Keresés

Részletes keresés

Zalancelot Creative Commons License 2011.10.24 0 0 10729

Én nem vacakolnék vele házilag.

Sok pici digitális nyomda kínálja a szolgáltatásait, ahogy nézegettem, 50-100-as tétel cimkét megcsinálnak 20-30ft/db áron.

Előzmény: Törölt nick (10728)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.24 0 0 10728

A laminálás azt hiszem vastag és merev lenne. Most lemosható fehér öntapadós tapétában gondolkodok, vajon milyen eredményt adna ... A4-re felszabdalni, lézerrel megnyomtatni. Ki fogom próbálni azt hiszem.

Előzmény: barkócza (10727)
barkócza Creative Commons License 2011.10.24 0 0 10727

A tintasugaras nyomtatásnál kell még egy átlátszó matrica a tetejére, hogy védje a víztől. Nem tudom, hogy ezek a fényképlamináló gépek nem alkalmasak-e szintén valami ilyesmire?

 

A matricánál mindenképpen érdemes a ragasztás előtt a sarkokat lekerekíteni, mert mindig a saroknál kezd elválni a ragasztás.

 

 

 

Előzmény: medveger (10723)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.24 0 0 10726

Köszönöm mindenkinek a címkés válaszokat, hasznos ismereteket kaptam tőletek. Kicsiben kell, náhány-tucatnyi üvegről van szó, csak szeretnék megőrizni későbbre mintákat a családnak, meg ajándékbnak szánok párat esetleg, alkalomadtán.

FF lézernyomtatóm van, alapból erre gondoltam, nem szükséges színesnek lennie. A legfontosabb a címke anyaga és a felragasztás mikéntje, amire tényleg kaptam pár hasznos iránymutatást, köszönöm!

 

BZoltan Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10725

Ja, meg majd egy szép napon kiderítik, hogy 1+1 az nem is 2...

 

lala, hülyeséget én is tudok ám mondani....

Előzmény: lalá (10724)
lalá Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10724

- Majd egy szép napon kiderítik, hogy a termőhelyhez hű, egyedi és legfőképp minőségi bor =(alma) semmivel sem jobb mint a csílei bor(kóla).

Előzmény: BZoltan (10714)
medveger Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10723

Nekem is rossz tapasztalataim vannak a tintasugaras nyomtatással. Még a párától (pincében, hűtőben) is megfolyik. Sajnos a papír nálam megráncosodott (szintén a párától) lézeres nyomtatásnál is, igaz, eddig még csak egyszer fordult elő, lehet, hogy nem simítottam el megfelelően a felragasztáskor.

Ami viszont nagyon szép létt: gyorsnyomtatós (általában A3 közeli méret) cégnél öntapadós műanyag fóliára lézeres technikával nyomtatni. (A különböző nyomtató-cégek árai nem jelentősen drágábbak, mintha magad veszel lézernyomtatót, s garantált a minőség (az ő hibájukból elszúrt anyagot félredobják stb.)).

Előzmény: Törölt nick (10716)
alfi13 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10722

Az öntapadó matricák nem ragadnak jól az üvegre valóban valami ragasztó kell hozzá ha azt akarom ne essen le.

Előzmény: csoxi (10720)
Oechsle Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10721

Ötletként javasolnám az előre elkészített címkéket.

 

Már megjelentek Magyarországon is azok az előre nyomtatott, tekercsben kapható biankó címkék, amiken csak motívumok vannak. A konkrét adatokat később nyomtatóval lehet rányomtatni. 

 

Tavaly kaptam ezekből a címkékből egy nagy paksamétát, volt benne vagy 50 féle címke, vörös- és fehérborokhoz is. Ha valaki már nem csak 10 üveggel palackozna, de nem is 10 ezer palackkal, akkor ezek a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldások.

Előzmény: Törölt nick (10716)
csoxi Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10720

Szép jó estét mindenkinek !

 

Etikett cimkét lehet kapni sokféle méretben, de nem olcsó, és a pozicionálás elég macerás.. Én százas nagyságrendben, fényes a4-es nyomtatópapírt használok. A cimkét COREL DRAW-ban rajzolom meg, egy lapon 4 db-ot. Nyomtatni csak szines  ill. fekete-fehér lézer vált be, mert a tintás nyomtatás egy csepp folyadéktól már megfolyik. Ragasztásra jól felhigított tapétaragasztót, vagy PRITT stiftet  használok. Persze ez kereskedelmi mennyiségben nem járható ut. 

 

Üdv.: csoxi

Előzmény: Törölt nick (10716)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10719

Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (10718)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10718

"

Az üvegpalackokat nagyon gondosan mossuk el kívül-belül. A mosáshoz semmiképp ne használjunk illatosított mosogatószert, mert annak szagát a bor átveszi. A palackokat mosás után kétszer öblítsük át tiszta vízzel, majd csepegtessük ki. Készítsünk a palackok fertőtlenítéséhez kénessavas vizet, egy liter vízben 2 dkg borként és 1 dkg citromsavat feloldva. Az oldattal töltsük fel az első palackot, majd töltsük át a következőbe és így tovább. A fertőtlenített palackokat jól csepegtessük ki. Kb. 100 palack fertőtlenítése után használjunk új oldatot.

" ( http://www.agraroldal.hu/bor-8_cikk.html )

Előzmény: Törölt nick (10717)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10717

Sziasztok! Az üveg témával kapcsolatban: használt borosüveget (mosás után) mivel érdemes sterilizálni, illetve érdemes kapszulát tenni az üvegre, ha még 1-2 évet úgyis a pincében tölt?

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10716

Kösz. Akkor tehát érdemes bontatlan gyűjtőben vásárolni.

Borcímke házilagos készítésére van valakinek technológiája, ismerete? Most kezdtem el keresgélni, öntapis papír kellene A4-es ívben és színes nyomtató - de lehet, hogy elegendő az FF-ben is. Pillanatnyilag ez az elképzelés. Ötlet, vélemény, ismeret?

Előzmény: Zalancelot (10713)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10715

Igen, én is erre gondoltam. Csak azért mosom ki mégis, mert a nyitotttan szállított, tárolt üvegekbe bele kerülhet például por.

Előzmény: jó hír (10710)
BZoltan Creative Commons License 2011.10.23 0 0 10714

Ha mondanivalód vagy véleményed van akkor azt mondjad egyenesen és rébuszok nélkül.

 

Szóval pontosan mit is akarsz mondani?

Előzmény: lalá (10711)
Zalancelot Creative Commons License 2011.10.22 0 0 10713

A frissen gyártott, a hűtőszalagról lekerülő palack abszolut sterilnek tekinthető.

Előzmény: Törölt nick (10704)
lalá Creative Commons License 2011.10.22 0 0 10712

-Na, jó! Ha az alma után tejet iszol, akkor nem annyira. Keresgélj csak rá.

Előzmény: Oechsle (10709)
lalá Creative Commons License 2011.10.22 0 0 10711

termőhelyhez hű, egyedi és legfőképp minőségi bor vs csílei bor

Előzmény: BZoltan (10698)
jó hír Creative Commons License 2011.10.22 0 0 10710

Nem kell(ene) mosni!                     erre mondják, hogy huta-tiszta...(steril)

Előzmény: Törölt nick (10704)
Oechsle Creative Commons License 2011.10.22 0 0 10709

Ezt most komolyan mondod?

 

Múlt hétvégén almát és diót gyűjtöttünk a párommal. Az almát ki is préseltük és lett 12 liter almalevünk. Ebből már 12 litert megittunk időközben. Ma a diót akarjuk megpucolni. Az is káros, mert ha igen, akkor inkább moziba megyünk.

Előzmény: lalá (10707)
BZoltan Creative Commons License 2011.10.22 0 0 10708

Ezt most mire írtad és miért???

Előzmény: lalá (10707)
lalá Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10707

-Francot. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy az alma fogyasztása károsabb mint a kóla ivása?

Előzmény: BZoltan (10698)
lalá Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10706

-Rosszul gondolod. Itt ülök az Aranyháromszög csúcsán, 10.000 ha szőlő közepén és jobb dolgom nem lévén ide írogatok. Mára világvégét jeleztek. Meglátom mire megyünk holnap vagy holnap után. De ha lenne 3000 hl jó Cserszegid kínai export üzenj.(hihi)

Előzmény: Oechsle (10701)
BZoltan Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10705

Ezt örömmel hallom. Szerintem jobb lett volna ha ilyen szemlélettel írod meg a bemutatkozó hozzászólásaidat.

Előzmény: Oechsle (10703)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10704

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Új üveget alapvetően kell-e mosni? Természetesen kimosom, mert szállítás, raktározás közben koszolódik, a kérdés annak szól, hogy a gyártástechnológia okán vajon kellene-e mosni, ha a gyártás után nem tudna szennyeződni? Még konkrétabban azt gondolom, hogy az üvüg olyan forrón kerül le a szalagról, hogy az akkor ott még sterilnek tekinthető. Vélemyények?

Oechsle Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10703

Ertem en, hidd el.

 

Falurol szarmazom en is, 25 km-re Somlotol Nekem is jobban izlik a paradicsom, amit a kertünkböl szedek, mint a Tesco-s holland cucc. Nekem is felakasztotta nagyapam a szölöt a pajtaba es telen is azt ettük kenyerrel. Gyülölöm en is vegyszert es igenis sokat teszek az ökologiai mezögazdasag nepszerüsiteseert. Többször tisztitom en is a körmöm aljat, mint a nyakkendömet.

 

Ha hiszed ha nem erdekel mi zajlik ott a hegyen nalatok.

Előzmény: BZoltan (10702)
BZoltan Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10702

Nem igazán hiszem, hogy megértetted amit írtam. De hagyjuk inkább, nem egy nyelvet beszélünk.

Előzmény: Oechsle (10699)
Oechsle Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10701

Szepen megfogalmazott esszencialis sorok, meg talan egyet is ertek vele.

 

Kerdes az, hogy Te mit teszel azert, hogy ez az allapot megvaltozzon. Gondolom környezettudatosan neveled a gyerekeket, ha teheted akkor ritkan hasznalod az autot, sokat jarsz a termeszetbe eröt gyüjteni, anyagi hatterednek megfelelöen tamogatod a vasarlasaiddal a magyar termelöket, nem csak forumokon nevteleneül, hanem politikai vagy akar lakasközössegi plattformokon is nyiltan felszolalsz az olyan jellegü törekveseid mellett, amik az alatalan emlitett siralmas allapotot egy jobb iranyba viheti.

 

Lalát a parlamentbe!

Előzmény: lalá (10695)
Oechsle Creative Commons License 2011.10.21 0 0 10700

Kedves B.Lajos!

 

A szölö szerintem egy csodalatos növeny.

 

A gyökere adott esetben több tiz meterre is lehatol, hogy vizet szerezzen maganak!

 

Üdvözlettel

 

ui: nincs idöm megsertödni, jön ma a szürkebarat aszu (Trockenbeerenauslese) 32-es cukorfokkal.

Előzmény: Törölt nick (10696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!