Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 210
Harold gyere át a szellemtudomány topicba, mert ez oda tartozik.

Üdv
Adept

Előzmény: Herold (209)
Herold Creative Commons License 2003.03.19 -1 0 209
Ennél többet is lehet tudni róla? Ígérem, köztünk marad! :)

Szavaidból azt veszem ki, hogy halhatatlansága ellenére meghalt és újjászületett.

Előzmény: Törölt nick (207)
antropomokus Creative Commons License 2003.03.19 0 0 208
Adept

gyere át a szellemtudomány topicba is :)

mokus

Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.19 0 0 207
Igen él. De nem még, hanem már.
Előzmény: Herold (204)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.19 0 0 206
Itt egy korai zsengém Saint Germainról:

Saint Germain Gróf Élete és halála(?)
számos kutató elme próbálta már felfedni a titokzatos gróf életének és halálának rejtelmeit. Ez többé-kevésbé sikerült is, a kutatás módjától függően. A levéltárak és a ránk maradt történetek egy ellentmondásokkal, rejtélyekkel és titkokkal teli életet tárnak elénk. Ezekben a történelmi „tényekben” hemzsegnek a találgatások, pletykák és fikciók. Így a dolog tovább bonyolódik. Kicsoda Saint Germain? Származásáról nem állnak rendelkezésre feljegyzések. A leghitelesebb adatok II. Rákóczi Ferenc törvénytelen fiaként mutatják be, de persze ez sem bizonyos. Születési
évéről sem tudunk semmit. Olyan mintha egyszer csak felbukkant volna a világ színpadán, majd dolga végeztével elhagyta volna azt. Koráról szintén számos pletyka keringett. Egy történet szerint egyszer megkérdezték a kocsisát, hogy igaz-e, hogy ura már négyszáz éves is elmúlt?
– Nem tudom – válaszolta a kocsis – jómagam csak 130 éve szolgálok mellette. Az alapja ezeknek a pletykáknak maga a gróf volt. Csodálták őt mint tudóst, diplomatát, orvost, alkimistát, költőt, zeneszerzőt és hegedűművészt. Műveltsége páratlan, történelmi tudása szinte már emberfeletti volt. Olyan természetességgel és átéléssel mesélt régmúlt korok történéseiről, mintha ő maga is ott lett volna. Ezekben az elbeszélésekben egyes szám első személyben beszélt magáról. Angliában egyszer egy tudósokból álló bizottság tette próbára a tudását, akiket természetesen szintén lenyűgözött. Sokan tanúsították hogy a gróf akcentus nélkül, anyanyelvi szinten beszélt többek között spanyolul, franciául, angolul, németül, olaszul, portugálul, arabul, kínaiul, oroszul, szanszkritül, görögül, valamint járatos volt a kelet-európai nyelvekben is. Horace Walpole írta róla, hogy Saint Germain, kiváló költő, aki ráadásul remekül énekel és hegedül is. Még a leghíresebb muzsikusokat is meglepte improvizációival. Európai körökben csodákat beszéltek olajfestményeiről is. Állítólag színkeverékei olyan különleges effektust adnak a képeinek, hogy a megörökített személy szinte él. Több művész is kérte, hogy árulja el színkeverése titkát. Tökéletesen használta mindkét kezét, és sokszor megfigyelték, hogy egyszerre jegyzetel jobb és bal kezével. Nagyon értett a drágakövekhez is. Egyszer a francia király hibás gyémántját megjavította, azután hogy a szakértők kijelentették a kőről: javíthatatlan.
Vagyona méretéről és származásáról szintén keveset tudunk. Tény azonban, hogy királyokat megszégyenítő anyagi gazdagság birtokában volt. Mint már említettem, kiváló diplomata is volt. Számos európai udvarral ápolt szoros kapcsolatot, sőt barátságot. Az uralkodók megbíztak benne, tanácsát kérték és megfogadták. Viselkedése nemesi neveltetést sejtetett, vagyona és szinte tökéletes emberi mivolta pedig szívesen várt vendéggé tette őt mindenhol. Jártas volt az okkult tanokban, ismerte a gyógyfüvek és a gyógyítás fortélyait. Fiatalos külseje miatt elterjedt róla, hogy birtokában van az Életelíxirnek. Életmódja visszafogott, spártai volt, mesés gazdagsága ellenére. Feljegyezték róla, hogy még a legnagyobb lakoma közben sem nyúlt az ételhez, legfeljebb pár szem gyümölcsöt vett magához. Általában amíg a vendégsereg falatozott, ő történeteket mesélt. Étrendjének alapját különböző durvaságúra őrölt gabonafélékből sütött kenyerek képezték. Ezenkívül gyümölcsöket és mézet fogyasztott. Visszavonulásai idején pedig rendszerint hosszú böjtöket tartott. Egy korabeli vélemény szerint a gróf, megjelenésében művelt, finom ember benyomását keltette. Látszott rajta, hogy nemesi származású és jó körökben mozog.
Életútja egy bölcs és előrelátó embert mutat, aki sosem vétett a becsület szabályai ellen és nem tett semmi olyat, amely kétségbe vonta volna feddhetetlenségét. Számtalan csodáról hallottak vele kapcsolatban, de ezek mindegyike nélkülözte a negatívumot és a botrányt. Halála 1784-re tehető, de ezután még többször is felbukkant Európa különböző országaiban. Az esetek között vannak jól dokumentáltak is. Chalons gróf velencei nagykövet a Szent Márk téren futott vele össze 1788-ban. Később 1789-ben D’Adhemar grófnőt látogatta meg, akivel hosszasan el is beszélgetett. A leírás szerint a gróf fiatal volt, életerős és ugyanúgy nézett ki, mint évtizedekkel azelőtt.
Az ezoterikus hagyomány Saint Germain grófot, mint a Rózsakeresztes Rend Nagymesterét ismerte. Mágus, látnok és alkimista volt, aki feladatának megfelelően elhivatottan segítette az embereket. Az egyetlen ránk maradt, neki tulajdonított írásos mű a „La Trés Sainte Trinosophie”, amely az okkult tudományok minden tanulójának a legfontosabb alapmű. Nem csak azért, mert ez Saint Germain gróf egyetlen ismert kézirata, hanem mert egyike a legrendkívülibb iratoknak, amely a Hermetikus Tudományokat valaha is összefoglalta. A mű nem hosszú, mindössze 96 lap. Nyelve francia, és számos kézzel rajzolt és ragyogóan színezett kép díszíti. A kézirat a gróf beavatását tárja fel, tizenkét állomáson kísérve végig őt asztrológiai, alkímiai és kabbalista szimbólumok mögé rejtve beavatásának nehéz útját. A szellemtudományok és az emberi fejlődés
olyan magas fokára jutott el, ami lehetséges magyarázatként szolgál az őt körüllengő rejtélyekre.
Ha elfogadjuk ezt az érvelést, akkor egy olyan szellem útja rajzolódik ki, aki egész életében az emberiség fejlődésén munkálkodott, olyan zavaros időkben, mikor az emberek csak sötétben tapogatózó árnyak voltak. Saint Germain Fény volt, aki megpróbált Világosságot hozni és a tudás magvait elszórni. Minden vagyona, drágakövei, festményei, tudása az elkápráztatáson keresztül ezt a célt szolgálta. Gyógyítani próbálta az anyagba vakult emberiséget, felrázni kábultságukból és a Szellem felé terelni őket. Ha így tekintjük át életét, észrevehetjük, hogy mindent eme Cél érdekében cselekedett és mondott. Persze ezeket lehet félremagyarázni vagy profanizálni, azonban az Igazságot ez a legkevésbé sem csorbítja meg.

Üdv
Adept

Előzmény: Herold (204)
Herold Creative Commons License 2003.03.19 -1 0 204
Saint-Germainről mit tudtok? Él még? Egy teozófus egyszer azt mondta, hogy ő volt II. Rákóczi (is).
antropomokus Creative Commons License 2003.03.18 0 0 203
Jujuj...:))) Bocs...:))))

Egy háromlábú sámli, hm?? Jó ötlet :)))

mokuska

Előzmény: Törölt nick (201)
finnugor szerető Creative Commons License 2003.03.18 0 0 202
jé. transzszexuális hajlamok. mikor lesz a műtéted?
Előzmény: Törölt nick (185)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 201
NA ezt megjegyeztem... Ez nem volt szép dolog...:))

Kapsz a fejedre mokuska...

Nem kellene egy külön szellemtudomány topicot csinálni és akkor ott garázdálkodhatnánk, te és én:)))???

Üdv
Adept

Előzmény: antropomokus (200)
antropomokus Creative Commons License 2003.03.18 0 0 200
Mail ment...

mokus

Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 199
Dehogy nyomom asztrálból... Nekem is nagyon uj a manicheizmus. Fejben tudom hogy mi a feladat és hogy ki kicsoda, de a szivben még máshogy él..

A kulcs mindig a János kereszténység, mert mindhárom irányzat rá épül. Ez a közös vonás.
Steiner nem hiszem hogy eljut magyarországra, de azért érdemes körülnézni, nem vagyunk elhagyatva:))

Láttuk egymást? Ismerjük egymást? Ne csigázz!!:))

Üdv
Adept

Előzmény: antropomokus (198)
antropomokus Creative Commons License 2003.03.17 0 0 198
Télleg nem mindenki, bocs...

A rózsakeresztesség oké, végül is egy cég...;)
A gáz a manicheizmus, kezdem megkedvelni, de nagyon nehezen megy, valahogy nem "zsigerből" jön, mint az antropozófia. Azt mondod: Jupiter-lét, azt mondom: húú, ez az! azt mondod: exusai, azt mondom: igeen!
De hogy I. Bahrám uralma alatt újra megerősödött a mazdeus ortodoxia, mint államvallás és nemzeti ideológia stb, az hát hm... nem tüzel fel...
Te asztrálból nyomod a manicheizmust? Úgy értem szerinted létezhetnek olyan Michael-isk. lelkek, akiknek ilyen képek nem íródtak az asztráltestébe?

Igen, de a kelta, az már nem arkangyal! Asszem feljebb emelkedett... Most olvastam a hétvégén, de sikerült elfelejteni :(( este megnézem...

Jó, jó, a francia nép nincs vezető pozícióban, de tök érdekes... A kulcs a János-kereszténység lehet... A Raffael-korszakban volt 3 irányzat: a Grál-áramlat, a chartres-i iskola és a templomos rend. Melyiket újítja meg? Nem, nem! Lehet, hogy mindhárom lesz egyben? Korszellemnek megfelelően, 3in1 Wash & Go...:))) Taníthatna már :)

A régi Goetheanum jobban tetszik, fából, nem beton, dupla kupola, tök szép volt :(( Makovecznél is előjön a dupla kupolás templom, pl. a csengeri nagyon tetszik!

Láttuk egymást:)) Mosolyogtunk.

mokus

Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.16 0 0 197

Sajnos nem dolgozni mindenki a tudati lelkén. EZ csak az antropozofia tanitja és a másik két szellemtudományi ág...
Szerintem minden nép keverék. Szerintem a azokra a népekre érdemes figyelni akik most a vezető pozicióban vannak... Tudod hogy a kulturkorszak neve mutatja meg ezt. kelta-germán.
Bár az is érdekes hogy arról a népről nevezik el az adott kk-ot amelyiknek az arkangyala a fő arkangyal. Márpedig most Widar a vezető és ő pedig a mi arkangyalunk...

Én is voltam 2 éve kint és nagyon nagy élmény volt. Iszonyuan tetszett az épület meg a szobor...

Én is ott voltam az előadáson!! Akkor lehet hogy láttuk egymást??:)) A bejárattol balra ültem hátul az ablaknál a sarokban fehér poloban...

A docokat elküldöm...

Üdv
Adept

Előzmény: antropomokus (195)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.16 0 0 196
Igen, könnyen le lehet mérni a tudatilélek fejlettségét. Ha szellemtudományi művek és előadások elálmositanak, elaltatnak, lefárasztanak, akkor még van mit fejlődni...

Előzmény: aranyviktor (194)
antropomokus Creative Commons License 2003.03.16 0 0 195
>>Minden ennek van alárendelve mert a Manasz csak erre fejlődhet rá.

Jó, jó, a tudati lélek fejlesztése általános feladat, mindenki ezen dolgozik. Akkor inkább így: mi lehet a francia nép spéci feladata? Arkangyalilag érdekes a felállás: a francia nép a római, a kelta és a frank népelemek keveréke. Tegyük fel, beavatott vagy...miért pont egy keverék népbe születsz be? Tiszta Galilea :)

>>RÁadásul rögtön azt feltételezik hoyg dornachba, a goetheanum épületébe hozza golya...:))

Aha, ne mosolyogj! Volt Steiner Mesternek egy karmás ea-ciklusa, az Antrop. Társaság karmájáról volt szó, hogy vannak arisztoteliánusok meg platonikusok, stb. Ebben mondotta, hogy kulmináció lesz az ezredfordulón, és nekem úgy esett le, hogy ő is lejön... Sokáig én is azt gondoltam, hogy a Goetheanum lesz a központi hely, két évvel ezelőtt már nézegettem, mennyibe kerül a vonatjegy odáig... Aztán történt más is, de hát majdnem ott kötöttem ki. Nehéz egy hithű steinerista élete Adept, ne mosolyogj! :))

>>A fogadtatás egyértelműen pozitiv volt a végén, volt pár hozzászolás is.

Jólvanmárjólvanmár, mondtam hogy tudom. A másodkézből-t a néni véleményére mondtam.
Ottanvoltam, no.
ÖRÜLÖÖÖK!!! Csoda dolog volt!

>>Van véletlenül 2 doc-om tőle ha érdekel:))

Szivesen elolvasnám, ha már igy épp van véletlenül :)) Átküldöd?

mokus

Előzmény: Törölt nick (183)
aranyviktor Creative Commons License 2003.03.15 0 0 194

Hú, akkor ez nálam nagyon fejletlen:-))))

üdv: avi

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.15 0 0 193
A stilus szárazsága és racionalitása azért ilyen szembeötlő mert ugy van megirva minden könyv hogy a léleknek egy olyan részét vegyék igénybe az olvasásnál ami a mai embernél még nincs minden teljesen kifejlődve. Ez ma a feladat...
Ezért ennyire fárasztó olvasni vagy hallgatni...

Üdv
Adept

Előzmény: aranyviktor (192)
aranyviktor Creative Commons License 2003.03.15 0 0 192

Minden út egyfelé vezet, és minden szellemi iskola ugyanazt tágyalja, csak más csomagolásban.

Rudolf Steiner nagy személyiség, de ez a racionális, száraz stílus emészthetetlen volt, még a János evangéliumát el tudtam olvasni, mint "legszínesebb" könyvét, de a többi mind kiesett a kezemből. Az én agytekervényeim nincsenek erre belőve:-)))

A szomszéd házban lakik egy csajszi, ő már 5 éve "antropozófus", neki bejött. Kinek a pap, kinek a papné.

avi

Előzmény: kobbold (-)
Ankh Creative Commons License 2003.03.15 0 0 191
Nem hinném, inkább sokan azt hiszik, hogy értik... Én is eleinte inkább "tudat-mögött" sejtettem valamit az egészről és még most is csak bontogatom...
Előzmény: rinpoce (187)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 190
igenigen volt egy ilyen magyarázat is.

A Mesterek más tészta mindig...

Előzmény: Herold (189)
Herold Creative Commons License 2003.03.14 -1 0 189
Persze, csak én nem így emlékszem a magyarázatra, hanem vmi olyasmi volt, hogy a világ kb. 1000 évenként változik meg annyira, hogy a leszületendő embernek újdonságként hasson.
Ettől még lehet, hogy a mesterekre ez az 1000 év nem vonatkozik.
Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 188
de igy azért oké?

Előzmény: Herold (186)
rinpoce Creative Commons License 2003.03.14 0 0 187
Levontam azt a sajnálatos következtetést, hogy buta vagyok! :-(( Rajtam kivül mindenki érti Steinert...
Előzmény: Herold (186)
Herold Creative Commons License 2003.03.14 -1 0 186
Ebben a tanításban én is kételkedtem.

Egyébként azt szeretem a könyveiben, hogy maga a rendszer, amit felvázol, hihetetlenül logikusan és ésszerűen van felépítve. Szinte az az érzése az embernek, hogy nem is történhetett másként az a folyamat, ami tul.képpen az ember és a Föld fejlődéstörténete.

Előzmény: Törölt nick (185)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 185
A tanitás ugy szolt hogy a régi korokban egy kulturkorszakban (2160év) minden szellem minimum 2szer születik le, egyszer férfiként egyszer nőként. Igy jön ki az 1000 év.

Viszont ez manapság már nem igy működik. Ezekben az időkben mindenki igyekszik lefelé, ahogy csak tud...
Másrészt viszont Steiner, lévén hogy Mester, nem kell hogy betartsa a törvényt hiszen felette áll..

Nincs ellentmondás.

Üdv
Adept

Előzmény: Herold (184)
Herold Creative Commons License 2003.03.14 -1 0 184
Egyszer azt olvastam Steinertől, hogy az ember kb. 1000 évenként születik újra. Ehhez képest ha tényleg Franciaországban inkarnálódott, ez ellentmond a tanításának.
Előzmény: antropomokus (182)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 183
HA nem a megfelelő modon végzed, nem a megfelelő modon nyilik meg. Figyelmesen olvasd el a könyvet!!

Ma a tudati lélek fejlesztése a legfontosabb. Minden ennek van alárendelve mert a Manasz csak erre fejlődhet rá.

Szerintem csak nem hiszik hoyg ilyen hamar lejön ujra. RÁadásul rögtön azt feltételezik hoyg dornachba, a goetheanum épületébe hozza golya...:))

Sokakat zavar a kor, hiszen Steinernek volt valami olyan mondása hogy 33 év alatt nem lehet tanitani... A fogadtatás egyértelműen pozitiv volt a végén, volt pár hozzászolás is.

Lievegoed neve piszkosul ismerős, de még nem botlottam bele
Van véletlenül 2 doc-om tőle ha érdekel:))

Üdv
Adept

Előzmény: antropomokus (182)
antropomokus Creative Commons License 2003.03.14 0 0 182
Állj. Hogy lehet nem előirt módon fejleszteni??
Eszembe nem jutott... remélem nem rontom el akaratlanul...

Franciahont hallottam... túl tág a kör :( Kimennék, de nem érdemes: szellemi törvény, aki saját honában nem találja meg az utat, az sehol sem. A francia népnek más a feladata.
Nem tudod milyen utat hoz most? Asszem úgy volt, hogy az angolok fejlesztik a tudati lelket leginkább, az olaszok az érzőlelket, a franciák meg a kedélylelket. Valszeg a kedélylélekkel lehet kapcsolatban (?)

Nem látják a dornachiak, mert nem is KERESIK! Ez a vicc az egészben... Materiál egy kör lehet ott kint: Steiner volt, hozta az antropozófiát, meghalt, eltemettük, in nomine Patris et Fili et Spiritus Sancti. Amen. Szerintem sokan el sem jutnak a reinkarnáció gondolatáig. Meghalt, nincs.

--------
Tudom. Egy vélemény az előadás előttről -másodkézből ugyan- : mit tud mondani ez a fiatal fiú nekünk, akik "Rudolf Steiner emlőin nőttünk fel?". A nő előadás utáni véleményét sajna nem hallottam, pedig érdekelne. Nagyon durva... nem vagyok nyitott, mert nálam fiatalabb valaki??? Remélem mi nem leszünk ilyenek 70 éves korunkra... Jó lenne, ha lazulna a Társaság, nagyon szurkolok!!

Lievegoed neve piszkosul ismerős, de még nem botlottam bele. Ha majd elémkerül tőle valami, nem térek ki előle...

mokus

Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 181
Ismereteim szerint Franciahonban. 20év körül lehet. Érdekes hogy a Dornachiak nagy látói nem látják...:))

Igen szerintem is állóviz, de most Péter erősen váltani akar, pl. a multkor meghivta előadni Váradi Tibort. Ez azért már nagy szó, hiszen ő "külsős". Mindenesetre nagy siker volt... Talán lazul valamit a Társaság...

Most olvasok két könyvet Lievegoedtól. Ismered őt?

Figyelj arra hogy a szivcsakrát az előirt modon fejlesztd, mert fontos a végeredmény szempontjából!!

Üdv
Adept

Előzmény: antropomokus (180)
antropomokus Creative Commons License 2003.03.14 0 0 180
>Amig nem nyilik meg a szivcsakra addig nem lehet a szivgondolkodást elinditani.

HOPP, EZ KIMARADT!!!!! :(((

Más nem marad, gyúrok csakrára... Lowndes két könyvét is olvastam, télleg tök jó.

Körkérdés ügyben: konkrétan a szivcsakragyaksikat nemigen hallottam, a napvisszanézést viszont szokták, bár szerintem ez nem sok... persze nem mindenkivel beszéltem ezügyben... Az idősebb emberekhez általában nehezebben tudok hozzáférni, hogy megnyíljanak. Bár utóbbi időben nem is annyira törekedtem ott beszélgetni...

Igen, szoktam járni a Bimbóra. Bár ritkán. Egy-egy elöadást meghallgatok, jönnek pl a Goetheanumból elöadni (ez annyira azért nem jó, többet vártam)... Viszont TUTI JÓ a könyvtár!!!, tavaly jártam oda euritmiára is.
Nem szeretek oda menni, nekem nagyon állóvíz jellegű - ez magánvélemény! - hiányzik az élet. Szeretem a Szilágyi Pétert, de nagyon kéne oda egy Mester, hogy kisüssön a Nap... Hiányzik a Steiner.-Hol lehet?

mokus

Előzmény: Törölt nick (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!