 

Előzmény: Angbet: (37824)
Angbet: Creative Commons License 2024.05.31 -1 2 37825

Megnéztem tegnap A szerencse foglyai című, szerencsejátékosok lazán vagy épp szorosabban egymáséba szövődő életéről szóló filmet, nekem nagyon tetszett. A szereposztás elég pazar, Forest Whitaker, Nicole Kidman, Tim Roth, Danny deVito jelenítik meg a szerencsejáték-függőket, elég hitelesen. Átjön a nézőnek, hogy ez is pont olyan súlyos függőség, mint az alkoholizmus vagy a kábítószer-függőség. Nicole Kidmannek jobban áll az ilyen szerep szerintem, mint a fiatalabb koriak, azonosulhatóbb, emberközelibb.

Angbet: Creative Commons License 2024.05.31 -1 2 37824

Teljesen jól! A második nap is megvolt, kicsit lassabb az elalvás folyamata, illetve tudatosabban kell ezt is csinálni. Altató mindfulness meditációkkal tolom, de most jellemzően nem alszom bele, hanem miután vége van, már eléggé ellazultam, de folytatom a légzésfigyelést, és azt, hogy nem engedem a gondolatoknak, hogy elárasszák a fejem. Elvonási tünet nincs. Napközben úgy érzem, éberebb, feltisztultabb, de egyszerre nyugodtabb is vagyok. Megnyugtató az érzés, hogy teljesen szermentesen létezem.

Előzmény: Burgi90 (37823)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.31 0 0 37823

Hajrá! Hogy viseled eddig?

Többiekkel mi újság amúgy? Airtiger? Naposvirág?

Előzmény: Angbet: (37821)
Capricornus. Creative Commons License 2024.05.31 0 1 37822

"Az álom igazi funkciója az, hogy a lelki feszültségeket megszüntesse, azáltal, hogy a tudat ilyenkor – mivel nem ismeri fel őket - engedélyezi azoknak az ösztöntörekvéseknek a kielégülését, melyek egyébként az éber létben tilalom, elfojtás alá esnek. A vágyteljesüléssel járó nyugalom miatt az álom, azon túl, hogy az alvás őre, a lélek művelete, mellyel a tudatos és tudattalan instanciák közötti feszültségeket feloldja, és az energia-egyensúlyban keletkezett zavarokat helyre állítja."

 

(Freud)

Előzmény: Angbet: (37814)
Angbet: Creative Commons License 2024.05.30 -1 3 37821

Na, én viszont tegnap a maradék Frontin nélkül feküdtem le, és tudtam pihenni. Kicsit nehezebben aludtam el, de nem volt vészes. Most vérszemet kaptam, és el is kezdem a teljes elvonást.

Előzmény: Burgi90 (37819)
Angbet: Creative Commons License 2024.05.30 -1 1 37820

Alkohollal éltél tartósabban, ami egy hangyányival komolyabb cucc. De abba kell ezt is hagyni, nincs köztünk nézetkülönbség. Ahogy abban sincs, hogy a józan napok gyűjtése a primer feladatod.

Előzmény: Burgi90 (37819)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.29 0 1 37819

Ebben sok igazság van.

Én valószínűleg azért vagyok érzékenyebb erre, mert sose éltem ilyesmivel tartósabban.

De sebaj, az alkoholmentes napok gyűlnek és ez a legfontosabb, a fundamentum.

425.

Előzmény: Angbet: (37818)
Angbet: Creative Commons License 2024.05.29 -2 2 37818

A neheztelést engedd el, mert csak gátolja a teljes abbahagyást. Szükséged volt/van rá, ahogy nagyjából mindenkinek szüksége van valamire, ami kompenzálja az alkoholt, gyakran jóval hosszabb ideig. Nem tettél magaddal semmi rosszat, egyszerűen ez a felépülés része, és a bogyó elhagyása lesz az új szint a felépülésedben. Én mostanában nagyon stresszes vagyok egy fogászati kezeléssorozat miatt, és nem tartottam jó ötletnek, hogy most nullázzam le a Frontint. Nem siettetek semmit, az nem segít a gyógyulásban, ha erőszakoskodunk magunkkal és ostorozzuk magunkat. Igyekszem sokat meditálni, jógázni, hasznos ételeket enni, sokat pihenni, nem görcsölni olyan dolgokon, amiken nem tudok változtatni, jó lenni magamhoz, kijelölni a határaimat.

Előzmény: Burgi90 (37817)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.29 0 0 37817

Kíváncsi vagyok rá hogy sikerül e elhagyni teljesen.

 

Én nagyon lassan veszek el belőle jelenleg, így jó. 

Én csak kicsit haragszom magamra hogy rászoktam, gondokat még nem okozott, viszont főleg az elején tényleg sokat segített.

 

 

Előzmény: Angbet: (37816)
Angbet: Creative Commons License 2024.05.29 -2 0 37816

Szia, Burgi, használ! Még nem álltam le teljesen. De 0,25 mg stabilan elég lefekvés előtt, és rajta vagyok, hogy egy-két héten belül teljesen elhagyjam a benzót.

Előzmény: Burgi90 (37815)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.29 0 0 37815

Használ ez a két cucc a frontinhoz amit írtál? Mert ha azóta tényleg leraktad, esküszöm veszek én is... egy próbát megér. 

Nekem a lassú csökkentés egyelőre beválik, de őszre le kéne rakni.

Előzmény: Angbet: (37715)
Angbet: Creative Commons License 2024.05.29 -1 4 37814

Amikor nem azt álmodom, hogy iszom, akkor azt, hogy hányni akarok vagy be akarok szívni, de akadályoztatva vagyok, valaki folyton megzavar, és nem jutok el az aktusig. Aztán felébredek, és fellélegzem, milyen jó, hogy nem akarok sem hányni, sem beszívni (sem inni). 

Azt hiszem, a tudatunk így dolgozza fel, így ventilálja ki a régi függőségek nyomait, szóval biztosan jó, hogy vannak ezek az álmok; ébredés után inkább azt tudatosítják bennem, milyen jó nekem, hogy már nem kell ezekkel élnem, mert csak szenvedést okoztak és leromboltam velük magam.

verasa Creative Commons License 2024.05.28 0 0 37813

Sziasztok ! Tudnátok abban segíteni, hogy tudok felíratni naltrexone-t? Hová lehet menni? Van járóbeteg addiktológiai esetleg, ahol felírják? Köszönöm 

vetarasool Creative Commons License 2024.05.28 0 0 37812

+1 Antabuse - https://euhealth24.com/hu/drug/antabuse Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak. 

vizslabácsi Creative Commons License 2024.05.28 0 0 37811

Jó hallani, hogy néhányotoknak sikerül. Én egy borzalmas hétvégén vagyok túl. Már csütörtök óta iszogatások, bulik, szinten tartás, hétfőre rettenetes közérzet, még ma sincs kedvem semmit csinálni. Pedig tök jó kis partyk voltak, jól éreztem magam a társaságokban, amit szombat esti egyedüli borozgatás és vasárnap szintén követett, ami már fizikailag sem esett jól. És mégis megteszi az ember.

Azt hiszem megint eljutottam oda, hogy le kell állnom. Ahogy két éve is június elején raktam le, most is ez a terv. Akkor 100 nap sikerült. És micsoda száz nap volt. Emlékszem, hogy mennyivel erősebb, fittebb voltam és úgy általában élni is jobban volt kedvem. Féltem az egészségemet is.

Most még hét elején 1-2 sör este, hogy ne azonnali leállás legyen, aztán pihi.

Írjatok leállók, hogy mi a helyzet. Talán nektek is jót tesz, nekünk meg pláne ;-)

perovics0 Creative Commons License 2024.05.23 0 11 37810

2 hónap! Sokkal jobban vagyok testileg, lelkileg. Most még a szokásos leállás utáni hangulati ingadozások sincsenek, vagy legalábbis sokkal kevésbé. Érdemes leállni, sokkal jobb józanul. Még úgy is, hogy javában igyekszem eltakarítani az alkoholozás okozta romokat, már amit egyáltalán lehet.

Burgi90 Creative Commons License 2024.05.23 0 1 37809

Sóvárogni viszont fogsz, erre készülj fel, ha most nem is sóvárogsz éppen.

Ezt nem fogod megúszni sajnos, ahogy egyetlen alkoholista se úszta meg aki kijózanodott.

Nálam fél év után is jelen volt még.

 

 

De a lényeg hogy ne igyál! 

 

 

 

 

Előzmény: Don King 87 (37808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!