Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2016.06.09 0 0 2247

Először még huszonéves koromban (gombóc érzés a torokban), de akkor még nem volt göb.

Másodszor 2012-ben, amikor szubakut pm. gyulladásom volt, a pontos diagnózis miatt kellett az izotóp vizsg., csak azt nem mondta a doki, hogy valszeg tök felesleges lesz, mert a gyulladt pm.  nem fogja felvenni a kontrasztanyagot, ami így is lett. Utána kontroll miatt kellet újra a vizsgálat, bizonyítván, hogy nem halt meg a mirigyem és újra dolgozik. A göböt is akkor lőtték be (méretét és helyzetét, valamint, hogy hideg). Amúgy a gyulladásba majd belehaltam... (40%-os a halálozási arány), így még örüljek, hogy némi károsodással, de megúsztam.

Előzmény: Törölt nick (2246)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 2246

Volt izotópom egyszer, kb. 3 éve, pedig évente járok kontrollra. Neked 3x?? Milyen gyakorisággal? Ez nagyon meglep. Nekem csak átnézik a papírokat, látják hogy volt és kész, akkor az már nem kell.....pipa és kész. Elképesztő mennyire másképp kezelik a betegeket. A helyedben ezen nem izgulnék, én úgy tudom, hogy a jódizotóp kezelés az, ami nagy dózisú és olyankor még emberek közelébe se helyes tartózkodni, de egy vizsgálat az csak nagyon pici dózis tartalmaz.

Előzmény: harpokratesz (2245)
harpokratesz Creative Commons License 2016.06.08 0 0 2245

Szerintem nálad túlzásba viszik a szúrkálást, fölösleges évente, az UH-val ellentétben. Amúgy a citológia sem ad 100%-osan pontos leletet, azt csak a kivett göb szövetmintája adhatja.

Nekem nem UH-vezérléssel csinálták a szúrást, hanem csak érzésre, tapintásra, mert ki lehetett jól tapintani és nagy is volt. Ettől függetlenül majdnem 3x-szor szúrtak meg, sok vér jött először, és másodjára is, de azért találtak megfelelő mennyiségú sejteket. A következő már UH-vezérléssel lett volna. Nekem egyáltalán nem fájt, csak mint egy vérvétel, és nem találtam a helyét sem, mikor levettem a tapaszt. A pm. a legerezettebb szervünk, a műtétje is a legvéresebbekké tartozik (szerencsére azt nem látjuk). Az enyémet a Kékgolyóban csinálták, ott elég gyakorlottak az ilyesmiben. Nálad biztos ideget talált, azért fájt annyira (meg ügyetlenül szúrták meg).

Én inkább az izotóp vizsgálattól félek, nálam már 3x volt életemben, az utóbbi kettő egymás után.

Na, az tényleg beindíthat valami rosszat, hiszen radioaktív sugarazás. Neked volt már izotóp?

Előzmény: Törölt nick (2244)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.08 0 0 2244

Nekem nem csak UH nézik meg, hanem minden kontroll alkalmával megszúrják a legnagyobbat, a kisebbeket nem, pedig már azok is 1 cm felett vannak...nem tudom, ez a szurkálás is mennyire jó, vagy egyszer beindít valamit...az UH vezérelt szúrás pl annyira fájt, hogy egészen ledöbbentett, váratlanul ért, mert eddig ilyet nem tapasztaltam. Két hétig is éreztem utána a helyét. 

Előzmény: harpokratesz (2243)
harpokratesz Creative Commons License 2016.06.07 0 0 2243

Az elrákosodás azért ritka, és nemcsak a hideg göbökre érvényes. Sajnos mindegyik szakorvos a 'tankönyvet' fújja, ami sok esetben már elavult. Ki lehet vetetni csak a göböket is, viszont semmi nem garantálja a kiújulást.

A gyógyszer szedés nem annyira egyértelmű, ez a fórum is azért jött létre, mert sok embernél

okozott negatív mellékhatásokat (persze sokaknál meg nem), talán a szintetikus jelleg miatt,

a molekulaszerkezet azonos, a hatás mégsem ugyanaz.

Én biztos ki fogom majd vetetni a nagy göbömet, de minél későbbre halogatom..., addig pedig évente UH kontroll.

A másik, ha elszúrják a műtétet, jobb esetben elveszítheted a hangod, vagy rekedt maradsz,

rosszabb esetben egy életen át szedheted a kálciumot is, a hormon mellett. Erre is volt már példa, pont itt írtak róla.

 

Előzmény: Törölt nick (2242)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.07 0 0 2242

Már többször kértem több szakorvost is, hogy nézzék meg a T3 T4-et is, de egyik se akarja, mert szerintük felesleges, mivel a TSH rendben van. Ebben teljesen egyetértenek.

Ma megnézték ÍUH a pajzsmirigyet, és 2 mm-t nőtt a legnagyobb egy év alatt, most 23mm. Majd augusztusban megyek a leletekkel az endokrinológushoz. A mérte nem indokolja a műtétet, de már 4 göböm van elszórtan mindkét oldalon, mind nagyobb mint 1 centi. Most az UH-n azt mondták, nem szerencsés, mert ezek a hideg göbök tudnak idővel elrákosodni, lehet hogy érdemes lenne kivenni az egész pm-et. Fel van adva a kérdés, és nem tudom, mit tegyek :/

 

Nekem UH vezérelt mintavételem is volt, és az is csak "korlátozottan diagnosztikus" lett, de semmi jel nem mutat rosszindulatú elváltozásra. Mondjam, hogy nem vagyok nyugodt?

 

A hormonpótlótól a helyedben nem félnék. Pár hónap, félév alatt be tudják lőni, és teljes életet lehet vele vele élni, én pl. ettől nem parázok. Mondjuk addig vannak rossz tünetek, de ki lehet bírni, ahogy mesélik nekem. 

Előzmény: harpokratesz (2238)
ja nyugi Creative Commons License 2016.06.06 0 0 2241

Ha esetleg Valaki, talál az Internetten, ezzel kapcsolatban hiteles adatot, az elött földig hajlok. :-)))

Előzmény: ja nyugi (2240)
ja nyugi Creative Commons License 2016.06.03 0 0 2240

Szia!

 

Csak jelezni szeretném, hogy azóta sem találtam, semilyen  adatot Magyarországon monitorozott légkör radioaltív jód szenyezettség szintjével kapcsolatban.

Orvel 1984, ma már túlhaladott.

 

Üdv:

Józsi

Előzmény: harpokratesz (1997)
harpokratesz Creative Commons License 2016.06.01 0 0 2239

Ja, és nagy göb esetén fontos még a Komplex nyaki röntgen, ahol a nyelőcső és légcső is látható, hogy van-e rajta kompresszió (a göb nyomhatja).

Előzmény: harpokratesz (2238)
harpokratesz Creative Commons License 2016.06.01 0 0 2238

A TSH mellett kell nézni a T3 és T4-et is, feltétlenül. Utóbbi kettőre csak az endokrinológus kérhet értéket, háziorvos csak a TSH-t nézheti. Nálam mindhárom érték normális. A TSH csak agyalapi szabályozó hormon, a T3 és T4 pedig pajzsmirigy hormon, ez ad képet a pm. hormontermeléséről, aTSH önmagában kevés. Az anti TPO pedig az ellenanyag, ami alulműködő pm. esetén néznek, ez az autoimmun betegség. Utóbbi szerencsére nekem (még) nincsen. Nálam a jobb lebeny göbösödött el, és nagyobb is a normálisnál, de van benne még működő rész, egy kevés. Attól félek, ha ezt a lebenyt kiveszik, akkor hormonpótlót kell szedjek, mert bár a bal lebeny egészséges, de kisebb a nomális méretnél. A göböm 3,7 cm. Kb. 3-4 cm felett már "kötelező" operálni. A te göbjeid mekkorák?

Sajnos endokrinológusra hosszú az előjegyzési lista nálunk is, kb. félév.

A citológia fontos, de ha több göb van, akkor nehezebben kivitelezhető. Olyan nincs, hogy kevés az anyag, UH-vezérlés mellett kell mintát venni. Nálam is 2x szúrtak mire lett anyag...

 

 

Előzmény: Törölt nick (2236)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.31 0 0 2236

Tudom, hogy furcsán hangzik, de az első műtétemről nincs egy darab papírom se. Ezt anno a szüleim vezényelték le, én egyáltalán nem foglalkoztam a témával. Emlékeim szerint kb. akkora csomó lehetett a nyakamon, mint most, és az is hideg göb volt. A mostaniak is mind azok. Gyógyszert se akkor, se azóta, se most nem kell szednem, a hormonjaim rendben vannak. Illetve nekem soha nem néznek se T3 se T4-et, mert a TSH-m rendben van. Neked szokták nézni? 13 évesen az volt, hogy anyu észrevette hétvégén a csomót a nyakamon, hétfőn mentünk vele az orvoshoz, megvoltak a kivizsgálások és egyből ki is írtak vele műtétre. Most bejelentkeztem endokrinológushoz, és kaptam időpontot januárra (!!!), ami egy abszurdum. 

 

Én most már ezerrel azon leszek, hogy kivetessem, mert nagyon aggaszt. Ráadásul sose tudnak normálisan mintát venni belőle, már próbálták vagy négyszer, de kevés hozzá az anyag. A legutolsó orvosom (Solymosi) biztatott és nagyon megnyugtatott, azt mondta ne aggódjak, mert semmi malignitásra utaló jel nincs egyik leletem alapján se. A mérete az, ami majd esetleg indokolhatja az eltávolítást. Hetedikén megyek UH-ra, akkor többet fogok tudni. Megértem a nyugtalanságodat, én is annyi rosszat olvastam már. Semmi kedvem megvárni, míg elrákosodik. 

 

A honlapot nézem, köszi!

Előzmény: harpokratesz (2234)
harpokratesz Creative Commons License 2016.05.30 0 0 2235

Igen, az autoimmun betegségnél az immunrendszer rosszul reagál a saját sejtjeire, szöveteire, ellenségnek tekinti azt, és megtámadja. A mi esetünkben a pajzsmirigyet.

Immunmodulatorokkal lehet segíteni az immunrendszert, hogy próbáljon meg normálisan működni.

A legjobb ilyen modulatorok, a Colostrum (előtej) és a Ganoderma, valamint más gyógygombák,

de az antioxidánsok is fontosak, meg az ezekben gazdag táplálkozás. Lehetőleg kerülni kell a kemikáliákat, törekedni a természetes hatóanyagokra. Az évtizedekig felszívódó sok vegyszer, méreg összezavarja a szervezet immunrendszerét, ami megbolondul, nem tudja mi ellen védekezzen.

 

 

Előzmény: ja nyugi (2233)
harpokratesz Creative Commons License 2016.05.30 0 0 2234

Neked mekkora volt a göböd 13 évesen, hogy ki kellett venni?

A mostani göbjeid hidegek mind, mert szokott keveredni a meleg és hideg göb is?

 

Én pont ebben a cipőben járok, mert van egy nagy hideg göböm. Mostanában filózóm azon, hogy meg kéne műteni, mert ott van bennem a félsz. Szerintem is idősebb korban már kockázatos bent hagyni. Eltűntetni sajnos nem lehet semmilyen természetgyógyászati módszerrel sem. Ez ott már tönkrement, ebből ép, egészséges sejtek már soha lesznek. Nálam az egyik lebenyt (jobb) kéne csak kivenni, a másik (bal) jó, csak kisebb a normálisnál. A rossz lebenyben van kb. 1 köbcenti, ami

még működik, a többi göb.

 

Én őt tudnám ajánlani Dr. Földes Iván magánrendelése a 13. kerületben, ő állítólag sebészi háttérrel is rendelkezik:

 

http://www.pajzsmirigyrendeles.hu/

 

(a honlapja is nagyszerű, főleg a lexikon rész).

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2232)
ja nyugi Creative Commons License 2016.05.28 0 0 2233

Hali!

Amit leirok, az a jelenlegi fikcióm, véleményed?

 

 

-A pajzsmirigy alulmüködés egyik talán kiváltó oka lehet az autoimmun betegség.

- Az autoimmun betegség legalább 10 féle oka lehet.

- Az autoimmun betegség egyik jellemzője, hogy nem ismeri fel a saját sejteket.

- Az autoimmun betegség ha a testet, bárhol durva behatás éri a fájdalom kiváltó okát igyekszik felszámolni.

Hatvan év feletti beteg esetén jelenleg egyik orvos sem foglakozik a pontos diagnozis felállitásával számukra teljesen közömbös, hogy mi az alapbetegség ebbben az esetben.

 

Indoklás:

1./ Miután 2005.-ben az utolsó, egyébként alsó fogamtól is megkellett válnom, kivehető protézis készült.

Mivel szerettem, az amerikai mogyorót, elég gyakran ettem. Ahányszor mogyorót ettem annyiszor begyulladt az ínyem. Minden esetben igazitani kellett a protézisemen, ami azt jelentette, hogy jelentőssen kellett módositani a paláston is, és a teherhordó részen is. Három évvel ezelőtt voltam az állcsont klinikán , ahol fél évenkénti, vagy talán évenkénti kontrolt javasoltak. Tavaly szájüregi rák szürésen voltam, ahol a doki szerint az alsó állcsontom szinte teljessen ellfogyott. Csodálkozott, hogy még tudok rágni.

 

2./ Hasonló dolgot észleltem, amikor tavaly év végén gyorsan kellett 4-5 tonna fát felaprítanom, azóta artrozist diagnosztizáltak a jobb vállamban, hónapok óta küszködöm vele. Ugyancsak a túlzott igénybevételtől a bal üllőizom és csont között 2013.-ban és 2016.-ban inhüvely gyulladást állapitottak meg. 2013.-ban egy tömlő keletkezett a jelzett helyen az izom eredésénél, és csont egyenetlenséget tapasztaltak. Akkor nem kapcsoltam össze a fahasogatással a gyulladást. 2016.-ban viszont igen.

2013. ban ülni nem tudtam, 2016.-ban a járás volt nehéz.

 

Számomra tanulság:

-A fájdalmas erős igénybevételektől, távol kell tartanom magam.

-Folyamatossan gyógy tornára, kell járnom.

 

Üdv:

Józsi

 

 

Előzmény: harpokratesz (2231)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 2232

Én is úgy gondolom, hogy ha oda kerül a sor, akkor teljes pm eltávolítás lesz. 

 

Az első műtétemet gyerekfejjel, 13 évesen nagyon könnyen viseltem. Jóformán fel se fogtam, mi történik velem. Nem volt bennem para, hogy milyen lesz a szövettan, mert fel se merült bennem, hogy akár rákos is lehetek (szegény szüleimet viszont el tudom képzelni, min mehettek keresztül). Műtét után 2 nappal már a folyosón rodeóztam. Semmilyen fájdalomra nem emlékszem, csak a műtőasztal hidegségére, és hogy pipával a számban ébredtem, gézzel kikötött kezekkel. Ezt se tragikusan éltem meg. Ezt azok vigasztalására írom, akinek a gyerekük jár hasonló cipőben. A nyakamon a heg csodaszép, jóformán észre se venni. Azért annak örülök, hogy teljes pm eltávolításnál se lesz ott horpadás, kösz hogy megnyugtattál. 

 

Még egy dolgot szeretnék leírni. Egyik 70 éves ismerősöm nemrégiben hunyt el, neki elrákosodott a pm göb. Már évek óta mondták neki az orvosok, hogy ki kellene venni, de ő ehelyett alternatív módszerekkel kezelte magát és természetgyógyászhoz járt. Én mindenkinek azt javaslom, jól gondolja meg, ha nem veti magát alá a műtétnek, mert azt olvastam, hogy 60 felett már komoly kockázata van ennek a dolognak. 

 

Köszi, mindenképp körültekintő leszek a sebész kiválasztásnál. Már olvasom a netet, ezt a fórumot is visszafelé, kit javasoltok.

Előzmény: harpokratesz (2231)
harpokratesz Creative Commons License 2016.05.27 0 0 2231

Szerintem a te esetedben teljes pm. eltávolítás kellene, mert a göbök újratermelődnek és növekszenek. Nem marad horpadás a nyakon utána, ettől ne félj, csak lesz egy nagy vágás,

de az idővel szépen beheged, szinte nem is fog látszani (főleg ha kezeled). Sok nőnek csináltak

már teljes eltávolítást és nem vesztették el a hangjukat, sem egyéb szövődmények nem alakultak ki. Egy a lényeg, hogy nagyon alaposan, körültekintően válaszd ki a sebész-orvost, olyat aki gyakorlott pm. műtétekben és a betegek is ajánlják. Persze a hormonpótlás utána kell egy életen át.

Természetesen lehet göbökkel is élni, de a TSH, UH és citológiai kontroll kell évente legalább.

Előzmény: Törölt nick (2230)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 2230

Sziasztok! 47 éves nő vagyok. 34 éve, azaz 13 évesen volt egy pajzsmirigy műtétem hideg göb miatt, amit eltávolítottak.

 

Sajnos 2 éve újra észrevettem egy pici csomót a nyakamon, ami tavalyra megnőtt 2,5 centisre. Hideg göb. A hormonértékeim hibátlanok. Jártam vele Solymos Tamásnál Gyöngyösön, aki nagy endokrinológus szaktekintély. Ő 4 cm felett javasol műtétet. Hamarosan megyek 1 éves kontrollra, szemmel láthatóan megint nőtt a göb. És ráadásul mindkét lebenyben van még több kisebb hideg göb is. 

 

Szeretném kikérni olyanoknak a tapasztalatait, akiket NEM ELŐSZÖR műtenek pajzsmirigyre. Aggaszt, hogy ilyen esetben a kockázati tényezők sokkal nagyobbak a régi varratok miatt. Pl. míg első műtétnél csak 1-2% esély van arra, hogy elmegy a hang, addig a következőnél ez felmehet 20%-ra is. Maradandó légzés- és nyelési problémák is felléphetnek. 

 

Szóval várom tapasztalataitokat, köszi előre is!

 

Teljes pm eltávolításnál mire számíthatok, lesz egy horpadás a nyakamon? (bár ez legyen a legnagyobb problémám).

Erzsike85 Creative Commons License 2016.05.16 0 0 2229

Kedves Csoporttagtok!

 

A napokban kaptam meg a vérvételi eredményem, amiben egyetlen csillagzott érték a "thyreoglobulin AT 716 IU/m". ELőször amikor megláttam nem is nagyon foglalkoztam vele. Aztán tegnap este volt egy kis időm és rákerestem. Nagyon meg vagyok ijedve. Van vki akinek szintén "csak" ez volt kiugró érték? Mit diagnosztizáltak nála? 

Ha dr Balázs Csabához szeretnék időpontot kérni, akkor mennyi idő a várólista?

Köszönöm válaszotokat!

 

harpokratesz Creative Commons License 2016.04.04 0 0 2228

Amennyiben megbízol a doktornőben, maradj az ő betege. Lehet, hogy többet tud segíteni neked (főleg lelkiekben), és az okokat feltárni. Ha tényleg erre vágysz, akkor ne válts, de a gyógyulás nem könnyű ebből a betegségből. Az biztos, hogy elsősorban én is természetes gyógymódokat választanám, de nem zárkóznék el a gyógyszertől sem. Talán egy másik fajtával kéne próbálkozni,

mint amit szedtél.

Előzmény: angyalifoto (2227)
angyalifoto Creative Commons License 2016.04.03 0 0 2227

Igen, pontosan. 

A doktornővel őszintén megosztottam a kétségeimet, többek közt azt is leírtam, hogy egy netes fórumon fölkerestem a Professzor urat is, és a javaslatát is, mert így érzem egyenesnek. Elég pozitív választ kaptam: 

"Kedves Páciensem!
Köszönöm, tiszta, világos, öszinte levelét. Természetesen elnézését kérem, hogy csak a Hűsvéti ünnepek után váaszolok, bizonyos precízebb , részletekre az április 4.-i viziten tudunk sort keríteni.
- lehetséges, hogy a fent leírt tünetek a hormonpótlás eredményei: amikor valaki nagyon elzárkózik " szintetikus gyógyszerektől", az azzal jár, hogy az Idegrendszeren keresztül erős stressz impulzusokat küld az agy a szervezet sejtjeihez, mely olyan tünetekkel jár, mintha mindezt a gyóygszer okozná , illetve a leírtak jelzik, hogy még finomabb segítséget vár.
- érdemes ilyen rövid időn belül következtetéseket levonni: meglátjuk milyen eredményt kapunk, s mindent mérlegelve tervezzük a terápiát, és mérlegeljük.
- az értékek referenciatartományba való letornászása nem minden esetben segíti a fogyást, illetve a megfelelő testsúly elérését: ezze sokkal összetettebb , sok komponensű is lehet , ennek tisztán látásában , suzükséges elgondolkoznunk az energiaegyensúly és a minket ért, érő állandó segítő és gátló impulzusokról, erről személyesen beszélünk.
- mennyire kell szigorúan venni a táplálkozásra vonatkozó szabályokat? (... ha összejön a baba, mire érdemes odafigyelni, hogy meg is maradjon és egészségesen szülessen?
- ezek összefüggnek az előzőekkel és a konzultációkpor erre is kitérünk. Hshimoto? - a gyakorlatomban mindig mint syndromáról beszélhetünk először és nevezhetjük még Chr.Thyreoiditisnek. Az okok felderítése a döntőek, melynek a vizsgálatát elkezdtük, és az eredményes terápia megadja a pontos választ.
Hogyan érzi magát?
Van jó esély a gyógyuláshoz"

Annak sem látom értelmét, ha most elkezdek összevissza kapkodni, a bizalomhoz, ami egy orvos-beteg kapcsolat alapja is, idő kell. 
Azzal egyetértek, hogy az immunológia plusz dolog, értem, miért jó a Prof., de ez elegendő ok arra, hogy váltsak? 

Előzmény: harpokratesz (2226)
harpokratesz Creative Commons License 2016.03.29 0 0 2226

Szerintem nem titok :)

 

A prof. Dr. Balázs Csaba, aki kiváló endokrinológus, és ami a te szempontodból még fontos, hogy immonológus is. Biztos nem fogsz benne csalódni, én csak jókat hallottam róla, sok cikkét olvastam,

szinte mindenben egyetértek vele. Bátran mondhatom, hogy jó kezekbe kerülsz.

A doktornő, pedig gondolom, Dr. Bérczy Judit lehet, mivel főleg természetgyógyászati alapon kezelt.

Ő réggebben ki is írta, hogy természetgyógyász is, de látom mára ezt levette. Esetleg, ha mégsem ő, akkor egyik nő kollégája. Őket nem ismerem.

 

Előzmény: angyalifoto (2223)
ja nyugi Creative Commons License 2016.03.29 0 0 2225

Szívesen  :-)))


Sok sikert, jó egészséget.

Üdv:

Józsi 

Előzmény: angyalifoto (2224)
angyalifoto Creative Commons License 2016.03.29 0 0 2224

Kedves Ja Nyugi! Bocsánat, csak miután megírtam az első választ, vettem észre, hogy az első és a harmadik hozzászólás is Tőled érkezett, úgyhogy MINDKETTŐTÖKNEK köszönöm. :) :*

Előzmény: ja nyugi (2221)
angyalifoto Creative Commons License 2016.03.29 0 0 2223

Kedves Harpokratesz! 

Valamilyen nem nyilvános fórumon megkérdezhetem Tőled, hogy ugyanarra a két névre gondolunk-e? Előre is köszönöm! 

Előzmény: harpokratesz (2220)
angyalifoto Creative Commons License 2016.03.29 0 0 2222

Nagyon szépen köszönöm Mindhármatoknak a segítséget!!! 
<3 
Megerősítettétek, ami bennem van. Ezt a hetet megvárom, hogy a Professzor Úrhoz már ezekkel a leletekkel tudjak menni és bejelentkezem hozzá. 
Elindultam ezen az úton, tehát végig is fogok rajta menni és örülök, hogy ebben a csoportban találok ehhez segítséget. 
Már sokkal kevésbé vagyok elkeseredve, sőt! 

Hiszem, tudom és élem is az elme erejét, agykontroll tanfolyamot is végeztem, sőt magam is szoktam segíteni az embereknek ezekkel a technikákkal, csak ugye magunkon a legnehezebb előidézni a változást. 

Örülök, sőt, nagyon boldog és hálás vagyok a Szüleimért, csodálatos kincsek, mindig is nagyon szerettem őket, ez nem változott azután sem, hogy megtaláltam a családomat. Bennünket a vérnél is erősebb kötelék köt össze, a szeretet.

Igen, az édesanyámnak meg kell tudni bocsátan!! Régóta készülök, most ennek is eljött az ideje. 

Egyébként az említett doktornőnek írtam múlt héten egy hosszú levelet az aggodalmaimmal, kérdéseimmel, azt is leírtam benne, hogy megkérdeztem másik szakvéleményt, de egyelőre nem reagált még rá, azért kíváncsi leszek, hogy ír-e, mikor és mit. 
Ha kíváncsiak vagytok, és esetleg segítséget jelenthet bárkinek a későbbiekben az orvosválasztást illetően, akkor szívesen beszámolok róla. 

Legyen szép hetetek! Üdv :)

ja nyugi Creative Commons License 2016.03.24 0 1 2221

Csatlakozom mondataidhoz!

A megbocsájtásnak hatékony technikája, ha imádkozom azért az illetőért, akire haragszom. Igazából, az ima azon segít, aki imádkozik, megszünik a harag, amely a haragvót gyötri, és hatalmában tartja. Ez is saját tapasztalat.

Nem mondom, hogy könnyű, nekem is sok-sok évig tartott, amíg eljutottam iddáig.

 

ÜdvÍ:

Józsi 

Előzmény: harpokratesz (2220)
harpokratesz Creative Commons License 2016.03.24 0 2 2220

Értem a problémádat, de természetgyógyászati módszerekkel ez kevéssé kezelhető. Sejtem melyik doktornőhöz jársz a Budai Endokrinközpontba, és azt javaslom hagyd őt ott, menj át a professzorhoz, akinek írtál, ő az ország egyik legjobb enokrinológusa és tőle sem állnak távol a természetes gyógymódok, ÉS abszolut neki van igaza:

"További immuno-endokrin vizsgálatot javaslok és egyénre szabott kezelést".

Bízzál benne és fogadd el a gyógyszeres kezelést is. A hormonpótlás mellett ill. párhuzamosan vele

nyugodtan kezelheted a lelkedet és testedet is természetes gyógymódokkal, ami amennyiben használ, azt a gyógyszeradag csökkentése fogja bizonyítani, akár a végleges elhagyását is. A kettő nem zárja ki egymást. Ha valóban lelki eredetű a problémád és sikerül megoldanod (tudatosítanod), akkor meggyógyulhatsz, de ez hosszabb idő, addig a gyógyszer, mint mankó, segíthet.

Valóban lehet örökölni is a betegséget, én ismerek egy családot (a háziorvosom), ahol többen is pm. alulműködésesek. Szedik a gyógyszert és abszolut teljesértékű életet élnek mellette.

A helyes táplálkozás mellett a sportolás is nagyban segíti a normális pm. működést és az egész endokrin-rendszert, beleértve a megfelelő vérkeringést is. Kocogás, futás, úszás, kerékpározás a legmegfelelőbb ez esetben, a jógát is is tanácsolják sokan, nagyon pozitívan hat a testre és lélekre.

 

A múltad miatt ne szomorkodjál, örülj hogy ilyen szerencsés vagy, hogy találtál egy szerető családot, akik felneveltek, sok állami gondozottnak nem adatik meg ez a lehetőség. Szeresd őket úgy, mintha a vészerinti szüleid lennének. A vérszerinti anyádnak pedig BOCSÁSS MEG!!!, biztos megvolt az oka miért tett így, próbáld megérteni. Amíg nem tudsz megbocsátani neki, addig nem fogsz meggyógyulni, mert a lelkedben és a szívedben egy destruktív, negatív erő tart fogva.

A megbocsátás a legnagyobb emberi kegyelem, mindenki képes rá. Pont így Húsvét előtt ezen elgondolkozhatsz, Jézus is ezt tette értünk. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok vallásos.

 

 

 

 

Előzmény: angyalifoto (2218)
ja nyugi Creative Commons License 2016.03.24 0 1 2219

Szia az utolsó mondatodra reagálok.

Igen, ahányszor kiejtűnk valamit a szánkon, annyiszor megerősitjük az elmének a parancsot.

Az elme bináris számítógépként müködik, vagy igen, vagy nem választ ismeri.

Ezt saját példámon, keresztül tudom alátámasztani.

Igyekszem röviden leirni 40 valahány évig dohányoztam, addig amig azt mondtam, ha kérdezték, hogy dohányos vagy?, és azt mondtam, hogy nem.... könnyen abbahagytam a dohányzást, akér fogadásból félévre is.

Az 1980.-as évek elején, elhatároztam, hogy leszokom a bagóról, addig 120/80-as vérnyomásom volt. A leszokásom után 220-240/100. Orvoshoz fordultam felírt vérnyomás csökkentőt, nem használt.

Éjjelente csuromvizesen ébredtem, sírtam álmomban, mert azt álmodtam, hogy rágyujtottam, félévig kinlodtam. Aztán volt a munkahelyemen egy stresszes helyzet és rágyujtottam. Vérnyomásom, ismét 120/80 lett.

Na mondtam, akkor ezek szerint a sárga földig dohányos maradok.

Aztán a kilecvenes évek elején valaki nem dohányos programot hirdetett, ami az akkori viszonyok között rém drága volt. Mindössze két nap alatt átprogramozták, az elmémet, úgy, hogy símán mindenfajta elvonási tünet nélkül abbahagytam a dohányzást. Elég sokkáig törtem a buksimat, hogy mi a titok nyítja, aztán hozzávetőleg egy évvel késöbb jöttem rá, az előbbi következtetésre.

Üdv:

Józsi 

Előzmény: angyalifoto (2218)
angyalifoto Creative Commons License 2016.03.23 0 0 2218

Köszönöm a  választ. A növényi dolgokat azért választottuk, mert kerülöm a  húst (nem szeretném támogani a nagyipari hústermelést). Bár az utóbbi pár hétben annyira kívántam, hogy muszáj volt ennem. 
El vagyok keseredve, még csak az elején tartok ennek az egésznek, de már most elegem van belőle. 

A pm méretét normálisnak ítéltéka  leletek alapján és bár az 5 év alatt, amikor a két UH történt, van valamennyi méretbeli csökkenés, de nem tudom, hoyg ez miylen mértékű. 

A doktornő azt állította, h nem Hashimoto, és hogy csak pár évig fog kelleni szednem a hormont, bizakodó volt és engem is megnyugtatott.

Egészen idáig nem voltam hajlandó hormont szedni, mert 
1. úgy érzem, az orvostudomány még közel sincs tisztában a pm pontos működésével és a miértekkel
2. ezzel csak tünetet kezelünk, de az okot nem keressük
3. számomra testidegen
4. minden betegség lelki okokra vezethető vissza, tehát amég az nincs meg, addig nem fogok meggyógyulni

A mai nap különösen lehangolt vagyok emiatt.... Egy másik fórumon egy endokrinológus professzornak is felettem ezeket a kérdéseket (aki mellesleg ugyanabban az intézményben dolgozik, mint az általam választott doktornő), ez a válasz érkezett:

"Panaszai valóban összetettek. A leletei alapján alapján autoimmun thyreoiditis nem zárható ki, amely a babavárás akadálya lehet. 
Bevezetőben két elméletinek látszó kérdést kell az érthetőség miatt tisztáznom: 
• A pajzsmirigy autoimmun gyulladása a lakosság közel 10%-t érinti és a nők aránya ennél még lényegesen magasabb. A gyulladásnak sok ismertető jele van (strúma, a megnagyobbodott göb tapintási lelete, a jellegzetes ultrahang és izotópos kép, a TPO és thyreoglobulin elleni antitestek magas értéke, pozitív biopsziás lelet), ennek ellenére a betegség gyakran tisztázatlan marad. A betegség öröklődik, tehát amennyiben a családban pajzsmirigybetegség fordult elő, akkor erre gondolni kell! A betegség éveken át fennállhat, gyakran semmiféle fájdalommal nem jár és már csak akkor derül rá fény, amikor már a gyulladás a pajzsmirigy jelentős részét elpusztította. Figyelmeztető jel az emelkedett antitest érték. Kimutattuk ugyanis, hogy az éveken át meglévő gyulladás (TPO elleni antitest pozitivitás esetén a csökkent pajzsmirigybetegség feltétlen bekövetkezik. Ráadásul a gyulladás (fehérje típusú antitestek) más gondot is okozhatnak, a betegség gyakran társul: meddőséggel, hajhullással, gyomorpanaszokkal, szívbetegséggel, emelkedett koleszterin szinttel vészes vérszegénységgel, alvászavarokkal, bőrbetegségekkel, stb. 
• A pajzsmirigy csökkent működésének is több fázisa van. Az egyik a már feltűnő tünetekkel járó forma (ún. manifeszt hipotireózis). A másik a még lappangó, ún. szubklinikus hipotireózis. Erre az a jellemző, hogy csak „véletlenül” derül ki, amikor valamilyen ok miatt, pl. meddőségi vizsgálat során laboratóriumi tesztet végeznek. Ilyenkor még a vérben lévő pajzsmirigyhormonok (T4 és T3) még a teljesen normális tartományban vannak, de az antitestek pozitívak, a TSH értéke pedig emelkedett (a koleszterin szint is magasabb!). Anélkül, hogy a TSH meghatározások sok és kényes részletére itt kitérnék (fontos: a TSH nem pajzsmirigy-hormon, hanem az agyalapi mirigy termeli!!)) azt le kell szögeznem, hogy ez egy fontos, de napszakonként, évszakonként, gyógyszerektől, módszerektől függően változó adat, amelynek értéke a hazai laboratóriumi értékektől eltérő (0,4-2,5 mU/l!!). Lényeges, hogy ezek az ún. normál értékek változnak a terhesség idején (3 havonta), továbbá kísérő súlyos, senyvesztő betegségekben. Ezért fontos a TSH mérése, de tudni kell értékelni a kezelést irányító orvosnak és a kezelést egyénileg meghatározni. 
További immuno-endokrin vizsgálatot javaslok és egyénre szabott kezelést."


Még egy dolog, amit nem említettem: engem 4 hónaposan örökbe fogadtak a  szüleim (nagyon nagy ajándék volt ez nekem), csodás családot kaptam.. majd 30 évesen megkerestem a vér szerinti családomat. Máig nem tudok megbocsájtani azért, mert az anyám eldobott, holott közben hálás vagyok a döntéséért, mert egy sokkal jobb helyen, emberek közt nőhettem föl. Másrészt annyira azonosulni akartam a nevelőanyukámmal, hogy gyerekként mindig azt montam, ha nekem nem lehet gyerekem, akkor majd én is örökbe fogok fogadni. Lehet, hogy ez egy önbeteljesítő jóslat volt?! 


Előzmény: harpokratesz (2217)
harpokratesz Creative Commons License 2016.03.23 0 2 2217

Szerintem egyértelmű a Hashimoto. Inhomogén szerkezetű az egész pm. Ez autoimmun eredetű krónikus gyulladást jelent, ami az alulműködéses Hashimoto legfőbb jele.

Ne idegenkedj a hormonpotló gyógyszertől, erre nincs más terápia, főleg ha még gyereket is akarsz, ebben az esetben a TSH-nak 2 alatt kell lennie tartósan. Ezt pedig csak gyógyszerrel tudod elérni.

Meg kell találni a megfelelő szintetikus hormont (mert sokféle van) és a megfelelő napi adagot az állandó kontroll mellett, ezt ugyanúgy pontosan be kell állítani, mint az inzulint a cukrosoknál.

Ettől függetlenül a helyes táplálkozásra is ügyelj, nyugodtan ehetsz bármit, omega3 pótlásra inkább a halolajat javasolnám (jonbban hasznosul, mint a növényi), a szelén bevitelre pedig a Selenorg tablettát. Külső hormonpótlás nem létezik, csak a gyógyszer. Az immunrendszered működik túl és támadja, emészti fel a pm.-et. Próbálj meg inkább immunerősítőket szedni, pl. pecsétviaszgomba-ganodermát és Colostrum-ot. Mindkettő kapható kapszulázott formában.

Előzmény: angyalifoto (2216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!