Keresés

Részletes keresés

Tigriske77 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 3302

Szia!

 

Készült allergia vizsgálat, parlagfű. Szedem a Montelukast, fújom az Alvesco-t 3 hete, de továbbra is fulladok. Elküldtek szív ultrahangra, EKG-re, egy kis szívzörejen kívül nincs bajom. Ettől nem fulladhatok. A tüdőgyógyász csak annyit mondott, hogy szedjem tovább a gyógyszereket. Hát ez nem valami biztató. A belgyógyász pedig annyit mondott biztos az asztma miatt van hőemelkedése....

Úgyhogy most fogalmam sincs mit csináljak. Lehet jobb lesz másik orvost keríteni. Vagy esetleg van valami ötleted?

Előzmény: .ETNA. (3300)
Avokado78 Creative Commons License 2017.11.21 0 0 3301

Sziasztok!

 

Az immunológiai leletemben lévő pozitív eredményekről szeretnék érdeklődni: Citoplazma elleni AT, IIF granulált  pozitív     1:40,  Simaizom elleni AT, IIF  erősen pozitív   1:40, ANCA szűrőteszt, IIF       c=ANCA   pozitív   1:40. A többi eredmény negatív. Pikkelysöröm, gerincsérvem van. Gyulladásos góckeresés során a rossz fogaimat kihúzták, az immunológiai vizsgálat ezután történt. Jelenleg szivárványhártya gyulladással és szürkehályoggal kezelnek. A három pozitív eredmény milyen immunbetegségre utalhat? 

Köszönöm a válaszokat.

.ETNA. Creative Commons License 2017.11.20 0 0 3300

Szia!

 

Egy tüdőgyógyász ritkán "nem vesz észre" egy tüdőgyulladást ... a röntgen kimutatja - gondolom csináltak Neked is tüdőröntgent. RA-s autoimmun beteg vagyok és a szedett/kapott gyógyszik miatt kell félévente tüdőröntgenre mennem és mindig kihangsúlyozza a reumatológusom, hogy ne "sima" tüdőszűrésre, hanem tüdőgondozóba menjek ... (egy épületben vannak egymás mellett), szóval ezek alapján, feltételezem, hogy van különbség szaktudásban, felszereltségben .. vagy tudom is én miben :-)

 

Csináltak Nálad bőrpróbát, hogy mire lehetsz allergiás, s mi váltja ki az alsó légúti allergiát (ha az orvos szerint erről van szó), az asztmatikus tüneteket? Mert ha tényleg allergiás vagy valamire, akkor mindaddig fennáll az asztmatikus tünet, amíg vagy nem zárod ki azt az anyagot (vegyszer, por, penész  stb.), amire allergiás vagy, vagy pedig nem szedsz valamilyen allergia-gyógyszit.

 

Egyébként, életemben egyszer volt tüdőgyulladásom (úgy kb. 13-14 éves koromban), olyan magas lázam volt, hogy alig lehetett levinni, hőemelkedés és tüdőgyulladás (még ha antibiotikummal kezelt is) ritkán jár együtt - szerintem.

Előzmény: Tigriske77 (3298)
CuteRiana Creative Commons License 2017.11.18 0 0 3299

Én is wegeneres vagyok.Nálad milyen tüneteket okoz?

Előzmény: FutárAndi (3289)
Tigriske77 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 3298

Sziasztok!

 

Kb. egy hónapja el kezdtem fulladni. Oda jutottam, hogy már a mozgás is problémát jelentett. A tüdőgyógyász allergiás asztmát állapított meg. Hiába szedtem az antibiotikumot állandó a hőemelkedésem, és gyakorlatilag visszajutottunk oda, ahonnan elindultunk. Azt mondta az orvos, hogy lehet autoimmun betegség, kedden kér rá labort. Az lenne a kérdésem, hogy ez tényleg az? Nem csak egy sima tüdőgyulladás, amit nem vett észre? Van valaki, akinek ilyen panasza van? Megköszönném, ha beszélne róla, mert eléggé megijedtem. 

 

Hajni

.ETNA. Creative Commons License 2017.11.10 0 0 3297

Elírtam, bocsi: western blot teszt , ami komplexebb, vagy valami ilyesmi, mint a "sima" ELISA teszt .

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Western_blot

 

 

.ETNA. Creative Commons License 2017.11.10 0 0 3296

Szia!

 

Igen, létezik olyan, un. szeronegatív állapot, amikor a vérben nem mutathatóak ki - egy sima vérvétellel - eltérések, ezt a nehezebb diagnosztizálni, ilyenkor spec. vérvételt kér az immunológus/reumatológus, ahol az antitesteket is nézik (ezek specifikusak egy-egy autoimmun betegség esetén), esetleg kér röntgent, ha valamilyen reumatikus autoimmun gyanú áll fenn. Na és persze ott van még a dokik több éves tapasztalata, ezek alapján alkot véleményt és állapít majd meg valamilyen diagnózist. A szeropozitív esetekben a szerológiai vizsgálatok eleve már adják a diagnózist (pl. magas reuma faktor érték stb.), bár még ott is van szükség további reumatológiai vizsgálatokra.

 

A Lupus is befigyelhet, de a szemszárazság, véraláfutások stb. kapcsán, nekem a Sjöngren-szindróma is eszembe jutott. PERSZE NEM VAGYOK ORVOS, CSAK LAIKUS BETEG, ÍGY EZ CSAK TALÁLGATÁS !!!! A tüneteid, a Sjöngrenre  is jellemzőek, sajnos előfordul, hogy több, egymásra épülő, vagy hasonló tüneteket produkáló kórság is egyszerre van jelen :-(

 

Ha addig sem akarsz tétlenül ülni, esetleg próbálkozz meg pl. egy westerblot teszt elvégeztetésével, hogy a Lyme-kórt kizárják (szerintem a háziorvos tud ebben segíteni), mert a Lyme-kórt okozó baktérium nagyon rafinált és simán tud megtévesztő, más kórságokra utaló tüneteket produkálni:-)

 

Esetleg vehetsz pl. addig is műkönnyet ... ha kiderül a diagnózis és a szemszárazsággal sajnos ezentúl együtt kell majd élned (persze ez azért javulhat majd, ha kapsz valamilyen kezelést), akkor a  későbbiekben beszerezhetsz spéci "terápiás célú lágy kontaktlencsét" is.

Gyorsan írom, amíg el nem felejtem, hogy a legtöbb autoimmun betegség esetén - ha dolgozol és adózol - adókedvezmény is jár (erről majd később írok, ha érdekel, ill. ha aktuálissá válik).

A doki most vélhetően nézi majd az antitestek jelenlétét is a vérben, egyszóval jó helyen vagy, rá se ránts az ORFI-s doki morgására (sajnos hozzá kell szokni, mindig morognak, mindig van valami bajuk), valóban először a kerületi SZTK reumatológiája szokott felállítani diagnózist ... esetleg megkérdőjelezett, megerősítésre váró diagnózist és ők adnak beutalót az ORFI-ba, vagy az Irgalmasrendibe ... de nem esik le az aranygyűrű az ujjáról, ha most ő állítja fel a diagnózist! Ha későbbiekben, a kezelés indokolja, egyébként is az ORFI-ba kell majd járnod, szóval nehogy már megerőltetésnek vegye, hogy most kivételesen neki kell diagnosztizálni egy beteget és nem "készen kapja" a papírokat, leleteket :-)

 

Tehát, ne izgulj és próbálj megnyugodni (a stressz nagyon nem jó!), a vérvétel eredménye alapján lehet majd valamilyen irányban tovább kutakodni, de lehet, hogy annyira egyértelmű lesz, hogy már azonnal fel is állít egy diagnózist. Az autoimmun betegségek jól karbantarthatóak, a legmodernebb kezelések, szerek, módszerek stb. is rendelkezésre állnak. Talán nem is lesz semmi komoly, csak valami általános immunrendszeri legyengülés stb.

 

A szívzörejjel kapcsolatban kérj az SZTK kardiológiájára beutalót ... csináltass egy szívultrahangot! Szorítok, hogy mielőbb megtudd, hogy mi ez az egész!

 

 

 

 

Előzmény: liliomlany000 (3295)
liliomlany000 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 3295

Sziasztok!

Teljesen új és járatlan vagyok, egyelőre diagnózisom sincs, tekintve, hogy mindenhol lepattintanak kb...
Tavaly ilyenkor kezdődött kb, hogy az aftáim egymást érték a számban, sokszor 3-4-5 is egyszerre, nyirokcsomó is bedurrant, hőemelkedést és olyan "minden szar" közérzetet hozott. Akkor kezdődött egy góckutatással, ahol nem találtak sehol semmit, egy kisebb vesekövet leszámítva. Arra kaptam gyógytea javaslatot, és annyi. Az afták nem múltak, tavaszra kijött a 8 éve tünetmentes ekcémám, vagy legalábbis én azt gondoltam hogy az, hatalmas vörös hámló viszkető foltok voltak a karomon szinte az egész felületén, még éjjel is vakaróztam. mindenféle természetes dologgal, a legdrágább krémekkel is próbálkoztam eredmény nélkül, végül 2 hét szteroidos kezelés után csillapodott bár a helyén még mindig fehér foltos a karom.

Nyáron elkezdtek az ízületeim is fájni, főleg térd és boka, lázzal és rossz közérzettel együtt, szinte az egész nyár úgy telt hogy hol lázas voltam hol nem.

Ősz elején visszamentem a háziorvosomhoz, aki reumás kivizsgálást kért, az orfiba állított ki beutalót, és a lupust emlegette, hogy talán...

Közben, amiket még tapasztaltam, és lehet hogy semmi jelentősége, de az is lehet hogy van, én nem tudom...

A szemem szárad és ég, a lencsét már nem tudom használni, mert fél óra és ki kell szednem, pedig nem váltottam se lencsét, se folyadékot.

Akármimet kicsit is odaverem bárhova, nagy lila folt lesz a helyén legalább egy hétig.

Kezeim lábaim állandóan jég hidegek.

Szívzörejem van, ezzel sosem akartak csinálni semmit.

Egy hónapja levett laborban a vizeletben a fehérje is határérték felett volt, a vér is nagyon sok volt, a határértékhez képest, mégsem akart vele senki semmit csinálni.

Elmentem az Ofriba hétfőn, de az osztályvezető főorvos, még csak a tüneteimet sem hallgatta meg, jobban érdekelte, hogy engem miért ide küldtek a kerületi szakrendelő helyett, és leveteti ő a vért most, és megnézik, de ez semmit nem jelent, mert lehet az negatív a tüneteim ellenére is (amikről nem is kérdezett...) betegség de az akkor így nem fog kiderülni. Szóvalmost várok 3 hetet akkor a semmire igazából?

Valóban val olyan hogy ilyen tünetek mellett negatív egy vérkép?

Köszönöm, ha bárki bármilyen hasznosat tud írni.

.ETNA. Creative Commons License 2017.11.07 0 0 3294

Igazán nincs mit, sajnos én is leginkább csak az internetes és itt a fórumban olvasott információkkal rendelkezem. Reumatoid artritiszem van, így leginkább ezzel kapcsolatban vannak komolyabb ismereteim.

 

Mindenképpen a Ku antitest a legmarkánsabb, három keresztes.

 

Az immunrendszerrel kapcsolatos vizsgálatokról tett fel a fórumon még 2012-ben egy összefoglalót Anita32, neki több autoimmun betegsége is van. Sajnos én is csak ennyit tudok segíteni ebben a kérdésben, belinkelem, amit Anita kigyűjtött.  Szerintem, találgatni felesleges lenne.

Igazából nem tudom, hogy a három keresztes pozitivitás pl. mennyire jelent egyértelműséget stb. Inkább várjuk meg, hogy mit mond a szakorvos.

 

Addig is, talán annyi, hogy az autoimmun betegségek jól karbantarthatóak, próbálj megnyugodni, nem kell izgulni (tudom, mondani könnyű), lehet, hogy a pajzsmirigy betegségeddel van összefüggésben, lehet, hogy újabb vizsgálatot rendel el, hogy biztos legyen a dolgában.

 

Majd látod, hogy abban az összefoglalóban, amit Anita írt, az szerepel, hogy a Ku  antitestek például a polymyositis syndromáiban fordulnak elő, de ez semmit nem jelent, mert egyáltalán nem biztos, hogy erről van szó, pláne, ha amúgy tüneteket nem is produkálsz. A polymyositis a vázizomzat gyulladásos megbetegedése, gyógyszeres terápiával kezelik. De ahogy már írtam is, akár fals eredmény is lehet !!!!

 

Tudod, a gondolatnak teremtő ereje van, szóval ne izgulj, minden rendben lesz, a kedves kis autoimmunokat pedig - bár nem szeretjük - , de ha muszáj választani, akkor ez még mindig a kevésbé rosszak (!) közé tartozik :-)

 

Itt a link:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DRnJ0e-bAiEJ:forum.index.hu/Article/viewArticle%3Fa%3D118670047%26t%3D9055029+&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-b

Előzmény: fülkutya (3293)
fülkutya Creative Commons License 2017.11.03 0 0 3293

Köszönöm, kb.egy éve autoimmun pajzsmirigy betegség ez diagnosztizáltak. Lehet ehhez köze, vagy ez más? A háziorvos nem tájékoztatott, mondván a szakorvost kérdezzem, de addig izgulok.

 

Előzmény: .ETNA. (3292)
.ETNA. Creative Commons License 2017.11.03 0 0 3292

".... antigének (ku stb.) ELLENI IgG antitestek."

 

Kimaradt egy szó, bocsi :-)

Előzmény: .ETNA. (3291)
.ETNA. Creative Commons License 2017.11.03 0 0 3291

Szia!

 

Valamilyen autoimmunbetegséged van, a tesztek azt segítik eldönteni, hogy melyikkel kapcsolatban találhatóak meg a véredben a különböző antigének (ku stb.) IgG antitestek.

 

Ezt használják: "Az antitestek kimutatása segítséget ad az SLE, Sjögren szindróma, CREST-szindróma, Scleroderma,  MCTD, PBC és Myositis valamint más reumás megbetegedések diagnosztizálásához és az átfedést mutató szindrómák azonosításához."

 

Egyszóval most próbálják kideríteni, hogy - mivel sok autoimmunnak hasonló a tünete - Nálad pontosan melyik autoimmunbetegség valószínűsége a legnagyobb, s azután az arra a betegségre előírt protokoll szerint haladnak tovább (pl. röntgen vagy további vérvétel stb.) és végül így tudják meghatározni a szükséges gyógyszeres kezelést.

 

Ezen az oldalon kb. mindent megtalálsz. Természetesen van fals eredmény is, szóval, semmi sem biztos, amíg a diagnózist nem szerepelteti az orvosod az ambuláns lapodon!!!

 

https://centrumlab.hu/vizsgalat/ana-max-panel

Előzmény: fülkutya (3290)
fülkutya Creative Commons License 2017.11.02 0 0 3290

Sziasztok!

 

Friss laboreredmény szerint amiben eltérés van:

anti ds dns: gyengén pozitiv

Smd1:pozitiv+

ku elleni antitest: pozitiv+++

 

Ezek mit jelenthetnek?

FutárAndi Creative Commons License 2017.10.29 0 0 3289

Sziasztok!

Nálam Wegener granulomatozist diagnosztizáltak.

Van köztetek sorstárs? :-)

.ETNA. Creative Commons License 2017.10.17 0 0 3288

Kedves Molly!

Igazán nincs mit, sok mindent nem tudok róla én sem, csak pár cikket olvastam el hirtelenjében, a hozzászólásod kapcsán. Valószínűleg azért nem küldött tovább, mert a tünet (depresszió), illetve a központi idegrendszeri "gabalyodás" ezek szerint nem igényel további vizsgálatot, de hogy nem mondott semmit, vagy nem kell rendszeres kontrollra járnod ... na azon azért csodálkozom, vagy ... hát, nem is, ha a magyar egészségügyre gondolok :-)

 

Urológiai gondok szerintem - logikusan nem következtethető - nem kapcsolódnak, feltéve, hogy a fájdalomérzeten kívül van más tüneted is.

 

Azt gondolom, hogy Neked mindenképpen érdemes lenne valamilyen alternatív vonalat is kipróbálni, Budapesten ilyen pl. az Ormos Intézet, náluk talán lehetne telefonon érdeklődni ... vagy az Ambulancia, amit már lentebb is ajánlott (Dr.Lengyel András) Józsi/"ja nyugi".

 

Ha minden szervi rendellenességet kizártak (tehát nem pl. gerincsérv vagy RA vagy csak simán az IBS miatt van, vagy ilyesmi), tehát csak a fibromyalgia szindróma marad, akkor szokták ajánlani az antidepresszánsokat, a rendszeres mozgást, különféle módszereket (talpmasszázs stb.), gyógytornát.

 

A legfontosabb mégis csak a lelked, a pszichéd "rendbetétele" lenne, egyszóval én először kizárnék minden más lehetőséget (vérvétellel, lyme-teszttel stb.) s ha tényleg csak a fibromyalgia jöhet szóba, akkor rendszeres mozgás, otthoni gyógytorna gyakorlatok mellett, keresnék egy jó pszichológust, hátha feltár valami olyasmit, aminek a megváltoztatása ezt a kórságot is oldaná, vagy segítene a stresszoldásban, szorongás feloldásában, mert lehet, hogy ez a belső szorongás nem is feltétlenül tudatosul benned.

 

Az egy nagyon jó honlap, náluk természetgyógyászati módszerekkel próbálnak segíteni:

http://www.harmonia-centrum.hu/fibromyalgia-szindroma

 

 

 

 

Előzmény: molly76 (3287)
molly76 Creative Commons License 2017.10.16 0 0 3287

Kedves ETNA!

Nagyon szépen köszönöm a választ és a felvilágosítást.Nem mondom,hogy teljesen megnyugodtam....Tényleg ráparázok,befeszülök erre a betegségre.Előre is bocsánat,ha hülyeséget kérdezek.Szóval szerinted miért nem küldött tovább egyik neurológus sem további vizsgálatra?Menjek el egy negyedikhez is?Semmi különös vizsgálatot nem csináltak,csak azok a reflex meg mutogatós mozdulatok?

Akkor ez nem is gyógyítható?Ezentúl mindig fájni fog,ha nem tudom kilazítani magam?

Pszichénél is voltam már,mert az alvás sem megy.Mondjuk a munkahely váltáson gondolkodtam már,csak most nem zsákutca van ez ügyben,mivel viszonylag régóta itt vagyok (9 éve) és könnyen jövök-megyek vizsgálatokra-kezelésekre.Egy új helyen ezt nem tehetném meg.A magánéletem most próbálom helyre rakni,mert szörnyű zűrős időszak volt.Úgyhogy köszönöm,mert mindenképp úgy van,ahogy mondod :)

Szerdán megyek urológushoz is,mert úgy sem érzem magam rendben.Ezzel is összefüggésben lehet szerinted?  

Előzmény: .ETNA. (3285)
.ETNA. Creative Commons License 2017.10.16 0 0 3286

"...és alapvetően valóban mindegyik neurológiai, idegrendszeri probléma...." - mármint mindegyik ALAPJA a neurológiai, idegrendszeri betegséged.

Előzmény: .ETNA. (3285)
.ETNA. Creative Commons License 2017.10.16 0 0 3285

Szia!

Nem olyan rossz a neten rákeresni a diagnózisra, a házipatika oldalát ajánlom, ott elég korrekt tájékoztatás van.

"A fibromyalgia nagyon összetett és rejtélyes betegség, melyet gyakran a szakemberek sem ismernek fel, gyakran félrediagnosztizálnak, összekevernek más tünetegyüttesekkel. A szakemberek szerint a fibromyalgia elsősorban a központi idegrendszert érintő probléma, melyben afájdalomérzékelésében és feldolgozásában zavarok alakulnak ki, de azt nem lehet pontosan tudni, hogy mitől."

 

A depresszió, az irritábilis bél szindróma (esetleg petefészek ciszta vagy bőrgyógyászati betegségek) és az extrém fájdalomérzékenység MIND-MIND a betegség TÜNETEI közé tartoznak. Vagyis nem százféle betegséged van, hanem egy, amelynek számtalan tünete lehet és alapvetően valóban mindegyik neurológiai, idegrendszeri probléma.

 

Gyakran jelentkezik autoimmun betegeknél (leggyakrabban a lupusszal, vagy reumatoid artritisszel diagnosztizált betegeknél). Ha viszont az említett autoimmun betegségek egyikében sem szenvedsz, akkor a fibromyalgia önmagában jelentkező betegség Nálad.

 

Ha ezt tényleg a stressz okozza, akkor érdemes a gyógytornán kívül valamilyen relaxációs tanfolyamra járnod, vagy jógázni, tai-chizni, ezek nyugtatják az idegeket, szedhetsz valamilyen növényi alapú nyugtató (gyógyteák stb.), próbálj sokat pihenni és nem ráfeszülni erre a kórságra :-) Ezt mondani könnyű, de ha valamid fáj, ráadásul huzamosabb időn keresztül, akkor elég nehéz nyugodtnak maradni. Esetleg válts munkahelyet ... vagy tényleg menj el pszichológushoz, hátha kiderül, hogy mi lehet a kiváltó ok, mi a szorongásod oka (párkapcsolat, vizsgák, valamilyen átélt trauma stb.).

 

Olvasd el, hogy miről is van szó, legyél tisztába a betegségeddel, de aztán nem kell ezerrel a netet bújni (helyes, hogy nem teszed, de azért az alapokat ismerd meg, erre a tájékoztatásra nem mindig van ideje a szakrendelésen a dokinak). Neurológus-reumatológus-gyógytornász-pszichológus ... ha minden mást kizártak és valóban a fibromyalgia (reumás kötőszöveti és izomfájdalom, melynek eredete tisztázatlan) az ok, akkor kövesd a tanácsokat és LAZÍTS, próbálj pozitív maradni, végezz olyan tevékenységeket, amelyek örömet okoznak, pihenj stb.

 

https://vitalitasportal.com/panaszok-es-kezelesuk/az-izomfajdalmak-kezelese-fibromyalgia/

http://www.vital.hu/fibromyalgia_mark

 

 

Előzmény: molly76 (3283)
ja nyugi Creative Commons License 2017.10.14 0 0 3284

www.google.hu/search?rlz=1C1GKLA_enHU657HU658&q=Ritka+betegségek+klinikája&spell=1&sa=

 

A telefonszámot, már lejebb megadtam, Lengyel dokor Úr!

Üdv:

Józsi

Előzmény: molly76 (3283)
molly76 Creative Commons License 2017.10.14 0 0 3283

Szia!Eddig 3 neurológusnál voltam,ezért félek és nem értem az egészet!Mindegyik "rendben" talált,nem küldött tovább.Tényleg rám húzták,hogy pszichés...Mit csináljak?Menjek el negyedik neurológushoz is?Ne haragudj a "buta" kérdésért,de tanácstalan vagyok és kezdek belefáradni.Senki nem hisz nekem lassan a párkapcsolatom is rámegy.Köszönöm válaszodat!

Előzmény: sneeblejack (3282)
sneeblejack Creative Commons License 2017.10.14 0 0 3282

szia !  Én annyit tudok az említett betegségről,hogy a központi idegrendszert érintő probléma. Nehezen diagnosztizálható betegség.  A fájdalom érzékelésben alakulnak ki zavarok. Pszichoszomatikus tünetként is aposztrofálják ezt a betegséget,mit sok esetben lelki zavarok is kiválthatják.  Javaslom,hogy fordulj neurológus szakemberhez !!

Előzmény: molly76 (3277)
ja nyugi Creative Commons License 2017.10.13 0 0 3281

Szia!

 

Nekem az ulrahangos kezelés, már másodszor okozott csont dudort.

Elsőre az üllőcsonton 2013. ban 1.5 évután jutottam el addig, hogy csináltak egy CT vizsgálatot, és leírták a dudor elmúlt, egyenetlen csontfelület, nem rák.

 

A vállamon 2015.-ben  jelentkezett a gond, előtte fahasogatásnál, nagyon fájt, de múszáj voltam elvégezni. 2016. gyógytorna stb. teljes kimélet. 2017. teljes kimélet, teljes fizikai passzívitás.

Július elején, már a teljes leálláshoz közeli állapot. Három napos környezet változás után kezdtem talpraállni. Mint utólag kiderült izom letapadások voltak a paszív életmódtól, annyira, hogy a mellkassi légzésem 30 %-os lett, ezt pótolta, a hasi légzésem, mivel az oxigém elláttásom 98% -os volt. Az ultrahang kezelést követően a jobb vállamban egy csont dudor keletkezett, ezt megmutatva változott az orvos hozzáállása.

Üdv:

Józsi  

Előzmény: molly76 (3280)
molly76 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 3280

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Neked,akkor azért sikerült rendes orvost találnod!A mai világban nagy kincs!Én ma voltam másodszor ultrahangos kezelésen,tegnap gyógytorna,holnap masszázs.Erről is megoszlanak a vélemények,hogy ugye nem lesz sok egyszerre?Illetve nem baj,ha fáj a kezelés után jobban,de múljon már el a fenébe!Nálam azt mondják (ma is voltam orvosnál,most gasztrósnál,mert már ennyi sem tudok....bél gondjaim is vannak) ,hogy teljesen a stressz okozza,bármilyen...befeszültek az izmok.Most pszichéhez küldtek el antidepiért már.Szóval,csak ennyire gondolnak nehéz esetnek,pedig esküszöm soha nem voltam hipo és orvoshoz járó,igaz ilyen hosszan tartó fájdalmam sem volt soha.Neked elmúlt?Mennyi idő múlva kb.? Nem tudom,hogy miért nincs ott az e-mail címem,majd megnézem,de leírom ide : gyongyver76@freemail.hu  Erre küld el légyszi a gyógyszer nevét!Megnézem azt a Központot is,amit átküldtél!Várom válaszod!Szép estét!

Előzmény: ja nyugi (3279)
ja nyugi Creative Commons License 2017.10.12 0 0 3279

Ez lemaradt:

Leukodystrophia Ambulancia (Központi Idegrendszeri Fehérállomány Károsodások Ambulanciája) Dr. Lengyel András

Időpont-egyeztetés a rendelésre a 210-0330/51190 melléken lehetséges.

 

Egyébként én nem voltam, még náluk!

Előzmény: molly76 (3277)
ja nyugi Creative Commons License 2017.10.12 0 0 3278

Szia!

 

Talán ök ajánlanak valakit, vagy kezelésbe vesznek.

Nekem is hasonló tünteim voltak, vannak. Gyógytorna, fizikó terápia, gyógyszer.

Amikor harmadszorra mentem vissza a reuma orvoshoz úgyan olyan panszokkal fel írt egy olyan gyógyszert, ami nekem segitett. Olyan megjegyzés van a diagnózison, Idésem: " KEZELÉSÉNEK BEFEJEZEDŐSÉIG ELŐZETES BEJELNTKEZÉS NÉLKÜL FOGADOM!" Ha nincs fenn az email címed, nem tudok közvetlen üzenetet küldeni neked. Gyógyszer nevét meg nem irhatom le a fórumon. Egyébként elsőre artrozis volt a diagnózis.

 

Üdv:

Józsi

Előzmény: molly76 (3277)
molly76 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 3277

SOS segítsetek Kedves Fórumozók!

Kb. 2 hónapja küzdök iszonyatos izom-ízület,nem is tudom,hogy milyen fájdalommal?!A lapocka tájékról sugárzik ki,nagyon éles-szúró-hasogató fájdalommal!Sürgősségin kezdtem anno 2 hónapja,azóta voltam 9-10 orvosnál!Egy reumatológus írt rá konkrétumot most legelőször a papíromra és meg vagyok ijedve,FIBROMYALGIA  .Ez autoimmun betegség?Lehet gyógyítani?  Próbálok netről informálódni,de jobban megijedek tőle.Tiszta "gyagyásnak" néz mindenki!Lassan a párom is elveszítem,mert nem érti,hogy nekem minden nap fáj.Könyörgöm!Segítsetek!Milyen orvoshoz forduljak még?Immunológus vagy kicsoda?Nem irányít tovább senki,magam próbálkozok....  Előre is KÖSZÖNÖM a segítséget!

.ETNA. Creative Commons License 2017.09.15 0 0 3276

Igazán nincs mit, örülök, hogy gond nélkül meggyógyultál! :-)  Igen, az orvostól tanácsot kérni szerintem is hasznos lenne.

 

Az én háziorvosom már tudja, hogy mit írhat fel, így én különösebben nem jegyzem, szerencsére igen ritkán vagyok beteg :-) Persze azért mindig elmondom neki, hogy ugye emlékszik rá, hogy biol.terápiás vagyok :-)

 

Általában a májban lebomló gyógyszikat nem preferálják az orvosok a Trexanosoknál, de ahogy írtam is, ezek többségén rajta van, hogy metotrexattal együtt nem szedhető.

 

Azért némelyik gyógynövénynél sem árt az óvatosság, főleg, ha nagyobb adagban kell a Trexant szednie valakinek. Vannak bizonyos gyógynövények és gyümölcsök (pl. a grapefruit), ami módosítja (vagy nagy eséllyel módosíthatja) a gyógyszerek hatását.

Előzmény: gjulija (3275)
gjulija Creative Commons License 2017.09.12 0 0 3275

Köszönöm a tanácsokat! Nem volt olyan vészes a megfázás, mézes teával elég volt kúrálni, úgyhogy végül bevettem a Trexant, és nem lett tőle rosszabb. Azért megkérdezem majd az orvosomat még az influenzaszezon előtt, hogy ilyen esetekben mi a teendő.

Előzmény: .ETNA. (3274)
.ETNA. Creative Commons License 2017.09.04 0 0 3274

Szia! Sajna nem emlékszem, hogy volt-e nálam ilyen szitu, de a Trexan betegtájékoztatójában szerepel, hogy ha más gyógyszert szedsz, arról az orvosodat mindenképpen értesíteni kell. Szerintem, egy háziorvos is el tudja dönteni (meg tudja nézni a számítógépében), hogy mi az, amit egy "Trexanos"-nak felírhat és mit nem.

 

Az a FONTOS (!!!), hogy mielőtt bármilyen gyógyszert/recept nélkül kapható készítményt (aszpirin stb.) megvásárolsz, MINDENKÉPPEN olvasd el a betegtájékoztatóját, sok gyógyszinál kimondottan említik, hogy Trexannal együtt nem szedhető!! Pl. azért, mert ketten együtt már extrán megterhelik a májad stb., stb.

 

Szerintem - ha megoldható - egy lázzal nem járó megfázásnál maradj a hagyományos, népi gyógymódnál: fokhagyma, mézes tea egy bödönnel, citrom, orrcsepp stb., ülőfürdőt (ízületek miatt) nem ajánlanám jó szívvel :-)

 

Lázra - mivel Algopyrin allergiám van - én Rubofent vettem be anno. A Trexant úgy rémlik (de nem 100 % !!!!!!), hogy szedtem, de a biológiai terápia kapcsán például pontosan tudom, hogy ezer százalék, hogy nem adható, ha valaki beteg.

 

Előzmény: gjulija (3273)
gjulija Creative Commons License 2017.09.01 0 0 3273

Sziasztok! Ha meg vagyok fázva, bevehetem azért a Trexant? Még csak nem régóta szedem, nincs tapasztalatom, az orvosom meg nem elérhető.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!