Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ASX200 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 38

Na, aki nagyon átbasz az a Trend Auto Piac Kft (autotnekem.hu). Minden autojuk km tekert és csaló hirdetéssel jelenik meg. Miután elvittem tőllük a Renault Clio-t, már le sem szartak, sem pótkulcs, sem betartott ígéretek. A klíma nem ment (állítólag csak melegben megy majd, de akkor sem ment), az utolsó hiteles km állás a renault szerint 197.000km, de a kocsit 46.100-al hirdették. Két kopasz gyúrós köcsög a főnök, ezektől óvakodjon mindenki.

zen111 Creative Commons License 2015.05.04 0 0 37

Én is a Repo Auto-tól vásároltam egy 2012-es Ford CMAX 1.6TDCi-t. Voltam előtte egy budaörsi kereskedésben, és az M3-as mellett egy másikban is. Egyik helyen sem akarták bevizsgálásra elvinni a kocsit. Sumákolt mind. A Repo Auto-val (www.automobiles.hu) nekem nem volt bajom. Ford Petrányiba elvitték a kocsit, és az elő élete is ellenőrizhető volt. Az auto teljesen rendben van, csak ajánlani tudom őket. Biztos ki lehet fogni zűrös autókat is, de velem normálisak voltak. Hozzátenném, hogy egyetlen másik kereskedés sem akarta márkaszervizbe vinni a gépkocsit, csak ők.

 

Előzmény: Eisbear13 (34)
irrgumburgum Creative Commons License 2015.04.23 0 0 36

Szia!

Én is szeretném francia importautó esetében az előéletet ellenőrizni. A Macadam France céggel próbáltam felvenni a kapcsolatot, de eddig sikertelenül: emailre nem válaszoltak, ill. angolul nem beszél a telefonos ügyintéző és  (angol nyelvű telefonmenüje sincsen a cégnek). Neked hogyan/milyen nyelven sikerült telefonon beszélni velük?

Köszi,

Előzmény: Eisbear13 (34)
Zolika64 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 33

Üdvözlök mindenkit! Egy más téma elnézést kérek előre is! A fórumokon olvasottakhoz szeretnék hozzá szólni.  Sajnos olyan nincs, hogy mindenkiről csak jó vélemény van, nem lehet mindenkinek csak jót tenni. Előbb-utóbb lesz rossz vélemény is, mert mindig vannak-lesznek olyan emberek, akik elégedetlenkednek. Az autókereskedők között nagy a harc. Sokszor egymásról írnak nagyon szépen és hitelesen kitalált történetekkel nagyon rossszat azért, hogy elvonják a vásárló körét annak, akire haragszanak vagy akinek jobban megy és ennek a vétlen issza meg a levét, aki valóban becsülettel próbálja csinálni ezt a szakmát.  Meg olyan is van, hogy kereskedő beszámít egy autót utána az általa eladott autó vevője akinek az autóját beszámították nem tudja megemészteni, hogy akár 300000 Ft-al is drágábban lesz árulva az autója és emiatt köpköd meg hibát keresve az általa megvett autón fenyegetőzni kezd a kereskedővel. Egyre rosszabb az emberek hozzáállása és nagyon felvilágosultak az internetről, nagyon sokszor hibásan. Nem minden kereskedő rossz, sok valóban becsületes is van közöttük és természetesen van a nagyon alja, valóban gusztustalan is de nem lehet mindenkinek jót tenni. Lesz mindig olyan, aki azért is fenyegetőzni fog bepereléssel meg undorító dolgokat fog írni a fórumon egy adott autókereskedőről, mert kiderül az általa megvett autóról, hogy az autó festékrétege az egyik elemen egy hajszállal több még akkor is, ha gyári értéken belül van. Az emberek sajnos 0 km-es autót szeretnének nagyon olcsón és amíg nem értik meg, hogy ilyen nem létezik, a jó autó árát meg kell fizetni, addig ez így is lesz. Szerintem senki ne hagyatkozzon a fórumokon olvasottakra, hanem a saját első megérzésében és tapasztalatában bízzon, az nem szokott hazudni. Ellenségek mindig vannak-voltak-lesznek. Az üzlet erről szól. Szép estét mindenkinek!

 

márne Creative Commons License 2015.01.23 0 0 32

 Tanulságos!

Valami nem tudta elkerülni a figyelmemet. "Nem volt megfelelő a felszereltsége."

Egy másik oldalon olvastam, hogy ikresített autók van hogy a nem megfelelő felszereltségen buknak meg. Szóval lehet, hogy az általad kinézett autó (alvázszám, motor) még simán fut Franciaországban. Ezek az autók honosításon, eredetvizsgán simán átmennek. Akkor van gáz, ha a másikat ellopják és kiadják a nemzetközi kőrözést az autóra. Bár ezeket a dolgokat nagy értékű német autókkal kapcsolatban írták.

Előzmény: Fair Co. (31)
márne Creative Commons License 2014.12.21 0 0 30

 Urak és Hölgyek!

 

 Egy 2012-es autót 100e kilométerrel pörgetnek vissza!?

Meg lehet nézni a tíz-tizenöt éves autó hirdetéseket, gyakorlatilag 250e kilométernél többet "nem mentek".

Ugyan akkor szétfoszlott bőr (és textilkárpittal) árulják őket. Az ugye nem elég életszerű, hogy az autót első éveiben 100e kilométerekkel tömik és aztán mindegyik egy svájci 80 éves orvos garázsában pihen. Sokkal valószínűbb az 500e és 1millió közti km az autókban.

 Meg lehet nézni 2-3 éves olyan autó hirdetését, ahol nem szégyenli (vagy csak szimplán becsületes) leírni a tulaj a 200e körüli futásteljesítményt. A kárpit (és az egész autó), mint az új!

 Az egész használt autópiac egy átverősdi. A vevő el akarja hinni az eladó meg elhiteti vele...

Legfeljebb van olyan autókereskedő, aki megnézi az általa árusított autó állapotát és esetleg valamicskét költ is rá, hogy rendbe rakja. Vagy az is lehet ugyan annál a kereskedőnél vásárolt, valaki egy jobb állapotban lévő valaki meg egy lemustrált darabot. Aztán ki így, ki úgy értékeli a kereskedést.

 Sajna ez a nagy büdös helyzet!

Előzmény: Atis3f (24)
P.I Creative Commons License 2014.09.04 0 0 29

Szia ! Sajnos Én is hasonló cipőben járok egy Citroennel, Neked sikerült valamit már elérned a cég részéről?

Előzmény: Atis3f (24)
GI999 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 28

sziasztok!

németországban vettem egy autót kereskedésben ami 2 nap múlva valami szétt ment a motorban( kocsi jelenleg szervízben keresik a hibát). esetleg nem tudja valaki mi a néme. jogszabály erre ? ugyanis nem szívesen fizetnek úgy hogy 100 km mentem összesen a kocsival. ugy tudom ha export rendszámot rakattam volna rá semmit nem tudtam volna velük kezdeni de mivel német van rajta igy elv vannak valami jogaim csak sehol nem találom mik azok:). Hozzá teszem egyenlőre a kereskedő normális de na kitudja mikkor mondja a szerelő hogy 3 ezer euro mit mind a kereskedés. köszi előre is a válaszokat

 

-Smiley- Creative Commons License 2014.07.23 0 0 26

sziasztok!

Használt autót szeretnék venni, de nincs bizalmam a kereskedőkhöz.

 

Kérdésem az, hogyan lehet kideríteni hogy egy sérülésmentes állapotú autó amibe van mondjuk 80 ezer km, nem volt-e megtörve valaha? Van valami szervíz vagy szaki aki 100%-ban ki tudja ezt mutatni?  Sokszor kijavítják az elejét és újként adják tovább a szinte totálkárra tört kocsikat.

 

Másik kérdés, hogy lehet tudni hogy a km óra nem volt-e visszatekerve?  Első tulajdonos meg a szervizkönyv az vajon 100% garancia erre? 

 

Hibrid autó vásárlásnál  egy 6-7 éves hibridben nem kell lassan akkucellákat cserélni, vagy azok korlátlanul bírják?  Mennyi egy cella csere a hibridautókban? Lehet még kapni hozzájuk, ha 10 évesnél több lesz a kocsi?

 

Pesten hol érdemes átnézetni a kocsit, hol a legmegbízhatóbb és legalaposabbak? Tudtok helyeket ajánlani?

Atis3f Creative Commons License 2014.06.13 0 0 25

Tudtok valahol feketelistás autókereskedőket gyűjtő oldalt, fórumot?

carlove Creative Commons License 2014.04.04 0 0 23

Sziasztok! Én a KE-OR Car autókereskedést mindenkinek szívből ajánlani tudom Dunakeszin! Kedvesek, segítőkészek, korrektek, igazi szakemberek, gyönyörűen rendezett telephellyel. Ha kéred, akkor festékmérővel körbemérik előtted az autót és ha el szeretnéd vinni bevizsgáltatni, abba is beleegyeznek és segítenek, sok kereskedő már ennél a kérdésnél elküld melegebb éghajlatra. Ezen kívül minden úgy van, ahogyan a honlapukon és a hirdetéseikben magukról leírják. Valóban kizárólag kifogástalan állapotú autóik vannak és bármikor zavarni lehet őket! Én egy keddi napon éjjel 11-kor mentem hozzájuk, mert beleszerettem az egyik autójukba és féltem, hogy hétvégéig lecsúszok róla. Kedvesen, segítőkészen vártak, neonfény alá beálltak az autóval amit kinéztem magamnak, hogy mindent jól lássak rajta. Igazi szakemberek és ők  szívvel-lélekkel csinálják ezt az egész autókereskedést, nem nepperek! Ha valóban jó autót szeretnétek magatoknak és olyan helyre szeretnétek menni, ahol kedvességből és segítőkészségből sincs hiány, csak Őket javaslom! Amúgy bizonyíték arra, hogy náluk valóban a minőség a legfontosabb, hogy jóformán ingyen odaadtam volna nekik az autómat beszámításra de megmondták őszintén, hogy az állapota nem fér bele az ő autóparkjuk képébe, még ha kereshetnének is rajta valamennyit, inkább próbáljam én eladni. Nem vették be.     Mondanom sem kell, az autót lefoglalóztam és amikor hétvégén elmentem érte (közben a saját megharcolt kis autómat bevette másik kereskedés) legalább az autóparkjuk felére volt náluk érdeklődő és mindegyik autójukat meg is vették...mert olyanok az autóik. Szerintem nem sok ilyen autókereskedés van, érdemes benézni hozzájuk, nem fogtok bennük csalódni! Én legközelebb is csak tőlük veszek! 

Előzmény: kunságfi (22)
kunságfi Creative Commons License 2014.02.17 0 0 22

CSAK és KIZÁRÓLAG tulajdonostól érdemes autót venni,ha nem vagy hozzá értő,vigyél magaddal szerelőt,és legalább ketten legyetek.Telefonáláskor pedig minden lényeges dologra kitérni,tulajdonos személye,km,állapot,,ár,felszereltség,műszaki,szervízkönyv,meg ami csak adódhat.A telefonos beszélgetésből sok minden kiderülhet,ha figyelsz.Ha   a legkisebb kételyed van,ne indulj el!A MEGBÍZÁSBÓL árult autókat nagy ívben kerülni kell!Ne bízz senkibe!

Etelközi Attila Creative Commons License 2014.02.16 0 0 21

Sziasztok ! Ha autóvásárlás előtt álltok mindenképpen keressetek meg. Nekem még nem volt reklamációm. Egy barátommal csinálom többek között az autós dolgokat, mi magunk nézzük át az eladásra kínált verdákat. caribecar.hu oldalon nézzetek körül, ha esetleg nincs fent olyan autó ami nektek kell, akkor is keressetek meg, mert rövid határidőn belül megszerezzük neked a legjobbat. Üdv : Etelközi Attila

B.GY Creative Commons License 2013.10.26 0 0 20

Meg az összes neppertelepet ezen kívül is.

Steel Funk Creative Commons License 2013.10.26 0 0 19

 femkovacs@freemail.huma 20:13 | Válasz | #189 Üdvözlök mindenkit. Ma délelőt Kinéztem magamnak egy autót teljesen mindegy most a márkája, interneten hírdették,Pesten a xx. kerületben a: Balkerék autókereskedő kft.-nél Én Dorogon lakom Esztergom mellett. Fölhívtam őket, azt mondta az emberke kitűnő állapotban van a küszöb korrodált ahogy a képen látszik. jó mondom megtekinteném az autót, időpontot egyeztettünk, Lementem tömegközlekedéssel pestre, Kőbányán felhívtam hogy kb 1 óra és ott vagyok, akkor már meg említett egy olyat hogy de a kipufogó kifúj és ettől nagyon zajos... már akkor furcsa volt hogy ami a telefonban még kitűnő állapotú karosszériájú autón ahogy közeledek egyre több hiba jelentkezik. Úgyvoltam vele ha már elutaztam akkor megnézem. Odamentem a kereskedésbe, Fekete bőrű emberek, mondom ezek vevők lehetnek, de sajnos tévedtem, eladók voltak. megmutatták az autót, tettek bele egy akksit hogy beinduljon amivel nem is nagyon akart beindulni, kb 10 percet szerelgettek ott mire beröffent, körbenézegettem, a küszöb eléggé rohadt volt, de nem gond azt említették is a telefonba. csak hogy a 2 hátsó sárvédő elem is szarrá volt rohadva, biztos az a 2 óra alatt rozsdásodott be míg leutaztam pestre, a kipufogón kb 3-4 db hatalmas lyuk, mondom szeretném kipróbálni, aztmondják csak akkor állnak ki vele ha komoly érdeklődő vagyok, azt mondtam hogy az vagyok de már tudtam hogy ezért egy fillért nem fogok adni, hát a cigány meg engedte hogy az anyósülésbe be üljek úgy hogy ő vezet én be sem ülhettem a volánba,de már tiszta ideges volt, csak azt nem tudom hogy miért,visszaértünk a kereskedéshez, mondtam hogy ennyit nem adok az autóért ne haragudjon,erre el kezdett hangosan minden köcsög gusztustalannak lehordani, Édesapám megköszönte és le akart a cigánnyal kezelni mielőtt távoztunk volna de azt kapta a kézfogás helyett hogy örülhetsz hogy nem ütlek meg, aztán kifelé menet utánunk kiabálták hogy büdös köcsög magyar és stb... Ezt a kis történetet azért írtam le hogy jól nézzétek meg milyen autókereskedőhöz és kitől vásároltok autót mert könnyen ilyen szituációba kerülhettek, és a BALKERÉK AUTÓKERESKEDŐ KFT-T NAAGY ÍVBEN KERÜLJÉTEK EL!!!!!!!!!!!!!

Szati88 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 18

Imádom ezt a műsort de jól enne vmi újabb autókat szerelned Ed!!!!!!Már kívűlről fújom az általatok felújított autókat!!!!:)))

SzombatZ Creative Commons License 2011.12.11 0 0 17

Kb. egyetértünk. :)

Előzmény: fúrómester (14)
SzombatZ Creative Commons License 2011.12.11 0 0 16

Igen elég cool volt az a csaj, akit láttam én is. Itt azonban befejeződtek a pozitívumok. Első blikkre egy laza, jófej banda, de nagyon gázok egyébként :(

 

Előzmény: huruszkusz (15)
huruszkusz Creative Commons License 2011.12.10 0 0 15

Na akkor ennek örülök:)A Csontinál én is jártam.Néztem egy Passatot,de nem sokat voltam ott.Visszataszító az egész banda.Az egyik csajnak viszont jó nagy a melle,azért már megérte:)

Előzmény: SzombatZ (13)
fúrómester Creative Commons License 2011.12.10 0 0 14

Akkor ezt is megbeszéltük.

 

Kövezkező. :-)

SzombatZ Creative Commons License 2011.12.09 0 0 13

Már tudom én is. Ez volt a tanulópénz. :(

Előzmény: huruszkusz (12)
huruszkusz Creative Commons License 2011.12.09 0 0 12

Autót magánszemélytől veszünk,és viszünk egy hozzáértő embert,ha mi nem vagyunk azok.Legalábbis én így szoktam:)

Előzmény: SzombatZ (9)
SzombatZ Creative Commons License 2011.12.09 0 0 11

Szerintem ön nem ide akart írni, hanem az "írjunk ma is hülyeségeket a netre" topikba, de valahogy ide került. Sebaj!

Sajnos alapból jóindulatú vagyok, és mivel én nem baszok át senkit hajlamos vagyok azt gondolni, hogy mások sem basznak át engem. Nem ismertem a csonticar-t, így nem is tudhatam, hogy simlis, lehúzós banda. Mostmát tudom köszi, hogy megvesznek minden ledurrant kacatot.

 

Egyébként  kösz a tippet a fél évről, élni fogok vele mindenképp. A hiszti pedig nem ilyen, tessék rákeresni a gugliban. :) Felháborodás, csalódottság, düh. Inkább ezt mondanám!

Előzmény: fúrómester (10)
fúrómester Creative Commons License 2011.12.09 0 0 10

Szerintem ön egy kilo krumpliért indult a piarcra, de autó lett belőle.

 

Egyrészt, ahol vásárolt, áron alul vette, mert ők is olcsón vesznek meg minden ..rt.

 

Másrészt a fél év garancia még nem járt le, nem hisztizni kell, hanem visszavinni a "krumplit"

Előzmény: SzombatZ (9)
SzombatZ Creative Commons License 2011.12.09 0 0 9

A csonticar egy rettentő szarházi banda. Csak ajánlani tudom, hogy senki ne vegyen tőlük semmit, még levegőt se... :D Nagyon átbasztak a nyáron. Egy éven át gyűjtögettem, kuporgattam az utolsó forintjaimat, hogy tudjak venni egy nagyobb autót a szuzukim helyett, mert jött a harmadik gyerkőc. Sajnos nem ismertem ezeket a szarfejűeket, és náluk vettem meg egy viszonylag jónak tűnő Renault Scenic-et. Már a hazafelé úton kigyulladt egy szervízlámpa...:O Ahogy hazaértem csak jöttek sorra a hibák: Kiderült, hogy a magnó kódot kér, kiderült hogy minden fék cserére szorul, nem működött egyik ablakmosó-spricni sem, nem működött a hátsó ablaktörlő, a központi zár nem mindig nyitja az ajtókat. Egy hónappal később lehasalt az önindító. Három hónap (és nagyjából 800 km) használat után szétment a kuplung és a váltó.... A csonti szerint 160000 garantált km volt benne, a szerelőm az első átvizsgáláskor alsó hangon 250 ezret mondott... Jelenleg 200 e Ft-ot tettem bele az autóba kb, és még nincs vége. Nekem ne mondja senki, hogy 3 hónap alatt hasalt le nálam a váltó, a kuplung, és a fékek! 
És úgy adták el nekem a kocsit, hogy többször felhívtam a figyelmüket rá, hogy hogy 3 gyerkőcöt fogok furikázni rajta. Cseppet sem zavarta őket, hogy akár bajuk is lehet a gyerekeknek....
És hab a tortán, hogy basztak szólni arról, hogy kivonták a kocsit a forgalomból, csak az átírásnál szembesültem vele, ami persze plusz 6 e Ft-ot jelentett nekem, nem beszélve arról, hogy ha elkap a rendőr hazafelé, nagyon megbüntet.... 

varadyz Creative Commons License 2011.02.13 0 0 8

Palno-sok aranyosak, segítőkészek.

easy77 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 7
Nem nézek szét, mint írtam túl vagyok a vásárláson.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 6

Mit nézzen ott szét?

 

Tele van nepper autóval.

 

Ami megkíméltnek van írva, az külföldről szarrá törten behozott, csak úgy helyrepofozták, kinyalták, hogy ránézésre, egy amatőrnek új autónak tűnik. Közben 100 sebből vérzik.

Előzmény: Ákos70 (5)
Ákos70 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 5
Előzmény: easy77 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 4
Ja, írjak valami jót is, a Mitsubishi Hoványnál nagyon korrektek voltak, mikor elvittem egy autót állapot felmérésre hozzájuk!
Előzmény: Törölt nick (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!