Keresés

Részletes keresés

dreizwanzig Creative Commons License 2016.08.21 0 0 5847

sziasztok!

 

Na, most már tuti, hogy költözünk. Most leginkább az foglalkoztat, hogy nem tudom, hogy hogyan oldjam meg a lakcímeimet. Mármint, hogy a német legyen az állandó és a magyar az ideiglenes, vagy fordítva. Az, hogy melyik mivel jár, hogyan kell intézni, az kb tiszta. Az nem, hogy mi az előnye és hátránya ennek vagy annak. Itthon nincs saját ingatlanom és hivatalos ügyeim sem nagyon... Valaki tud erre valami okosat mondani?

dreizwanzig Creative Commons License 2016.08.11 0 0 5845

Ja, gondolom nyuggerek jöttek Magyarországra... :D Akik a halom pénzükből vesznek bagóért valami házat egy nyugis helyen és életük végéig élnek, mint a császárok :D

Előzmény: Gelord (5841)
DeRosa Creative Commons License 2016.08.04 0 0 5843

Kivancsi lennek, hogy a "nemet" miert kisbetu mig a "Magyar" nagybetu?

 

Azt mar GEdevil10 is megirta, hogy nem igazan van igazad a nemetorszagi helyzettel kapcsolatban... 

 

Kiveve abban, hogy nem vagyunk egyformak es ez igy van jol!

 

Udv,

deRosa

Előzmény: Gelord (5840)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 5842

Baromságokat hordasz össze! Fradista Utazónak teljesen igaza van, ahogy már én is írtam, a török fiatalok már egymás között is szinte kizárólag németül beszélnek.

Előzmény: Gelord (5840)
Gelord Creative Commons License 2016.08.04 0 0 5841

Szar a kinti helyzet. Ebben az evben a Statistische Bundesamt adatai szerint 400.000 nemet vandorolt ki. Vajon miert?

Allitolag magyarba is mentek 100.000-en, nem csalad hanem szemely.

Nekünk is menni kene!

Itt meg nagyon nagy durranas lesz.

Előzmény: dreizwanzig (5821)
Gelord Creative Commons License 2016.08.04 0 0 5840

A fiatalabb generaciobol mindenki ? beszel nemetül? Ekkora baromsagot. A Török gyerekek es a fiatalok fröcsögik a nemetet, de nem beszelik. Nem is akarjak. Integracio? Nem a törököknel.

Amugy abban igazat adok neked, hogy sokan meg ma is , igaz hogy a müveletlen nemetek magyarorszagot a balkanra es a romaniai szintre soroljak.

Na de ez minden allamra vonatkozik.

Van hülye nemet, van okos nemet, van hülye Magyar es van okos Magyar.

Nem vagyunk egyformak, s ez igy jo.

 

Előzmény: Fradista Utazó (5834)
Irbisz Creative Commons License 2016.07.31 0 0 5839

Mivel a társadalmuk vészesen elöregedik, kb. munkaerőhiány van, tömeges hazaküldés teljes szélsőjobb eltolodás esetén sem lesz. Pont a munkaerőhiány miatt lett beengedve kontroll nélkül a sok "menekült", ott mérték el magukat nagyon merkeelék, hogy ezek nem a 60-70-es évek szorgos török, jugoszláv vendégmunkásai, akik dolgozni mentek eleve, hanem alapvetően dolgozni nem akaró, a  kultúránkat megvető lusta arab muszlimok, akiket a nyugalom és a segélyek inspiráltak, amin kb. 1 % keresztény gyökerű szir emberke semmit sem változtat, akik csak arra jok hogy PR- propagandában mutogatni lehessen.

 

Előzmény: dreizwanzig (5837)
GOLAZ111 Creative Commons License 2016.07.31 0 1 5838

Én kétségbe vonom, hogy a nagy részük jó szándékú. A nagy részük még nálunk is szerencsétlenebb hülye.

 

Menjél ki, mert nem olyan rossz Németország félni nem kell. A '20 - as években sem volt nyugodt hely, de sokan kimentek és össze is jött nekik. 

 

Maximum majd jobban értékeled Magyarországot, ha ott leszel. Ami tök jó, mert tartósan ottmaradni már nem érdemes.

 

 

Előzmény: dreizwanzig (5837)
dreizwanzig Creative Commons License 2016.07.31 0 0 5837

Azzal is teljesen tisztában vagyok, hogy ha eldurvul a helyzet, akkor mi leszünk a következö, akiket hazazavarnának.

Én ebben azért nem vagyok biztos. Azt minden jóléti államban tudniuk kell, hogy a vendégmunkások nélkül nem működne az egész. Nem hiába mondták Angliában sem, hogyha kilépnek az unióbol, maradhatnak a vendégmunkások... Szerintem...

Előzmény: Dózerbike (5835)
dreizwanzig Creative Commons License 2016.07.31 0 0 5836

én nem arra gondoltam, amikor azt írtam, hogy két fajta bevándorló van, aki akar dolgozni és aki nem, hogy vannak a kelet európaiak és vannak a törökök. Hanem szó szerint, ahogy írtam. Nyilván minden országból bevándorló között van olyan, aki akar dolgozni és beilleszkedni és van aki nem. Nációtól függetlenül.

Előzmény: Fradista Utazó (5834)
Dózerbike Creative Commons License 2016.07.30 0 0 5835

 Az igaz, nem vagyunk németek, sosem leszünk azok, 40 év után sem, német állampolgársággal sem stb. , de ettöl még nagyon más szintre tenném a K-europábol betelepült embereket. Én dolgozni, normálisan itt élni, vagyis beilleszkedni jöttem ide.

Ök nem fognak, kevés kivételtöl eltekintve, és nem azért, mert veleéig romlott terrorista mind, hanem a kulturális különbségek miatt. Ahogy nekünk sem igazán menne ez forditott helyzetben. Ami a nagy különbség viszont, hogy ha egy europainak nem megy a beilleszkedés, akár itt Europán belül is, az összepakol és elmegy. Ez nem azért van igy, mert mi jobbak lennénk, ök meg a gonoszok. Ez a gyökerek miatt van, amit akár vallásnak is lehet nevezni. 

 

akinek epp ugy nem adnak ki egy lakast Munchenben, mert magyarnak, kelet europainak nem es kesz. Es a mar ott lakok mondjak, hogy na ez ide neeeeem johet.

Az én véleményem nem volt fontos ebben a konkrét lakás ügyben, hogy is lenne, kis pont vagyok én ehhez. Ami a lényeges, hogy a lakás tulajdonosa is ugyan igy gondolta, ahogy én.

De amugy meg igazat irsz, nehezebben kap egy Kelet-európai meg egy lakást, mint egy német. Azt gondolom, ez teljesen rendben is van. Van akinek lehet épp én nem lennék kivánatos szomszéd, akármi miatt is, akár csak azért, mert magyar vagyok.

Azzal is teljesen tisztában vagyok, hogy ha eldurvul a helyzet, akkor mi leszünk a következö, akiket hazazavarnának. De ehhez olyan változás kellene, ami kb teljes szélsöjobboldali eltolódás. Épp ettöl tartok, hogy a mostani tehetetlen politikának ez lehet a következménye.

De nem csak szélsöségek vannak szerencsére, vagyis nem a mindenkit befogadunk, vagy a senki nem jöhet ide létezik. Nem akarom ezt részletezni,  dreizwanzig amugy is leirta nagyjábol a lényeget az 5832. hsz-ben.

 

 

 

Előzmény: sogormail (5827)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.07.30 0 0 5834

A fiatalabb török generációkból mindenki beszél németül. A kiejtésükről azonnal ki lehet szúrni őket (mármint, ha ránézésre nem jöttél rá), de jól beszélnek. Az idősebb, 60 év feletti korosztályban akadnak, akik nem, vagy csak nagyon gyengén, törve beszélnek németül. 

Az, hogy a törökök közül kevesen jutnak a felsőoktatásba, alapvetően szintén nem kulturális tényezőkön múlik. A 60-70-es években gyári munkára kerestek embereket, alacsony képzettségű és műveltségű embereket hoztak Törökországból. Sokan közülük írástudatlanok voltak. Alacsony képzettségű kétkezi munkások gyerekeiből más társadalmi környezetben is kevesen fognak egyetemre kerülni. Ráadásul az OECD tagállamai közül a kimutatások szerint Németországban van a harmadik legrosszabb esélye a nem diplomás szülők gyerekeinek, hogy diplomát szerezzenek (ez ugye az egész társadalomra vonatkozik). 

 

És van szerintem még egy félreértés: biizony a kelet-európai bevándorlók között is rengetegen vannak, megkockáztatom, hogy százezres nagyságrend, akik nem akarnak dolgozni, beilleszkedni. Nem rólad van szó, és nem is rólam, hanem főként román és bolgár cigányokról, de Németországból nézve Magyarország vagy Románia, az egykutya. 

Előzmény: dreizwanzig (5832)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.07.30 0 0 5833

A gyerekek beszélnek németül!

 

84-90 között jártam gimnáziumba, egy olyanba, ahol átlagon felül sok volt a török is. Akkoriban a szünetekben vagy ha más alkalommal egymás között voltak még törökül beszéltek egymással, ma már színtiszta török gyerekcsoportokban is szinte csak német beszédet hallasz, esetleg belekevernek 1-2 török szót. Ha nyáron hazautaznak, németeknek tartják öket és sokuk nem is tud bonyolultabb beszélgetést folytatni az ottani rokonaival.

Előzmény: dreizwanzig (5832)
dreizwanzig Creative Commons License 2016.07.30 0 0 5832

hú, eléggé fellendítette a topikot a téma :)

köszönöm a válaszokat, megpróbálok egy hozzászólásban reagálni a sok gondolatra.

 

"ha tehetem várjak még fél évet" - sajnos nem tudok. Nagyon sokat dolgoztam ezért az állásért, sokat próbálkoztam, de sajnos sosem jött össze. kb 5 éve tűztem ki célul ezt, elkezdtem németül tanulni, interjúzgattam, rengeteg e-mailt elküldtem, sok emberrel, fejvadásszal beszéltem, stb stb... Sokszor voltam már nagyon közel, de végül mindig lecsúsztam. Pedig állítólag nagyon keresett a szakmám, tapasztalatom is van benne, komoly cégnél, de nem jött össze. Most viszont olyan lehetőséget kaptam, amire mindig vágytam. Cégen belül átmehetek, minden támogatást megkapok, mindent alám tolnak kb. csak mennem kell. Szóval ez a most vagy soha esete. Egyébként meg úgy vagyok vele, hogy nincs értelme maradni, ezt már régóta tudom. Csak kb 1 évvel ezelőttig németország egy nagyon szép, nyugodt hely volt. Úgy gondoltam, hogy itt úgy élhetünk, ahogy szeretnénk -  a munkánkért megfelelő bért és megbecsülést kaphatunk és ott egyről a kettőre juthatunk. Erre most mi van? Itthon a politika megy rossz irányba, kint meg a biztonság, hétköznapok, stb... Na mindegy. Eldöntöttük, ezen nem gondolkodunk. Menni kell. De én is kíváncsi lennék, hogy mi kell még ahhoz, hogy észbe kapjanak a politikusok, vagy éppen a polgárok és történjen valami.

 

Nem vonom kétségbe, a menekültek nagy része lehet, hogy jó szándékú ember, DE:

Tudjuk, hogy a kultúrájuk annyira más, hogy nagy részük képtelen lesz arra, hogy beilleszkedjen, mert nem is akarnak. Írtátok, hogy sokan nem tudnak megtanulni németül, mert kolóniákban élnek, stb... Hát azért ne mondjátok már, hogy egy gyerek, aki egész nap német szót hall, németül tanul, németül beszélnek hozzá az ne tudna megtanulni németül!! Szerintem ez nem tudás, hanem akarás kérdése. Nem akar megtanulni, mert otthon is azt mondják, hogy nem kell.

 

"Mi is csak szenny vagyunk" -  Hát én azért nagy különbséget érzek azok között, akik kivándoroltak, azért, hogy DOLGOZZANAK, próbálnak integrálódni és azok között, akik csak tengnek-lengnek, nem akarnak beilleszkedni, dolgozni, de a markukat azért tartják...

Azért szerintem a németek is tudják, vagy legalábbis tudniuk kéne, hogy ahhoz, hogy ezt a jóléti társadalmat fenn tudják tartani, ahhoz szükségük van arra, hogy külföldiek jöjjenek és elvégezzék a számukra alantas munkát illetve betöltsék azokat a pozíciókat, amik hiányszakmák. Azért ez közel sem ugyanaz, mint azok, akik csak segélyen élnek...

 

nagyon nehéz kérdés ez a menekült téma, de nem lehetünk irgalmas szamaritánusok a saját országunk/kontinensünk, kultúránk, biztonságunk kárára. nézzük meg az usát, kanadát, ausztráliát... pont lesz*rják, hogy mi van veled... nem kellesz oda, nem felelsz meg a feltételeknek, nem jöhetsz be, viszlát. háború ide vagy oda...

nem mellesleg szerintem lett volna közelebb is olyan ország, amely még kultúrájukban is közel áll hozzájuk, de nem oda menekültek. Nehéz dolog ez, de néha keménynek kell lenni és meg kell védenünk a saját érdekeinket.

GEdevil10 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5831

Lehet, hogy nekem azért mások a tapasztalataim, mert én németek között németnek számitok vagy itt is érvényesülnek a régiók közötti különbségek. Mi a munkahelyen, de a kocsmákban és más nyilvános helyeken is nyiltan beszélünk erröl a témáról.

Előzmény: Irbisz (5829)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5830

Ettöl függetlenül a tavalyi, kontroll nélküli beáramoltatás óriási hiba volt, söt bün és fiatal, többnyire itt nem használható ismeretekkel és teljesen más szocializációval rendelkezö és nagyreszt hím nemüek tömeges bevándorlását még ellenörzés alatt is elhiazottnak tartom, ahogy a német társadalom elnézö magatartását az öt nyiltan támadó elemekkel szemben is. Ebbe számomra az is beletartozik, hogy tulajdonképpen nem is akarnak komolyan elgondolkodni azon, hogy szociális juttatások csak bizonyos feltételek teljesítése után járjanak. A román és bolgár cigányok növekvö tömege, akik véletelnül sem akarnak sem beilleszkedni, sem dolgozni, jelenleg többet árt pl. itt a nyugati részeken a társadalom közérzetének, mint a valódi háborús menekülteké.

 

Az "öshonos" lakosságot az sem teszi túl elfogadóvá a jelenlegi fejlödmények irányában, hogy a jó gazdsági adatok ellenére a politikai és gazdasági elit sok éven keresztül pénzhiányra és fontosabb feladatokra hivatkozva leépitette a szociális ellátás nivóját és hagyta elavulni az infrastruktúrát, mig most egyszerre mindenre van pénz.

Előzmény: sogormail (5827)
Irbisz Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5829

Beszélnek "ezekről" a dolgokról, de nyiltan, úgy  hogy te is halld, nem nagyon, mert a politikai korrektség miatt nem akarnak, mernek erről a problémáról nyíltan beszélni (idegeneknek).

Én  főleg tavaly tettem pár óvatos kisérletet, amikor még csak a közepén járt a tömeges beáramlás, és mondjuk a vállalati ebédlő TV-jén ott voltak a hírek így nyugodtan rá lehetett kérdezni mint aktualitásra.

A nyugat(németek) elég óvatosak voltak, de egy volt keletnémet pénzügyes srác srác, akit érdekel a politika, mi több meglepően képben volt a magyar helyzetben is, na ő mert nyiltan beszélni: a konklúziója az volt, qtya nehéz dolog lesz az integráció, mindegy ki mit mond vagy "schaffol", mert a törököké sem sikerült igazán, és ők még dolgozni jöttek az országba (nem segélyért), és nem olyan fanatikus muszlimok voltak eleve, mint most beáramlott sokszázezer arab.

Más a nem túl sikeres török integrációra azt mondta, neki volt török egyetemista évfolyamtársa is:) (na ez olyan kivétel, nekem is volt ilyen cigány tankörtársam itthon... :)), de utána a politikailag teljesen korrekt kérdéseimre és forrással megnevezett számaimra azt felelte, igen ez igaz, azért kivételek az ilyen emberek, mert nagyon összetartóak a törökök (magyarán koloniákban, egymás közelében élnek), köreikben nincs nagy hagyománya a képzésnek, iskolázásnak, sok szülő nem is tud gyermekeinek az iskolai tananyagban segíteni, ÉS azért mert sok már németországban született gyerek sem beszél jól ahhoz németül, hogy mondjuk a gimnáziumba, vagy olyan továbbtanulást lehetőség iskolatipusba menjen, hogy onnan felsőoktatásba bejusson ...

 

 

A legnyiltabban a céges némettanárnő beszélt amikor aktuálpolitikai téma volt a tananyag- 1-1 órákat beszéltünk a témáról, kinek mi a véleménye, melyek lennének a megoldási alternativák; na ő megmondta kereken hogy ebből nagyon nagy baj lesz, főleg ha pl.  francia (arab) muszlimokból extrapolálunk a jövöre vonatkozóan, nagyon borulátó a jövőt illetően.

Persze utána észbe kapott, mondta hogy ez érzékeny téma, nem mindenhol lehet/szabad/illik erről ilyen nyiltsággal beszélni :DD

Előzmény: Dózerbike (5822)
sogormail Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5828

Csak egyeterteni tudok!

Előzmény: GEdevil10 (5823)
sogormail Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5827

Kire gondolsz "ezekre"? Azt ne felejts el hogy te is csak "sopredek" vagy itt kelet europa vendegmunkasa. Ha nem vagy tobb az atlagnal tarsadalmilag, pozicioban vagy valamiben, te is csak a szegeny roman, magyar, lengyel szerencsetleg gazdasagi menekult vagy akinek epp ugy nem adnak ki egy lakast Munchenben, mert magyarnak, kelet europainak nem es kesz. Es a mar ott lakok mondjak, hogy na ez ide neeeeem johet. Ha te igy allsz hozza mit varsz? Ha egy ilyen ugy eszkalalodik, te leszel a  masodik korben akit pofan vagnak es hazazavarnak. Es orulhetsz ha ennyivel meguszod, ha a felhergelt csocselek epp teged akar hazakuldeni.

Azt se felejtsd el, hogy a jelenlegi helyzetnek fo okozoi kozott ott van az EU, legfokepp Franciao. es UK. Emiatt en is utalom a politikat, a ketarcu politikat. Meg persze az nem igaz, hogy nem lehetne a helyzetet megoldani 1 het alatt helyben. De megteheted, hogy hazamesz, otthon aztan megtalalhatod a politika legaljat az igazi sz.rkupacokat. (5milliard menekultellenes kampanyra, hogy 1200 ember ne menjen oda. Semmi hatasa a dolognak, de kozben beengednek barkit az EU-ba a letelepedesi kotvenyekkel, akinek penze van - mert abbol k. nagyot huznak bizonyos korok - adofizetok meg fizetik. Majd a legujjabb terv szerint 3.vilagbol akarnak munkaerot importalni k. sok penzert. Penzes bevandorlo/akar bunozo mehet a pult alatt, a tobbinek allj es lehet hergelni a jonepet)

Aztan el lehet gonbdolkozni a terrorizmus mibol jon.. "Ezek miatt" vagy inkabb a problema mashol gyokerezik. Andreas Lubitz csak azert nem terrorista mert nemet? O hany embert olt meg?

Hany "ezekkel" beszeltel mar? Biztos tok mas korokben  mozgunk, volt most par honapom, hogy nagy raeresemben elmentem nemetet tanulni. Talalkoztam jopar menekulttel suliban. (nem migrans, mert migrans az en vagyok, no meg te is:) )Ezek ugyan mindegyike diplomas volt, orvos, mernok etc. es k. kemenyen dolgoztak a nemet tudasert, szakmai certifikaciokert (nem ugy mint hazank fiai, lanyai epp  munkanelkulin, feketen akarnak csak babysitterkedni:) ). De amikor a Sziriai ficko akirol idokozben kiderult, hogy jol kepzett orvos, nem igazan vallasos, de egyebkent is kereszteny gyokerekkel rendelkezik.. Bejon reggel es epp arrol beszel, hogy korbebombaztak a szulovarosat es epp hany ismerose halt meg, az egy kicsit mas perspektiva. Nyilvan az is amikor az Ashbachi robbantorol szolnak a hirek.

Nem egy idealis a helyzet ami itt van, sokszor ijeszto, de tovabbra is az a velemenyem, hogy Nemeto. az egyike azon helyeknek, amik a legelhetobbek az EU-ban.

Előzmény: Dózerbike (5822)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5826

Igen, de annak csak a neve az.

Előzmény: Fradista Utazó (5825)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.07.29 0 0 5825

>az alternativát?

Hát, van egy párt, aminek pont ez a neve ;-)

Előzmény: GEdevil10 (5824)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 5824

Mit értesz teljes garnitúraváltás alatt?

 

Németországban még az is ritka, hogy a regnálo kancellár partja vereséget szenved, váltás akkor szokott lenni, ha új kancellárjelölt van.

 

De egyébként is kikben látod az alternativát?

Előzmény: Dózerbike (5822)
GEdevil10 Creative Commons License 2016.07.28 0 1 5823

Minden ember fejében más! Olyan sötétség, mint egynémely külföldi (ebben az esetben a külföldi Németországon kivülit jelent) lapban, viszont csak a legbutábbak fejében!

 

Ebben az országban, más országokhoz képest, sokkal erösebb az általános hit az állam és az azt képviselö szervekben. Ez az utóbbi néhány hónapban, évben kissé megingott, de a minimum átlag értelmi szinten lévö többség tudja és érzi, hogy még mindig nem uralkodik káosz az utcákon és továbbra is a világ egyik legélhetöbb és legbiztosabb országában élnek.

Előzmény: dreizwanzig (5821)
Dózerbike Creative Commons License 2016.07.28 0 0 5822

Én amit látok, a környezetemben, szinte senki nem beszél ezekröl a dolgokrol. Mint ha minden rendben lenne. Ami kicsit rémisztö számomra. De lehet, hogy csak senki nem akarja idegesiteni magát ezzel mégjobban.

Ami viszont jobban aggaszt, az a politikusok hozzáállása. Nem tudom hány embernek kell meghalnia még, hogy ezek felébredjenek. De gyanitom, hogy ezek nem fognak sosem megváltozni. Bizom benne, hogy teljes politikusi garnitura váltás lesz hamarosan, akik a helyükön kezelik a dolgokat majd.

 

Az biztos, hogy amikor én kijöttem, ha akkor ilyen dolgok lettek volna, mint most, akkor nem jövök. Anno pont azért nem akartam angliába menni, mert ott már akkor tele volt az ország az ilyen söpredékkel, akiket aztán ide is beengedtek.

 

Én személy szerint rosszul érzem magam, amikor "ezek" flangálnak , rázva magukat az utcákon. Dolgozni ezeket alig látom, csak piálva, röhögcsélve vonulni csapatosan.

 

Ha ez az irány marad itt, akkor a helyzet csak rosszabb lesz. Akkor egy idö mulva el kell gondolkodnom azon, hogy elmegyek innen. Vagy vissza a hazámba, vagy valahova máshova. Én nem akarok ilyen söpredék néppel együtt élni. Nem is tudnék.

 

Az alattunk lévö lakásba lakókat keresnek. Beszéltem az ingatlanos növel, aki az én lakás ügyemet is intézte, mondtam neki, ha ilyeneket engednek ide a szomszédba, akkor mi megyünk. Mondta, hogy dehogy, ezek nem jöhetnek. A közemberek nem hülyék, a nagy részük átlátja a helyzetet, nem akarnak ök sem (a németek)  ezek között élni.

Egyik német  munkatársam a würzburgi támadás után azt mondta, egy bombát nekik, aztán kész.

 

Az a helyzet, a nyugati németeknek sokkal nagyobb a tolerancia küszöbük, mint nekünk, keleti népeknek. Mert a most élö itteni emberek nem tapasztaltak még elnyomást, megszállást. Nekünk jobbak az életösztöneink, a történelmünk miatt, amit a saját börünkön is tapasztaltunk, nem csak olvastuk.

 

Nem tudom merre fognak itt alakulni a dolgok. Sajnos lehetöségként fenn áll, hogy fasizálodni fog az ország. De inkább azt tartom valoszinünek, ami most is van, vagyis magyarázzuk tovább a dolgokat, semmi komoly változás nem lesz, és egyre több embert mészárolnak le .

 

Ami nagyon érdekel, hogy hol van az a határ, amikor az emberek azt mondják hogy elég. Azt mondják a magyar emberre hogy birka. Hát megnyugtathatom a kedves honfitársaimat, hogy a németek sokkal birkábbak.

 

Na de a sok szöveg végén, ha nem muszáj most jönnöd, akkor ne gyere. Várj egy kicsit, legalább fél, vagy egy évet, ha lehet. Annyi idö alatt el fog dölni, hogy hova is megy Németország...

Előzmény: dreizwanzig (5821)
dreizwanzig Creative Commons License 2016.07.28 0 1 5821

köszi!

 

Tudtok valamit írni a kinti helyzetről és hangulatról? Elég aggasztó a múlt heti események sorozata. Kíváncsi lennék, hogy mi van a levegőben, milyen a hangulat, mi van az emberek fejében...

Fradista Utazó Creative Commons License 2016.07.25 0 0 5820

Sajnos fogalmam sincs, hogy amióta bevezették a mostani szabályozást, mennyire hajlandóak a hotelek ilyesmire. 

Előzmény: dreizwanzig (5815)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.07.25 0 0 5819

Most nem a szerződést kérik, hanem van rá egy viszonylag egyszerű formanyomtatvány, azt kell kitölteni. Wohnungsgeberbestätigung a neve. 

Előzmény: Dózerbike (5817)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.07.25 0 0 5818

Talán tavaly óta, de lehet, hogy már 2014-ben is így volt, nem emlékszem biztosan. 

Előzmény: Törölt nick (5816)
Dózerbike Creative Commons License 2016.07.25 0 0 5817

2012-ben még én is igy jelentkeztem be. Aztán 2 évvel késöbb már nem...kérték a szerzödést.

Előzmény: Törölt nick (5816)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 0 0 5816

(az új törvények szerint írásban, és ezt csatolni kell az önkormányzatnál, amikor bejelentkezel)

 

ez miota van? en 2012-ben jelentkeztem be, eloszor pont egy hotelbe :-) es bemondasra, siman beirtak a hotel cimet es a szobaszamot lakcimnek, oda jottek utana a hivatalos levelek

Előzmény: Fradista Utazó (5814)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!