Keresés

Részletes keresés

szvl Creative Commons License 2008.07.08 0 0 378
Miért, kis SIP-es VOIP szolgáltatók adnak Bp.-is hívószámot?

Én úgy tudom, hogy a földrajzi helytől független szolgáltatók csak a 21-es körzetszámból szolgáltathatnak hívószámot. Vagyis ha valakinek a szolgáltatását bárhol igénybe lehet venni nem csak azon a ponton, ahova a szolgáltató a vezetéket kihúzta akkor annak csak a 21. körzetből van módja hívószámot biztosítani.

Persze olyan VIOP szolgáltatók akik szolgáltatását jól meghatározott helyen lehet csak igénybe venni adhat hívószámot a hagyományos körzetekből is. Ezekben az esetekben sokszor persze nem is látszik, hogy VOIP-al állunk szembe, hiszen az előfizető csak a telefonkészüléknet látja.

Előzmény: devzero (377)
devzero Creative Commons License 2008.07.04 0 0 377
Sziasztok,
nem tudjátok, miért nem adnak a (nagyobb) szolgáltatók Bp-i számot VoIP-on?
Ill. miért nem lehet Bp-i számot VoIP-re hordozni?
oplab Creative Commons License 2008.07.03 0 0 376
Magyar (és 50-nél több más országbeli) telefonszám igényelhető meglevő VoIP-előfizetéshez:

http://www.voip-in.eu/
Előzmény: people are smart (373)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 375
Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 374

Elnézést mindenkitől, hogy ide is írom, de szerintem lényeges:

 

"A Magyar Telekom 2008. szeptember 1-ei hatállyal
megszünteti a Klip szolgáltatását (adathálózati szolgáltatás
igénybevételére vonatkozó általános szerződési
feltétel 11. sz. függeléke), ezért a Klip szolgáltatásra
vonatkozó szerződéseket felmondja."

people are smart Creative Commons License 2008.05.01 0 0 373
Szia! Az a baj, hogy a Betamax és klónjai csak pár országba adnak behívószámot. Ha például német vagy angol számot akarnál, akkor ugy kell regisztrálni, hogy azt az országot jelölöd ki. Ha a regisztrációnál a magyarországod adtad meg, akkor utána, mégha módosítod is utólag az országot, akkor se adnak német számot. Megoldás: újra kell regisztrálni, de az Ő országukat megadni. Ha magyar számot akarsz a voipcheap-hoz, akkor a www.telefonszam.com -ot ajánlom, náluk lehet kérni azt hiszem 8 vagy 9 magyar körzetet és elég gyorsan aktiválják, bár nem lehet válogatni a számok közül, mint mondjuk a skype-nál.
Előzmény: nagymate2 (366)
adam.k Creative Commons License 2008.02.01 0 0 372
"Hogy van-e olyan ATA vagy Voip-os router ami egy telefonkészülék segítségével kezel két vonalat nem tudom."

van. kifele mindegyik. Iranyt nem irtal. Befele nem mindegyik, de van sok, ami tobb, mint egyet kezel.

"De ha van, akkos is lebeszélnélek róla."

Szerintem ne beszeld. Igaz, hogy ket fule van, de eleg 1 telefon is a telefonalashoz.

"Mi történik pl. abban az esetben, ha az egyik vonalon telefonálsz és közben beesik egy hívás?"

Bekapcsol a hivasvarakozatatas funkcio. Miert, ha ket telefonod lenne egyszerre telefonalnal a ketton?
Előzmény: szvl (369)
sz Creative Commons License 2008.02.01 0 0 371
na, már a skype-nál is lehet venni 21-es számot
nagymate2 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 370

Köszönöm szépen válaszod

Azért kérdeztem mert olvastam 1 fórumon hogy van olyan adapter ami 20szolgáltatót kezel 10 telefonra gondoltam van kicsibe is pl.: 4 szolgáltató 2 telefonra vagy 2 szolgáltató 1 telefonra.

A másik telefonnak nem lenne száma mert az 1 voip klónra lenne beálítva az még magyarországra nem ad számot de viszont be lehet úgy álítani hogy egy másik számot jelezen ki hívófélnek.

Előzmény: szvl (369)
szvl Creative Commons License 2008.01.28 0 0 369
Ebben már nem nagyon tudok segíteni. Azt tudom, hogy azok az ATA-k, Voip-os routerek, amelyeken 2 telefon számára van dugasz egymástól függetlenül kezelik a két vonalat (tehát 2 telefonkészülékkel egyszerre egyidőben egymást nem zavarva 2 ember telefonálhat). Hogy van-e olyan ATA vagy Voip-os router ami egy telefonkészülék segítségével kezel két vonalat nem tudom. De ha van, akkos is lebeszélnélek róla. Mi történik pl. abban az esetben, ha az egyik vonalon telefonálsz és közben beesik egy hívás?

De ha nagyon meg akarod spórolni a második telefonkészülék megvásárlását, akkor akár barkácsolni is lehet egy kapcsolót, ami a két vonal között kapcsolja a telefonkészülekedet ide-oda. Egy ilyen kapcsoló elkészítése/beszerelése nem bonyolult, hiszen a telefonkészülékek zsinórjában mindössze 2 vezeték található.

Egyébként manapság szélessávú internet mellett vezetékes számot fenntartani komoly havidíj mellett valóban felesleges (talán azt is mondhatom, hogy luxus), hiszen ezekkel a Voip szolgáltatókkal a vezetékes szolgáltató teljes mértékben kiváltható (csak a fax küldéssel-fogadással szokott gond lenni).
Előzmény: nagymate2 (368)
nagymate2 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 368

Köszönöm szépen gyors válaszod

Amit a végén írtál nagyon jó lenne a meg lehetne oldani 1 telefon készülékkel én pl. 1 voip routere gondoltam Linksys SPA2102 -es re 2 telefon portja van de nem tom 1x-re kezel e 2 szolgáltaót 1 telefonra ha nem akkor melyik készüléket ajánlod? Vezetékes telefont már 2 éve visszamondtuk és nem is szeretnék voip-ot is csak akkor ha szinte ingyen van.

Előzmény: szvl (367)
szvl Creative Commons License 2008.01.28 0 0 367
Ez az üzenet azt jelenti, hogy a te országod-beli (Magyaroszág-beli) felhívható telefonszámot nem tudnak adni. Szeintem semmi köze sincs ahhoz, hogy van-e a VoipCheap számládon pénz. Ez is azt jelenti, hogy ha azt szeretnéd, hogy az ismerőseid által felhívható belföldi telefonszámod legyen, akkor a hazai szolgáltatók közül kell egyet választanod.

Persze használhatsz több szolgáltatós is egyszerre, egyet pl. a kimenő és egyet a bejövő hívásokhoz. Ez a te dontésed.
Előzmény: nagymate2 (366)
nagymate2 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 366
Köszönöm válaszod

Lenne 1 újabb kérdésem

Olvastam 1 oldalon hogy a VoipCheap ad ki telefonszámot 1 euro befizetésével felmentem az oldalára nem volt a számlámon pénz rákattintottam arra hogy: Get inbound phone number majd ezzel a hibaüzenettel dobot vissza Sorry – at this moment there are no VoIP-In numbers available for your country (yet). We will inform you as soon as there are (new) numbers available for your region. Ha jól hámoztam ki szegényes angol tudásommal azt írja hogy az ön körzetéből a szolgáltatás nem elérhető ha elérhető lesz éretesítenek. Vagy csak azért nem engedte mert nem volt a számlámon pénz?

szvl Creative Commons License 2008.01.28 0 0 365
Nem tudom, hogy a VoipCheap egyáltalán ad-e a felhasználóinak mások által felhívható (magyaroszági) telefonszámot, de ad is, akkor is felejtsd el, hogy azt át tudod hordozni egy másik magyarországi szolgáltatóhoz, nem fog menni.

Ha fontos neked, hogy mások is fel tudjanak hívni, akkor javaslom, hogy inkább válasz egy hazai 21-es szolgáltatót. Pl. NeophoneX, Megafone, Klip.

A Megafone-t azért nem javaslom, mert a Megafone számait nem lehet mindenhonnan felhívni.
A Klip-es választhatod, ha nem idegenkedsz a Nagy Magenta birodalomtól (én pl. nem növelném a monopolhelyzetbe levő mammut erőfölényét).
A NeophoneX-el pedig az a baj, hogy az ATA-t (vagy IP telefont) időnként nehézkes beállítani, és a honlapjukon is nehéz eligazodni a sok Neophone szolgáltatás között (pl. egy kollegám a hétvégén azért szívott, mert a NeophoneX jelszava számot is tartalmazott, és ez a jelek szerint megoldhatatlan feladatot jelentett a NeophoneX szerverének - jelszócsere volt a megoldás). Ha sikerül belőni, akkor stabilan működik, és (tudomásom szerint) minden vezetékes hálózatból felhívható tisztességes percdíjért.

Aztán szükséged lesz egy ATA-ra vagy IP telefonra is (az ATA-t javaslom) de ez már egy másik történet lesz.

Előzmény: nagymate2 (364)
nagymate2 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 364

Sziasztok segítségeteket szeretném kérni

1. VoipCheap engedi a számhordozhatóságot?

2. VoipCheap ha nem milyen megoldás van arra hogy visza tudjanak hívni a vezetékes telefonon? (csak ip sip telefonom lesz)

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 363

Szia!

 

Azért nem lennék ennyire derűs, mert csak a szolgáltatók jogi, bürokratikus és technikai lehetősége nyílott meg - az messze nem biztos, hogy ezzel bárki élni is fog. Kötelezni a nem egyetemeseket (és alternatívokat) tudtommal nem lehet... Más kérdés, hogy 21-es elhordozások után (21-es nem 21-esbe és vica versa) valóban akora kupleráj lesz, hog ynézni is tereh' ;-)

 

Üdv!

Maus Robi

 

Előzmény: szvl (362)
szvl Creative Commons License 2008.01.25 0 0 362
Egy ma megjelent cikk szerint rövidesen már nemcsak a hagyományos, hanem a 21-es körzetszámú telefonszámainkat is hordozhatjuk az egyes VOIP szolgáltatók között.
pandorf Creative Commons License 2008.01.21 0 0 361
még annyi: a vicc az egészben, hogy pont a 21-es számot nyújtó szolgátlatók érdeke lenne egy ilyen lista összeállítása (ismét: kapsz tőlük valamit ingyen, de, hogy ez a környezetednek mibe fog kerülni...)
pandorf Creative Commons License 2008.01.21 0 0 360
szia

kösz az információt, jó lenne egy ilyen lista, mert így gyakorlatilag a 21-es körzetszám nem sokat ér (vakrepülés a hívó fél számára)...
Előzmény: Törölt nick (359)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.20 0 0 359

Szia!

 

A belföldi szolgáltatók felől 21-es irányba nem tudok ilyen infó-gyűjtésről...

Igazság szerint még az sincs szvsz precízen kigyűjtve sehol, hogy mely szolgáltató engedi az egyes (!) 21-es számok (számblokkok, szolgáltatók) elérését hálózatából.

 

A nemzetközi irányból alkalmazott elvekre Általad írtakat viszont sietve javítanám: a MOBIL hívásokkal sohasem vették egy kalap alá a 21-eseket nemzetközi irányból, sőt! Inkább épp a vezetékes (vagy másképp, mert így talán logikusabb is: a nem mobil) irányokkal veszik egy kalap alá!

 

Üdv!

Maus Robi

Előzmény: pandorf (358)
pandorf Creative Commons License 2008.01.19 0 0 358
sziasztok

valahol megvan kigyűjtve, hogy mibe kerül a különböző (magyar vezetékes és mobil) szolgáltatók hálózatából hívni a 21-es körzetet?
külföldről - ha jól tudom - nincs különbség, egy tarifa alá veszik a vonalas és mobil hívásokkal.

kösz a segítséget
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 357

 

- Remélve, hogy szép Karácsonyotok volt -
mindenkinek egészségben, szeretetben és békességben
eltelő, sikeres és bőséges 2008-as Új Esztendőt
kívánok sok szeretettel!
2007. 12. 29. Maus Robi

adam.k Creative Commons License 2007.12.19 0 0 356
Miert vasarolnek havi 1300 forintert telefonszamot innen, amikor a didww.com -on ugyanez a szolgaltatas 5 USD (kb 875 ft) havonta? A 3 honapos csomagban ennek a dijnak a duplajat kerik el ami szerintem tobb, mint pofatlansag.
Előzmény: people are smart (349)
Devil23 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 355

Sziasztok!

 

Azt szeretném tőletek kérdezni, h tudtok e nekem szerezni budapesti 2003, 2005 és 2006-os telefonkönyvet? Ha igen, akkor lélgyszi írjatok egy e-mailt vagy válaszoljatok vissza. Nagyon szépen köszönöm!

 

Üdv. Zoli

szvl Creative Commons License 2007.12.10 0 0 354
Fontos, hogy minden hálózatvól hívható legyen a 21-es szám? Ha nem, akkor nézd meg a Megafone-t.
Előzmény: gyurmo.gyuri (353)
gyurmo.gyuri Creative Commons License 2007.12.10 0 0 353
Szervusztok! Tudtok, olyan oldalt a NEO-n kívül amelyik ad 21-es telefonszámot ingyen, sip beállítással?
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.15 0 0 352

Szervusz kedves Szvl!

 

Kicsit kötöszködnék, egyrészt szakmailag, másrész egy pici (de engem annál idegesítőbb) szokás olvastán egyébként kiváló fogalmazványodban (épp emiatt is kétlem az elírást):

A) NeophoneX esetében (gyakorlatilag) nem kell feltöltés a telefonszám megtartásához, csupán (ha egyáltalán) 180 naponta egyszer kimenőben vagy bejövőben használni őtet [más kérdés, hogy az EuroWeb ÁSZF-(j)ében kellőpen nagy marhaságok szerepelnek...].

B) A "Megafona-al" írásmód mérhetetlenül zaklat, mert nagyon sok helyen máshol is bevett gyakorlat a -val/-vel ragot [és nem csak azt!] annak ellenére csonkolni, hogy az idegen szavaknál akár teljes hasonulással (Megafone-nal), akár hasonulás nélkül (Megafone-val : elismerem, hogy fura így, de még mindig helyesebb, mint a rossz, nem is létező raggal ;-D) írva korrekt lesz. Ez kb. olyan [köznyelvi] folyamat lehet, mint amikor nem tudják, hány T a tárgyrag, ezért inkább mindenmhova kettőt írnak ;-D csak épp itt a hasonulás szülte bizonytalanság okán inkább kihagynak egy betűt, és ez menthettelenül (?) terjed... Ezt a kissé hosszú merengésem is alapvetően a folyamat megállításáért írtam ide, és még véletlenül sem azért, hogy Téged, kedves Szvl ki akarnálak oktatni. Bízom megértésedben, és egyben elnézést, ha elírás zavarj ameg szövegem!

 

Üdv!

Maus Robi

Előzmény: szvl (348)
people are smart Creative Commons License 2007.11.14 0 0 351
Még az jutott eszembe, hogy van a www.fring.com oldal, ahol számos mobiltelefonnal együtt működik a cég szoftvere, amit a telefonodra lehet letölteni. Első sorban Nokiákra, de van más egyéb is. A szoftver lényege, hogy felhasználva a 3G képességeit a telefonnak, ingyenes VoIP hívásokra alkalmas, mivel összevonva tartalmazza a GoogleTalk, Skype, MSN fiókokat. Külföldre utazva pedig mind a VoIP accountodon, mind pedig egy normál számon is elérhető lehetsz. Persze ehhez 3G lefedettség kell.
Előzmény: szvl (348)
people are smart Creative Commons License 2007.11.14 0 0 350
Igen, jó dolog ez a Neophone, csak a 21-es számmal annyi a gáz, hogy például a vodafone hálózatóból 78Ft-ért hívhatják fel percalapon, míg a többi hálózatból lényegesen olcsóbban. A normál vezetékes számot meg elég sok voip szoftverrel ingyen lehet felhívni. Persze most inkább olyanokra gondoltam, akik egyrészt, nem PC-n használják a VoIP-ot, másrészt nem akarnak még egy körzetszámot megtanulni. Ami pedig talán azért jó dolog, ha esetleg szolgáltatót váltassz, a 21-es szám hordozása is körülményes, ezt meg azonnal viheted. De hát ennek meg díja van, megértem, hogy nem mindenki tud vagy akar fizetni ezért. Én azt számoltam, hogy a voipdiscount-al és a telefonszam.com-al kvázi lehet egy olyan vonalam, ami fél évre 20 EURO+ 40$, azaz kb havi 2000Ft-ért heti 300 perc dumám van és normális számom van. Lehet tévedek, de nekem a skype, mikor 21-es számot akartam hívni, azt írta ellenőrizzem a számot, mert nem ismer ilyet.
Előzmény: szvl (348)
people are smart Creative Commons License 2007.11.14 0 0 349

Hello,

 

Próbáld ki a www.telefonszam.com oldalt, azt hiszem a freecall-hoz is adnak magyar behívószámokat. A szolgáltatót bármikor cserélheted, a szám csenghet MSN-en, GoogleTalk-on vagy SIP-es telefon szolgáltatón.

Előzmény: Phoneuser (320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!