Keresés

Részletes keresés

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 155

Üdv mindenkinek. Végigolvastam a topikot, az okból, hogy vennem kellett egy másik gépet mert az első Bosch gépünk bekrepált, és egyenlőre nem volt kedvem megjavíttatni. Vettem egy AEG 4in1 aquaszenzoros csodamasinát.

 

Az elmúlt 8 év tapasztalata a mosogatógéppel (Bosch 4302-vel):

 

A mosószer típusa lényegesen nem befolyásolja a teljesítményt átlagos hétköznapi használatban. Ami ezidáig problémás volt az osan sajátmárkás mosogatógélje, az valamiért főmosásánál nálam megmarad a poharak felületén, ergó mivel olcsó előmosásra használjuk az ajtóra szoktunk tenni egy kicsit, hogy a szennyeződéseket feloldja a főmosás előtt.

A xin1 termékek parasztvakítások szerintem, el kell adni a cuccot, az új fejlesztést. Az új gépem "felismeri" ha megmondom neki, hogy mit raktam bele (3in1, 4in1) és annyit csinál, hogy a vízlágyító teljesítményéből visszavesz (de csak meghatározott német keménységi fok alatt), valamint az öblítőt sem adagolja a tartályból.

A legolcsóbb termékeket használtuk idáig, a clero és valami A betűs cucc, van belőle mindenféle, tökéletesen elmosogat (amit nem azt csak az ultra drága cuccokkal lehet csak, pl. tojásmaradék).

 

A tablettás mosás előnye, hogy nem kell gondolkodni (fuzzy logic), hanem beleteszed, elfogy és kész. A tablettát felesleges a mosószertartóba tenni, nyugodtan lehet az aljára belerakni a gépnek (a mosogatógépszerelők is ezt ajánlják).

 

Szvsz a hátránya a gaztaságtalansága, ha nem olyan koszos az edény, félbe kell vágni, az macera, és ugyanúgy nyeled meg fogdosod a veszélyes anyagot. Valamint érzékeny a hőfokra és az időre, ezért is marad meg többeknek a mosogatás végén belőle.

 

Ez az ecetes tísztítás viszont érdekelne, nem vágja haza a vízlágyító műgyantát?

ZsuR Creative Commons License 2007.01.25 0 0 154
Az is lehet, hogy a tabletta nem oldodik fel olyan utemben mint kellene (viz homerseklet? viz kemenyseg?).
Probaltal mas markaju tablettat venni?

En jartam ugy porral, hogy maradt a kis rekeszben - sot, mintha beledagadt volna. . .valahogy megduzzadt a mosogatopor. Nem veszem tobbet, a folyekony jobb volt.

Előzmény: -Almos- (149)
Bobi1 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 153

Szia,

 

Elvileg nem követhetsz el nagy hibát a citromsav, alkohol kombinációval. A citromsav a savas kémhatásért felelős, ami azért jó, mert a vízkő savakban jól oldódik, ráadásul a citromsav nem mérgező, és nem büdös, mint az ecet. Az alkohol a zsíros szennyeződéseket oldja. Helyette vagy mellette szoktak valamilyen felületaktív anyagot (mosószer, mosogatószer) is beletenni ezekbe a tisztítószerekbe, amik azért felelősek, hogy a vízben tartsák a koszt, ne engedjék leülepedni.

 

A lényeg csak az, hogy ha házilag készíted, ne csináld túl töményre. Már csak azért se, mert fölösleges, és drágább is.

 

Persze a bolti tisztítószer sokkal kényelmesebb, és nem is kell gyakran használni. Én pl. 3 havonta szoktam csak így tisztítani, és nem koszos sosem...

Előzmény: manyesz1 (151)
-Almos- Creative Commons License 2007.01.25 0 0 152
Ok, köszi a tippet mindkettőtöknek, majd megpróbálok figyelni erre is, hogy ne legyen semmi az útjában :D
Előzmény: manyesz1 (151)
manyesz1 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 151
szia,
én is, azt mondanám, mint Zitka.
Ilyen probléma nekem is, akkor fordult elő, amikor valami nagyobb oda nem való dolgott tettem a tabletta nyílásának közelébe,hogy nem tudott kinyílni.

nemrég vettem mosogatógép tisztítót(DMest), összetevője citromsav, alkohol, szerintetek, meg lehetne ezt oldani sokkal olcsóbban is, ha citromsavat, kis ecetet magamnak teszek az üres gépbe, vagy, ne kockáztassam, és használjam a drágát?
Előzmény: -Almos- (149)
Zitka Creative Commons License 2007.01.25 0 0 150
Az is előfordulhat, hogy nem esik le a gép aljába, hanem fennakad pl. az evőeszközös kosáron, vagy vmelyik tányéron (nem tudom, nálad mi van a rekesz közelében). Ilyenkor később "mossa le" a vízsugár onnan, és kevesebb ideje van feloldódni. Persze ez csak egy tipp...
Előzmény: -Almos- (149)
-Almos- Creative Commons License 2007.01.25 0 0 149

Üdv!

 

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a picivel idősebb, mint 1 éves mosogatógépben (Bosch) a program lejárta után elég gyakran ottmarad egy kis darab a tablettából. Eddigi tapasztalataim alapján ez független a tabletta márkájától, és a mosási hőfoktól is.

Ez mennyire számít rendellenesnek? Még garanciális a gép, csak feleslegesen sem akarom kihívni a szerelőt...

Bobi1 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 148

A mosogatószer adagolás szerintem is a mosatlan mennyiségéhez illetve szennyezettségéhez mérendő. Én személy szerint mindig megvárom, míg megtelik, és akkor kap egy tablettát, de ezt mindenki másképp csinálja, mindkét módszernek megvan a maga előnye és hátránya.

 

Az öblítő pedig már nem mosogat az edényen, az csak a cseppmentes szárítás miatt kell bele. Anélkül is tökéletesen el kell, hogy mosogasson a gép. (A só és az öblítő adagolás vízkeménység függő.)

Előzmény: ZsuR (147)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.04 0 0 147
Azt hiszem a mosogatoszer mennyiseget a mosogatni valohoz kellene merni.
Ha csak konnyu mosogatas kell - kevesebbet, ha zsirosabb, maszatosabb edenyek akkor tobbet - es forrobb vizet.

Nem szoktam tartogatni a mosogatni valot, inkabb kevesebbel mosogasson, mint raszaradjon.

Ha az edenyek nem serultek, es a mosas-oblites jo, akkor oblitoszer nelkul is jonak kell lennie a mosogatasnak

Vannak oreg poharak, amik nem lesznek nagyon csillogoak - es ez nem a mosogatogep hibaja.
Előzmény: manyesz1 (146)
manyesz1 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 146
1 tablettát, vagy 2-3 kanál port szoktam bele tenni, illetve,az öblítő is, le van véve legkisebbre.
De, az ecettel is jó, nem panaszkodok, csak a műanyagon látszik 1-2 vízcsepp:))
Előzmény: ZsuR (140)
manyesz1 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 145
Sziasztok,
nekem 4 hónapja van meg a gépem, azt hiszem. Én mindent, a tablettát, a mosogatóport, a sót, öblítőt, az illatosítót DMest használok. Olcsóbb sokkal, mint a többi, és sztem ugyanolyan jó, vagyis, az 1x megvett Somat mosogatótablettánál, amit el is kell vágnom, mert túl nagy, sokkal jobbak. Sőt, azt figyeltem meg, hogy a 3:1, 5:1-ben tabletták is, teljese feleslegesek,tökéletes a sima por.

Én már a lapátjait is tisztítottam, mert nekem azt írja, 3 havonta. És tényleg, volt is benne egy kis maradék.
Naponta 1x használom a gépet, de van, hogy 2-3 naponta csak, attól függ.

Q
Előzmény: Johnny korn (141)
Bobi1 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 144

Szia,

 

Az öblítő is nagyon sokáig elég. Kicsit talán tovább is, mint a só. Ennek az a funkciója, hogy megakadályozza, hogy a víz cseppekben összeálljon az edényeken. Ideális esetben filmet alkot rajta, és az összes lecsorog. Ha sokat teszel bele, előfordulhat, hogy egy csíkba összerántja magát, nem csorog le, és látható lesz a poharakon. Ha egyszer belőtted a mennyiséget, akkor onnantól már csak töltögetni kell (a víz keménysége nagyjából állandó). Nálunk nagyon kemény vízzel is kibír több mint egy hónapot egy utántöltés, nagyjából 5-6 program / hét mosogatással. Szerintem fölösleges aggódnod. Használd nyugodtan, ha szól tölts utána, és néha valóban tisztogasd meg.

 

Egyébiránt Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek.

Előzmény: Johnny korn (138)
Zitka Creative Commons License 2007.01.01 0 0 143
A dm sajátmárkás géptisztítója kb. féláron van, és ugyanolyan jó. Mondjuk én a 3 év alatt 2x használtam... ;-) Ettől függetlenül csillog-villog belül a gép. A szűrőjét viszont rendszeresen megnéztem, egyedül ott adódhat kellemetlen meglepetés. Beleragadt fűszerdarabkák, pici maradékok.
Előzmény: Johnny korn (141)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.01 0 0 142
Bar nem tolem kerdezed - remelem nem haragszol meg a valaszert.

Nem art az ilyeneket rendszeresen csinalni, rutint epiteni belole, akkor nem marad el.
Nekem a szombat delelott ilyen - tisztitom a mosogatot, hypot ontok bele, tisztiom a mosogatogepet, uresen futtatok egy programot, keves ecetet teszek bele.

Aztan ha eszembe jut idonkent veszek a boltban tisztiot, (2-3 havonta) es azzal csinalom.
Előzmény: Johnny korn (141)
Johnny korn Creative Commons License 2007.01.01 0 0 141
Tisztítást kb. hány mosogatás után kell végezni? A 3 hónap nálad hány alkalom?
Melyik típusú szert használjátok/ajánljátok? Tapasztalatok? Én egy Calgonit géptisztító folyadékot kaptam a géphez, de még nem "lőttem" el.
Előzmény: manyesz1 (139)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.01 0 0 140
Ha nem adagolod tul a mosogatoszert, ha nem tomod tul a mosogatogepet (rendesen rendezed el benne az edenyeket), nincs tul sok etel mardek rajtuk - akkor oblitoszer nekul is jol kell mosnia.

Ugy tudom, az olbitoszert is leobliti a gep - nem szabadna iznek maradnia!
Előzmény: manyesz1 (139)
manyesz1 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 139
Szia,
nekem Fagor gépem van, mind a sót, mind az öblítőt jelzi. Ehez képest, a sót már vagy 100x kellett utántölteni, míg az öblítőnek még csak 1x gyulladt ki a jelzője. Igaz, én legkisebbre levettem, illetve, már öntöttem vele 1x egy kis ecetet is, mert érzek valami kesernyést ízt a poharakon az öblítő miatt.

Volt már valakinek ilyen problémája, vagy észleltetek már ilyesmit?

a gép tisztításával nagyon egyetértek, 3 hónap után én is megfigyeltem minőségromlást, de akkor rájöttem, nekem is kell kicsit őt karban tarom, nem csak neki engem,:))))

BUÉK Mindenkinek!!!!!!!!!
Előzmény: Johnny korn (138)
Johnny korn Creative Commons License 2006.12.31 0 0 138
Köszi a válaszokat!

LED kijelzője van a gépnek, ennek kellene vagy kell majd világítani. Csak az a furi, hogy szabad szemmel már nem látok benne szert, de a poharak nem homályosan, nem foltosak, azaz nincs minőségromlás a mosogatásban. (A gyári 4-es beállítást lejebb vettem 3,5-re /skála 0-7/, mert így is tökéletes)
A gép kezelésije elég "egyszerű", annyit ír csak, ha világít a kijelző utána kell tölteni az öblítőszert. (Az első betöltésnél egyébként max. 1 dl-t tudtam betölteni) Nem írja, h. ez hány mosogatás után várható, ellenben azt megjegyzi, hogy a só hónapokig is elég lehet.
Én heti kb. 3 alkalommal "mosogattatok".
Előzmény: Bobi1 (136)
Zitka Creative Commons License 2006.12.30 0 0 137
Egy aprócska tipp: Mielőtt nekikezdesz a nokedliszaggatásnak, pár csepp étolajat kenj el egy darab papírtörlővel a szaggatón. Kevésbé gyógyul rá :-) a tészta.
Előzmény: Vork12 (135)
Bobi1 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 136

Szia,

 

LED-es az öblítőkijelzője? Nem minden típusnak olyan. Nekünk van egy kis ablak az öblítőtartályon, ha annak fémes színű az alja, akkor kell bele tölteni. Ez viszont típusfüggő. Nézd meg a kezelési útmutatót, már csak azért is, mert az adagolását sokszor be kell állítani a vízkeménységhez.

Egyébként egy tartály jóval több, mint 12 mosogatást kibír. Ha az elején feltöltötted, akkor még nincs miért aggódni.

Előzmény: Johnny korn (133)
Vork12 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 135

Én nem tudom, de volt már, hogy rászáradt és az istenért sem akart leperegni. Megértem levakarni a tésztát.

 

Hogy csináljátok, hogy nektek nem okoz problémát?

Előzmény: Zitka (130)
ZsuR Creative Commons License 2006.12.29 0 0 134
Az enyem soha nem jelez.

Ha latod, hogy nincs benne - hat toltsel utana. Az enyem eleg lokott, nem latom, hogy hova megy, nem latom mennyit toltottem bele.

Amit szeretek meg talan jobban mint az oblitoszert, az a mosogatogep tisztito. Sokat szamit a mosogatas minosegen ha a gep tiszta.

Előzmény: Johnny korn (133)
Johnny korn Creative Commons License 2006.12.29 0 0 133
Sziasztok!

Az alábbi kérdést feltettem a mosogatógépet vennék topicban is, hátha előbb kapok választ - bocsi!

Ez a kérdés inkább már az aktív használókhoz szól: normál esetben kb. mennyi időnként (hány mosogatás után) jelez a gépetek, hogy öblítőt vagy/és vízlágyatót kér?
Nem tudom, hogy az én masinám jól működik-e (legalábbis a kijelző LED-je:-) ), mert 12 mosogatás után még mindig nem kért öblítőszert, pedig a tartálya látszatra üres. Amikor hazahoztam az üzletből és először bekapcsoltam, akkor sem világított az öblítőhiány-kijelző csak a sóé.
Ettől függetlenül szépen mosogat, no problemo. Ja, a típusa Bosch.

Köszi a válaszokat!
Zsana1 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 132

Köszi, valahogy éreztem, hogy nem szabad betenni... Ha kézzel mosogatom is, mindig hideg vízben teszem, mert különben tényleg szinte ráfő a "cucc". A rászárításos trükköt kipróbálom, köszi.

Üdv:Zsu

Bobi1 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 131
A mosogatógép valahogy azt vettem észre, hogy a tojással nehezen birkózik, így a nokedli tészta is problémás lehet. Persze, ha csak kicsit tésztás, én simán betenném, mint ahogy a mixertálat is szoktam, és nem szokott gondja lenni a masinának.
Előzmény: Zitka (130)
Zitka Creative Commons License 2006.11.22 0 0 130
Nem tudom, hogy pont itt volt-e már róla szó, de tény, hogy ha full nokedlitésztásan beteszed, akkor ráfő a szaggatóra a maradék. :-) A konyha-trükkök topikban már többen is tanácsolták: tedd félre, hagyd egy picit rászáradni, akkor két mozdulattal lepergethető róla a maradék. Aztán már mehet a mosogatógépbe.
Előzmény: Zsana1 (129)
Zsana1 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 129

Sziasztok,

 

ismét kérdésem lenne, van valaki esetleg, aki tudja, hogy a nokedlitésztás csuszpájzos, még kézzel sem egyszerűen mosogatható edényt és kanalat, meg a  szaggatót be lehet-e rakni büntetlenül a  gépbe? Ha már volt  akérdés, bocsi, nem olvastam végig a topicot.

Amúgy imádom a gépet, meg kell hagyni, okos ember volt, akinek eszébe jutott...

 

Üdv:

Zsu

shampo Creative Commons License 2006.11.15 0 0 128

Szia

Szerintem olvasd el a használati utasítást. Abban az vagyon írva, hogy az új gépek a só betöltése után kb. az első 5 mosogatás alatt nem kapcsolják ki a sóhiány jelző lámpácskát. Csak azután hívd a szervízt. Ez egyébként logikus is, mert nem azonnal oldódó szerről van szó, és ugyebár mi sem kevergetjük oldódásig.:)

Előzmény: manyesz1 (123)
manyesz1 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 127
newPenion, Zitka,
köszönöm a gyors válaszokat, megpróbáltam, beleöntöttem a maradék 1,5 kg sót, és ELALUDT A LÁMPA:))))))
tiszta gáz, hogy eddig ez nem jutott eszembe, hogy ennyi is kellhet bele:)))

Még 1x köszi:))
Előzmény: newPenion (124)
Kisbuci Creative Commons License 2006.10.13 0 0 126

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Teka mosogatógépem van. Ez a gép tud  programkésleltetést is. Szerettem volna ezt beállítani, amit a leírás szerint meg is csináltam. Bekapcsoltm és rögtön indította a programot. Mit csináltam rosszul? Mi ilyenkor a teendő?

 

Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!