Keresés

Részletes keresés

Szab 2.0 Creative Commons License 2022.08.14 0 2 2123

Panyi esetében is teljesen egyetértek.

Egy érdi, vagy békéscsabai kölcsön játék, ahol játék lehetőséghez juthatna komolyabb szinten, pedig nagyon hasznos lehetne neki is, ahol jó eséllyel sokat játszhatna. 

 

Például Ballai Bori, és Ballai Anna váci kölcsön adásával, vagy Simon Petra MTK-ba kerülésével  -remélhetőleg töretlen tovább fejlődésével- is csak jól jár szintén minden érintett.

Előzmény: RnD (2113)
RnD Creative Commons License 2022.08.14 -2 6 2122

'...Molnár Dodó otthagyta a szélsőjét és előre rohant j2 8 méterre de miért…..'

   

labda pirossal, KOR passz iránya kékkel, piros nyíl: Molnár Dodó

 

 

 

Nem az egyetlen védekezési hiba tőle ezen a meccsen. A végjátékban egészen furcsán védekezett...

 

 

 

RnD Creative Commons License 2022.08.14 -1 3 2121

'A koreai jobbszélső faultból egy ugyanilyen vacak helyzetből.... átívelte a kapunk előtt a labdát, amit aztán a másik oldalon a balszélső szerzett meg a kapuelőtér fölé beugorva, majd a kapuelőtérbe leérkezve visszadobta onnét....' A labda pirossal.

 

Itt úgy tűnik nemcsak Molnár Dodó (j1 védő) reagált erre a helyzetre későn, de a hatoson Cseri is azt nézi h jobboldalon elesett a koreai játékos, amikor a labda már mögötte van baloldalon (és mehetne érte...)

 

van_Persil Creative Commons License 2022.08.14 -19 3 2120

A Tamásfiam szenzációsan tud mellébeszélni, nem a kérdésre válaszolni. Viszont vagy ő, vagy a Bohus nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy törpékre VAGY colosakra lesz-e szükség a jövőben a felnőttek között.

Előzmény: Tonio 2.0 (2114)
RnD Creative Commons License 2022.08.14 -2 3 2119

"...maradt a kétbeállós játék, igaz most Cserivel és Kovalcsik Biával (balszélre Csíkos Lucát küldtük be…) Cseri azonnal vállalkozott is: egy átemelős csellel könnyedén bejutott b3 a hatosig de onnét a labdát a kapusba lőtte…. Egy elrontott kínai akciót követően Sass Kincső indíthatta baloldalon  Simon Petrát a felezővonalnál….túl hosszan..."

 

 

Ez a 'kínai akció' persze koreai-kínai akció volt...:)

Előzmény: RnD (2115)
RnD Creative Commons License 2022.08.14 -2 3 2118

...maradt a kétbeállós játék, igaz most Cserivel és Kovalcsik Biával (balszélre Csíkos Lucát küldtük be…)

 

Sorry:)

Előzmény: RnD (2115)
RnD Creative Commons License 2022.08.14 -2 4 2117

HUN-KOR

 

Cseri

 

1fi

 

lkapufa gyors labdafelhozatal után b2 vonalról

hetesgól (hetest kiharcolta Varga Emília)

hetes róla (mi b2)

TF rontott passz j3 10m k6m Juhász Kata

hetes kapufa (hetest kiharcolta Varga Emília)

>kipattanóból gól kb3

hetes róla (mi j2)

gól betörés j2 6m

TF rontott passz j3 9.5 m >k 10m passz Simon Petra

gól betörés b3 6m

assziszt j3 7.5m 3 védő között>j1 (Gém Léna)

hetest + kiállítást harcol ki (j3 betörés)

 

 

2fi.

 

assziszt b3 9m>k 7m Kovalcsik Bia

hetes róla (kimarad)

ziccerpassz kj3 8m>j3 7m Juhász Kata >kapufa

gól betörés kj3 7m elhajlásból

gól betörés j3 7m felk után  + kiállítás róla

TF visszafújt helyzet (Szabó Lili fault miatt)

lvédve ziccer b3 7m kapuelőtér fölé ugorva

kiállítják + hetes róla mi b2 lökés hátulról 6m ziccerben

gól betörés b2 7m két védőn is átmegy

TF gól nem adták meg b2/b3 7m leforgásból

gól 1-1 után kb3 7m felu látványos gól

labdaszerzés +

+ assziszt mi b2 15 m>k felezővonal (ebből Kovalcsik Bia INDgól)

 

 

Összesen: 8 (1) gól, 3 assziszt (j1, közép, közép félpálya), 1 ziccerpassz (j3), 1 hetes + 1 kiállítás kiharcol

              1 lvédve, 1 lkapufa, 1hetes kapufa, 4 TF

              4 hetes róla + 1 kiállítják

 

A sikertelen akciók szürkével (idesoroltam a ziccerpasszokat is, ezek a meccs alakulása szempontjából sikertelenek de persze nem a játékos hibájából)

 

hetes róla KOR lőhetett hetest 

RnD Creative Commons License 2022.08.14 -2 4 2116

HUN-KOR

 

Simon Petra

 

1fi                                                                              

                                

gól betörés b2/b3

lkapufa betörés b3

assziszt j2>j1 Gém Léna

gól k 8m kisebb felugrásból

assziszt j2>j1 Gém Léna

lvédve j3 10 m felugrásból lendületből

lszerzés mi j3 14 méter

gól betörés j3 6m

gól egy-egy után j3 7m

gól kj3 6m

hetesgól (hetest kiharcolta Cseri)

assziszt b2 8m>j3 b7.5m Kovalcsik Bia

gól betörés b3

 

2fi

 

gól kj3 7m faultból elhajlásból

assziszt j2>j1 M Dodó

assziszt j3>j3 Juhász Kata

assziszt j2>j1 M Dodó

ziccerpassz b2>b1 Kovalcsik Bia (kimarad)

lvédve IND ziccer

TF gól ellépte kb3 8m felugrásból

TF belemenés

TF gól ellépte b3 6m

gól betörés b3 8m felugrásból

lvédve ziccer betörés b2/b3 7m

 

 

Összesen: 9 (1) gól, 6 assziszt (j1,j1,j3,j1,j3,j1), 1 ziccerpassz (b1),

               3 lvédve, 1lkapufa, 3 TF

 

A sikertelen akciók szürkével (idesoroltam a ziccerpasszokat is, ezek a meccs alakulása szempontjából sikertelenek de persze nem a játékos hibájából)

 

 

RnD Creative Commons License 2022.08.14 -4 5 2115

HUN U18-KOR U18: 29-30 (végeredmény)   augusztus 8.

 

 

 

A második félidő meseszerűen kezdődött, ha választani kellene egy rövid videoklipet erről a meccsről, az első öt perc lenne amit elővennénk és szívesen újra néznénk. Kétbeállós, 6-a-6 elleni játékkal indítottunk (=a kapust fent hagytuk), Juhász Kata és Kövér Luca a kettes védőkön kívül helyezkedett. Így szét tudták húzni a védőfalat, pláne h a koreaiak nyitott védekezésénél középen csak egy ember maradt a vonalon, a másik előtte volt két méterrel. Nem csoda h ezért aztán bőven maradt hely a betörésre, középről lőtt gólt Simon Petra és Kovalcsik Bia, de jobbszélen Molnár Dodó előtt is lett hely a bevetődéshez amikor Juhász Kata elvitte magával befelé a b1 védőt. Dodó régi önmagát idézte és kétszer is betalált: először egy precízen kicentizett labdával a hosszú kapufáról, aztán meg egy hasonlóan jól helyezett labdával a rövidbe. Közben Sass Kincső is védett két átlövést a kapuban, a harmadik koreai próbálkozás meg a védőkben akadt el és került onnét hozzánk. Tökéletesebben nem is kezdődhetett volna a második harminc perc, mint ezzel az 5-1 sorozattal (16-17>21-18 31-36. perc) Ellenfelünk rögtön időt is kért…

 

Utána pillanatok alatt két gólt kaptunk: Varga Emília először védekezésben lemaradt a koreai  beállóról és aztán már csak hetesre tudta menteni a helyzetet, majd támadásnál b3 kilenc méterről egy keresztpasszal odaadta a labdát a koreai zavaró védő kezébe j3 kilenc méterre, aki köszönte szépen, megindult vele és nem is hibázott. Emília ezzel igen nehéz helyzetbe hozta a csapatot….(21-20 37. perc) le is kapta őt Bohus Bea íziben (legalábbis elöl, itt visszaálltunk két beállóra….)

 

A következő támadásunkat balszélre húztuk le, ahol echte balszélsőnk nincs is, Kovalcsik Biának ráadásul helye sem nagyon volt, ezért nem meglepő h a kapusba lőtte a labdát (= Kim Ge-jong második védése ezen a meccsen). A koreai jobbszélső faultból egy ugyanilyen vacak helyzetből ellőtte – vagy inkább átívelte - a kapunk előtt a labdát, amit aztán a másik oldalon a balszélső szerzett meg a kapuelőtér fölé beugorva, majd a kapuelőtérbe leérkezve visszadobta onnét a mezőnybe ….ez így persze szabálytalan, a jv-k mégsem fújták be. Bohus Bea ezt szóvá tette, ezért persze kapott egy sárga lapot (mondjuk az is jó kérdés h Molnár Dodó miért reagált későn a koreai balszélső labdaszerző aktivitására…..mert ebbe a helyzetbe Dodó bizony belealudt). De sebaj, mert most Simon Petra halászta el b2 tíz méteren  az ellenfél labdáját, megindult vele és aztán az óriási ziccert középen a vonalról….. kihagyta (nem helyezte elég magasan az egyébként lefelé mozgó kapus fölé a labdát, aki így jobbkézzel még el tudta ütni felfelé…) Igaz, nem volt veszve semmi, utána kimaradt egy koreai hetes is.

 

Ezután gyorsan követték egymást a gólok: Juhász Katát középen le-egy-egyezték, kaptunk róla egyet, Cseri középre befutásból – és ott a hat méteren álló védő előtt elhajlásból – rögtön válaszolt erre, ezt követően viszont gyors középkezdésből hét másodperc (!) sem kellett ahhoz hogy a koreai balszélső  gólt lőjön (Molnár Dodó itt hol kóricált éppen, ahelyett h leütközte volna a koreait…. ki tudja.) [22-22 41. perc) Cseri felkanyarodásból j3 vonalról talált be újra és most ki is állítottak róla valakit. Ismét nálunk volt az előny (23-22) ráadásul emberelőnybe kerültünk, itt volt megint a lehetőség….

 

Visszaálltunk 1-beállós játékra és elöl újra feltűnt Varga Emília: rögtön eladta a labdát, szerencsére csak majdnem, mert az a visszapasszból először a koreai játékos vállára, aztán meg a mellette álló Simon Petra kezébe pattant. Emília ezután összeszedte magát és b3  8 méterről talpról az egyik védő mellett gólt  lőtt (24-22 43. perc) [első gólja ezen a vb-n) Korea támadhatott, be is találtak hamar (itt most ketten is odaszaladtunk a koreai jobbátlövő elé h levédekezzük a hatoson, ilyenkor alapvető h ne tudja továbbadni a labdát mert ebben az esetben középen már csak egy védőnk lesz két támadóra….most is ez történt). Végül ezt a két perces előnyt 1-1-re hoztuk le….

 

 

Újra jött a két beálló (Szabó Lili, Kövér Luca) ami azt jelentette h a támadásbefejezésekre középen két emberünk maradt: Simon Petra és Csernyánszki Lili. Először Petra lőtt felkanyarodás után kapura, szuper gól lett belőle de hiába fejezte be ezt az akciót kilenc méterről, így is ellépte….A másik oldalon balszélről Kim Szao-dzsin arcon dobta a kapusunkat, Sass Kincsőt, ezért az új szabályok értelmében két percre kiállították. Újabb emberelőnyös helyzet, újabb lehetőség…..(24-23 46. perc)

 

Most nem is teketóriáztunk, b3 kilenc méteren Cserit azonnal helyzetbe hoztuk, nem volt előtte senki, a j2-es védő elindult középre a Cserinek szánt labdát megszerezni, ez nem sikerült, Cseri már a hatoson ugrott be tiszta ziccerben…amikor a jv-k befújtak egy szabálytalanságot nálunk. Állítólag az elmozgó j2 védőt szorosan kísérő Szabó Lili a végén fellökte őt (tény h a védő elesett, de inkább tűnt úgy h kamikaze módon a passzsávba akart előre vetődni….) Aztán gyorsan gólt kaptunk – Cseri b2 kilépett a vonalról, nem kellett volna – majd támadásban középen Simon Petra mozgott nyolc méteren előre teljesen tanácstalanul, belemenést fújtak. Még az a szerencse h a következő igencsak hosszú koreai támadás végén Kincső védett egy átlövést, így ezt a két percet ki tudtuk hozni 0-1-re. És most ennek is örülni kellett (24-24 49. perc)

 

Kimaradt a két emberelőnyös lehetőségünk elöl, egyben az is kiderült h a két-beállós játék tartalékai kimerültek, már nem működnek. Legfőképpen azért, mert elöl két aktív emberünk maradt csak a belső posztokon, akik végigjátszották szinte az egész meccset és negyven perc után kezdtek fáradni. Megoldás lehetett volna egy harmadik játékost is felküldeni támadásban, de akkor a kapunk üres marad és ezt Korea ellen nem akartuk megkockáztatni. Vagy lehozni az egyik beállót és a helyére bevinni balszélről Kovalcsik Biát aki szintén gyors és friss erő lehetett volna középen. (A balszélt amúgyis feladtuk, ott bárki lehetett már, az a poszt csak védekezésben maradt fontos.) Esetleg pályára kerülhetett volna újra Gém Léna,  aki kiváló formában volt, vele legalább jobbszélről is veszélyt jelentettünk volna a kapura. Voltak tehát lehetőségeink, mindegyik esetben az elöl kapura veszélyes játékosok számát növeltük volna és a Kovalcsik Bia—Cseri—Simon Petra—Gém Léna támadósor tűnt a legígéretesebbnek…

 

 

Ehelyett maradt a kétbeállós játék, igaz most Cserivel és Kovalcsik Biával (balszélre Csikós Lucát küldtük be…) Cseri azonnal vállalkozott is: egy átemelős csellel könnyedén bejutott b3 a hatosig de onnét a labdát a kapusba lőtte…. Egy elrontott kínai akciót követően Sass Kincső indíthatta baloldalon  Simon Petrát a felezővonalnál….túl hosszan. Utána Cseri (b2 védő) az őt kívülről kerülő és rajta már túljutó koreai jobblövőt hátulról lövés közben meglökte, ebből persze hetes lett és kiállítás. Ezt követően elöl hosszan támadtunk, Cseri helyett Panyi Anna állt be, ügyesen húztuk az időt majdnem egy percig, a végén passzívnál szabaddobásból Simon Petra középen a védők előtt a kapunak háttal állva kapta meg a labdát, innét kanyarodott fel b3 hat méterig és gólt is lőtt, de sajnos már ellépte… A koreaiak hat-az-öt ellen jobbszélről viszont hamar betaláltak (nekik voltak szélsőik…) és már két góllal mentek (26-24 52. perc)

 

 

Egyértelmű volt: elöl csakis új, friss erők bevetésével tudjuk megfordítani a meccset. Idő még lett volna rá, de voltak-e játékosok…? Mindenesetre TO után a Panyi Anna-Cseri-Kovalcsik Bia trió állt fel a belső posztokon (Simon Petrát viszont lehoztuk.) Anna középen megindult előre, a zavaró védő nyolc méteren oldalról valamelyest meglökte, a labda a kapuelőtérbe pattant… ezzel a támadásnak vége is lett. (A labda eleve túl magasan volt a faultnál, majdnem vállmagasságban, ami persze nem ideális, de  így vaxmentesen a labdavezetés sem egyszerű….)

 

Koreai belemenés következett, majd megint mi támadhattunk, Panyi Annát lekapta Bohus Bea helyette Juhász Kata állt be és jött megint a kétbeállós játék. Úgy tűnt sikerrel, mert Cseri b2 két védőn is túljutva vonalról gólt lőtt (26-25 53. perc) Majd még egy koreai belemenés, ezt most Kovalcsik Bia harcolta ki (j2 védőnk). Utána érdemes lett volna hosszan, átgondoltan támadni de Cseri most is elment b2 a vonalig, ott leforgott a védőről, gólt lőtt de ezt nem adták meg (belemenés?….).

 

 

Korea aztán balszélről talált be (Molnár Dodó otthagyta a szélsőjét és előre rohant j2 8 méterre de miért….?) Szabó Lili j2 beállóból a ziccert a kapusba püfölte, majd középről átlövésgólt kaptunk, ezzel háromgólos hátrányba kerültünk (28-25 56. perc) De nem sokáig: Cseri középről a hatosról betalált (Kovalcsik Bia ügyes előkészítése és zárása kellett ehhez…), majd Bia maga is betalált ugyanonnét, közben Sass Kincső ziccert védett jobbszélről és máris visszajöttünk a meccsbe (28-27 57. perc)

 

Viszont aztán jobboldalon betörésből pillanatok alatt gólt kaptunk (29-27 57’10”) Ismét időt kértünk, beküldtük újra Simon Petrát aki némileg pihentebben b3 villámgyorsan betört és klassz gólt lőtt (29-28 58’05”) A koreaiak persze rájöttek h j2 a védekezésünk gyenge pontja, ezért teljesen ’copypaste’ módszerrel lőttek egy ugyanolyan gólt mint az előbb….

 

(Molnár Dodót azzé megkérdezném h ennél a két gólnál miért lépett jobbra a hatoson amikor meglátta maga előtt a koreai ballövőt, miért nem lépett balra h le tudja őt ütközni….? Ha Dodó itt összezár Biával ez belemenés lett volna, nem gól.) (30-28 58’46”)

 

Alig több mint egy perc volt hátra, két gólos előnyben az ellenfél, ezzel bizony elment a meccs…
Gyors középkezdést követően Simon Petra pillanatok alatt ott termett a hatoson, becselezte magát, majd a labdát ziccerből a kapusba vágta (story of our life….ezen a meccsen) Koreai technikai hibát követően a mérkőzés utolsó gólját végül Kovalcsik Bia lőtte indulásból (30-29 59’45”) Szép gól volt, ellentmondást nem tűrő, de az elődöntőt nem mi nyertük…

 

 

A lányok feltétlenül dicséretet érdemelnek, ötven percen át teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk egy szuperül felkészített koreai csapatnak, méghozzá úgy h két kulcsjátékosunk hiányzott, a balszélső posztot teljesen fel kellett adni és középen három helyett két emberrel (+ két beállóval) játszottuk végig a második félidőt. Játékerőben egyértelműen Korea volt ma jobb, ennek mégsem látszott nyoma ezen a meccsen. Egy teljes kerettel és még néhány átlövővel jövőre és utána is mi leszünk a legjobbak a korosztályban, úgyhogy fel a fejjel...! Van még tartalék a csapatban bőven…

Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.08.14 0 0 2114
RnD Creative Commons License 2022.08.13 -3 5 2113

"...A magyar kézilabda úgy járna jobban ha ezek a fiatalok minél több játék lehetőséghez jutnának, minél magasabb szinten /nem csak alsóbb szinteken, és ifi bajnokságokban/...."

 

Ezzel teljesen egyetértek.

 

A NEKÁ-ba feltétlenül kellene egy irányító, Farkas Julcsit remélem megkapják Győrből. Cserit viszont a Debrecen aligha adja kölcsön, ahogy Panyi Annát sem. Pedig nekik nem a Loki-up-ban kellene most már játszani. Hanem feljebb.

 

(Ami a Fehérvárt illeti, ott szerintem most van - vagy hamarosan lesz - három irányító, ezért odamenni negyediknek nem lenne jó ötlet szvsz...)

Előzmény: Szab 2.0 (2109)
RnD Creative Commons License 2022.08.13 -5 5 2112

"....Ha meg a NEKA kussban marad ezek után, akkor aztán végképp egyértelmű."

....ahogy azt Móricka képzeli. Tegyük hozzá.

Előzmény: hatosfalat (2110)
RnD Creative Commons License 2022.08.13 -5 5 2111

Persze h neki hiszel, mert te nem gondolkozol. Csak írod az elfogult butaságokat.

Előzmény: hatosfalat (2110)
hatosfalat Creative Commons License 2022.08.13 -4 4 2110

Egyrészt amit mondott nem hihető, többször leírtam már h miért nem

 

Attól, hogy többször leírod, az mit számít? Ha 125-ször írod le, ettől még Juhásznak hiszek. Ha meg a NEKA kussban marad ezek után, akkor aztán végképp egyértelmű. 

Előzmény: RnD (2102)
Szab 2.0 Creative Commons License 2022.08.13 0 3 2109

 

"Ott jelenleg éppen irányító poszton nincs igazán jó játékos."  -írod a NEKA esetében, és igazad is van. 

 

Egyszer már vitattuk veled az Alba Fehérvár KC esetében, hogy irányító gondjaik vannak. Te felsoroltál ott 3 játékost, ott is akit be lehet tenni arra a posztra, de minőségben a fiataljaink, akiket én ott emlegettem /Farkas Júlia, és Csernyánszki Liliána/ már most is jobbnak tűnnek azoknál, és játék lehetőség, fejlődési lehetőség kellene nekik.

 

És akkor idézzük Bohus Beát is, aki szintén fontos dolgot említ:

"- Azt semmiképp nem tartom előre mutatónak, hogy egy 18 éves még szinte gyereknek számító játékos a kispadon ül egy NB I-es csapatnál, esetleg a mérkőzések végén kap 5-10 percet a pályán, míg edzésen is szinte csak bábunak használják. Ebben a korban figyelni kell arra, hogy a játékosok megkapják – a taktikai edzésen túl – azt a plusz egyéni fejlődést szolgáló figyelmet, akár kondicionálást, amire szükségük van ahhoz, hogy kész játékosokká váljanak."

 

 

A magyar kézilabda úgy járna jobban ha ezek a fiatalok minél több játék lehetőséghez jutnának, minél magasabb szinten /nem csak alsóbb szinteken, és ifi bajnokságokban/.

A jelenlegi helyzetükben, a mostani klubjaikban ez jelenleg nem nagyon valószínű.

Ha kölcsönben inkább ilyen klubokba tudnának átkerülni, azzal a jövő szempontjából valószínűleg minden adott fél jobban járna.

 

 

Előzmény: RnD (2071)
Bamberg58 Creative Commons License 2022.08.13 -13 1 2108

Az ETO-up meg egy-két éve nem az a színvonal mint volt. Már nem az elit.

 

 

Lassan az alja, ahogy a felnőtt “légiós állatkert” is, by Rnd, két éve nem nyernek semmit ;-))

Hála az égnek...

Előzmény: RnD (2105)
roryblues Creative Commons License 2022.08.13 0 0 2107

Rnd

Én sem értem, hogy ezt mlért írtad le.

RnD Creative Commons License 2022.08.13 -4 5 2106

'...Juhász nem pillanatnyi elmezavarában mondta, hanem felmérések eredményei alapján, konkrétan megnevezve a kondicionális lemaradás területeit: lövőerő, ugróerő....'

 

Ebben egyetértünk, as far as it goes. Azaz Juhász a FELNŐTT válogatottról mondott véleményt, a FELNŐTT válogatott teszteredményeit ismerve és azok alapján. Ezt nem vitatom (bár konkrét számokkal megtámasztva - a magyar és a nemzetközi kézilabdából - hitelesebb lenne).

 

Ugyanis az h le vagyunk maradva csak akkor értelmezhető ha tudjuk milyen külföldi válogatottak, mikor készült, milyen paraméterekre kiterjedő felméréseihez képest vagyunk lemaradva.

 

Amit vitattam az az h ezek az idei nyári adatok és ez a lemaradás az up-képzés éveire vezethető vissza. Ezt így kerek-perec kijelenteni nonszensz.

Előzmény: Vándor777 (2098)
RnD Creative Commons License 2022.08.13 -3 5 2105

Tervel az ETO up-játékosok által elvégzett teszteket látta, feltételezem. Mást nem. Az ETO-up meg egy-két éve nem az a színvonal mint volt. Már nem az elit.

Előzmény: hatosfalat (2096)
RnD Creative Commons License 2022.08.13 -3 4 2104

Ezt most miért írtad be....? Nem hiszem h Varga Virág a győri klubban 'eltúlzott fizikai edzések' miatt hagyta abba a kézilabdát.

Előzmény: roryblues (2091)
RnD Creative Commons License 2022.08.13 -3 7 2103

"Ez nem új keletű dolog a kézilabdában, hogy egy szélsőt visznek. Mivel nem volt balkezes lövőnk, így a húzások jobb szélre valószínűsíthetőbbek voltak...."

 

Nem újkeletű, de a 2002-es korosztályos válogatottban, és előtte több éven át a 1998-as korosztályos válogatottban sem volt balkezes lövő, mégis két jobbkezes szélsőt vittünk. És ők is hosszú, sorozatterhelést igénylő versenyeken vettek részt.

 

Egyébként nem is a balszélső kiesése okozta a gondot (bár gond volt az is, nem is kicsi) hanem az h ugyanakkor kiesett egy irányító is. És így már a balszélsőt nem lehetett ezen a poszton használható belső posztos játékossal pótolni.

Előzmény: Törölt nick (2093)
RnD Creative Commons License 2022.08.13 -3 6 2102

"...Juhász teljesen hihető dolgot mondott, amit egyelőre senki nem is vitatott a szakmából..."

 

Egyrészt amit mondott nem hihető, többször leírtam már h miért nem (olvass vissza). Másrészt ugyan mikor vitatták a nyilvánosság előtt egymás nyilatkozatait a szakma, a klubok, a NEKA....? Nem sok példa van erre az utóbbi tíz évből. Úgyhogy ez nem jelent semmit, legkevésbé azt h Juhásznak szerintük igaza lenne.

 

'...Addig meg mit bizonyítson, nem büntetőperről beszélünk...'

 

Érdekes, alig néhány hozzászólással lejjebb te jöttél azzal (idézem) '..hozzák nyilvánosságra a NEKA játékosok ugró és lövőerő felmérési adatait. Bizonyítsák be, hogy ott vannak, mint a nemzetközi up elit, ne támadja őket Juhász...' (hsz #2085)

 

Akkor hogy is van ez: Juhásznak nem kell bizonyítania, a NEKÁnak kell bizonyítania....? Méghozzá ugyanabban a témában? Összevissza beszélsz, az a helyzet.

Előzmény: hatosfalat (2090)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.08.13 -2 4 2101
roryblues Creative Commons License 2022.08.13 0 3 2100

van Persil.

Belátom, hogy elvi különbség van az elmegy a kedve és a besokall között. Ezért köszönöm a helyreigazítást.

Vándor777 Creative Commons License 2022.08.13 0 0 2099

Mire megírtam, te már közzé tetted a linket is .

Előzmény: Tonio 2.0 (2097)
Vándor777 Creative Commons License 2022.08.13 -4 2 2098

Ráadásul, Juhász nem pillanatnyi elmezavarában mondta, hanem felmérések eredményei alapján, konkrétan megnevezve a kondicionális lemaradás területeit: lövőerő, ugróerő. Mindkét tényező a jelenleg alkalmazott edzésmódszerek hiányosságaira utal. A korábbi állóképesség fókuszú munkát felváltotta a több erőt, nagyobb dinamikát alkalmazó edzés az északi csapatoknál/ norvég, dán, holland/. Ezzel mindenkit megelőztek és mivel láthatóan eredményes volt fejlesztés, a velük való lépéstartás megköveteli itthon is az edzésmunka átalakítását. Konkrétan: nagyobb súlyokat, robbanékonyabban végrehajtott technikai elemeket, gyorsulási képesség növelését jelenti. A nehézséget az okozza, hogy ezek fejlesztéséhez több részpihenőre van szüksége a sportolónak /látszólag kevesebbet dolgozik /, maximálisan együttműködőnek kell lennie, a minőségi, intenzív munkát nem lehet megspórolni semmilyen megnövelt edzésidőtartammal. Nem az edző hajszolja a versenyzőt,hanem a versenyző akarja elvégezni a szükséges munkát, növelni a súlyt, sebességet, mint látjuk ezt a norvég, dán holland, korábban a Piedade típusú brazil kézilabdázóktól.

Előzmény: hatosfalat (2090)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.08.13 0 3 2097
hatosfalat Creative Commons License 2022.08.13 -4 4 2096

Miben kell fejlődnie a fiatal magyar játékosoknak, hogy meghatározó tagjai lehessenek akár egy BL-ben szereplő csapatnak?

R. T.: Először is a fizikai részét emelném ki. Látom a különböző tesztek eredményét, és ebben több munkával biztos tudnának javulni. Így gyorsabbak lennének, és több sprintre lennének képesek a mérkőzések során.

 

Ugye Tervel ezt is mondta. De nyílván ő is hülye, mint Juhász, nem tud értelmezni teszteket.

GoGabo Creative Commons License 2022.08.13 0 3 2095

Nem kéne szőrszált hasogatni mosókocka. Mindkét mondatnak az értelme ugyanaz. roryblues azzal kezdte "Mintha" és a feltételes mód is megmaradt, mint ahogy az, az eredeti szövegben is fellelhető.

Előzmény: van_Persil (2092)
van_Persil Creative Commons License 2022.08.13 -17 3 2094

Amikor bevett szokás volt, akkor sokkal kevesebb nevezhetö játékos volt, szám szerint 12. Ma, amikor 20-as keret van 16-os meccskerettel, teljességgel értelmetlen böszmeség csak egy szélsöt vinni.

Előzmény: Törölt nick (2093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!