Keresés

Részletes keresés

ZLajos Creative Commons License 2024.02.09 -1 2 23628

NBII-ből igazoljon a Vác?! Miért nem mindjárt a megye1-ből (ha van még ilyen)?

Ne haragudj, ettől komolyabb embernek ismertelek.

Előzmény: Bódog65 (23623)
RnD Creative Commons License 2024.02.09 0 2 23627

Persze h átgondolta a szakmai stáb a helyzetet, eszembe sem jutott h a stábot hibáztassam (ezt csak ZLajos találta ki....)

 

Én eleve arra gondoltam h az érkező játékosok listája még nem teljes, lesznek még távozók (Csire Fanni) és lehetnek még új igazolások. Irányító poszton például (írtam is ötleteket, amit nem tettem volna ha úgy gondolom h másokat már nincs lehetőség leigazolni...)

 

Tényleg Bordással mi lesz....? Ő marad.....?:O

Előzmény: újrabelépő (23626)
újrabelépő Creative Commons License 2024.02.09 0 6 23626

Szerintem túl spirázzátok a helyzetet. Biztos vagyok benne, hogy átgondolta a szakmai stáb az igazolásokat. Egy poszton két jó játékos nem luxus, lásd ETO 3 kapus. Az irányító szerepkörben is valószínűleg meg van az elképzelés. Ne legyünk mind edző vagy szakmai vezető. Vannak akiket ezért fizetnek.Továbbra is azt állítom, hogy az utóbbi évek legjobb igazolásai a mostaniak. Fiatal energikus csapatunk lesz.

Előzmény: RnD (23624)
GoGabo Creative Commons License 2024.02.09 0 0 23625

Köszi! :)

Előzmény: AlterEgon77 (23622)
RnD Creative Commons License 2024.02.09 -4 3 23624

Ez teljesen igaz. Végre itt vagyunk két több mint ígéretes fiatal ballövővel, mindketten nagyon kellenek a válogatottba. Erre Vácon az egyiket berakjuk irányítóba.....?:O

 

Ennek semmi értelme nincs. Teljesen abszurd ötlet.

Előzmény: flott (23619)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.08 -5 2 23623

Még egy irányító jutott az eszembe, aki megfordult Vácon is, nem is olyan régen, az idei szonban az NB2-ben játszik.

Aron Andreában nem tudom, hogy van e még annyi, hogy visszatérjen az NB1-be, még csak 29 éves!

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 23622

A pletykák szerint Esztergomba tartanak, ezt személy szerint valószínűnek is tartom.

Előzmény: GoGabo (23621)
GoGabo Creative Commons License 2024.02.08 0 0 23621

Fradistaként kérdezem tőletek, ha nem gond. A két Ballai lányról mit tudtok?

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.08 0 1 23620

Úgy gondolom, már nem lesz új igazolásunk, a keret teljesnek tűnik. 18 fős kerettel vágtunk neki az idei bajnokságnak is, szerintem ez a létszám marad jövőre is.

A hét új igazolás mellé 11 fő marad, akik jelenleg is a keret tagjai: a három kapus, Bencsik Dorka, Csire Fanni, Csíkos Luca, Kovács Anikó, Kovalcsik Jázmin, Kurucz Aida, Molnár Korinna, Such Nelli. Szerintem ebből fogunk főzni.

Előzmény: flott (23619)
flott Creative Commons License 2024.02.08 -2 3 23619

Először is, én speciel örülök a leendő váci játékosoknak, jó kis csapat lesz. Fiatalok, tele energiával és ambícióval, biztos vagyok benne, hogy nem lesz lötyögés egyetlen idegenbeli meccsen sem, mint az - legyünk őszinték - sajna látható volt 1-2 alkalommal a nemzetközi kupában.

 

Két kérdés viszont foglalkoztat.

 

 

Az egyik, Herbert Gábor személye. Bocs a váciaktól, de engem még nemigazán győzött meg. Szerintem az érkezők névsora jobb az ő edzői kvalitásainál. Nem sokkal, de jobb. De győzzön meg, rakja össze úgy a csapatot, hogy látni lehessen a fejlődést mind a játékosoknál egyénileg, mind pedig csapatszinten. Én csak örülni fogok neki. Játszanak jó meccseket, jövőre is szorítani fogok a Vácnak. Az a magyar kézi érdeke, hogy a két nagy után legyen minél több olyan klub, akik érdemben felveszik velük a versenyt.

 

A másik, amit többen is jogosan felvetettek, az irányító kérdése. Ebből a szempontból sajnálom Marincsákot, mert most kábé kezdő irányító lehetett volna, valószínűsíthetően nem is kevés játékidővel. Lehet, ő más, pl valamilyen személyes ok miatt távozott.

Én is azt gondolom, ha lehet, akkor egy relatíve idősebb, tapasztaltabb játékos kellene eme fontos posztra, aki összefogja a fiatalokat. De hogy ki, jó kérdés. Mondjuk nem tudom, milyen lehetőségei vannak a klubnak.

Azt viszont nagyon remélem, hogy a stáb nem lesz annyira - már bocs a kifejezésért - idiótán "jólesszazúgy" magyaros, hogy akár Csíkost, akár Juhászt hosszabbtávon irányítóban szerepeltesse. Megoldanák ugyan a posztot, de van két, potenciálisan nemzetközi klasszis balátlövő üdvöskénk, akiknek kell a tapasztalat a SAJÁT helyükön.

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.08 -1 1 23618

Na ja, nekem is megfordult a fejemben, hogy y szakmai vezetés nem lehet olyan dilettáns, hogy ne gondolt volna erre a problémára: nyilván van rá valamilyen válaszuk, aztán hogy az mennyire lesz életképes, majd az idő eldönti.

Ugyanakkor egy kicsit jogosnak érzem az ezzel kapcsolatos szurkolói aggodalmat. Ha ránézünk az idei keretre, a deklaráltan irányító posztú játékosok rangsora minden bizonnyal a Kuczora, Marincsák, Ballai névsor. Márpedig ők mind a távozók között szerepelnek, helyettük pedig (papíron) mindössze az "irányító/átlövő" kategóriába sorolt Besszer érkezik: ez azért egy szemöldökfelvonást megér. Csíkos Luca nagy tehetség, már most több olyan meccse volt, amikor jelentős mennyiségű gólt termelt, de azért a hibázás még erősen jelen van a játékában, és irányítói erényeket (pl. jó asszisztokat) én nem láttam tőle csillogtatni. Személy szerint inkább Juhászt tudnám elképzelni irányítóban (bár lehet hogy teljesen tévúton járok), mint Lucát, ha már mindenképp kettőjük közül kellene választanom. Meglátjuk.

Előzmény: ZLajos (23617)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.08 -1 3 23617

Olvasva az érkezőkkel kapcsolatos beírásokat, nem lepődnék meg, ha a nem lesz jövőre irányítója Vácnak című agymenés elindítója a kézilabda tudományok hárombetűs Einsteinje nevéhez fűződne.

Hosszabb ideje ismert, a két legnagyobb veszteségünk Kuczora és Helembai. A többi távozó pótlására szerintem megfelelő újakat találtunk, sőt. Ha olvasnák e fórumot a klub illetékes szakemberei, Kirsner, Herbert, NA, most bizonyára a fejükhöz kapnának: hoppá, nem igazoltunk irányítót, pedig a tőlünk hozzáértőbb fórumozók annyi ötlettel szolgálnak. Akár jöhetne egy külföldi rutinos klasszis! Tényleg, vajon nem fordult-e meg Oftedal fejében: hallom, Vácnak szüksége lenne egy kvalifikált irányítóra, esetleg mégse hagyom abba a kézit, megyek Vácra, társadalmi munkásként!

Na jó, menjünk át komolyba! Az idézett három illetékes nem hányta-vetette meg 77x a lehetőségeket, mikor volt rá több hónapjuk? Maradt a kézenfekvő házi megoldás, az irányító poszt örökösét a legkomplexebb játékosunkra, Csíkos Lucára bízzák. Ő annyira irányító, vagy nem irányító, mint Csenge, posztját meg átveszi Juhász Gréta.

Szálljunk le a fellegekből! Mi nem vagyunk Győr, Ferencváros, Debrecen, Magyaróvár, de még a Vitézek sem. (Hallani, hogy Cs. bácsi benyúlt a csikkzsebébe és adott egy olyan összeget, mely kapásból több. mint duplája a Vác évi költségvetésének...) Meggyőződésem, lehetőségeinkhez képest igazolás terén kihoztuk a maximumot. Aztán ez mire lesz elég, az idő választ ad rá.

Hajrá Vác!

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.08 0 1 23616

Valószínűleg igazad van, de tartok tőle, hogy ez vágyálom marad, és abból a keretből kell dolgozni, ami rendelkezésre áll.

Nem tartom kizártnak azt sem, hogy valamelyik átlövőt próbáljuk majd ki irányítóban, ha esetleg Besszer nem válik be: végülis voltak már pozitív példák a történelemben egy ilyen húzásra is. Meglátjuk.

Előzmény: Botond03 (23615)
Botond03 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 23615

Szerintem a legoptimálisabb egy valamivel rutinosabb irányító lenne, akár külföldi... Aki egy picit összefogja ezt a sok fiatal játékost. Egy ilyennek ott lesz a két szélső, de kéne egy ilyen vezér irányítóba is. 

fulees Creative Commons License 2024.02.07 -2 3 23614

"Szabó Nina szerintem sem lenne rossz próbálkozás"

 

Ez egyáltalán nem lenne rossz ötlet! Az X faktor, benne ott van bőséggel, főleg ha le fog majd tisztulni a játéka is.

Nekem az a sejtésem, hogy Nina (bármennyire is fájlalom, mert az egyik kedvencem) de nem fog visszajönni már a Lokiba, főleg úgy, hogy elé igazoltak újra egy irányítót (Tóth Niki) és már a másik is előtte van a rangsorban (Cseri). Jövőre még kölcsönben lesz és utána csendben lelép... Meglepődnék, ha nem így lenne.

Az MTK sem nagyon tűnik jó opciónak eddig nála, mert ott meg egymás elől veszik el sokszor a játékperceket, Johával. Hol az egyik szignifikánsan a kezdő, hol a másik. Ez szerintem egyiknek sem jó így!

Előzmény: AlterEgon77 (23613)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.07 -2 2 23613

Ez teljes ködszurkálás részünkről, és mint ilyen, értelmetlen, ezért abba is fejezem.

Szabó Nina szerintem sem lenne rossz próbálkozás (bár anno Ballai Boriról is azt hittem, nálunk fog befutni), de mivel a Debrecen játékosa, kölcsönben van az MTK-nál, ahhoz hogy Vácra kerüljön, kellene a játékos és a Debrecen beleegyezése is - egyikben sem lehetünk biztosak, ergo még akár az is elképzelhető, hogy próbálkoztunk ugyan a megszerzésével, de valamelyik érintett fél ellenállásán bukott meg a dolog...

Előzmény: Vándor777 (23607)
RnD Creative Commons License 2024.02.07 -3 4 23612

Vagy le lehetett volna igazolni Utasi Lindát, aki egyrészt jó ballövő másrészt kiválóan tud irányítani is. Fehérváron nagyon jó páros kapcsolata volt Varga Emőkével.

 

Persze ő akkor jöhetett volna ha Juhász Gréta nincs.

 

Varga Emília képességeit Móváron nem nagyon mutatta meg. Egyelőre nem lehet tudni mire lebnne ő képes a felnőtt NBI-ben és úgy néz ki erre Gyurka sem nagyon kíváncsi. Szerintem ő nem sokáig lesz Móváron.

Bódog65 Creative Commons License 2024.02.07 0 4 23611

A magyar kézilabda és talán a Győr érdeke is az lenne, ha Farkas Júlia ne padozzon végig újabb szezont!
Győr kölcsön adhatná őt Vácra!

RnD Creative Commons License 2024.02.07 -6 7 23610

Fiatal és jó irányító van elég, pont erre a posztra külföldit hozni nem lenne jó ötlet.

 

Farkas Johanna lett volna a legjobb választás persze, az ő szerződése a szezon végén lejár az MTK-val.

 

Kukely Annáról lemaradt a Vác. Szóba jöhetne Szabó Nina vagy akár Pál Tamara aki ha nem tud feljebb igazolni a Gloria Buzau-ból akár vissza is jöhet Magyarországra. Szó lehetne még Bouti Fruzsiról vagy Román Dorináról (Bcsaba)

 

Még Simon Petrát is el tudnám képzelni egy évig itt kölcsönben, ha a Fradiban nem kap elég játékidőt.

RnD Creative Commons License 2024.02.07 -4 5 23609

Nem is irányított Kuczora jól.

 

A két fiatal ballövőnk meg jobb lenne ha két különböző csapatban lenne, több játékidő, több lehetőség.

Előzmény: bta70 (23608)
bta70 Creative Commons License 2024.02.07 -2 3 23608

"Aki hiányzik: az irányító. Ez egy nagyon fontos poszt"

 

3-4 éve még Kuczorát sem irányítóként képzelték el ("Azért küldtünk be, hogy LŐJ!")

 

"Juhász Gréta leigazolását nem teljesen értem."

 

Nem baj, jövőre újra próbálkozhatsz. Az idő neked dolgozik:PPP

Előzmény: RnD (23601)
Vándor777 Creative Commons License 2024.02.07 -2 1 23607

Lehetne légiós is az az irányító, de a hazai mezőnyben is vannak - Johannán túl is - talán alkalmasak: Szabó Nina, Bató Lili, Zavaczki Boglárka ( Orosháza NB/1b, ettől függetlenül sok NB/1-ben játszó csapatba is beférne), vagy a kiesőktől is elfogadható áron lehetne - később - igazolni.

Előzmény: AlterEgon77 (23604)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.07 0 0 23606

Kukelyt már csak a Magyaróvár tudná "adni", merthogy oda igazolt. Az irányító posztot szerintem a Csíkos-Besszer-Kurucz trió fogja ellátni és ne feledjük, átlövő poszton saját utánpótlásunkból érkezik még a felnőtt keretbe Kacsó Noémi is (aki már igen gyakran látogatja most is a felnőtt csapat edzéseit) Úgyhogy további igazolások terén a roló lehúzva.

Előzmény: AlterEgon77 (23603)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.07 0 2 23605

Kellemes meglepetés, nagyon kellemes meglepetés számomra az érkezők listája (jó, jó, Juhász Gréta érkezéséről rajtam kívül is majd' mindenki tudott, valamint Pálffy Anna is közfelkiáltásra érkezik vissza), Afentaler Sára régi "nagy szerelmem", őt már régen szerettem volna váci színekben látni, beálló poszton érzékeny veszteséget kell pótolnia Varga Emőkének, remélem sikeresen. Pelczéder Orsi visszatérésének is örülök (nem is tudtam, hogy váci férje van), Wald Kírával jól meg fogják oldani a balszélső posztot, jobban, mint a jelenlegi páros. Jut eszembe: Csire Fanninak van még egy éve a szerződéséből, ővele hogy? Esetleg kölcsönbe?

Szóval, csupa remek játékos érkezik, most már "csak" csapattá kell őket kovácsolni, valamint szurkolni, hogy a két sérülés utáni rehabját végző teljes értékű legyen a nyári alapozás idejére.

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 23604

Ami kimaradt: egyáltalán nem tartanám ördögtől valónak akár egy külföldi irányító leigazolását sem. Attól még nem leszünk "zsoldoscsapat" ha 1 azaz egy darab légiósunk lenne. Hiányposztok esetében nem biztos hogy célszerű a dogmatikus "magyar csapatot építünk" megközelítés, az elvekhez való merev ragaszkodás.

Ugyanezen minta kapcsán, azt gondolom hogy egy levezető Arenhart-nak is mindig kell legyen helye a csapatban...:)

Előzmény: AlterEgon77 (23603)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 23603

Gondolkodtam az irányító kérdésen. A nagy kérdés az, hogy ki jöhet, ki jöhetett volna reálisan, olyan aki tényleg erősítést jelent?

Simont, Kukelyt nyilván nem adja a Fradi. Farkas Johát nagyon el tudtam volna képzelni, de neki gondolom érvényes szerződése van, ami nem most jár le (illetve vélhetőleg lenne egy csomó kérője, rajtunk kívül is), így szintén kiesik. Pál, Lakatos és Kajdon vélhetőleg nem véletlenül ment külföldre, nem hinném hogy a közeljövőben visszaigazolnának (pedig ha ők is képben lennének, jelentősen megnőne az esély egy jó kis irányító leigazolásának). Marincsák vélhetőleg menni akart, Ballai nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így ők is kiesnek. Ki maradt?

Személy szerint talán Varga Emíliát tudnám még elképzelni ezen a poszton, de ő meg vélhetőleg Móvárra kötelezte el magát hosszabb időre, így ő sem opció. Őszintén szólva ötletem sincs, hogy kit lehetett volna konkrétan, Besszer helyett/mellett leakasztani...

Előzmény: Vándor777 (23591)
RnD Creative Commons License 2024.02.07 -3 4 23602

"......az igazolásoknak, szerintem a Vác évek óta hírneve alatt játszik, kell, hogy fel legyen rázva az élet"

 

Ehhez kellett volna egy új edző szerintem. De Vácra komoly edzőt nem könnyű szerezni.

Előzmény: Botond03 (23596)
RnD Creative Commons License 2024.02.07 -4 6 23601

Nézzük az új igazolásokat:

 

Afentálernak nagyon örülök és Varga Emőkének is, aki végre újra "képben van". Ő egy egészen szuper beálló, aki a beálló poszt miatt aggódik ne aggódjon.

 

Juhász Gréta leigazolását nem teljesen értem. Két fiatal balátlövőnk van az egész NBI-ben, erre most mindketten ugyanabban a csapatban fognak játszani. Sok értelme ennek nincs, egymástól veszik majd el a levegőt (vagy az egyik inkább jobblövőben lesz majd, annak sem örülnék....)

 

Pelczéder szintén erősítés lesz balszélen. Wald Kíra leigazolásának viszont csak akkor van értelme ha Csire Fanni ősztől már nem lesz.

 

Aki hiányzik: az irányító. Ez egy nagyon fontos poszt, ide kellene még hozni valakit. Besszer nem irányító és nem is átlövő, védekezésben hol jó hol nem jó. Ő egy lutri, pláne két ilyen hosszú rehab után.

 

Egészében véve azért a helyzet jobb mint amire számítani lehetett.

RnD Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 23600

Besszer Borinak szalagszakadása is volt, 2022 szeptemberben. Most ebben a szezonban ezek szerint volt egy újabb térdműtéte.

Előzmény: DeepSpace (23595)
újrabelépő Creative Commons License 2024.02.07 0 2 23599

És még egy nagyon fontos. Igazi balkezes átlövő !!

Előzmény: DIEGO22 (23598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!