Keresés

Részletes keresés

BATIGOL Creative Commons License 2000.07.02 0 0 291
Pumai! Majd elfelejtettem gratulálni Keletről, most megteszem!
Valaki nem tudna nekem a Kiskunhalas női csapatáról infókat? Fontos lenne.
Előzmény: pumai (275)
Cseszregi Balázs_d Creative Commons License 2000.07.02 0 0 290
Paganus

Gondolom Kálmánt nem kell bemutatni. Mégis egy-két szó róla. A legelismeretebb magyar utránpótlás edző. Hosszú ideig volt a női ifi válogatott szövetségi kaputánya. Olyan játékosokat nevelt, mint Pálinger Kati. Egy évig az ETO felnőtt csapatát is irányította. Akkor még nálunk játszott Mátéfi és Szántó Anna. Nagyon szimpatikus ember és kemény edző, de tanítványai nagyon szeretik. Moszkovajan kívűl az összes győri játékosnak aki hozzátok megy az edzője volt. De Szveta is elsősorban miatta költözik Orosházára. Nagyon szurkolok neki-Kálmánnak-, hogy sikeres legyen. Ha hagyják nyugodtan dolgozni, biztos sikeres lesz. Nagyon jó szakember. Varga Tímeát csak az ifiben láttam védeni, de ott jónak tűnt. Nem véletlenül juniorválogatott. Nálunk elég sok jó kapus van így nem férhetet oda, ezért adtuk el végleg, szerintem.Ruskót nem tudom milyen poszton játszik. Tagja volt, az ifibajnok csapatunknak, bár nem volt meghatározó. Kovács Adrienn néhány évvel ezelőtt megválasztották az ország legtehetségesebb utánpótlás játékosának. Jobbszélsőt játszik és bár fiatal, de már rutinos, hiszen már két-három éve játszik az első osztályban, sőt sokat játszott a nemzetközi kupákban is. Sajnos elég sérülékeny. Azért adjuk kölcsönbe, mert Kereki mellé leigazoltuk a posztjára Lovászt. Moszkovaját nem hiszem, hogy be kell mutatni. Ha játszhat támadásban is rendszeresen, akkor gólerős. Ezt bizonyította Marcaliban is. Nálunk szinte csak védekezett.

Éles Józsiért én sem rajongok, de remélem hamar felépül. Jobbulást Józsi!!!!

re_mi Creative Commons License 2000.07.02 0 0 289
Erdekes cikk van a Sportforumon Eles baleseterol. Nehany rejtelyt azert en is hozza tudnak tenni. Pl. melyik szerelo van nyitva hajnali 4 kor, illetve miert kell szerelo nehany meglazult (meglazitott) tocsavar meghuzasahoz? Szoval az ugy tenyleg rejtelyes....
Előzmény: _paha_ (288)
_paha_ Creative Commons License 2000.07.01 0 0 288
Végre találtunk egy plakátot a lányokról:
itt vannak a róla készült képek

Éles Józsi meg gyógyuljon meg minél hamarabb!!! Éles Józsi rulez!!! :-(((

Paha

re_mi Creative Commons License 2000.07.01 0 0 287
Nevezett uriembert mostanaban mar nem csiptem, sot. Ennek ellenre nem szeretnem, ha igy erne veget a palyafutasa. Jobb lenne a palyan, tehat szoritok, hogy felepuljon.
Előzmény: Gozo_d (285)
eh Creative Commons License 2000.07.01 0 0 286
Ami a Dunaferrt illeti, nem lehet tudni, hogy mennyire gyengül meg. Pl: a szuperkupán még mindenki azt mondta, hogy a csapat Farkas Ágival meg Szologubbal még erősebb lesz mint volt. Nem ez lett.
Szerintem a 3 távozót lehet pótolni. Csíkos van olyan jó, mint Siti Bea -nem amelyik a Hypo legyőzésében főszerepet vállalt, hanem amelyik idén játszott-, Farkas Ágit nem lesz nehéz pótolni, nem kell bejárni a fél világot egy hasonló képességű játékosért. Egy kapust pedig könnyebb beilleszteni a csapatba, mint egy mezőnyjátékost. Valahogy Radulovics is nélkülözhető pár hónapig. Minden a vezetőkön múlik, ha végre elfelejtenék Orosházát és Győrt, és a csapatépítésre koncentrálnának, mindenki jobban járna.
Gozo_d Creative Commons License 2000.07.01 0 0 285
Lehet,hogy vége a legjobb magyar férfi kézilabdázó sportpályafutásának?Szomorú lenne!
hajrá Józsi ne hagyd magad!Vissza vár minden kézi szurkoló a pályára!
Paganus Creative Commons License 2000.07.01 0 0 284
A Nemzeti Sportban lévő cikk egy a Békés Megyei Hírlapban megjelent Rozsnyai Sándorral készített interjú "zanzásított" változata. Tudtommal az "első hat hely valamelyike" nem ekvivalens azzal, hogy "dobogón akarunk végezni", tehát a célkitűzés véleményem szerint reális. Remélem nem lesz "Szrnka-ügy", ha annyira nem akar nálunk játszani, akkor ne jöjjön ide! :-) (Apropó, kedves ETO-hívők, tudnátok információkat adni a tőletek érkezőkről?)

- Milyen változások történtek a nyáron a keretben?
- Elöljáróban azzal kezdeném, hogy lassan kialakul a csapat végleges kerete. Leigazoltuk Marcaliból Kerner Krisztina kapust , a Dunaferrből László Krisztina balszélsőt. A Győri Graboplast ETO KC-ból a junior válogatott kapust, Varga Tímeát végleg leigazoltuk, míg Szvetlana Moszkovaja, Kovács Adrienn és Ruskó Katalin kölcsönbe került hozzánk. Egy dolog még függőben van, várjuk a junior válogatott békéscsabai Szrnka Hortenziát, akit a polgári törvénykönyv szerint hatályos, visszavonhatatlan előszerződés köt a klubhoz. Továbbra is az Agro SE-ben szerepel Lázár Erika, aki lassan felépül műtétje után és július 10-én megkezdi a felkészülést, valamint Hodroga Beáta, Baboly Kornélia, Onoiu Daniela, Lucaci Cornélia, Fekete Gabriella, Guricsné Horváth Beáta és Ancsin Tímea.
- Kik távoztak a csapatból?
- Sávolt Erika bejelentette, hogy a Dunaferrbe szeretne igazolni, Benyáts Beatrixot a bajnok Hertz-FTC hívja, míg Kovácsné Bartha Anikó közölte, hogy visszatér a Békéscsabai NKC-be.
- Hogyan alakul az orosházi együttes programja az október 15-ei rajtig?
- A csapat július 10-én orvosi vizsgálattal kezdi a munkát Róth Kálmán vezetésével, akivel egy éves szerződést kötöttünk, majd két hétig hazai környezetben, napközis rendszerben készülnek a lányok.
Ezután két hét szabadságot kapnak a játékosok, majd augusztus elején folytatódik a munka. Részt veszünk Kiskunhalason szeptember 8-9-én a Pikó Kupán, s közben előkészületi mérkőzéseket játszunk a környező NB-s csapatokkal. A bajnoki nyitány előtt szeptemberben Észak-Magyarországra utazunk, ahol előkészületi mérkőzéseket játszunk szlovák első ligás együttesekkel.
- Mit várnak az alaposan megváltozott együttestől az új bajnoki idényben?
- Bár teljesen még nem ismert, hogy milyen változások várhatók a többi csapatnál, hogyan erősítettek a vetélytársak, mi az első hat hely valamelyikére várjuk a gárdát. Tudom, nem lesz könnyű dolgunk, de csakis az előrelépést tűzhettük ki célul, s mi ennek a feltételeit igyekszünk megteremteni.

Cseszregi Balázs_d Creative Commons License 2000.07.01 0 0 283
Timi
Te láttad játszani a Valenciát és ismered az összeállítását? Meglehetősen erős. Néhány éve BEK-et nyert, úgyhogy hidd sem ő nem gyenge, sem a KEK nem volt gyenge, de idén majd meglátod. Persze kívánom, hogy nyerjétek meg mert ,égiscsak ti képviselitek a magyar szineket, de azt te sem gondolhatod komolyan igazán, hogy nem gyengültök meg. Sávolt nem rossz és Csíkos is tehetséges, dehát azért a távozókkal és Raduloviccsal nem említhetők egy napon most még. A spanyol bajnokságot meg soha nem tartottam egyenrangúnak az általad említetettekkel. Az ETO-nak mégis az lenne legjobb, ha odaigazolna, hiszen így nem egy közvetlen riválisunkat erősítene. Mivel ETO-rajongó vagyok, gondolom érthető, ha nem szeretném ha Újvárosba menne. Különben a szövetség ismét korrekt döntést hozott. Az Újvároson meg már az egész magyar kézilabda társadalom röhög. Mármint a vezetőin.

Az igazolásokból, úgy látom, hogy az Orosháza jövőre hasonló szerepet fog betölteni az ETO életében mint a Vác a Fradiéban. Különben inkább az 5-6 helyre van szerintem esélyük.
A Cornexi megint alaposan bevásárolt az NS szerint Kurucz, Lőw, Laczó, Őri A. , Gyuska, Nikolics, Csenki J., Wolf, Lánczos is hozzájuk megy valamint marad Németh Helga is. A 4-5. helyet megszerezhetik szerintem.

Előzmény: Mtimi (277)
re_mi Creative Commons License 2000.06.30 0 0 282
Hát az Orosháziak kissé merésznek tűnnek. Bár ha úgy hangzana, hogy 3-6, akkor méltánylandó lenne az igyekezet. Sajnos így nemigazán komoly a dolog. Az 1-3 helyre rajtuk kívül is vannak jelentkezők. De sok szerencsét kívánok nekik, az elmúlt szezonban elég szimpatikusak voltak.
Más: mikor lesz már vége ennek a cirkusznak amit a szövetség, a Dunaferr, és még az ég tudja kik, (dajcstomi) kavarnak? Ez csak hátrányosan érinthet mindenkit.
Más: A külföldi igazolásokról: SZVSZ ha egészséges arányban maradnak itthon is tapasztaltabb játékosok is, akár még pozitívan is kijöhet a játék az ügyből. A dolog akkor válik veszélyessé, ha még a mostaninél is többen elmennek. Ez a veszteség talán még nem súlyos.
Előzmény: endre_d (281)
endre_d Creative Commons License 2000.06.30 0 0 281
Tenyleg mereszek az oroshaziak. Dehat ha ugy allnak hozza, hogy jaj csak ki ne essunk, akkor sose lesz semmi eredmenyuk. Bar kivancsi vagyok a keretukre, van-e mire alapozni ezt az onbizalmat.
Kivancsian varom a szappanopera veget :-)))
Előzmény: Leki (280)
Leki Creative Commons License 2000.06.30 0 0 280
Ez jó! Valaki írja meg!:)))ezek a fellebbezgetések meg a Pálinger ügy, csak arra jók, hogy legyen min csámcsognunk az uborkaszezonban...kár hogy a Dunaferres vezetok keverik a sz*rt mindket esetben. Nem ertem, hogy a meggyengult csapattal minek eroltetnek a BL indulast, amikor KEK-ben sokkal konnyebb jobb eredmenyt elerni.
Az Orosháza célkitűzéseit reálisnak tartom(első hat hely alatt szerintem a dobogó utáni helyekre gondoltak), hozzáteszem, jövőre már nem lesz újonc csapat elég félreérthető ez a cikk. Szerintem elég jól erősítettek, megkockáztatom(hadd legyek már én is egy kicsit jós!:)), hogy jövőre nagyon kevés csapat fogja ponttal elhagyni az orosházi "katlan"-t!
Igen én is tudom hogy csütörtöktől szombatig az utánpótlás edzők edződnek nálunk, köszi a kiegészítést!:)
Kíváncsi leszek, hogy mégis kik fogják alkotni a női NBI-es mezőnyt, még az is elképzelhető, hogy a tökutolsó BP. Spartacus is bennmarad!?

HAJRÁ MARCALI!

Előzmény: barca8_d (279)
barca8_d Creative Commons License 2000.06.29 0 0 279
Valaki írja meg ide a mai döntést (Orosháza-Győr)
nsport.westel900.net
Ugyanitt olvasható az orosházi vezetőség elvárása a következő bajnokságban (1-6 hely)
barca8_d Creative Commons License 2000.06.29 0 0 278
Marcaliban mától az utánpótlás edzők vannak.
Egyébként a felnőtt edzők közül aki nem volt a
továbbképzésen, annak csapata csak 3 hivatalos személyt nevezhet meccsenként.
Jövő hétre dől el az esetleg nem nevező csapatok
helyett ki indulhat.
Mtimi Creative Commons License 2000.06.29 0 0 277
Endre mellett Balázsnak is megszavazhatjuk a "jós" címet. Ő ugyanis már előre tudja, ki igazol jól, és kinek hogy fognak beválni. Szerintem ez majd csak a bajnokság alatt fog kiderülni, de ha már itt tartunk, szerintem nem olyan rosszak az igazolásaink. Sávolt Erát gondolom nem kell mondani, hogy miért. Lőtt egy-néhány gólt pl. azon a bizonyos meccsen ellenetek is...Csíkos Juditot pedig az egyik legtehetségesebb irányítónak tartják, bár azt nem állítanám, hogy már most fogja tudni pótolni Sitit. De 1-2 éven belül biztos beérik. Pálinger meg menjen nyugodtan Spanyolországba, ha neki az jobb. Anyagilag biztos, bár én nem hasonlítanám össze a bajnokságot mondjuk a mienkkel, vagy dán, norvéggal. KEK-győztes mondjuk a csapat, de hát ilyen mezőnyt megverni nem nagy kunszt. És ez nem az ETO kritikája, "biztos" csak egy kicsúszott eredmény...

Leki Creative Commons License 2000.06.29 0 0 276
No ma végetér a nevezési határidő és kiderül, hogy a Marcali VSZSE újra NBI-es lesz!
Egyébként el is felejtettem írni, hogy ezen a héten van Marcaliban az NBI-es és NBIB-s edzők évenkénti kötelező továbbképzése, előadók többek között Laurencz László, Mocsai Lajos, Zsiga Gyula, Németh András... Szóval megy a fejtágítás.

Egy kis pletyka: Köstner Vilit majdnem megbüntették a területfenntartók, mert tilosban parkolt, de sikerült elintéznie, hogy ne!:))

Holnap bemutató edzésekkel folytatódik a program, majd szombaton is lesz többek között egy érdekes programpont: Edzők és játékvezetők egymással szembeni viszonya a mérkőzés alatt!:)))

Ja és végül egy kis átigazolási (ál)hír: Kerner Krisztinát a Spartacus csapatával is szóbahozták az Orosháza mellett...
No mindegy reméljük jövőre NBI-esként újra ilyen piacképes játékosaink lesznek a szezon végére és talán sikerül előrébb is végeznie a marcaliaknak...

pumai Creative Commons License 2000.06.28 0 0 275
Sziasztok
Üdv BATIGOL Nyugatról. Remélem jól utaztál.
Előzmény: Cseszregi Balázs_d (274)
Cseszregi Balázs_d Creative Commons License 2000.06.28 0 0 274
És visszaadják a pénzemet? Én ugyanis 12 számra fizettem elő nem tízre vagy ötre.

Azt megnézem, hogy Brigovácz góljával győznek le minket.:-))) A Hypo legalább olyan jól erősített eddig mint a Dunaferr.Egyetlen értelmes vásárlása Deli Rita volt. Persze gondolom még nincs vége a bevásárlásnak.

Na mit szóltok, hozzá, hogy Pálinger a KEK győztes MAR Valenciaba tart. Állítólag jobb ajánlatot tettek neki és az ETO-nak is mint a Dunaferr.Persze nekünk minden jobb csak újvárosba ne menjen.

Előzmény: endre_d (272)
BATIGOL Creative Commons License 2000.06.28 0 0 273
Üdv mindenkinek!
Egy viszonylag friss hír: Bécsi két évre aláírt a Pick-Szegedhez. Úgy tűnik megtalálták Nagy Laci utódját.
endre_d Creative Commons License 2000.06.27 0 0 272
Mielott elfelejtem: a mai sport szerint az Atlovo nem jelenik meg se juniusban, se juliusban, technikai okok miatt...
endre_d Creative Commons License 2000.06.27 0 0 271
Balazs, ezt majd visszavonod (a Sasrol), amikor az o goljaival ver ki titeket a Hypo :-)))
Egyebkent egyetertek veled, mint mar korabban megirtam. Sok jo fiatal jatekos van, legalabb tobb lehetoseget kapnak. Remelem.
Előzmény: Cseszregi Balázs_d (270)
Cseszregi Balázs_d Creative Commons License 2000.06.27 0 0 270
Én azt, hiszem nem akkora katasztrófa, hogy sokan szerződtek külföldre. Van nagyon sok tehetésges fiatal, akiknek lesz legalább lehetőségük játszani. Szerintem a külföldre igazolók helyét lesz aki átveszi, persze csak azokban a klubokban, ahol magas színvonalú utánpótlásképzés folyik(lásd ETO, Fradi, Loki) Persze amit most leírtam, az leginkább a nőkre vonatkozik, hiszen fiúk mély gödörben vannak és nagyon nehéz lesz kikapaszkodni. Talán az ifi Európa-bajnok csapattal egy-két év múlva sikerülhet. Különben ha megnézitek, az utóbbi időben a külföldre szerződő női sztárjaink közül haza ette a fene Farkas Ágit és Németh Helgát is. A külföldre szerződött csajok közül csak Siti és Deli eligazolás nagy érvágás, hiszen Sammy amúgy is lemondta a válogatottságot, míg Brigovácz szerintem egy nem magyar válogatott szintű.
BATIGOL Creative Commons License 2000.06.27 0 0 269
Üdv Pumai keletről!
Előzmény: pumai (266)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.06.27 0 0 268
Azt hiszem még mindig a pénz a legfontosabb. A magyar bajnokság a legerősebb Európában. Semmivel sem egyengébb, mint a dán, a norvég, vagy a német. Az osztrák egy nagy nulla. Ikast, Viborg, Trondheim. Aztán semmi. Viszont tízszerannyit kapnak.
Brunó Creative Commons License 2000.06.27 0 0 267
Nehéz kérdés a játékosok külfőldre szerződése. Egy biztos: senkit nem lehet megakadályozni, hogy ott éljen és dolgozzon, ahol szeretne és megéri neki. A magyar klubok nem tudnak vetekedni a dán, osztrák, francia, norvég, német stb. csapatok ajánlatával, így van ez a focitól kezdve egészen a kézilabdáig. De nem szabad csak az anyagiak számlájára írni egy-egy játékos távozását. Újítani akarnak-lásd Farkas A., Siti-megismerni egy új kultúrát, nyelvet tanulni, egyáltalán új impulzusokat kapni. Szerintem a válogatott is profitálhat a dologból, hiszen erős csapatokba szerződnek a játékosok. Ha itthon megfelelő az utánpótlás nevelés (és én annak tartom), akkor nem lehet gond a pótlással sem.
pumai Creative Commons License 2000.06.27 0 0 266
Sziasztok.

Nemrég találtam erre a fórumra, és nagyon megörültem neki, hogy bárkivel megoszthatom a véleményemet.
Észrevettem mennyire ellenzitek a játékosok külföldre szerződését. Szerintem is nagy probléma lesz, de véleményem szerint sok fiatal játékos nincs annyira megbecsülve mint az elvárható lenne (nem pénzügyi megbecsülésre gondoltam). Itt sok játékost felsorolhatnék, pl.: Deli Rita mindaddig második számú lövő volt a válogatottba, míg meg nem hívták az Európa legjobbjai közé, holott Farkas Áginak messze elmaradt a teljesítménye régi önmagához és Ritáéhoz képest.
De nem ez a lényeg és nem szeretném, ha valaki is erről az egy mondatról írná meg a véleményét. Hanem itt arról van szó, hogy itthon sokan nem az adott teljesítményükből élnek hanem a nevükből. És amit ennél is rosszabbnak tartok az hogy Bíró Imi a Debrecenből külföldre szerződött mert én úgy gondolom egy ilyen szakembert aki ebből a jó képességű de nagyon fiatal gárdából ki tudott hozni és meg tudta előzni a tapasztalt, sztárolt játékosokból álló Cornexi csapatát annak minden elismerésem.
Nektek mi a véleményetek erről az egészről?

pumai

Előzmény: pumai (265)
pumai Creative Commons License 2000.06.26 0 0 265
Sziasztok

Wégé szeretnélek javítani a Pigi esküvője szombaton volt, de a Kulcsié csak most szombaton lesz .
Állítólag a Pigi esküvőjén csak az Eto-sok voltak ott. ( Remélem nekem sikerül elintéznem hogy a Kulcsién ott lehessek.):-)))))

Előzmény: Wégé (264)
Wégé Creative Commons License 2000.06.26 0 0 264
Szombaton volt Pigniczki és Kulcsár esküvője. Itt volt az egész válogatott. Sajnos én nem voltam a meghívottak között :-))
Cseszregi Balázs_d Creative Commons License 2000.06.25 0 0 263
Valent
Sypkuviene és Bozsovics a Hypo 2be.

Azt azért megnézném, hogy januártól a Dunaferrbe megy a Gini. A szerződése értelemében -ezt már néhányszor leírtam és Vanyus is többször elmondta- a szerződése a sérülések időtartamával meghosszabbodik. Márpedig nemcsak most volt sérült egy hónapig, hanem korábban is, úgyhogy szerintem áprilisnál korábban nem öltözik piros-fehérbe. Különben szerintem vagy a Hypo vagy valamelyik dán csapat-Ikast, Viborg - lesz a befutó.

Előzmény: VALENT (262)
VALENT Creative Commons License 2000.06.25 0 0 262
Tudja valaki, hogy Fridrikas-on és Mozgovaján kívül még kik távoznak a Hypo együttesétől?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!