Keresés

Részletes keresés

lunanoctis Creative Commons License 2 napja 0 0 168874

Ja, még valami:

 

Valami biztosan nem kerek a kieli öltözőben. Gondosan válogatott hentesek védekeznek középen, a mai két perccel "díjazott" megmozdulások között viszont egynél több olyan akadt, amikor frusztrációból csaptak oda. De akkor meg tetszettek volna a mai mérkőzésre normálisan felkészülni.

Előzmény: lunanoctis (168873)
lunanoctis Creative Commons License 2 napja 0 0 168873

A Gummersbach nagytakarítást tartott ma. A felmosórongy hálátlan szerepét a THW Kiel töltötte be, konkrétan 40-29-re kaptak ki úgy, hogy 9 és fél perc után tíz kapott gólnál tartottak.

 

Igen sajátos mérkőzés volt, a Kiel lenyűgözően rosszul játszott, nem először a szezonban, a Gummersbachnak pedig nagyjából minden is sikerült. Minden posztról veszélyesek voltak, jól védekeztek, gyönyörűen játszottak, a THW meg úgy nézett ki mellettük mintha már kiestek volna és a becsületükért sem hajlandóak kaparni.

 

Az északiaknak nem ez az első nagyon ciki vereségük a Bundesligában az idén (hú, az a hazai pályás blamázs a Melsungen ellen egész rendkívüli volt), nekem alapvetően úgy tűnt, nem akarnak megfeszülni egy, a klub mércéjéhez mérve értéktelen bronzért, de ha két hét múlva Kölnben nem sikerül villantani valamit, akkor Jicha jelentkezhet a CSM-hez edzőnek, ha úgy gondolja :) Gudjón Valur Sigurdsson nagyon, de nagyon durván lemeccselte.

 

A szponzorok meg gyanúsan nem örültek a mai performansznak.

Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja 0 0 168872

Na ja, Hamburgból Berlinbe és Flensburgba is haza tudsz menni még a döntő után úgy, hogy reggel mehetsz dolgozni. Ez biztosan segít megtölteni a csarnokot. 

Előzmény: lunanoctis (168861)
mislenyi Creative Commons License 2 napja 0 0 168871

Én is figyelemmel kisérem, köszi.

Előzmény: Fradista Utazó (168859)
protosfinx Creative Commons License 2 napja -1 1 168870

Nem tehet róla, hogy akkora amekkora! Bombac meg maga tehet a sérüléséről. Nem kellett volna nekiugrania a védő vállának az arcával. 

Előzmény: -George- (168869)
-George- Creative Commons License 2 napja 0 0 168869

Nem mondtam, hogy szabálytalan volt, csak azt hogy keményen zárta le az utat testtel. Ritka, hogy ilyen esetnél valaki a földön marad. 

Előzmény: protosfinx (168868)
protosfinx Creative Commons License 2 napja -1 2 168868

S mégis hogy tette ezt? Hiszen balra mozgott se nem előre s Bombac volt lépéselőnyben, ezért is Ligetvári  vállának ütközött s nem a mellkasának! Milyen szabály tíltja hogy a támadó elé lépjen a védő? 

Előzmény: -George- (168867)
-George- Creative Commons License 2 napja 0 1 168867

Láttam olyan kapu mögötti amatőr felvételt, amin látszik, hogy Liget rendesen leütközi Bombacot. Ilyen amúgy 1000 van egy szezonban, nem értem a Szeged szarkavarását.

Előzmény: protosfinx (168866)
protosfinx Creative Commons License 2 napja -1 1 168866

Mivel tett róla? a kezét sem emelte fel, a válla nem mozdult Bombac felé, az ugrott neki, meg akarván kerülni, vagy direkt belemenni! De ő járt pórul. A belemenés gyakori s bevált szokása amúgy is. 

Előzmény: -George- (168864)
protosfinx Creative Commons License 2 napja -1 1 168865

Ezt én sem értem! többször is megnéztem az M4sport videóját s jól látható hogy Ligetvári a hatos vonalán balra mozogva (nem ugorva, hanem lépegetve!) követi Bombac mozgását, aki kissé előbbre járva neki ugrik fejjel a vállának! DE Pastor nyomdokain haladva a szegediek lincshangulatot akarnak a meccsen . káoszt és a zavarosban halászva nyerni! Az MLSZ helyre tehetné óket!

Előzmény: imoT (168850)
-George- Creative Commons License 2 napja -1 0 168864

És vajon te milyen videót néztél???


Bánhidi ellen fújtak, alapvonali bíró és a szélsők elindultak kifelé, ezután még hármat lépett Bombac a labdával az ütközésig. Elvileg járt volna Bombacnak a két perc, mert nem tette le a labdát, de elég morbid lett volna az ítélet, ilyen komoly ütközés után. Azt azért tegyük hozzá, hogy Lieget tett róla hogy érezze Bombac az ütközést. 

Előzmény: imoT (168850)
Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja 0 0 168863

A német férfi és női kézilabda nincs azonos kategóriában. A férfi másodosztályban magasabbak a nézőszámok és a költségvetések is, mint a női első osztályban. A női bajnokság alsó felében nincsenek már profi játékosok, miközben a férfi másodosztályban legalább a kezdősor minden csapatban profi. 

Előzmény: lunanoctis (168862)
lunanoctis Creative Commons License 2 napja 0 0 168862

Köszi a betekintést!

 

A sorok közül a szerény érdeklődést is meg lehet érteni, ha őszinték akarunk lenni. Nem tűnik egy nívós bajnokságnak (én az egyetlen Bietigheim-THC roncsderbit láttam belőle összvissz, meg német csapatokat a kupákban hébe-hóba), a férfiakhoz képest pedig sokkoló a kontraszt.

Előzmény: Fradista Utazó (168859)
lunanoctis Creative Commons License 2 napja -1 0 168861

Jó, hát Graz kézilabda szempontjából fekete lyuk. Ekkora helyi érdeklődés valószínűleg Man szigetén is lenne, mert kuriózumnak kilátogatnának a meccsekre.

 

Ha már mindenáron ragaszkodnak a (szerintem meglehetősen buta, de minden bizonnyal jövedelmező) Final Four-os formátumhoz, miért nem viszik el olyan országba, ahol a női kézinek van érdemi státusza? Románia vagy Franciaország teljesen vállalható helyszín lenne, olyan város is, ahol nincs helyi nagy csapat.

 

Szigorúan a sportág népszerűsítése miatt azt is véleményesnek tartom, hogy mindkét férfi Final Four-t Németországban tartják. Értem én, hogy az Európa Ligában az örök német dominanciával nekik ez a legkényelmesebb, csak nem érdekel.

Előzmény: Fradista Utazó (168858)
Gojira Creative Commons License 2 napja 0 1 168860

Kösz, engem például érdekelt.

Előzmény: Fradista Utazó (168859)
Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja 0 4 168859

Nem szoktam itt sokat a női Bundesligáról írni, mert tudom, hogy nem igazán vált ki nagy érdeklődést a téma, de talán egy szezonvégi rövid összefoglalás elfér. Jövőre jópár magyar játékos fog itt játszani, bizonyára az érdeklődés is nagyobb lesz. 

 

A Bietigheim nagyon simán nyerte a bajnokságot, évek óta nem veszítettek mérkőzést. De azért, bár itt nem szokás a külföldiekkel foglalkozni, páran megjegyzik: Bietigheimben 4 német játékos van és közülük is csak kettő született németnek. 

Az idén három kieső van, osztályozó nincs. A Solingen és a Wildungen kerete nem ütötte meg az első osztály szintjét, tiszta sor volt, hogy ők kiesnek, és csak a harmadik kieső hely nyitott. Wildungenben még ezen kívül volt szezon közben egy komolyabb balhé is, az utolsó két hónapra magukhoz képest is teljesen szétestek, utolsók lettek. A Neckarsulm a középmezőnybe volt várható, ehhez képest féltávnál 13 mérkőzésből 0 ponttal utolsó helyen álltak. Aztán a papíron legjobb játékosuk, Fatos Özdemir (szül. Kücükyildiz) Békéscsabára igazolt, ettől kezdve a csapat minden nyerhető meccsét hozta és bent maradt. A Zwickau az előző két szezonban osztályozóval maradt bent, ehhez képest most pontelőnnyel bennmaradó helyen végeztek. A Halle-Neustadt a liga egyik szégyene, a költségvetés és a keret a középmezőnybe helyezte volna őket, szerintem a keretük nem gyengébb, mint a leverkuseni (de sokkal drágább), ehhez képest feleannyi pontjuk van, mint nekünk, simán kikaptak Zwickauban, tízzel Neckarsulmban, és kiestek. 

Látszik, hogy van pár olyan csapat, Blomberg, Oldenburg, akik akár feljebb is szerepelhetnének, de nincs igazán ambíciójuk, jól elvannak a langyos vízben. 

A Leverkusen végül 8. lett, kiváló eredmény. 

A Bietigheim mögötti élmezőny eléggé meg lett kavarva. Jött egy Bensheim-Auerbach, pár jó igazolás, egy jó edző, és be bírtak jönni a második helyre. Pont tegnap, az utolsó fordulóban, játszottak nálunk, itt ünnepelték a második helyet. Tényleg szép játékot játszanak. Van egy irányítójuk, aki még mindig egy szenzációs játékos. 33 éves, fizikailag teljesen tropa, de nagyon lát a pályán, és olyan csuklója van, mint keveseknek. A Bensheim volt a nevelőegyesülete, öt évet Leverkusenben is volt, visszament levezetni. Húzóember ott most, és még mindig képes nevetni azon, ha ott, ahol öt évet játszott, a műsorközlő harmadik nekifutásra tudja csak kimondani a nevét: Naidzinavicius. Van egy elég jó edzőjük Heike Ahlgrimm személyében. Ahlgrimm egyébként tíz éve is volt már Naidzinavicius edzője, Leverkusenben. Jó a keret összetétele, jó a csapatszellem, van egy kiváló győztes mentalitásuk. Több szoros meccset nyertek meg, oda-vissza 1-1 góllal verték a Thüringer HC-t. Ha csak azt a két meccset 1-1 góllal elveszítik, 4. helyre jöttek volna be. 

A Dortmund és a THC meg árnyéka önmagának. Szerintem Herbert Müllernek lassan lejár az ideje Langensalzában, abból a keretből többet kellene kihozni. Pár éve ők is tényleg küzdőszellemükről voltak híresek, ebből ma már nem sokat látsz. Fine Hanfland (szül. Huber, ha úgy jobban ismerős) két számmal nagyobb nadrágot hord, mint pár évvel ezelőtt, és ezzel párhuzamosan a teljesítménye is erősen visszaesett, és ez valahogy szimbolikus az egész csapatra. 

 

Leverkusenből 4 kezdőjátékos eligazolt, eddig 1 új igazolás ismert, ezzel a kerettel itt jövőre fix az utolsó hely, de én azért még bízom abban, hogy lesznek még új igazolások. 

 

Jövőre a BL-ben a Ludwigsburg indulhat (a Bietigheim költözik a szomszédba), az EL-ben a Bensheim, a THC, a Dortmund, és a kupagyőztes Metzingen. 

Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja 0 0 168858

Ez eléggé német háziverseny szokott lenni, tényleg az volt feltűnő, amikor két éve csak egy német csapat volt a Final Fourban, és a Benfica el is vitte a kupát. Ezzel együtt a mostani hamburgi meg a múlt heti, leginkább valami megyei serdülő bajnoki döntőre emlékeztető grazi hangulat nem is összehasonlítható. 

Előzmény: lunanoctis (168853)
van_Persil Creative Commons License 3 napja -16 0 168857

A Bensheim-Auerbach hogy a fenébe tudott második(!) lenni?

Előzmény: Fradista Utazó (168854)
Buena Viszta Creative Commons License 3 napja 0 1 168856

Ehelyett, videózás után, kifelé szabaddobás?

Előtte már elvették a labdát a Szegedtől Bánhidi szabálytalansága miatt, tehát teljesen mindegy mi a videózás eredménye, mindenképpen veszprémi szabaddobással kellett folytatódni a mérkőzésnek.

Előzmény: Bamberg58 (168849)
lunanoctis Creative Commons License 3 napja 0 0 168855

A férfi Európa Liga döntőjében ismét igazolódott, hogy az a játékos, akinek meccs közben nagyon sül a keze, hajlamos elhibázni a mindent eldöntő hetest a végén.

 

Szavvasz Szavvasz a legújabb játékos, aki ezt bizonyította. A Valur nyert így. A Fradi-Debrecen biztos, hogy színvonalasabb volt.

Fradista Utazó Creative Commons License 3 napja 0 0 168854

A Halle-Neustadt esett ki.

Bővebben később.

Előzmény: hatosfalat (168840)
lunanoctis Creative Commons License 3 napja 0 0 168853

Komoly marketingértéke lehet az EL Final Four-nak Németországon kívül. Ja, nem.

 

(Gondolom, azért vannak rajtam kívül páran, akik a kupa ezen fázisát már nem követik.)

Előzmény: Fradista Utazó (168851)
RnD Creative Commons License 3 napja -3 3 168852

Hinni sok mindenben lehet, de az első külföldi év után - amikor több játékos is külföldi bajnokságban játszott - nem tűnik úgy h a légióskodás bármiben is előrelépést jelentett volna (Kiss Niki például jobb lett egy év román bajnokság után....?)

 

Vámos Petra és Szemerey Zsófi lehet h jobbak lesznek jövőre, de ők eddig is a válogatott legjobbjai voltak. Olyanokat kellene felhozni akik itthon ígéretesek de előbbre kellene lépniük h a válogatottba jussanak. Ilyen játékosok viszont külföldön nem találnak maguknak igazán jó csapatot.

Előzmény: Trombozis4 (168848)
Fradista Utazó Creative Commons License 3 napja 0 0 168851

Még csak egy meccs ment le a négyből, de már most biztos, hogy idén (is) német csapat nyeri az Európai Ligát. 

imoT Creative Commons License 3 napja 0 1 168850

Érthetetlen, milyen videót néztek?!

Előzmény: Bamberg58 (168849)
Bamberg58 Creative Commons License 3 napja -11 1 168849

Kezdjem a jó hírrel, Deki (Dean Bombac – a szerk.) a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre – nyilatkozta dr. Szabó István. – A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma.” 

A klubhonlap az orvosi diagnózist a Pick Szeged állásfoglalásával egészíti ki a történtek kapcsán:

„Klubunk eljárást kezdeményez majd a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben. Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük.”

 

https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/2024/05/ferfi-kezi-bombac-sulyos-serulest-szenvedett-a-szeged-eljarast-kezdemenyez

 

 

Ligetvári nem vette fel időben pozíciót, Bombac elé ugrott, min.2 perc volt mert ez egy nagyon sérülés veszélyes megmozdulás, bár gyakori. De itt be is következett a súlyos sérülés, amii egyből látszott.

Ehelyett, videózás után, kifelé szabaddobás?

A két bírót el kell tiltani...

Trombozis4 Creative Commons License 3 napja 0 1 168848

Tipikusan erősebbek azok a válogatottak, amelyek játékosainak nagy része kénytelen külföldre igazolni. Dinamikusabb a fejlődés, amikor nem azért játszol egy csapatban mert magyar vagy, sőt a helyi játékosnál jobb, kell hogy legyél, hogy játékperceket kaphass. Személyiségfejlődés szempontjából is jellemformáló a külföldi játék, önállóbbak a játékosok, aminek biztosan van szerepe a pályán is, még ha nehéz is százalékokban kifejezni. A magyar férfi válogatott láthatóan előrelépett, mióta többen játszanak külföldön és nem lennék meglepve, ha a női válogatottnál is valami hasonló történne a következő években.

codi1993 Creative Commons License 4 napja 0 1 168847

Dominik két szezont lenyomott az Elverumban majd egy felet a Psg-ben amikor megsérült. Rehabja után kereste önmagát amíg újra meg nem sérült. 

Előzmény: RnD (168841)
Gojira Creative Commons License 4 napja -1 0 168846

A góllövőlista is esetleg érdekes lehet:

 

1. Natalja Nyikityina (Csernomorocska), 261 gól/38 meccs

2. Anasztaszija Savman (Kubany) 228/38

3. Anasztaszija Zotyina (Sztavropol) 177/36

4. Polina Sarkova (Asztrahanocska) 169/25

5. Alisza Dvorcevaja (Majkop, Lada) 168/37

6. Olga Fomina (Lada) 165/28

7. Krisztina Kozsokar (Rosztov) 163/31

8. Varvara Szjomina (Dinamo) 161/35

9. Valerija Kirgyaseva (Rosztov) 160/35

 

Előzmény: Gojira (168844)
RnD Creative Commons License 4 napja 0 0 168845

Thx:)

Előzmény: Fradista Utazó (168842)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!