Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

venuto Creative Commons License 2011.06.17 0 0 152

Szerbusz , BEAG  HOX--12 társ . 

Ha  Akhilleusz nem hal meg , Aineász  otthonmarad , az  achájok  nem  mennek  haza  12  év  után , akkor  egy  kivégtelenített , be  nem  fejezett  állóháború  az  iliász . Ami  KÉPTELENSÉG . Te  hol olvastad  a falovas  befejezést és  a  hazatérést  ? 

 

  sapirico  of  Magnósklub

Előzmény: dzogcsen (150)
venuto Creative Commons License 2011.06.17 0 0 151

--- Te , képzeld , hallottam  az  Andrássy  úton  , hogy  van  egy  eladó négyszobás  lakás  3 millió  forintért . 

---Fantasztikus ! És  konkrétan  hol  ? 

 

 

---Csévharaszton .

 

---Cséééévhaaaaraaaszton  ?! Dehát  nem  azt  mondtad , hogy  az  Andrássy  úton  ? 

 

 

--- De. Ott  hallottam . 

 

Előzmény: 2cvtech (145)
dzogcsen Creative Commons License 2011.06.15 0 0 150

Én olvastam. Több fordításban is.

Előzmény: venuto (149)
venuto Creative Commons License 2011.06.14 0 0 149

Kedves  Tik . 

Vezetek  egy  listát  arról , hogy mely  tárgyak  tűnnek  el  döbbenetesen  tőlem  (  avagy  leírt  szavak , mondatok , amiket  illetően másoktól  való  bizonyítékaim  vannak , hogy  az  előbb  még  léteztek). van , hogy  odateleportál  valami , van , hogy  kábelek  átcsupaszolják  s  átkötik  magukat , van  sok  minden . Ezeket  a  kisördögöket  elneveztem  Kischott  Tündének  anno ( nem  kellett  volna  ilyen  szép  nevet  adni  nakik ). 

Most  , Pünkösd előt  egy  héttel  befejeztem  az  Iliászt , és  megdöbbenéssel  kellett  konstatáljam , hogy úgy  tűnik , ellopták  a  végét . Mielőtt azt  mondanád , hogy  megzakkantam , csak  nézz  magadba , és  édeklődj  a  közegedben , hogy  nem  arról  tudsz-e , hogy  úgy  fejeződik  be , hogy  az  Akhilleusz megöli  Hektort , ezután  annak  holttestét  az apja , Priamosz  király  kikéri , meg  is  kapja , hazaviszi  Trójába , ahol  illő  módon  máglyára  rakják , elhamvasztják , csontjait elrejtik  egy  barlangba , majd  Idoméneusz  és  Odüsszeusz  egy  falovas  trükkel  elfoglalják Tróját , majd  hazatérnak Argoszba , ahol nem  fogadják  őket  ovációval . 

Ehhez képest  azzal  zárul , hogy hektór  csontjait  elrejtik (  XXIV. Ének) . Most  megint  felhívtam  Lator  Lászlót , a  neves  irodalomtörténészt ( ő  minősítette  a  regényemet  is  , ha beütöd , hogy Yestem Lator László , ki  is  jön ), hogy  közben meg  az  sem  volt  az  Iliászban , hogy még  a  11  év  alatt  egyszer  az  Odüsszeusz belóg  Trójába , és  visszalopja  pallasz  Athéné  szobrát . Azt mondta , ez  nem  baj , mert  az  emlékezetben  összekeverednek  a  dolgok  ,  és  egésszé  alakítjuk  a  többi  mondát  is , ami nem  feltétlenül  az  Iliászban  van . Jó . De . Akkor  hogy  lehet  az , hogy  egy  annyira  bunkó , műveletlen közegben  nőttem  fül , hogy EGYETLEN  EMBER  SEM  OLVASTA AZ ILIÁSZT KÖRÜLÖTTEM  A  SOK--SOK  ÉVTIZED  SORÁN  ?

Aztán . Ki hol  írta  le akkor  Illion  bukását  Agamemnón  és  Meneláosz által ? Nem  az  áll-e  fönn , hogy végrehajtottak  a  tudatainkon  egy  remebeSZABOTT  operációt , emlékezetátalakítást , és  valahogy csak--csak  megmaradott  az  operáció  1---2  szála  ? De  vigyük  tovább  a  dolgot : hány  olyan  művet  kellene  elolvasnunk , hogy  ( ha  voltak  ilyen  ÁTEMLÉÉKEZTETÉSEK ) , mindre  rájöjjünk  ? 

Kinek  miért  jó  az , ha  az  emberiség egy  része  memóriaszerkezetének pár  részét  módosítják  ?,??????

 

 far  severö  sapirico

venuto Creative Commons License 2011.06.14 0 0 148

  Szióka . 

 

Mi  az , hogy  "külcsmény" ? Vagy  elütöttél  billentyűket ? A másik az , hogy volt  egy interjúfilm amit láttam . Az  orosz  anyák egyesületéek az elnöke volt , és  azt mondta , az  orosz hadiposta  meg  olyan , hogy  csöngetnek  egy  alanyhoz , az ajtót nyit , ott  áll egy  postás , és  átad  egy  részvéttáviratot , hogy meghalt  a  fiuk  Afganisztánban .

Erre  a  nő  behíjja  a  postást , és  mutatja  , hogy az , aki  ott  van  abban  a  szobában , az  az  ő "meghalt"  fia . 

 

  sapirico  di  UNITRA  ( ha  még  emléxel  rám  :--))   )

Előzmény: Vasti (146)
venuto Creative Commons License 2011.06.14 0 0 147

Kedves  PAS001 . 

Az  Eiffel Torony felavatása után  1  évvel , azaz  1900-ban volt  a  Nagyapám  Párizsban , s  a  levelezőlapját  HÁROM NAP MÚLVA MEGKAPTA   a rokonság  Tarcalon  (  akkori bélyegzés  szerinzt  Tarczalon ) . 

sapirico--d

Előzmény: PAS-001 (144)
Vasti Creative Commons License 2011.05.31 0 0 146

A magyar posta (direkt írom kisbetűkkel) egy katasztrófa szerintem.

 

A sebességről és a díjakról jobb nem is beszélni: azt nem értem, hogy a böhöm nagy csomag hogyan ér oda másnapra, az elsőbbségi ajánlott legél meg csak két nap alatt sokszor...

 

Ráadásul az előző postásunk rendszeresen a kilincsre akasztgatta az ajánlott küldeményeket: pl. mentem haza ebédelni, és a vaterás 25.000 forintos digitális fényképezőgép meg ott lógott a kilincsen :-o Hogy ki írta alá az átvételt, nem tudom. Néhány ilyen eset után szóvá tettem (a-mailben a posta ügyfélszolgálaton), utána meg az volt, hogy pl. hazamentem, megnéztem a postaládát, üres. 1-2 óra múlva mentem tovább, lefelé is megnéztem: benne volt az ajánlott leveles értesítő! Nem csengetett, nem kopogott, csak bedobta... Mehettem sorbanállni.

 

A kedvencem, amikor átveszek egy külcsmény, amiről értesítést kaptam, és 3-4 nap múlva kapok egy értesítést a postaládába arról, hogy az ismételt kézbesítési kísérlet is sikertelen... Nagyon komolyak! Egyszer bemegyek egy ilyen papírral, és követelni fogom, hogy adják oda a küldeményemet.

 

Ja, és nem egyszer volt olyan, hogy mentem az ajánlott külyeményért, nem találta a postáskisasszony: kérdezem, hogy akkor most itt van, vagy visszaküldték? Nem tudja... Kérdezem, hogy akkor miért könyvelt küldemény, és miért drágább, mint a sima levél?!

 

Az a baj, hogy a legtöbb dolog így működik mifelénk.

 

Húsvétra vettem a gyerekeknek NeoCube-ot, többfélét, több darabban jött meg: 1$ volt a légipostás postaköltsége darabonként a Távol-Keletről Magyarországra, pedig némelyik "levél" nem is volt könnyű!

 

Előzmény: PAS-001 (144)
2cvtech Creative Commons License 2011.05.31 0 0 145

Elnézést kérek.

Ez előtt soha nem is írtam ide, pláne nem hülyéskedtem senkivel, és valószínű ez után sem fogok írni és hülyéskedni.

Csupán tréfának szántam, amúgy értelmes szöveg japánul. Nem csak irka firka. Nem lehet már tréfát se vinni a köznapokba?

Mégegyszer elnézést. :-(

Előzmény: venuto (143)
PAS-001 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 144

Szerintem ez ide pont passzol:

 

Tegnap az-az május 30.-án két levelet hozott a postás.

Az egyik egy A4-es méretű levél volt Angliából amit május 26.-án adtak fel kicsit több mint két Fontért.

A másik egy normál méretű boríték volt amit Budapesten ( Soroksáron ) adtak fel szintén május 26.-án 100 Forintért.

 

A két levél egyszerre érkezett meg hozzánk a XVI.kerületbe.

 

Soroksár van ilyen távol vagy Anglia van ilyen közel hozzánk???

 

Kíváncsi lennék,hogy fordítva mennyiért menne ki egy A4-es boríték és mennyi idő alatt érne ki...

venuto Creative Commons License 2011.05.31 0 0 143

Levél  ment  franciául . Biztos  fogsz  találni  ( amig  Én  tégedet meg  nem  talállak)  valakit  ,  ki  beszéli  ezen  szép  nyelvet . Bonne  nuit !

Előzmény: 2cvtech (142)
2cvtech Creative Commons License 2011.05.30 0 0 142

ここで私はあなたに私の意見を教えてあげましょう。ブダペストのごみの丘。ヨーロッパゴミ。このようなとで、いつもこの後、このようなされます。私はダウンハンガリー否定している。より良い外国人も。死は間違った政策をもたらします。しかし、それは自分の意見のままです。誰が読んで悩まれていません。ハンガリー語翻訳あなたは私を見ることができます。友達の家で、ハンガリーの世界です。

議論がされていません。

spacc Creative Commons License 2011.05.30 0 0 141

Segítek - nehogy őrületbe kergetőggy.... Tudod mi suhan át a pogár agyán, amikor a szélvédőnek csapódik?... Hát a segge. Utána meg platty az egész az orrod elött szét a szélvédőn.

Használta? Használta, na zag schon!  Bazzeg ha esik... hányszór terítenek be sáros dzsuvával, mert nincs hátul gumiszoknya? N az a szopás, nem ez.

Előzmény: venuto (140)
venuto Creative Commons License 2011.05.30 0 0 140

   Szerbusz .

 

Meg  szeretném  ismerni  a  véleményedet : van  egy  26-éves  Nagypolkám ,  s  ezzel  most  a  hétvégén  a  Bp.---Tornyiszentmiklós  sztrádán  mentünk  120-130-cal  az  örségi telkünkre , és  egyszercsak  elhúzott  mellettünk  vagy  150-nel  egy  ukrán  rendszámtáblájú  Mercedes  Sprinter   zárt  teherautó . Mikor  beállt  elénk , elkezdte  működtetni  az  ablakmosóját , és  vagy 20  másodprecen  át  le . . . , hogy  is  mondjam  csak. . .micsodált  minket  (pl. "bukakkézott", mondjuk  :--((   ).

Fizikális  oka  annak  nem  volt , hogy  használnia  kellett  volna az  ablakmosót . Mi  a  véleményed  a  dolgról  ?Ismerjük  meg  Egymást , Gyerekek . 

   Venuto

Előzmény: venuto (139)
venuto Creative Commons License 2011.05.26 0 0 139

szovjetbarátoknak :--))

 

 

venuto Creative Commons License 2011.05.23 0 0 138

EgyetérTEk  véled . 

Előzmény: arzachel (137)
arzachel Creative Commons License 2011.05.19 0 0 137

Látom nem érted a viccet.Kár hogy az a szélsőbalos szétverte a Fiksz rádiót.((Nagyon jó kis csapat jött össze akkoriban ott.Nagyon jó zenék mentek állandóan.Na persze a szabadkőműveseknek ez nem tetszett.

Előzmény: venuto (135)
KripliSzek Creative Commons License 2011.05.18 0 0 136

Beteg ember vagy te :-(((

Előzmény: venuto (130)
venuto Creative Commons License 2011.05.18 0 0 135

Dunapentelére .Tiszaújvárost  pedig . hogy  a  kisfolyó  ne  majmolja  a  nagyot  (" a  kutyák  arra  mennek , amerre  a  kuvasz" ), Tiszaszederkényre . Nem  a  korábbi  beírásaidhoz  méltót  írtál . 

Előzmény: arzachel (134)
arzachel Creative Commons License 2011.05.17 0 0 134

Itt az ideje,hogy Dunaujvárost is visszanevezzük a felejthetelen Sztálinváros névre.:)))

 

venuto Creative Commons License 2011.05.17 0 0 133

   Kedves  Audijo.

 

Örülök , hogy  te : voltál  képes  azt  a  filmet  végignézni .Vagy  fizettek  érte ?  Avagy  fog  adásból ,  Vagy  önsorsrontásból  tetted ? Meglehet  te  sem  voltál  potens  végignézni  az  a  kis  semmit  ? Énnálam ment  is  vagy  15--percig . Bár  szerintem  sohasem  fog  unka  találkoznini , de  annyit azért  ( mint  antikommunista )  elmondom  néked , hogy  amikor  vala  egy  Gondolatcsere Rádió  nevű , éveken  át  a  Fiksz  Rádióban  levű  műsorsorozatom ( nem csak  a  királyi  Rádióban ), szóval  a  rádió  főnöke ( velem  szemben  egy  kis  balos , de  azért  elég  nyitott  srác , tök  rendes  volt , mert  csak , mint  BIT-es, alig  hallgattatta  le  a  stúdióba  berakott  emberével  azt , amiket , mint  műsort  tartok ). Szóval  emez  ember  meghívta  azt  a  palit , akit  te  biztosan  szerecc , és aki  20  évig csapolta  le  mindenki  fővárosát , mint  bürgermejszter . 

Mármost tegeződni  kellet  azzal  a  spermával . Jó . Nyeltem .Kérdeztem , mi  lesz  a  moszkvatér  elnevezéssel . Műsoron  kívül  megsúgta , hogy  a  muszkák  amikor  kimarsoltak , volt  2 záródokumentumszerűség  abban  ,  s  ezek egyike  az  volt , hogy  a  jenkik  minden  nap  ébredjenek a  nagy  követ !  ségükön  arra , hogy  ott  van  a  téren  előttük  a  russzki  felszabadítási  emlékmű ( tudod , ahol  az Észak--Dél--Kelet--Nyugat  Emlékmű  volt ), a  másik  meg  az , hogy maradjon  a  te  általad  preferált  térelnevezés a  Széll  Kálmán tér  helyén .

 

De  mondok  mást . Még  tavaly  tavasszal  találkoztam  a  mostani  pógármesterrel , és  a  markájába  raktam  egy átnevezési  tervezetet , ami  a  fővárosi  közterületeknek  az  átnevezésével  foglalkozott . A  magam  háttérbeállításán  kívül  (  ezalatt  azt értem , hogy írtam , én  majd  javallok , a  dicsőség  meg  legyen  csak , nagybetű  következik , Másé ) közöltem , mennyire  ostoba  közterületelnevezések  adottak  országszerte , és  , hogy  mennyi  híres  emberről  meg  egy  köz  sincs (  ezt  a dolgot  idegességből  kutatom , ezek  vadhajtásainak  egyike  az  "Ostoba  közterületelnevezések"  nevű  itteni  valami  ). Azt  mondta  , majd átnézi . Azóta  is  jelentkezik . Nyikvánvaló ,  ha  rajtam  múlt  volna  a  dolog , akkor  nem  a Germanus  Gyula  park  fele  lett  vón  az  Elvis  Prisley  tér  ,  hanem  a  név  nélküli  ,  az  ,amit  a moszkvatérbarátok  és  egyéb  emeszpések  csak  Határ  útnak , határ  úti metrómegállónak  hívnak . 

M.h. ly. k.  (  ahogy  Göre  Gábor  uram  szokta  volt  befejezni : mellyhez  hasonló lyókat kívánok ).

 

 sapirico

Előzmény: AudiJo (132)
AudiJo Creative Commons License 2011.05.17 0 0 132

Korai az örömöd, mert ugyan Budán átnevezték az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontot (ami az én életemben, számomra, továbbra is Moszkva tér lesz, mert ezt szoktam meg), viszont a főváros természetesen csak el fog nevezni valami közterületet egy jelentős fővárosról. Így aztán lakcím ügyileg azokkal is ki lesz b....va akik az eddig Moszkva-téren laktak, meg azokkal is a Moszkváról elnevezendő jelenlegi közterületen laknak! Hurrá! Ez a döntés is a fülkékben született!:(((((

Török Ferenc filmcíme is Széll Kálmán-tér lesz?:))))

AJ

 

Előzmény: venuto (130)
spacc Creative Commons License 2011.05.17 0 0 131

...hmmm.... ha te kb. 1000 budapesti pógár szivatásának örülsz, monnyuk ez tényleg nagyöröm....

Előzmény: venuto (130)
venuto Creative Commons License 2011.05.17 0 0 130

NINCS  VÉGRE  TÖBBÉ  MOSZKVA  TÉR   !!!  Hurrá  :--))

venuto Creative Commons License 2011.04.30 0 0 129

kedv?-e  s  Géppuskaszájú  Rapper . 

Most , hogy  elkezdél  írni  a  "Szavak --ZAT végződéssel" nevű  rovatba , megnézTEm  az  itTEni  múltadat . Döbbenetes  :--))  !! Meg  fogom nézni  azokat  a  topikokat , amikbe  írsz , mert  hiheTetlenül pozítívak . Híved :  fss 

venuto Creative Commons License 2011.04.29 0 0 128

Új  rovat  alakult  nyelvbarátoxámára  : 

 

http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9208472

bujdos Creative Commons License 2011.04.06 0 0 127

GratuláLOk én is ! :-)

Előzmény: venuto (123)
venuto Creative Commons License 2011.04.05 0 0 126

fúúúúú, b...meg......  :--))

venuto Creative Commons License 2011.04.01 0 0 125

Basszuskulcs  ! Pont most  akartam  beírni , hogy  "nyugtalaníTÓ". . .., de  mivelhogy  a  "Szavak  --TÓ végződéssel" rovatba  nem  írunk  asszociálásokat , ezt  a  szót  kihagyom , kedves  Szvetlana1 .  

pobeda Creative Commons License 2011.03.28 0 0 124

Gratula.Nem akármi. :)

Előzmény: venuto (123)
venuto Creative Commons License 2011.03.28 0 0 123

A  YESTEM minősítése Lator  László által : 

forgatókönyvregényét  illetően  :

 

Kedves  Talán ,

                         elolvastam  a YESTEMet , kétségtelenül  nagyszerű  munka . Elképesztő  váratlanul  itt  is , ott  is  erre--arra indázó--lombosodó  képzeleted   , az  újabb  és  újabb  önmagukat  sokszorozó  kapcsolatok--ötletek  sistergése  mögött  egy mindig  mozdulni  kész  teljesítményében  érezhetően  kedvét  lelő elme  izzik . És  nemcsak a , mondjuk , cselekményben , hanem  az  előadásban , a  meg--megerőszakolt  nyelvben is . A  szavak  megcsonkításában , kiszámíthatlan  társításában  is . Csupa  fogalom , absztrakció , ez  a  mutatvány  is  sokakat  megejthet . Én  ebben  nem  tudlak  követni . képzeletem , gondolkodásom  reménytelenül  földhözragadt , alantjáró . De , gondolom , sokan  éppen  ezt  értékelik  munkádban .

 

 

                                        Barátsággal  ölel  :

                                                                        Lator  László

 

 

2010.  dec.  20.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!