Keresés

Részletes keresés

pz_new Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1860

Akkor is eszembe jutsz nap mint nap, ha éppen nincs évforduló...

De most még rosszabb...

 

Nem felejtünk el, Miki!!

despota2000 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1859

Egy év...

Január 25-e a magyar sport fekete napja, ma egy éve halt meg Fehér Miki és ma temetik Kulcsár Anitát is... :(

 

RIP MIKI

RIP ANITA

andru Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1858
Remélem ezt itthon semmilyen mérkőzés közben nem érjük át. Isten áldd meg a magyart.
üdv andru
Előzmény: pbence2345 (1856)
chasseur Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1857

Holnap lesz egy éve, hogy elment...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyugodj békében, Miki...

pbence2345 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1856

Egy eves evforudlo alkalmabol en is megszolalok...

 

Sajnos a magyarokat es portugalokat nem lehet egyszerre emliteni, amikor Feher Mikirol van szo!

Megszerveztek az emlektortnat, rendben van...de a fenykepet nem tettek ki??? (en ezt hallottam)

 

Es ennyi???

 

Portugaliaban ha kiejted a nevet akkor mindenki tudja kirol van szo. A Benfica meccsein a piros-feher-zold zaszlot lengetik mind a mai napig az o emlekere, es nemcsak azert,mert a tragedianak egy eves evforduloja van. A szurkolok mind a mai napig viselik az o mezet, nem kis szamban!

Most pedig ott a szoborallitas, es a nagyon sok tobbi aprosag!!!

 

Bocs,hogy ezt itt irom le, mert tudom,h ezt a forumot mindenki azert olvassa mert szereti Mikit....de valahol le kellett irjam...

Kcsita Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1855
Ami nagyon kemény lesz, hogy az nap lesz Kulcsár Anita temetése is.... Olyan nehéz leírni, hogy a temetése lesz....
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1854
Felavatták Fehér Miklós szobrát Lisszabonban
  • MTI
  • 2005. január 22., szombat 21:28

    Az egy éve, huszonnégy évesen Portugáliában elhunyt magyar válogatott csatár, Fehér Miklós bronzszobrát a Benfica elnöke, és a család leplezte le. Fehérre tragédiájának keddi évfordulóján szentmisével emlékeznek.

    Szombat este, a Beira Mar elleni bajnoki mérkőzés előtt felavatták az egy éve elhunyt Fehér Miklós mellszobrát a Benfica labdarúgó csapatának otthonában, az Új Katedrális-stadionban.

    A szerelését is kiállítják

    A méretarányos, bronzból készült művet - Domingos Soares Franco alkotását - az egyesület elnöke, Luis Filipe Vieira és a néhai futballista családja - szülei és testvére - leplezte le az aréna egyik, ez alkalomból zsúfolásig megtelt aulájában.

    Az elnök rövid beszédében méltatta az egykori győri csatár pályafutását, és bejelentette: a kórháztól megszerezték azt a szerelést, amelyben a támadó elhunyt, és egy vitrinben ezt is kiállítják a stadionban.

    Rendkívüli médiaérdeklődés

    A rendkívüli médiaérdeklődés közepette megtartott ünnepségen jelen volt többek között Eusébio, a Benfica legendás játékosa - aki egy koszorút is elhelyezett a szobornál -, Balogh József, Győr polgármestere és Balla János, Magyarország portugáliai nagykövete is.

    A tervek szerint kedden, a tragédia évfordulóján szentmisét celebrálnak a lisszaboni klub kápolnájában a játékos emlékére.

    Fehér Miklós, a magyar labdarúgó-válogatott huszonnégy éves csatára tavaly január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki találkozó hosszabbításában esett össze, majd a kórházba szállítást követően meghalt. A vizsgálatok szerint természetes okok miatt hunyt el.

    Itep Creative Commons License 2005.01.23 0 0 1853
    Hihetetlen,hogy már egy éve történt a tragédia.
    Nyugodj békében Miki!
    Nick_Rivers Creative Commons License 2005.01.22 0 0 1852
    Sajnos nekem ugy tünik az itthoni vezetők szerint csak Portugália vesztett el valakit......
    Előzmény: gitana19 (1851)
    gitana19 Creative Commons License 2005.01.22 0 0 1851

    Lassan egy éve...

    Nehéz még most is írni, Magyarország és Portugália nem csak egy jó képességű focistát, egy igazi sportolót vesztett, hanem egy nagyszerű fiatalembert, egy családalapítás előtt álló srácot is. Mikit egész Portugália szerette (-ti?), mind Porto, mind Lisszabon. A Benfica sem felejtette el, sem Guimarens, mint azt a mai híradóból megtudhattuk. A szurkolók számára ő nem egy nagyhangú sztárjátékos, hanem egy szolíd, kedves gesztusokat tevő fiatalember, talán ezért is szerették annyira és tudta mindkét klub szurkolótábora elfogadni.

     

    Obrigada outra vez amigos, muita-muita obrigada! A memoria de Miki vai sempre com Portugal e com Hungaria.

     

    Letelik lassan a gyászév, innentől kezdve nem a gyászé, hanem az emlékezésé kell hogy legyen a szívünk. Én ezzel a hozzászólással "letettem a gyásszalagot", a továbbiakban nem a könnyekre, a fájdalomra szeretnék emlékezni, hanem a boldog pillanatokra. A litván magyar meccsre, a barátnőim szavaira Mikiről, a gólokra, mosolyokra, szimpatikus nyilatkozatokra.

     

    "Porból lettem s porrá leszek,

    Félek, hogy a ködbe veszek."

     

    reckon Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1850
    nyugoj békében Miki.
    ChrisRea Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1849

     Fehér Miklóst nem feledik NS, 2005-01-10

     

     

    Miki Dream Team. Avagy Miki Álomcsapat. Mintha csak egy gálamérkőzésre állna össze az együttes. Kis foci, majd egy jó vacsora, közben nosztalgiázás. Fájdalom, nem erről volt most szó, hanem a tavaly januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt Fehér Miklós emlékmeccséről.

     

     De legalább emlékeztek a 24 esztendős korában elhunyt fiatalemberre - mert bizony a magyar ember olyan, hogy hamar felejt.
    Vagy olyan, aki - mondván, ő adja a pénzt - nem engedi pályára lépni azt a játékost, aki vele perben áll. Az a játékos pedig hiába gyerekkori barátja Fehér Miklósnak, úgy fest, manapság a pénz, az egyéni sérelem még a gyásznál is nagyobb úr.
    Szomorú - legalábbis rá nézve.

    Mikiről mindenkinek van egy kedves emléke

    Az pedig könnyfakasztó, ahogy a barátok, a korábbi játszótársak beszélnek a Benfica mezében 2004. január 25-én összeeső Mikiről.

     

    "Soha nem felejtem el, amikor először kopogtatott be a győri felnőttcsapat öltözőjébe. Azt sem tudtuk, kicsoda. Az viszont egyből feltűnt, mennyire illem-, és tisztelettudó gyerek, miként azt is látni lehetett rajta, hogy jó futballista válhat belőle. Sosem kellett noszogatni, mindig tudta a dolgát. Talán ezért juthatott el odáig, hogy a Porto és a Benfica is szerződtette" - mondta Mracskó Mihály, az ETO korábbi válogatott védője.
    Noha nem beszéltek össze, Illés Béla szinte szóról szóra elismételte Mracskó Mihály mondandóját: "A válogatottban többször is játszottunk együtt, és egy nagyon jó embert, egy nagyon jó labdarúgót ismertem meg személyében. Amikor a szervezők megkerestek, természetesen azonnal vállaltam, hogy pályára lépjek a gálameccsen".

     

     Somogyi József is azok közé tartozott, akik elsőre igent mondtak a felkérésre. Az ETO pályaedzője a találkozóhoz közeledve mégis nehezen préselte ki magából a szavakat, hiszen "…ennyi idő után is nehéz nekem Mikiről beszélni. Amíg egy csapatban játszottunk, közel álltunk egymáshoz, és a mai napig óriási tragédiaként élem meg a halálát. Mint csapattársról, csak azt tudom mondani, mindent megtett azért, hogy jó futballista váljon belőle. Számára a labdarúgás volt az első."
    Lipcsei Péter számára pedig az emlékezés - legalábbis ezen a szomorú vasárnapon. A Ferencváros csapatkapitánya ugyanis addig kérlelte vezetőedzőjét, hogy engedje el a meccsre, amíg László Csaba rábólintott a szereplésére.
    "A Fradiban megtiltották nekünk, hogy teremtornákon futballozzunk, de Csaba is megértette, mennyire fontos nekem ez a mérkőzés, és elengedett - mondta Lipcsei Péter. - Fontos, hiszen amikor Miki a Portóba igazolt, én már egy éve a klub labdarúgója voltam, így amiben csak tudtam, segítettem. Sőt, az akkor tizennyolc éves fiút úgy kezeltük a feleségemmel, mintha a már meglévő két gyermekünk mellett ő lett volna a harmadik. Nagyon megszerettük Mikit, éppen ezért kötelességemnek éreztem, hogy eljöjjek Győrbe, és ilymódon is kifejezzem a részvétemet."


    A Debrecenből érkező Dombi Tibornak is a Portugáliában töltött napok jutottak eszébe, mielőtt magára húzta volna a Dream Team mezét, a magyar válogatott hófehér szerelését.

    "Miki volt Magyarországon az egyetlen futballista, aki két olyan klubban is játszott, amely megnyerte a földrész bajnokcsapatai számára kiírt versengést, és azt hiszem, ez mindent elmond a képességeiről - mondta a debreceni csatár. - Amit viszont Böőr Zolival is gyakran emlegetünk, az a Mikivel való utolsó találkozásunk: kétezerhárom decemberében hat napig voltunk a vendégei, és amikor hazatértünk, akkor is azt mondtam, hogy a látogatásunk örök emlék marad, hát még most…"

    Csodálatos ember, remek labdarúgó volt

    A többiekhez hasonlóan Korsós György sem gondolkodott azon, hogy mit mondjon az őt megkereső szervezőknek (itt jegyezzük meg, ha nincs Lapincs Attila, aligha jött volna össze a meccs), holott a Rapid Wien védője azok közé tartozik, akik távol maradnak a kispályán való játéktól.
    "Sosem szoktam teremben futballozni, de ezúttal fel sem merült bennem, hogy hű maradjak a szokásomhoz, hiszen egy olyan személyiség emléke előtt tisztelegtünk, aki manapság sok fiatalnak a példaképe - mondta a 29-szeres válogatott. - Mást én sem mondhatok róla, mint azt, hogy embernek és labdarúgónak is kiváló volt."
    És az Álomcsapat pályára lépett - talán abban a reményben, hogy ami tavaly január 25-én történt, az csak egy rémálom…
    A Győrött péntek óta zajló Quaestor-kupa,és egyben Fehér Miklós-emlékverseny tegnap este befejeződött. A 32 együttes közül a Cimborák Budapest végzett az élen, miután a döntőben 1-1-es végeredmény után büntetőkkel 4-3-ra verte a Retz Kamélium Győr csapatát. A legjobb mezőnyjátékos Kenesei Krisztián (Cimborák), a legjobb kapus Fej Tamás (Retz Kamélium), a gólkirályTóth Zoltán (Sisy Tatabánya) lett.


    A díjakat idősebb Fehér Miklós adta át, aki,könnyes szemekkel a következőket mondta: "Családom nevében mondom, megható, hogy így emlékeztek meg felejthetetlen fiamról, és ilyen sokan jöttek ki erre a nagyszerű rendezvényre. Ezúttal is köszönetemet fejezem ki mind a rendezőknek, mind a pályára lépő játékosoknak, az érdeklődőknek, és nem is tudok mást mondani csak azt, hogy ezerszer is köszönöm…"
    Ezután került sor a gálaelőadásra, amelyen pályára lépett a válogatott szövetségi kapitány, Lothar Matthäus is, és az ő találata vezette be a Miki-Dream Team újabb góljait.  

    deszka Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1848
    RIP MIKI!!!
    Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1847
    Valami nem jó, nem lehet letölteni.
    Előzmény: Bentex.TV (1843)
    gitana19 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1846
    Mghívhatták volna a Benficát (ugyan nem szeretem őket, de azér' mégis), sztem eljöttek volna. Meg a port. válogatott egyik szurkolói oldalán szerveztek kispályás emléktornát (szurkolók!!!), össze is jött 6 csapat. Mikor olvastam, nagyon meghatódtam rajt.
    Előzmény: Kcsita (1845)
    Kcsita Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1845

    Futballtorna. Fehér Miklós emléke előtt játékkal tisztelegnek a hét végi győri teremviadalon A barátok főhajtása

     

    Munkatársunktól NS, 2005-01-04

     

    Noha kettővel több mint harminc együttes is megméretik a január 7-9-ei győri tornán, a legfontosabb mérkőzést alighanem a viadal befejeztével játszszák: vasárnap este kilenc óra tájban lép pályára az ETO gárdája és a Miki Dream Team.


    Akit talán sosem felejtenek el Gyôr városában – Fehér Miklós (Fotó: Németh Ferenc)Előbbi csapatot aligha szükséges bemutatni, ellenben utóbbinál érdemes elidézni néhány mondat erejéig. Már csak azért is, mert azzal a feltett szándékkal áll össze, hogy ily módon is megemlékezzen a tavaly tragikusan elhunyt Fehér Miklósról, arról a fiatalemberről, akinek a nevét viseli majd a hét végi versengés.
    A Benfica szerelésében 2004. január 25-én összeeső 24 esztendős támadó fájdalmas halála miatt rendezett Fehér Miklós nemzetközi teremlabdarúgó-emléktorna - Quaestor Kupáért néven hirdették meg azt a tornát -, amelyre 32 társulat nevezését fogadták el a szervezők (nemzetközivé azért vált, mert a hazai együtteseken kívül osztrák és szlovák csapatok részvétele is biztosra vehető). A Győrnek és a Miki Dream Teamnek ugyebár nem kellett jelentkeznie, és mégis, amikor kiderült, hogy miről, azaz kiről is van szó, a játékosok az első hívó szóra mondtak igent a felkérésre.
    Az Álomcsapat kispadján az a Cs. Kovács László foglal majd helyet, aki Fehér Miklós nevelőedzőjének tekinthető, s aki a 10 éves Mikit a következő szavak kíséretében mutatta be Gunyhó Ferencnek, az ETO akkori utánpótlás-vezetőjének: "Találtam egy gyémántot, csiszoljatok belőle drágakövet".
    Akikre számíthat a szakvezető: a kapu őrzése Molnár Levente feladata lesz, miközben mezőnyjátékosként Kenesei Krisztián, Böőr Zoltán, Dombi Tibor, Stark Péter, Illés Béla, Vayer Gábor, Korsós György, Korsós Attila, Csató Sándor, Mracskó Mihály, Somogyi József, Urbán Flórián és - minden bizonnyal - Lipcsei Péter öltheti magára a magyar válogatott hófehér dresszét.
    "Örömteli számomra, hogy ilyen körülmények között emlékezhetünk Mikire, ez legalább valamelyest cáfolja azt az állításomat, miszerint a magyar ember hamar felejt… - hallhattuk Fehér Miklós gyerekkori barátját, Stark Pétert. - A régi játszótársak részéről is nagyon szép gesztus, hogy azonnal igennel feleltek a megkeresésre, s bízom benne, a szurkolók lelkesedése is hasonló lesz, vagyis sokan kilátogatnak a csarnokba."
    A csarnokba, ismertebb nevén a városi egyetemi csarnokba. Ez ügyben fontos információ: pénteken és szombaton 400-400, vasárnap 500 forintba kerülnek a belépők, s talán még fontosabb, hogy a szervezők úgy határoztak, a bevételt jótékony célra fordítják. Amúgy a kupa első négy helyezettje térhet haza sikerélménnyel és díjjal gazdagabban; itt érdemes megemlíteni, hogy a serlegek átadásában idősebb Fehér Miklós is segédkezik majd. Jelen állás szerint az sem kizárt, hogy Orbán Viktor és Lothar Matthäus is a díszvendégek táborát gyarapítja vasárnap - az exminiszterelnök felcsúti futballista, valamint a szövetségi kapitány visszajelzését is várják még. Amennyiben mindketten vállalják a fellépést, úgy újabb két fővel bővül a Miki Dream Team kerete.

    deszka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1844
    RIP MIKI!!!
    Bentex.TV Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1843

    Fehér Miklós in memoriam klipek

     

    http://www.bentex.co.uk/magyar/fehermiklos.htm

    HUCIKA Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1842

    ...3 hét és évfordúló van srácok:((

    már 1 éve:((((

    Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 1841

    Két napja elég késő este a franciák TV 5 nevű adóján is ment egy összeállítás 2004 sporteseményeiről,a leghosszabb részt szánták Mikinek.

    Csak lefekvés előtt kapcsolgattam a tv-t, nem szoktam nézni ezt az adót. 

    Meg is lepődtem a műsoron.

    Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 1840

    Az NS írja mai éves visszatekintésében:

     

    "JANUÁR
    Meghal Fehér Miklós… A Benfica és a magyar válogatott csatára klubcsapatával a Guimaraes otthonában lép pályára, ahol a mérkőzés vége felé a játékvezető egy rossz belépő miatt felmutja Mikinek a sárga lapot, ezt követően pedig a 24 esztendős csatár hirtelen összeesik és többé már nem áll fel."

     

    Jellemző a felkészültségükre, hogy azzal sem törődnek, miért kapott sárgát. Apróság, csak éppen ebből látszik, hogy mennyi figyelmet fordítottak erre a két mondatra...

    gitana19 Creative Commons License 2004.12.27 0 0 1839
    Ugyan nem ide tartozik, de Karácsony előtt életveszélyesen megsebesítették Montoyát, az Once Caldas edzőjét. Felesége pénzt vett ki az automatából, ki akarták rabolni, Montoya a segítségére sietett, így kapta a golyókat. Remélem azóta jobban van... Força Senor!
    EdgE Creative Commons License 2004.12.25 0 0 1838
    RIP MIKI!
    Gattuso8 Creative Commons License 2004.12.25 0 0 1837
    Ha figyeltétek,az év sportolója díjátadáson a Benfica is kapott díjat,a Miki-től történő dolgok után.Akkor volt 1 összeállítás,amikor a Közeli Helyeken-t játszották,nah,akkor kezdtem el sírni...:(((
    Azok a képsorok örökké élni fognak bennem.

    NYUGODJ BÉKÉBEN MIKI!!!
    Norbipapa Creative Commons License 2004.12.25 0 0 1836

    Az egyik rádióban most adták le a Bikinitől a Közeli helyeken-t.

    Boldog Karácsonyt, Miki!!

    Kcsita Creative Commons License 2004.12.23 0 0 1835
    Most ment az előbb a Slágeren, Fehér Miki kedvenc dala, a Bikinitől a Közeli helyeken... Nyugodj békében, Miki!
    deszka Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1834
    RIP MIKI!!!
    deszka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1833
    Ellenfelével ütközött és meghalt egy brazil focista

    Egy brazil futballista életét vesztette, miután indiai klubja, a Dempo SC egyik mérkozésén összeesett a pályán.

    A 25 éves Cristiano de Lima két gólt szerzett a Mohun Bagan elleni föderációs kupa fináléban, majd a találkozó hajrájában egy ütközés következtében összeesett. A csapatát találataival gyozelemhez segíto csatár a kórházban hunyt el.

    A halál oka egyelőre ismeretlen, s minden bizonnyal csak a boncolás deríti ki, mi okozta a tragédiát.

    Október 28-án egy másik brazil labdarúgó is hasonlóképpen halt meg. Paulo Sergio de Oliveira Silvának, a Sao Caetano hátvédjének szívelégtelenség okozta a halálát.

    Január 25-én a portugál Benfica magyar csatára, a 25-szörös válogatott Fehér Miklós esett össze a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában a pályán, majd a klinikára szállítást követően meghalt. A vizsgálatok szerint a 24 éves labdarúgó természetes okok miatt vesztette életét.

    RIP MIKI!!!!
    deszka Creative Commons License 2004.11.26 0 0 1832
    RIP MIKI!!!
    despota2000 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1831

    Bár nem foci, de....

     

    Holtan találták kéziválogatottunk kapusát
    2004. november 25., csütörtök, 10:32|Utolsó módosítás: 2004. november 25., csütörtök, 10:46
    A cikk betűmérete : kisebb nagyobb
    Csütörtökre virradó éjszaka holtan találták pamplonai lakásában Vladimir Rivero Hernándezt, a spanyol Portland San Antonio kézilabdacsapatának a 33 éves kubai származású, de magyar állampolgársággal is rendelkező kapusát. Az első jelentések szerint a hazánkban Hernández, Spanyolországon Rivero néven szereplő kézilabdázó depresszióban szenvedett, de halálának okáról csak a boncolást követően adnak ki jelentést a hatóságok.

    A hatalmas termetű (196 centis, 106 kilós), sötét bőrű Hernández a világ egyik legjobb kézilabda kapusának számított, s tagja volt az athéni olimpiára készülő magyar válogatott keretnek is. Onnan azonban röviddel a kiutazás előtt kikerült, s Szatmári és Fazekas védte a negyedik helyezésével kellemes meglepetést okozó magyar válogatott hálóját a görög fővárosban. Hernández korábban a Nyíregyháza és a Dunaferr kapusa is volt, most azonban már negyedik éve Pamplonában védett.

    Szerdán este a Teucro csapatát fogadta bajnoki mérkőzésen a Portland, ám Hernández már a reggeli összejövetelen sem jelent meg, ahol - szokás szerint - megkapta volna az éppen soros ellenfélről szóló videoszalagot, hogy felkészüljön a meccsre. Este sem volt ott a találkozón, s mivel nem is adott életjelt magáról, éjjel a klub vezetői szóltak a rendőrségnek, hogy törjék be a lakás ajtaját. Amikor ez éjféltájt megtörtént, a behatoló rendőrök holtan találták a kapust, szobája ágyán fekve. Külsérelmi nyom nem volt rajta, de a halál okáról jelentést még nem adtak ki. A Diario de Navarra és a Marca arról ír, hogy Hernández depresszióban szenvedett.

    A kapusnak három gyermeke volt, kettő első, kubai feleségétől, egy pedig jelenlegi magyar élettársától, akikkel állítólag együtt is élt Pamplonában. (Az nem világos, hogy a család miért nem volt együtt Hernándezzel a kérdéses napon.) A kubai kézilabdázó nyáron Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert a Portlanddal, sajtóvélemények szerint ő volt a siker fő részese.

    Carlos Pérez, a magyar válogatott és a Fotex Veszprém kubai származású átlövője döbbenettel értesült barátja haláláról. "Teljesen össze vagyok törve, kisgyermekkorunk óta együtt játszottunk, a serdülő és az ifjúsági válogatotton keresztül a felnőtt nemzeti együttesig, majd Magyarországon is találkozott a pályafutásunk. Úgy volt, hogy ott lesz az athéni csapatban, csak az utolsó pillanatban került ki onnan, de akkor sem szakmai okok következtében. Depressziójáról nem volt tudomásom, de zaklatott életet élt, az tagadhatatlan" - mondta a világ talán legjobb támadójátékosa.

    Ch. Gáll András

    [origo]

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!