Keresés

Részletes keresés

Passzív befektető Creative Commons License 2023.02.27 -1 2 9

2015-ben Orbán megmenthette volna a quaestort dehát a vagyonelemek kellettek neki amit a holdudvar megkapott, a quaestor hatalmas ingatlanvagyona a fidesz oligarchák kezében vannak!

Passzív befektető Creative Commons License 2023.02.27 -1 1 8

Ez nem agymenés, az ember ne legyen szűklátókörű!!!

 

Egy hiteles bank nem finanszírozhat olyan szélsőséges romboló politikai pártokat mint ami a francia le pen mögött áll.

Előzmény: kl122 (5)
Passzív befektető Creative Commons License 2023.02.27 -1 2 7

Ez a bank politikai érdekeket szolgál ki, emellett sokkal jobb választás szinte az összes külföldi bank mint ez. Ez a bank Orbán minden igényét kielégíti ami rombolja a társadalmat! Az védi akinek megéri h virágozzon ez a fos, ahol a bankvagyont magánvagyonként kezeli a tulajdonosi kör és a menedzsment!!

 

Nem átlátható a tulajdonosi struktúra, akkor minek kellett bevezetni a tőzsdére ráadásul még egy kötés se volt az a 2 év alatt mióta a BÉT-en van!

Előzmény: kl122 (5)
schlumberger Creative Commons License 2023.02.27 -2 0 6

Erővel?

Előzmény: kl122 (5)
kl122 Creative Commons License 2023.02.26 -3 3 5

légyszives távozz innen és politizálj meg diktátorozz a polidiliben, egy banki topikban sem én sem szerintem más sem kiváncsi az ilyen jellegű agymenésedre.

ha tovább folytatod kitiltatlak innnen, meglátod!

Előzmény: Passzív befektető (4)
Passzív befektető Creative Commons License 2023.02.26 -5 2 4

Ebben a bankban tilos megbízni, anno a Széchenyi és az NHB Ner közeli bankok is csődbementek, ezek nem a betétesek pénzével akarnak eredményesen gazdálkodni hanem a tulajdonosaik vagyonát maximalizálni, az ő finanszírozásuk és gazdagodásuk az elsődleges! Az MBH magyar oligarchák kezében van 100%-ig akik a vállalati vagyont magánvagyonként kezelik, ez volt a probléma a Széchenyi és az nhb banknál és a Quaestornál is!

Mennyire bízol meg egy olyan bankban amely tavaly Marien Le Pen francia elnökjelölt kampányát finanszírozta? Ez a fidesz holdudvarának bankja amelynek célja az oligarchák cégeinek finanszírozása de a fő cél az h Orbán hatalmon maradjon ehhez pedig rengeteg pénz kell! 

 

Egy korrupt társadalmat elnyomó diktátor hatalmának finanszírozója az MBH Bank, a stratégiája középpontjában az áll h minden döntés Orbán és embereinek az érdekét szolgálja! Ha fejlesztenek vidéken azt is azért h Orbán mennyire nagyszerű és mennyire ő a nemzet felvirágoztató vezetője miközben egy gyűlöletkeltő és kirekesztő szellemiséget épít amely tekintélyelvű és sötét középkori szellemiségű tele ellenségképpel!

 

Azt még egyik jobboldali véleményvezértől és politikustól nem hallottam h Trianont a legkönnyebben feszültségek nélkül az államhatárok lebontásával lehet eltörölni! Az h sok pár milliós eu állam egymást szívatja az a kontinens versenyképességét gyengítit nemzetközi szinten, hiszen így ázsia tech és más szektoraival nem lesz versenyképesebb a világgazdaságban.

 

Az MBH valójában jobboldali nacionalista gazdasági erőket és elsősorban azok mögött álló politikai érdekeket kiszolgáló bank, azonban a nacionalizmus csak rombolást okozott eddig a Kárpát medencében, az utóbbi 1000 évben közép-európában tehát nálunk is! A nacionalizmus és a kereszténység kizárják egymást, Orbán és a fidesz Biblia ellenes világnézetű hazug politikusok!

 

A legjobb bankok: OTP, CIB, Unicredit 

Előzmény: kl122 (3)
kl122 Creative Commons License 2023.02.25 0 0 3

Mondjuk én arra pl nagyon kiváncsi lennék, hogy a 3 informatikai rendszer egyberakják-e és ha igen mikor, vagy továbbra is párhuzamosan fog futni a 3 bank 3 teljesen különböző rendszere mint most ez van az MKB-volt BB esetében is.

Passzív befektető Creative Commons License 2023.02.25 -4 1 2

Elképzelhető h az mbh fejlődése érdekében eltörlik az extraadót ráadásul a hitelezéssel és más szolgáltatásokkal a pénzügyi szektor hozzájárul a gazdasági növekedéshez. Én biztos nem vezetnék itt számlát mert ner bank és Orbán holdudvarának érdekeit szolgálja nem az ügyfelekét. Orbán uralkodni akar minden és mindenki felett, mindenkinek a sorsára hatással van ez a tekintélyuralmi hierarchikus gyűlöletkeltő szolidaritást elutasító elnyomó rezsim ahol az adófizetők pénzéből gazdagszik Orbán társasága miközben milliók nem jutnak előre.

békevár Creative Commons License 2023.02.25 -2 2 1

Reklámozgatsz? Nincs elég pénze a banknak, hogy reklámhelyet vegyen?

JeeEm Creative Commons License 2023.02.25 0 2 0

Eddig 2 különböző bank futott egy név alatt, most már 3 fog :D

Előzmény: álnokfutó_ (-)
álnokfutó_ Creative Commons License 2023.02.24 -2 1 topiknyitó

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023. április 30-án egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. (továbbiakban MKB Bank) és a Takarékbank Zrt. (továbbiakban Takarékbank). A két kereskedelmi bank egyesülése során a Takarékbank beolvad az MKB Bankba, így általános jogutódja az MKB Bank lesz. A létrejövő egyesült bank 2023. május 1-től MBH Bank Nyrt. (továbbiakban MBH Bank) néven folytatja működését.

Az egyesülés után az év folyamán a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. Ügyfeleink valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán (internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben stb.) is majd az MBH Bank saját adataival és logójával találkozhatnak, az MKB Bank és Takarékbank arculata kivezetésre kerül.

Felhívjuk a szíves figyelmét arra, hogy az új márka bevezetése és az egyesülési folyamat előrehaladása következtében előfordulhat, hogy az elektronikus csatornákon, egyéb felületeken és dokumentumokon (honlapon, netbankban, mobilalkalmazásban, sms-szövegben, ATM-képernyőn stb.) már 2023. április 28. és április 30. között is az MBH Bank elnevezéssel és arculattal találkozhat.

Az egyesülési és átalakítási folyamat keretében a Magyar Bankholding tagbankjainak fiókjai is nagymértékben megújulnak. Az egységes arculat és szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a kisebb, változó nyitva tartású kirendeltségek/fiókok összevonásra kerülnek egy környező településen lévő nagyobb fiókkal, annak érdekében, hogy megteremthessük az alapját egy modern, több szakértőt alkalmazó, elsősorban tanácsadásra épülő fiókhálózat kialakításának.

2023. május 1-jétől az MBH Bank:

  • központi ügyfélszolgálati telefonszáma: 06 80 350 350,
  • külföldről hívható telefonszáma: +36 1 373 33 99,
  • levelezési címe: 5601 Békéscsaba, Postafiók 521.,
  • központi e-mail címe pedig: ugyfelszolgalat@mbhbank.hu lesz.

Korábbi telefonszámaink és e-mail címeink nem kerülnek megszüntetésre, a továbbiakban is zavartalanul elérhetők lesznek.

2023. május 1-jétől ügyfeleink az MBH Bank hivatalos honlapján, az mbhbank.hu oldalon tájékozódhatnak az egyesüléssel kapcsolatos információkról, valamint az egyesült bank szolgáltatásairól.

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt az egyesüléssel kapcsolatos – az egyesüléssel hatályba lépő – legfontosabb tudnivalókról:

A) Tájékoztatás fizetési számlákhoz kapcsolódóan

Az egyesülés következtében ügyfeleink fizetési számlaszáma nem változik, ezzel kapcsolatban Önnek további teendője nincsen.

B) Tájékoztatás a betétek OBA biztosításáról

Felhívjuk betétszerződéssel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a Takarékbankkal megkötött betétszerződésük alapján elhelyezett forint és/vagy deviza betéteik átkerülnek az MBH Bankba.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából a beolvadástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek az MKB Banknál és Takarékbanknál elhelyezett betétei, ezzel növelve a biztosítás értékhatárát.

C) Tájékoztatás az Általános Szerződési Feltételeket érintő módosításokról

2023. május 1-jétől hatályba lép az MBH Bank Nyrt. Általános Üzletszabályzatának módosítása, amelyben a Takarékbank Pénzügyi Szolgáltatási Üzletszabályzat rendelkezései átvezetésre kerültek.

A fent jelzett egyesülés kapcsán 2023. május 1-jétől a Takarékbank további általános szerződési feltételei és hirdetményei szintén módosulnak, amelynek részleteiről a takarékbank.hu weboldalon, valamint bankfiókjainkban személyesen folyamatosan tájékozódhat 2023. február 28-tól.

D) Tájékoztatás a bankkártyákkal kapcsolatban

Amennyiben rendelkezik MTB Zrt. (továbbiakban MTB) által kibocsátott (Takarékbank logóval ellátott) bankkártyával, a bankkártyákkal kapcsolatos változásokról külön levélben tájékoztatjuk.

E) ATM tudnivalók

Tájékoztatjuk, hogy az MBH Bank az ATM belföldi készpénzfelvételi szolgáltatást továbbra is a számláját vezető jogelőd Takarékbank hirdetménye szerint meghirdetett, változatlan kondíciókkal biztosítja az általa üzemeltetett ATM-eken.

2023. május 1-jétől az „Ön egy korábbi Takarékbank által üzemeltetett ATM előtt áll” matricával megjelölt ATM-eket a korábbiakkal azonos módon és szolgáltatási körben tudja majd igénybe venni az alábbi kivétellel:

Az ATM-en történő borítékos és boríték felhasználása nélküli készpénzbefizetésre nincs lehetőség MTB által kibocsátott bankkártyával, az MBH Bank által üzemeltetett ATM-eken.

Az MBH Bank által üzemeltetett ATM-ek esetében az igénybe vehető szolgáltatások köre és módja eltérhet az addigi számlavezető banktól függően, a bankkártyák vonatkozásában a készpénzfelvételen kívüli egyéb ATM szolgáltatások, mint például PIN/iPIN kód módosítás és egyenleglekérdezés csak az „Ön egy korábbi Takarékbank által üzemeltetett ATM előtt áll” matricával ellátott ATM-eken keresztül lehetségesek.

Az ATM-ek pontos listájáról 2023. május 1-jétől az mbhbank.hu weboldalon tájékozódhat az ATM és fiókkeresőben.

Amennyiben Ön még nem aktiválta bankkártyáját, 2023. április 30-ig az aktiválást a bankkártyával az Ön számára megküldött kártyakísérő levélben részletezett módon teheti meg. 2023. május 1-jét követően bankkártyájának aktiválását ugyancsak a kártyakísérő levélben részletezett módon teheti meg azzal a kivétellel, hogy az MBH Bank „Ön egy korábbi Budapest Bank által üzemeltetett ATM előtt áll” és „Ön egy korábbi MKB Bank által üzemeltetett ATM előtt áll” matricával megjelölt ATM-jein az „Aktiválás” menüpontban nem fogja tudni bankkártyáját aktiválni. Ezeken az ATM-eken PIN-es tranzakcióval tudja azokat aktiválni. Az előző megjelölésű ATM-eken az egyenleglekérdezés sem működik MTB által kibocsájtott bankkártyával.

F) Tájékoztatás fizetési megbízások befogadási és teljesülési határidejéről

A 2023. május 1-jétől a jogelőd MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. által vezetett számlák között indított forint és deviza átutalások/ átvezetések bankon belüli megbízásnak fognak minősülni.

A Teljesítési rend 2023. május 1-jétől módosul. Amennyiben Ön banki munkanapon a fióki nyitvatartástól függően, legkésőbb 14:00 óráig papíralapú eseti forint átutalási megbízást nyújt be, az még aznap teljesül. Az elektronikus csatornán keresztül benyújtott, bankon belüli és más banknál vezetett számlára történő eseti forint átutalási megbízás (de nem azonnali átutalási megbízás) és csoportos átutalási és beszedési megbízás benyújtási határideje egységesen, minden banki munkanapon 16:30-ra módosul. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a SEPA fizetési megbízások teljesítési és befogadási határideje módosul, nem sürgős, 14:30-ig befogadott SEPA megbízás tárgynapot követő napon (T+1 napon) kerül teljesítésre, sürgős, 12:00 óráig befogadott SEPA fizetési megbízás tárgynapon (T napon) teljesül.

Nemzetközi, SEPA és belföldi deviza megbízások esetén változik a Takarékbanknál korábban alkalmazott működés, ugyanis 2023. május 1-jétől az MKKBHUHB SWIFT/BIC kód lesz használatos. Amennyiben partnere továbbra is TAKBHUHB SWIFT/BIC kódra címzi a megbízásokat, úgy azokat még átmenetileg, 2023. május 31. napig az MBH Bank Zrt. feldolgozza, azt követően azonban ezen jóváírási tételek visszautasításra kerülnek. A forgalmazott devizanemek köre a Teljesítési rend 3.6.1-es pontjában meghatározottak szerint bővül.

A részletes információk az alábbi linken lesznek elérhetők: takarekbank.hu/maganszemelyek/teljesitesi-rend

2023. április 27. nap végétől 2023. május 2. napjáig a fizetési kérelem szolgáltatás átmenetileg felfüggesztésre kerül. A felfüggesztés időtartama alatt (átmenetileg) fizetési kérelem szerződés nem köthető és nem megszüntethető meg, a kapcsolódó szolgáltatások nem érhetők el, továbbá a beérkező fizetési kérelmek elutasításra kerülnek. A szolgáltatás felfüggesztésének időpontjától a korábban befogadott fizetési kérelemre átutalás már nem indítható.

2023. április 28-án minden indított és befogadott, de még nem teljesült fizetési kérelem lezárásra kerül a Takarékbank rendszereiben, így:

  • a befogadott fizetési kérelmek 2023. április 28-án a bank által elutasításra kerülnek. Kérjük, erről értesítse partnerét és 2023. május 2-ától partnere nyújtsa be újra a vonatkozó fizetési kérelmet, ha még aktuális;
  • az indított fizetési kérelmek 2023. április 28-án a bank által visszahívásra kerülnek, ezt követően a fizetési kérelem alapján jóváírás már nem érkezhet. Kérjük, 2023. május 2-ától nyújtsa be újra a vonatkozó fizetési kérelmet, ha még aktuális.

2023. május 2. napjától a fizetési kérelem szerződés újra köthető, vagy megszüntethető, fizetési kérelem indítható, beérkező fizetési kérelmek befogadhatók, a befogadott fizetési kérelem alapján jóváírás teljesíthető.

2023. április 28-a előtt benyújtott vagy befogadott fizetési kérelme kapcsán információk az elektronikus csatornán nem lesznek elérhetőek.

G) Tájékoztatás a felmondási jogról

A Takarékbank Zrt. Fizetési Számlák és fizetési számlákhoz kapcsolódó Betétek Általános Szerződési feltételei 1.1. pontja alapján Ön jogosult a Keretszerződést a változások hatályba lépését megelőző napig, azaz 2023. április 30. napjáig díj-, költség-, vagy egyéb fizetési kötelezettségtől mentesen felmondani, ennek hiányában a módosítást az Ön részéről elfogadottnak tekintjük.

Az egyoldalú, Ügyfél számára kedvezőtlen módosítás - így különösen a bankkártya használatot és a fizetési megbízások teljesítését érintő, jelen levelünk E) és F) pontjaiban megjelölt változásokat rögzítő módosítás - a Takarékbank Zrt. Fizetési Számlák és fizetési számlákhoz kapcsolódó Betétek Általános Szerződési feltételei alábbiakban részletezett 2.6.3. pontja alapján történt:

„…., ha a Hitelintézet egyesülésben vagy szétválásban vesz részt, ezen jogi státuszát érintő változás következtében; vagy ha az egységes ügyfélkiszolgálás érdekében végrehajtandó informatikai környezetváltozás és azzal összefüggésben a banküzemi feltételek megváltozása azt szükségessé teszi.”

H) Tájékoztatás a személyi kölcsönökről, jelzáloghitelről, Takarék Babaváró Hitelről és folyószámlahitelről

Amennyiben Ön Bankunknál személyi kölcsön, és/vagy jelzáloghitel, és/vagy folyószámlahitel, és/vagy Takarék Babaváró hitelszerződéssel rendelkezik, úgy ezzel kapcsolatban teendője nincsen, a megkötött szerződések az eredeti szerződési feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább 2023. május 1-jét követően. A meglevő személyi kölcsön, jelzáloghitel, folyószámlahitel, vagy Takarék Babaváró Hitel szerződésekkel kapcsolatos minden típusú ügyintézés a továbbiakban is a megszokott csatornákon lesz elérhető.

I) Tájékoztatás a személyes adatok kezelésével kapcsolatban

Rendkívül fontos számunkra, hogy az egyesülést követően is átlátható legyen az MBH Bank adatkezelése.

Tájékoztatjuk, hogy 2023. május 1-jétől az MBH Bank általános jogutódként a jogelőd Takarékbank által végzett személyes adatkezelések tekintetében a beolvadás napjáig még irányadó, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-vel fennálló közös adatkezelői minősége megszűnik, és a beolvadás napjától kezdődően - a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (a továbbiakban: GDPR) 4. cikk 7. pontja szerinti – immár önálló adatkezelőnek minősül. A GDPR 13-14. cikkei szerinti általános és speciális adatkezelési tájékoztatások az egyesülést követően egységesen az mbhbank.hu weboldal adatvédelmi menüpontjában lesznek fellelhetőek.

Az egyesülést megelőzően a Takarékbank részére adott direkt marketing hozzájárulások a jogutódlás értelmében átszállnak a jogutód MBH Bankra, így a jogelőd Takarékbank részére adott hozzájárulás alapján az egyesülést követően az MBH Bank keresheti meg az ügyfeleket reklám célzattal.

Felhívjuk figyelmét, hogy a két bank egyesülése miatt megnőhet az adathalász kísérletek száma. Kérjük, legyen körültekintő beérkező hívásai és e-mailjei esetében, és figyeljen az intő jelekre. Elektronikus csatornáinkra kizárólag a bank hivatalos oldalán keresztül lépjen be, banki adatait pedig kérjük, semmilyen körülmények közt ne ossza meg idegenekkel, mivel bankunk sosem kéri ügyfeleitől ezek megadását. További információ: www.magyarbankholding.hu/hirekeskozlemenyek/2022-02-24

Kérjük, kövesse figyelemmel a Takarékbank (takarekbank.hu) honlapját, ahol folyamatosan frissülő információkat találhat az Üzletszabályzatban, az Általános Szerződési Feltételekben és a Takarékbank hirdetményeiben beálló változások kapcsán. 2023. május 1-jétől az mbhbank.hu weboldalon található majd meg minden információ és dokumentum az egyesüléssel kapcsolatban. Az egyesülésről a főoldalon található Fúziós hírek részben talál aktuális összefoglaló információt.

Kérdések esetén állunk rendelkezésére a Takarékbank holnapján megtalálható elérhetőségeinken, illetve bankfiókjainkban személyesen, amelyek listáját megtalálja a takarekbank.hu weboldalon, 2023. május 1-jét követően pedig az mbhbank.hu weboldalon. Postahelyen kötött Bankszámlaszerződés esetében további kérdés esetén a Magyar Posta Zrt. honlapján (posta.hu), valamint az MBH Bank ezen ügyfélkör számára megadott telefonos elérhetőségén (belföldről: 06-1-3600-366, külföldről: 36-1-3600-366) keresztül tájékozódhat.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az egyesülés és az azzal kapcsolatos informatikai átállás zökkenőmentes legyen, és ebből Ügyfeleink a lehető legkevesebb változást észleljék. Az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért elnézését és türelmét kérjük.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!