Keresés

Részletes keresés

Csbalázs Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2027
Ezért nem Görbe lett a junior VB legjobbja. Egyébként a magyar csapatból szvsz leginkább Lovi érdemelte volna meg az all start. Fari alig lőtt több akciógólt, mint ő.
Előzmény: Llaca (2026)
Llaca Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2026
Ágai szerint ha Fridrikas lett volna a gólkirály, akkor Farit választották volna az All Starba. És ebben igaza is lehet, mert ezekben az "Ennek-Annak A Legjobbja" díjakban azért sportpolitika is van, meg azért legyen minél nagyobb tömeg a díjkiosztáson, meg különben is így igazságos: ő is kap, meg ő is kap.
Előzmény: oldalvonal (2024)
Cuerpo Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2025
Na igen, Fari azért nincs benne, mert "ő ugyis kapott egy dijat". Az viszont undoritó, hogy három dán van benne. Mondjuk ha pl. Franciaországban rendezik, akkor tele lenne franciával???
Előzmény: oldalvonal (2024)
oldalvonal Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2024
Az EB honlapról az ALL Star csapat:

Goalkeeper - Karin MORTENSEN - DEN
Left Wing - Line DAUGAARD - DEN
Left Back - Ausra FRIDRIKAS - AUT
Centre Back - Kristine ANDERSEN - DEN
Line player - Ludmila BODNIEVA - RUS
Right Back - Caroline ROSENBERG - NOR
Right Wing - Stephanie CANO - FRA

Azért az érthetetlen, hogy miért nem Farkas Ágnest választották be az all star csapatba Fridrikas helyett!

Cuerpo Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2023
Az nem megoldás, ha az edzőt rögtön kirugják. Igaz, hogy most egy focipéldát hozok fel: Fergusson több mint 15 éve a MU edzője. Voltak ők sokkal mélyebben is, mégsem váltottak. Ez csak egy hülye magyar szokás, hogy kapásból kivágják az edzőt, ha valami nem jön össze. De ott van még Kemény Dénes, a pólósok is nyertek egy csomo mindent, aztán "bukás" mindenhol. És mégis, senki nem vonja kétségbe, hogy neki nincs helye a medence mellett. Természetesen lehet hibáztatni Mocsait sok lépéséért, de akkor sem varrható csak az ő nyakába az EB. Tehát szerintem MÉG nincs szükség egy új kapitányra. Egyébként idáig egyikőtök sem mondott nevet alternativára...
Előzmény: Lavi (2013)
Llaca Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2022
Még mielőtt teljesen "világ vége" hangulat utalkodna el a DK-n, és a szövetégi kapitány kivégzési módjainak variálásával :-) töltenénk az időt, emlékeztetőül megnéztem, hogy az EB előtti napokban itt a DK-n feltett körkérdésre (742-es hozzászólás), hogy mi a magyar csapat REÁLISAN várható (tehát nem a minimális elvárás, hanem a tippelhető realitás) eredménye az EB-n, milyen válaszok érkeztek.
A válaszok ezek voltak:
3-5
3
1-6
1-4
2-4
1-6
4
4-8
5-6
6
2-5
5-7.
Ennek átlaga: 4,2
Tehát én azt hiszem, hogy - bár a csapat eredménye a reálisan elvártnak az alsó határát súrolja, és azért titkon mindenki bízott abban, hogy túlteljesítik ezeket a terveket - végülis nem értek el rosszabb eredményt, mint ami várható volt, mint amit pl. mi magunk tippeltünk. Ezt azért ne felejtsük el.
turgenyev Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2021
Itt az év vége, ismét lesz világ legjobbja választás.
A lányoknál gondolom alapvetően az EB All Star-csapata jöhet szóba, plusz Fari.
Karin Mortensen - ő potenciális esélyes, a legjobb játékosának választották, EHF-kupát nyert, de a hátránya, hogy kapus, őket pedig ritkán szokták megválasztani erre a címre - az EB kivétel volt.
Staphanie Cano - nem hiszem, hogy bárkinek is eszébe jutna.
Caroline Rosenberg - ő esélyes lehet, bár a döntőn betlizett.
Kristine Andersen - a döntőn szintén semmi, mellette szól viszont az Ikasttal nyert EHF-kupa.
Ljudmila Bodnyeva - a tavalyi formájához képest gyengébb.
Ausra Fridrikas - ő már elnyerte ezt a címet, bár lassan abbahagyja, ezért búcsúképpen esetleg megkaphatja.
Line Daugaard - Cano-hoz hasonló szitu.
Fari - végig kiegyensúlyozott teljesítmény, ráadásul BL-döntőbe vitte a Fradit.

A fentieken túl szóba jöhet még Poltorackaja, bár ő is kicsit hullámzó volt.

Szerintem Mortensen, Fridrikas, K. Andersen, Fari és Poltorackaja jöhet szóba.

msrj Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2020
Mocsai egy külön szám! Természetesen időt kellett volna kérnie az olimpiai döntőn, és az oroszok ellen is, de... A kézis lányok bevallása szerint nem értik, hogy miket hadovál az időkérésnél. Ez a legnagyobb probléma. A Champs klubban mi már összedugtuk a fejünket és kitaláltuk a megoldást, tolmács kell a Mocsai mellé, aki lefordítja emberi nyelvre a taktikáját ( aki ért Mocsaiul, az sürgősen jelentkezzen).

Szvsz, inkább keressünk egy új szöv. kapitányt, aki elmagyarázza a lányoknak, hogy hatgólos vezetésnél hogyan kell taktikusan kinyújtani a támadásunk időtartamát a passzív játék határán belül, ahelyett, hogy nekiállunk kínai figurázni, miközben az ellenfél sorozatban leindít. Az EB-t viszont pont azért nyertük meg, mert gólokkal vezettünk és nyújtottuk a játékot, az ukránok azért nem tudtak egynél több góllal elhúzni, mert kevesebb támadásra volt ezáltal lehetőségük. Plusz állati szerencse volt, hogy Fari az utolsó percben egyenlíteni tudott. Én azt gondolom, hogy a lányok saját hibájukból tanulva megfontoltabb játékukkal állhattak Európa tetejére. Nem kell szégyenkezni a mostani ötödik hely miatt, de elájulni se kell tőle, ebben a csapatban több van. Egy jobb pszihológus szöv. kap. ki is tudná belőlük hozni. Most lehetne váltani, két év alatt egy igazán ütős csapatot kell formálni a keretből, és akkor hazai pályán nincs lehetetlen.

Csbalázs Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2019
Kapusnál nem számít a kor! Aki meg fiatal szóba jöhetne, azok meg nálunk védenek Jelenleg sem Petróczi, sem Herr nem alkalmas még a válogatottságra. Tudom, most jön a kontra: Pasi. Na ő sem! Egyébként meg a kapuban tényleg tök mindegy hány éves az ember. Millió példát lehetne sorolni.Például ott van Sirina! :-)))
Előzmény: endre_d (2017)
endre_d Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2018
Lavi, Tomek már elsorolt néhányat. Hozzátenném még esetleg Kiss Szilárdot. De nem ez a lényeg, ugyanis nem hiszem, hogy nekünk kellene javaslatokat tenni. Arra van az elnökség...

Nem tudom, nagy marhaság lenne-e egy külföldivel próbálkozni? Egy dánra gondoltam :-))

Előzmény: Lavi (2013)
endre_d Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2017
Balázs, szintén a jövő csapatát építve? :-)))
Előzmény: Csbalázs (2015)
Lavi Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2016
Pont ezért mondom. Talán nem is bántanám (annyira), de ezekkel a nyilatkozataival (vagy inkább beszólásaival, magyarázkodásaival) nem tudok mit kezdeni, csak az jut eszembe, ami neked, ha másért nem is, ezekért akkor is mennie kell!
Előzmény: Tomek Asru (2014)
Csbalázs Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2015
Baromi egyszerű. Nincs más! Nem tudsz jobbat mondani! Jelenleg a legjobb "magyar" kapus! A kapusoknál meg tök mindegy az életkor. Érdekes módon a tavalyi vb-n és most az EB-n is kapusaink nyújtották a legkevesebbet. A beállósok kivételével...
Előzmény: endre_d (2008)
Tomek Asru Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2014
"Ezen az EB-n "csak" a nyilatkozatait tudnám feledni..."

Sajnos én nem tudom ezeket a beszólásait feledni. Aki képes így megalázni a saját csapatát, annál - komolyan mondom - nincs rosszabb választás a kapitányi posztra. Szvsz tényleg bárki - Németh A., Kovács P., Zsiga, Köstner, Komáromi, Vura, Konkoly, Róth, Horváth L., Basák stb..., de még a vizilabdás Faragó is jobb választás lenne a kézilabda válogatott élére - csak Mocsaitól szabaduljunk meg. A francba, pedig megfogadtam, hogy tényleg nem irok többet róla.

Előzmény: Lavi (2013)
Lavi Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2013
Endre! Akkor miért nem sorolod a neveket? Vagy ha te nem, akkor más miért nem?
Ennek ellenére abban egyetértek, hogy már az olimpiai döntő után el kellett volna zavarni. Ezen az EB-n "csak" a nyilatkozatait tudnám feledni...
Előzmény: endre_d (2012)
endre_d Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2012
Lavi, mar miert ne tudnank? A baj inkabb az, hogy az MKSZ tulzottan elkotelezte magat a herr professzor mellett, es lehet hogy tul draga lenne a kirugasa. Amit egyebkent az altala elszorakozott olimpiai donto utan meg kellett volna tenni.
Előzmény: Lavi (2010)
Tomek Asru Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2011
"A célkitűzést teljesítettük. Ettől a gárdától nem lehetett
többet elvárni. Akik most a négy között végeztek, messze
kiemelkednek a mezőnyből, de sok munkával a lemaradásunk behozható."

Az EB előtt én bíztam Mocsaiban, de aki ilyet nyilatkozik - annak bármilyen is a szakmai tudása, bármilyenek is az eredményei - annak nincs helye a magyar vállogatott élén. Ez megalázó. A jobb jelőltekért meg csak találomra ki kell nyítni a telefonkönyvet,. Ennél bárki jobb. Ez az utolsó hozzászólásom Mocsairól, mert számomra a legmélyebb bugyrokba ásta magát, innentől nekem minden rossz amit csinál, még az is az lenne ha a válogatottunk Belső Anettal és Farkas Verával állna fel. Tehát vele kapcsolatban szörnyen elfogult vagyok mostantól.

Előzmény: Csbalázs (1992)
Lavi Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2010
Ha Mocsai csak hasonlóképpen gondolkodna, és hasonlóan lenne jó edző, mint Faragó, akkor most az EB-győztes csapatot ajnároznánk, és nem azon menne a "vita", hogy akkor most jó-e az 5. hely vagy sem. Kár, hogy nem ismerek ilyen kvalitású edzőt a kézilabdában. (Ettől még lehet, hogy van akár több is, de eddig itt senki nem tudott alternatívát Mocsai helyett.)
Előzmény: zsanna (2009)
zsanna Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2009
A mai NS-ben ez van Mocsai nyilatkozata végén: "A lebonyolítás miatt egy hiva, egy elvesztett mérkőzés már elég volt, hogy néhány remek csapat ne kerüljön az elődöntőbe."
Kik lehetnek ezek a csapatok? Mert mi ugyen kétszer is kikaptunk, a jugók dettó. A románok? a csehek? vagy a 11. németek? Ezt azért kötve hiszem. Szerintem pont ez a lebonyolítás a lehető legigazságosabb. Az egyenes kiesés jobb lenne? Vagy mi kéne még?

Idézném Faragó Tonó - nekem nagyon tetsző - nyilatkozatát is: "Minden dicsőség a lányoké, de tudom, a játékosok csinálják az edzőt. Öröm számomra, hogy most jó edzőnek számítok." Óriási fej, nem gondoljátok?

endre_d Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2008
Mar az EB elott is az volt a velemenyem, hogy ezzel a csapattal, es foleg ezzel a kapitannyal az 5. hely nagy eredmeny. Mocsai azzal arat, hogy a TV-s "szakerteseit" telerakja idegen szavakkal, es a riporter hasra esik elotte, mert a felet se erti. Mit jelent pl. az magyarul, hogy "konzekvensen vedekezni"??? Tobbszor hallottam idokeresnel. Lehet, hogy a lanyok nem is ertik, mit beszel.
Nem ertem, mit akartok Sirinaval. Egy percig se vitatom, hogy jo kapus, de nem hiszem, hogy egy 30 feletti orosszal kellene a magyar valogatottat erositeni.
Enndru Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2007
Ez az 5.hely nem a világ vége.
Amin érdekes elgondolkodni, mennyire önbizalommal teliek a norvégok és a dánok, látszik rajtuk, hogy sztárolva vannak, és hogy bíznak bennük.Számomra nagyon érdekes volt pl. a döntö vége felé, lehetett még vagy 1 perc, a norvégok -5 re állnak,támadnak, Hammersen lő egy nagy fickát, aztán meg ugy üt a levegőbe,mintha egy olimpiát eldöntő gólt vágott volna.Ezt nem tudom hová tenni.
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2006
...de azé' az az orosz meccs elég durva nüansz volt, nem? :-)
Előzmény: Törölt nick (2005)
oldalvonal Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2004
Az meg hogy a csapat most nem volt nagyon összerakva, hát nyilván egy olimpia évében van csak az hogy a válogatott érdekeit a klubérdekek elé helyezik, egyébként meg mindig ez lesz, hogy összerántanak egy csapatot pár hétre, aztán majd kisül belőle valami. Bárki lenne szöv. kapitány. A szurkoló meg rághatja a körmét hiába!
Egyébként klubcsapatoknál is előfordul, hogy egy csapatot összerakni 2-3 évet is igénybe vesz, pedig nekik ott az év nagyrésze. Lásd Cornexi!

Cuerpo Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2003
Jól van, fél perc alatt ketten is megelőztek...
Cuerpo Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2002
2000
deme1 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2001
No igen a védekezés... csodálkoztam is rajta hogy a mai értékeléseitekben már teljesen hanyagoltátok ezt a témát. Pedig szerintem sokkal nagyobb jelentősége volt mint annak hogy milyenek voltak a beállósok, vagy hogy Görbicz, Németh vagy Mehlmann milyen százalékban értékesítette a helyzeteit - nem mint ha ezek nem számítanának csak hát a támadójátékunk ennek ellenére ( vagy ezzel együtt ) szerintetek is sikeres volt. Abban meg azért minden támadó játékos részt vett - ha nem is egyformán sikeresen, de azért többé kevésbé megfelelő módon. Az igazán kirívó - mindenki látta - a védekezés volt, az viszont annyira hogy nem hogy a dobogós helyekhez nem volt elég de - legalábbis szerintem - jónéhányszor még a nemzetközi szintet sem érte el.
Na most ha el is fogadom azt amit Mocsai mond - miszerint a magyar bajnokságban erre nem fordítanak a klubokban elég figyelmet - azért az EB-n látottnál jobb védekezést lehet látni. Ezért megmagyarázhatlan számomra az ennyire pocsék védekezés...
Előzmény: Dr.W.Gy. (1994)
Iteo_ Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2000
2000
Cuerpo Creative Commons License 2002.12.16 0 0 1999
Aki csinálja az Eurohanball.com oldalát, az nem tud számolni. A magyar csapat statisztikájánál (full team stats) a Turnover (labdaeladás) rovat 104-et mutat, pedig ha összeadjuk a játékosok szerinti lebontást, csak 103 jön ki. Nem mintha nem lenne mind1...
Csbalázs Creative Commons License 2002.12.16 0 0 1998
Pontosan ezt gondolom én is, ezért nem értem, mitől is emelkedik ki az első 4 helyezett?
Előzmény: oldalvonal (1996)
ORMI Creative Commons License 2002.12.16 0 0 1997
a tudnak győzni szöveg szvsz baromság. Mi magyarok is tudunk, számtalanszor bebizonyítottuk ezt, csak amikor nem sikerül, akkor erre praktikusan rá lehet fogni. Azaz ez nem egy belénk kódolt dolog, hanem tanítható, melynek felelőse bizony a szövetségi kapt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!