Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2006.03.08 0 0 65
Nem ismerem ezt a Somat 5 tablettát. Az van ráírva, hogy van benne öblítő is? Vagy csak 5 féle szennyeződést távolít el szuperül (marketingduma :-) )?  Ahogy buttha is írta, nem szabad a program lefutása után azonnal kinyitni és pakolni. Egyébként a külön öblítő nekem jobban bevált. Annyira kevés fogy belőle, hogy igazán nem nagy befektetés. A műanyagok egyébként külön öblítővel is vízcseppesek maradnak, mert ezek nem tudnak annyira átmelegedni, hogy elpárologjon róluk minden víz.
Előzmény: Monesz7780 (63)
buttha Creative Commons License 2006.03.08 0 0 64
Nekem akkor nedvesek az edények, ha a program lejárta után azonnal feltépem az ajtót. Amikor fél-egy óra múlva akarok elpakolni, akkor szárazak és csillogók a cuccok. Hagyni kell elpárologni a gőzt.
Előzmény: Monesz7780 (63)
Monesz7780 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 63

Sziasztok!

 

Én a hétvégén vettem egy mosogatógépet és az a problémám, hogy nem szárít megfelelően (szerintem), mindent törölgetnem kell mikor kiszedem. Vagy ez normális??? Bár kétlem, ha jól tudom (majdnem) cseppmentesre kellene szárítania! Szóval nekem távol áll a cseppmentestől! Szerintetek mi a gond? 

Egyébként Somat sót + Somat 5 mosogatótablettát használtam, öblítőt még nem tettem bele? Esetleg ez lehet a bibi??? Köszi!

buttha Creative Commons License 2006.01.15 0 0 62

Így lenne, ha...

De ma használtam (a beígért mosogatótisztítószeres újratakarítás után) és csili-vili poharakat, edényeket szedtem ki belőle! Ezek után ötleteljen ki mit tud, mert nekem semmi nem jut eszembe. Valami, valahol valamiért eldugulhatott, ami közben kidugult.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!:) 

Bobi1 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 61
Attól tartok, ez esetben marad a szerelő. Ha meglett a hiba, megoszthatnád, hogy mi is tanuljunk.
Előzmény: buttha (60)
buttha Creative Commons License 2006.01.14 0 0 60

:)

Nem bugyuta, hanem praktikus kérdés, de sajna azt néztem meg elsőnek, és rendben:)

Előzmény: Bobi1 (59)
Bobi1 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 59
Még egy bugyutának tűnő dolog: A szűrőt megnézted, nincs eltömődve? A tapasztalat beszél belőlem. Egy régebbi gépnél, külföldön. (Nem is tudtam, hogy van benne szűrő...)
Előzmény: buttha (58)
buttha Creative Commons License 2006.01.13 0 0 58
Vízzel simán lejön, és a fűtőszál szabad, és nem vízköves. Hétvégén újra futtatok rajta egy tisztítómosogatást, emberrel megnézetem a csöveket, szifont, aztán meglátjuk, ha nem javul jön a szerelő:/
Előzmény: Bobi1 (57)
Bobi1 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 57
Próbáld ki, hogy vízzel lejön-e. Ha vízzel nem, de ecettel igen, akkor vízkő. Ebben az esetben a vízlágyitóval lehet valami. A sót biztos nem keverted össze semmivel? Az tönkre tudja tenni a lágyító rendszert. A fűtőszálad látod, vagy rejtett? Ha látod, azon is meg tudod nézni, hogy vízkövesedik-e.
Előzmény: buttha (56)
buttha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 56
Azért köszi:), ugyanazt a doboz tablettát használom, mint "elromlás" előtt.
Előzmény: Zitka (55)
Zitka Creative Commons License 2006.01.12 0 0 55
Hát akkor passz... :-( Gondolom, tök ugyanazt a tablettát vetted, mint korábban. Vajon változtatják a tabletta összetételét a gyártók? Inkább kihoznak újat, sok-in-egy névvel. :-) Hol is tartanak mostanság? 5-nél? :-)
Előzmény: buttha (54)
buttha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 54
Nem használok külön öblítőt, a háromkomponensű tabletta is elég volt eddig, és megnéztem a sóadagolásbeállítópöcköt:), rendben van. :I
Előzmény: Zitka (53)
Zitka Creative Commons License 2006.01.12 0 0 53
Nincs esetleg eldugulva az öblítő adagoló? Fogalmam sincs, hogy ilyesmi előfordulhat-e, csak tippelek...  Általában akkor szokott homályos maradni az üvegcucc, ha a sóadagolás nem stimmel, vagy az öblítő. Nem hinném, hogy a víz keménysége hirtelen megváltozott volna. Esetleg a só betöltésekor nem állítódott el a sóadagolás? Bár, jobban belegondolva ez nagyon valószínűtlen. Az enyémen legalábbis meglehetősen tuszkolni kell :-) azt a kis pöcköt a karimán.
Előzmény: buttha (52)
buttha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 52

Mosogatógép-tulajdonosok segítség!

Kb. háromhavonta a DM mosogatógéptisztítójával kitakarítom a gépet, végigtörlöm a tömítéseknél, széleknél, stb. általában ilyenkor teszem bele az új illatosítót is. Most is megcsináltam, plusz feltöltöttem sóval, szűrőt kitisztítottam.

Az utóbbi három mosogatásnál nem öblít rendesen, homályosak a poharak, csíkosak a tányérok, gusztustalan az egész ami kijön belőle. Nem váltottam mosogatótablettát, és rendben van a vízvezetékrendszerünk. 

Három éve használom, nem volt semmi gondom vele. Mi lehet ez?

 

kedves68 Creative Commons License 2005.12.14 0 0 51

Szia!

 

Engem érdekelne hogy hol tudod megvásárolni ilyen áron?

 

Köszönöm!

Előzmény: szgyorgyi (49)
Bobi1 Creative Commons License 2005.12.04 0 0 50

Szia,

 

Én is a Megapackot használom, de én 100+25-öst még csak DoubleAction-ban láttam. A 3in1-ok hasonlóan nagy csomagban, jellemzően ugyanazon az áron vannak, csak éppen azokban 100 helyett 60 db van. Te honnan szerzed őket? Engem lehet, hogy érdekelne. Hozzáteszem én a DoubleActionnal is elégedett vagyok, ha azt is tudsz szerezni, nekem az is jó. :)

 

Köszi.

 

Előzmény: szgyorgyi (49)
szgyorgyi Creative Commons License 2005.12.01 0 0 49

Sziasztok.

Sok fórumon olvastam mosogatógép-tablettákról. Azt írjátok, hogy a Calgonit drága. Szerintem csak tudni kell, hogy hol lehet olcsón venni. Én 100+25 db-ot veszek 2.800 Ft-ért. Ez 3in1. A Calgonit só pedig 6 kg 950 Ft. Szerintem megéri, és nekem nagyon is megfelel. Szépek a poharak is. Ha valakit érdekel megadom a címet.

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.13 0 0 48
na, a lidliset azt ugyan tesztelheted, olyan vacak, hoyg én nem veszke többet. eddig a sima 3 in 1 cuccokat használtam, semmi egyéb faxni, és jó volt. na, gondolom, kipróbálom a lidlit, hát megbántam :-(
Előzmény: beetee (47)
beetee Creative Commons License 2005.11.13 0 0 47

Egyetértek Bobi1-gyel. Szerintem is túl vannak misztifikálva ezek az "x" in one tabletták. Nem tartom másnak őket, mint "ügyes" marketing-húzásnak.

Nálunk elég kemény víz jön a hálózatból -sajnos- evidens, hogy a vízlágyításhoz a katalizátorban több só is elhasználódik. Pontosabban éppen az optimális mennyiségű só... Az öblítő is saját tapasztalatból lett beállítva a mostani (azt hiszem 3 ml/mosás) mennyiségre.

Én maradok a hagyományos felállásnál a só-mosópor-öblítő hármasnál. Szerintem még olcsóbb is...

Valamint szabályozhatóbb. Ha csak frissen használt poharakat-tányérokat mosogatok, kevesebb port teszek bele, ha leégett tepsit, többet.

Kipróbáltam már sok márkát. Érdekes, hogy a Tescó gazdaságos (mellesleg Németországban gyártott) mosópor is levitte ugyanúgy a koszt, mint a Calgonit...

Most a Lidleseket tesztelem...

Előzmény: Bobi1 (46)
Bobi1 Creative Commons License 2005.11.12 0 0 46

Hali,

Szerintem a legjobb módszer a sima tabletta, öblítő és só. Én a Calgonit Double Actiont használom, ugyanilyen márkájú sóval és öblítővel. Megapack-ban elég jó áron lehet kapni.

Az 3,4....n in one-okkal az a bajom, hogy ugyan tartalmaznak vízlágyítót, és öblítőt is, de adott mennyiségben. A tabletta egyszerre esik bele a vízbe. Onnan a különböző oldódás késleltető anyagok szabályozzák, melyik mikor oldódik.  A fentiek tükrében ezek a in one dolgok egy átlag programra tökéletesek lehetnek, de ha variálni akarsz már jobb a külön adagolás. Itt a gép a különböző adalékokat akkor adagolja, amikor szükség van rá, ráadásul a gépen állítani lehet a mennyiséget a víz keménységének függvényében, így minden fázis, beleértve az öblítéseket is megfelelően beállított keménységű vízzel történik, tehát ha jól van beállítva, nem lesz vízkőlerakódás az edényeken. Az öblítő pedig egy felületaktív anyag, ami a nedvesítési tulajdonságokat szabályozza, hogy ne álljon meg cseppekben az edényen a víz, hanem egy filmet alkotva egyben lecsorogjon, így nem lesz pöttyös a végén. Ennek a hatásfoka is vízkeménység függő.

Ha a fenti módszert használod, annyi a dolgod, hogy egyszer beállítod a mennyiségeket, utána már csak után kell tölteni, és mindig szép lesz az eredmény.

Előzmény: rödi (43)
cumesz Creative Commons License 2005.11.10 0 0 45

A 3 az egyben jó, de még jobb a 4 az egyben. ha nagyon kemény a víz, akkor kell neki só is öblítő is!!!!

 

A sót és az öblítőt is időnként kell feltölteni - nem jelzi a gép a "hiányt" - ezt a mostani gépek mind tudják - még az én "öregem " is.

Előzmény: rödi (43)
pof Creative Commons License 2005.11.10 0 0 44
Tapasztalatom szerint Calgonit 3:1. Nem kell sem só, sem öblítő 50fokon szuper. Sajnos sikálni nem tud, előtte áztatom:)))
Előzmény: rödi (43)
rödi Creative Commons License 2005.11.10 0 0 43

SZIASZTOK!

Segítsetek nekem ,kaptam egy Zanussi mosogatógépet, többféle dolgot olvastam itt a fórumon a tabblettákról ,sókról stb.

Ha 3az 1-ben tablettát hazsnálok kell még mellé sót és öblitőt is önteni?Az öblitőt hova kell tenni és azt minden mosogatáskor vagy csak feltöltöm és adagolja magától a gép?

Melyik tabletta a legjobb szerintetek?

Köszi Monix

Zitka Creative Commons License 2004.10.11 0 0 42

A jelzett tünetek valóban öblítő - só adagolással korrigálhatók lennének - szerintem. Esetleg próbálj tablettát/mosogatószert váltani.

OFF

állítólag mosásnál is érdemes váltogatni a mosószereket, sokkal fehérebbek maradnak pl. a fehérneműk.

ON

 

Megmondom őszintén, nekem nem annyira vált be ez a power ball, egyetlen egyszer vettem, mert annyira akciós áron adták. :-))))  Ha visszaolvasol ebben a topicban, volt másnak is hasonló problémája. Nekem csak kétfajta  (olcsóbb) vizespohárnál van "felhősödési" probléma, de ebbe már belenyugodtam.

 

Más téma: ez valószínűleg nem tabletta-függő, de nálatok is elszíneződnek a fehér műanyag részek alul (főleg a szűrő) paradicsomos edények után? Mivel sikáljátok le róla?

Tegnap lasagne volt, és a szűrő felső része - ugyan elég halványan - de rózsaszínes maradt. :-(  És ha már szűrő: van vmi spéci szerszámoktok, amivel a legbelül ragadt pici kis szennyeződéseket el tudjátok távolítani? Én már próbáltam fogkefével, csavarhúzóval :-), egyebekkel...

Előzmény: szenia (41)
szenia Creative Commons License 2004.10.10 0 0 41

Sziasztok!

 

Nemrég vettünk egy Bosch típusú mosogatógépet, és van egy komoly problémánk.

Gyönyörű tisztán szedek ki belőle mindent, kivéve az üvegpoharakat. Többször próbálkoztunk már, hogy az összes poharunkat - azokat is, amik két éve csak álltak a konyhaszekrényben - bepakoltunk, és elindítottuk azt a programot, ami kimondottan az üveg cuccokhoz való. Eleinte úgy néztek ki utána, mintha végigfolyt volna rajtuk valami. Ezek után variáltuk az öblítőszer, és a só adagolást. A legjobb, amit sikerült elérnünk, hogy most már "csak" pöttyösek a poharaink. Érdekes módon, ha a többi edénnyel a sima programon mosogatok, sokkal tiszábban szedem ki őket.

Calgoint Power Ball tablattát használunk, + Calgonit sót, + Calgonit öblítőt. Van valami tippetek, hogy mi lehet a gond?

buttha Creative Commons License 2004.10.09 0 0 40
Nem tudom melyik érdekel, de az enyém Fagor Elegance, anyámé Bosch. :)
Előzmény: Törölt nick (39)
buttha Creative Commons License 2004.10.08 0 0 37

Én mindent beteszek a gépbe, és tisztára mossa DM tablettával is. Az nagyon fontos, hogy hogyan pakol az ember. Ha nagyon leégett valami, azt annyira fellazítja, hogy kipakoláskor egy gyors betörlés a dörzsivel, és rendben. Nem kell áztatgatni, és vakargatni.

Pl. anyám gépe nem olyan jó, nála látom a maradékokat  tányérokon.

raulista Creative Commons License 2004.10.08 0 0 36
És ha a Somat öblítőt használadod, akkor is opálosak? Állítólag az öblítő pont ezt befolyásolja, és ha nem elég jó minőségű, lehet, hogy ez a baj.
Előzmény: Törölt nick (29)
Zitka Creative Commons License 2004.10.08 0 0 34

Nálam tiszta lesz minden. Persze nem szoktam háromnapos belekövesedett lábosokat beletenni... :-) Ha véletlenül odakap az étel, akkor egy picit úgyis beáztatom a lábast. De elmosogatni nem szoktam előtte. :-)))))

Előzmény: Törölt nick (33)
Zitka Creative Commons License 2004.10.08 0 0 32

   A rosszabb minőségű üvegpoharak opálosak maradnak ugyan, de azt a pohár

   hibájának  tudom be,

 

Na jól van, megnyugodtam. :-)  Nekem is ugyanezek a tapasztalataim a hétköznapi vizespoharakkal. De azok úgy is fogyóeszközök... :-) 

Viszont  nekem beváltak a DM tabletták, a többi pohár (pezsgős, boros, stb.) gyönyörű csillogó lesz.

Előzmény: Törölt nick (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!