Keresés

Részletes keresés

Jolimama Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36743
Lányok, mi történt? Merre vagytok? Nagy a csend, senki nincsen errefele?:-(
Jolimama Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36742
Köszönjük a tájékoztatást. Biztosan nagyon szépeket lehet ott látni.
Előzmény: Rece-fice (36741)
Rece-fice Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36741

Kedves Lányok!

Január 8-án nyílt Gyöngyösön csipke vándorkiállítás. A Fő utcai Galériában rendezik, és a www.csipke.atw.hu honlapon már képek is vannak róla!

Jómagam pesti lévén aligha kelek útra, de ha valaki arra jár, bekukkant, és lát ott rececsipkét, necc-technikával készült dolgokat, írjon nekem: mégis nekidurálnám magam.

Tudjátok, én néma necc-rajongó vagyok...

Más! Dél-alföldiek! Békéscsabán holnap, szombaton nyílik a csipke-kör 10 éves emlékkiállítása a Lencsési Közösségi Házban, Békéscsaba, Féja Géza tér 1. cím alatt. Biztos érdemes felkeresni!

Köszönöm a türelmet! Hátha érdekel valakit!

Katie53 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36740

Köszönöm lányok a szép szavakat. Lehet, hogy mégis neki állok és kötök magamnak valamit (vagy horgolok), de előbb még le kell tudnom az ajándékokat - nálunk áprilisban csúcsszezon van (ennél már csak szeptember-október-november rosszabb), ugyanis a szűk családban 4 születésnap van ebben az egy hónapban (utána viszont őszig semmi) és az utóbbi néhány évben, miután ismét elkezdtem kézimunkázni, csak sk. készített ajándékokat adok. Nem biztos, hogy olcsóbb, mint a bolti ajándék, mert az alapanyagok is elég drágák, az időt meg ugysem lehet megfizetni, de akit igazán szeretek, annak inkább ilyet adok, a többieknek meg minek adni ... Végül is az ajándék nem egy kötelező dolog (legalábbis nem annak kellene lennie), hanem annak kifejezése, hogy gondoltunk az illetőre, hogy fontos nekünk.

Na ez elég fellengzősre sikeredett, de már hétvége van, mindjárt megyek haza...

A zoknikötéssel nagyon felcsigáztatok, pláne, hogy most olvastam el (a TI hatásotokra) a Színes szálak-at és valaki (sajnos nem emlékszem, ki) feltett ide egy linket, ahol pont olyan zoknikötő fonalat lehet kapni mint amiről a regényben van szó, ahol a fonal maga adja ki a mintát. Lehet, hogy jövő Karácsonyra már április után elkezdem kötni a zoknikat... csak előbb meg kéne tanulni a technikáját, mert még sosem kötöttem.

Jó (pihenős) hétvégét !

Katie

 

Jolimama Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36739
Nuska, ide is beteheted, nekem is küldheted, utána felkerül a hónapmunkáinak ajándékai albumba.
Előzmény: Nuska4 (36738)
Nuska4 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36738

Jolimama!

Kérlek, ne hidd, hogy ennyire tudatlan vagyok, csak magamat akarom megerősíteni. Ugye a hónap munkáira az ajándék felajánlásról a képet ide kell betenni.

Nuska4 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36737

Lányok! Anitazsuzsa, Komorka!

Egyetértek veletek. Én se a soványságomról vagyok híres, mégis sok kötöttet hordok. Inkább egy kicsit bővebbre és hosszabbra kötöm a pulcsikat, és akkor nagyon jól ápol és eltakar! Az is lényeges, hogy az egész ruci ne legyen mintás, csak itt-ott az eleje. A sok minta is kövérít, meg a vízszintesen csíkos is.

Anitazsuzsa, a zoknid csudijó!

Előzmény: Anitazsuzsa (36735)
Anitazsuzsa Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36736
Természetesen 1,5-2-es tűt akartam írni. Bocs
Anitazsuzsa Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36735

Kedves komórka!

 

Ha valaki, akkor én egyáltalán nem tartozom a vékony nők közé. Sőt, rádásnak magas is vagyok (186 cm), tehát olyan "nagy darab"

(hogy utálom ezt a kifejezést:-(( ) Ennek ellenére mióta megtanultam kötni gyerekkoromban, folyamatosan kötött holmikat hordok. Nemcsak anyagi okokból, mert akkor még viszonylag olcsón lehetett fonalat kapni, hanem azért, mert ezek a pulcsik egyedi darabok, nem jönnek veled szemben az utcán.

Szerintem csak annyi, hogy vastag fonalból nem kötök magamnak, nálam a 1,5-5-es tű a legvastagabb, amit pulcsikötéshez használok. Így, vékony pulcsiként szerintem egyáltalán nem kövérítenek. Szóval, ne add fel, nyugodtan hordj kötöttet.

Előzmény: komórka (36734)
komórka Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36734
Katie!
Elöször is kövér nő nincsen, csak szűk ruha! Én sem tartozom a soványabb tipusokhoz. Ennek ellenére gondolkozom egy ilyen boleró féle kötéséhez, de arra gondoltam, hogy vékonyabb fonalból és hosszabbat csinálnék (a lényeg, hogy ne kelljen elől begombolni) A szegélynek nem kell két három sornál többnek lenni.
Mondom mindezt, mikor a francia barátnőm azt mondta, hogy túl "klasszikusan" öltözöm, több bohóságot kellene vinni az öltözködésembe. És tényleg több nőt láttam olyan ruhákban (sem súlyban, sem korban nem tartoztak a fiatal soványak csoportjába) amit én félnék felvenni. Nem néztek ki rosszul és főleg nagyon jól viselték. Mindezt nem egy nagy városban hanem egy kis városban. Talán mi félünk a szinektől és formáktól. Olyan poncsókat láttam, hogy azt se tudtam hogyan kell felvenni. Szóval ezt kellene a kötött dolgokra átvinni. Én pl. nagyon sokáig csak kötöttben jártam, de ahogy kezdtem őket "kinőni" sorban elajándékoztam a kötött dolgaimat. Most hogy megint divatba jön a kötés és horgolás, ki kellene találni, hogy a nem fiatal nem sovány korosztály milyen kötött horgolt dolgokat hordjon.
Előzmény: Katie53 (36731)
Nuska4 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36733

Kedves Énisegy!

Szeretnék segítséget kérni tőled, lóhere horgolásban, de nem találtam @ címet.

Előzmény: énisegy (35533)
livia néni Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36732
Gratulálok a játék győzteseinek, és minden résztvevőnek.  

Nagyon köszönöm a munkámra leadott szavazatokat, és előre is köszönöm az ajándékot.

Én is betegeskedek, valószínűleg megfázás lehet, mert lázam nincs, csak az orrom folyik, meg a fejem fáj szörnyen.

LRJudit. Megkérlek, hogy a szalagos segítséget nekem is küld el. Talán ez inspirál arra, hogy rászánjam magam a tanulásra
Katie53 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36731

Komórka !

Én hosszában (vagy keresztben - hogy helyes) kötöttem a sálat, így szépen kijött a csíkozás. 6-os (körkötő) tűvel kötöttem (a motringon a papír 7-7.5 írt, de az túl vastagnak tűnt, mert én elég lazán kötök). 200 szemre kezdtem, ebből olyan hosszú sál lett, hogy még félbehajtva is lehet használni. a Brazilia Hip-ből 2 motringból (100 gr) lett egy normál szélességű sál.

Egy dologra vigyázz, mert én az első sálnál megjártam: a kezdő és utolsó sor NE szőrös fonalból legyen, mert könnyen beakad és kibomlik. Nekem teljesen vissza kellett fejtenem a nem szőrös részig és sima (zsenilia) fonalból újrajötni.

A boleró és szőrös szegély jó ötlet, de nem az én koromban (és főleg súlycsoportomban). Az 50 kg-os menyeden biztos jól áll, ezért szeretnék én is inkább a lányoknak kötni valamit... (én leginkább egy mackómamára emlékeztetnék benne, igaz a férjem így hív, bár utálom!!!)

Előzmény: komórka (36652)
Jolimama Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36730
Pirikém, azt hiszem, hogy abba a képtárba nem tudott belépni, de majd Ágnes elmondja. Szóval, az nem él.

Itt is nagyon szépen süt a nap, és olvad a tegnap még jeges útról a jég.
Előzmény: csirip46 (36729)
csirip46 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36729

Jolikám. Ezek szerint tényleg 2 képtára van, mert az ismerőseid között ott van "rahajtas" néven is. Evidens volt, hogy erre nyomkodtam. De látom, hogy nem voltam egyedül, Judit is velem tartott:-)

pmártikám. Csodálatosan süt a napocska itt nálunk a Szelidi tó partján. Az ablakon keresztül jó meleg a Nap sugaracskája. Mindig egy kicsi tyuklábacskval haladunk a Tavasz felé....és egyszer csak itt lesz. Már nyulam-bulam mániában szenvedünk, hát ha ez nem a közelgő tavasz, akkor mi????

Nusa. Köszi a nagyon jó és hasznos  képes tanácsot. Nagyon gyorsan gyógyúlj meg!!!

exiefo. Gyönyörüek ezek a babák. A topik cimébe benne van  "...nem kötés", th. a babakészítés is idevaló!

Anitazsuzsa. Szép és nagyon  hasznos.

Előzmény: Jolimama (36709)
LRJudit Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36728

Márti!

Jól beszél az ember. Ez az első, megtanulni, hogy átforduljon a csomó! Nagyon helyes, gyakoroljatok.

Előzmény: pmárti (36726)
Nuska4 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36727

Emőke! Valami fincsi az, amit tanácsoltál!!! Én nem tudom, hol éltem eddig, hogy nem ettem még kölest? Tejjel lett elkészítve. Két adagot ettem meg belőle. Az egyiket kevés kakóporral, a másikat befőttel (őszibarackossal). Hűűűű, nagyon nyami volt. Most várom a hatását, mert ebben ugye az lenne a lényeg. Érdemes másnak is kipróbálni, nagyon finom étl. Többször is el lesz készítve. Holnap a Jolimama ajánlotta leves lesz a soron, már alig várom.

 

Husom! Aranyos vagy, hogy érdeklődsz. Ismerem a rutát, meg a laktoherb teát is. Iszom mind a kettőt, sőt többfélét is. Estére már volt tejcsi, meg hajnalban is, de napközben alig-alig. Nem adom fel, de már nem is görcsölök rá. Majd csak lesz valahogy. Az energia azért jön a hálón keresztül tőletek, érzem!!!

 

Puszika

Előzmény: emoke33 (36577)
pmárti Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36726

Szép délutánt mindenkinek!

 

Nuska! Válaszoltam, csak gondolom nem volt még időd megnézni!pihizz sokat!!!!

 

LrJudit!Ami azt illeti én nem kicsit írígyellek hanem nagyon hogy ilyen gyönyörűségeket csináltok a párocskáddal, az enyém csak kuncog és amikor próbálkozom messziről mondja, hogy már megint nem lazítottam el a bal kezem és nem fog jó helyre menni a csomó Ő már elméletileg tudja, de én még nem :-(((((( de nem adom fel!!

 

Csiripkém ! hány tyúklépés még  a tavasz?ugye mi itt a  Duna ; Tisza partján nagyon beködöltünk jajj de várom a tavaszt!!!!!

Jolimama! A rácsozás sikerült!!!!! De nagyon megszenvedtem vele!

husom30 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36725
Pótoltam a jelöléseket!

Igen kedves Gyöngyvirág, újra Ausztriában van, talán tavasszal ha hazajön nem megy már vissza.

Felétek mi újság? Remélem a betegség messzire kerüli a családot, bár tudom sokan vagyunk, lehetetlen hogy mindenki megússza a bacilusok támadását! Gyerekekkel, unokákkal gyarapodott a csapat?

Nuska4 olvastam hogy aggódtál a tejmennyiség miatt, remélem megnyugtató válaszokat kaptál. Mikor nekem voltak picik a gyerekek Laktoherb teát ittam, most kisbabás barátnőim a kecskerutafű teát tartják jónak. Hátha ezekről még nem hallottál, de bízom benne hogy már megoldódott a kérdés!
Előzmény: gyöngyvirág2007 (36722)
olimama65 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36724

Jolimama, gyöngyvirág 2007!

Köszönöm a segítségeteket. Jolimama által írt 14. oldalon megtaláltam, amit kerestem, de a gyöngyvirág által küldött könyvben is nagyon hasznos dolgok vannak, remélem tudjuk használni. Úgy emlékszem, hogy ez a könyv nincs meg az ismerősömnek, pedig sokat vett már.

exiefo Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36723
:)) most az angyalok pihennek,de a dolgos nagymamák mennek piacozni.
Az itt láthatónak a fejét is én gyúrtam, 2 hétig száradt, a teste igazi nagyis.
És viszi magával az unokáját , akinek csak a ruhája az enyém.
35 és 30 cm- sek.
Előzmény: LRJudit (36721)
gyöngyvirág2007 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36722
Hát hogyne emlékeznénk! :) Férjed még mindig külföldön dolgozik?
Előzmény: husom30 (36720)
LRJudit Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36721

Kedves Magdi!

Eddigi feltett angyalkáid serege közül, ez az angyal teljesen levett a lábamról. Ez nagyon-nagyon! Ne dugdosd őket.

Előzmény: exiefo (36713)
husom30 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36720
Sziasztok!
Örülök hogy van még aki emlékszik rám, és most olvasom a tvn-ről is hiányoltatok. Ott aztán tényleg nem tudom mikor voltam utoljára, most megyek és visszajelöllek benneteket! :)
Tegnap Marikje oldalát megkerestem, egyszer beszéltünk egy barna horgolt/kötött kombinált pulcsiról, kerestem hátha feltette a leírását. Ezt ugyan nem találtam meg de az útmutatást hogyan kell összehorgolni négyzeteket igen.
Örülök neki, éppen kérdezni akartam róla, mert ez eddig nem volt világos. Láttam hogy átalakult, és bővült az oldal, fogom majd még nézegetni.

Látok rá esélyt hogy ebben az évben beköttetjük otthonra az internetet, ahogy nőnek a gyerekek egyre nagyobb a nyomás, és akkor majd jövök többször is.
Addig is ha tudok beköszönök!
Nagy ölelés!

Husom
Előzmény: LRJudit (36712)
szedit99 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36719
Kedves Borcsimama!
Rengeteg színes hímzőfonalam van. Szerintem az is jó kosárkának. Nagyon szívesen küldök belőle, ha gondolod.
Előzmény: borcsimama (36672)
gyöngyvirág2007 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36718

Nekem ezek vannak, hátha tudjátok használni:

www.perlenhaekeln.de

http://photo.163.com/photos/liuxing_1120/33357743/

http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=57617

Előzmény: olimama65 (36715)
Jolimama Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36717
Kedves olimama, nézzétek meg,
14. oldalon találsz párat
Előzmény: olimama65 (36715)
Jolimama Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36716
Kedves exiefo-Magdi, hogy is gondolod, hogy untatsz bennünket. Nagyon tetszenek a varrott babák, állatkák, ez az, amit én nem tudok megcsinálni /sok egyéb mellett/. Kár, hogy én nem küldhetek be a hónap mukái közé, de azért minden hónapban csinálok 2 ajándékot.
Mutasd csak mindig örülünk neki.
Előzmény: exiefo (36713)
olimama65 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36715

 

Kedves Topiktársak!

 

Segítséget szeretnék Tőletek kérni. Egy jó ismerősöm gyöngyfűzéssel foglalkozik és mondtam neki, hogy láttam valahol itt a nézelődés közbe műanyag, vagy hungarocel tojás formákat gyöngyökkel körbefűzve. Most már egy órája keresem, de sehol nem találom. Sajnos akkor elfelejtettem felírni, hogy hol van. Ha valaki tudja, hogy hol találom meg, legyenszíves írja meg. 

gyöngyvirág2007 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 36714
Szerintem senkit nem untatsz, engem biztos nem! Mindig örülök, ha szép dolgokat látok :)
Előzmény: exiefo (36713)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!