Keresés

Részletes keresés

bzsoli Creative Commons License 2000.07.31 0 0 433
Csá !

Laci-papi !
Tegnap felhívtam Sipit, és nem volt szó róla hogy visszahívják. Tavaly még elgondolkodott volna, s talán vissza is tért volna de mostmár tárgytalan a dolog az ő részéről is. Úgy nézki 1 jobbszélsőnk lesz az idén...
Egyébként aug.14-15-én jön valami szlovák csapat, és aug. 18-20 között pedig mi megyünk Zilahra tornára. Szeptemberre van egy meghívás Zaporozsjébe, illetve lesz a PIKO-kupa is Halason. Annyi biztos hogy Győr, DVSC, Orosháza, Békéscsaba + még 4 csapat.
Megyó keményen hajtja a lányokat, az elmúlt 3 évben nem volt ilyen nehéz (fizikailag) a felkészülésük. Kiváncsi vagyok én is a továbbiakra...

Csőváz.

Üdv: Zsoli (DVSC)

re_mi Creative Commons License 2000.07.31 0 0 432
Hajrá Fradi
Előzmény: barca8_d (428)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.31 0 0 430
Árpád,
Hát egy bajnokságot most már igazán nyerhetne valamelyik csapatunk...

Sajnos, a női kézinek kb. annyi esélye lesz csak idén, mint a női röpinek. A vizilabda és a foci is inkább a dobogó alsó fokára lesz predesztinált, nem az aranyra. Bár, Somosy visszatérése azért ad okot a bizakodásra.

barca8_d Creative Commons License 2000.07.31 0 0 428
Akik itt meg szoktak fordulni:
Endre: Fradi
Leki: Marcali
Paganus: Orosháza
Balázs: Győr
Laci-Papi: Debrecen
Szépen elosztva. :-)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.31 0 0 427
Árpád,
szerintem részemről már tudod: a VASASért.
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.31 0 0 425
Wégé,
Adja Isten, hogy ne jelentsen semmit ellenünk, hogy játszik-e, vagy sem. Ha én állítanám össze a magyar válogatottat, nálam stabil kerettag lenne. Annyiban igazad van, hogy valóban nincs infóm arról, hogy kint akar-e letelepedni, új hazájaként választotta-e Franciaországot, de ezt jeleztem is az összes hozzászólásomban.

Mindemellett a lehetőség akkor is fennáll, hogy éppen az ő góljaival verjenek meg minket a gallok. Ezt neked is el kell ismerned. Melus remek spíler. A korábbiakat nem akarom megismételni, annyit tennék csak az egészhez hozzá, hogy szerencsés lenne, ha a VOLT hazája ellen nem lépne pályára az Olimpián.

Én alapvetően ettől féltem őt is, magunkat is.

Előzmény: Wégé (424)
Wégé Creative Commons License 2000.07.31 0 0 424
Oké, hogy lezártátok ezt a Szabó Melinda ügyet de azért én még annyit szertenék hozzátenni, hogy most teljesen egyetértek Árpáddal. Miért kell úgy beállítani Szabó Melindát, mintha az ő szereplése a francia válogatotban megpecsételné a válogatottunk sorsát?? Ha ennyire ász a csaj vajon miért nem jött szóba a mi csapatunknál? A Raduloviccsal szembeni érvek számomra egyáltalán nem megnyugtatóak. Miért lenne ő különb Szabónál? Vajon a jugók nem mondhatják e azt, hogy ha Radulovics náluk játszik kijutottak volna az olimpiára? Sz'al uraim ezt a hazaárulózást be kellene fejezni!

Arról nem is szólva, hogy honnan tudjátok azt, hogy Szabó Melinda nem akar Franciaországban élni?????

VALENT Creative Commons License 2000.07.31 0 0 423
Apropó, Maio, Mariot és Pecqueux neve sem szerepelt egyik összeállításban sem. Azért ez elgondolkoztató, lehet hogy rejtegette előlunk őket a francia edző?
Előzmény: Marcus Aurelius (420)
VALENT Creative Commons License 2000.07.31 0 0 422
3 hivatalos és 2 nemhivatalos mérkőzést vívott a két csapat, az utóbbiak eredményét gondolom nem hozzák nyilvánosságra.
Tényleg, tudtok valamit román, francia és norvég balkezes átlövőkről (Melindát most ne számítsuk be)? Szerintem ezen a poszton mi vagyunk a legjobbak, remélhetőleg meg is látszik majd az eredményünkön.
Előzmény: ildy7 (421)
ildy7 Creative Commons License 2000.07.31 0 0 421
Volt a Kocsis Böbével riport a NS-ben, és ő mondta, hogy a norvégok, dánok gyengültek, korea viszont mindig nagyot alakít az olimpiákon. Azt is mondta, hogy a franciák VB ezüstjét kiemelkedő eredménynek tartja, de annyira azért nem jók. Hát, nem tudom, de a VB döntőn hatalmasat alakítottak, ha velük játszuk a döntőt, az nem lesz könnyű... Apropó, mi lett a negyedik francia - magyar meccs vége? Vagy nem is volt 4. meccs?
Előzmény: Marcus Aurelius (418)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.31 0 0 420
Nem tudja valaki, mi van Duchemann-nal? Az ellenünk pályára lépő gallok összeállításában nem láttam a nevét.
Előzmény: VALENT (419)
VALENT Creative Commons License 2000.07.30 0 0 419
Az olimpián már az első fordulóban sok minden eldőlhet, a B csoportban a nyitómeccset a dánok és a norvégok játsszák, az A-ban pedig a koreiak és a franciák.
A dánok pénteken és ma játszottak tesztmérkőzéseket a svédekkel, kétszer jól lealázták őket. Igaz, egy olyan csapatot könnyű jól elverni, amely nincs motiválva, főleg ha még az évvégi EB-n sem vehet részt. A norvégok otthon legyőzték 29:22-re a románokat szombaton.
Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 418
Hát igen, Korea az sötét ló. Ráadásul ellenük a védekezésre is jobban kell ügyelni, mert nagyon látványoskat tudnak esni. (Amit anno általában Melus kapott pl. az orosz védőkről, és lepergett róla, az egy koreai támadónál minimum triplaszaltó...)

Az osztrákoknál igazából Ziukienétől és Logvintól félek a legjobban. Szerintem is a kondi lesz a gyengéjük. Prokopp üde szinfolt lesz a kispadon (na jó, inkább előtte 2 méterrel), csak bírja ki a torna végéig.

A norvégok fogják talán a legtöbb fejtörést okozni, Tjugum és Leganger zsenik, de Grini is remek spíler, a védekezésük pedig talán a legjobb a mezőnyben.

Ám abban maximálisan egyetértünk, hogy nyernünk kell és nyerni is fogunk!

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 416
Árpád,

Kevésbé bosszantana a dolog, az tény (csak annyira zavarna, mint Rácz Mariann, aki végülis sokat nem ártott nekünk, mert rendre megelőztük őket...). A franciák viszont esélyesek arra is, hogy (ne adja Isten) a döntőben legyőzzenek minket.

Azt hiszem a témát kellően kiveséztük. Te hogy látod az olimpiai esélyeinket? Szerintem a norvég kapusoktól lehet a legtöbb félnivalónk, na és az osztrákoktól, akik rendkívül erősnek tűnnek.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 414
Az "eldobás" kifejezés nagyon erős ide.
Melus nélkül, vagy Varga Márti nélkül ez a csapat nem tartana itt, (részint) ők indították meg a gárdát a felfelé vezető úton. Szabó egyszerűen most nem fér be a csapatba Mocsai szerint. Ez van. Ez nem "eldobás".

Ha így fognánk fel a dolgokat, akkor most Magyarország eldobta Hanzélyt, vagy eldobja Simóka Beát, hogy csak a kimaradó öttusázókat említsem?

Mit szólnál, ha mindenki elindulna külföldre, aki (az adott pillanatban) itt nem fér be a különféle válogatottakba? Jól néznénk ki. (Aztán persze onnan is mennének tovább, stb.) A nemzeti színek képviselete nem erről szól. Az egy megtiszteltetés. A klubokban mindenki keringhet kedvére (bár ott is van 1-2 tabu).

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 412
Árpád,

a valódi kérdés az, hogy te megtennéd a hazáddal (szemben) azt, hogy esetleg megfosztod az olimpiai aranytól?

Az ellenérveidre a válaszaim:
1. A tény az tény, Boki nem fog szembesülni ezzel a problémával. Én éppen amiatt írtam a másik két érvet, hogy egy kicsit az ő oldaláról is kivesézzük a dolgot...

2. ...ami szerint - úgy tudom - ő itt akar letelepedni. Rácz NEM TEKINTETTE HAZÁJÁNAK Ausztriát, mégis PÉNZÉRT játszott az osztrák válogatottban a magyarok ellen. Ezt azzal bizonyította be, hogy hazajött (és ez emiatt fájó, nem más miatt). Ha hazájának választja Ausztriát azt legfeljebb sajnálnám, DE EGYÁLTALÁN NEM ítélném el érte (bár így is fájna/ fájt volna ha miatta nem nyertünk volna ezt-azt, sőt...). Tudtommal Melinda nem akar francia lenni. Hunyady Emesével sincs semmi bajom. Emiatt nem fogadom el az utolsó sorodat/hasonlatodat.

3. A no commentet amiatt írtam Újvidékkel kapcsolatban, mert nem ebbe a topicba tartozónak érzem, hogy az egy magyar város, és (lélekben) valahol hazánk része. Ez csak egy halvány + érv (hogy miért elfogadhatóbb nálunk Boki, mint ott egy magyar), ha akarod, tekints el tőle...

Szóval te, Árpád, megtennéd azt, hogy a magyar színek ellen küzdj egy olimpián (gyakorlatilag mindegy, hogy melyik csapat mezében)? Megfosztanád-e azt a generációt élete sikerétől, akik veled együtt részesei voltak a női kézi felemelésének a B csoportból és még annyi minden más csodának és adnád oda egy tőled idegen közegnek? Megfosztanád a NÉPEDET, a HAZÁDAT egy álomtól, csakhogy részt vehess egy világtornán?

Én nem tenném. És nem is tudom megérteni azt, aki így dönt. Pont az Olimpia fontosságát nem érzi át Melus, ha nem gondolja meg magát.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 410
3 komoly különbség:

1: A döntő differencia: Jugoszlávia nincs ott az olimpián. Őket nem fogja/tudja elütni semmitől Boki. (Ha figyelmesen végigolvasod a hozzászólásomat, te is látni fogod, mitől féltem magunkat, na és Melust.)

2: Radulovics - én úgy tudom - itt akar letelepedni. (Nem úgy mint Rácz, aki "hazajött".)

3: Emellett a lány ÚJVIDÉKi. No comment.

Marcus Aurelius Creative Commons License 2000.07.30 0 0 408
ildy7,
Mi az, hogy élete vágya, hogy olimpián játszhasson? Ez ÖNMAGÁBAN nem jelent semmit, csak abban az összefüggésben, hogy az olimpiai csapat a NEMZETET képviseli, a modern világ egyik legjelentősebb eseményén.

Szabó Melindának tudomásul kellett volna vennie a szöv.kap. döntését, hogy ő csak szurkolója lehet a MAGYAR NEMZETI kézilabda csapatnak. Ehelyett a francia válogatottat próbálja majd aranyéremhez segíteni. Szerintem ez gusztustalan dolog. Ő nem akar a francia nemzethez tartozni (ez egy elfogadható indok lenne), nem is pénzért szerepel más válogatottban (mint Rácz, aki szintén hazaáruló), hanem azért küzd majd a francia sikerekért a magyar csapattal szemben, mert "Játszani akar az olimpián". Hihetetlen.

Mint Vasas-szurkoló, a legnagyobb elismeréssel adóztam idáig Melusnak, de ha az Ő GÓLJAI fosztják majd meg Magyarországot egy olimpiai aranytól, még a 93-as bajnoki döntő-videó megtekintésekor is a hányinger fog kerülgetni, ha meglátom... Ezzel szerintem minden magyar ember előtt egy életre elásná magát. Megéri ez neki? Felfogta egyáltalán, hogy egy nemzet önbecsülésének mennyit jelent egy olimpiai siker? (Különösen csapatsportágban) Ezt lenne szive elvenni hazánktól és a franciáknak adni?

Előzmény: ildy7 (405)
Tócsa Creative Commons License 2000.07.29 0 0 407
Mea culpa! Ildí=Ildy7
Tócsa Creative Commons License 2000.07.29 0 0 406
Bocsáss meg Ildí, de nálam az olimpiai résztvétel nem egyenértékü az állampolgársági hovatartozással. Mostanában nagyon könnyen osztogatják ezeket a jogokat. Váltogatják, mint az alsógatyát. Ha sport erről szól, akkor nagyon szomorú vagyok (meg a mai nap amúgyis:-().

Hajrá Loki!

ildy7 Creative Commons License 2000.07.29 0 0 405
Tócsa! Részben megértem a felháborodásodat, először én is megdöbbentem, de volt egy riport Mellussal, és ott mondta, hogy borzasztóan bántotta, hogy nem került be a magyar válogatottba, és minden vágya volt, hogy olimpián játszhasson, és ezt másképp nem érhette volna el, csak ha állampolgárságot vált (amit egyébként a franciák kezdtek ajánlgatni neki). Úgyhogy részben megértem. Én se egészen értettem, miért nem válogatja be őt Mocsai, hiszen kimagasló képességű játékosnak tartom.
Előzmény: Tócsa (403)
VALENT Creative Commons License 2000.07.29 0 0 404
Boki esetében ez a folyamat 2-2,5 hónapig tartott. Nem tudom hogy ez a szűk egy hónap elég lesz-e a franciáknak ahhoz, hogy begyűjtsék az MKSZ, a MOB, az IHF és a NOB jóváhagyását.
Előzmény: Tócsa (403)
Tócsa Creative Commons License 2000.07.29 0 0 403
Szabó Melinda felveszi a francia állampolgárságot és elindult a folyamat, hogy az olimpián is résztvehessen francia szinekben. Nálam ez kimeríti a hazaárulás fogalmát!
Barca8!
Egy kis lassító sztrájk a papírmunkák körül, úgy franciásan? Azt hiszem Szabó kisasszony megérdemelné!

Hajrá Debrecen!

endre_d Creative Commons License 2000.07.28 0 0 402
A jelek szerint ismet megvertuk a franciakat, ezuttal ket gollal (ld. sportforum.hu, sporthirek.hu).
Lennenk mar tul ezen az olimpian...
VALENT Creative Commons License 2000.07.27 0 0 401
Praca-t még azelőtt leigazolta a Metz, mielőtt Sammy-t is szerződtette. Vagyis Sammy a franciáké.
Előzmény: Leki (396)
Leki Creative Commons License 2000.07.27 0 0 400
2000 júl. 26 21:35 - Forrás: MTI

Végig vezetve, ötgólos gyozelmet aratott a magyar noi kézilabda-válogatott a világbajnoki ezüstérmes Franciaország ellen az Indiai-óceánon fekvo Réunion szigetén rendezett olimpiai felkészülési mérkozésen.
Eredmény: Franciaország-Magyarország 17-22 (8-10)
A magyar együttes - akárcsak a szombati, 27-25-ös vereség során - most is jól kezdett, viszont ezúttal a lefújásig sikerült megtartani az elonyt.
A sérülésébol felépült Pálinger Katalin remekül védett, míg Siti Beáta öt, Nagy Anikó pedig négy góljával tunt ki.

A két csapat pénteken újra találkozik.

Előzmény: Leki (397)
Giorgetto Creative Commons License 2000.07.27 0 0 399
nevetséges az egész ügy...
Előzmény: Leki (397)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.07.25 0 0 398
Ha jol ertem, akkor az egesz csak formalitas, tehat ket olyan dolog hianyzott, ami a Gyor velemenyet erositi (hiszen a birok is elismertek utolag a hibat (tanuk jegyzokonyve) es a jatekvezetoi testulet is muhibanak minositette, vagy nem?)
Előzmény: Leki (397)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 397
Az "óvásosdiról":

Orosháza-Gyor: a minisztérium két hibát talált
2000 júl. 19 16:19 - Forrás: MTI

A Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának (vb) május 12-i, az Agro SE Orosháza-Gyori Graboplast ETO KC noi NB I-es mérkozéssel kapcsolatos határozatában két hibát is talált az Ifjúsági és Sportminisztérium, ezért utalta vissza az ügyet újratárgyalásra.
Az egyik, hogy a versenybizottság nem csatolta a játékvezetoi testület írásos szakvéleményét, és az eset enélkül került a fegyelmi bizottság elé. A másik, hogy a vb az eljárás során kizárólag a videofelvételt vette alapul, holott az okirati (jegyzokönyvi) bizonyítékokat és a tanúk nyilatkozatait sem hagyhatta volna figyelmen kívül.

No remélem most már van elég téma amihez hozzá lehetne szólni!:)))

Előzmény: Cseszregi Balázs_d (393)
Leki Creative Commons License 2000.07.25 0 0 396
Még egy meglepo információ a mai NS-bol:

Angolai kapussal erősített a Metz

FRANCIAORSZÁG. Az ASPTT Metz női csapata (Szabó Melinda átlövő együttese) erősödött a kapusposzton, amelyre a francia együttes Farkas Andreát, a Dunaferrből a Fradiba tartó válogatott csillagot is kiszemelte. Az új szerzemény Angola válogatottjának kitűnősége, Justina Lopez Pratza, aki eddig az Academic kapusa volt.

No most akkor Farkas Andi megy Metzbe vagy marad a Fradiban?

Előzmény: Leki (395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!