Keresés

Részletes keresés

Bobi1 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 95

Szia,

 

Ki mit szokott meg. Mi eleinte port használtunk, de aztán áttértünk a tablettára. Kényelmesebb, és jobban adagolható. A porból valahogy mindig többett tettem bele, ösztönösen, mint valójában kellett volna, így bár olcsóbbnak tűnik, valójában nem volt az. A márka szerintem szintén hitélet kérdése. Próbálj ki többet, és amelyik legjobban tetszik, azt használd.

Jó kisérletezgetést.

Előzmény: wasqez (94)
wasqez Creative Commons License 2006.08.06 0 0 94

Sziasztok

Én most vettem mosogatógépet. Bosch-t. Most barátkozom veel, eddigiek alapján annyi bíztos, hogy nagyon szépek az edények mosogatás után. AZ viszont kérdés maradt: tabletta vagy por, bíztosan megvan mindkettőnek az előnye és a hátránya is.

wagcina+ Creative Commons License 2006.08.06 0 0 93

Sziasztok!

Kicsit leült a topik.

Lehet, hogy már mindenki tabletta helyett port használ a mosogatáshoz?

Üdv.

freesleep Creative Commons License 2006.05.10 0 0 92
kösz mindkettőtöknek - megmentettétek szegéyn sokattűrt gépet:)
Zitka Creative Commons License 2006.05.10 0 0 91

Nehogy a sótartályba tedd! Hazavágod vele a vízlágyító gyantát!

Abba a kis felhajtható fedelű rekeszbe tedd, ahová a tablit. Egyébként szerintem jobb is a por, mert jobban lehet az edény koszosságához mérten :-) adagolni.

Előzmény: freesleep (89)
Zsuzsa58 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 90
Szia!
Szerintem ugyanoda ahova a tablettát tetted.
Előzmény: freesleep (89)
freesleep Creative Commons License 2006.05.10 0 0 89
sziasztok!
nem udnátok megmoondani, hova tegyem a mosogatóport a gépbe? mindig tablettát vettem, de most valahogy mosogatóport, és fogalmam sincs, hoa rakjam.. esetleg oda, ahova a sót kell?
ZsuR Creative Commons License 2006.03.23 0 0 88
Igen USA-ban elek, es nem nagyon kemeny a viz. Amig beszeltunk rola, kitakaritottam en is a gepet - bar az edenyek nem voltak foltosak.
Nem nagyon uj a mosogatogepem, 2002-ben vettem, igaz, figyeltem arra, hogy ne legyen nagyon zajos - es tenyleg, csendesebb sokkal mint a regi volt.

Amit tudok, hogy az ecetes kimosas utan a regi gepem is meg az uj is szebben mosogatott.
Előzmény: Bobi1 (87)
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 87

A külön ecetes tisztítás még ok-nak hangzik, bár inkább a citromsav (lehet C vitamin is, de az drágább (aszkorbinsav=C vitamin)).

Az öblítő funkciója viszont nem a tisztítás, hanem a cseppmentes szárítás. Oda nem tennék ecetet, de hát izlések és pofonok.

Ellenben, ha jól veszem ki a szóhasználatból, te nem az USA-ban élsz véletlenül? Az ottani mosogatógépek kicsit mások, mint itt. Pl. sokban nincs is vízlágyító, így só sem kell bele, stb. (Na, meg zajosabbak is, főleg a régebbi modellek, bár akkora házakban ez mindegy. :)

Előzmény: ZsuR (85)
Cicó_ Creative Commons License 2006.03.23 0 0 86

biztos nálatok nem olyan kemény a víz mint itt Pesten

szerencsére a só/öblítő hiányt nekem kijelzi a gép, így azzal nincs gond - és sokáig elég 1-1 feltöltés

 

én a gép szűrőjét szoktam néha lesikálni és hébe-hóba az ajándékba kapott géptisztítóval 1 üres mosogatást végezni - szép tiszta mindig az üst

Előzmény: ZsuR (83)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.23 0 0 85
Ertelek - de hasznalt nekem, ezert ajanlom.
Sok esetben a gep zsiros-maszatos, akkor is ha szemmel nezve tisztanak tunik. Az ecet csodalatosan tisztitja a zsiros feluletet, es olcso. "Uresjarathoz" tokeletes. Lehet kapni (NJ) mosogatogep tisztito izet is, semmivel sem tisztit jobban, es dragabb. Ha az oblito rekeszbe teszed, nem hasznal tobbet mint 1-2 cseppet mosasonkent - semmi eros ecet szag az edenyeken.
Egy cseszebe toltsel ecetet, es tedd az also rekeszre - inditsd el a gepet mosogatoszer nelkul uresen. Tokeletes es olcso tisztitias. A tisztitioszeres tisztitas 5-8 dollar, ez 5-8 cent.

Ajanlgatjak a absorbic savat is por vagy kristaly alakban.
Előzmény: Zitka (84)
Zitka Creative Commons License 2006.03.23 0 0 84
ZsuR, nekem is fenntartásaim vannak az ecettel kapcsolatosan. Mosógépben abszolút használható (pl. egy kis illóolajjal) az öblítő (fabric softener) helyett. De mosásnál a lágyítás, és az esetlegesen bennemaradt mosószer maradékok semlegesítése a cél.  A mosogatógépben pedig a felületi feszültség növelése (ha jól értelmeztem), hogy ne pöttyökben maradjon az öblítővíz az edényeken, hanem "leszaladjon". 
Előzmény: ZsuR (78)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.22 0 0 83
Nem. Igaz, szoktam takaritani a mosogatogepet (ecet, szodabikarbona) es nem adagolom tul a mosogatoszert.
Előzmény: Bobi1 (82)
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 82
Öblítőszer hiányában nem lesznek foltosak az edényeid?
Előzmény: ZsuR (81)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.22 0 0 81
Tudod, a puding probaja az eves. . .ki kell probalni.

Az ecetet csak tisztitasra hasznalom, olblitoszert is ritkan, mert elfelejtem utana tolteni.

A szodabikarbonas mosas is jo (azt lehet a rendes mosogatnivalohoz is onteni) szepen elvesz minden szagot (ha van).
Előzmény: Bobi1 (80)
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 80

Van, de az tele van öblítővel. Abból minden mosogatásnál csak annyit adagol, amennyi kell. Elég ritkán kell utántölteni.

Az ecet meg büdös. A vízkövet oldja, mivel savas, de erre szerintem a citromsav alkalmasabb, mivel nincs szaga.

A mosogatógépnek egyébként nemigen szabadna vízkövesednie, erre való benne a vízlágyító.

Persze én is szoktam erre a célra fejlesztett tisztítószerrel tisztítani pár havonta, de azt inkább a lerakódott zsírok miatt. (A zsírok, a paradicsom és a pirospaprika nálam néha megszinezi a műanyag alkatrészeket, főleg ha csak 55 fokon mosogatok. 65 fokon ez már nem olyan vészes, de tisztítás - persze 65 fokon - után szép fehér) Hozzáteszem, nem vagyok biztos benne, hogy egy sima üres mosás mosogatószerrel nem érné-e el ugyanezt a hatást...

Előzmény: ZsuR (78)
Cicó_ Creative Commons License 2006.03.23 0 0 79

én általában ott vettem, ahol akcióba volt,  így mindig lehetett spórolni

már tavaly vadásztam a DA-ra, de már akkor se láttam sehol - gondolom már nem gyártják, mikor már ennyi többrétegű is van :(

Előzmény: Bobi1 (77)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.22 0 0 78
VAn a mosogatogepetekben kulon rekesz az oblitoszernek?

Ha igen, probaljatok meg ecetet tenni bele.

Az ecet meg amugy is jo - ha egy "uresjaratot" adtok neki ecettel, szepen kitisztitja a mosogatogepet. Hasolno a tapasztalatom a szodabikarbonaval.
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 77

Szia,

 

Én még az év elején vettem, és nemrég bontottam fel. Hozzáteszem én sem láttam mostanában már ilyet. Most a leggagyibb a Powerball classic, vagy mi, de már abból is van 125db-os, ami már megéri. Eddig a trükk az volt, hogy a két doboz (DA és PB) ugyanannyiba került, csak míg a DA-ben 100db volt, addig a PB-ban 64.

Lehet, hogy most már ez a Powerball a leggyengébb verzió, ezért növelték meg a töltőmenyiséget. Árban kb. ott láttam, ahol a DualActiont.  Így nem rossz. Még mindig nem a sok-in-one csoda drágáért, ami teljesen felesleges. Mint te is írod, sokszor még a "gagyiból" is elég a fél tabletta...

A beszerzési forrás egyébként nekem is a Tecsó, általában.

Egyszer valaki írt a fórumon valami kedvező forrásról, de többé nem jelentkezett.

Előzmény: Cicó_ (76)
Cicó_ Creative Commons License 2006.03.22 0 0 76

Sziasztok

 

én is a C 2 rétegű változatát használom (már ameddig kitart) szeretem magam adagolni a sót/öblítőt

ezektől a piros bogyós csodáktól meg idegenkedem

sajnos nagyon a végén tartok a doboznak, pedig, ha nem zsíros tepsiket, fazekakat mosogatok, még félbe is szoktam törni (itt olvastam még régebben és teljesen elég egy fél tabletta is)

mostanában sehol nem látom a DoubleAction citromos Megapackot :(

 

Te hol veszel ilyet?

 

a múltkor a Tuskóban nézelődtem, de csak bogyós tabletták voltak, mikor legnagyobb meglepetésemre egy eladó hölgy odajött segíteni, hogy mit keresek

rábeszélt egy PowerBall-os csomagra igaz volt hozzá ajándékba 1 C illatosító+1 C géptisztító is, ugyan azért az árért, így teljesen megérte szerintem :)

Előzmény: Bobi1 (75)
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 75

Hú, ez tényleg eléggé keményen néz ki. Gondolom, itt inkább az üveg lesz a hibás. Egyébként az üveg korrózió létező jelenség, de azt én sem hiszem, hogy a sok-in-one segítene rajta. Melóban szoktuk is maratni az üvegeket, de leginkább hidrogén-fluoriddal, amit nem nagyon tesznek mosogatógépbe. :)

Ha visszaolvasol egyébként én az egyszerűség híve vagyok. A Calgonit meg csak úgy jött, bevált, miért változtassak alapon van. Egyszer, ha kisérletező kedvemben leszek majd kipróbálok mást is, bár a mostani doboz őszig kitart...

Abban is egyetértünk, hogy nem csak a Calgonit tud mosogatószert gyártani...

 

Az Ikeás pohárra meg azért gondoltam, hogy gagyi, mert olcsó volt, és úgy kellett egy készletet összeválogatni, mert mindben volt hibás. Ezek szerint az anyaga mégiscsak mosogatógép-álló.

Ezek szerint viszont könnyű meggyőződni róla, mivel az első mosogatáskor előjön.

Előzmény: Zitka (74)
Zitka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 74

Nekem is vannak ilyen poharaim. Mondjuk ~400 ft volt 3 db a teszkóban :-)))), úgyhogy sokat nem is vártam tőlük (bár olasz termék és rá volt téve a mosogatógép piktogramm). Gondoltam, úgyis fogyóeszköz... Na mit gondolsz, hány tört el belőle? EGY SEM!!!! :-DDDDDDDDDDDD 

Mindjárt be is teszek ide egy képet. Egyszer valami Claro tablettát+öblítőt vettem, akkor lett ilyen, és azóta se jön le róla. Van még két originál darab, lehet, hogy kísérletnek vetem alá. Az IKEA-s poharak egyébként jók, a borospoharakat állandóan mosom a gépben, és gyönyörű fényesek.

 

 

 

Előzmény: VKOrsi (73)
VKOrsi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 73
nekem totál bemattulnak a poharaim - ezek most épp no name poharak... de akkor ikeásra cserélem, ha az nem :)

a leonardok tetszenek nagyon, de nem mertem bevállalni, mert azt hittem, azok is mattok lesznek egy idő után.
Előzmény: Zitka (72)
Zitka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 72

Ez az "üveg korrózió" a mosogatószerek gyártói által feltalált marketing kifejezés. :-)  Valahogy el kell adni az újabb és újabb hiperszuper tablettákat...  Az utóbbi időben már szinte csak olyan üvegárut gyártanak, ami mosható mosogatógépben. A régiek közül vanank olyanok, amik nem. De ezeken a sok-in-egy :-) üvegkorróziót gátló tabletta sem segít.

Egyébként a noname tabletták jó minőségét nem én találtam ki. Egy lev.társunknál (Hollandiában) járt kint egy Miele szerelő, és ő is megerősítette ezt. Az, hogy a nagy cégek egymás termékeit ajánlják ("a Miele is a Calgonitot ajánlja) üzleti érdek, semmi más.

Előzmény: Bobi1 (71)
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 71

Én nem a C-ot dicsőítem. Mint írtam, a leggagyibb változatát használom, nem az üvegvédős kutyafülét. Eddig bevált, és szerintem nem is olyan drága (1 doboz töb, mint 1/2 év). Igazából lusta vagyok váltani.

Az meg nem teljesen igaz, hogy mindegyiknek ugyanaz az összetétele. Az egyik inkább rámegy az enzimatikus bontásra, a másikban több a foszfát, stb. Ettől függetlenül mindkettő lehet jó. (A nagy enzimtartalmú pl. rosszabb magasabb hőmérsékleten, stb.) Mindenki olyat használ, amit szeret. :)

 

Amit érdekesnek tartottam az az volt, hogy még nem találkoztam üveg koróziós problémával, amiről oly sokan számoltak már be. Még az Ikeás boros poharaknál sem. Jó lenne tudni, miért, mert akkor ügyelhetnék rá, hogy ez a jövőben se forduljon elő.

Előzmény: Zitka (70)
Zitka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 70
Tényleg nem akarok hitvitát :-) kezdeményezni, de az említett probléma "megoldása" abszolút márkafüggetlen. Minden öblítőben (a sajátmárkás noname-ekben is!!) tök ugyanaz a hatóanyag van, szinte tized%-nyira pontosan. Csak ezért tehát nem érdemes 2-3x-os áron C.-t venni. Az persze más, ha valaki csak ebben bízik :-), de a lényeget nem befolyásolja.
Előzmény: Bobi1 (69)
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 69

Érdekes viszont, hogy nekem még sosem volt gondom egyetlen üveg edénnyel sem. A legegyszerűbb Calgonit dual actiont használom, meg ugyanilyen öblítőt, és sót...

 

Előzmény: VKOrsi (68)
VKOrsi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 68
Huhh :) de jó, hogy ezt leírtad. Pont kérdezni akartam, hogy nekem minden cseppmentes kivéve a cumisüvegek, azok totál pöttyösek....
de akkor már tudom, hogy miért. :) Köszi :)
Előzmény: Bobi1 (67)
Bobi1 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 67

Az öblítő hiánya okozhatja a problémát. Ez egy olyan anyag, ami nem engedi cseppekbe összeállni a vizet az edényen, hanem filmszerűen lefolyik róla., így könnyebben szárad.

A műanyagokon jellemzően nem tud segíteni, mert ott olyan rossz a nedvesítési tulajdonság, hogy ezen az öblítő sem tud hatékonyan javítani, így azokat jellemzően törölgetni kell.

A bepakolás is sokat ronthat a helyzeten. Ha az edényeken fölfelé van valailyen térfogat, ahol meggyűlhet a víz, onnan az életben nem szárad ki. Ezek jellemzően cserép tálak, amiknek az alján is van egy kis kör alakú perem, amiben meg tud állni a víz. Ezeket tedd be ferdén, hogy ki tudjon folyni.

Az ajtónyitás szerintem nem gond. Kinyithatod rögtön a program után is, bár akkor még nem szárazak az edények, de résnyire nyitott ajtóval a gőz el tud távozni, így jobban száradnak az edények, de így is várni kell legalább 20 prcet...

Előzmény: Monesz7780 (63)
VKOrsi Creative Commons License 2006.03.12 0 0 66
érdekes ez a mikor nyitjuk ki az ajtót téma :)

én azonnal nyitok, mert ahogy forró minden, tuti, hogy elpárolog minden víz, és száraz lesz.

gél mosószer: én akkor használom, ha üvegeket mosogatok. akármilyen minőségű üvegpohárral próbáltam a por mosogatószertől mindegyik egy idő után opálos lett.

egyébként por+öblítő+só kombinációval használom a gépünket (indesit 45cmes).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!