Keresés

Részletes keresés

joby Creative Commons License 2008.04.18 0 0 22
Az Abszurdról nem teszitek fel az előadás anyagát?

Akár itt az Indexen, vagy az Origon.
Előzmény: Son Venuto (18)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.18 0 0 21
Még valami . Én a szabadelvű gondolkodást szereTEm ( és azt a pártot , amelyik ezzel a szóval visszaél , nagyon nem ) , és nem kedvelem a rendfokozatokat . Számomra a Szellem osztogatja , s nem halandók a rendűséget , és mondjuk , az inTElligencia alapján ( hadd mondjak egy mondást : " A Szellem legfelsőbb foka a humor .Az igazi szellemi ember mindig szuverén ". Sajnos ezt már nem tudom megírni a rovatomba , az IGAZSÁGOKba , mivel onnan kimoderált valaki ( nem tudom ki , nem sikerült választ kapjak a moderációs topicból ).
A könyvet , ami elég felszíni , szociologikus és nem szellemi , megtaláltam . Bogdan Góralczyk : Magyar törésvonalak , Helikon Kiadó 2002. Semmit sem értett meg abból , mi is a néplélek ( mondjuk ógörög érTElemben vagy akár csak lelatinosodva , mint genius loci )( avagy Szekfű Gyula-i értelemben ). Más könyvről , ami a mai viszonyok feltárásáról szólana a 2 nép közt , nem tudok .
Most bele fogok menni a wysockiban az írások almenüpontba , és akkurátusabban elolvasom azon tanulmányt , ami az Agyarországi Lengyel Emlékhelyekról szól .Még valami . TE hol élsz ? Nem jössz el a május első napján a Lengyelország Standra ?
Előzmény: joby (17)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.18 0 0 20
Szólni kellene a Lengyelország és a LENGYELORSZÁG nevű tTEni rovatokba íróknak , akik elégedetlenek az ottani szűk keresztmetszetTEl , ( tudnillik , ezexerint vannak egyesek , akiknek Lengyelhon nemcsak azt jelenti , hogy ott kint hol lehet milyen sert kapni . . .) arról , hogy ezen rovat van ?. . . .
Előzmény: Doktorino Eszperanto (19)
Doktorino Eszperanto Creative Commons License 2008.04.18 0 0 19
Az ember mindig informálódik valahogy, valahonnan:)
Előzmény: Son Venuto (18)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.18 0 0 18
Kedves joby.
Az általad küldött lapot három órán át olvastam , nem is jutott idő mára a R.I.L.A.K. nevűre és az Unitra --- lengyel szerelem nevűre . . .Döbbenetes ez a wysocki dolog , de még inkább a linkjei . Én magam nagyon nem vagyok egy militáns alkat , és a punk is közelebb áll hozzám , mint a hagyományőrzés , viszont a faültetésen ott leszek szombato ( kicsit késve , de a családom ott lesz : ajándékba fogok épp a megkezdési 11--kor kapni valakitől az utóbbi rovatból egy ál--quadró lengyel--amerikai rádiót , már meg is vettem neki a Zsubit ( Zubrówka ), még nem tudja .
Így , mint látod , nem tudok többé "versenyezni" Véled azt iletően , hol milyen lengyel emlékhelyek is vannak Agyarországon , a www.wysocki.hu--n levő írások egyike épp erről szól .Ímélcímem publikus .
Szerbusz bratanek , witáj .
PS. Kismarosi Művelődési Ház , most szombat 17.00 : előadás az Abszurdról .Az egyik előadó én leszek .
Előzmény: joby (16)
joby Creative Commons License 2008.04.17 0 0 17
Az írásoknál, emlékhelyek. eEőszót átugrani, bugyuta, mint aki írta.

Az emlékhelyek országos viszonylatban megtalálhatóak.
Előzmény: joby (16)
joby Creative Commons License 2008.04.17 0 0 16
http://www.wysocki.hu
Előzmény: Son Venuto (15)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.16 0 0 15
Ezekről kicsit bővebben ,hal ehet . . .
Most csak azzal tudok "fizetni" , hogy mondom majd anna ka pasinak a nevét s a könyvének a címét , aki írt egy kultúrszociológiai könyvet a magyar--lengyel barátság tré állapotáról , és nálunk jelent meg agyarul . Viszonylag nem buta könyv .
Piski emlékmű a Margit--híd budai hídfőjénél .
Előzmény: joby (13)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.16 0 0 14
Siklósi tanítványom mondta , Bólyra kell menni . Mivel Siklóson van a pécsi veteránautósoknak a vezetőjének az a kombi Warszawa 223 K--ja , amiről nem mondod meg , aznap gyártották--e , avgy TEgnap , hogy meglátogassuk , elme ntünk Bólyra is . kész voltam : mindenki gazdag , titkos nyugati borcégek települtek le , 456 pince , egyik helyen ingyenbort kaptunk . Villányban ezúttal átvertek .
Előzmény: joby (12)
joby Creative Commons License 2008.04.16 0 0 13
Könyv is megjelent erről, ha nem felejtem el, otthon megnézem a szerző nevét, és a címet.

No, írjak is valami konkrétumot:

Chopin-szobor, ha jól tudom, most vitték át Gödöllőre.

Az Akadémia utcában kettő emléktábla, Gerlóczi utcában szintúgy emléktábla.

Népligetben a lengyel idegen légiósokról.

Zuglóban Báthori-szobor.
Előzmény: Son Venuto (11)
joby Creative Commons License 2008.04.16 0 0 12
Siklósról hordom a bort!
Előzmény: Son Venuto (11)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.15 0 0 11
Eger belvárosában egy tábla . majd ha megyek Egerszalókra borért ( Néked--néktek is ) , mondom az utca címét . Te jössz .
OFF Kaptam az UNITRA --- lengyel szerelem nevű itteni topikon keresztül ajándékba egy lengyel Unitra Merkury álquadró rádióerősítőt a spacctól . Valaha diák koromban elkótyavetyéltem , azóta is vágyok, vágytam a hangszínére , mostmeg a jóisten megsegíTEtt . . .
joby Creative Commons License 2008.04.15 0 0 10
Pontosítok:

Két éve volt Győrött a Magyar-Lengyel Barátság Emlékmű avatása.
Előzmény: joby (7)
joby Creative Commons License 2008.04.15 0 0 9
Emléktábla.
Előzmény: Son Venuto (8)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.14 0 0 8
Apor Vilmos téren Pilsudski nemtudoménmi , még nem tekintetTEm meg .
Előzmény: joby (7)
joby Creative Commons License 2008.04.13 0 0 7
Győrött is van , tavaly Sólyom és az akkori lengyel miniszterelnök is részt vett az avatáson.
Előzmény: Son Venuto (5)
joby Creative Commons License 2008.04.13 0 0 6
A XVII. kerületben, Rákoscsabán van lengyel emlékmű, és Rákoshegyen 2008. március 19-én avatták fel II. János Pál szobrát.
Előzmény: Son Venuto (5)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.10 0 0 5
Ki tud Pesten avagy más TElepülésen lengyel vonat kozású emlékműszerűséget?Kezdemén . a Néprajzi múzeum falán 2 plakettt lengyel tisztekről , akik a cár ellen harcoltak . Ti jöttök .
joby Creative Commons License 2008.04.07 0 0 4
Köszönöm a szívélyes fogadást!
Előzmény: Son Venuto (3)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.07 0 0 3
Igen .a bocsaimmal elme ntünk a negyedik kerületi POHI épületében március 29--én este megtartott lengyel Chopin estre , itt egy , a katalógus szerint többszörösen világbajnok Chopin--interpretátor előadott először 3 művet Chopintól , 3 másodrangút , majd a szünet után Liszttől 4 elsőrangút , mondván hogy ha meghívásra megyünk , ajándékot viszünk .
Csakhogy az asz--dur ( forradalmi ) polonéz olyan , hogy van vagy 5--6 befejezése , amivel Bozsek Ireneusz jelezte , fínom pasztellséggel , jegyzem meg , hogy , látjátok , hunok , a picibe is bele tudta Fryderik rakni azt a nagyot , amit azóta sem lépnek túl . A közönségből csak pár kínai meg német beszélt magyarul , a többi 100 lengyel volt .
A barátaimmal ( lásd itteni rovat : Ritka Lengyel Autók Klubja , vagyis R.I.L.A.K. ) most csinálunk a Magyar Közlekedési Múzeum előtt május első napján a vén autók kiállítására egy Lengyelország Standot , meg készülönk ki , pár őrült egy Varsó melletti Junak Találkozóra , plusz készülünk a Harmadik R.I.L.A.K. Találkozóra .( a R.I.L.A.K. maga a megtestesült unideologikusság , határolatlanság , olyan , mint a Cseresorozat Nemzetközi Filozofikussági Művészetelőreiskola .
Isten hozott a fedélzeTEn .
Előzmény: joby (0)
Doktorino Eszperanto Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2

Nullázásra számítottam, de legalább az elsőzés megmaradt.

 

Szóval: szokás szerint elsőznék...

Előzmény: Doktorino Eszperanto (1)
Doktorino Eszperanto Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1
Vivu Polando!:)
joby Creative Commons License 2008.04.07 0 0 0
Láttam, egy másik topicban említetted a magyar-lengyel barátsági hónapot.

Személyesen részt vettél valamelyik rendezvényen?
Előzmény: Son Venuto (-)
Son Venuto Creative Commons License 2008.04.07 0 0 topiknyitó
Ezen rovat , brátánkik , abszolút nem akar(t) törést okozni .Történt pedig , hogy a Katyni Évforduló kapcsán páran elmondták , mi is történt ( szerencsére épp most avatták fel a Pacsirtamező útnál levő amfiteátrumnál az emlékművet , ezzel 9 lengyel--magyar emlékmű van Budapesten ) , mire ezen sorok írója ( tulajdonképp jogosan ) ki lett tiltva kedvenc rovatából , lévén , hogy a Lengyelország rovat a hobby , utazás menüpont alá tartozik .
Most szeretnénk létrehozni egy olyan , és elsődlegesen kultúrális rovatot , ahol nyilvánosan találkozhatnak azok , akik szeretik a lengyel kultúrát , s mindent , mindazt , ami szívünkhez oly szorosan kötődik : Lengyelhonhoz . . .
Hol vannak mégis , talán kitapintható határok akkor egyfajta kezdeti mederbeterelésért ? Lefelé nem kér az ócska viselkedésekből és nem kíván részese lenni a korlátoltságnak , unintelligensségnek , fölfelé a végtelenített istenítésekből nem kér , keletre a cirillbetűs mentalitásból , nyugatra tekintve nem kér az élvhajhász világnézetekből , profit-- és érdekcentrikus viselkedésből .

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!