Keresés

Részletes keresés

kisbandy-KA Creative Commons License 2000.11.04 0 0 642
-Borbényi gyámkodásától mindenképpen meg kellene szabadulni,az biztos.Ám ha Euró sorait nézem még inkább béásta magát a klubbhoz.
-Amit az előbb írtam az sajnos igaz.
Paprius Cursor Creative Commons License 2000.11.04 0 0 641
Csak nem te vagy az a játékos? Na, félre a tréfát, mert amit ha írsz az igaz akkor nem sok jó elé nézünk.Talán át kéne tennünk a székhelyünket Budapestre vagy valamelyik kisgazda miniszter atyai gyámkodását kéne kérni.Nem?
kisbandy-KA Creative Commons License 2000.11.04 0 0 640
"Csak" annyira súlyos,hogy van olyan játékosa a klubbnak(a szűk keretben)akinek a mobilját letiltotta a szolgáltató, mert nem tudja fizetni a havi számlát.
Paprius Cursor Creative Commons License 2000.11.04 0 0 639
Fiúk, igaz a hír, hogy a klub több játékosnak is lóg.És állítólag több millióval?Gyerekek mennyire súlyos a helyzet?
kisbandy-KA Creative Commons License 2000.11.04 0 0 638
Húúú,de régen győztünk már!Pedig nem úgy indult a meccs,hogy nyerhetük.Vagy 20 percig nagyon szarok voltak a fiúk.Szinte nem tudtak egy egyeneset rúgni a labdába.A gyorsan bekapott gól,majd a nézők folyamatos szitkozódása jól megfogta őket.
Ha a szinvonal nem is,de a küzdőszellem,a győzni akarás végre a régi volt.
Szerintem a legjobbjaink:Vasas,Győri,Farkas és Mracskó voltak.
Rósát már régen pihentetni kellene.Baumit sokkal hamarabb lekellet volna cserélni.Posza az első gólnál még az őltözőben volt.
Már zárkózunk is fel az élbolyhoz,mivel már eddig két x lett a fodulóban.
Irány a csúcs!HAJRÁ ETO!

-Bala!A befektető nevét Borbényin kívül nem sokan ismerik.Itt már valami bűzlik is.De,hogy valami van az biztosnak hírlik,mert a játékosok között ez a téma már elsőrendű napirendi pont.

Euro Zero Creative Commons License 2000.11.04 0 0 637
idezem
"miszerint jan.1-től új tulajdonosa lesz az ETO csapatának".

allitolag ma, szombaton volt kozgyules, amiben tisztelt Borbenyi 1 FT-ert megvette az ETO FC kft-t.
azt a kft-t, ami adossagot adossagra halmozott, ezutan mitol menne jobban? kozben a Borbenyi hazat fegyveres orok vedik Dunaszegen

azert bizom en is a legjobbakban
igy is Hajra Eto!

Paprius Cursor Creative Commons License 2000.11.04 0 0 636
Garami még is csak tud valamit. És le merem fogadni, hogy lesz ennél még jobb is.Örülök, hogy Erős Gabi játéklehetőséget kapott ezen a meccsen.Ő még sokra viheti.
Üdv ETO barátok!
Paprius Cursor Creative Commons License 2000.11.04 0 0 635
ETO-kispest 3-2 Super!!!!!!!
bala Creative Commons License 2000.11.03 0 0 634
Csak ne felejtsük el,hogy mindenhol MAGYAR vállalatok a szponzorok(Dunaferr,Lombard.Matav, v Fotex,Pick Szeged).Ebből is látszik hogy a külföldi multi cégek NEM fektetnek be a magyar sportba!!
KIsbandy adja isten hogy jok legyenek az informácioid, mert különben nb2 lesz az biztos!
És kik azok a marhák akik ide fektetnek be??
Előzmény: Wégé (626)
kisbandy-KA Creative Commons License 2000.11.03 0 0 631
Hogy ne csak fanyalogjunk:Kenesei marad a téli átigazolásig biztosan.Ha már igazolni nem tudunk,legalább a legeredményesebb játékosunk marad.
Félve írom le,de nem tudom azt az infómat magamban tartani,miszerint jan.1-től új tulajdonosa lesz az ETO csapatának.Jövő héten már "Ő"fogja kifizetni a játékosok felé az elmaradást.Nagy most a csapatnál a felbuzdulás.
Na, majd holnap meglátjuk.
parmalat Creative Commons License 2000.11.03 0 0 630
Csak hogy a bajnokság kezdete előtt egy nappal is legyen miért anyázni Borbényit, itt egy része a nyilatkozatának a holnapi Kisalföldből:
"Tény, hogy vannak adósságaink, főleg a vezetőkkel (!!!!), edzőkkel, játékosokkal, valamint a belső hitelezőkkel szemben, hiszen most már saját magunknak is keményen a zsebünkbe kellett nyúlnunk (szegény János, szinte sajnálom!!!!) a működőképességünk megőrzése végett. Természetesen az a célunk, hogy ezeket a problémákat mielőbb kezelni tudjuk, s erre van is remény. Az viszont a dolog másik oldala, hogy az APEH felé nincs tartozásunk, és a hivatásos alszövetség által kijelölt könyvvizsgáló cég is mindent rendben talált az egyesület gazdálkodásában. (még jó hogy sikerült olyan könyvizsgálót találni, aki megmentette barátunkat a börtöntől!!!!) És persze arról se feledkezzünk el, hogy minden gondunk ellenére az elmúlt időszakban rengeteget áldoztunk az utánpótlás-nevelésre, létrehoztuk a női szakágat, új eredményjelzőt, úszómedencét építettünk, felújítottuk az öltözőket, a vizesblokkot, az öntözőrendszert, és nem utolsósorban közös összefogással megépítettünk egy csodálatos műfüves pályát." (ettől a felsorolástól szinte teljesen meghatódtam!!!!)
Szóval mit szóltok hozzá???

parmalat

Liver Creative Commons License 2000.11.03 0 0 629
A munkaadói járulékra és a TB-re gondoltam, de igazad van, az az állam bácsinak megy. Azt viszont nem tudom, hogy az önkormányzat hogy' részesül az államtól kapott pénzből (van-e jelentősége, hogy milyen/mennyi a foglalkozatottak aránya/száma).
A támogatások viszont szerintem elérhetőek, ez már inkább múlik az adott önkormányzaton. Pl. Sopronban és a környező kis falvakban rengeteg támogatási pénzt használnak fel. Ha ez nem lenne, a soproni régió a jelenleginél is nagyobb szarban lenne.
Előzmény: Wégé (626)
szaki2 Creative Commons License 2000.11.03 0 0 628
Emlekezzetek arra, hogy a raba eto 96-ban meltanyossagbol maradt benn. Hogy nehogy kiessenek, ezert 18-ra felemeltek a leccamot.
Wégé Creative Commons License 2000.11.03 0 0 627
munkavállalói járadékra = munkavállalói járulékra
Wégé Creative Commons License 2000.11.03 0 0 626
Kedves Liver! Úgy látom átmegyünk gazdaságpolitikai elemzésbe. Nem bánom, sőt örülök, hogy végre egy soproni DK-s akivel lehet beszélgetni.

Az általad leírtakból néhány dologra reagálnék:
1, Senki nem mondta azt, hogy a pénzt azonnal el kellen költeni. Valóban 3,5 mrd Ft volt a bevétel. A befektetésekkel én vigyáznék mert Ti is nagyon ráfáztatok. Azonkívül az útépítés, felül(alul)járó építés is egyfajta befektetés, így ez a pénz nem veszik el. Amire gondoltam az, hogy ebből e bevételből nem lehet bérjellegű kiadásokat vagy rendszeres támogatásokat finanszírozni, mert elfogy a lóvé és nincs tovább!
Szerintem nem igazán szerencsés ha egy önkormányzat értékpapírokba próbálja fektetni a pénzét, mert itt nem egy egyén hanem egy egész város bukhat. Arról nem is beszélve, hogy amíg az emberek ócska, zsúfolt utakon totyognak, addig nehéz megmagyarázni, hogy miért nem az utak rendbetételével foglalkozik a város. De mondhatnám az iskoláink állapotát, felszereltségét stb.
A munkabér járulékról szóló fejtegetésedet nem értem (mi az?). Ha a munkavállalói járadékra gondolsz akkor sajnálattal közlöm, hogy ahhoz az önkormányzatnak semmi köze. Az alacsony munkanélküliség persze jó dolog, de a munkanélküli járadékot sem a város fizeti. Így legfeljebb a szociális segélyek összege csökkenhetne, de sajnos az erre előirányzott összeg így is elég magas (drága az élet Győrben).
A beruházások támogatása szerintem inkább elvi dolog. Központi támogatást alig adnak ilyen beruházásokra, EU-s pénzek meg nagyon lassan jönnek, de akkor sem a tervezett beruházásokra (az elmúlt időszakban egy kerékpáros aluljáróra adta 5 (!) év egyeztetés után pénzt, valamint talán az állami kézben lévő szennyvíztisztitóra jön valamennyi pénz).

Liver Creative Commons License 2000.11.03 0 0 625
Én soproni vagyok, úgyhogy nem ismerem a pontos szituációt, de szerintem nem egyértelmű, hogy egyszeri nagyobb bevételeket egyből el kell költeni. Tudomásom szerint Győr 3,5 milliárdot kapott a kábel tv-ért (nem biztos, hogy jó az adat...). Az általam is ismer beruházások mindegyike olyan, amire jelentős hazai és nemzetközi támogatásokat lehet igényelni, tehát nem evidencia, hogy el kell passzolni az összes lét. Továbbá az is olvasható volt a megyeinek titulált, de valójában főként Győrrel foglalkozó Kisalföld c. lapban, hogy jövőre már gondokat okoz a költségvetés finanszírozása. Ha több milliárdból nem telik arra, hogy a későbbi időszakra is jusson belőle (bár a soproni önkormányzat nem tudja, de a Globexen kívül azért vannak olyan értékpapírok, amelyek talán hoznak is pénzt...) megfelelő befektetésekkel.
Na mindegy, ez Győr gondja, szerintem akkor is gazdag városnak számít.

Ja, még valami: az, hogy a multi cégek (Audi, Philips) nem fizetnek adót, az egy dolog. Már az is nagy segítség egy városnak, ha a munkanélküliség csökkentésével apasztják a város kiadásait (nem beszélve a munkabér járulékokról, amit azért fizetni kell). Ez még úgy is igaz, ha a munkások jó része nem a régióból kerül oda.

bye

Előzmény: Wégé (624)
Wégé Creative Commons License 2000.11.03 0 0 624
Azért én ezzel az "ország leggazdagabb városa" dologgal csínján bánnék! Persze tudom, hogy mi Győriek nagyon bűszkék tudunk lenni, ha arról van szó melyik a legszebb és leggazdagabb város. Valójában a "város" kifejezést kétfelé osztanám. Az egyik az önkormányzat mint város. A győri önkormányzat az ország azon városai közé tartozik, ahol megfelelő gazdálkodást folytatnak. Volt néhány szerencsés húzása, amivel nagyobb összegű EGYSZERI bevételhez jutott (Kábeltévé, részvények stb.) Ezeket az egyszeri bevételeket nyilván egyszeri kiadásokra lehet fordítani és teljesen érthető, hogy ez esetben olyan beruházásokra amelyek az egész várost gyarapítják. Ezért várhatóan aluljáró, termálfürdő, uszoda és út épül ebből a pénzből. Egy sport egyesület támogatása (pláne ha fociról van szó) jelenleg kidobott pénznek számít, mert nem jár semmilyen előnnyel a város számára (persze ha a város elismertségének kis emelkedését nem számítom, de azért gondoljatok arra, hogy vajon Dunaújváros elismertsége mekkorát emelkedett?). Világos, hogy nem ide öli az önkormányzat a pénzét. Egyéb bevételekben, meg nem előzzük meg a többi önkormányzatot, sőt az utóbbi időben kezdünk lemaradni. Nem fizet helyi adót sem az Audi, sem a Philips, sem a VAW és még sorolhatnám (de persze ezért is jöttek ide!).
A város másik fele a különböző vállalkozások. Az előbb felsorolt multik beruháznak a városba (főleg infrastruktúrális beruházások) elsősorban a saját profitjuk emelése miatt. Ők azért jöttek Győrbe, hogy olcsó és jól képzett munkaerővel állítsanak elő termékeket, amelyet aztán a nyugati piacra szállítanak. Persze ez teljesen érthető. De miért fektetnének be egy sportegyesületbe??? Azért, hogy az ETO játékosok a mezükön hordják pl. az Audi feliratát? Erre semmi szüksége egy ekkora cégnek. Ezért csak azok a régi cégek maradnak, akik hagyományos magyar illetve győri cégként évtizedek óta támogatják a győri sportot. Ők is a részvényeseiknek vannak kitéve, mert senki nem dobál ki szívesen pénzt az ablakon, márpedig ma a fociba fektetni kb. ezt jelenti. A Graboplast a női kézisek sikere ellenére felére volt kénytelen csökkenteni a támogatását, mert a tulajdonosok nem nézték jó szemmel.
Bizonyos szempontból jelenleg Sopron gazdagabb város mint Győr. A Matáv személyében egy biztos piaccal rendelkező vállalatot áll a csapatuk mögött. Nálunk piac hijján haldoklik a Rába és a Grabo is.
Ráadásul elég erős kormányzati bizalom is áll mögöttük, amit Győrről megint csak nem lehet elmondani. Mindenki megmosolyogja Sopron regionális szerepét, de ennek ellenére ide áramoltatnak nagyobb központi pénzeket, sőt az ő stadion felújításuk (szerintem inkább építésük) megelőzi az olcsóbb győri stadion felújítást is. De egyebekről (Regionális TV, Orsz. Konferencia Központ ne is beszéljünk).
Összegezve egyfajta rókafogta csuka esetével állunk szemben ahol azért nincs pénz, mert mindenki azt hiszi, hogy van pénz.
Bocs ha hosszú voltam!
Liver Creative Commons License 2000.11.03 0 0 623
Egyébként ez tényleg érthetetlen, hogy az ország egyik leggazdagabb városában nincs pénz a focira... Ha őszinte akarok lenni, a Győr az egyik legesélyesebb a kiesésre. Bár az alapszakasz előtt is ezt gondoltam, aztán simán bentmaradtatok.
Látjátok, EDE bácsi elment, a pénzeszsák is eltűnt..

HAJRÁ SOPRON!!!!

Előzmény: bala (621)
Euro Zero Creative Commons License 2000.11.03 0 0 622
engem az zavar foleg, hogy apam 30 eve a Rabanal dolgozik, kezdte mint sima melos, most a Jarmu Kft-ben egy nagyobb fej es igy is max. ha 100at keres havonta

erre itt egy "csapat", akinek tagjai viszonylag fiatalok, hogy a semmi meloert annyi money-t hazavisznek, dehat a piac ugye az piac, kereslet-kinalat

vagy ott a Borbenyi, meg kell csak nezni, milyen haza van
sajnos joban van a Jancsoval is, igy tovabbra is folyik a haracsolas, eladnak akit tudnak, es biznak az MLSZben
mert ugye MO-n 5 csapat van, akinek az elso osztalyban muszaly maradnia, mindegy mi tortenik, 4 pesti es az ETO

bala Creative Commons License 2000.11.02 0 0 621
Mert véletlenül a Graboplsast támogatja MÉG őket.Férfiakanak mért nem tudnak támogatókat szerezni?Ez a vezetőség felelősége.
Tatabányán,Sopronban,Debrecenben.stb mért van szponzor?Itt mért nincs?Állítólag az ország legiparodottab, legjobban fejlődő helye vagyunk.
Ha nem tudnak, márpedig évek óta nemtudnak a Borbényiék szőonzort szerezni akkor menjenek a picsába, s jöjjön olyan aki talán tud!!Minden ellenfelünk erősít, mi meg....ebből NB2 lesz!
Előzmény: Wégé (620)
Wégé Creative Commons License 2000.11.02 0 0 620
Azért a női kézilabda csapatunkról ne feledkezzünk meg!!!!
Előzmény: bala (617)
Gozo_d Creative Commons License 2000.11.01 0 0 619
De van,csak haldoklik.
HAJRÁ ETO!
Gozo_d Creative Commons License 2000.11.01 0 0 618
HAJRÁ ETO!
bala Creative Commons License 2000.11.01 0 0 617
Ja és nem értek egy dolgot!Olvasom az NB1.hu-n, hogy a többi csapat milyen erősítéseket tervez.Ott honnan a faszból van pénz??És itt mért nincs???És hogy lehet hogy az Ute aki 2 hónap alatt 100 millás adósságot halmozott fel, elvigye a Keneseit????Videoton,sopron mért tud igazolni??Pesti csapatok miért??Itt valaki nagyon sáros azért hogy nincs pénz!!
Ha meg nem megy akkor ne erőltessük a focit.Épüljön Plaza vagy hipermarket a stadion helyén.
áá kurva mérges vagyok...

És a férfi kéziseknél is ugyanez van!!
Győrben nincs élsport sajnos.

bala Creative Commons License 2000.11.01 0 0 616
Sajnos én is sötéten látom a helyzetet!Nics pénz, nincsenek játékosok, tartozás....Nem tudom hogy ki az a 2 csapat aki roszabb lesz nálunk.
Sőt azt se tudom hogy kiváncsi leszek e másodosztájú meccsekre!!!
Előzmény: Gozo_d (615)
Gozo_d Creative Commons License 2000.11.01 0 0 615
Siralmas!
Ez a b... borbényi mikor huz már a p....ba.
A kvalfikáció félidejében sajnos jó jósnak bizonyultam a második körre.Hát most még szarabb a helyzet mint augusztusban volt.Bizom benne,hogy nem vagyok jó jós és másodikra tévedek,de igen csak kinéz a végére az NBI/B.És ne gyertek ezzel a szöveggel,hogy itt bárki bárkit képes legyőzni,mert a gyengék ellen eddig is szarok voltunk a jók ellen meg igen csak összejött minden.
De azért:
HAJRÁ ETO
PG23_d Creative Commons License 2000.10.31 0 0 614
Kenő vagy újabb igazolások nélkül viszont nincs sok sanszunk a bentmaradásra. Pénz nincs, a játékosoknak tartoznak, Garami hülye... A legjobb előjelek egy bajnokság indulásakor :-(
Azért is Hajrá ETO!!!
kisbandy-KA Creative Commons License 2000.10.31 0 0 613
Ma bejelentette a vezetőség a játékosoknak is,hogy igazolás nem lesz,nincs rá pénz.
De, hogy ki távozik arról nem beszél senki.
Amit én hallottam:Kenő már nem végzi a csapattal a taktikai elemeket,csak kondizik(!)Újpest?

Wégé Creative Commons License 2000.10.31 0 0 612
Kicsit belefáradtam az ETO-ba, ezért nem reagáltam az itteni hozzászólásokra. Csak egy kis megjegyzés G.Peti nem félsz, hogy kikapsz az óvónénitől?? Menj, játsz inkább a többi soproni ovissal!
Sz'al Pogi itt vagyok, de ez a bajnokság dög unalom volt. Ezt az egészre értem, nem csak az ETO-ra. Nem tudnék egyetlen csapatot és egyetlen játékost sem kiemelni, a teljesítménye alapján.
Sajnos!
G. Peti Creative Commons License 2000.10.31 0 0 611
600.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!