Keresés

Részletes keresés

Gojira Creative Commons License 2024.04.18 0 0 10597

"- nem teszünk be balátlövőt Kuczora mellé, VAGY

- a háromból az egyik irányítót kihagyjuk, VAGY"

 

Vámos megy balátlövőnek Kuczora mellé, a másik kettő marad irányítónak.

Előzmény: Tonio 2.0 (10595)
tomzz Creative Commons License 2024.04.18 0 1 10596

Vica oké, hogy nem sérülékeny, de 14+3 embernél egy posztra semmilyen "B" tervel nem rendelkezni szerintem hiba.

 

Van Kuczora mellé balátlövőnk?

 

Kácsor nem élt az új eséllyel, Háfra szeptember óta képtelen értékelhető meccsidőt kiharcolni, Juhász nemzetközi szinten még kevésnek tűnik, Zácsik vagy felépül és formába lendül vagy nem. Én amúgy még leginkább Zácsik bevetését tartom esélyesnek. Szóval inkább több irányítós játékkal lesz megoldva a Kuczora helyettesítése.

 

A 2. ballövő esetén jól számolsz, valakit ki kell hagyni. Ez esetben én Albeket hagynám ki. Tudom ez Vovánál nehezen hihető. Így Niki csak védekezne és Klujber pihentetését jobbkezessel oldanám meg. 

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (10595)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.18 -1 1 10595

Annyit mondanék, hogy Vica 2016 óta minden világversenyen ott volt, nem tűnik egy sérülékeny játékosnak. Ez lenne a 10. zsinórban (plusz kettő olimpiai selejtezőtorna).

Tartaléknak semmiképpen sem neveznék szélsőt. Luxus. Inkább fogadom el, hogy Faluvégi legyen a 14-ben, minthogy 15-17. játékos között.

Egyébként a második jobbszélső úgy lehet a 14/17-es keretben, ha:

- nem teszünk be balátlövőt Kuczora mellé, VAGY

- a háromból az egyik irányítót kihagyjuk, VAGY

- Papp/Albek közül az egyiket kihagyjuk

 

(A plusz kapust és a plusz beállót alapnak véve.)

Előzmény: tomzz (10588)
flott Creative Commons License 2024.04.18 0 2 10594

Még nem tettem meg, így utólag is nagy gratuláció a lányoknak a párizsi jegyhez. Az előző világversenyeket és a felkészülési meccseket nézve őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen teljesítményt letesznek az asztalra. Biztos vagyok benne hogy korábban is akartak, de ilyen tüzet és elszántságot régen láttam utoljára a szemekben.

 

Nem azt mondom hogy ez lenne az én keretem is, de az előzmények ismeretében szerintem az utazók:

 

Bíró, Janurik

Schatzl, Márton

Kuczora

Vámos, Klivinyi, Simon

Tóvizi, Bordás

Klujber, Papp, Albek

Lukács

 

Tartalék: Szemerey valamint Pásztor, Faluvégi

 

Papp - azt gondolom valahol a két véleményvéglet között van. Annál azért jobb védő, mint itt páran azt írják nem tud védekezni, de nincs olyan jó védő, mint ahogy szintén páran írnak róla. Megjegyzem, én is úgy láttam hogy sok gólt kaptunk Nikiről a svéd meccsen. De Vova szerint védekezésben alap, szóval..

Albek - ha valaki, én aztán tényleg mindig védem/védtem Annát az őt sokszor oktalanul fikázóktól, de jelenleg én is max csak tartaléknak vinném. De valószínűleg a 14ben lesz, Vova miatt.

Bordás - Ő is benne lesz a 14ben, de elsősorban nem Vova miatt, hanem mert szerintem, mondjuk úgy valaki/valakik erősen súgnak, hogy benne kéne hogy legyen a szűkített keretben..

Nálam Pásztor lenne, ez nem is kérdés.

Klivinyi - olvasva a fórumot ő is megosztó játékos, de engem meggyőzött. Kell az ő rutinja ide.

 

Én is azt gondolom, botorság lenne kimenni csak Lukáccsal. Mert bár megoldja a posztot egyedül is, de az ördög nem alszik. 

 

Valamint igen, nagyon jól jönne egy 9-10ről is lőni tudó játékos Kuczora mellé, de jelenleg ilyen nincs. Egy akár közepes Zácsikot is elfogadnék, de tartok tőle, hogy bár lehet befejezi a rehabot, de nem lesz közepes sem. Háfrát nem láttam mostanában játszani, fogalmam sincs milyen a mostani formája és milyen lesz az olimpia idejére. De nemigazán bízom benne. És ezt rossz így leírni mert amúgy csípem Nonit és sokszor őt is védtem, mikor szerintem jogtalanul kapta az ívet. Kácsor felejtős, Juhászban van potenciál, de nem hiába játszott keveset a kvalin. Övé inkább a jövő.

Ja igen. Ha netán jönne mondjuk Zácsik, tartok tőle, hogy SimiPetra marad itthon. Pedig őt mindenképpen vinném.

objektív3 Creative Commons License 2024.04.18 0 0 10593

Így van!

Előzmény: tomzz (10588)
objektív3 Creative Commons License 2024.04.18 -5 0 10592

Ha a horvátok ellen „kifejezetten jó” volt Niki, akkor feladom a „szakmázást”, nézzük csak logikusan:

 

Ha én visszanézve a svéd meccset beírok Pappnak hat hibát, a többieknek pedig max kettőt, akkor elfogadod, hogy ő volt a leggyengébb védőnk?
Ha visszanézve a monte meccset beírok neki hét hibát, és azt állítom, ő volt a leggyengébb védőnk, azt elfogadod?
Azt elfogadod, hogy a VB-n a svédek ellen és az olimpián a spanyolok ellen is ő volt az EGYIK leggyengébb védőnk?
Ezek után logikus, hogy a horvátok ellen az egyik legjobb legyen? Megtáltosodott?

 

Ha a horvátok ellen visszanézve beírok Pappnak öt hibát, Bordásnak és Kuczorának négyet-négyet, Pásztornak és Tóvizinek hármat-hármat, és te azt állítod, hogy Papp kifejezetten jó volt, meg Pásztor is, akkor tehát én csináltam rosszul, és akkor valószínű, hogy a többieknél is rosszul csináltam, nem?

Akkor tehát mindenki, akit lepontoztam, jó volt, nem?

Akkor hogy lehet, hogy az ellenfél hatgólos előnyre tett szert, és reménytelen lett a helyzetünk? Gondolom, a horvátok sziporkázó támadójátéka miatt, ami nagyon jellemző rájuk...

Előzmény: hatosfalat (10585)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.04.18 0 1 10591

'Szerintem se volt Papp Niki jó a svédek ellen. Thórleifsdottir és Carlson rengetegszer lövöldözhetett fault nélkül. Blohmot is sokszor találták meg a svédek.  A japánok ellen nem lógott ki.'

 

Niki egész hétvégén jó teljesítményt nyújtott,és nagyon jól megtalálták a közös hangot Tóvizivel,ha valóban olyan gyenge lett volna Niki teljesítménye a svédek ellen akkor nem értem hogyan sikerült őket 25 gólon tartani,mert ehhez "csak" Blani kevés lett volna!
Az hogy voltak hibáik természetes,én még nem láttam tökéletes védekezést!

Előzmény: ducikenyér (10559)
van_Persil Creative Commons License 2024.04.18 -17 0 10590

*Matuz

Előzmény: van_Persil (10577)
Azosztigen12 Creative Commons License 2024.04.18 -1 3 10589

Nekem ez a kibicilve kitalálható rész sántit erősen. Eleve ez a Szűcs Martin féle felmérés annak idején is nagy téma volt, hogy tulajdonképpen senki nem felel meg az erőnléti elvárásoknak, még az utánpótlásból se (miközben hülyére verünk mindenkit! ott) és Vámos Petra, aki aztán mindennek is megfelel. Elhiszem, hogy ez a Martin gyerek nagyon tudományosan vizsgálja a területét, de nettó faszságnak tartom, hogy általános erőnlétbeli problémák voltak. Az összes szélsőnk megoldja a meccseket akár egyedül is, gyorsak, dinamikusak. Klujber az előző olimpia után váltott táplálkozásban (magától, nem kellett hozzá Martin), azóta látványosan javult mindenben. A Fradiban is megoldja egyedül is a posztját. Tudom itt sokak számára lehetne mindenben jobb, de azért nem véletlen, hogy amikor a legjobb játékosokat listázzák, akkor a magyarok közül általában csak ő van ott. Pásztor az egész idényt végignyomja kb egyedül a Móvárban, stb.stb...

Szerintem akinél például tuti probléma volt az Kuczora vagy Tóvizi. Nem mondom, ők lehet javultak ebben, Kuczora talán sportosabb valamivel, de kb ugyanaz a zömökebb testalkata van, mint Vámosnak, csak kicsit magasabb. A probléma, hogy hiába nevezünk 14-15 játékost, kb egy sorral játszunk szinte végig, akár egész világversenyeket is...

 

Aztán a nagy következtetés, hogy szegény svédek nem tudtak regenerálódni, az azért vicces. Manapság mindenhol F4 hétvégék vannak, megszokott, hogy egymás után van két meccs. Az legyen a svéd kapitány problémája, ha ő nem tudja megfelelően forgatni a csapatát. Mint láttuk, azért a Japán csapat se volt egy norvég válogatott, aki ellen csak a legjobbak játszhatnak...

 

Amúgy ezzel aztán sokak nem fognak egyetérteni, már a selejtező előtt is írtam, ez a svéd válogatott semmivel se jobb, mint a magyar. Mi hátrébb szerepeltünk szerintem, mint a játékosok tudása sejtetné (szvsz a taktika nélküliség miatt), a svéd meg éppen kihasználta valamelyest azt az űrt, ami pl a hollandok aranygenerációjának kikopása meg az orosz csapat távolléte után keletkezett. Attól még bőven nem az elit részei. Ott a norvég-francia-orosz csapat vannak és korábban a hollandok voltak. (A dánok most kapaszkodnak vissza ide, de ők is a három "sztárcsapat" alatt vannak. Egy jó taktikával/ jó formaidőzitéssel a magyar csapat is lehet simán 4-ben, de simán összejöhet a betli is.

 

+1 Vámos attól függetlenül, hogy most finoman szólva se volt annyira eredményes, a válogatott mégis jobban nézett ki. Jobban járt a labda. A válogatott eredményességének szempontjából a kevesebb itt több volt. Mindkét átlövönk jobban tudott így érvényesülni...

Előzmény: Bamberg58 (10580)
tomzz Creative Commons License 2024.04.18 0 4 10588

Többeknél felmerült Faluvégi kihagyása a tartalékok közül is. Ez szerintem túlzott kockázatvállalás lenne, akkor is ha nagyon kéne Zácsik vagy bármilyen másik remélt átlövő. Ha Vicának alálépnek az első meccsen és kiesik, gyakorlatilag a teljes jobboldalunkat lenulláznánk az egész tornára, úgy, hogy ez volt most (is) az egyik legveszélyesebb fegyverünk.

 

Klujber nem mehet ki a helyére tartósan mert azzal a legjobb jobblövőnket veszítenénk el. Albek és Papp pedig egyáltalán nem tudnák megoldani a szélt, nekik hiába húzogatná le a labdákat Klujber nem tudnák bevinni. Emellett Keti sem játszott már szélsőt jó ideje neki sincs meg az a magabiztossága ott ami kéne.  

 

Szóval Csibe kell a 14+3-ba, szerintem a tartalékok közé. Ez a létszám lehetővé teszi, hogy minden posztra legyen 2 ember és 1-1 tartalék a kapus, beálló, irányító/átlövőbe.

aGazsibácsilótetű Creative Commons License 2024.04.18 -5 5 10587

Két éve alig játszik a Bundás 2 -ben , nyilván ő lenne a megmentő , mert láttad az UP -ban védekezni...

Előzmény: RnD (10573)
Valkov60 Creative Commons License 2024.04.18 0 2 10586

Ha....

Ha a nagyanyámnak....

Előzmény: RnD (10573)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.17 0 2 10585

Konkrétan a két legfontosabb meccsünkön, a horvátok és a monték ellen is a leggyengébb védőnk volt.

 

Ez egyszerűen nem igaz. Horvátok ellen Niki kifejezetten jó volt védekezésben. Papp, Vámos és Pásztor voltak hátul a három legjobb játékosunk azon a meccsen.

Előzmény: objektív3 (10557)
Botond03 Creative Commons License 2024.04.17 -1 1 10584

Bordás Réka mellett két dolog szól: 1.erős testalkatú, 2. ismert sportoló gyermeke

Egyébként nem különösebben tehetséges beálló, szerintem a megjátszhatósága valahol Kisfaludy Anett szintjén van, de legalábbis Pásztor Noémiétől mindenképp messze. 

Boymadi Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10583

Én elsősorban Albekre, Kuczorára és Bordásra gondoltam, akik talán elsősorban a képességeik miatt, megelőlegezett bizalommal lehetnek a válogatottban. Bár Bordás valóban nem annyira ifjú tehetség már, de a képességei alapján talán tényleg többre hivatott mint amit mutat.

Előzmény: Tonio 2.0 (10579)
Boymadi Creative Commons License 2024.04.17 0 0 10582

Zácsik nincs a jelenlegi keretben. Vagy ha van, akkor Háfra is van, mert ő is ott volt a válogatottal az edzőtáborban a kvali előtt.

 

Én azért nem számoltam Háfrával mert nála már régebb óta tart sajnos a gyenge forma. Persze én szurkolok neki, hátha pont az olimpiára újra a régi lesz.  Igaz sajnos Zácsik esetén is kisebb csoda lenne, ha jó formába tudna kerülni az olimpiáig.

 

Klujber lehetne ebben az esetben vész-jobbszélső, de ő a terhelhetőségének határán volt már a kvalin is. Ezért szerintem jobb ha a biztonság kedvéért viszünk még egy jobbszélsőt tartaléknak. Minimum.

Ez valóban így van szerintem is, de addig a kérdés, hogy ki helyére kerülhetne be Faluvégi? Ha bekerülne a 3 tartalék közé, egy beálló vagy egy kapus helyére, akkor ha az egyik beálló vagy kapus megsérül a 14-es keretből, az hasonlóan elég nagy probléma, ha nem tudjuk cserélni, mert egy beállóval vagy kapussal legalább olyan rossz játszani mint igazi jobbszélső nélkül. Esetleg mehetne Zácsik helyére, de ha ő egészséges, akkor szerintem Zácsikért megéri kockáztatni.

 

Szabó Nina erre az olimpiára szerintem már nem fog beférni. Esetleg később, de azért nehéz, mert az irányító poszt az pont olyan, ahol a legerősebb a kínálat. Bármikor jöhetnek más üstökösök is.

Előzmény: RnD (10572)
RnD Creative Commons License 2024.04.17 -6 5 10581

Woth Vikinek már volt egy nagyon jó szezonja a felnőtt NBI-ben mint hármas védő. Utána kiment Németországba ami szerintem hiba volt.

 

Ha lenne még egy jó NBI-es szezonja feltétlenül ott lenne a helye a válogatottban.

 

Előzmény: aGazsibácsilótetű (10578)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.17 -11 4 10580

de az északiakkal szemben korábban állandóan észlelt sebesség- és erőbeli lemaradás erre a mérkőzésre eltűnt, az egy az egy elleni szituációkban játékosaink alkalmanként dinamikusnak és erősnek látszottak, faultokkal is alig tudták megállítani őket a svédek, lerohanásokból pedig szokatlan módon a mieink voltak veszélyesebbek.

A lapokba teljesen nem látni bele, de kibicelve kitalálható, hogy az előző nyáron Szűcs Martin által elkezdett újszerű erőfejlesztési munka néhány játékosnál lassan meghozza az eredményét, és azt is feltételezhetjük, hogy az előző heti, Norvégia elleni gyenge és Ausztria elleni közepes Eurokupa-teljesítmény mögött is a fizikai felkészítés akkori fázisával járó fáradtság állhatott.

 

 

 Ez most rendkívül korrekt kijelentés Egritől, Mosóporral ellentétben, ez dicséret.

Itt most nem ő gyűlölkodik!

 

 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.04.17 -1 1 10579

És kik az ifjú tehetségek, akik mellett ki kell tartani?

Az augusztusban 27 éves Bordás?.. Kácsor, aki évről évre rosszabb?..

Kuczorának volt egy jól sikerült meccse, amikor a svéd kapus bevédte két lövését, és aztán megtáltosodott. Hozzáteszem, ő mintha tényleg fejlődne, és biztató lehet a Németországba igazolása is. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy ezt Vova látta előre, mert behívta ő már Tóth Esztert, Szabó Laurát, Kácsort, Bordást, Albeket, Töpfnert, sok ötlete volt már, és eddig kevés jött be.

Persze erről nem csak ő tehet, mert bizonyos posztokon szűk a választék.

Előzmény: Boymadi (10574)
aGazsibácsilótetű Creative Commons License 2024.04.17 0 7 10578

Woth Viki?  Már azt hittem Sopronyit akarod reaktiválni.

Előzmény: RnD (10573)
van_Persil Creative Commons License 2024.04.17 -18 2 10577

https://sport24.24.hu/sport/2024/04/16/a-noi-kezilabda-valogatott-kijutott-az-olimpiara-olimpiai-selejtezo-elemzes/?_gl=1*m0e8mu*_ga*MTExMTE3NDIwMy4xNjg5NTExMDAx*_ga_WQCPVWN1XZ*MTcxMzM4MjYzMS4xMzMxLjEuMTcxMzM4Mzc0Mi4wLjAuMA..

csak arról nem beszél, hogy a Schilha-Schilha vajon milyen emlékeket csalt elö a játékosokból. A Vak3-ban a matuz kósza kisérletet tett és megpróbált rákérdezni nála, de úgy csinált, mintha meg se hallotta volna.

Meg ez a pojáca semminek se tud örülni. Most is azon fanyalog, hogy mivel nincsenek a ruszkik, ill. a franciák rendezik az olimpiát, ök nem selejteztek, pedig ha mindkét csapat ott van, ki se jutunk. Eszméletlen, egy megkeseredett bohóc.

RnD Creative Commons License 2024.04.17 -4 4 10576

Persze a jó védekezés csapatmunka, ennek kialakítása és begyakoroltatása elsősorban a szövetségi kapitány felelőssége. Ha ezt jól végzi, akkor még az ebben kevésbé jó játékosok is előre léphetnek és jobban fognak védekezni.

 

Utánpótlás válogatottainkban már sok éve mindig az az első hogy a védekezést összerakjuk szuperül. Erre még teljesen új up-válogatottnál is elég volt a vb/EB előtt két hét. Most hogy Vovának négy hete lesz az olimpia előtt, itt az alkalom h a felnőtteknél is pikk-pakk védekezést rakjon össze. Dehát tőle ezt elvárni.....

Gojira Creative Commons License 2024.04.17 -2 1 10575

Metzben valóban gyengébb volt. De Rosztovban sokkal többet mutatott, mint Albek.

Előzmény: Boymadi (10574)
Boymadi Creative Commons License 2024.04.17 -1 5 10574


Albek Anna 2001 decemberi születésű. Maslova meg 2001 januári. Nincs sok közöttük, közel egy év, de egy éve emlékeim szerint ez volt a vélekedés Maslováról (bocsánat, hogy beidézem, egyáltalán nem a hozzászólók személye ellen irányul ez, inkább csak példaként, hogy mennyire nehéz néha megítélni):

 

Gojira  2023.02.19    -10 2 218409

Felejtős. Malovic 2 egyelőre. Ha már oroszt akarnak igazolni, akkor vannak ott sokkal jobb játékosok. Pl. jobblövőben Szkorobogatcsenko.

Előzmény: Tonio 2.0 (218408)
Tonio 2.0  2023.02.19    -10 2 218408

Hogy szomorú -e, az attól is függ, ki jön helyette.

Maslova milyen?

Előzmény: Gojira (218404)

 

Nem sokan látták, hogy Maslova ilyen jó lehet egy évvel később, de voltak azért akik igen. Nem biztos, de hátha Albekkel kapcsolatban is igazuk lesz.

 

Sajnos tényleg messze vagyunk kézilabdában attól ahol vízilabdában voltunk (vagyunk), de ahhoz, hogy egyszer ott lehessünk nem elég rövid távon gondolkodni:

https://www.youtube.com/watch?v=hgmd40x0olM

 

Talán összehasonlítható, hogy a vízilabda válogatottban is voltak olyan játékosok, akik mellett évekig (!!!) kellett kitartani és folyamatosan bizalmat szavazni amíg meghálálták végül. Persze nyilván nagyon sok múlik azon, hogy többnyire igaza legyen annak aki eldönti, hogy kinek szavaz bizalmat.

Előzmény: Tonio 2.0 (10564)
RnD Creative Commons License 2024.04.17 -9 7 10573

Ha Woth Viki visszajönne Magyarországra és lenne itt egy jó felnőtt éve, akkor ő lehetne Kiss Niki helyett. (Ráadásul sokat játszott jobbkettőben, ezért elöl is megoldaná a posztot.)

Előzmény: ducikenyér (10571)
RnD Creative Commons License 2024.04.17 -4 6 10572

Albek mellett szól h balkezes + hármas védő + támadásban gólerős (nem mindig, de azért tavaly a vb-n a svédek ellen például nagyon jó volt). A támadás befejezései sokszor pontatlanok, de helyzeteket kiválóan tud kialakítani. Hármas védőnek is jobb mint Kiss Niki, Tóvizi, Bordás vagy Pásztor.... vagyis jobb lenne, ha azokat a nyakra kiprovokált mozdulatokat el tudná kerülni.

 

"Albek ráadásul a távoli zónában is veszélyes, ami a jelenlegi keretből talán csak Kuczorára és Zácsikra mondható el..."

 

Zácsik nincs a jelenlegi keretben. Vagy ha van, akkor Háfra is van, mert ő is ott volt a válogatottal az edzőtáborban a kvali előtt.

Előzmény: Boymadi (10562)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.17 0 1 10571

Én is nagyon gyenge védőnek tartom Papp Nikit, de már napok óta tartozol nevekkel, hogy kikkel lehetne helyettesíteni.

 

Pásztor mellőzése pedig Vova szándékos károkozása. 

Előzmény: RnD (10570)
RnD Creative Commons License 2024.04.17 -2 2 10570

"...Kiss Niki a japánok ellen nem lógott ki...'

 

Ez nem meglepő, a japánok ellen a második félidőben középen végig gyengén védekeztünk.

Előzmény: ducikenyér (10559)
RnD Creative Commons License 2024.04.17 -3 5 10569

"Bordás vs. Pásztor: Itt szerintem Pásztor mellett szól, hogy védekezésben kettesben és hármasban is bevethető, illetve kiemelkedő a pároskapcsolata Albekkel. Védekezésben viszont talán (ha megy neki) akkor Bordás jobb."

 

Pásztor Nonó messze a legjobb beállónk támadásban, ezért kell ő a válogatottba. A védekezése neki sem jó, sem kettesben sem hármasban (Tóvizinél valamivel jobb azért). Vovánál viszont Nonó mindig is harmadik számú beálló volt sajnos, és ez nem hiszem h az olimpiára megváltozna.

 

"Bár kockázatos csak Lukáccsal menni a jobbszélre (úgy, hogy a cserék között sincs jobbszélső), de szerintem ennyi kockázatot be lehet vállalni...."

 

Klujber lehetne ebben az esetben vész-jobbszélső, de ő a terhelhetőségének határán volt már a kvalin is. Ezért szerintem jobb ha a biztonság kedvéért viszünk még egy jobbszélsőt tartaléknak. Minimum.

 

"Szemerey vs. Janurik: Ez szoros, akár fordítva is lehetne. Szerintem az aktuális forma fog dönteni."

 

Szó sincs róla. Vovánál régóta Bíró Blani és Janurik az első két kapus, amíg Szikora volt addig Szemerey-t be sem hívta. Most sem az aktuális forma dönt majd, Vovánál tuti nem. Bár Szemerey szerintem kiváló formában van és most szerintem megelőzi Janurikot, de nem Vovánál...

 

P.S. Továbbra is javaslom Szabó Nina beválogatását. A te listádon ő lehetne az egyik tartalék, Zácsik helyett (utóbbi formába hozatalára szerintem már nem lesz idő)...

Előzmény: Boymadi (10556)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.17 -3 1 10568

Tokióban is 3 hármasvédőnk volt. Kiss Niki és Helembai utólag lettek becserélve, de ők is csak sérülések miatt. Most is lehetne három: Papp, Tóvizi, Pásztor + Bordás cserének. Emellett Tokió megmutatta azt is, hogy félsérült játékosokat nem szabad a keretbe nevezni, Zácsik kerettagságát is csak akkor szorgalmazom, ha rendben van a lába.

 

Egy erősebb jobbkezes többet ér jobbátlövőként, mint egy gyenge balkezes. Ugyanez igaz egy alacsony belső játékosra, mint átlövésre képesre. Vámos a junior válogatottban is jobbátlövő volt inkább, tőle nem idegen a poszt. A tehetség nem mérvadó, a képesség és a forma igen. Utóbbi kettő hozza a győzelmeket. Ha már tehetséges átlövő, akkor a kapitánynak Csíkos Lucát kéne behívnia, aki már most jobb játékos, mint Albek.

 

Bordás egyébként a tehetségét se mutatta még meg. Albek is csak néhány meccsen ősszel, azóta megbotlik még a saját lábában is. 

Előzmény: Boymadi (10562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!