Keresés

Részletes keresés

t gary Creative Commons License 2006.08.14 0 0 230

sziasztok!

 

Mi 09.08-án indulunk a Skanes el Hana Hotelbe. itt a topikban nem találtam róla semmit, úgyhogy egyéb általános kérdéseim volnának:

 

csupán kettő!

 

1. a szállodán belüli - kívüli étkezés kb milyen áron van? Mi félpanzióval megyünk, így napközben is falatoznunk kell majd valahol.

 

2. ha bankkártyát viszek (tudom, h fizetni nem jó vele, mert akkor elkeserednek, hogy nincs borravaló) akkor automatából lehet kivenni dínárt? vagy készüljek fel megfelelő mennyiségű EURÓval.

 

köszi! - sziasztok, majd szept közepén megírom, hogy mijen a Skanes el Hana.

 

üdv.

Pokesz777 Creative Commons License 2006.08.13 0 0 229
Svédasztalos
wirenke Creative Commons License 2006.08.12 0 0 228
Sziasztok!

Bárhova csak az AMIR-ba ne menjetek!

A kiszolgálás kaotikus állapotokat mutat, a szállodában egyik útitársunknak eltűnt az útlevele és repülőjegye a szobából, felmentek a biztonsági őrrel is és nem volt meg.
Utána akarták hívni a rendőrséget, a felesége felment valamiért és mit ad isten az ágyon volt az útlevél és a repjegy!

Egyik útitársunknak a karkötőjét a hotel masszáz szalonjában az első nap a masszázsoló kis hölgy lecsatolta a karláncot átvitte egy másik szobába és elfelejtette visszaadni természetesen, elismerte, hogy nem adta vissza, de a lánc - igen értékes nem lett meg - rendőrségi vizsgálat, feljelentés. Egész héten hitegették őket, várakoztatták az aulában, hol az igazgatóra, hol a helyi idegenvezetőnkre (MEDINA TOURS, KARTHAGO TOURS, NEXT TRAVEL, BEST REISEN helyi képviselője)- aki egyszer-egyszer elfelejtett nekik szólni, hogy már ne várjanak tovább rá, mert már órák óta elhagyta a szállodát - tehát erről szólt a hetük. Pénz semmi, kárpótlás semmi stb.

A safe semmit nem ér, mert ugyan kétkulcsos, de a tiedre rá van írva a széf száma, a másik kulcs meg fel van akasztva, ha épp elveszted, vagy a szobából kiviszik a kulcsod, simán ki tudják pakolni, lehet van kulcsod és egy üres széfed.

A továbbiakat később.

Nost mennem kell.

Irén

Nekünk szerencsénk volt, nem tűnt el semmink, jól éreztük magunkat.
w.ullrichfun Creative Commons License 2006.08.11 0 0 227

Nagyon köszi Vangogh és Pokesz ! :)

Megerősítettétek, h jó szállodát választottunk, még 4 nap és megyünk Oda :)

Még egy kérdés felötlött most bennem:

 Az ebéd és a vacsi is svédasztalos - önkiszolgálós, v csak a reggeli ?

Pokesz777 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 226
Sziasztok!

Egy órája érkeztem haza Tunéziából. DINO club sol el moruradi skanés beach!

Nem volt rossz!
10 napot voltunk. A tengerpart nem rossz, de azért van hínár elég. A víz szép. A medence gyönyörű, csak kicsi, és sztem több kéne.
A kaja elmegy, bár máshol kevesebb lóvéért kicsit több kaját, és jobb minőséget kaptunk. Italok kicsit szegényesek főleg a szeszesek. Az udvaron álló Sangriát nem ajánlom. Volt egy izgis éjszakám vele, láttam rókát is...
A hasmenés nem jellemző, inkább olyan rendszeresnek mondanám.
Ja, a kajolásnál jó ötlet, hogy ebéd-vacsinál, fix az asztal. Hozzá kell tenni, a pincérek a körberajonganak, ha borravalót látnak benned. Utolsó vacsinál virággal volt beborítva az asztal, és kérdezte mit kérünk inni, majd hozott.
Zsuzsa vitt minket a reptérről, ő mondta a bemutatót, jó fej.
Tunisz-Karthágó-Sidi Bou Said kötelező. Az idgenvezető szánalmas a többihez képest: Koczor Ágota.
Szahara túra nem rossz, megéri. A tranzitszálloda meglepően jó. 3 medence stb.
Ott az idegnenvezetőnk vmi Maria volt, aki tunéz, és 8 HÓNAP alatt tanult meg magyarul. sztem kb. 3 nyelvtani hibája volt a 2 nap alatt. Egyszerűen eszméletlen nő. Nem fogta be a száját, de jó értelmeben. Mindent mesélt. Főnyeremény.
Monastir szép, kb. 2 óra, Sousse meg annyi amennyit bazárban akarsz lenni.
Jó volt az animáció. Gergó, Nicky, Kati és Marcsi is jó fej. Csak a miniclubban qrva sok a gyerek. A miniclub eszméletlen minőségi. Remélem vkinek segítettem, hogy megéri elmenni.
Dávid

vincentvangogh Creative Commons License 2006.08.05 0 0 225

Kedves utazni készülők!

Most azok figyeljenek akik Monastírba a Sol el Mouradi Skanes Beach 4* (Dinó klub) szállodába utaznak!

 

A repülőgép pontosan indult és pontosan landolt. A meghírdetett indulási időpontok nem változtak egyszer sem.

Este 22.45 óra körül érkeztünk meg. A repülőtéren várt Németh Zsuzsa idegenvezető és ő irányított el bennünket a buszhoz, ami a szállodánkba vitt. Kb.: 10-15 perces út volt. A buszon egy másik idegenvezető volt velünk, aki a szállodáig jött velünk és ott ő osztotta ki a kitöltendő papírokat is. Ezután a recepción megkapta mindenki a szobakulcsát. A csomagokat hordár vitte el. (borravaló:1 dínár).

 

A szoba első látásra csodásnak tűnt, amíg el nem húztuk kíváncsiságból a sötétítőket. Ekkor egy fehér falfelület bukkant elő, és kb.: 2 m magasságban kezdődő 70 cm-es ablak.

Ez az 524-es szoba.

 

Természetesen visszamenteünk a recepcióra, és mivel úgy gondoltam ez a szoba arcpirítóan alulmúlja az elvárásainkat ezér borravaló nélkül kértem másik szobát.

Sajnos nem sikerült, azt az éjszakát mégis ott kellett töltenünk. Ami azért nem volt annyira szörnyű hiszen 23 óra körül már inkább aludtunk nem nézelődtünk. Reggel rögtön a recepción kezdtünk, és egy kedves hölgy 10 euró és némi könyörgés árán adott másik szobát ami 3. emeleti és a hátsó medencére nézett. Sőt ha nagyon meresztettük a szemünket még a tenger is látszott.

 

 

Mostmár megnyugodva és elégedetten csomagolhattunk ki. A reggeli pazar volt. Isteni finom péksüteményekkel, lekvárokkal, virslivel, tojással, lángossal, helyben frissen sütött palacsintával, kávéval, teával, üdítőkkel és gyümölcsökkel.

Reggelinél bárhová lehet ülni, nem kell kérdezgetni és borravalózni, ahol üres asztal van csüccs le. Jó tanács, ha összeszedted a finomságokat és még válogatsz, vagy a gyereknek segítesz, feltétlenül takard le szalvétával, mert sajnos milliónyi légy lesi a kajákat. Ez érvényes a többi étkezésre is. A terasz és a benti helyzet ugyanaz.

 

 

Végül nagy tanakodás után nem oltattuk be magunkat, ennek ellenére a gyümölcsökön kívül mindent ettünk és ittunk. Semmi bajunk nem volt az egy hét alatt. Bitonság kedvéért a gyerekorvos és a gyógyszerész tanácsai alapján összeállítottam egy kis útipatikát, de szerencsére nem volt szükség rá.

Mi a tengert részesítettük előnyben a medencékkel szemben, főleg a gyerek miatt. Imádta a hullámokat és a víz alatti kagylószedegetést. Ha nem a vízben akkor a nyugágyak között a napernyők árnyékában homokozott és sarazott.

 

 

Amikor túl nagy szél fújt, akkor felkavarta a vízben a homokot és a hínárokat jobban kihozta a partra. De amúgy tiszta volt a víz. Medúzával nem találkoztunk. A hínár bennünket nem zavart olyan mint a nagyra nőtt fűszál és nem nyálkás. Strandi homokban találkoztunk cigaretta csikkekkel, de nem volt elviselhetetlenül koszos a nyugágyak között. Viszont nagyon forró, úgyhogy árnyéktól árnyékig futottunk. Vízautomata volt itt is mint sok helyen a szállodában. De lehet venni fél dínárért a szállodában palackozott másfél literes vizet is.

 

A takarítónak hagytunk mondennap 1 dínárt az ágyon.A hála nem marad el.

 

Az ebédnél, kiválasztasz egy számodra szimpatikus fiút és tőle kérsz egy asztalt. Franciául és angolul beszélnek leginkább. Már az elején adhasz 2 dínárt, de étkezések után, ebéd után 1 vacsora után 2 dínár minimum amit elvárnak. Viszont így mindig lesz evőeszköz, pohár, szalvéta, és még díszítés is az asztalon. Az ebédnél választani lehet: 2-3 féle húsból, halból, 2-3 féle köretből. Van leves, általában helyi spec. Van tésztás pult 4-5 féle spagetti és egyebek. A sütemények számunkra elmondhatatlanul ízlettek.  A vacsora ugyanúgy zajlik mint az ebéd.

 

Programokról: Vannak animátorok, akiknek az a munkájuk, hogy szórakoztassák a vendégeket reggeltől estig. Sport és vetélkedő, ...stb. Nagyon kedvesek, aranyosak, de ez a munkájuk, ne várj barátságot. Mindenkivel ugyanolyan kedvesek. Vannak magyarok is közöttük kb: 5fiatal. Ez főleg a gyerekek miatt érdekes, mert ők kevésbé beszélnek nyelveket. Este is ők szórakoztatják a vendégeket, különböző zenés táncos progaramokkal, ezeket nem érdemes kihagyni, nagyon mulatságosak.

 

 

Van rengeteg szervezett program ebből mindenki válogasson ízlése szerint. Mi a két szomszédos várost néztük meg, Monastír-t és Sousse-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hazafelé is pontosan indult a repülőgép. Sajnos a kedd esti vihar nem kímélt bennünket sem. Már közeledvén Bp-hez, mondta be a pilóta, hogy a jégeső miatt nem szállhatunk le. Bécs-be írányítottak bennünket. Aztán húsz perc viharos reülés után mégis Bp.-en landolhattunk. Így kb 3 órásra sikeredett a repülőút. Nem volt kellemes de túléltük, a gyerekek élvezték még ezt is. A csomagokra 1 órát vártunk, mer egyszerre 5-6 gép csomagjait pakolták, persze a végére maradt a monastiri járaté.

 

Összességében minden klassz volt, csak azért nem megyünk megint ide legközelebb, mert soha nem megyünk vissza mégegyszer sehová. Annyi minden van amit látni kell a világban, hogy egy élet nem lenne elég rá... :)

 

Kérdezzetek bátran, sok mindent nem írtam, de segíthetek.

 

Üdvözlet mindenkinek aki utazik.

 

Vangogh

AsheA Creative Commons License 2006.07.31 0 0 224
A Riadh Palms-ról csak szépeket és jókat tudok mondani. :-) Tavaly is ott jártunk és 11 nap múlva ismét ott leszünk. ;-) Már alig várom. A szobák szépek voltak, a kilátás hihetetlen. :-) A partrésze rendezett. A medencében nem is jártunk, olyan klassz volt a tengerpart. Még 11-et alszunk éééés.... :-)
Előzmény: akossska (211)
lklara Creative Commons License 2006.07.31 0 0 223

best reisen-medina tours,

sahara tours,

kartago

a kartagoról vegyesek a vélemények, van aki az égig dicséri és évek óta velük utazik, van aki szidja.

 

üdv

klara

 

Előzmény: akossska (222)
akossska Creative Commons License 2006.07.31 0 0 222

Sziasztok!

Melyik utazási irodával érdemes utazni Tunéziába?

A Karthago megbízható?

Köszönöm

Ákos

Pokesz777 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 221
Sziasztok!

Augusztus 1-jén indulunk a Dino Club Sol El Mouradi Skanés Beach-be.
Nem fogom újra megkérdezni, hogy : "milyen?", mert olvastam a storykat.
Egyetlen egy dologról szeretnék egy kicsit bővebb tájékoztatást kérni, /ha valaki tud adni,/ a tengerpartról. Ellentétes dolgokat olvastam, hogy hínáros, hogy mennyi időnként takarítják stb.
Mi amúgy úgy megyünk, hogy van két gyerek (15 éves fiú, 8 éves lány)+ 2 szülő.
Én lennék a 15 éves.
Hogyha vki tudna valami tájékoztatást adni, azt megköszönném.
Ki fog jönni akkor, amikor mi? Tök jó lenne, például egy velem egykorú embörke.
Mind1. Elkalandoztam.
Előre is köszönöm.
Dávid
Junior26 Creative Commons License 2006.07.28 0 0 220

Szia Zebulónia!

 

Mi a Jinene Hotelbe megyünk és olvastam, hogy te tudnál adni tippeket egyéni kirándulásokra! Megírnád nekem? Amit mindenképpen szeretnénk amúgy az tevegelés, quadozás és megnézni minnél több mindent egyénileg!

 

 

Előzmény: zebulónia (207)
lklara Creative Commons License 2006.07.27 0 0 219

hát a chirazról eddig nem tul sok jót olvastam, és gyerekekkel a választásotok kitünő. a beszámolónak pedig minden örül, aki utazni készül. egyébként az arabok imádják a gyerkőcöket, ezt tapasztaltuk mindig

nagyon jó nyaralást

üdv

klara

 

Előzmény: w.ullrichfun (218)
w.ullrichfun Creative Commons License 2006.07.27 0 0 218

Honnan tudtad, h AZT választjuk ? :))

Aug. 15.-én megyünk a Medinával a Sol El Mouradi Skanes Beach-be (****)

Inkább erre voksoltunk a Chiraz Klub(***) helyett. Igaz, jó 10% -al húzosabb, de nem emeletes pótágy a gyerkőcöknek, hanem "rendes" , és a színvonalát illetően sokkal több jó véleményről szereztünk infókat. Egyébként mindkettő a Dino Club csoport tagja, azaz család, ill. gyermekbarát szálloda elsősorban.

 Hazaérkezés után írok majd beszámolót, úgylátom sokan "vadásznak" ilyenekre :)

 ...

Ezúton érdeklődnék, nem jön vki ezzel a turnussal ide ?

 

Előzmény: lklara (217)
lklara Creative Commons License 2006.07.26 0 0 217

szia

talán ha ugy irod be, hogy skanes beach, dino klub több kijön

Előzmény: w.ullrichfun (216)
w.ullrichfun Creative Commons License 2006.07.25 0 0 216

Köszi a segítséget Klara :)

Asszem "bevállaljuk" :)

Ha hazaértünk, írok némi beszámolót, mert igazán sokat a kereső sem talált erről a hotelről. (az viszont meglepett, h 3(!) Tunéziás topik is van :)

 A brill67 beszámolón kívül, csak az enyémhez hasonló érdeklődések, kérdések :S

Viszont magáról az országról rengeteg + visszajelzés, ez teccett ! :)

 

Előzmény: lklara (214)
Rekag Creative Commons License 2006.07.25 0 0 215
Szia!

Mi a Riadhba megyünk szept. 1-jén. Én nagyon jókat hallottam róla, ezért is választottuk. Ha átnézel a Tunéziai élmények topicba mindhárom szállodáról találsz infókat. A 3 közül szerintem a Riadh a legjobb és én is az all inc. mellett szavazom.

Üdv

Réka
Előzmény: akossska (211)
lklara Creative Commons License 2006.07.25 0 0 214

szia,

menj át a tunéziai élmények topikba, ird be a keresőbe,. és rengeteg infó kijön,igy jobban tudsz dönteni.

 

most is jöttek onnan haza

 

üdv

klara

 

 

Előzmény: w.ullrichfun (213)
w.ullrichfun Creative Commons License 2006.07.25 0 0 213

Sziasztok !

Monastir , Chiraz Club(Dino Club) -- v 50 hsz-t visszaolvasva 1 véleményt találtam, ami nem volt túl hízelgő. Aug 15.-én mennénk(holnapra kéne végleg eldönteni) vkinek nincs még ottani élménye ?

 Neten sincs túl sok infó, szeretném kicsit jobban tudni milyen a hely :)

lklara Creative Commons License 2006.07.25 0 0 212

szia,

szeptemberben igen jó idő van, mi tavaly akkor voltunk és a riadh palms-ban. közel van a városhoz és nagyon jó a medencéje.

én ha ujra  mennék, akkor a marhababa mennék, nekünk a riadh nem jött be, nagyon "nagyüzemi", de ettől függetlenül igen jól éreztük magunkat.

 

ha a városhoz akarsz minél közelebb lenni, akkor a riadh. ha ez nem szempont, akkor a marhaba, nincs sokkal messzebb a várostól, talán 1 km.

 

üdv

klara

Előzmény: akossska (211)
akossska Creative Commons License 2006.07.25 0 0 211

Köszönöm a segítségeteket!

Akkor inkább a Riadh Palms-ot válasszam ugye?

Szeptemberben jó idő van?

 

kiscsibe1967 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 210
Köszi.
Előzmény: zebulónia (208)
dvtkeksz Creative Commons License 2006.07.24 0 0 209

Szia

 

Vagy 3-4 éve szálltunk meg a családdal a Jinene ben.

 

Tényleg  nem a városközpontban van, de taxival nagyon gyorsan, és nevetséges áron bent lehetsz a "cenrumban".

 

Mikor mi voltunk akkor ***+-nak jelölték, félpanzión voltunk és teljesen elegendő volt. Nagyon tiszta, rendezett az egész komplexum, tiszta a medence, meg a "park" is, a dolgozók is kedvesek voltak.

 

A tenger kb 3-4perc séta , sövényekkel övezett hangulatos ösvényen.

 

A tengerpart tisztaságától nem voltam elájulva, a beépitettlen területeken(pl két szálloda között) valóságos szeméttenger fogadott.

JA és a tenger tele volt kis g.e.c.i  láthatatlan meduzákkal, összevissza csipték a testemet..

 

Nos mivel kb 4 éve voltam a negatív dolgok(kevés volt) biztos hogy pozitív irányba változtak.

Az ottlétem alatt nagyon meglepődtem a fejlődés ütemén, akkoriban mindenhol épitkezési daruk magasodtak az égbe,mintha egy lerombolt országot épitettek volna ujra fel...

 

Ha van kérdésed a Jineneröl kérdezz bátran...

Előzmény: akossska (206)
zebulónia Creative Commons License 2006.07.24 0 0 208

Szia!

 

Véleményünk szerint a Marhaba jó választás.Viszonylag közel van a központhoz.

Hatalmas kertjében 3 szálloda van ahol  esténként animáció, de belehet sétálni a városba is a parti sétányon.Az ellátás jó, bőséges a svédasztal. 

Előzmény: kiscsibe1967 (200)
zebulónia Creative Commons License 2006.07.24 0 0 207

Szia!

 

A Jinene kint van a város szélén,csak taxival jutsz be a központba, a Sovivát nem ismerjük, a Riadh a központtól 10perc séta egy csodás parti sétányon.

Tapasztalataink szerint, ha valaki nem iszik sokat a félpanzió is bőven elég és nem jelent kötöttséget az ebéd.A svédasztal böven elég reggel,este.

Nagyszerű kirándulási lehetőségek vannak egyénileg, ha érdekel írunk bővebben.

Mi 5-ször voltunk Tunéziában.

Előzmény: akossska (206)
akossska Creative Commons License 2006.07.24 0 0 206

Sziasztok!!

Szeretném megkérdezni, hogy szeptemberben mennék Tunéziába!

Jó idő van -e akkor?

És hogy melyik szálloda a jobb?

Jinene 3*-os?

Soviva 4*-os vagy  Riadh Palms 4*-os?

All inclusive ellátás jobb vagy elég a félpanzió!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Ákos

kiscsibe1967 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 205
Igen,megkaptam.Köszönöm.
TBK001 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 204

Szia!

 

Elment a mail, benne a képtáram címével is!

 

ÜdVW!

Előzmény: kiscsibe1967 (203)
kiscsibe1967 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 203
Ja a cimet elfelejtettem: alegna@tvnetwork.hu
Köszi.
Előzmény: kiscsibe1967 (202)
kiscsibe1967 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 202
Nagyon megköszönöm.
Előzmény: TBK001 (201)
TBK001 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 201

Át kellene nézned a Tunéziai élmények topicba, ott biztos találsz!

Beírod a keresőbe, hogy Marhaba és kigyűjti Neked a hozzászólásokat.

Mi tavaly a Marhaba Clubban voltunk, Sousse-ban, arról, meg az útról van egy rövid élménybeszámolóm, ha érdekel.... elküldhetem... :-)))

Előzmény: kiscsibe1967 (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!