Keresés

Részletes keresés

Heesh Creative Commons License 2008.08.10 0 0 2272
Ja, meg az érdekelne még, hogy van-e esélyem wlan netezni a laptoppal? Tehát van-e ilyen hálózat, és mennyire használható.
coolett Creative Commons License 2008.08.10 0 0 2271
Köszi szépen a választ, meg a linkeket!
Megnézem. Talán még nem késő....
Üdv: coolett
Tittici Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2270

Hát inkább nezz szét a lentebbi helyeken, amit belinkeltem, minthogy egy napotok is elmenjen szálláskereséssel. Ott nem olyan egyszerű, mint Ho-ban.

 

http://www.jesolo-tourism.com/hu/rezidencia-jesolo/rezidencia.html

http://www.bibione.com/hu/agenzie.aspx

http://www.jesolo.com/english/index.php

http://www.caorle.com/eng/

Előzmény: coolett (2269)
coolett Creative Commons License 2008.08.09 0 0 2269
Sziasztok!

S.O.S segítséget szeretnék kérni!
Sajnos az utolsó pillanatban visszamondták az utazásunkat, ezért másik utitervet kell néznünk.
Olaszországra gondoltunk. Aug 15-én tudnánk indulni, 23-i hazaindulással, négyen. (4 felnőtt)
Van esély arra, hogy találunk szállást, vagy eleve vigyünk sátrat?
Esetleg tudnátok tippet adni, melyik városba menjünk? Lignano, Jesolo, Caorle, majdnem mindegy, csak kapjunk szállást és közel legyen a tenger. (Az csak hab lenne a tortán, ha még látnivaló is lenne a közelben)
Tud valaki tippet adni ezzel kapcsolatban? Esetleg árat is tudnátok írni?

Előre is köszönöm: coolett
Heesh Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2268
Üdv!

Arra lennék kíváncsi, a Dolomitokban milyen idő van így augusztusban? Milyen cuccokat vigyek? Lightos túrázás, felvonózás szerepel a tervben. Pl. felmegyünk egy felvonóval 2000-2500 m-re. Ott milyen az idő ilyenkor? Vagy túrázgatunk 1000-2000 m körül.
liticarb Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2267
Szia!

Én voltam már arra. Mi kempingben voltunk NIzza-ban, a tengerpart mellett, kulturált és hihetetlen jó árban volt. POnt a delfinárium mellett. Innen mentünk minden nap a közeli helyekre. MOnaco, St. Tropez. Én ezt javasolom, próbáljatok itt helyet keresni. Bár írtad, hogy szeptemberben mentek, nem tudom milyen lehet akkor sátorban aludni.
Viszont volt olyan is mikor nem volt szállásunk, akkor a kocsiban aludtunk. Én erre a megoldásra az autópályát javasolom, egy benzinkútnál simán el lehet aludni az autóban, mi is így csináltuk.

Jó nyaralást!
Előzmény: mnes (2255)
liticarb Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2266
Sziasztok!

Riminibe mennék nyaralni, valaki tudna segíteni szállás ügyben? Olcsó helyet keresnénk, nincsennek nagy igényeink. KÖszönöm a segítéget előre is!

anblock_italia Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2265
:-)))
Előzmény: csaszi50 (2264)
csaszi50 Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2264
Korábban ígértem, hogy megírom milyen pozitív élményünk volt a segítőkészséggel kapcsolatban.Ime. Amikor Sestriereből   megpakolva ereszkedtünk lefele a hegyről vasárnap reggel 7 óra körül egy kis faluban, egyszercsak egy kis kattanás és őrült módon elkezdett kalapálni valami elöl a kerék felöl.Leállás és tanácstalanság. Volt velünk aki angolul és franciául beszélt. Így egész jól megéltünk a francia határ közelében. Egy középkorú hölgy jött ki egy idősek otthonából, mint kiderült éjszakás volt mint nővér. Elmondtuk neki, hogy valami baj van, segítség kéne, és hát 1500 km-re vagyunk az otthonunktól. Mindjárt telefonon oda hívta a férjét, aki hozott szerszámokat, emelőt. Kiderült, hogy leszakadt a fékünk, amit csak Ford szervízben lehet kicserélni. Elhívtak és elvittek a házukba, megvendégeltek és 10 óráig csak a mi bajunkra próbáltak megoldást találni. Telefon ide-oda, mindenhova. Nagyon kedvesek voltak. Végül drótozás után motorfékkel, kézifékkel leereszkedtünk a következő városba, ahol megmondták hol van Ford szervíz. A városban kerestünk szállást. Egy fiatalember beült az autójába és elvitt bennünket egy szállóhoz. Nem elmutogatta, hanem beült és elvitt. Utána belegondoltam, hogy lehetséges, hogy én csak elmutogattam volna. Nagyon elszégyeltem magam. Másnap a szervízben azonnal elkezdték megcsinálni a kocsit, pedig a beszélgetésükből az tűnt ki, hogy valakit félre toltak. Szóval nagyon nagy élmény volt és ha mi magyarok is így állnánk hozzá a hozzánk segítségért forduló külföldiekhez akkor lendítenénk egy kicsit a megítélésünkön. Mindenesetre a nyelvtudás is sokat számít.
mnes Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2263
Köszönöm szépen !
Előzmény: anblock_italia (2262)
anblock_italia Creative Commons License 2008.07.31 0 0 2262

Ha ketten vagytok akkor még "viszonylag" kényelmes is lehet, vagy legalábbis nem sokkal kényelmetlenebb, mint a sátorban és nincs az a sok herce-hurca. Mi eddig mindig többen mentünk, így nem volt túl jó, de ha majd már csak ketten leszünk, akkor gyakori alternatívának fogjuk tekinteni. Amúgy nem ez volt az első ilyen helyzet, egyszer, amikor egészen délre mentünk, akkor már kipróbáltuk ugyancsak időspórolásból, akkor nagyon jó volt, hogy már 4-kor indultunk tovább..., igaz, eltévedtünk és amit nyertünk a vámon, azt ....:-(

Dehát csak válaszoltam a kérdésedre, lehet aludni a kocsiban:-) Jó utazást!

Előzmény: mnes (2261)
mnes Creative Commons License 2008.07.31 0 0 2261

Köszönöm szépen a válaszokat.

 

Igen mi is kb. csak 1 éjszakára gondoltuk. Már néztem azért ha egy kempingben kiveszünk egy sátorhelyet azért ott már nyugodtabban fogok aludni. Már nagyon várom mert igazán szép tájakon autózunk majd !!!!

 

 

Előzmény: anblock_italia (2260)
anblock_italia Creative Commons License 2008.07.30 0 0 2260
Valójában mi nem csak anyagi megfontolásból aludtunk a kocsiban, hanem főként időspórolásként, mert a szálláskeresés, ki-be cuccolás..., de mindenképpen csak egy éjszakára javasolnám én is, de ha van időtök, ha találtál kempinget..., csak legyen benne hely. Biztos klassz lesz, bárhogy lesz!
Előzmény: mnes (2258)
cwtrans Creative Commons License 2008.07.30 0 0 2259

SZia!

 

a kocsiban alvás az autópálya melleti parkolókban nem javasolt..

 

útvonalnak jó a M7-horvátország-szlovénia jó, erre rövidebb és gyorsabb mint ausztria felé.. (viszont akkor vigyázzatok a horvát vámszabályokra! élemiszerekre vonatkozólag)

 

autópálya

szlovénia féléves matrica

horvát kapuk

olasz kapuk http://www.autostrade.it/

 

 

 

Előzmény: mnes (2255)
mnes Creative Commons License 2008.07.30 0 0 2258
Köszönöm a válaszodat. Mi csak ketten megyünk, de azért én ezt a kocsiban alvást még mindíg nem tudom. Egyébként találtam kempinget ahol nem túl drágán lehet szállást találni bungalow-ban. Kíváncsi vagyok nagyon. A táj biztosan lenyűgöző és remélem hogy zökkenőmenetesen megy majd minden.
Előzmény: anblock_italia (2257)
anblock_italia Creative Commons License 2008.07.29 0 0 2257
Mi egyszer északon tavaszoltunk és onnan leugrottunk a Riviérára. Elég messze volt és sejtettük, hogy van bőven látnivaló, így két napot terveztünk ott lenni, de szállásra nem is gondoltunk, az autóban alvás egy éjszakára bőven jónak tűnt. Kezdetként elmentünk a sztrádán Antibesig és aztán a parton jöttünk fölfelé. Pont Ventimigliáig (határ) értünk, amikor már erősen beesteledett. Egy csendesnek látszó parkolóban aludtunk, de nem sokat. Az volt a rossz, hogy a kényelmetlen alvás nem tarthatott sokáig, viszont azon a parton egymást érik a megtekintésre váró városok..., mégis el kellett indulnunk, így pl. San Remót csak a hajnali sötétben láttuk. Meg az, hogy a bárok csak 8-kor nyitnak és addig semmi olyan tevékenységet nem tudtunk tenni, ami azért reggel jólesik, pl.fogmosás:-) De azért az élményért, amit ez az út adott, ennyi kellemetlenség belefért. Ja, a férjem, aki vezetett, kénytelen volt egy kis plussz alvást beiktatni, míg mi a lányommal Noliban csavarogtunk, addig ő a tengerparton aludt egy keveset. Genovában is időztünk (sajnos persze nem eleget, de többet láttunk, mint amennyit általában látni szoktak az emberek Genovából), aztán egészen Portofinóig lementünk..., nagyszerű emlékként él bennünk ez a kirándulás a kocsiban alvás ellenére!
Előzmény: mnes (2255)
AnnAnn Creative Commons License 2008.07.29 0 0 2256
Jól jönne egy szlovén autópálya-matrica olcsóbban?

07.11-én 35 €-ért vásárolt, de fel nem használt (fel nem ragasztott) szlovén autópálya-matrica eladó. Fél évig érvényes. Nem rendszámfüggő.
Ára: 5000 Ft
Keress e-mailben! :)
mnes Creative Commons License 2008.07.29 0 0 2255

Sziasztok,

 

Segítséget szeretnék kérni.

 

Szeptember 1. hetében tervezzük a nyaralást. A végső uticél Genova vagy a környékén lenne ( kisváros esetleg ahol olcsóbb szállás lenne ) és onnan szeretnénk átmenni Monaco, Monte Carlo stb valamint olasz részén is megnéznénk a szép helyeket. Miket javasoltok ? Ha átmegyünk Monte Carloba és egy kicsit távolabb nem veszélyes a kocsiban aludni ? Vagy azt hol javasolják ? Csak úgy egy parkolóban ? Ne nézzetek hülyének, ez lesz az első hogy csak úgy elindulunk és nem irodán keresztül foglalunk. Tranzitszállást érdemes foglalni ? utiköltség kb. mennyi ? itt gondolok az autópálya matricára, díjra. A tervező Szlovénián és Horvátországon keresztül adta az utat, tavaly Velencébe Ausztrián keresztül mentünk. Mi a különbség a kettő között ? Kérlek segítsetek, olyan jó infokat lehet itt kapni, mert tényleg azok adják akik ott jártak és sokkal jobb mint bármely utikönyv.

 

Köszi előre is !!!!

.ETNA. Creative Commons License 2008.07.28 0 0 2254
Köszi, most végül is Bulgária mellett döntött a család. Jövőre majd újra Olaszország:-)
Előzmény: hoppaaa (2253)
hoppaaa Creative Commons License 2008.07.25 0 0 2253
Hopiék Gradoban voltak, nagyon tetszett neki a kemping.
Előzmény: .ETNA. (2252)
.ETNA. Creative Commons License 2008.07.24 0 0 2252
Sziasztok!

Róma után, most egy tengerparti nyaralást tervezünk, s ezzel kapcsolatban kérek segítséget!
Van valakinek valamilyen jó ötlete olcsó autós-kempingre vonatkozóan Trieszt-Bibione... stb. környéken?
Autó+sátorral 4-en mennénk, augusztusban (na ja, főszezon!) hirtelen ötlet és hirtelen jött szabadidő, ezért csak most kezdem a nézelődést szállás ügyben, minden ötletet javaslatot szívesen fogadok.

Előre is köszönöm!
Kalimera! Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2251

Szeptember nagyon kellemes időszak arrafelé!

Cinque Terre teraszain a tenger felett szeptemberben szüretelik a fehér bornak szánt szőlőt!!

:-))

Október is még kellemes arrafelé!

Az ősz már nyugodt és nincs nagy hőség, a tenger október elejéig kellemes.

Ha egyedül indulsz és egyénileg, akkor jó ha beszélsz olaszul vagy angolul vagy franciául.

Ahogy írtam vannak irodák akik körutakat szerveznek ide.

Van már 5 napos út 65.900,- Ft-tól is.

 

Aztán van egy jó honlap:

 

www.cinqueterre.lap.hu

 

Tavasszal is gyönyörű! Április-május is nagyon kellemes és nyugodt! Rengeteg a virág tavasszal! :-))

 

Szeptember-október pedig ugyancsak szép!!

 

svarcne Creative Commons License 2008.07.22 0 0 2250

 Köszönöm szépen a KEDVES VÁLASZODAT,kb.ilyen infókat vártam.Sajnos nincs ismerősöm aki járt volna arra,de viszont engem érdekel és szeretnék elmenni.Szeptemberre gondoltam s ha nem jön össze akkor jövőre tuti.Ha tudtok ajánlani olasz utazási irodát ami nem árul csillagászati áraon apartmanokat -megköszönöm.

Kedves Kalimera-szerencsés utat és érezd magad nagyon jól!Aztán várom a legújabb beszámolót!

Kalimera! Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2248

Valóban Dolceacqua picit távolabb van a parttól.

:-)

 

De oly szép ez a tengerpart!! :-))

Cinque Terre egy csoda!

Aki ide eljut, az egy életre fog emlékezni erre a leírhatatlan szépségű partvidékre!

Vannak kempingek is, tehát aki szeret sátorozni annak olcsón is megúszhatja a nyaralást itt!

De a szállások picit drágábbak errefelé.

Aki kényelmes, azoknak a Kisalföld Volántouris is szervez körutakat ide, illetve néhány más utazás iroda.

Ha jól emlékszem 6 napos út 80 ezer forint idegenvezetővel, busszal, büféreggelivel együtt a Tolna Tours-szal. Itt Cinque Terre mellett még Toscana is benne van a programban.

 

Csodálatos vidék!!

Szóval vagy egyénileg vagy csoportosan!! De látni kell!!!

 

 

 

anblock_italia Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2247
Hát bizony..., nagyon-nagyon irigylésre méltó vagy!
Előzmény: Kalimera! (2244)
pécsi hornet Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2246

mi nemrég jöttünk meg a 5 Terréről, tényleg gyönyörű...

irigyellek, hogy ennyiszer vissza tudsz járni...

Előzmény: Kalimera! (2244)
Kalimera! Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2244

Sziasztok!

Én ismerem a Ligur-tengerpartot és érdemes felkeresni, annak ellenére, hogy picit drágább mint az adriai oldal!

A tenger, a hegyek a települések gyönyörüek!

A legnagyobb látnivalók:

 

KELETI-RIVIÉRA:

La Spézia pálmafás sétánya, Portovenere (Itt halt meg Shelley, Lord Bayron barátja amikor egy viharban belefulladt a tengerbe), Lerici, Cinque Terre (UNSECO világörökség része az öt falu és a tengerpart!!!!!), Rapallo, Santha Margarita, Portofino, Genova.

 

NYUGATI-RIVIÉRA:

Impéria, San Remo, Albenga, Noli, Dolceacqua.

 

Gyönyörű!

Én már sokszor voltam itt mivel itt élnek nagyon jó barátok, akiknél évente 2-3 alkalommal vendégeskedek!

A legszebb tavasszal, áprilisban! De szeptember-október is nagyon kellemes, amikor eltűnik a sok nyaraló és fellégzik a nyomás alól a tengerpart!

Nyáron július-augusztusban fullon van minden! Az utak bedugulva, nincs parkolóhely és forr a levegő.

Hiszen a legszebb tengerpartok egyike a Ligur-Riviéra!!!

:-))

Én augusztus 17-24. utazok 1 hétre oda (Lerici-be).

Majd október 19-26. között újra a kellemes őszi tengerpartra, amikor a Nap gyógyítóan süt meleg tengerparton!

 

Előzmény: svarcne (2234)
Kalimera! Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2243

Valaki kszül a Ligur-tengerpartra?

csaszi50 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2242
Ezek a települések az útról felfelé kanyarodva vannak. Mi csak mérgünkben mentünk le a főútról a fenestrellei kudarcos napok után. Valóban nem propagálták sehol a festett falas házakat. Ráadásul ezek a telpülések jócskán fönn vannak a hegyoldalban. Sokszor a spontán utak nagyobb meglepetést hoznak mint az agyonra szervezettek.
Előzmény: anblock_italia (2241)
anblock_italia Creative Commons License 2008.07.19 0 0 2241
Érdekes, hogy nem emlékszem egyetlen festett falra sem, pedig akkor még lombok sem takarták. Gondolom beljebb lehettek, nem az út mentén, és nem voltak akkor olyan hívogatóak, hogy betérjünk:-(
Előzmény: csaszi50 (2238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!