Keresés

Részletes keresés

Barcarooms Creative Commons License 2013.01.24 0 0 2150

Kedves Barcelonába utazók,

 

különféle magánszállással várunk benneteket, kétágyas, négyágyas, saját- vagy  közös fürdős szobákban, vagy akár teljes apartman is bérelhető Barcelona belvárosában.

Minden szállásunk ágyneművel, törölközővel, felszerelt konyhával és wifivel rendelkezik.

Kitűnő közlekedés, szupermarket, zöldséges, bank, gyógyszertár 1 percen belül, akárcsak tapas-bárok, menüztetős vagy a'la carte éttermek, kiskocsmák. La Ramblától és a Pl. Espanyától 10 percnyire, ahol a Mágikus szökőkút is működik.

Reptéri transzfert, Montserrat- és siklóernyős túrákat is biztosítunk igény esetén, illetve saját biciklikölcsönzőből bringát, elektromos bringát és robogót is kedvezményesen bérelhetnek saját szállóvendégeink.

 

További információkért és képekért látogass el a honlapunkra:

 

www.barcarooms.com

 

vagy írj nekünk e-mail-t: barcarooms@gmail.com

csabivaria Creative Commons License 2013.01.21 0 0 2149

Sziasztok!

Március közepén tervezünk egy pár napos Andalúz túrát. Azt szeretném kérdezni, hogy Granadában tudtok-e helyi idegenvezetőt ajánlani, aki vállalna utazási iroda nélkül minket egy napra?

laci19751001 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 2148

sziasztok

Igenis nagyon ajánlom a busszal valo nyaralást.

Én voltam görögorszégba zakynthos szigetén is busszal és máshol is.Király.Ugy kell hozzáálni és indulni hogy jó lessz.igy a nyaralásunk nem 7 nap mint repülövel hanem 10 nap.Lehet hülyéskedni,beszélgetni.a bussz megál sürün.ugyhogy a látnivalo utközben és sokminden miat én csak ajánlani tudom,persze a végére kicsit elülöd magad de egy két ora mulva semmit sem érzel már.és három fös családnél legalább egy 100 ezret sporolsz ezt meg inkább ott kint edd meg és szorakozd el.Most nem mindegy hogy egy család elmegy nyaralni utikölcség és széllás három före 100-150 ezer vagy ha repülövel megy három ember plusz szállás 300 ezernél is kicsit több.persze aki nek nagyon sok pénze van az menjen repcsivel de nemkem nagyon bejött a buszos it!!!!!!!!!

Barcarooms Creative Commons License 2013.01.12 0 0 2147

Minden kedves Barcelonaba utazo figyelmebe ajanlanank a kulonbozo apartmanjainkat! Szeretettel varjuk a leendo vendegeinket, ketagyas (negyagyas, potagyazhato) szobainkba, sajat vagy kozos furdovel, illetve 6 szemelyes, teljesen felszerelt apartmanjainkba. Kozponti elhelyezkedesu, gyalogos tavolsagra a legtobb latnivalotol, metro-, buszmegeallo 2 percre, szupermarketek, bank, gyogyszertar, tapas-barok, ettermek, pekseg, zoldseges 1 percen belul. Hostel aron alul kinalunk igenyes, megbizhato szallast, fakultativ kirandulasokat, repteri transzfert, biciklikolcsonzonkbol pedig a vendegeink kedvezmenyes aron kolcsonozhetnek kerekpart vagy robogot!

Tovabbi reszleteket es fotokat a www.barcarooms.com honlapon vagy a barcarooms@gmail.com e-mail cimed kaphat!

Flower2000 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 2146

Régebben volt csak busz, de ezek száma erősen lecsökkent a fapadosok térhódítása miatt. Nézd meg a baleseti statisztikákat és saját szemeddel győződj meg arról, hogy a repülő biztonságosabb mint az országúti közlekedés. Ráadásul olcsó most a repülés Barcelonába. Szerintem gondolkodj el ezen. 26 óra az út kb Callelába. Ami Barcelona felett van. Nem érdemes buszoni most már.

Előzmény: turrist (2145)
turrist Creative Commons License 2013.01.11 0 0 2145

Sziasztok!

Úgy tervezzük,hogy 2013 nyarán Spanyolországba megyünk busszal.Nem tudjuk még hová.Olyan helyre szeretnénk menni ami közel van (vagy nem nagyon messze Barcelonától)és szép a tengerpartja.Meg szeretnénk látogatni az igazi spanyolországot is nem csak a túristaközpontokat, és a legszebb helyeke.Bulizni is el akarunk menni de semmilyen infoval nem rendelkezünk.Úgy terveztük ,hogy busszal megyünk mert félünk a repüléstől de nem tláltam semmilyen buszutat ami csak busz oda vissza mert mindig benne van a szállás is.Esetleg aki tud valamiben segíteni azt nagyon megköszönném!Bármiylen információ segítene.Köszönöm:)

utazo1234 Creative Commons License 2013.01.03 0 0 2144

Sziasztok! Ennél az utazási irodánál találtam Spanyolországi körutazásokat, érdemes szétnézni közöttük. http://utazom.com/utazas/regio/spanyolorszag

Flower2000 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2143

Hát ezt nagyon ügyesen megoldottad. Meg szerencséd volt az időjárással. Rengeteget láthattál ennyi idő alatt, ilyen hosszú úton.

Előzmény: Butt (2142)
Butt Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2142

Nem láttam még csak a nyomát sem az erdőtűznek, bár a recepciós fickó Torremolinosban említette, hogy pont aznap vagy előző nap nagy tűz volt Marbellán. Eső csak egyszer esett, akkor pont a kocsiban voltam, valahol Barcelona és Valencia között kapott el egy zápor. Az időjárással általában szerencsém van. 2 éve, mikor Erdélyben jártunk, egy héttel az utazásunk után volt özönvíz.

Sevillában a Giraldilla panzióban aludtam, egy (a recepció mögötti) kétágyas szobában egyedül, még egy nagy tv meg ventilátor is volt. A recepciós csaj mondta, hogy most akciós, mert amúgy 20 euró lenne. Volt egy címem (egy hostelé), de ott telt ház volt, úgyhogy körülnéztem a környéken. Ha itt sincs hely, a szomszédban ott lett volna a következő panzió. :)

Sokadmagammal egyedül Tarifában aludtam, ott egy hatágyas szobában 22,5 euró volt egy éjszaka, és külön 20 euró kauciót kellett adni a szobakulcsért.

Előzmény: Flower2000 (2141)
Flower2000 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 2141

Nem semmi amit bejártál. Most épp nagyon rossz idő van a Costa del Sol-on, megúsztál minden ilyesmit? Pl. erdőtűz?  Melyik az a sevillai hotel? Gondolom ott többen vannak egy szobában.

Előzmény: Butt (2140)
Butt Creative Commons License 2012.09.28 0 0 2140

Üdv, emberek!

 

Csináltam egy 3 hetes spanyol körutat, megpróbálom röviden összefoglalni a tapasztalataimat, hogy más ne járjon úgy az autóbérléssel, mint én. Eredetileg 18 napra akartam bérelni egy kocsit, de nem olvastam el elég figyelmesen a szerződési feltételeket, és nem volt elég pénz a bankkártyámhoz tartozó számlámon a kaucióhoz vagy az extra biztosításhoz. Ezen kívül a honlapon azt is „elfelejtették” megemlíteni, hogy a benzinért/gázolajért még felszámítanak plusz 84-92 eurót, ami nem is lett volna nagy gond, tekintve, hogy üres tankkal kell visszavinni a kocsit. A lényeg, hogy – szombat lévén – se a rokonság, se más nem tudott pénzt befizetni a számlámra, ill. netbankon keresztül se lett volna értelme utalni, mert úgy is csak hétfőn érkezett volna meg a pénz a számlámra. Így maradt a hétfő reggeli befizetés, a körútra pedig a 18 nap helyett 16. Mindezeken kívül arról se lehetett olvasni a neten, hogy ha átmegyek Portugáliába és/vagy Andorrába, akkor az országonként +45 euró biztosítási díj lett volna. Az ominózus cég egyébként a Goldcar. Szintén a helyszínen derült ki, hogy, mivel nekem nem „credit card”-om van, hanem „debit card”-om (dombornyomott Visa), nem vehetem igénybe a 650 eurós kauciót, hanem kötnöm kell egy 140 eurós, mindenre kiterjedő biztosítást. Készpénzt hiába ajánlgattam nekik, csak bankkártyával lehet(ett) fizetni...

Szóval szombaton irány vissza Barcelona, majd hétfőn ismét a reptér melletti Goldcar Office. Barcelonában a szállásom Barcarooms-éknál volt, szerencsére szabad volt a szobájuk a plusz két éjszakára, ahol végül az eredetileg tervezett 2+1 éjszaka helyett 4+2 éjszakát töltöttem (egy nappal hamarabb visszaértem Portugália és Andorra kihagyása miatt). Szilárdnak ezúton is köszönöm az útra kölcsönadott hálózsákot és polifoam-ot, és a biciklikölcsönzési lehetőség is adott volt náluk, amit ki is használtam.

 

Az autós körútról: összesen 45 települést néztem meg, a szállások átlagára: 29,12 euró/éj, a legdrágább 54,49 EUR (Sangüesa), a legolcsóbb 15 EUR (Sevilla – ráadásul a város közepén, kb. 200 méterre a kocsitól).

Gázolajra 251 eurót költöttem, a legolcsóbb 1,407 volt Huescában, a legdrágább 1,534 Barcelona közelében (az utolsó előtti és az utolsó tankolás – átlagár: 1,463). Összesen 172,6 litert vettem, + a 45 liter, ami eredetileg benne volt a kocsiban, vagyis 217,6 liter fogyott az összesen megtett 4513 km alatt, ami 4,82 liter/100 km-es átlagfogyasztást jelent (egy kis Toyota Yaris volt a gép). Parkolásra összesen 22,71 euró ment el, ebből 5,5 volt Montserrat-nál. A szállások közül egyedül Barcarooms-éknál volt konyha, úgyhogy ár/érték arányban mindenképpen az élmezőnyben végeztek. (egy kis bújtatott reklám :) )

Két éjszakát aludtam Trevélezben, s amíg az autó pihent, én megmásztam a Mulhacént (erről itt egy videó). Ez elég kemény volt, egyrészt, mert 12 óra volt az út oda-vissza, 2000 méteres szintemelkedéssel, másrészt, mert semmi kiírás vagy tábla nem volt, egyedül egy GPS-koordinátám, úgyhogy valószínűleg lett volna rövidebb út is felfelé. Szerencsére jó volt az idő, végig sütött a Nap (még a csúcson is 20 fok körül volt a hőmérséklet), csak késő délután csökkent az ereje a telechemtrail-ezett ég miatt.

A körút lezárásaként megnéztem a Catalunya en Miniatura parkot (Torrelles de Llobregat mellett – a belépő 13,5 euró volt).

A kisebb szállodákban/hostelekben még angolul sem beszélnek, de néhány alapszót megtanultam spanyolul, úgyhogy mindenhol megértettük egymást (nem foglaltam előre, út közben kerestem mindig). Egy helyen fordult elő, hogy németül értettem szót a tulajjal, ott a 20 euróban még a reggeli is benne volt.

Itt vannak a bejárt főbb települések (a Google Maps útvonaltervezője egyszerre nem bírt el vele):

 




 

Barcarooms Creative Commons License 2012.09.22 0 0 2139

Novemberre-decemberre vagy akar 2013-ra mar foglalhatok olcso ketagyas szobak Barcelona belvarosaban!

 

Advent Barcelonaban? Reszt vennel egy FC Barcelona meccsen? Megnezned a Sagrada Familiat? Piknikeznel a rengeteg gyonyoru barcelonai park egyikeben?

Gyere, megeri!

Szallast talalsz nalunk hostel aron alul, ketagyas szobakban, kozos vagy sajat furdos apartmanjainkban, a belvarosban, a Montjuic hegy labanal! 8 percre gyalog a Magikus szokokuttol es 10 perc setanyira a La Ramblatol!

Biciklikolcsonzonkben (amely ugyanebben az epuletben van) sajat vendegeink kedvezmenyesen berelhetnek kerekpart vagy robogot, a legidealisabb varost nezni, kirandulni, az idojaras is kivalo november-decemberben is!

Repterrol/re transzfert szervezunk a varosban a legolcsobban, Montserrat- es sikloernyos turakat kinalunk, profi csapatunk barmilyen keresnek igyekszik eleget tenni!

Kepek, arak es tovabbi informaciok:

www.barcarooms.com
barcarooms@gmail.com

Psziche Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2138

Konkrétan hová szeretnétek utazni? Costa Brava? Costa del Sol?

 

De tudnod kell, hogy szeptember végétől már a spanyol tengerpartokon is inkább ősz van, mint nyár.

Előzmény: hantorish (2136)
clarki50 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2137

Szia!

 

Nem, a transzfer nincs egyik árban sem. Szerintem, nem a legolcsóbb ugyan, de a legegyszerűbben autóbérléssel tudod megoldani.

Előzmény: hantorish (2136)
hantorish Creative Commons License 2012.09.14 0 0 2136

Sziasztok!

 

Hónapok óta tervezzük negyedmagunkkal, hogy elmennék valamelyik déli országban nyaralni, azonban eddig még nem volt ár időnk. Keresgetjük az ajánlatokat, de elég borsosak még mindig, ráadásul pl Egyiptomba a fakultatív programok igen drágák.

Ezért most kikacsintgatunk Spanyolország felé is. Ezzel kapcsolatosan lenne kérdésem:

Érdemes utazási irodán keresztül intézni az utazást, vagy itt Európán belül már megoldható saját ügyintézéssel is. Ugyanis úgy számoltam, hogy árban jóval jobban kijönnénk így. A repülőjegy (wizzair) mindössze 40.000 lenne oda-vissza az oldalukon kalkulált árak szerint, egy 4 csillagos szálloda félpanzióval pedig egy főre 65.000 Ft lenne. Ez igazán nem tűnik soknak, hiszen összeadva 105.000 Ft-ra jönne ki. No ez túl szépen hangzik.

Kérdezném, hogy milyen költségekre nem gondoltam még? Transzfert pl hogyan tudom legegyszerűbben megoldani, vagy ez valamelyik árban már benne van?

 

Előre is köszönöm a segítségeteket.

E.Gyöngyi Creative Commons License 2012.09.07 0 0 2135

Nagyon jó ez a weboldal, amit átküldtél, belenéztem, és biztosan nagy hasznunkra lesz majd.

Végül úgy döntöttünk, hogy autót bérlünk, mert 3 személy esetében már igencsak megéri, nagy szabadságot ad, és kaptam egy hírt, hogy a H-Top hotel mögötti utcában megoldható a free parkolás (Santa Susanna).

Ha esetleg volna tippetek, hogy hova menjünk, mit ne hagyjunk ki a kirándulásokból, annak nagyon örülnék.

Illetve milyen módon a leggazdaságosabb a barcelonai múzeumokba, templmokba a leggazdaságosabban bejutni? Barcelona Card-dal talán? Vannak tapasztalataitok?

Előzmény: miss sparrow (2134)
miss sparrow Creative Commons License 2012.09.07 0 0 2134

még egy kis segítség, hasznos infók: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html

mivel a reptér hatalmas, rengeteg terminállal, lehet érdemes a reptéri buszt használni, amit itt leírnak.

mint írtam, mi szervezett úton voltunk, a transzfer busz a szállodáig vitt. viszont 1 óra alatt beértünk vonattal a központba, ami valóban nem a reptér :)

 

Előzmény: E.Gyöngyi (2132)
rebkaa Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2133

Valamit összekeversz.  A reptérről a vonat nem Blanes megy, nem is az a vonal.

 El Prat( reptér ) Barcelona ellentétes oldalán van mint amerre Santa Susana-ba menni kell.

Biztosan át kell szállni, tavaly voltunk ott.

A hivatalos travel-guide oldalon ez áll: Barcelona to Santa Susana transport:

 

Take the Barcelona Airport Train - The C2 to Estacio Sants. At Estacio Sants you will need to change. There are an abundance of trains that run from Estacio Sants to Santa Susana - approximately four every hour.

Előzmény: miss sparrow (2131)
E.Gyöngyi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2132

A reptérről egyenesen elmegy a vonat Santa Susannába? Ez nagyon jó hír nekünk :-)

Meséljetek még!! :-) Még nem voltunk Spanyolországban.

Előzmény: miss sparrow (2131)
miss sparrow Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2131

majdnem :) egyetlen járattal eljutsz oda.. barcelona-santa susanna, kb. 1 óra.

mi barcelonán kívül csúszdaparkban voltunk, ahol delfin és fóka show is van, meg mindenféle madár.

szept.17-24. között voltunk, a 2. és utolsó nap esős, borult idő volt, a kettő között pedig nyári meleg, a tenger is klassz volt.

október elején gondolom még jó, csak esetleg eshet és lehűlhet az idő.

Előzmény: E.Gyöngyi (2130)
E.Gyöngyi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2130

Összefoglalva: A reptérnél fel tudok ülni a Renfére, amivel elmegyek először Barcelona Sants állomásra. Ott átszállok egy másik vonatra, amivel kb 10 megálló Santa Susanna. Vagyis nem közvetlen a dolog Santa Susannára, de nem is túl bonyolult. Jól értem ugye? Ha ez így van, az jól hangzik nagyon. :-)

Santa Susanna környékén milyen látnivalók vannak, amik vonattal egyszerűen megközelíthetőek? Persze van maga Barcelona, de ezen kívül még mit ne hagyjunk ki?

A tenger október elején vajon mennyire fürödhető? 

Előzmény: miss sparrow (2129)
miss sparrow Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2129

egyébként santa susanna kb. 1 óra volt vonattal. (renfe)

a busz állítólag drágább, a taxi meg pláne.

a reptéren is van megállója, tudtok venni jegyet.

Előzmény: E.Gyöngyi (2127)
miss sparrow Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2128

a legjobb és legolcsóbb a renfe, (vonat) ami a tengerparton megy végig.

van honlapja, valahol biztos át lehet állítani angolra: http://www.renfe.com/

itt menetrendet, árakat is tudsz nézni.

mi szervezett úton voltunk, de ezzel mentünk be barcelonába.

ott pedig gyalog mászkáltunk, olykor csendes kis utcákon, gyönyörű az egész város.

egyszer vettünk 1-1 jegyet metróra.

a parkolást esetleg a szálloda honlapján nézd meg, mi a caprici hotelben voltunk, annak volt parkolója.

 

Előzmény: E.Gyöngyi (2125)
E.Gyöngyi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2127

Bocsánat: a Renfe, az a busztársaság neve? Vagy a járat neve? És közvetlenül a reptérről indul? Jegyet a buszon veszel rá vagy a reptéren?

A barcelonai vonat pályaudvarról mennyi idő vonattal eljutni Santa Susannába?

Visszafelé Santa Susannából van-e vajon olyan korai járat, amivel kijuthatunk a reptérre 7.20-ra?

A másik verzió az autóbérlés, de valaki azt mondta nekem régebben, hogy egyáltalán nincsenek ingyenes parkolási lehetőségek Santa Susannában...Mit gondolsz, helytálló ez az info?

Előzmény: rebkaa (2126)
rebkaa Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2126

Mi a szomszédban nyaraltunk , Calellán.

Az odajutás pofon egyszerű. Renfe.

Már a reptérről is Renfevel kell bemenni Barcelona Sants állomásra. Ha majd a nyaralás végén akartok Barcelonában nézelődni, akkor T-10 jegyet kell venni, ami 9.8 euro, így 98 centbe van a bejutás a reptérről.

Sants állomáson másik vonat, ami Blanes-ig megy, ennek a vonalán lesz Santa Susana a tízedik körüli megálló.

Barcelona és környéke a zónákra van osztva, mi 6-an voltunk 4 gyerekkel,így nekünk ide is a 10-es gyűjtőjegy érte meg, úgy emlékszem az olyan 35 euro volt, így egy út oda 3.5 euro.

A zónaáraknak még pontosan utánanézek neked.

Tossa de Mar-ba feltétlenül menjetek el, és a Blanes-i botanikus kert is világhírű.

Előzmény: E.Gyöngyi (2125)
E.Gyöngyi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2125

Sok minden érdekel, így ha nem haragszol, egy kicsit nyaggatnálak a kérdéseimmel.

Mi a Ryanairrel utazunk október elején. A szállásunk már megvan: H-Top Hotel.

Azon töröm a fejem, hogy hogyan jutunk el oda a repülőtérről, illetve a nyaralás végeztével vissza a reptérre.

Van lehetőség jó áron autót bérelni, de valakitől azt hallottam, hogy nem lehet ingyen parkolni sehol a városban. Nem tudom mennyibe kerülne nekünk egy hét parkolás....Lehet hogy a végén már egyáltalán nem éri meg ilymódon az autó bérlés...

Aztán van a vonatos lehetőség is, de nem tudom hogyan lehet a reptérről a vonathoz jutni. És ha jól emlékszem, a visszafelé repülőzésünk reggel van, és 7.20-ra a reptérre kellene érnünk....Nem tudom lenne-e ilyen korán vonatunk.

Szóval ilyesmiken gondolkodom.

Előzmény: miss sparrow (2124)
miss sparrow Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2124

szia!

mi tavaly szeptemberben santa susannában voltunk. mi érdekel konkrétan?

Előzmény: E.Gyöngyi (2123)
E.Gyöngyi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2123

Sziasztok!

Októberben Santa Susanna településre utazunk. Járt-e már valaki ott közületek? Szeretnék pár hasznos infóra, utazási tippre szert tenni :-)

Barcarooms Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2122

Sziasztok,

 

Augusztusra még foglalhatók szobák, Barcelona belvárosában, kitűnő helyen! Kétágyas szobák, magánszálláson, turistáknak, hostel áron alul! Tiszta, megbízható szállás.

 

Bővebb információ és fotók e-mailben: barcarooms@gmail.com

Times2 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2121

Szia!

 

Mi is július elején megyünk Salouba, igaz mi repülővel. Szerintem Barcelonából vonattal könnyedén el lehet jutni Montserratba, legalábbis mi így megyünk. Kb. 1,5 óra az út. Ezen a honlapon részletesen leírják hogyan. http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-montserrat.html

 

Előzmény: kleri55 (2120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!