Keresés

Részletes keresés

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 412
Árpád,

a valódi kérdés az, hogy te megtennéd a hazáddal (szemben) azt, hogy esetleg megfosztod az olimpiai aranytól?

Az ellenérveidre a válaszaim:
1. A tény az tény, Boki nem fog szembesülni ezzel a problémával. Én éppen amiatt írtam a másik két érvet, hogy egy kicsit az ő oldaláról is kivesézzük a dolgot...

2. ...ami szerint - úgy tudom - ő itt akar letelepedni. Rácz NEM TEKINTETTE HAZÁJÁNAK Ausztriát, mégis PÉNZÉRT játszott az osztrák válogatottban a magyarok ellen. Ezt azzal bizonyította be, hogy hazajött (és ez emiatt fájó, nem más miatt). Ha hazájának választja Ausztriát azt legfeljebb sajnálnám, DE EGYÁLTALÁN NEM ítélném el érte (bár így is fájna/ fájt volna ha miatta nem nyertünk volna ezt-azt, sőt...). Tudtommal Melinda nem akar francia lenni. Hunyady Emesével sincs semmi bajom. Emiatt nem fogadom el az utolsó sorodat/hasonlatodat.

3. A no commentet amiatt írtam Újvidékkel kapcsolatban, mert nem ebbe a topicba tartozónak érzem, hogy az egy magyar város, és (lélekben) valahol hazánk része. Ez csak egy halvány + érv (hogy miért elfogadhatóbb nálunk Boki, mint ott egy magyar), ha akarod, tekints el tőle...

Szóval te, Árpád, megtennéd azt, hogy a magyar színek ellen küzdj egy olimpián (gyakorlatilag mindegy, hogy melyik csapat mezében)? Megfosztanád-e azt a generációt élete sikerétől, akik veled együtt részesei voltak a női kézi felemelésének a B csoportból és még annyi minden más csodának és adnád oda egy tőled idegen közegnek? Megfosztanád a NÉPEDET, a HAZÁDAT egy álomtól, csakhogy részt vehess egy világtornán?

Én nem tenném. És nem is tudom megérteni azt, aki így dönt. Pont az Olimpia fontosságát nem érzi át Melus, ha nem gondolja meg magát.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 410
3 komoly különbség:

1: A döntő differencia: Jugoszlávia nincs ott az olimpián. Őket nem fogja/tudja elütni semmitől Boki. (Ha figyelmesen végigolvasod a hozzászólásomat, te is látni fogod, mitől féltem magunkat, na és Melust.)

2: Radulovics - én úgy tudom - itt akar letelepedni. (Nem úgy mint Rácz, aki "hazajött".)

3: Emellett a lány ÚJVIDÉKi. No comment.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 408
ildy7,
Mi az, hogy élete vágya, hogy olimpián játszhasson? Ez ÖNMAGÁBAN nem jelent semmit, csak abban az összefüggésben, hogy az olimpiai csapat a NEMZETET képviseli, a modern világ egyik legjelentősebb eseményén.

Szabó Melindának tudomásul kellett volna vennie a szöv.kap. döntését, hogy ő csak szurkolója lehet a MAGYAR NEMZETI kézilabda csapatnak. Ehelyett a francia válogatottat próbálja majd aranyéremhez segíteni. Szerintem ez gusztustalan dolog. Ő nem akar a francia nemzethez tartozni (ez egy elfogadható indok lenne), nem is pénzért szerepel más válogatottban (mint Rácz, aki szintén hazaáruló), hanem azért küzd majd a francia sikerekért a magyar csapattal szemben, mert "Játszani akar az olimpián". Hihetetlen.

Mint Vasas-szurkoló, a legnagyobb elismeréssel adóztam idáig Melusnak, de ha az Ő GÓLJAI fosztják majd meg Magyarországot egy olimpiai aranytól, még a 93-as bajnoki döntő-videó megtekintésekor is a hányinger fog kerülgetni, ha meglátom... Ezzel szerintem minden magyar ember előtt egy életre elásná magát. Megéri ez neki? Felfogta egyáltalán, hogy egy nemzet önbecsülésének mennyit jelent egy olimpiai siker? (Különösen csapatsportágban) Ezt lenne szive elvenni hazánktól és a franciáknak adni?

Előzmény: ildy7 (405)
Tócsa Creative Commons License 2000.07.29 0 0 407
Mea culpa! Ildí=Ildy7
Tócsa Creative Commons License 2000.07.29 0 0 406
Bocsáss meg Ildí, de nálam az olimpiai résztvétel nem egyenértékü az állampolgársági hovatartozással. Mostanában nagyon könnyen osztogatják ezeket a jogokat. Váltogatják, mint az alsógatyát. Ha sport erről szól, akkor nagyon szomorú vagyok (meg a mai nap amúgyis:-().

Hajrá Loki!

ildy7 Creative Commons License 2000.07.29 0 0 405
Tócsa! Részben megértem a felháborodásodat, először én is megdöbbentem, de volt egy riport Mellussal, és ott mondta, hogy borzasztóan bántotta, hogy nem került be a magyar válogatottba, és minden vágya volt, hogy olimpián játszhasson, és ezt másképp nem érhette volna el, csak ha állampolgárságot vált (amit egyébként a franciák kezdtek ajánlgatni neki). Úgyhogy részben megértem. Én se egészen értettem, miért nem válogatja be őt Mocsai, hiszen kimagasló képességű játékosnak tartom.
Előzmény: Tócsa (403)
VALENT Creative Commons License 2000.07.29 0 0 404
Boki esetében ez a folyamat 2-2,5 hónapig tartott. Nem tudom hogy ez a szűk egy hónap elég lesz-e a franciáknak ahhoz, hogy begyűjtsék az MKSZ, a MOB, az IHF és a NOB jóváhagyását.
Előzmény: Tócsa (403)
Tócsa Creative Commons License 2000.07.29 0 0 403
Szabó Melinda felveszi a francia állampolgárságot és elindult a folyamat, hogy az olimpián is résztvehessen francia szinekben. Nálam ez kimeríti a hazaárulás fogalmát!
Barca8!
Egy kis lassító sztrájk a papírmunkák körül, úgy franciásan? Azt hiszem Szabó kisasszony megérdemelné!

Hajrá Debrecen!

endre_d Creative Commons License 2000.07.28 0 0 402
A jelek szerint ismet megvertuk a franciakat, ezuttal ket gollal (ld. sportforum.hu, sporthirek.hu).
Lennenk mar tul ezen az olimpian...
VALENT Creative Commons License 2000.07.27 0 0 401
Praca-t még azelőtt leigazolta a Metz, mielőtt Sammy-t is szerződtette. Vagyis Sammy a franciáké.
Előzmény: Leki (396)
Leki Creative Commons License 2000.07.27 0 0 400
2000 júl. 26 21:35 - Forrás: MTI

Végig vezetve, ötgólos gyozelmet aratott a magyar noi kézilabda-válogatott a világbajnoki ezüstérmes Franciaország ellen az Indiai-óceánon fekvo Réunion szigetén rendezett olimpiai felkészülési mérkozésen.
Eredmény: Franciaország-Magyarország 17-22 (8-10)
A magyar együttes - akárcsak a szombati, 27-25-ös vereség során - most is jól kezdett, viszont ezúttal a lefújásig sikerült megtartani az elonyt.
A sérülésébol felépült Pálinger Katalin remekül védett, míg Siti Beáta öt, Nagy Anikó pedig négy góljával tunt ki.

A két csapat pénteken újra találkozik.

Előzmény: Leki (397)
Giorgetto Creative Commons License 2000.07.27 0 0 399
nevetséges az egész ügy...
Előzmény: Leki (397)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.07.25 0 0 398
Ha jol ertem, akkor az egesz csak formalitas, tehat ket olyan dolog hianyzott, ami a Gyor velemenyet erositi (hiszen a birok is elismertek utolag a hibat (tanuk jegyzokonyve) es a jatekvezetoi testulet is muhibanak minositette, vagy nem?)
Előzmény: Leki (397)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 397
Az "óvásosdiról":

Orosháza-Gyor: a minisztérium két hibát talált
2000 júl. 19 16:19 - Forrás: MTI

A Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának (vb) május 12-i, az Agro SE Orosháza-Gyori Graboplast ETO KC noi NB I-es mérkozéssel kapcsolatos határozatában két hibát is talált az Ifjúsági és Sportminisztérium, ezért utalta vissza az ügyet újratárgyalásra.
Az egyik, hogy a versenybizottság nem csatolta a játékvezetoi testület írásos szakvéleményét, és az eset enélkül került a fegyelmi bizottság elé. A másik, hogy a vb az eljárás során kizárólag a videofelvételt vette alapul, holott az okirati (jegyzokönyvi) bizonyítékokat és a tanúk nyilatkozatait sem hagyhatta volna figyelmen kívül.

No remélem most már van elég téma amihez hozzá lehetne szólni!:)))

Előzmény: Cseszregi Balázs_d (393)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 396
Még egy meglepo információ a mai NS-bol:

Angolai kapussal erősített a Metz

FRANCIAORSZÁG. Az ASPTT Metz női csapata (Szabó Melinda átlövő együttese) erősödött a kapusposzton, amelyre a francia együttes Farkas Andreát, a Dunaferrből a Fradiba tartó válogatott csillagot is kiszemelte. Az új szerzemény Angola válogatottjának kitűnősége, Justina Lopez Pratza, aki eddig az Academic kapusa volt.

No most akkor Farkas Andi megy Metzbe vagy marad a Fradiban?

Előzmény: Leki (395)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 395
No ez is érdekes: Pálinger Kati mai NS-ben megjelent nyilatkozatából egy részlet...
"- Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb mérkőzése?
- Két éve a hollandiai Európa-bajnokságon a bronzmeccsünk előtt eltört az első számú kapusunk, Farkas Andrea kisujja, ezért nekem kellett a kapuba állni. Azon a találkozón nagyon jól ment a védés, ami nagyon sok önbizalamat adott a későbbiekre.
- Szüksége is lehet rá, hiszen nem megy simán az igazolása Győrből Dunaújvárosba.
- Kétezer-egy január elsejétől a Dunaferr játékosa vagyok, addig azonban még Győrbe köt a szerződésem. Az viszont majdnem biztos, hogy az őszi bajnoki találkozókon egyik klubban sem játszhatok.
- Ez furán hangzik.
- A Győr annyit pénzt kér értem, amit a Dunaferr nem fizet ki. Ezt talán el is fogadnám, de nem értem, januárig miért nem védhetek legalább az anyacsapatomban, a Győrben.
- Befolyásolja ez a huzavona az olimpiai felkészülését?
- Ezek a pénzkérdések valójában a két klubra tartoznak, én megpróbálom teljesen kizárni belőlük magamat. Mindenesetre remélem, hogy Dunaújvárosban Bakos István kapusedző segítségével sokat tudok fejlődni. Jelenleg az olimpiai felkészülésnél és a válogatottnál nincs fontosabb az életemben."
Előzmény: Leki (394)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 394
No akkor, hogy még legyen téma még pár idevágó cikk:

Kézilabda • 2000. július 19. 17:43 • sporthirek.hu
Sugár Tímea Reunion szigetén debütál

Az 1998/99-es bajnoki szezonban gyakorlatilag végig sérült volt Sugár Timea (22), aki akkor a debreceniek kézilabda csapatához tartozott. Nem kis meglepetésre a rokkantsághoz közeli állapotban is szerzodést kínált neki a Herz-Ferencváros, hogy azután szinte az egész idényben kitunoen védjen.
Mocsai Lajos szövetségi kapitány be is hívta az olimpiára készülo keretbe, amely július 20-án, csütörtökön Franciaország tengerentúli területére, az Indiai-óceánban lévo Reunion szigetére utazik. Sugár ott esik át a válogatottbeli tuzkeresztségen.
- A Pécsi Lepke nevet viselo megyei I. osztályú csapatban kezdtem, az elso perctol csak és kizárólag kapus voltam - mesélte a rendkívül céltudatos újonc. - Tizenhét évesen már az NB I-es PMKC-ben védtem. Utam Kiskunhalason és Debrecenen keresztül vezetett az élvonalba, ahol mindjárt az elso évben bajnokcsapat tagja lehettem, amit óriási dolognak tartok. Most pedig ez a nagy kaland Reunion szigetére, ahol bemutatkozhatok a nemzeti együttesben, ez teljesen feldob!
Sugár Tímea nem csak a pályán küzd átlagot meghaladóan, civilben is igen ambíciózus fiatal lány. Már harmadéves levelezo tanár szakos hallgató Pécsett, ahol egyéni tanrendet kért, hogy minél kevesebb edzésrol kelljen távolmaradnia.
- Tudom, hogy Pálinger Kati a pillanatnyi rangsorban a másodikként nyilvántartott kapus, de engem ez nem tör le. Mindent el akarok követni azért, hogy megmutassam: engem nem véletlenül hívott be Mocsai Lajos a keretbe. Hogy az elvégzett munka mire lesz elég, majd elválik. Most a válogatottságnak örülök, ahol ugyanúgy a 12-es mezben szerepelhetek majd, mint a Ferencvárosban.

Előzmény: Cseszregi Balázs_d (393)
Cseszregi Balázs_d Creative Commons License 2000.07.25 0 0 393
mitkukac
Szerinted mielyen előnye származott belőle az ETO-nak, hogy Vanyus a ligaelnök. Szerintem ugyanis semmi.

Más. A Dunaferr vezetőit szerintem lassan diliházba kellene csukni. Mikor fejezik már be az óvásosdit? Röhejes.

Előzmény: mitkukac (385)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.25 0 0 392
Alakul az új osztrák válogatott..???
Előzmény: Leki (391)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 391
Szekszárd helyett Bp. Spartacus
2000 júl. 25 15:29 - Forrás: MTI

A noi kézilabda NB I-tol anyagi okok miatt visszalépo Szekszárd helyett a Bp. Spartacus szerepelhet a következo idényben is az élvonalban.
A fovárosi gárda a megüresedés miatt menekült meg a kieséstol.
Újság még a sportágban: a magyar szövetség kedden átadta a 6.5 millió forintért épített Edzoképzo Központot.

Nyolc új játékos a Hypónál
2000 júl. 25 09:15 - Forrás: MTI

Nyolc új játékossal, köztük két magyarral vág neki a következo idénynek a nyolcszoros BEK-gyoztes osztrák Hypo Niederösterreich noi kézilabdacsapata. A Herz-FTC-tol érkezo Deli Rita és Brigovácz Nikolett mellett a südstadti együttes szerzodtette a svéd kapus Therese Bengtsont, az orosz Anna Andrusenkót, a szlovén Katja Kurentet és a jugoszláv Marijana Midzort. Az idegenlégiósok mellett két hazai játékost (Engli és Meltzer) is leigazolt a klub. Tekintélyes a távozók névsora is: Fridrikas, Morhammer, Fritz, Sypkus, Cieloch és Moszkovaja hagyta el Gunnar Prokop együttesét. Az új edzo, a horvát Vinko Kandija feladata a csapatépítés mellett, hogy továbbra is az európai élvonalban tartsa a Hypót.

Előzmény: Leki (390)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 390
Na el is felejtettem mondani, hogy a noi junior valogatott állítólag 31.-tol Marcaliban edzotáborozik 2 hétig(a hétvégét otthon töltik). Talán megint játszanak edzomérkozést a helyi NBI-es noi kézicsapattal(csak nehogy megint kikapjon a válogatott!:)).
HAJRÁ MARCALI!!!
Előzmény: Laci-papi_d (389)
Laci-papi_d Creative Commons License 2000.07.25 0 0 389
A mai helyi újság szerint rendeben folynak nálunk az edzések. Végig itthon készülünk. (ninics pénz táborozásra). Edző meccsek kb. egy hónap múlva és ha igaz szinte mindig mi megyünk vendégségbe. Hát ritkán fogjuk lázútni a csapatunkat mostanában, ha ez így lesz igaz.

Laci-papi
Hajrá Loki !!!!

Laci-papi Creative Commons License 2000.07.24 0 0 388
Wégé

Szerintem messzemenő következtetést nem kell ebből és a következő két hivatalos illetve egy nem hivatalos francia-magyarból levonni. (bár az utolsó 3 meccset ők nyerték). Ez most csak felkészülés. Olvashattad délelőtt 2 órás erőnléti edzés volt. Csoda, hogy ennyire is partnerek voltak. Azóta túl vannak egy túlélő gyakorlaton is. (gyalog túra 2200 méter magasságban, esti "szállás" egy barlangban, a táv egyik infó szerint 60 km, másik infó szerint 35 km) Mi ebbe is, abba is "belehalnánk". A cél az Olimpia. Ezért mindent vállaltak és megtesznek. Nekem nagyon tetszett a tv-riport a válogatottal. Ráadásul én hiszek MOCSAI-nak és Mocsai-ban. Szerintem a dobog tetejére viszi a lányokat. Az, hogy "milyen" összeállításban? Az mindegy. Ott ŐK mindőnkért játszanak és nem a klub-szinekért. Mellesleg úgy gondolom a többi meccsen (francia-magyar) mindenki kap lehetőséget és nem is keveset. A ki nem játszott kártyalapokban, pedig nem személyre, hanem "figurákra" kell gondolni. Úgy védekezésben, mint támadásban. Inkább most kapjunk ki Tőlük, mint az Olimpián.

Tócsa
Nem hiszem, hogy Barca védelemre szorul, de alaposan félre értetted. Nem a városunkat "sajnálta le". A férfi kézilabda sportunkkal kapcsolatban írta le -lehet, hogy nem túl szerencsésen- a véleményét. Volt szerencsém a fiut személyesen is megismerni Orfűn a nyaralásom idején. Rendes srác. Örültem a személyes találkozásnak.

Más
Nagyon soká lesz még a bajnokság nyitánya. Oly soká, hogy szinte elképzelhetetlen. Pár jó előkészületi meccs igazán lehetne! Akkor többbet írhatnánk kedvenceinkről.

Zsoli
Nem tudsz még felkészülési meccsekről? Mit tudsz Jeddi aláír? Sipiről kérdeztelek korábban is. Ő befejezte?

Laci-papi
Hajrá Loki !!!!

Wégé Creative Commons License 2000.07.24 0 0 387
Jó napot sporttársak!

Szabin voltam ezért nem jelentkeztem az utóbbi időben. Most, hogy végig olvastam a hozzászólásokat látom, hogy uborkaszezon van a kézilabdában. A legtöbben újságcikkeket ollóztatok ide, ami persze nem rossz, hisz így összefoglalót láthatunk az ország kézis sajtójából. Mit szóltok a franciák elleni vereséghez? Tudom, hogy nem jelent semmit a vereség de azért kiváncsi vagyok a véleményetekre. Amin csodálkozom, hogy a győrieket alig játszatta Mocsai. Kulcsár egy gólt sem dobott, ami azért elég szokatlan tőle. Mocsai a meccs után arról is beszélt, hogy mivel a franciákkaé egy csoportban leszünk az olimpián nem játszottuk ki az összes kártyánkat. Vajon kire gondolt???

Leki Creative Commons License 2000.07.24 0 0 386
Már megint, hogy leült a kedvenc topicom!:( Pedig azért most már zajlik az élet: a noi csapatok után már a férfiak is elkezdték a felkészülést a bajnokságra(bár nekik elobb kezdodik:)), meg ugye a noi válogatott reunion szigeti edzotábora és az elso edzomeccsen elszenvedett veresége a franciáktól azért lehet figyelmezteto jel. Én azért velük is számolnék az olimpián...
de legjobban a szombati sportban a Cornexirol szóló nyilatkozat egy mondatát találtam érdekesnek: "Babiczky Tibor technikai igazgató elmondta, hogy csupán egy jelentős veszteség érte a klubot: Takács Gabriella balszélső visszatért korábbi sikerei színhelyére, a bajnok Ferencvárosba." Hát most vak ez az ürge, vagy tényleg nem ért hozzá...? Végülis igaza van Agárdi, Csíkos, Lovász, Mátyás, Popov, Kalasnyikova, Hoffman O. távozása tényleg nem jelentos veszteség...vagy ezt nevezik csúsztatásnak... Még szerintem Takács távozását kellene a sajnálniuk legkevésbé, mert ugye a Cornexi nem nevezheto "sikerei helyszínének"...
Előzmény: Leki (383)
mitkukac Creative Commons License 2000.07.23 0 0 385
Korrekt dolog-e az, hogy egy klubcsapat vezetöje a Nöi Liga elnöke is egyben?
Tócsa Creative Commons License 2000.07.22 0 0 384
Barca!
06.21-én ezt írtad nekem:
„Sajnos Debrecenből csak annyit láttam amennyit a vonatból lehetett. Még sosem voltam ott. És ahogy most áll ott a férfi kézilabda egy ideig nem is fogok.”
A mai sportot olvasva azt hiszem a két város ffi kézisportja egy szintre fog jutni. Itt már halott, nálatok meg éhhalálán van. Az NBI-s szereplés teljesen le fogja amortizálni a klubot. Szerintem büszke leszel rájuk, ha be tudják fejezni a bajnoki évadot. Az idézet, nagyképű mondatod ennek tükrében elég sokat vesztett éléből.

Hajrá Debrecen!

Leki Creative Commons License 2000.07.21 0 0 383
Na tessék itt van az amire már rég vártunk, nem is kellett volna annyira aggódni Marcaliban, ki tudja a Kiskunhalas nem-e lép még vissza:

Kézilabda: NB I-es maradhat a Bp. Spartacus
Visszalép a Szekszárd

A Ferropatent-Szekszárd SE első alapozó edzésén Horváth Ferenc ügyvezető elnök szomorú hírt közölt a játékosokkal. A klub hiába nevezett a női NB I-be, a felkészülés kezdetére világossá vált, csak a másodosztályú részvételre elég a pénze. A Ferropatent egyébként az NB I B-be is „jelentkezett", miután második csapata aranyérmet nyert az NB II Délnyugati csoportjában. A Ferropatent visszalépésével a Marcali után a nagy múltú Bp. Spartacus is megmenekült a kieséstől.
- Szűkös anyagi lehetőségeink, elapadó szponzori bevételeink miatt egyesületünk nem vállalhatta az NB I-es szereplést - mondta az ügyvezető elnök. - Ezek után nem tudjuk megtartani legjobbjainkat, a jövőben elsősorban helyi játékosainkra támaszkodunk. Sokak, sokunk sajnálatára Tolna megye egy időre eltűnik az élvonalbeli kézilabdából. Ez fájó, mert régiónk az utóbbi időben sokat adott a sportágnak. Nagyobb megbecsülésre számítottam Szekszárd városa részéről, ugyanis jelentős gondot okozott, hogy nem jutottunk hozzá időben az önkormányzati támogatáshoz. Az NB I B-ben a hat hözé kerülés lesz a célunk.
A keretet tehetséges, saját nevelésű fiatalok alkotják, akik a posztján maradó Elena Sklar vezetőedző irányításával remekül vizsgáztak a tavasszal, amikor kiharcolták a bennmaradást. A szekszárdiak 1993-ban jutottak fel először az élvonalba, és három idény után elbúcsúztak, ám egy évvel később megint a legjobbak között szerepelhettek. Most újabb hároméves NB I-es szériájukat követően búcsúznak. Az egyesület eddigi legjobb bajnoki eredményét az 1998-99-es idényben érte el, akkor a kilencedik helyen zárt. Legnagyobb sikere a két éve nyert Magyar Kupa-bronz volt.
Az előző idényt befejező csapatból Fábián Ágnes visszatért a Cornexibe, a szintén Székesfehérvárról érkezett Nagy Henrietta Frankfurtba tart, a győri kölcsönjátékos Császár Tímea Kiskőrösre távozott. Biztosra vehető, hogy a jugoszláv kapus, Jasmina Petrovics és az exválogatott Csendes Edit a tolnaiak helyére beugró Bp. Spartacusba igazol. Ugyancsak a Kőér utcaiakat erősíti majd egy másik volt szekszárdi, a legutóbb az NB I B-s Abonyban kézilabdázó Geiger Kinga.

(teszler)(NSonline)

bzsoli Creative Commons License 2000.07.20 0 0 382
Készülnek a debreceni kézilabdás hölgyek

Bár a bajnokság csak október közepén rajtol, a DVSC-Valdor NB I-es női kézilabdázói elkezdték a felkészülést. Az előző évhez képest kevesebb az új arc a Loki öltözőjében. Az már biztos, hogy a piros-fehérek legjobbjuk nélkül veszik fel a harcot, a sokszoros válogatott átlövő Borók Rita ugyanis a világhírű dán Viborghoz igazolt.

A tavalyi pontvadászat negyedik helyezettjének nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja ismételni remek teljesítményét. A keret nagyjából együtt maradt, néhány új arc azért feltűnt az első közös foglalkozáson. A Vasasból Ovtus Fatima és a román Galai Mihaela érkezett, Békéscsabáról hazatért Halcsik Ildikó és Barkasziné Szász Mária. A csapat gólerős kézilabdázója, Borók Rita viszont távozott, ő a következő idényt a dán Viborg együttesénél kezdi meg. Konkrét célkitűzésekről egyelőre nem beszélnek a vezetők, az viszont valószínűnek tűnik, hogy a csapatot működtető kft. idén is elvárja a jó eredményeket. A gárda játékstílusának, arculatának kialakítása ebben az esztendőben is új edzőre vár, a munkát a Debreceni Dózsa egykori hálóőre, Medgyessy Sándor irányítja.

Leki Creative Commons License 2000.07.20 0 0 381
Engedelmeskednek vagy disszidálnak
2000 júl. 19 06:29 - Forrás: Népszava

(Ballai Attila írásából)
A kétoldalú magyar-kubai kereskedelemben a közelmúltban a férfi kézilabdázó vált a karibi partner legpiacképesebb exporttermékévé. Havannában azonban még mindig az úgynevezett központi tervgazdálkodás a vezérlo elv, és a kubaiak most azt fontolgatják, hogy klasszisjátékosaikat hatalmi szóval Magyarországról Franciaországba irányítják át. Ha e döntés megszületik, a Dunaferr kapusa, Hernandez, a Fotex lövoje, Perez és a többi ász két út között választhat: vagy engedelmeskedik és pakol, vagy ellenszegül, marad, otthon disszidensnek nyilvánítják, az olimpiai csapatból pedig azonnal kidobják.
A Kubai Kézilabda-szövetség és a Fotex KC Veszprém klubja tavaly februárban kötötte azt a kontraktust, amelynek értelmében tíz közép-amerikai kézilabdázó Magyarországon sportolhat - természetesen nem klasszikus profi szerzodéssel, hanem amator státusban, hivatalosan nem is aláíráspénzért, fizetésért, meccsprémiumért, hanem ellátásért, költségtérítésért. A magyar klubok és a légiós játékosok így nem is kerültek egymással közvetlen jogviszonyba, hanem áttételesen, a kubai szövetségen keresztül tartották a kapcsolatot.
Itthon mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez álságos állapot, de az még kevésbé vitatható, hogy a kubaiak szenzációs játékosok, és a hasonló kaliberu külföldieknél összehasonlíthatatlanul olcsóbbak. Ezt persze Nyugat-Európában is pontosan tudják, na meg azt is, hogy - hivatalos sportszerzodés híján - e fekete gyöngyszemek egyesületeiktol könnyedén elszakíthatók. Julio Fisht például a spanyolok környékezték meg, o osztott, szorzott, itt hagyott csapot-papot, elfelejtette Magyarországot és Kubát is, az Elgorriaga Bidasoa csapatában pedig most annyi pénzt keres, amennyi nagyot dobhatna hazája idei GDP-jén is.
A franciák negyedik számú klubja, az US Ivry a Bidasoáénál még kifizetodobb lépésre szánta rá magát: nem egy játékost szemelt ki, hanem az összeset. Megszerzésükért kapcsolatba is lépett a kubai szövetséggel, a veszpréminél lényegesen vonzóbb anyagi feltételeket kínált, és mivel a Fotex tavalyi havannai partnereit azóta elmozdították pozícióikból, az újaknak elozmények és elkötelezettség nélkül, de nagyon tetszik az ajánlat.
A döntést már meg kellett volna hozni, de az olimpia, illetve a francia és a magyar bajnoki rajt elott mindenképpen meg kell. És ha az a tavaly a Fotex gyámsága alá helyezett tíz játékost az Ivry fennhatósága alá rendeli, az érintettek számára csupán két megoldás marad: engedelmes kubai állampolgár módjára kitelepülnek Magyarországról és elfoglalják új állomáshelyüket, vagy szembeszegülnek az ukázzal, itt maradnak, otthon disszidensnek nyilvánítják oket, ok pedig immár profi sportoló módjára köthetnek szerzodést.
A két legnagyobb hal közül a Dunaferr kapusa, Vladimir Hernandez jelenleg otthon készül a válogatottal az olimpiára, de ígéretet tett rá, hogy visszatér a klubjába - no és a családjához, hiszen az élettársa magyar és tavasszal itt született meg a gyermeke is -, bár kérdésünkre Dunaújvárosban nem tudták megmondani, mikor jön. A többiek hétfo óta már edzenek. Carlos Reinaldo Perez, a Veszprém átlövoje viszont Magyarországon van, jövo héten a Fotexszel megkezdi az alapozást. O Éles József balesete óta még inkább felértékelodött, hiszen visszatéréséig más nem is pótolhatja Élest. Hajnal Csaba ügyvezeto elnök úgy fogalmaz, ha a kubai szövetség határozott, akkor ennek ismeretében kell a Fotexnek és Pereznek lépnie.

Előzmény: VALENT (380)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!