Keresés

Részletes keresés

Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.11 0 0 180
Na de a torták nyújtotta élmények elenyészőek a sajtokéhoz képest... A híres sajtpiacon én sajnos nem jártam, de egyszer több mint 70 percet töltöttem egy sajtboltban, mire kiválasztottam azt a kétszer 10 dekát, amire volt pénzem.
Lehúztam a múltkor a rotterdami kikötői hajózást. Na ez A'damban sem különb, egyszer el kellett mennem egy esti hajózásra, hát egyszerűen iszonyú volt. Semmi mást nem látsz, csak 6-8 emelet magasságú hajókat, fölöttük meg darukat, aztán kész is. A csatornákon viszont érdemes hajózni, a város nagyon szép.
Előzmény: Racid (178)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.11 0 0 179
Na most félig-meddig lebuktam, mert Friesland-ben én nem voltam, csak többen meséltek jókat az ott tett kirándulásaikról.
Előzmény: csisz81 (177)
Racid Creative Commons License 2003.04.10 0 0 178
Először is sziasztok!
Nagyon örülök, hogy fellendült ez a topic. Bár már letettem róla. Én közel egy évet éltem ott ráadásul Hágában diplomatáknál. Ahogy Hermione is írta Hága, Amszterdam a király hely. Főleg a hágai partszakasz a kávézókkal. Egyébként tényleg furák az emberek, én egy ikerpárra vigyáztam és amikor mentem az iskolába értük először rögtön egy állatkert nézett velem szembe a suliban.
Frieslandban pedig már máshogy beszélnek és Hágaik mondták,hogy néha szótár kell hozzájuk. Érdekes. Én imádtam az országot csak azt a sok esőt lehetett volna elfelejteni.

Finomak a tortáik.

Szerettem volna fapapucsot venni és a rám való méret több ezer forintba került volna átszámítva.

Előzmény: Hermione_Granger (176)
csisz81 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 177
Friesland-ben van valami külonos, azonkívül, hogy a hollandok már nem tekintik Hollandiának? Amúgy sokfele akarunk mászkálni, szóval azt is érinthetjük, ha érdemes.
Előzmény: Hermione_Granger (176)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.09 0 0 176
Szélmalom, fapapucs és tulipán mindenhol van, csak a "Souvenir" feliratú boltokat kell keresni... :)
Amszterdam, Hága kötelező program, Rotterdam felejthető (a kikötői "sétahajózás" kifejezetten borzalmas). Ha szerettek többfelé utazni, menjetek el északra Friesland-be, bár a hollandok azt már nem tekintik Hollandiának:)))
Én még egy Enschede (próbáld csak meg helyesen kiejteni:) nevű városban voltam egyszer pár napot, szép volt, de semmi különleges.
Hágában járva, jó időben mindenképpen érdemes kivillamosozni Scheveningenbe a tengerpartra. Nagyon jól lehet kávézni a teraszokon :)
Előzmény: csisz81 (175)
csisz81 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 175
Szeretnénk a nyáron interrailel arrafele menni. Szerintetek mi az amit érdmes megnézni? Gondolok itt elsősorban olyanokra is, ami nincs nagyon felkapva, mégis érdekes, jellemző Hollandiára, és érdemes megnézni. Pl: szélmalom, tulipán, fapapucs, stb. :) Ez ok, csak pl. merre lehet ilyet találni?
ego Creative Commons License 2003.04.09 0 0 174
Egy időben én is sokat jártam Hollandiába, mert hugom ott élt. Bevezető gyanánt mégsem egy utazási élményt szeretnék megírni, hanem két jellemző történetet.
Telefonon hívtam hugomat, s a szokásos "mi újság nálatok" kérdésre azt volt a válasz, hogy Steffi börtönben van. Elképzelhetitek megdöbbenésemet, ha tudjátok, hogy a szóban forgó Steffi hugom kislánya és akkor éppen tíz éves volt. A dolog magyarázata, hogy az akkor aktuális egy napos iskolai kirándulás célpontja a börtön volt. Este a kislány azt mesélte, hogy a legizgibb az volt, amikor néhány percre bezárták öket a rabok mellé egy cellába.
Nálamnál jobban legfeljebb hugom csodálkozott egy másik alkalommal, amikor az iskolába menet az utcán szembetalálkoztak az iskola igazgatójával, akit a kislány tegezve köszöntött.
Szóval Hollandia egy egészen más világ...

Racid Creative Commons License 2003.04.08 0 0 173
Sziasztok!

Szívesen várnám azoknak a jelentkezését ill. élménybeszámolóját aki járt már Hollandiában. Én ott éltem egy rövid ideig.

Szegecs Creative Commons License 2002.08.23 0 0 172
Köszi a segítséget. Még keresek azért.
Előzmény: Tonex (171)
Tonex Creative Commons License 2002.08.23 0 0 171
Szia,
én keresgéltem Neked, de sztem ez a 300-350 EUR kevésnek bizonyul..
Megnéztem a www.hoofddorp.nl oldalt, és bár nem értek hollandul, de nem úgy nézett ki, mintha egy város honlapja lenne!
Egyetlen helyet találtam ez a Bastion Hotel, Schiphol mellett, Hoofddorpban.. De itt ha jól értettem a dolgokat, akkor elég drága! Elérhetősége..>

Sztem még a Yahoo-n keresgélj, de én is segitek, ha kell!

Előzmény: Szegecs (170)
Szegecs Creative Commons License 2002.08.22 0 0 170
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem. Szeptemberben mennék ki Hollandiába dolgozni három hónapra. Az lenne a kérdésem, hogy hol tudnék olcsó szállást találni? Amsterdam mellé mennék Hoofddorpba. Körübelül 300-350 Eurot szánnék rá. Előre is köszönöm a segítségeteket.
vizsgalo Creative Commons License 2002.08.09 0 0 169
Sziasztok!

Autóval mennék másodmagammal Benelux krt-ra. Szállást nem foglalnék előre, amikor megérkezünk egy városba, akkor keresnék, mert pontos útiterv nélkül megyünk.

Van vkinek tapasztalata, hol lehet a legkedvezőbb áron megszállni? Aludni szeretnénk és zuhanyozni. Nem közös zuhanyzóban...:-)

Nagyjából: Amszterdam, Rotterdam, Brüsszel, Luxemburg útvonal.

Köszi!

Tonex Creative Commons License 2002.08.06 0 0 168
Pár napja jöttem vissza Hollandiából, pontosabban Hágából, szóval ha bármi kérdése van valakinek, szívesen segítek! Árakról, közlekedésről, helyekről, bármiről .. (Kempingekről sajnos nem tudok.)
És fura, de nekem Hága jobban tetszett, mint Amszterdam (igaz, hogy arra kevés időt szenteltünk..). De majd jövőre :-)
aVi Creative Commons License 2002.07.08 0 0 167
Nyuszik nagyon sok helyen sétafikálnak, nem érdemes ezen kiakadni :-))
Előzmény: mzm (161)
aVi Creative Commons License 2002.07.08 0 0 166
Csak nem egy plaszuil volt? :-)
Előzmény: Geitenbeffer (165)
Geitenbeffer Creative Commons License 2002.07.08 0 0 165
Ja, és Groningenben van egy nagyon jó hostel, az a neve, hogy Simplon, 10 euro volt a dormitory egy éjszakára.
A pontos címére nem emlékszem, de a pályaudvaron a change-es csaj meg tudta mondani.

És Groningenben láttam életem legbejövősebb utcai vécéjét... :)

mzm Creative Commons License 2002.07.08 0 0 164
Amszterdam: Camping Vliegenbos
Haarlem (ill. Bloemendaal am Zee): Camping de Lakens, cím: Zeeweg 60
Delft: Delftse Hout, cím: Koorftlaan 5
Készüljetek fel, hogy a legtöbb hollandiai kempingben az autó nem állhat a sátrak mellett,
külön parkolók vannak kijelölve számukra.
Előzmény: miket (163)
miket Creative Commons License 2002.07.04 0 0 163
köszi mzm az infókat

légyszi ird meg a kempingek neveit és ha tudsz pontos infókat az árakról. nagyon jó volt ez a részletes leírás, látom te is lelkesedsz az országért :) , bár úgy tűnik itt mindenki elég komoly holland fan

a kék neonokra tudok egy magyarázatot, állítolag azért van amsterdamban minden wc-ben uvlámpa, mert ebben a fényben nem találják meg a keménydrogosok a vénájukat. nem tudom mi igaz ebből, de jobb magyarázatot még nem hallottam :))

mzm Creative Commons License 2002.07.04 0 0 162
meg nem, értek = meg nem értek
hsiezm = hiszem
üdv
mzm
Előzmény: mzm (161)
mzm Creative Commons License 2002.07.04 0 0 161
Ha még nem késtem el a válasszal:
Minden nagyobb holland városban van több kemping is, és nagyon jól vannak jelezve. Ha a tengerparta mentek, Haarlem melett Blumendal am Zee-nél két kemping is van. Az egyik a tengerparttól kb. 1,5 km-re, a másik valamivel közelebb.
Ez utóbbiban voltam.
Dűnék között vannak a sátorhelyek, szinte teljesen elszeparált mindegyik hely. Nem olcsó, de ott egyik sem az. Hideg - meleg víz, tiszta WC, bolt, söröző: minden van, ami kell.
És a tengerpart sem olyan zsufi, mint máshol.
Haarlem autóval negyed óra, de bérelhetsz biciklit, azzal élvezetesebb bemenni a városba (szuper jó kerékpárutak vannak, és sehol nem száguldoznak őrült bringások a kerékpárutakon).
Amszterdam: az állomás melletti alagúton átmenni, az első kereszteződésénél jobbra, a következőnél balra, ott a parkban jobbra. De természetesen ez is ki van táblázva. Ez a drágább kemping a városban, ám óriási előnye, hogy mindössze egy buszmegállóra van a városközponttól. Tehát könnyen - bár nem olcsón (egy jegy 2,1 EU) - be tudsz jutni a városba. Ebben a kempingben két dologra vigyázz: oda telepedjél le, ahová szól a helyszámod, mert jön egy vén öreg fószer, és elzavar két percen belül. És amit meg nem, értek: a WC-ben, a fürdőben - a jó ég tudja miért - kék neonok égnek: ha megvágod magad borotválkozás közben, lila véred folyik, a fogkrémed meghatározhatatlan színű lesz, és ha kijössz, negyed óráig mindent sárgának látsz. Azt hsiezm, a hollandok valahol nem normálisak.
Ja, és reggel ne számíts hosszú alvásra, mert negyed ötkor a világ összes madara (rigó, galamb, papagáj - ki a fene tudta, hogy Hollandiában a papagáj szabadon költő madár? - elkezd rikoltozni: mintha az Állatkert madárházában feküdtél volna le aludni este.
A legjobb kemping Delft-ben van: olcsó, tiszta, szép. Az autópályáról Amszterdam felé lejőve, táblák jelzik.
A város gyalog 20 perc, biciklivel 8-10 perc. A kempingben papagájok röpködnek a fán, és - most akadsz ki: nyuszik sétafikálnak a sátrak között.
Itt is bérelhetsz bicikilit: a legcsodálatosabb, hogy egy természevédelmi terület közvetlen szélén vagy, tíz perc alatt több gázlómadarat, récét, stb. láthatsz, mint nálunk egy év alatt.
Biciklivel öt perc alatt kint vagy a legszebb holland táj közepén, csatornák, erdők, kis falvak, szélmalom.
És Delft egyébként is gyönyörű.
Most nincsenek nálam a kempingek nevei, de ha kell, megírom őket holnap.
Előzmény: miket (150)
Old England Creative Commons License 2002.07.02 0 0 160
Jóvanna. Aztán jól viselkedni.
Előzmény: Please Click Here (159)
Please Click Here Creative Commons License 2002.07.02 0 0 159
Nem szeretünk várni. Az olyan snassz. Holnapután indulunk! LastMinute ajánlat.
Old England Creative Commons License 2002.07.02 0 0 158
Jó fej vagyok, de miért nem tudtok még két hetet várni??? :-)
Előzmény: Please Click Here (157)
Please Click Here Creative Commons License 2002.07.02 0 0 157
Csütörtökön este indulunk Amszterdamba Pestről. 6 fős baráti társaság, két kocsi. Hétfőn reggel indulunk vissza. Van még két szabad hely, ha jó fej vagy, gyere velünk.
Old England Creative Commons License 2002.07.01 0 0 156
Hollandiában baromi jó a közlekedés, jól kiépített, pontos, megbízható. A tengerparti helyeket is egész biztosan meg lehet közelíteni mondjuk villamossal vagy busszal.
Az áraknak megpróbálok még ma este utánaérdeklődni, mert én utoljára tavaly voltam, amikor még gulden játszott.

Mit mondjak... az északi tengerpart nem egy mediterrán üdülőhely, de időtől is függ: néha egész nyáron nincs kánikulai nap, de azért lehet strandolni. (Én mindkétszer áprilisban voltam, brrrr). Azért megvan a maga hangulata, meg annyi minden mást lehet H-ban csinálni :-)

Előzmény: miket (154)
Old England Creative Commons License 2002.07.01 0 0 155
OFF
Írtam neked mailt.
ON
Előzmény: miket (154)
miket Creative Commons License 2002.07.01 0 0 154
Köszi. Én is kb. ezeket nézegettem, mármint amelyiknek van site-ja, a Jan de Wit nevű a legszimpatikusabb (árban:), csak azt nem tudom miért olcsobb 15euroval mint a többi. Azthiszem felhívom majd őket, hogy van-e hely meg ilyesmi.

Azt mondod nem gáz ha valami külterületen vagyunk, van mindenhol tömegközlekedés? Mennyibe kerül kint kb a buszozás, vonatozás? Vagy ha más nem bérelünk biciklit :)

Neked bejött a Holland tengerpart? nincs hideg ott egy picit? vagy az benne a jó?

Old England Creative Commons License 2002.06.30 0 0 153
A tengerparton csak Scheveningennél voltam. A Hága-Scheveningen távolságból ítélve Noordwijk sem lehet messze Leidentől, talán negyedóra tömegközl. eszközzel. De Hollandiában aúgy is olyan kicsi távolságok vannak (pl. Leiden-Amsterdam vonattal 25 perc), hogy emiatt nem kell aggódnotok.
Találtam jópár campinget Noordwijkben:

De Carlton **
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-372783
Fax: 0252-370299


Club Soleil ****
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-374225
Fax: 0252-376450
Email: info@clubsoleil.nl


De Duinpan **
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-371726
Fax: 0252-371506
Email: campingdeduinenpan@zakenweb.nl


Duinrust **
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-372425
Fax: 0252-371506


Jan de Wit ***
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-372485
Fax: 0252-340140
Email: camjan@xs4all.nl


Le Parage **
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-375671
Fax: 0252-377728


Natuurkampeerterrein De Ruigenhoek
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-375002


Vrede's Vreugde
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-372515
Fax: 0252-371093
Email: vredesvreugde@zonnet.nl


De Wulp **
Noordwijk zh (Zuid-Holland)
Tel: 0252-372826
Fax: 0252-341807
Email: camping.de.wulp@hetnet.nl

Meg néhánynak a website-ja:
http://www.zakenweb.nl/duinpan/index.htm
http://www.clubsoleil.nl/
http://www.xs4all.nl/~camjan/

Általában van angol info, de szívesen lefordítom, ha kell valami.

Előzmény: miket (152)
miket Creative Commons License 2002.06.30 0 0 152
hi OldEnglend

kb 14-15-16 körül indulnánk szóval beleférnél :)
most nézegetek helyeket, Noordwijkot és környékét nem ismered véletlenül. arrafelé nézet helyeket. az a baj, hogy nem tudom mennyire vannak ezek a campingek a várostól, a parttól és milyen élet van arra. ezért lenne szükségem benfentes infókra.

Old England Creative Commons License 2002.06.30 0 0 151
szerbusz!

kempingben nem voltam H-ban, de megpróbálok utánanézni.
Viszont, hogy önző is legyek: mikor mennétek? Nekem júl. 18-án kellene kint lennem és még nem tudom, hogyan.

Előzmény: miket (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!