Keresés

Részletes keresés

Nikke Creative Commons License 2023.09.09 0 1 64995

A beszámolóm előtt megkérdezem, hátha valaki tudja, hogy honnan a csudában tudják az emberek több órával a becheckolás előtt a pult számát???? Charter, nincs online bejelentkezés.

Több mint 2 órával előbb kint voltunk, ahogy kiírták a check-int, rögtön odamentünk, ahol már legalább 80 ember állt sorban! Honnan tudhatták, hogy ott kell várni?

Én egész évben néztem, hogy mikor teszi közzé a bud.hu, legkorábban 2 óra 10 perccel korábban jelent meg és szinte mindig máshol lehetett bejelentkezni. Az egész gép az Orex /Annex chartere volt, a megkapott dokumentumokon ilyen adat nem szerepelt (repjegy nem is volt), nem hiszem, hogy mások mást kaptak volna. Csak kíváncsiságként, de nagyon szeretném tudni, ha bárkinek van ötlete, kérem ne tartsa magában. :)

 

Akkor a beszámolóm kicsit bő lére eresztve, de úgyis kevés úti élmény közzététel szerepel mostanában, talán nem veszitek rossz néven:

 

Alva Donna Beach Resort Komfort Side (lesz: Hotel Dobedan > már így szerepel a hotel bejáratán, ez egyébként a parti éttermük neve is).

2023.08.26 -  2023.09.02. OREX Travel

Rep.járat: MAVI GÖK (Annex Tours saját charter)

 

Kalandos volt a foglalásunk, még márciusban jelentkeztünk, ugyanis volt egy olyan akció, ha bizonyos időpontig foglalunk, akkor 30 nappal az utazás előtt térítésmentesen lemondható, vagy átfoglalható (persze nem igaz a térítésmentesség, mert a stornó biztosítás díját visszatartották).

Úgy véltük, hogy az idő előrehaladtával valószínűleg csak drágább lesz, de nem így volt, többször is lényegesen olcsóbb lett az ár nagyjából 50-60e/fővel) végül át is kellett foglalnunk, mert az előre jelzett szerdai 08’50-es indulás májusban megváltozott (talán ekkor rendezik a chartereket) és 20.00 órai indulás lett. Persze tudjuk, hogy a menetrend bármikor változhat, de ez egyenlő volt egy „beetetéssel”, 12 órát változtatni szuper gusztustalan. Egyébként csak a szerdai napokon volt így, szombaton maradt a 08’50. (Ha jól tudom, ez a járat csak ezen a két napon volt, választható volt még a Sunexpressz, ami elvileg 11’35-kor indult, de ez folyton késett, volt hogy 3-4 órát is, ráadásul lényegesen drágább volt).

Az esti géppel nem voltunk hajlandók menni, én hetedjére utaztam Törökországba, volt már tapasztalatom bőven a késői érkezésről. Az eredeti aug. 30-i indulásról átfoglaltunk aug. 26, szombatra, ami ~80.000 Ft-tal olcsóbb volt kettőnknek úgy is, hogy a korábbi 2,5% stornó biztosítást visszatartották (ez a SunFunnal csak 2%) és ami díj eddigre 2,8%-ra emelkedett! Egyébként folyton változtak az árak.

Végül 08.26-án, 08’50-kor elindultunk időben. Ahogy ma már szokásos csak térítésért volt ellátás a gépen. Kb. 2 óra pár perc alatt meg is érkeztünk (előbb mint ahogy a menetrend írta). A szokásosnál többet kellett várni a csomagokra, de pusztítóan nagy a tömeg az antalyai reptéren.

A gond az volt, hogy kb. egy óra hosszat vártunk csak arra, hogy megkapjuk a transzferbusz számát, egy egész gépnyi  utas várt erre, hisz mindenki Orex Traveles volt. Őrjítő lassan ment. E-mailben előre megkaptunk, hogy hányas pultnál lesz a jelentkezés, végül a szomszédos pult is kiszolgált, de nem volt megfelelő a tájékoztatás, nem volt egyértelmű, hogy állhatunk-e oda is, de 2 pulttal is brutál hosszú volt. (Ismerőseim július elején ugyanezt tapasztalták.)

A transzferbuszon az ülések – esküszöm – szűkebben voltak mint a legrosszabb fapados járaton. :-(

Hála égnek odafelé nem álltunk meg sehol, így kb. 1 óra hossza alatt a hotelbe értünk, ekkor helyi idő szerint kb. 14’30 lehetett. (Visszafelé viszont, hajnal 02.00-kor a sofőr 10 perc után megállt 10 percnek mondott kb. 25 perces technikai szünetre egy rohadt büdös, szarszagú helyen, ahol kaják is voltak. Ezeket a megállásokat valahogy mindig sikerül beiktatniuk. L )

Megérkezéskor a bejelentkezés gyorsan ment, láttunk behűtött pezsgőt, de nem azt kaptunk üdvözlésként, hanem valami mini kókuszkockát.

6 épülete van a hotelnek, átjárás nem minden szinten van. Persze a 6-os épületbe, a legmesszebb a parttól kaptunk szobát, de nem különösebben zavart. Némely szobát már felújították, a miénk nem volt az. Nagy gond nem volt vele, csak a légkondi volt túl hangos, ezzel szemben viszont gyenge, de egész nap ment, nem kellett kártyát dugdosni (nem mi hagytuk menni, hanem a takarítónő). Az ágy -  számomra meglepő módon – még nekem is nagyon kényelmes volt, a párna is megfelelt. Az picit zavaró volt, hogy a kádra szerelt paraván csak alig felét takarta, igencsak a sarokban kellett állni, hogy ne fröcsköljön ki a víz. (De ennél nagyobb baj sose legyen).

Amikor foglaltam, 90% feletti ajánlás, és 5,6-os értékelés volt, és elkövettem azt a hibát, hogy nem néztem jobban meg a véleményeket, hisz ilyen összértékelés mellett nem gondoltam, hogy nagy baj lehet. Pedig volt. A part a szörnyű!!!!! Maga a tengerpart tényleg homokos, de a nyugágyak alatt is lejtős, ami elég kényelmetlen, de ennél nagyobb baj, hogy a vízben random elszórva, láthatatlanul rengeteg kő, szikla, zátony van. Van ugyan móló, amiről be lehet menni.

AI-karkötő nincs, az ellátás nagyon jó volt, szinte nem volt olyan perc, hogy ne lehetett volna étkezni valahol, még egy reggelig tartó Bisztró étterem is nyitva volt, ahol késői vacsorát, illetve korai reggelit lehetett kapni, egyszer benéztünk éjjel fél 12 környékén, de sajnos rettenet gyenge volt az egyre fogyó kínálat. Miután visszafelé hajnal 2.00-kor jött értünk a transzfer, gondoltunk előtte „reggelizünk’’ ott, de végül nem vettük igénybe.

Az ételeket nagyon dicsérték az orosz és német hotelértékelő oldalakon, finom is volt, bár szerintem nagyobb területen szélesebb kínálat szokott lenni, de így is tökéletesen megfelelt az 1 hét alatt. Dobozból lehetett magadnak önteni  gyümölcsleveket, reggelinél volt frissen facsart gyümölcslé, de ebédnél és vacsoránál a pincérek is szolgáltak fel, amit kértél. Kedvesek, szolgálatkészek voltak, olyan is volt, hogy maguktól hozták azt, amit inni szoktál. Van egy Starbucks-sarok is az AI-concept keretében.

A fürdőszobában volt az adagolós tusfürdő és folyékony szappanon kívül sampon, balzsam, testápoló, sminkpamacs, zuhanysapka, kis fésü, körömreszelő, majd kis borravaló után kaptunk masszázsszivacsot, fogkrémet fogkefével, vmilyen spéci gyógynövényes szappant is. A minibárt is rendesen töltötték, szénsavas és mentes vízzel, colával, fantával, Efes-sörrel. A vendégeknél láttunk strandtáskát, nem tudjuk, milyen alapon osztották, de szóltunk a recepción és kaptunk mi is.

Ahogy általánosan van, törölközőket naponta, az ágyneműt elvileg 2 naponta (de nekünk végül 3 nap után) cseréltek. A tisztasággal nagyjából elégedettek voltunk.

A hotelből kijőve 2 lépésre szemben van egy nagy bazár, sőt jobbra-balra is vannak üzletek (ez utóbbiakra végül nem került sor).

Szerintem a hotel kissé túl van árazva, a köveken kívül amúgy nincs vele probléma, de az viszont számomra mindent lehúzott. Voltam én már köves parton is, de itt alamuszi volt a dolog, és két térdműtét után nekem veszélyes volt az úszócipő ellenére is. Ráadásul piros/sárga és piros zászló volt fenn végig, „szép” nagy hullámok voltak végig. Ez nagyon nem nyerő így.

Egyébként a parton is van étterem, elég szűk kínálattal, de nagyon finom ételekkel, italokkal, gyors kiszolgálással, majd kicsit feljebb van egy grillétterem, ahol a gözlemés nénike is sütöget. A parton van egy hűtő ásványvízzel és limonádéval, magadat szolgálhatod ki ahányszor csak akarod. Fagylalt is van különböző időpontokban, kb. 5 féle.

Sok bár van, koktéloztunk is rendesen, nekem ízlettek, bár nem vagyok nagy szakértője az italoknak.

A showműsorok – a ketreces motorozáson kívül – nekem nagyon gyengének tűntek. Ezelőtt 2015-ben voltam utoljára Törökországban, akkor a Papillon Ayschában, fényévekkel jobb volt a műsor, de az már megfizethetetlen számomra.

Túlnyomórészt orosz ajkú vendégek voltak, de semmi disszonanciát nem tapasztaltam.

 

 

 

OrSoLy Creative Commons License 2023.09.09 0 0 64994

Sziasztok, Antalyában tud esetleg valaki ajánlani megbízható autóbérlős céget? Illetve Kappadókiában viszonylag jó áron hőlégballonozást?

 

Köszi szépen előre is!

Durian Mochi Creative Commons License 2023.09.08 -3 0 64993

Ebben a mondatban a török az kis t.

Előzmény: mincike1 (64988)
hunaqua Creative Commons License 2023.09.08 0 0 64992

Ezért kérdeztem

Előzmény: malazs (64991)
malazs Creative Commons License 2023.09.08 -1 0 64991

Vagy charter esetén :pegasus, Tailwind, MGA

Előzmény: hunaqua (64990)
hunaqua Creative Commons License 2023.09.08 -1 0 64990

Gondolom, hogy Sunexpress a légitársaság?

Előzmény: hunaqua (64989)
hunaqua Creative Commons License 2023.09.08 -1 0 64989

Semmit nem adnak.Amennyiben van igényed rá akkor tudsz vásárolni a fedélzeten.

Előzmény: mincike1 (64988)
mincike1 Creative Commons License 2023.09.08 0 0 64988

Antaliára utazunk a Török légitársaság gépével. Van-e az úton valamilyen fedélzeti ellátás, pl. adnak-e enni, vagy esetleg csak inni?

tkisgyongyi Creative Commons License 2023.09.07 -1 0 64987

A szállásról nem tudok írni még nem voltunk ott.

A dolmus út közben is megáll bárhol, csak le kell inteni. Általában útvonaltól függően 1-2 euró, ki van belül írva az ajtó mellett. Ott is ad vissza a sofőr euróban.

A nagyobb áruházakban kaphatsz vissza lírában, a többi helyen, a bazárban is  korrekten euróban adnak vissza, általában nem gond a nagyobb címlet sem.

Előzmény: zbigniew (64985)
zbigniew Creative Commons License 2023.09.06 0 0 64986

Köszi az infót! :)

Előzmény: Merhaba (64977)
zbigniew Creative Commons License 2023.09.06 -1 0 64985

Köszi szépen! :)

Szept.17-én indulunk a Kleopatra Beachbe. Arra lennék kiváncsi, hogy a parton a napozóágyak és napernyő mennyibe kerülnek? Van-e mondjuk kedvezmény rá (akár ingyenes) ha pl. du. 5 után foglalnánk le?

 

Utaztatok-e dolmusszal (helyi kisbusz)? Az érdekelne még, hogy a hotel környékén hol lehet a legközelebb felszállni rá és mondjuk a kikötőbe vagy akár az Atatürk emlékműig (körforgalomig) eljutni vele? Mennyi lehet egy fuvar vajon? Azt olvastam róla, hogy a legolcsóbb tömegközlekedési eszköz arrafelé.

 

Állítólag euróval is lehet fizetni a városban, szinte mindenhol. Az árak a líra mellett euróban is fel vannak tüntetve az adott helyen? Ha nagyobb címlettel (pl. 50 euróssal) fizetnék akkor azt euróban vagy netán lírában kapom-e a visszajárót? 

 

Emlékszel rá a szálláson mettől meddig lehetett reggelizni, ebédelni, vacsizni? Szerencsére van mit megnézni a városban (a neten utánanéztem), a tengerparti fürdéseket inkább  délutánra hagynánk. Szóval azért érdekelne minket az étkezési idő intervallumok, hogy tudjunk majd tervezni a csavargásokat illetően.

 

Köszi előre is a válaszokat!

Előzmény: 408 (64981)
malazs Creative Commons License 2023.09.05 -1 1 64984

Ez már januárban eldőlt. Tenerife lesz ismét. 

Előzmény: hunaqua (64983)
hunaqua Creative Commons License 2023.09.04 -1 0 64983

Eldőlt már,hogy spanyol vagy török új év lesz? :-)

Előzmény: malazs (64978)
hunaqua Creative Commons License 2023.09.04 -1 0 64982

Köszönöm szépen a listákat!

408 Creative Commons License 2023.09.01 0 1 64981

Ebben a hotelben voltunk júni. végén. Ahogy írták a transfer nem rövid, de ha már felszálsz  a buszra (Side is 1 ó) az a +40 perc szerintem mindegy, cserébe kedvezőbb áron nyaraltunk. 

Bár nekünk egy kicsit zűrösen indult. Nem kaptunk szobát mivel teltházas volt a hotel ( januárban foglaltuk le)egy  másik hotelbe irányítottak:( 

De a határozott fellépésünk meghozta gyümölcsét, másnap elintéztek mindent. ( még +is kaptunk)

 

Ettől eltekintve a hotel szép, tiszta, a szobák is rendben voltak és a kaja is jó volt.  Közel volt a parthoz, és ott is volt bár.

Mire vagy kíváncsi?

 

Előzmény: zbigniew (64976)
malazs Creative Commons License 2023.09.01 -1 0 64980

A segítség gyorsan érkezett:

Előzmény: malazs (64978)
avea Creative Commons License 2023.09.01 -1 1 64979

Az Orex-nek van egy, de feltételezem, ez csak azokat tartalmazza, akikkel ők kapcsolatban állnak...

 

https://www.orextravel.sk/OREX/documents/szallodafutottmedencekuj2.pdf

Előzmény: hunaqua (64964)
malazs Creative Commons License 2023.09.01 0 0 64978

Sajnos nem találom :-( 

Ha jól rémlik sun and fun-os lista volt,de az oldalukon nincs fent (még)

Esetleg megpróbálok rákérdezni egy csoportban, viszont úgy tudom hogy a Melas Lara-nak van fűtött külső medencéje. A Delphin Imperialnak és Be Grand-nak meg biztosan. Utóbbié nagyon jó, részben a terasz fedi, így még esőben is remekül használható és kellően nagy.

Előzmény: hunaqua (64964)
Merhaba Creative Commons License 2023.08.31 -1 1 64977

Szia!

 

Mozgalmas város és nagyon hosszú a transzfer a reptérről!

Sok vásárlási és szórakozási lehetőség van, unatkozni nem lehet, homokos part, bár a parton a napozóágy és ernyő pénzért van, ha nincs saját strandja a hotelnek. A hotel nem ismerem

 

Üdv!

Előzmény: zbigniew (64976)
zbigniew Creative Commons License 2023.08.31 -1 0 64976

Sziasztok!

 

Bő két hét múlva Alanyában (Kleopatra Beach Hotel) nyaralunk majd, 7 éj, all inclusive ellátással. Törökországban, pontosabban a Riviérán még nem voltunk. Van valakinek valamilyen tapasztalása a városról, vagy akár ezzel a hotellel kapcsolatban? Előre is köszönöm a választ!

malazs Creative Commons License 2023.08.31 0 0 64975

Mi is😎

Előzmény: tkisgyongyi (64973)
feketefelho Creative Commons License 2023.08.31 -2 0 64974

Sajnos tudom, voltunk már török kórházban.

Igen, igazad van, tényleg fényévekben mérhető a különbség (mondjuk a törött csontot nem látták a röntgenen, de azt itthon is nagyon keresnie kellett az ismerős orvosnak ...) és nem a mi javunkra.

Előzmény: malazs (64972)
tkisgyongyi Creative Commons License 2023.08.31 -1 0 64973

Köszönöm, lehet hogy kipróbálom, ha igen majd írok róla. Egy hónap múlva már ott leszünk.

malazs Creative Commons License 2023.08.31 0 1 64972

Amennyiben az egészségügyi rendszerükből és a magas színvonalú egészségügyi képzettségből indulunk ki, szerintem abszolút érdemes lehet. Nem gondolom hogy ha plasztika, fogkezelések és hajbeültetések terén is ennyire profik, akkor más lenne a helyzet optika terén. Kevesen tudják de az egészségügyi turizmus is óriási volumen náluk, igaz leginkább Istanbulban. Aki volt már Törökországi egészségügyi intézményben, az tudja hogy fényévekkel vagyunk lemaradva

 

Előzmény: tkisgyongyi (64970)
hunaqua Creative Commons License 2023.08.31 -1 0 64971

Minden évben felmerül nekünk is,de valahogy mindig kimarad a nyaralás alatt. A barátom kb. 10 éve vett keretet ,neki itthon az optikus akkor megcsinálta.

Előzmény: tkisgyongyi (64970)
tkisgyongyi Creative Commons License 2023.08.31 -1 0 64970

Csináltatott-e valaki közületek szemüveget Törökországban?  Nagyon sok optikus van szebbnél szebb márkás keretek a kirakatokban. A németeket látom bemenni hozzájuk. Vajon jól dolgoznak? Sajnos az itthoni látszerészek nem dolgoznak hozott keretekkel vagy olyan drágán, hogy nem érdemes vinni a keret. Ha van valakinek tapasztalata kérem írja meg!

hunaqua Creative Commons License 2023.08.30 0 0 64969

Köszönöm szépen!

 

 

Én úgy tudom,hogy az Adalya Elite is fűtött és azt nem tudom ,hogy a Royal szállodák közül melyik.

Előzmény: tkisgyongyi (64968)
tkisgyongyi Creative Commons License 2023.08.30 -1 0 64968
Előzmény: hunaqua (64967)
hunaqua Creative Commons License 2023.08.30 -1 0 64967

Igen,ezt tudom.Gyakorlatilag a későbbi időpontok érdekelnének. A Delphin,Melas,Adalya,Royal,és talán az Aska is rendelkezik november utáni kinti fűtött medencével a Larán.

 

 

 

 

malazs

 

Köszönöm

 

 

 

Előzmény: tkisgyongyi (64966)
tkisgyongyi Creative Commons License 2023.08.29 0 0 64966

Az sem mindegy, hogy mikortól fűtik. Pár éve a Titanic-ban voltunk Larán és csak november 1-től fűtötték, ami nekünk az utolsó 2 nap volt.

Előzmény: hunaqua (64964)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!