Keresés

Részletes keresés

Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 0 10567

Ha belegondolsz, 1-2 éve még Maslova se volt sehol, most meg látjuk

 


Ez nem igaz mert Maslova már 5 éve, a Rostovban is nagyon jó volt.  
Csereként állt be a Fradi ellen, 2019-ben Érden, a BL-ben, nagyon jól mozgott és harmonikus volt a mozgása, gólpasszokat adott és egy gólt lőtt.
Le voltam nyűgözve a fizikumától, még a bemelegítéskor is őt figyeltem, s jóval fiatalabb volt mint most Albek.

Albeket meg az idén Gyurka, gyakorlatilag még bajnokikon is alig tudja játszatni olyan rossz, s már annyira azért nem fiatal, 23 éves lesz.

 

Előzmény: Boymadi (10562)
RnD Creative Commons License 2024.04.17 -4 4 10566

"...(Objektívnak): Sorra hozod egymás után az évtized legnagyobb baromságait......  

Ez már nem az első ilyen méretes ostobaság tőled, amit mostanában beírsz."

 

'Objektív' bizarr dolgokat szeret beírni az tény. Viszont Kiss Nikit illetően teljesen igaza van. Kiss Niki nem tud védekezni, mint védekező játékos semmi keresnivalója a válogatottban. Megjegyzem Tóvizi sem jobb, legfeljebb minimálisan.

 

Akkor fog a válogatott jól védekezni ha Kiss Niki már nem lesz ott.

Előzmény: Botond03 (10555)
RnD Creative Commons License 2024.04.17 -3 4 10565

"....Kiss Niki az utóbbi idők legéletképesebb 3-as védőpárját alkotta Tóvizivel...."

 

Hát ez legfeljebb az utóbbi évek hármas védőit minősíti, ettől még nem voltak jók sajnos.

 

De még az utóbbi időkben is jobb volt náluk Tomori, például.

Előzmény: tomzz (10543)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10564

Azért, mert van néhány magas lövő, aki beérett, ebből nem következik nagyjából semmi Albekre nézve (mivel mások meg nem értek be). Főleg hogy Maszlova és Albek egyidősek.

 

Még régen a Kemény Dénes féle vízilabda válogatottnak volt válogatási elve, hogy elsősorban a tehetség számított és nem az aktuális forma.

 

Ezt meg ki mondta?.. Mert szerintem ilyen válogatási elve Kemény Dénesnek sosem volt.

De azt sem értem, hogy jön ide a 3x olimpiai bajnok vízilabda válogatott, egyelőre nem itt tartunk...

Előzmény: Boymadi (10562)
Gojira Creative Commons License 2024.04.17 -3 1 10563

"Ha belegondolsz, 1-2 éve még Maslova se volt sehol,"

 

Legfeljebb te nem láttad :-) Maszlova jobb volt, mint Albek most.

Előzmény: Boymadi (10562)
Boymadi Creative Commons License 2024.04.17 -1 5 10562

Albek szerintem sem nyújtott eddig összességében maradandót (bár ha a horvátok elleni meccsen nincs az ő teljesítménye, akkor nem biztos, hogy meglett volna a selejtező és aztán a kijutás, szóval innen nézve talán már mégis képes volt maradandót alkotni) és mentségére szóljon, hogy most orrtörésből tért épp vissza.

 

Ha belegondolsz, 1-2 éve még Maslova se volt sehol, most meg látjuk... A hasonló, magas testalkattal rendelkező játékosoknak laposabb szokott lenni a fejlődési görbéje, így még várhatóan Albek is sokat fog fejlődni. Még régen a Kemény Dénes féle vízilabda válogatottnak volt válogatási elve, hogy elsősorban a tehetség számított és nem az aktuális forma. Szerintem Vova is hasonló elveket követ, Albek, Bordás és Kuczora esetében is. Igaz, ők eddig inkább ritkábban mint gyakran mutatnak életjeleket. Ezzel együtt szerintem türelmesnek kell velük továbbra is lenni, más kiút hosszútávon valószínűleg nincs a középszerűségből.

 

Klivinyivel, Szabó Ninával és Zácsikkal szerintem nem biztos, hogy érdemes összehasonlítani Albeket, mert se védekezésben, se támadásban nem ugyanazon a poszton játszanak. (vagy legalábbis Albek balkezes, a többiek pedig jobbkezesek) Ráadásul Albek hármast védekezik, a többiek pedig kettest vagy semmit. Ha ő nem lenne a keretben, akkor csak 3 db hármas védő maradna, ami nem biztos, hogy elég lenne ilyen terhelés mellett. Albek ráadásul a távoli zónában is veszélyes, ami a jelenlegi keretből talán csak Kuczorára és Zácsikra mondható el. Szóval mondhatni hiány van abból amit ő tud, ezért szerintem nem igazán kihagyható.

Előzmény: ducikenyér (10560)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 0 10561

Ez így van, de amíg Vova a kapitány, Albek bármennyire is rossz, csak akkor marad ki, ha komolyan megsérül.

Ez nem tudom, hogy a csapatnál hogy csapódik le, de szerintem már mindenki tudomásul vette.

Mindenesetre nem tűnik csapatépítő storynak.

Előzmény: ducikenyér (10560)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.17 -2 3 10560

Sportszakmai szempontból Albek kimaradása logikus. Debreczeni-Klivinyi, Szabó Nina és még egy közepes Zácsik is jobb játékosok.

Előzmény: Boymadi (10556)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.17 0 3 10559

Szerintem se volt Papp Niki jó a svédek ellen. Thórleifsdottir és Carlson rengetegszer lövöldözhetett fault nélkül. Blohmot is sokszor találták meg a svédek.  A japánok ellen nem lógott ki.

Előzmény: Botond03 (10555)
objektív3 Creative Commons License 2024.04.17 -2 0 10558

Hornyák utolsó beugrása valóban szörnyű volt, őt már nem is számoltam, mert régebben azért nem volt annyira rossz.
És az is igaz, hogy Planéta is "vetekszik" Papp-pal, és nem is sírom vissza, de Planétának nem volt olyan látványosan rossz három kulcsmeccse, mint amiket említettem az előbbi hsz-ban.
Szóval meg kell bontani azt a páros, mert egyébként sem harmónia, sem teljesítmény, csak Vova makacssága tartja össze...

Előzmény: Tonio 2.0 (10551)
objektív3 Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10557

Sértegetés helyett írhatnál valami érvet, adatot esetleg...

Én annyira nem csukott szemmel nézek, hogy a fontos meccseket vissza is nézem, és jegyzetelem.

Ezen a kvalin viszonylag jól védekeztünk, de a svédek ellen Papp messze kilógott lefelé.

Korábban két világversenyen is a leggyengébb emberünk volt. Konkrétan a két legfontosabb meccsünkön, a horvátok és a monték ellen is a leggyengébb védőnk volt.

Előzmény: Botond03 (10555)
Boymadi Creative Commons License 2024.04.17 0 2 10556

Nálam így nézne ki az olimpiára a keret (ha nem változnak addig érdemben a formák, nem lesznek sérülések, stb.):

 

kapus: Bíró, Janurik

balszél: Schatzl, Márton

balátlövő: Kuczora

irányító: Vámos, Simon, Klivinyi

beálló: Tóvizi, Pásztor

jobbátlövő: Klujber, Papp, Albek

jobbszél: Lukács

 

tartalékok: Szemerey, Zácsik, Bordás

 

Amik szerintem kérdésesek lehetnek:

Bordás vs. Pásztor: Itt szerintem Pásztor mellett szól, hogy védekezésben kettesben és hármasban is bevethető, illetve kiemelkedő a pároskapcsolata Albekkel. Védekezésben viszont talán (ha megy neki) akkor Bordás jobb.

Albek vs. Faluvégi: Albek jobbátlövőként és hármas védőként is bevethető, Faluvégi viszont csak Lukács cseréje lehetne a jobbszélen. Bár kockázatos csak Lukáccsal menni a jobbszélre (úgy, hogy a cserék között sincs jobbszélső), de szerintem ennyi kockázatot be lehet vállalni. Legrosszabb esetben valamelyik jobbátlövőt le lehet húzni jobbszélre, belőlük úgyis lesz így három.

Klivinyi vs. Zácsik: Emberi szempontból nehéz lenne Klivinyit kihagyni, ráadásul tapasztalata, játékintelligenciája nagyon értékes is lehet. Még ha esetleg sportszakmailag meg is érné kihagyni Zácsik javára, összességében nem biztos. Továbbá nem tudjuk, hogy Zácsik egyáltalán felépül-e és ha igen milyen állapotban lesz. Nekem az a véleményem, hogy ha Zácsik fel is épül, nem biztos, hogy a sorozatterhelést azonnal jól fogja bírni a térde, ezért az ő erejével jól kell tudni sáfárkodni. Végülis Zácsikot be lehetne cserélni, de csak menet közben, talán csak utolsó csoportmeccsre. Addig így lehetne őt pihentetni és Klivinyinek is meglenne az olimpia.

Szemerey vs. Janurik: Ez szoros, akár fordítva is lehetne. Szerintem az aktuális forma fog dönteni.

Botond03 Creative Commons License 2024.04.17 -2 0 10555

Ahhoz képest, hogy mit vár az ember egy ilyen nicknéven kommentelő embertől... Sorra hozod egymás után az évtized legnagyobb baromságait. Vagy csukott /bekötött szemmel nézed a meccseket, vagy egyszerűen nem fogod fel, amit látsz.  

Ez már nem az első ilyen méretes ostobaság tőled, amit mostanában beírsz. 

Előzmény: objektív3 (10544)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.17 0 1 10554

Borsos nagyon hallgat, az egyetlen megszólalása, amire emlékszem, az volt, hogy "Vovának volt egy jó pillanata, és berakta Kiss Nikit hármas védőbe", ez láthatóan nagyon tetszik neki.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10553

Albek: védekezésben rosszabb, támadásban nem.

Előzmény: Bamberg58 (10552)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 0 10552

Senki, semmit nem sír vissza., de miután a 35-ös keretbe sem rakja be , nagy a kockázat pl ha Kiss Niki megsérül, nincs helyettese mert Albek még tőle is rosszabb.

 

Előzmény: Tonio 2.0 (10551)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10551

Rasmussennél komoly meccsen keretben sem volt. Akkor még volt Kovács Anna, meg Tomori, amikor éppen nem volt sérült, plusz jött Klujber.

Egyébként a svéd meccsen az első félidőben szinte pont a jobblövőink fölött ültem, és amikor Kiss Niki másodszor eladta a labdát, és látszott, hogy teljesen bizonytalanul mozog, mondtam, vissza kell hozni Klujbert. Szerencsére Vova hallgatott rám, és gyorsan visszacserélte, mert itt el is mehetett volna a hajó. Kiss Niki olyan majréfaktorral képes játszani, hogy minden kritikát, amit mondtam Klujberre, visszaszívtam magamban 7-7-nél. :)

Viszont védekezésben szerintem nem volt vészes, és azzal sem értek egyet, hogy az elmúlt évek legrosszabb hármas védője, mert szerintem Planéta és Hornyák is rosszabb volt!

Planétát semmi értelme visszasírni, főleg nem védőként, támadásban talán lehetnének hasznos dolgai, és ha védekezésben még ha 1-1 meccsre lehet, hogy jobb is lenne, a sorozatmeccseket valószínűleg nem bírná, Minko, Bruna de Paula fogná és megkerülné, de még Arcos (a szegény ember Penája) is.

Az amúgy elég gáz, hogy minden versenyen változott a hármas védő párosunk, "az egyetlen változatlan az örökös változás", így azért nehéz stabilitást teremteni, úgyhogy, bár én laikusként biztosan nem ezt a felállást találtam volna ki, ha már emellett döntött, az utolsó pillanatban csak nem bontja már meg Vova a Papp/Tóvizi párost.

 

Előzmény: Bamberg58 (10550)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 1 10550

Mind Rasmussen, mind Elek, mind Vova úgy gondolta, hogy támadásban, Niki helyettesíti a jobblövőt...

Aztán 2 perc alatt, számos esetben kiderült, valódi tétmeccsen, hogy ő támadásban olyan szinten gyáva, rossz versenyző, hogy ilyenkor, túlzás nélkül, a saját lábában is elbukik.

Rá nem lehet építeni, támadásban persze.

Érden vagy Siófokon sem sikerült, egy váratlan helyzetben, komoly tétmeccsen, azonnal összezavarodik, lépés, belemenés vagy eladja a labdát.  
Ha nincs igazi tèt, akkor  felszabadultan, jól tud játszani.
Egy párszor, közelről, direkt őt figyeltem.

Sajnos ez kint sem változott...

A két játékost, támadásban, össze se lehet hasonlítani.

Fiatalabb és az erőnléte talán jobb, ennyi szól mellette, de most kell jól játszani.

 

 

Előzmény: tomzz (10548)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 1 10549

https://infostart.hu/inforadio/hetes/adasok/2024/04/16/a-hetes-ezt-nem-lehet-kihagyni-magazin-2024-aprilis-16-i-adasa

 

 


Érdemes Juhászt meghallgatni.

Szerinte a jövőben a legjobb 4-t fogjuk ostromolni és még mindig tapasztalatlanok vagyunk.;-))

Ez vonta le a két hazai meccsből.;-))

Igaz, ha az állami támogatásokra gondolok és a saját zsebemre, a helyében, én is ezt hazudnám.

tomzz Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10548

Spec Nikinek is voltak támadásban jó (elfogadható) meccsei a válogatottban. Szerintem nála annyi a gond, hogy nagyon nem rá épül a válogatott támadójátéka (Klujber egész más stílus), ráadásul elég kevés lehetőséget is kap, így meg nehéz. Ez a hol bekerül, hol kikerül játék kevés játékosnak segít a stabil teljesítmény elérésében. Ha letisztul, hogy mennyi és milyen támadó feladata lesz és ezt normálisan be is gyakorolják szerintem hasznos lesz. Tudom te imádod őt is ekézni. 

 

Elek meg Tokió is egy érdekes kérdés. Bordást pont Elek találta ki Tokióra, Tóvizi helyett.

Előzmény: Bamberg58 (10547)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 1 10547

Szimó sem az erőnlétéről híres, támadásban ő is nagyon bizonytalan tud lenni

 

Támadásban Kiss Nikit nem lehet alulmúlni, tőle Planéta is jobb, labda-biztosabb. 
Ha a védekezésben sem rosszabb Kiss Nikinél, mint írod, akkor összeségében Planéta a jobb.

Ergo, Planétának kéne keretben lennie és a klubtársaknak, Planéta-Tóvizi párosnak kéne védekeznie.

De ugye tudjuk, lehet sérülés, bármi, ő a 35-ös keretben sem lesz, pedig ez orosz rulett.

Erre mondtam, hogy Vova szándékos károkozó, de eddig megúszta, óriási mákja volt, minden, de minden, a keze alá dolgozott.

Nem kell hozzá nagy ész, nem lesz mindig így.

Remélem, most azért lesz annyi esze, hogy a bő keretet felelősen hirdeti ki.

Anno Elek sem kedvelte pl Kovács Annát, de a 35-ös keretből még ő sem merte kihagyni.

Igaz, aztán Kiss Niki utazott, akit támadásban, 2 percre sem lehetett betenni.
A svédek ellen is, két támadás után, pánikszerűen kellett cserélni. 
2-ből csak kétszer adta el a labdát.;-))

Előzmény: tomzz (10546)
tomzz Creative Commons License 2024.04.17 0 3 10546

Én nem értek hozzá annyira, hogy ilyen merész kijelentést tegyek. Szerintem az egész csapat hosszú ideje most nézett ki a legjobban elöl és hátul is, ezért különösebben nem variálnék bele. Akik szóba jöhetnének:

 

Zsuzsi, szerintem már nem bírná fizikailag a 2 naponkénti meccseket. Illetve már évek óta egyáltalán nem támad.

Szimó sem az erőnlétéről híres, támadásban ő is nagyon bizonytalan tud lenni, és én védekezésben sem tartom jobbnak Nikinél, igaz rosszabbnak sem.

Anett: nem lövő, őt valamelyik beálló helyett lehetne betenni és nem azért mert annyival jobb, hanem mert nem rosszabb. Legalább is hátul.

Előzmény: objektív3 (10544)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 0 10545

Rossz,rosszabb,Papp?

Előzmény: objektív3 (10544)
objektív3 Creative Commons License 2024.04.17 -6 0 10544

Papp az utóbbi évtizedek legrosszabb középső védője, Tóvizi kicsit jobb.

Előzmény: tomzz (10543)
tomzz Creative Commons License 2024.04.17 0 3 10543

Az utóbbi idők leg életképesebb 3-as védőpárját alkotta Tóvizivel.

Előzmény: objektív3 (10541)
tomzz Creative Commons License 2024.04.17 0 1 10542

Egy kicsit a felkészülésről.

 

Május 26.-án lesz az utolsó bajnoki és 1 héttel később a június 1-2. a Final4. Innen kezdve 3 hét múlva 23-án kezdődik a felkészülés, azaz lesz egy teljes hónap a nyitómeccsig. Azt gondolom ebbe elég sok munka belefér, amit ennyi idő alatt nem tudnak összecsiszolni azt megette a fene.

 

Vova blogolt és elég merész kijelentést tett: "nem csak 1 napig maradnának Lilleben". Legyen így!    

objektív3 Creative Commons License 2024.04.17 -4 0 10541

Ugyanezt írtam, csak Papp helyett Szabó Ninát kérdőjelesen.

Mit mutatott Papp, ami alapján helye lenne a szűk keretben???

Előzmény: tomzz (10540)
tomzz Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10540

A selejtezőn látottak alapján szerintem elég fix a 14+3-as keret. Max 1-2 kérdés merül fel.

 

Bíró, Janurik

Schatzl, Márton

Kuczora

Vámos, Klivinyi, Simon

Klujber, Papp

Lukács

Tóvizi, Bordás

 

Tartalékok: Szemerey, Faluvégi, Albek/Pásztor kettős közül valaki a 14-be valaki tartalékba.

 

Alapvetően ez rendben is lenne, kb mindenhol megvagyunk. Van elég opció 3-as védőre (4+1), csak Klivinyit ajánlott cserélni védekezésben, de ő meg kell a rutinja miatt. Szerintem sokat dolgozott azért, hogy hasznos, rutinos, kiegészítő embere legyen a csapatnak.

 

Oké, hogy kéne egy kintről is veszélyes ballövő, de nincs tehát irányítóval fogjuk megoldani. Aki itt lehetne: Kácsornak egyszerűen nem jön össze a válogatottban, Háfra szeptember óta nem tud minimálisan használható állapotba kerülni, Juhász még csak kóstolgatja a nemzetközi szintet, Zácsik vagy felépül vagy nem de talán még mindig Ő a legvalószínűbb opció.

 

Mivel olyan a csereszabályzat és a létszám amilyen, nem nagyon lehet olyan embert nevezni aki csak bizonyos részfeladatokra alkalmas, vagy aki nem tuti, hogy teljes mértékben használható. Azaz taktikai csere-bere nem lehetséges.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10539

https://www.mksz.hu/cikk/5796

 

Az olimpiára 14+3 játékos lesz nevezhető, 14 játékos az olimpiai faluban, további három pedig az olimpiai falun kívül fog élni a torna ideje alatt, a közös edzéslehetőség adott lesz. A 14 játékost bármikor lehet cserélni a további három játékossal, a 14 fős keretből kikerült játékosokat azonban többször már nem lehet újra benevezni a torna mérkőzéseire.

 

Ez alapján mindhárom lányt ki fogjuk vinni. Az más kérdés, hogy végül mennyien kerülnek be.

Legutóbb három sérülés is volt (Misi, Zizi, Janurik), és hárman kerültek be (Kiss/Papp, Helembai, Szikora).

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.04.17 -1 0 10538

Nem sok esély van arra hogy bármelyikük is a csapatba kerüljön.

Előzmény: Isthy1 (10536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!