Keresés

Részletes keresés

dexter Creative Commons License 1999.04.12 0 0 15
disp_

De. A szavazás csak ún. véleménynyilvánító volt (illetve lehetett), ui. természetesen nincs joguk a derekegyházi pógároknak dönteni ebben az ügyben. Tehát ezért is eléggé felesleges dolog volt részükről ország világ előtt ilyen bizonyítványt kiállítani.

Dexter

Előzmény: disp_ (14)
disp_ Creative Commons License 1999.04.12 0 0 14
Hello!
Asszem lenne egy kis hozzáfüznivalóm ehhez a topic-hoz.
Fél évvel ezelött a szomszédunk elköltözött és a házukat egy 8 fős csoport vette meg (6 értelmi fogyatékos és 2 gondozó). Azóta semmi problémánk nem volt velük.Nem zavartak eddig soha semmiben, csak a kertépítéssel kapcsolatban kértek tanácsokat.Ezért méyen felháborít a derekegyházi emberek demagóg hozzáállása.Másrészről akkor ezekre az emberekre nem érvényes az alkotmány?? Ők nem ott telepedhetnek le ahol akarnak???
vivijúú Creative Commons License 1999.04.12 0 0 13
Személy szerint rühellem a zországos kereskedelmi TV-k hírműsorait (főleg az Ertelt), de most szívesen ráküldeném őket erre a társulatra. IMHO ezek az "emberek" rettegnek attól, hogy ha róluk beszélnek rádióban, tévében. Ezeken a településeken a pletyka még mindig nagy úr. Most kapnának a jóból, és meg is érdemelnék.
Moly Creative Commons License 1999.04.12 0 0 12
Dexter!
Nem is vettem b@szogatásnak, csak aztán én is elolvastam, és bizony nagy hülyeséget írtam... Biztos már későn van :-)
Nem igazán vagyok álmos még, ma délig aludtam...
Moly
Előzmény: dexter (11)
dexter Creative Commons License 1999.04.12 0 0 11
Moly,

A városozás nem Téged akart b@szogatni. Sajnos nem tom, hogy milyen fokban sérültek, én csak az idézett cikket olvastam. Baranyában. Hogyhogy fenn vagy ilyenkor??

Dexter, a de(ci)bilis

Előzmény: Moly (10)
Moly Creative Commons License 1999.04.12 0 0 10
A város kifejezés, az egy oda nem figyelt dolog volt a részemről.
Eredetileg Molly egy l-el, de már mindenki moly-nak mondja, és így is ismernek. :-)
Ha Édesanyád gyógypedagógus, akkor bizonyára tudod, hogy csak az enyhe fokban értelmi sérültek tudják ellátni magukat, az imbecillisek nem. Ezek az emberek most milyen fokban sérültek?
Egyébként Anyukád hol gyógypedagógus?
Moly
Előzmény: dexter (9)
dexter Creative Commons License 1999.04.12 0 0 9
Moly!

Egy kérdéssel indítanék. Ez most moly(lepke), vagy Molly egy l-lel?
Én ugyan nem vagyok gyógypedagógus, de idesanyám viszont. Szóval asszem közülük is képesek saját életvitelre, persze nem mindenki. Hogy "derek"egyháza falu-e vagy község? 2000 fő. Tehát nem valószínű, hogy "van egy nagyszájú Katóka néni a befolyásosabb férjével, és az ő hanguknak ad helyt a város 80%." Ha feltetted a kérdést, hogy falu vagy község, miért városozod le a települést? Számoltál a városok tiltakozásával?
Dexter

Előzmény: Moly (8)
Moly Creative Commons License 1999.04.12 0 0 8
Igen, a szívemből beszéltél.
Sajnos az viszont megvalósíthatatlan, hogy külön lakásuk legyen, mert ők önálló életvezetésre nem képesek, hiába
nincsen testi fogyatékosságuk.
Egyébként ez a Derekegyháza ez község, vagy falu? Szerintem az lehet, hogy van egy nagyszájú Katóka néni a befolyásosabb férjével, és az ő hanguknak ad helyt a város 80%.
Sajnos, mint az óvodában: ha ezt teszed, leszek a barátod, magyarul, ha ellene szavazol kapsz ajándékba kukoricát.
Előzmény: bennfentes (7)
bennfentes Creative Commons License 1999.04.12 0 0 7
Ez tényleg szörnyü. Sajnos addig, amig mindenki csak a maga érdekeit tartja szem elött, mindig lesznek ilyen dolgok.
Én ismerek nyomorék embereket, akik még csak nem is szellemi fogyatékosok, mégis mindenki úgy kezeli őket. Az fájhat nagyon!!!

Az egyetlen megoldás, ha egy pár jóindulatú ember összefog, és segit nekik ahol tud. Pénzt gyüjt, hogy legyen lakásuk, stb.

Nekem különben az a tapasztalatom, hogy az önző emberek előbb-utóbb visszakapják ugyanezt a saját környezetüktől. Persze ez sovány vigasz..

Moly Creative Commons License 1999.04.12 0 0 6
Á, hát nem ártanak ők a légynek sem.
Tényleg csupa szív népek, és nagyon nagy érzelmi intellektussal rendelkeznek. Talán evvel kompenzálják az értelmi fogyatékosságukat.
Ezek az emberkék egyébként tisztában vannak az állapotukkal, és sajnos azzal is, hogy a társadalom kitagadja őket.
Szívszorító ám ilyet hallani egy fogyatékostól... :-(
dexter Creative Commons License 1999.04.12 0 0 5
T. leha!

Az értelmi fogyatékosok nem ön és közveszélyesebbek mint az ún. normális emberek. Valóban kellemetlen lehet egy fogyatékos ember látványa, de ugyanolyan zavaró látni magunkon is az apró fogyatékosságokat (ritkuló haj, nem eléggé merev pénisz, májfoltok, szemölcsök, stb.). Szóval aki nem tudja más, számára teljesen veszélytelen hibáit elfoadni, elég kellemetlen lesz szembenézni saját magával. Utolsó kitételeddel maradék nélkül egyetértek.

Dexter

Előzmény: leha (0)
leha Creative Commons License 1999.04.12 0 0 4
valami csücskét láttam a riportnak valamelyik adón. egy részeg paraszt fenyegetőzött, hogy "ha több kettőné' én felrobbantom az egészet". azt hiszem ez képet adhat az ellenzők színvonaláról. szerintem valaki megint a butaság áldozata lett.
bennfentes Creative Commons License 1999.04.12 0 0 3
Hacsak nem bántanak valakit, vagy nem viselkednek hangosan, szerintem kegyetlenség büntetni öket. Megvan nekik a maguk baja. Az egészséges emberek meg örüljenek, hogy nekik nincs ilyen problémájuk.

És akármelyiknek akármikor születhet ilyen gyereke. Akkor mit csinál?
Azt is kitagadja?

Én láttam a TV-ben egy dokumentumfilmet egy házaspárról, ahol vagy 10 ilyen szellemi fogyatékos gyereket nevelnek. A gyerekek teljesen úgy vannak kezelve, mint a normális, és tényleg képesek rendesen enni, házimunkát végezni, stb.
Egy kis szeretet csodákat tud müvelni.

Moly Creative Commons License 1999.04.12 0 0 2
Bizony. A Derekegyháziak nem ismerik a fogyatékosokat, ezért saját szegénységi bizonyítványukat állítják ki. Lenézik a szerencsétleneket, holott ők is tudnak szeretetet adni, együttérezni, ha arról van szó dolgozni is, sőt! Mondhatni, hogy az a fogyatékos, aki diszkriminálja őket. Nem tudom, hogy miért nem lehet "integráltan" élni velük.
Egyébként imbecillisekről van szó?
Azért kérdem, mert nem láttam a riportot...
Ezek az emberek önzőek, és számomra visszataszítóak. Kíváncsi lennék, hogyha az ő gyerekükről lenne szó, akkor ekkora lenne e a szájuk. Mindent elkövetnének az integráció érdekében.
Moly
Előzmény: dexter (-)
leha Creative Commons License 1999.04.12 0 0 1
fenébe! elfelejtettem!
jé, egy egyes!
leha Creative Commons License 1999.04.12 0 0 0
ha az orvos kiengedi őket, akkor valszínűleg nem ön és közveszélyesek (nem jobban, mint te vagy én). lehet kellemetlen egy fogyatékos látványa (valjuk be, az), de akkor is joguk van ott élni. ha valaki azt hiszi, hogy a szavazással elveheti a jogot, akkor hülye. ha nem hiszi, mégis elmegy szavazni, hogy lejárassa magát, akkor is hülye.
dexter Creative Commons License 1999.04.12 0 0 topiknyitó
Tisztelt Törzsasztalosok!

Az alábbi cikket olvastam:

"Derekegyháza nemmel voksolt
Lehülyézték az őket virággal váró fogyatékosokat

Nagy többséggel nemmel szavaztak a derekegyháziak arra, hogy tíz, eddig intézetben élő értelmi fogyatékos fiatal átköltözhet-e a részükre átalakított családi házba. A 2 ezer lakosú Csongrád megyei településen helyi kezdeményezésre tartottak népszavazást, és 737 szavazóból hatszázötvenöten nemet mondtak az értelmi fogyatékosok maroknyi csapatának önálló életviteli kísérletére.
A fiatalok ennek ellenére új otthonukban élnek ezután. Többségük már szombaton beköltözött a házba. A bíróság döntése alapján ugyanis megtarthatták Derekegyházán a népszavazást, de annak eredménye az ápolóotthont fenntartó és az új kezdeményezéssel vihart kavaró önkormányzatot nem kötelezi semmire. Mindezt Lajkóné Hegedűs Valéria, az Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szövetségének titkára mondta el a Krónikának. Ő egyébként attól tart, hogy tovább folytatódik a faluban az értelmi sérültek elleni hadjárat. A fiatalok vasárnap virággal várták a szavazókat, de azt nem fogadta el tőlük senki. A település lakói kigúnyolták, lehülyézték őket."
Netlap

737-ből 655 "ember" szavazott nemmel. Szerintetek indokolt az általam használt idézőjel? Te hogyan szavaznál? Most ne úgy gondold hogy Derekegyházára, hanem a te szomszédodba kívánnák beköltöztetni őket. Felhívnám a figyelmet az arányokra: 10 fogyatékos kétezer lakosra. Vajon mekkora lehet a saját termésük ebből a helyi, nem orbáni értelemben vett pógároknak?

Dexter

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!