Keresés

Részletes keresés

Schafranek Creative Commons License 2005.11.15 0 0 312

Hello mindenkinek!!

Lehet, hogy én vagyok az értetlen de légyszives világosítsatok már fel arról, hogy hol? mikor? melyik adó adja le? milyen vb?...stb köszi

 

zinaida Creative Commons License 2005.11.15 0 0 311
Szia !

Hát igen..
És sajnos torna ügyben se nagyon tájékozodtam, nem igen tudok az ujakról...
Mindenestre nem értem, énsem most milyen vb-é lesz, mert írták az ujságban, hogy a magyarok nem indulnak csapatban ha pedig lesz csapatverseny akkor az nem szer világbajnokság nem ?
Aztán könnyen elképzelhető, hogy keverem a dolgokat de nagyon.
Viszont ugy láttam az Eurosport fogja majd közvetíteni a döntöket !
Ez jó hír, ritkán van torna az eurosporton :-(
Szerintem Ponor világbajnok lehet gerendán, tényleg Jejova benne van az orosz csapatba? (mert ha igen akkor én neki drukolok gerendán :-))
Előzmény: eremia (310)
eremia Creative Commons License 2005.11.15 0 0 310

Szia Zinaida!! Régen jártál már itt!!

Én egyetértek veled abban,hogy a női szakág el van hanyagolva,viszont  a fiúk tényleg egyre jobbak!! És nemzetközi szintűek a gyakorlataik is ,és a felkészültségük is jó szerintem mind fizikailag,mind lelkileg!!!

És ez nagyon fontos!

Kiváncsi vagyok a Vb-re már nagyon!! Ugyan Catalina Ponor világbajnok lesz-e gerendán??? Nagyon drukkolok neki :-))

Egyébként akkor ez most csak szer-világbajnokság lesz??

Ha már magyar torna rajongó annyira nem lehetek így leszek román torna rajongó :-))) Ezért is vagyok nagyon szomorú,hogy a tavalyi olimpiai csapatból csupán Ponor indul, a többiek pedig nem!! Szívesen láttam volna őket még!!

Kiváncsi vagyok az oroszokra,ukránokra is! Lesznek-e új nevek náluk??  

zinaida Creative Commons License 2005.11.15 0 0 309
Sajnos én ugy gondolom a magyar női tornának nem elég, hogy vannak feltörekvő tehetségek.
Nekem az az érzésem, jönnek a lányok itthon bizonyitanak eljutnak egy két nagy világversenyre majd eltűnnek..
Nem igazán érnek, be, szerintem nem elég felkészültek ( nem az ő hibájukból..)
Én tavaly voltam az a országoson és hihetetlen mennyire messze vannak a lányok a nemzetközi szintől.
Bocs mert ilyeneket irok ezzel biztos megsértek egy két embert de szerintem nagyon elvan hanyagolva a női szakág itthon.
Szerencsére a fiuk egyre jobbak, nemzetközi versenyeken is helyt állnak.
Énis nagyon várom a vb-t !!!

Előzmény: KisKirály (307)
eremia Creative Commons License 2005.11.13 0 0 308

Szia KisKirály!!

Köszi az infókat! Most veszem csak észre,hogy magyar tornában mennyire nem vagyok képben :-((( 

Viszont biztatóan hangzanak,hogy a fiatal tornásznőink tehetségesek és ügyesek... Reméljük az évek során még jobbak lesznek és kitartanak!!!!!!

Szóval szer világbajnokság lesz csak a jövőheti?? Én azt hittem összetett meg csapatverseny is lesz, de akkor nem!! Már úgy várom,remélem azért sokat leadnak belőle a tv-k!! 

Eremia

KisKirály Creative Commons License 2005.11.12 0 0 307

Sziasztok!

 

Üdvözlet minded Újnak, és Réginek... Szégyenletesen régen jártam erre, de mentségemre legyen mondva, hogy a tornától nem távolódtam el, sőt, ma is kint voltam a Matolay Elek tornaversenyen... (meg az összes többi őszi versenyen is).

Az pedig, hogy nem jártam itt korábban azért is szégyenletes, mert én tudtam volna segíteni, információkat adni a szombathelyi versennyel kapcsolatban.

Az, hogy egy 13 éves leányzó (Böczögő Dorina) nyerte meg, két dolgot jelent... illetve egy kicsit többet...

szóval a debreceni EB után Szarka Kriszta és Simon Ági abbahagyta, pedig ők voltak a két rangidős, majdnem nemzetközi szinten lévő versenyzőnk. A most feltörekvők pedig nagyon fiatalak, legtöbbjük még a 18-at sem töltötte be. Farkas Ildikó, aki általában favoritnak számít a magyar mezőnyben (ha jól emlékszem) négyszer (de legalább háromszor) esett le a gerendáról, mert egy új leugrást először csiált (rundell-dupla bicskaszaltó), így nem tudott odakoncentrálni a gyakorlat többi elemére. Ma is ezt csinálta a Matolayn, ma már csak egyszer esett le, a közvetlenül előtte lévő elemből (előreszaltó). A másik, szintén nagyon jó tornászunk, Gombás Laura, aki jelenleg az egyik legelegánsabb, és legszebben dolgozó tornászunk szintén nagyon fiatal még, és anyagerősségben fejlődnie kell, de nagyon jó úton halad. Böczögő Dorina pedig egy nagyon tehetséges, jó adottságokkal rendelkező tornász, akinek nem akarom érdemeit azzal kisebbíteni, hogy azt monom, aznap jól jött ki neki a lépés. (sajnos a mai bizonytalan magyar tornában ez is sokat számít)

 

A szerVB-vel kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy Tündének, ha elbírja a ránehezedő súlyt van esélye a 16-ba kerülére, de én már kicsit pesszimistán állok a témához, mert eddig minded magyar tornásznőről az derült ki, hogy nem bírják igazán a nyomást a téthelyzetekben.

Persze drukkolok nki, hiszen minden kis sikerrel a magyar tornát lendíthetnénk kicsit jobb helyzetbe, ami valljuk be, nagyon ráfér...

 

A különböző eredmények, versenykiírások és néhány féykép megtekintéséhez pedig a következőt ajánlom:

www.tornasport.hu

eremia Creative Commons License 2005.11.11 0 0 306
Persze én sem a dobogóközeli eredményekre gondoltam,hanem azért jó lenne ha a Tünde talajon benne lenne az első 16-ban! Viszont a Berki Krisztiánnak szerintem simán van esélye lovon döntőbe kerülni..Meg a Robinak is!!!! Na de majd meglátjuk! Már nagyon várom...EB óta nem is láttam tornát!!!!!! :-((
klongold Creative Commons License 2005.11.11 0 0 305
Légyszi tájékoztassatok az eredményekről mert mostanában nem vagyok képben!!!
klongold Creative Commons License 2005.11.11 0 0 304
Tünde esélyei a vb-n? Szerintem nem fog dobogóközeli helyezést elérni, ezzel azt akarom mondai , hogy nem lesz benne az első 5-ben ugyanis magyarországon nincs olyan női tornász aki simán fel tudná venni a versenyt a nagyokkal (ezt a véleményemet a debreceni eb-re alapzom). De azért reméljük, hogy minél jobb eredményt fognak tornászaink elérni, és mindenki szurkoljon nekik!
eremia Creative Commons License 2005.11.10 0 0 303

Sziasztok! Olvastam az újságban,hogy az összetett versenyt egy 13 éves lány nyerte meg! Hogyhogy indulhat ilyen fiatalon a felnőttek között??? Mindenesetre gratula neki!!!

Szerintetek mennyi esélye van a Péntek Tündének a vb-n?? Olvastam,hogy csak talajon indul! Remélem a következő vb-re már igazán ki tud állítani Magyarország egy csapatot! A fiúknál azért jobb a helyzet!!

klongold Creative Commons License 2005.11.10 0 0 302
Köszönöm eremia a szíves fogadtatást. :-)
eremia Creative Commons License 2005.11.09 0 0 301
Szia Klongold!! Üdv a topikban!! :-)))))))))))))))
klongold Creative Commons License 2005.11.09 0 0 300
Sziasztok!Még új vagyok itt, 8 évig versenyszerűen tornáztam Debrecenben. Voltam jópár versenyen Debiben és az ország más területein, és még mindíg imádom a szertornát!!!!!!!!!!!!!
Schafranek Creative Commons License 2005.11.08 0 0 299
klongold Creative Commons License 2005.11.08 0 0 298

Helló mindenkinek!

A szombathelyi versenyről képek találhatók a http://www.tornasport.hu/motesz/kepek/tornakepek.htm-n

nickol Creative Commons License 2005.11.06 0 0 297

Szia Eremia!

 

Ez az én bajom:-( Soha semmit nem mondanak, vagy legalábbis nagyon ritkán. De remélem lesz majd valami hír erről a három napról.

Előzmény: eremia (296)
eremia Creative Commons License 2005.11.06 0 0 296

Szia Nickol!!

A szombathelyi versenyről én sem hallottam semmit, a tv-k meg nem adják le soha!! De még a nagy nemzetközi versenyeket is ritkán!!!! :-((

nickol Creative Commons License 2005.11.05 0 0 295

Sziasztok!

 

Tud valaki valamit a szombathelyi versenyről? Csak nem sikerült lejutnom:(((

Vagy van valami hely, ahol hallani vagy látni lehet az egészből valamit?

 

 

nickol Creative Commons License 2005.10.27 0 0 294

Sokáig én sem néztem semmit, de nagyon hiányzott.

Egyébként még mindíg sportolok, soha nem tudnám abbahagyni teljesen a mozgást.

Versenyre meg vittek volna, beválogattak, csak éppen a bokámat kellett volna elotte muteni a térdemmel egyetemben. Miután gyerek voltam még , így sajnos nem én dontottem el, hogy akkor most én ezt vállalom, vagy sem hanem anyuék. Nagyon korán kezdtem (3 éves voltam azt hiszem) és 11-12 évesen kellett abbahagynom. Még volt egy utolsó próblkozás az Újpestben, de nem bírtam. Egyébként csak a háziversenyeket csináltam végig. De nem tudok rajta változtatni, csak elfogadni és most újra tanulni amit lehet. :) És most ezt teszem, mert baromira hiányik.

 

Előzmény: zinaida (293)
zinaida Creative Commons License 2005.10.26 0 0 293
Ismertem egy lányt aki nagyon sokáig tornázot és utánna ugy megutálta, hogy még versenyeket se néz..
Ez olyan szőrnyű én ugy gondolom a legtöbb sportágban miuttán valaki abbahagyja azért amatőr szinten még edz, vagy ott marad a sportágon belül, de legalább érdeklődik..
Hogyhogy nem vittek versenyre ? Ez fura én tavaly voltam a csapat országoson, hát szerintem ha te 9 évig tornáztál simán befértél volna a legtöbb csapatba. Vagy valami nagy egyesületbe tornáztál ?
Ez elég szomorú, 9 évig gyakorolni küzdeni annélkül, hogy bízonyíthas.. De azért kisebb megyei városi versenyeken voltál nem ?
Előzmény: nickol (292)
nickol Creative Commons License 2005.10.26 0 0 292

Eremia, sajnos már nagyon kiestem ebbol a kozegbol, úgyhogy nem nagyon kovettem semmit ami a tornával kapcsolatos volt. Ez talán abból is adódott, hogy nem indulhattam versenyen (ezt talán már írtam) és miután ez nekem "világfájdalma" lett, így inkább kimaradtam minden olyan dologból, ami a tornához kotodott. Most próbálok valamit bepótólni, amit eddig hulye fejjel kihagytam. Szóval most csak tájékozódok a "nagyok" kozott :)) (Nekem már csak nagyok maradnak a tornászok:)) )

Nickol

eremia Creative Commons License 2005.10.26 0 0 291

Sajnos mostanában ez a topik is nagyon áll!! De talán majd a novemberi vb alatt újra beindul!!

Nickol neked ki a kedvenc tornászod? Gondolom figyelemmel szoktad követni a versenyeket!!

Eremia

nickol Creative Commons License 2005.10.26 0 0 290

Szia Eremia:)

Sajnos már nem tornázok, bár bármit megtennék, hogy újra tudjam csinálni! Egyébként a Spariban tornáztam, még a Sinkó Andiékkal.Jó rég volt. Nagyon korán kezdtem és korán is kellett abbahagynom a bokám miatt:( Orok szívfájdalom lesz, hogy nem indulhattam versenyen. De ez már csak torténelem:)

És most baromi (bocsánat) boldog vagyok, hogy végre találtam egy ilyen helyet, ahol

vannak tornászok, vagy legalábbis tornát szereto emberek:))

 

Előzmény: eremia (287)
nickol Creative Commons License 2005.10.26 0 0 289

Sziasztok:)

Sajna én is csak ennyire jutottam, de csak megtaláljuk....mármint ha jon még valaki!

Tényleg jon valaki? Azért nagyon koszi a segítséget!!

emgergo Creative Commons License 2005.10.25 0 0 288

Sziasztok a "szomszédból" (ritmikus gimnasztika-topik)!

 

A szombathelyi verseny elvileg felnőtt ffi és női CSB, nov. 4-én 16:00-kor kezdődik.

 

Ennél többet én sem tudtam kihámozni.

eremia Creative Commons License 2005.10.25 0 0 287

Szia Nickol!!!!!

Üdv a topikban!!!!! Hol tornázol? Vagy tornáztál????

Segítenék én is szívesen de sajnos erről a szombathelyi versenyről még nem is hallottam! Magyar bajnokság? Vagy mi is ez pontosan???

Tényleg most jut nekem eszembe,hogy nemzetközileg nagyon képben vagyok,főleg a román tornában, de pl. még azt sem tudom  itthon kik a magyar bajnokok mikor van Magyarországon bajnokság!! Örülnék ha valaki ezt le tudná nekem írni!!!!

Figyelemmel követte valaki a múlt heti világkupát???

Gratula Gál Robinak a két bronzhoz és Catalina Ponornak a gerenda aranyhoz. De én azt furcsállottam,hogy az olimpiai bajnok Monica Rosu még csak be sem jutott az ugrás fináléba!! :-((

Kár,hogy a tv-k ezeket a versenyeket sosam adják le!

Na sziasztok!!!!!!!!!

nickol Creative Commons License 2005.10.25 0 0 286

Sziasztok!

Teljesen új vagyok, de hihetetlen "tornaorult":) Bár sajna versenyen nem indultam, azért 9 évet lehúztam. Elszomorít, hogy mennyire félreteszik ezt az ágat. De most nem is emiatt írok, hanem a novemberi szombathelyi verseny miatt. Tudna nekem valaki segíteni, hogy pontosan hol is lesz ez? Mert neten még sehol nem találtam (persze lehet, hogy csak én vagyok béna)! Nagyon koszi a segítséget:)

 

eremia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 285

Sziasztok!! Ryuujin üdv a topikban!!

Nagyon régen írtunk már,ezért úgy gondoltam kicsit felfrissítem ezt a topikot!! Jövő hónapban VILÁGBAJNOKSÁG!! Én már nagyon kiváncsian várom! Főleg talán a csapatversenyt,kiváncsi vagyok pl az oroszok,románok milyen csapatot tudnak kiállítani idén!!

Ryuujin én sajnos nem tudok neked segíteni,mert nem pesti vagyok,de remélem már találtál valami torna edzést!!

Amúgy kivel mi a helyzet? Remélem mindenki jól van :-)))

Írjatok!!!EREMIA

 

ryuujin Creative Commons License 2005.09.07 0 0 284
Hello!

Én szertornásztam pár évig gimi alatt, és most újre neki szeretnék állni. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e mondani valami olyan helyet, ahol megtűrnek külsősként? Nem akarok versenyezni, csak a magam szórakoztatására csinálnám. Meg persze testformálásnak sem utolsó a dolog. :) Jó lenne vagy a XV. kerületben (vagy környékén), vagy pedig a BME közelében. Nekem szimpatikus lenne valamilyen gimnáziumi torna edzés is, ha tudtok ilyenről. Talán nem vagyok még hozzá olyan öreg a magam 20 évével. :D
Köszi előre is,

ryu
KisKirály Creative Commons License 2005.08.10 0 0 283
Hát igen. Jó volt, csak kicsit túl hosszú. A vége felé már nagyon honvágyam volt. De el kell ismernem, hogy szakmailag, meg nyelvileg is hasznos volt.
Előzmény: eremia (282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!