Keresés

Részletes keresés

Rollei Creative Commons License 2016.06.23 0 0 883

Ottó!

 

Ezen a héten még pakolok, szerelek, mert hétvégén kezd a mester egy lakásfelújításból kifolyólag. De utána ráérek, és akár össze is futhatnák, hogy rápakolj egy Limited sort a K1-re. Csak a gépet hozd, meg egy állványt, mert nekem itt lent nincs stabil. Ha beülünk a Bethlen térre, ne adj isten a Matéza teraszára, akkor minden feltétel adott lesz egy-egy expozíció sorozathoz.

 

 

Előzmény: dömeotto (870)
monyesz Creative Commons License 2016.06.23 0 0 882

Azért nem olcsó játék ez a K-1 (mármint egy amatőr pénztárcájához), ha a most fejlesztett obiparkot akarja az emer magáénak.

 

Én nem látok a régi obik kapcsán problémát a képek alapján, igaz ezek nemnagylátók.

Tudna esetleg valaki pár képet lőni 28mm vagy alatti fókusztávval, hogy a képszélek minősége megítélhető legyen?

Előzmény: Maggio7 (878)
szekundans Creative Commons License 2016.06.22 0 0 881

Köszönöm szépen.

 

Előzmény: Maggio7 (878)
Inzsellér Creative Commons License 2016.06.22 0 0 880

Köszönjük a részletes beszámolót, tanulságos volt , és még jobban sajog a szívem...

Előzmény: Maggio7 (878)
Maggio7 Creative Commons License 2016.06.21 0 0 879
Előzmény: Maggio7 (878)
Maggio7 Creative Commons License 2016.06.21 0 1 878

Üdv Mindenkinek!

 

Ahogy ígértem Én is írok egy-két sort a Pentax-os társadalom talán legjobban várt dsr-jéről.  Szerencsés vagyok, mert rengeteg Pentax váz volt tulajdonomba, hosszabb rövidebb ideig nyúztam K10-et, Kx-et, K7-et, K5-öt, K3-at, sokáig második gépként Kr is volt. A K3II-t,a mai napig megsiratom, annyira a szívemhez nőtt.  Na de kezdjek beszélni a lényegről: K-1.

 Nagy…  egy Igazi munkagép, olyan elnyűhetetlen filing van benne, de a mérete pont annyival lett nagyobb - egy K3-hoz képest -, hogy nagyobb kezű embereknek ne keljen hozzá portré markolatot vásárolni a jobb fogás végett, -  egyébként passzol a mérete az új Dfa objektív család méretéhez, akinek volt a kezébe valamelyik darab, az tudja miről beszélek. Az összeszerelés minősége is példás, hozza a Pentax szintet. Itt térnék ki a flexibilis kijelzőre. Amikor először megláttam a képeken ezt a nyakatekert megoldást, nem igazán tudtam hova tenni, olyan “búcsús” megoldásnak tűnt.  Na de most itt van élőben:  nagyon  patentul működik, igazi prémium minőség! Könnyedén, “olajozottan működik, élmény használni… Egyetlen kritika érheti, hogy rakhattak volna bele egy nagyobb méretű kijelzőt is, nagyobb felbontással, bőven elfért volna. Okos megoldás a fényerőállítás, ami dedikált gombot kapott, két fokozatban emelhetünk vagy sötétben csökkenthettünk a fényerőn, plusz a képernyő színei is változnak. Ilyenkor vigyázni kell, mert ha a legvilágosabbra állítjuk a kijelzőt, akkor az elkészült képeket visszanézve túlexponált hatásúnak tűnnek.

A kezelő szervek: érthetetlen miért változtatták meg (ismét) a lejátszás gomb helyét, illetve a gomb maradt, csak élőkép gomb került a helyére, na de majd megszokjuk. Kaptunk egy plusz gombot, számomra eddig nagyon hiányolt a zárolás gomb, ideiglenesen kikapcsolhatjuk a tárcsák és a gombok működését, így megelőzve a véletlen működtetésüket.  Köszi Pentax!

 Az a  bizonyos beállító tárcsa a váz tetején jó ötlet, használható, csak rakhattak volna egy-két user helyet, amit tetszőlegesen programozhatunk. De talán a K-½ -nél lesz…

Tudom, hogy sok embert nem érdekel, de meg kell említeni, az átalakított menü nagyon jól néz ki.  Itt is látszik a mérnökök igyekezete, kisebb nagyobb animációkkal találkozhatunk, a gyorsaság megmaradt, nem kell várni semmire. Jól olvasható lett az új betűtípus is.

 A belekerült wifi szintén patent, az okos-telefonra letölthető alkalmazás is jól használható, gyerekjáték kezelni vele a K-1et. Az elkészült kép pillanatok alatt látható a telefonunk, vagy esetleg tabletünk kijelzőjén.  Rengeteg apróság van, amit megemlíthetnék a ledes megvilágítástól a gps-ig eddig minden jól működik. 

A keresőbe nagyon jó lett a digitális rács, vízszintjelző, a fókusz pontok megjelenítése is pozitív irányba változott - természetesen mind kikapcsolható.  Itt térnék ki a K-1 egyik erősségére a kiváló autófókuszra. Végre kiválóan működik az automatika, a 33fókuszpont gyors témánál is példásan működik, sötétben is gyors, pontos működésű, - persze megfelelő objektívvel.

Full frame = magas iso. Ez itt sincs másképp. A képek alapján torony magasan veri a k3at, de ezt is vártuk tőle.  A PENTAX-D FA 150-450MM F4.5-5.6 objektívet három hónapja nyúzom a k3ii vázon, de most látom, hogy mennyi tartalék van benne. A fókusz soha nem látott sebességgel - pontossággal dolgozik, penge éles képpel párosulva. A stabilizálás is tökéletesen dolgozik 450mmen is könnyedén lőhetünk kézből jó képet, de nem árt előtte felkeresni a konditermet(!) 3Kg nem kis súly.  Két hete vásároltam meg az új HD Pentax-D FA* 70-200mm F2.8-as csodát, mondhatni hibátlan páros lett, munkára tökéletes minden szempontból. (Nagy is volt az elvárás, SMC Pentax-DA* 50-135mm F2.8 ED obit váltotta le nálam, ami kép minőségben, használhatóságban számomra tökéletes volt.)  A SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR szintén parádés. Érdekes viszont a screwdrive hangja - hogy is írjam le - olyan nyöszörgő, nem valami bizalomgerjesztő. A K3-on határozott berregő hangja után szerintem borzalmas. Gondolom limited objektíveken se másabb e helyzet, elég kiábrándítóan hat, egy zsúfolt helyen mindenki minket fog nézni az tuti. (Talán mintha az új szoftver után változott volna, de lehet, hogy csak kezdem megszokni)

 A fix Sigma objektívek (35 F1.4 Art - 50 F1.4 - 85 F1,4) szintén kifogástalanul működnek,- hiába, ff-re készültek - ez a váz nagyon kellett nekik. Az a bizonyos karc megjelent a vázon, de nem tapasztaltam kompatibilitási problémát, hamarosan felkeresek egy sigma képviseletet az állítólagos javítással kapcsolatban kíváncsi leszek mit csinálnak…

Csalódást okozott viszont, az új Pentax HD Pentax-D FA 24-70mm f/2.8ED . Ugyan azt a szintet hozta, mint K3-on. Leszögezem, egy nagyon jó objektív, tökéletes fókusszal, de nekem túl lágy képe van még f4en is.   Én vártam volna valami pluszt, amit a többi objektíven tapasztaltam.

Ezek után nyugodtan kijelenthetem, hogy a megfelelő objektívek 20-30százalékkal jobban teljesítenek az új vázon.  

Akkor jöjjenek a régi m42esek. A tulajdonomban lévő obik mind hozták a megszokott minőséget, szerintem a nagyobb felbontás az, amivel többet kapunk, egy K7 is tudja ezt a minőséget. Nem vettem észre hibát az elkészült képeken, az átlagosnál nagyobb peremsötétedésen kívül, az is csak teljesen nyitott rekesznél tapasztalható.

Ami számomra csalódás a sorozatfelvétel gyorsasága - illetve lassúsága. A K3II után nagyon lassú. Ezt nagyon sajnálom…

 Egyetlen kompatibilitási problémám volt csak, a Metz Mecablitz 58 af-2 vakumat nem tudta a váz megfelelően kezelni, az automata üzemmódban használhatatlan volt. Ezek után egy Pentax AF-540 FGZ II vásárlása következett… ez tökéletes, szuperül működik.

 Egy érdekesség még a végére. Bizonyára sok embernek feltűnt, végre 3év korlátozott garanciát kapunk a k1hez. Ez ennyit jelent, hogy 100.000 expóig él a 3év garancia. Ez nem sok, azért is mert 300.000expóra tervezték a zárat.

 Ahogy az irományomban utaltam rá, csak akkor éri meg váltani erre a csodára, ha van megfelelő objektívünk hozzá. Az új Dfa vonal nagyon meggyőző, csak horrorisztikus az ára. De ez már nem hobbifotós kategória…  sajnos a Limied objektívek nincsenek tulajdonomba,  de a tesztekből látszik, hogy jól használhatók a vázon.

 Remélem tudtam egy kicsi ízelítőt adni ebből az igen jól sikerült Fényképezőgépről.  Ha valakinek kérdése van, nyugodtan kérdezzen!

 

          (bocsánat ha egy kicsit hosszúra sikeredett a beszámoló!)

Inzsellér Creative Commons License 2016.06.21 0 0 877

10-15 napot várjak rá? Na ne!

Előzmény: emyl (875)
Inzsellér Creative Commons License 2016.06.21 0 0 876

Köszi, user error (de neki is csak 2 db van)

Előzmény: faki (874)
emyl Creative Commons License 2016.06.21 0 0 875

http://geizhals.eu/pentax-k-1-black-body-19567-a1395534.html

 

bécsben a vienna camera 2000 ojróért utánad dobja, oda meg simán kiugrasz bármikor ha venni vagy gariztatni akarsz

faki Creative Commons License 2016.06.21 0 0 874
Előzmény: Inzsellér (873)
Inzsellér Creative Commons License 2016.06.21 0 0 873

Kíváncsi voltam, mi a legolcsóbb ajánlat az elmebajon:

http://www.ebay.com/itm/Pentax-K-1-Full-Frame-DSLR-Camera-Body-Only-/371661528304?hash=item5688c0dcf0:g:wicAAOSwnNBXaCBo

A komplett ár (szállítás, vám, ÁFA), az 2550 USD, kb. 705.000 Ft, ez 85.000 Ft-al drágább, mint az itthini, és akkor még nem is beszéltünk a garancia nehézségeiről...

5ax Creative Commons License 2016.06.18 0 1 872

Hmm a DRTV meglepően pozitívan értékelte a K1-et.

Korrekt.

 

Rőth Sándor Creative Commons License 2016.06.16 0 0 871

Koszonom, engem egyaltalan nem zavar a hosszabb, kifejto hozzaszolas. 

Előzmény: dömeotto (870)
dömeotto Creative Commons License 2016.06.16 0 0 870

Köszöntelek !

 

Igazi amatőr vagyok, mivel a családi események és a két unokám,valamint kertészmérnök iker fiaim vállalkozása /kertépítés / majdnem minden időmet lekötik ,meg is határozzák fényképezési témáimat.

Saját magamra kevés idő marad,ebben a kevés időben a természet,főleg az erdő ad témát. Egy irodalmi egyesület elnökeként,rendezvényeink megörökítése is az én feladatom. Kevés időm marad arra a munkára,melyben egy II.világháborús határvadász zászlóalj történetét kutatom. Ebben is rengeteg fényképészeti dolgom van. Az alapja ennek a munkának édesapám / határvadász őrnagy / hagyatéka-

ez az igazán különleges- a több száz világháborús saját készítésű fénykép,mely végig kíséri a zászlóalj történetét. Ezekből egy vándorkiállítást csináltam,ez járja az országot.

"Röviden " ezek a témáim.

 

Miben ad többet a k-1 ?

 

Építése még talán az eddigieknél is jobb,így a fogása is

Kezelő gombok racionális sokasága

Kereső jelzései

A váz kezelést segítő megvilágításai

Hátsó LCD,a panel csuklós mozgatása zseniális

Igazán jó AF

Magas ISO használata nagyon kevés zajjal

Nagyon jó képminőség

A Tamron 70-200-nál pl.,ha a téma megköveteli,váltok az FF és és az APSC között

A 300 ezer expo lehetősége

A 3 év garancia

Remélem nem lesz idegesítő tűkörcsapkodás

Biztosan kihagytam még dolgokat és engedd meg- emberek vagyunk,érzésekkel,vágyakkal-maga az érzés,hogy FF vázam van .

 

Ne haragudjatok,hogy ilyen hosszan írtam .

 

Üdvözöllek,remélem találok időt a képek küldésére is .

Előzmény: Rőth Sándor (866)
gabor01 Creative Commons License 2016.06.15 0 0 869

Elég fárasztó végigolvasni. Többnyire "user error" esete forog fenn.

Van azért gond is, főleg szoftveres. De előbb-utóbb kiforrja magát.

Jó váz lesz ez. Erre vártunk, mióta is?

 

Előzmény: monyesz (868)
monyesz Creative Commons License 2016.06.15 0 0 868
Előzmény: dömeotto (865)
gabor01 Creative Commons License 2016.06.15 0 0 867

Jobb híján ők a márkaszerviz:

http://www.foto-paradicsom.hu/

Ajánlatot érdemes talán kérni tőlük.

Előzmény: dömeotto (865)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.06.15 0 0 866

Milyen teruleten fenykepezel? 

Miben elorelepes a K-1?

 

Engem nem a technikai parameterek erdekelnek, hanem inkabb a kepek. Ha toltenel fel par kepet, annak orulne, az sem lenne, baj, ha nem pont ezzel a vazzal keszultek. Ha szemermes vagy kuldheted imelben is oket. 

Előzmény: dömeotto (865)
dömeotto Creative Commons License 2016.06.15 0 0 865

Köszöntök Mindenkit !

 

Nem a kért élménybeszámoló lesz először,de egy kis beszámoló.

A k-3 vázon megelégedettséggel használtam a Metz 44 AF-1 vakut. Most kipróbáltam a k-1-en is.

Feltöltöttem az elemeket,és egy próba kisütés után feltettem a vázra,ahol nem villant és ezután

a vázról levéve sem villant. Szegedre vittem el egy szervizbe,ahol közölték,hogy tönkrement az elektronikája,amit nem tudnak beszerezni.

Szerencsétlen véletlen vagy a vázzal való "együttműködés" eredménye ?

A javítására tudtok-e valamilyen tanácsot adni,érdemes-e ezzel foglalkozni ?

 

A vázat nagy megelégedettséggel használom,nem hasonlítgatom a k-3-hoz-mert számomra az is "a váz ",

felsőfokban-inkább azt mondanám,hogy ez egészen más.

 

Az biztos,hogy a nagy súly miatt / váz,markolat,24-70,Tamron 70-200,Tokina 20-35 / sokszor gondolok vissza

a régi felszerelésemre,ami a k-3-mal,16-50 és 60-250-nel sem volt könnyű.

Ilyenkor Péter barátom jut eszembe, könnyű felszerelésével / k-5 és a Pentax fix sorozat /

 

Azért a k-1 és a 24-70 jó gyógyír a fentiekre !

 

 

Előzmény: szekundans (862)
Tab Creative Commons License 2016.06.14 0 0 864

Itt a forumon 3 biztosan van.

Előzmény: gabor01 (863)
gabor01 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 863

Tényleg csak 2 db érkezett az országba?

Hányan várnak még rá és mikorra várható a következő adag?

szekundans Creative Commons License 2016.06.13 0 0 862

Szerencsés tulajdonosok írjatok élménybeszámolót. ÷)

dömeotto Creative Commons License 2016.06.08 0 0 861

Köszönöm a  felajánlott vakut,de mást szeretnék !

Előzmény: fvcc (859)
szekundans Creative Commons License 2016.06.06 0 0 860

 

Az AF540FGZ II és a AF360FGZ II biztos, de szerintem a régiek is (AF540FGZ, AF360FGZ).

Előzmény: dömeotto (858)
fvcc Creative Commons License 2016.06.06 0 0 859

Sokan azt mondják, hogy blende - automatikás vakuk a legjobbak (semmi p.ttl). 45ös Metz nyeles vakum van, 6 automatika, 2 reflektoros (eladó)

Előzmény: dömeotto (858)
dömeotto Creative Commons License 2016.06.06 0 0 858

Köszöntök Mindenkit !

 

Kérem az új k-1  tulajdonosokat,ha van már gyakorlati tapasztalat arra,hogy milyen vakuval működik jól a

váz-írjátok le ezeket-nagy segítség lenne.

Köszönöm !

 

 

 

efPen Creative Commons License 2016.06.02 0 1 857
joskabacsi Creative Commons License 2016.05.31 0 0 856

Örülök, hogy bevált, használd egészséggel!

üdvözlettel

 

Előzmény: dömeotto (853)
dömeotto Creative Commons License 2016.05.27 0 0 855

Köszöntelek !

 

Sajnálom,de így már nem lesz szükségem a a felajánlásodra,amit köszönök .

Előzmény: fvcc (852)
dömeotto Creative Commons License 2016.05.27 0 0 854

Köszöntelek !

 

Köszönöm az árra vonatkozó információt, 65 ezerért jutottam hozzá .

Előzmény: szferi62 (851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!