Keresés

Részletes keresés

EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.31 0 0 1409
Ath,nem én csináltam,tudok írni,aki készítette,az nem is magyar! (:
De már mondtam,h javítsa! :)
ath Creative Commons License 2009.03.31 0 0 1408

off

 

az egyébként tetoválás az álladon?

Előzmény: EnzoCortello (1406)
ath Creative Commons License 2009.03.31 0 0 1407
meglestem. az, hogy útra kel, két szó.
Előzmény: EnzoCortello (1406)
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.31 0 0 1406
Most csinálta nekem egy Amerikában élő Nő a szponzorgyűjtéshez:
Lessétek meg! (:
http://vilagvegere2009.mlap.hu/
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.31 0 0 1405
Big,akkor beszélgessünk! Ott az emilcímem,ami MSN-is egyben! ,)
Előzmény: Törölt nick (1400)
malévhoz,csak a hátszelesek kerülnek Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1404

Danger zone in SA..?:))

 

Horse penis,stay here,in  Hungary..this is DANGER ZONE!!:))

 

Előzmény: Törölt nick (1401)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1403
Látom keményen bulvarofób búvár (hol merültél amúgy?) vagy... :)
Persze magam is irtózom a bulvártól. (szal nemvok egy bulvár búvár) :)
Azonban gondolom, nem vagy afrika-szakértő sem. (ha igen, megkövetlek)
Ha gondolod, kerítek egyet, hogy eldöntse ezt a vitát. Neki hinnél?
Előzmény: ath (1402)
ath Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1402

pedig én cápákkal is úszkáltam, nem keveset, mégis élek. ismét csak azt tudom írni, hogy "elővigyázatosság", "felkészültség", stb.

 

a többire nem térnék ki, tele van ferdítésekkel, túlzásokkal, félinformációkkal és bulvárból szedegetett rémhírekkel.

 

egyiptom meg csak földrajzilag afrika, kb annyi köze van fekete afrikához, mint ausztráliának pápua új guineához, izlandnak pedig albániához. az egyiptomi élményeidből bmilyen kozekvenciát is levonni afrikával kapcsolatban, kissé fura.

Előzmény: Törölt nick (1401)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1401
1 évet töltöttem az életemből Spanyolban... Van bűnözés persze. Hol nincs?
Azonban "klasszikus" bűnözés van. Rám még csak nem is néztek csúnyán sehol, pedig mondhatom: az ország déli részén sokfelé jártam.

Afrikában szerintem másféle bűnözés jellemző sajnos, úgyis fogalmazhatnánk: köznapi erőszak. S mint írtam, a három kenyai esetet... amiket személyes ismerősök éltek-élnek át, továbbá jó néhány esetet ismerek, leginkább nigériait, de ez a hír járja (hogy bulvár-e vagy sem, sem én, sem te nem döntheted el), hogy bizony egész fekete Afrika amblokk olyan hely, ahol csak azért meghalhatsz bárhol-bármikor, mert fehér a bőröd. Részben fajgyűlölet (melyet teljesen megértek - mi kezdtük...) részben az elképesztő nyomor okán.

Nem söpörhetjük szőnyeg alá a következőket. Afrikában kb minden második országban vagy polgárháború van, vagy nincs is közigazgatás, kormány, hanem gyakorlatilag anarchikus káosz. Hadurak, diktátorok világa szinte egész fekete Afrika. Bárhol, bármikor lőhetnek és lőnek is. Napi százezrek halnak meg vagy éhen, vagy erőszaktól és betegségektől, járványoktól. A legtöbb országba be sem jutsz, mint európai és ha valahogy (kenőpénzzel ismeretségekkel trükkökkel - ahogy újságírók, kalandorok szokták) be is jutsz, ha meglát egyedül kódorogni egy rendőr, azonnal letartóztat, a saját érdekedben és hazaküldenek (legalábbis a követségre ha van), mert nem vagy biztonságban. (már csak Egyiptomban is ez van, ami Afrika egyik legnyugisabb helye - magam átéltem!!! gondoltam bejárom Kairót és hazakisért a szállásomra két zsaru, mondván nem tanácsos fehér turistának egyedül kódorogni Kairóban... Érted? Még Kairóban sem..!!!)
Mélyebben fekete Afrikában úgy tudom, az utcán sehol nem jár idegen fehér ember (több arab országban is voltam amúgy és azokban sem láttam soha sehol, kizárólag szervezet csoportokban, és ha egyedül kószáltam, mindig éreztem, hogy mint egy ufoanautára, úgy néztek rám), pláne turista - az országok zömében, csak esetleg erre fenntartott, védett turista zónákban.

Nyilván a helyzet Dél-Afrikában kissé más, enyhébb - persze, hiszen jó ideig, az egyetlen elit feketeafrikai ország volt, azonban a híradásokból hallani: már nem annyira az. Ott is komoly gondok vannak, fokozódott az erőszak, a szegénység és a faji ellentét. Ami mellesleg csupán pár évtizedre enyhült, az ország virágkora alatt. Azonban ennek mára nagyjából - tudtommal - vége.

Spanyolországban nem számíthatsz arra, hogy valaki csak azért, mert fehér a bőröd vagy mert szerencsétlen éhes és nyomorog, megtámadjon és ha nincs szerencséd, belehalj. Ennek minimális az esélye ott, afrikai országokban azonban igen sokkal nagyobb, persze nyilván Dél-Afrikában kevésbé, hiszen még jelen állapotában is a legjobb helyek közé számít Afrikában.

Ezzel együtt, biztos hogy gyönyörű, érdekes ország és van sok hely ahol jól el lehet lenni.
Mint írtam én is szívesen "felfedezném". (ha nem érdekelne, nem nézném ezt a topikot)
Ám lássuk be, oda elindulni egy igencsak rizikós kaland és helyette célpontnak sok kellemes, nyugodt ország jöhet szóba a világban, ahol sokkal kisebb a rizikó.

Persze - mint írtam az imént - speciel magam is vagyok olyan őrült, hogy vállaljam ezt a rizikót és nekivágnék saját felelősségre.

De továbbra is mindenkit óva intek és lebeszélek róla. Ha tetszik, ha nem...

Nehogymár azt híreszteljük, hogy cápákkal úszkálni teljesen biztonságos - ugyanis, az hazugság...
Előzmény: ath (1395)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1400
Én benne vagyok...! ;)

(komolyan)
Előzmény: EnzoCortello (1399)
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.29 0 0 1399
...Én még mindig csak olyan embereket keresek,akik nekivágnának hátizsákkal Afrikának,nem félve semmitől... ,)
sts555 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 1398

Igazából felesleges ilyen dolgokon vitatkozni, mert míg az egyik fél véleménye saját tapasztalatokon alapul, addig a másik csak "beszerzett" infókból alkot képet.

A világon mindig is voltak bonyolult, veszélyes helyek, csak max kevesebb rosszat hallani róla. Soha nem írták le hogy évente hány külföldi turista tűnik el Miami-ban, Little Havanna-ban, pedig elsőre elég rémisztő számokat közölnek. Viszont megismerve a világ egyéb statisztikáit, egészen viselhetővé szürkülnek az adatok. 

A statisztikáknak viszont már nem hiszek annyira, hisz jómagam is sokat közlekedtem arrafelé, mégsem ettek vagy lőttek le. Úgy gondolom hogy ilyen kérdésekben a legjobb a saját tapasztalat. Ha esetleg nincs rá lehetőség, akkor viszont érdemes meghallgatni azok véleményét akik már megtapasztalták az adott területeten uralkodó viszonyokat.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1394)
Hector Servadac Creative Commons License 2009.03.29 0 0 1397
Jó lenne egy ilyen statisztika mert biztosan eltűnik néhány millió hátizsákos turista 1 évben a Földön.
Előzmény: Törölt nick (1381)
Hector Servadac Creative Commons License 2009.03.29 0 0 1396
Szerintem sok a szponzor, csak ki kell választani a legjobbat.
Előzmény: EnzoCortello (1382)
ath Creative Commons License 2009.03.28 0 0 1395

én is, és más is, a saját TAPASZTALATAINKAT osztottuk meg. ismered ezt a szót? kétségtelen bizonyíték neked az, hogy itt többen bejárták dél afrikát és semmi bajuk?

 

a biztonsági öv tökéletes példa, bár ezt inkább öngólnak tartanám. pont ez kell dél-afrikában is. ha figyelsz és elővigyázatos vagy, nagy bajod nem lesz. kösd be az öved....ha be sem ülsz a kocsiba, hiszen hányan halnak meg az utakon, akkor egy paranoiás barom vagy.

 

és igen, dél-afrika nem spanyolország. az utóbbiban, ahol éltem egy évet, késsel raboltak ki 91-ben egy két hetes út alatt, míg dél-afrikában semmi ilyen nem történt velem. na, ehhez mit szólsz?

Előzmény: Törölt nick (1394)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.28 0 0 1394
Vagy baromság vagy nem. Te sem tudsz sem pro, sem kontra felmutatni kétségtelen bizonyítékokat.

Szerinted az paranoiás idióta, aki beköti a biztonsági övet egy autóban?
Be lehet bizonyítani hogy lesz-e baj vagy sem?

Én egy ésszerű javaslatot igyekeztem tenni jó szándékkal.
Nem kell maga iq felfogni, ha azt mondom pl. Dél-Afrika vagy Spanyolország, hol sanszosabb (hatványosan) hogy le machete-zik a fejed...

De persze mindenki azt csinál amit akar...

Kösz hogy szólhattam...
Előzmény: ath (1393)
ath Creative Commons License 2009.03.28 0 0 1393

megmutatod, hogy hol hülyéztelek le?

 

még mindig nem éred, hogy nem azzal van a baj, hogy bmit is máshogyan gondolsz? azzal van baj, hogy személyes tapasztalatok nélkül, innen-onnan összeszedegetett félinformációkból akarsz okosabb lenni olyanoknál, akik jártak arra. és ezt hiába mondja el neked x ember, még mindig hajtogatod a baromságokat.

Előzmény: Törölt nick (1392)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.28 0 0 1392
Nahh kibukott szög a zsákból.. Sokáig nem bírtad hogy ne hülyézz le valakit, aki merészel valamit másképp gondolni.. Köszönjük hogy bemutatkoztál barátom. Gratulálok!
Ignore...
Előzmény: ath (1387)
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1391
Ath,köszönöm a tapasztalat megosztását! ,) Nem félek még a haláltól sem, Dél-Afrikában sem lesz gáz! ,) ...ha mégis,akkor így jártam!
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1390
Hy Sts555! ,)
Milyen céget lehet ott alapítani? Társulni,esetleg melózni lehetne Nálatok?
Előzmény: sts555 (1389)
sts555 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1389
2000 óta járok SA-ba. Bejártam az országot keresztben hosszában, a kicsi faluktól a nagyvárosokig. Időközben céget is alapítottunk kint, megy a munka szépen, gond nélkül. Mostanáig soha, sehol semmilyen kellemetlen vagy problémás helyzetbe nem kerültem, sehol nem akartak "megenni". Általában azok tudják a legszörnyűbb történeteket mesélni SA-ról akik soha nem voltak ott. Már nem is figyelek oda ilyesmire.
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1388

és, csak, hogy lásd, milyen türelmes is vagyok, hoztam neked egy részletet a lonely planet dél-afrikai veszélyeiről szóló részéből:

 

Dangers & annoyances

Crime is the national obsession and, apart from car accidents, it’s the major risk that you’ll face in South Africa. However, try to keep things in perspective, and remember that despite the statistics and newspaper headlines, the majority of travellers visit the country without incident.

The risks are highest in Jo’burg, followed by some township areas and other urban centres. Daylight muggings are common in certain sections of Jo’burg, and the city’s metro train system has had a problem with violent crime. No matter where you are, you can minimise the risks by following basic safety precautions, remaining alert and exercising common sense.

If you are a victim of crime in South Africa, it's most likely to occur at an ATM. There are dozens of scams that involve stealing your cash, your card or your personal identification number (PIN) - usually all three. Thieves are just as likely to operate in Stellenbosch as in downtown Jo'burg and they are almost always well-dressed and well-mannered men. The ATM scam you're most likely to encounter involves the thief tampering with the machine so your card becomes jammed. By the time you realise this you've entered your PIN. The thief will have seen this, and when you go inside to report that your card has been swallowed, he will take the card - along with several thousand rand. Choose the ATM you use carefully, and try to avoid using them at night and/or in secluded places.

 

ezek a szemetek nem említik az afrikaiak legkedveltebb szórakozását, az eltűnt turistákat, csak valami bankkártya csalást.....biztos ők is a fekete-afrikai maffia kezében vannak, amienk az a célja, hogy ártatlan hátizsákos turistákat csaljon a kontinensre, majd feltálalja őket mindenféle vudu lakomákon.....

Előzmény: Törölt nick (1386)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1387

neked véleményed van dél afrikáról, anélkül, hogy jártál volna arra, nekem meg rólad úgy, hogy olvasom azt a töménytelen hülyeséget, ostobaságot és bulvárból szedett félinformációt, amit löksz itt a fórumon.

senki nem írta, hogy szívesen sétálnék sowetoban tetőtől-talpig aranyban, senki nem írta, hogy éjjel szerelmes sétákat kell tenni a durbani parton, de ha ezeket tudod és figyelsz, dél-afrika a világ egyik legjobb helye, ahol semmivel nem lehet több bajod mint pesten vagy los angelesben.

 

és még mindig nem értem, hogy minek vitázom veled.

(most nem mondok igazat, kifejezetten jókat szórakozok az afrikaiak fő megélhetése szerű marhaságaidon)

Előzmény: Törölt nick (1386)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1386
Senki sem hülye, csak szubjektív nézőpontok vannak. Azonban vannak objektív tényeink is.
Pl. Dél-Afrika nem biztonságos hely. Megnézheted a statisztikákat és a minisztériumi jelentéseket.
Segíteni próbálok, mert ha érdekel a magánvéleményem: manapság Dél-Afrikába utazni hátizsákos turistaként: ámokfutás, valóságos öngyilkosság...
(de még a szervezett utazás sem sokkal biztonságosabb)

Aggódom mindenkiért aki oda indul. Ez van...
Ez a véleményem és engedd meg nekem, hogy legyen!
Kösz!

Sokra nem mész azzal, hogy megkérdezed, azt aki ott járt. Ő tud referálni egy kis területről, amit bejárt és a saját élményeiről ott. Én már beszéltem olyannal pl, aki Kenyából visszatérve azt mesélte, hogy maga a paradicsom (mert történetesen egy gyönyörű nővel, egy luxus-nyaralóövezetben - amiket mellesleg nagy erőkkel, fegyveresek védenek Afrika-szerte - töltött el pár kellemes hetet, szinte ki sem mozdulva onnan, strandolgatva, hajózgatva, koktélozgatva).
Egy másik vissza sem tért. Harmadik ott van börtönben több éve, mert behúzták. Ugyanis az afrikaiak egyik fő megélhetése szinte minden országban, hogy külföldiekre vadásznak, vagy csak becsapják őket vagy még durvább dolgokat művelnek velük - ez is köztudott. Akkor most Kenya jó hely vagy sem?

Dél-Afrikában krízis van, ezt is tudjuk.
Aki szerencsés volt, az jól érezte magát ott és elkerülte a baj.
Aki peches volt, az meg lehet hogy, már nem tudja elmesélni barátom...
Kérdés, kik vannak, többen?
És melyik az a része az országnak, ami a legkevésbé rizikós. Mielőtt elindulnék, ezt minimum kideríteném...

Annak hiszel persze akinek akarsz, mindenesetre ez egy nyílt fórum és engedd meg hogy véleményem legyen...
Előzmény: ath (1384)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1385

lóvé nélkül azért nem lesz könnyű.

 

nem viszek cuccot (kiv computert), azt lehet bérelni is minden búvárboltban, resortban....

Előzmény: EnzoCortello (1382)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1384

lehet, hogy én vagyok hülye, de a magam részéről nem osztogatnék tanácsokat és nem mondanék véleményt egy olyan helyről ahol még nem jártam.

nem tudom milyen lehet hátizsákkal vagy bárhogy máshogy bejárni oroszországot, nem tudom milyen lehet az élet indiában, de nem is érzem szükségesnek, hogy ezekeben a témákban megnyilatkozzak.

szerintem a kedves kérdező is azokra kíváncsi, akik jártak arra és látták, átélték, hogy milyen, rémhíreket és félinformációkat ő is tud keresni a neten.

Előzmény: Törölt nick (1381)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1383
hümm... ha találsz "szponzort" erre, majd kérlek, szólj nekik az érdekemben is! Én is szívesen elindulnék akárhová, ha találnék egy olyan habókos támogatót, aki erre pénzt adna nekem (azaz kidobná az ablakon). Asszem inkább a szponzor helyett, az adakozó vagy adományozó kifejezés illik erre - hallod-e.. ;)
Előzmény: EnzoCortello (1382)
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1382
Bárhova elmennék,csak ne maradjak itt! :)
Lóvém nincs,most keresek "szponzorokat"... szeretnék letelepedni valahol,ahol nem ennyire pénzcentrikus az élet!
ATH-hátizsákba merülőcucc?? =)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1381
Nézd ki-ki, ezt maga dönti el, saját felelősségre. Én a saját szubjektív (szerintem ésszerű és reális) véleményemet írtam, ha tetszik: parámat...

Én spec. ha hátizsákosnak állnék, mennék nyugis, kellemes helyekre, nem oda, ahonnan ellentmondásos hírek érkeznek, de azt biztosan tudjuk, a közbiztonság tekintetében igencsak hagy kivánnivalót (és ha zűrbe kerülsz, ritkán úszod meg csak egy veréssel...)...

Nagy ám a világ Afrikán kívül is. Jól tudod szerintem, hogy csodálatos túrákat lehet tenni már itt Európában is. Csak a lenyűgöző Spanyolország alapos bejárása hátizsákkal több év (vagy tán évtized..?)...! De pl Kanadában, USA-ban, Ausztráliában is hatalmas hátizsákolásra való területek vannak (az életed végig járhatsz e helyeken és akkor sem járod be teljesen) de még Ázsiában is vannak egész nyugis, szép helyek és Dél- ill Közép-amerikában is...
Legkévésbé mennék tehát hátizsákkal bárhová Afrikába; talán Marokkó és Tunézia kivételével...

Kiváncsi lennék pl. hogy a bolygón évente hány hátizsákos és egyéb önálló túrista tűnik el, s ennek hány százaléka indult Afrikába...

;)
Előzmény: ath (1378)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1380

megnézni, merülni, mert még nem jártam arra és érdekel. még van száz ilyen hely, de most pont közép amerikára esett a sor.

Előzmény: EnzoCortello (1379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!