Keresés

Részletes keresés

Top 66 Creative Commons License 2013.01.25 0 0 53551

Sok srácot hiányolok a válogatottból,de pl a krokodilok kapusa ma szenzációsan védett.Tehetséges,meg van a termete is.Miért nem válogatott?A meccs szinvonala elég gyenge volt(egy magához képest forma alatti csapat játszott egy edzés nélküli hullám,zó teljesítményü csapattal),de sajnos a bírók rutintalanok voltak és sok volt a hiba a bíráskodásban is.

szg01 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53550

Szia!

 

A Kinizsi TTK Újpalotán edz a KAvicsos közben kedden és csütörtökön.

Egyébb infóért írhatsaz a kinizsifloorball@gmail.com címre

Előzmény: sebtapasz_ (53513)
Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53549

Akkor nem csak én vártam ezek szerint....

Előzmény: Corgon (53547)
Füfke Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53548

Csemegéket mindig szívesen olvasok: gabor.fuzi@gmail.com 

 

Megtisztelnél...

Előzmény: Corgon (53547)
Corgon Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53547

Nekem van egy cikkem. Fogalmazzunk úgy, hogy várom/tam a beszámolót azzal, hogy mi legyen a sorsa. Bár lassan kezdi aktualitását veszíteni :)

Előzmény: Füfke (53538)
Corgon Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53546

Részben igazad is van, részben meg nem.

Az elején is megmondták, hogy mindenki érkezzen. Nem meghívásos volt a válogatott, hanem válogatós. Volt amikor közel 50en voltunk edzésen és az a keret lett szűkítve később. Rengeteg játékos volt akik különböző okokkal maguk döntöttek úgy, hogy nem jönnek el, de sok olyan játékosról tudok aki személyesen is meg lett keresve, beszéltek vele és ennek ellenére sem jött el. Ezekez a válogatott edzéseken csak az nem vett részt aki nem akart. Ez tény. Aki pedig nem hajlandó időt és energiát fektetni a címeres mezbe annak semmi köze nincs a 20 legjobb játékoshoz. (Az anyagi oldaláról direkt nem mondanék semmit mert az egy kisregény lenne, de adott volt ez a sajnálatos helyzet a válogatott SZAKMAI stábja számára, ők ezzel nem tudtak mit tenni)

 

Az a része amiben igazad van, hogy ezt folyamatosan monitorozni kellett volna itthon a felkészülés évei során, mert 2 és fél év nagy idő, és vannak olyan játékosok akik az elején még szóba sem jöhettek, de a végén érdemes lett volna kipróbálni őket. Ezt Petri nyilvánvalóan nem tudta megtenni, de András ott volt mellette. Hogy ez a folyamat hogy ment, ment, nem ment arról egy szót nem tudok mondani.

 

 

Előzmény: Siroki Brijeg (53540)
Corgon Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53545

Igen ezt mondom én is, hogy egy válogatottnál a taktikai egész kialakítása a feladat.

Ez szerintem egy profi edzéstervvel fel volt építve és az edzéseken szakértő szemmel meg volt támogatva. Se tisztem, se kedvem bárkinek a nevében beszélni, de szerintem akik ott voltak, mind nagyon sokat profitáltak az edzésekből.

Teljes mértékben igazad van, hogy ezeket a klubokban kellene elsajátítani, de ettől olyan messze vagyunk egyelőre, mint ide Nagykáta. Sajnos időnként ez észrevehető is volt Petrin, hogy annak ellenére, hogy már dolgozott a bajnokságunkban egy évet hihetetlen mód megdöbbent egy-két eseményen, ami felett itthon mi el is siklunk, de olyan helyeken ahol ez a sport komolyabb szinten megy ott elő sem fordulhatna.

Ehhez a kérdéshez pedig még egy gondolat és befejeztem. Hiába raksz össze egy tervet, ha a játékosaid egy része nincs is ott edzésen és amikor ott is van nem hajlandó követni az elképzeléseket. Persze mint szövetségi kapitány ezt is tudni kell kezelni, de ez a történet egy másik része.

 

Előzmény: Top 66 (53541)
_Haszi_ Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53544

Ebbe én nem látok bele, ezért is írtam, hogy a többihez nem szólnék hozzá;-)

Ezt meghagynám azoknak akik tényszerűen tudják, látják a dolgokat - ÉS NEM csk írogatnak, bár ez utóbbi még annyira se érint, csak annyi volt a mondandóm lényege, hogy ne másokhoz hasonlítgassuk magunkat, de ez érvényes az élet bármely területére,,,

Előzmény: Füfke (53543)
Füfke Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53543

Oké, ígérem többet nem hasonlítgatok, hanem leírom a tényeket...

 

Azt gondolom, óriási hiba mindent a felnőtt férfi válogatott alá rendelni, mert az csak egy kirakatcsapat. Az összes többi szövetségi feladatot elhanyagolni miatta hatalmas vétek!

 

A mostani vezetés felbátorodván a sikeres, de valljuk be szerencsés kvalifikáció után 19-re lapot kért, s csak a válogatottal foglalkozott, közben meg a többi feladat az asztalon hevert.

Azt gondolták, hogy egy jó nemzetközi szerepléssel el lehet majd hallgattatni a károgókat, de tévedtek, mert a károgók nem azért kárognak, mert irigykednek a titulusra, pénzre stb., hanem azért mert életük (volt) ez a sport és nem szeretnék, ha eltűnne a süllyesztőben. És ugye tudjuk, a nemzetközi siker is elmaradt...

 

Továbbra is felteszem a kérdést, milyen rövid, közép, hosszútávú szakmai koncepció született meg az elmúlt években Pavel, Vörös, Evelin, Németh apuka regnálás alatt? És ebből a feladathalmazból mennyi indult el? Mennyiben látható változás?

 

Az nem beszámoló, hogy sajnos a játékvezetői vonalon kevés a segítő...3-an is írtak nekem, hogy ők vezetnének, de nem hívják őket....az nem beszámoló, hogy nehéz segítőket találni a posztokra, érdekes vagy egy tucat ember írta/mondta, hogyha változás lesz, akkor szívesen ténykednének a floorballban. 

 

Én csak a tényekre tudok hagyatkozni, amit megírnak/elmondanak nekem a csapatvezetők, játékosok, szülők. Köszönöm, hogy megtették és továbbra is várom a leveleiket.

 

A finn kapitányt sosem minősítettem, mert nem ismerem munkásságát. Én anyagi oldalról közelíteném meg, hogy kell-e ez a fajta segítség nekünk?

Előzmény: _Haszi_ (53542)
_Haszi_ Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53542

Almát a körtével összehasonlítani nem túl célszerű. Lehet mondani azt is, hogy akkoriban még volt valami élet a futballunkban, de összességében az akkori állapot is csak egy közbenső állomása volt egy nagyon magasról induló folyamatnak, aminek nadírja a jelenkor. Az egy már rég, folyamatosan hanyatló sportág egy állomása csak, globálisan nézve, a floorballt ehhez hasonlítani szerintem nem nagyon lehet sem az intervallum miatt, sem a minőség miatt (honi és nemzetközi szinten).

A többit megmondani meg nem az én reszortom:)

Előzmény: Füfke (53536)
Top 66 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 53541

Érthető és hihető amit mondasz....,de sajnos meg tanítani csak olyanokat lehet akik meg is tudják tanulni!Azt a tudást pedig nem a válogatottnál kell összeszedni,hanem gyerek korban.A válogatottnál már késő.Ott max fejleszteni lehet a legjobb játékosokat,akik érdemesek rá és el tudják sajátítani azt.Ebben a válogatottban túl sok a hiányosság ahoz,hogy ez  a Finn féle edzés munka kamatozzon időben!

 

Petri úrnak az utánpótlással kellene utánpótlás mentoraként.Ott tudna igazán segíteni és kinevelni egy jó kis brigádot!Aztán mehet velük majd a felnőtt válcsiba.A mostani válogatott játékosok kb 70százaléka pedig menjen vissza a gyerekekhez megtanulni az alapokat!

Előzmény: Corgon (53535)
Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53540

Továbbra is az a baj, hogy nem a legjobb 20 hazai játékosnak mondhatta el ezeket, hanem akiket odadugtak az orra alá. Nem volt egy szövetségi kapitány aki járta a hazai meccseket, nézte a játékosokat és odvitte volna a finnek. HA valakinek van egy elképzelése, taktikája, akkor ahhoz emberek kellenek. Lehet, hogy azt az embert, aki megfelelt volna neki sosem látta, mert nem mondták neki, hogy van ilyen.

 

Azértnagy valószínűséggel hazai edzővel ennél jobb eredmény jött volna. Egyetlen érdeme a lengyelek elleni buli döntetlen, amivel kijutot a csapat.

 

Előzmény: Corgon (53535)
sümü Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53539

A Torpedo csapatával Budapesten a XIII. kerülteben van edzésünk. Kapusokat mindig nagyon szívesen látunk.

Engem itt érsz el: +36704574654

Előzmény: sebtapasz_ (53513)
Füfke Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53538

Nem úgy volt, hogy lesz egy jó cikked?

Előzmény: Corgon (53535)
Füfke Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53537

Gyuribácsi, időben küldd el leveled az illetékeseknek, mert ahogy olvasom megint mennek kirándulni és nem lesz ügyfélfogadás! :)

Előzmény: kaaapaaacs (53531)
Füfke Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53536

Emberek, lehet azon vitázni, hogy 86-ban Mészöllyel vagy Mezeivel lettünk volna jobbak, de engem speciel az érdekelt, hogy miért hanyatlott utána a labdarúgásunk...

 

Valakik a kirakatcsapatnak élnek és fújják a lufit, én inkább tudatosan alulról építem a várat!

 

 

Corgon Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53535

Nyilván valóan nem csodatevő. Viszont felkészültségben és szakmailag messze fölötte van mindenkinek Magyarországon. Ahogy Peti mondta (illetve mondta, hogy mondták neki) számtalan olyan apróságra hívja fel az ember figyelmét ami teljesen ésszerű, de más mégsem tenné meg. Legyen szó akár ütőfogásról, helyezkedésről, apró szabálytalanságokról, az ellenfél különböző játékosainak kvalitása szerinti taktika módosításokról. Ő pedig ezekből a dolgokból nem egyet-kettőt mond el, ha nem folyamatosan mondja. A férfi válogatotthoz az edzésterv profin fel volt építve, több különböző taktika és mozgás volt kidolgozva a különböző ellenfelek játékrendszere szerint és az edzésen a gyakorlatok sem éppen kedv szerint bemondott feladatok voltak, hanem mindegyik alkalmazkodott az éppen gyakorolt taktikai elemekhez. Ha pedig valaki nem rendesen csinált egy feladatot, akkor nem csak azt mondta, hogy nem jó, hanem elmagyarázta, hogy miért nem jó és a játék közben amikor ugyanezt a mozgást kell csinálnod akkor miért lesz kurva szar az amit most csinálsz. Sok kis apróság amik lelkiismeretes edzésmunkával meghozzák a gyümölcsüket. Taktikát mindenki tud mondani, az nem nagy művészet. Én is el tudom mondani az MKB Veszprémnek, hogy mit játszanak mondjuk egy BL meccsen és két napot sem kell felkészülnöm hozzá. Viszont amikor már hozzá kéne szólnom, mert nem működik, akkor állnék mint egy kuka.

Most nem szeretnék abba belemenni, hogy milyen eredménnyel zárult tulajdonképpen ez az erőfeszítés, mert igazából csak azt szerettem volna felvázolni, hogy mi az amivel többet tud, mint itt bárki más. Ezeket a dolgokat csak olyan környezetben tudja elsajátítani az ember ahol mindenki így gondolkodik és dolgozik. Magyarország nem ez a hely. Finnország igen. Lehet őt szeretni, nem szeretni, lehet szimpatikus vagy sem, meg lehet azt is kérdőjelezni, hogy szükség volt/van e rá a válogatottak élén, de szakmailag utolérhetetlen fölényben van itt mindenkihez képest. Merem ezt úgy állítani, hogy nyilvánvalóan nem ismerem az összes edzőt azt országban. Aki ott volt és végig követte a férfi válogatottnál a munkáját az tudja és értékeli ezt. Persze ez kívülről nem feltétlenül jött le az eredményeink miatt, de játszani nyilván nem tud helyettünk.

Ami a hazai bajnokságban elért eredményét illeti, a válogatottban összeszedett emberekből kell egy taktikai egészet kovácsolni, nem pedig embereket megtanítani játszani. Így az, hogy a Debrecennel mit ért el, tulajdonképpen irreleváns ebben a témakörben, de ha mégis beszélni akarunk erről akkor meg lehet kérdezni akkori DFSE játékosokat, hogy tulajdonképpen mekkora szerepe is volt Petrinek abban, hogy abban az évben Kupát nyertek és gyakorlatilag bajnoki döntőt játszottak velünk. Én sokukkal beszéltem már erről és egyhangúlag mind azon a véleményen vannak, hogy nélküle sehol sem lettek volna.

Előzmény: Siroki Brijeg (53528)
Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53534

természetesen nem működik szabályosan, hiszen Németh egy szabálytalanul megtartott közgyűlésen lett megválasztva...

Innen kezdve semmi sem szabályos.

Előzmény: kaaapaaacs (53533)
kaaapaaacs Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53533

És természetesen a Magyar Floorball Szakszövetségre gondoltam.

kaaapaaacs Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53532

Elnézést:Váradi György voltam.

kaaapaaacs Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53531

Szakmainak nevezett dolgokra köszönöm akorrekt válaszokat,de a pénzügyi háttérről nyílvánvalóan nem lesz aki korrektül vagy akárhogy is válaszolna,hiszen amostani vezetés semmiféle pénzügyi dologban sem kommunikál "nyilvánosan" illetve sehogyan sem nyilatkozik.A "finn" kérdést pedig szerintem jobb lenne elfelejteni mivel semmivel nem tett többet a Magyar válogatottért mint egy hazai a mezőnyt ismerő szakember.A mostani vezetőség semmiféle érdemi kapcsolatfelvételre az egyesületekkel nem hajlandó,csak az általuk létrehozott és többé kevésbé betartott(vagy nem) szabályok alkalmazására.Pl:versenynaptár,vb ügyek stb.Egyáltalán törvényesen működik a Magyar Floorball Szövetség?

Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53530

Még szerencse, hogy sem Petrinek, sem Némethnek nincs 3-5 éve, max 3-5 hónapja, aztán azt is elfelejtjük, hogy ezeknek közük volt a floorballhoz,

Hamarosan összeáll  magyar floorball új vezetése. szerencsére nagy a támogatottsága a jelölteknek. Nagyon nagy az igény a változásra!

Neked minden bizonnyal osztanak majd lapot az új felállásban!

Előzmény: LaPointe (53529)
LaPointe Creative Commons License 2013.01.23 0 0 53529

Ha nem gond, akkor én válaszolok. Ami az edzőtáborokat illeti, az elejétől fogva a férfi válogatott programjához és edzéseihez kellett igazodnunk Petri miatt. Pedig jeleztem Miklósnak és Rácz Lacinak is, hogy azért szerencsés volna, ha vidékre is el tudnám vinni a csapatot, a vidéki klubok játékosainak is legyen már olyan hétvégéjük, amikor nem kell sokat utazni. még ha kis mértékben is, de törekedjünk már az egyenlő feltételekre. A válasz az volt, hogy Petri jelenléte miatt nem tudjuk megoldani ezt. A szövetség szándéka bár nem az volt, hogy a lányok ilyen mostoha körülmények közé sodródjanak, mégis ők nem foglalkoztak velük, ők hagyták magukra a lányokat. Igazán én azt nem értem, hogy ha helyesek az információim, akkor Petri már a férfi VB után tudta, hogy gondjai lesznek a selejtezőkkel, mert elfogyott a szabadsága. Miért volt neki ennyire fontos, hogy már idén női szövetségi kapitány legyen? Miért nem volt neki járható út, hogy a srácokkal végigtolja a selejtezőt, élvezettel, hittel, tűzzel jókat meccsel odakint az elit között, majd miután kihozta a plafont a férfi válogatottból, ott lemond és átnyergel a női válogatotthoz és felépíti a csapatát. Már amúgy az is kettős volt, hogy a szövetség tőlem a selejtezők sikeres megvívását kérte, amihez azonnali eredmény kell majd, Petri pedig egy 3-5 éves ciklusban gondolkodott. Alapból nem is egy volt kettőnk megbízása.

Előzmény: kaaapaaacs (53524)
Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.22 0 0 53528

Nem untattál. De az kiderült ebből is, hogy Némethnek illne önként mennie.

 

De számomra az nem derült ki mit tud ez a Petri olyan csoda dolgot? Mert volt pl a DFSE edzője, de semmi érdekeset nem láttunk , simán megvertük őket. Nyertek egy kupát de ne felejtsük mezőnyjátékossal a kapuban a hosszabbításban Vörös és Kovács segítségével jutottk túl rajtunk.

Előzmény: LaPointe (53527)
LaPointe Creative Commons License 2013.01.22 0 0 53527

Akkor elmondom nagyjából mi történt.

 

Egy napon Apostol Ágitól kaptam egy mailt, majd telefonon beszéltünk. Elmondta, hogy a szövetség a női válogatott élére keres szövetségi kapitányt. A szövetség részéről volt pár feltétel, aminek rajtam kívül azért még páran megfeleltek volna. Mégis Ági és Miklós remekül érveltek, illetve elmondták, hogy a jelöltjeik nem vállalták, valamint a kritériumoknak én megfelelek. Egyeztettünk és elvállaltam. Miklósnak nagyon tetszik Petri munkássága, szerinte a finn Pafféri Andrissal az oldalán nagyon jó munkát végzett a férfi csapatnál és ezt a modellt gondolta átültetni a női csapathoz is azzal a kivétellel, hogy fordított lenne a felállás. Petri tanácsadóként segítette volna a munkámat, a kintről hozott tapasztalatát velem megosztva kellett volna együtt dolgoznunk. Amikor elvállaltam a feladatot, kikértem mások véleményét is Petriről, és csak jókat hallottam róla. Elmondták, hogy mennyire jó ember, mennyire érti a floorballt, olyan dolgokat tud, olyan apróságokra mutat rá, amit mi magyarok nem is gondoltunk volna, amik felett mi elsiklunk ő meg nem. Sokat hallottam arról is, hogy ő él-hal a floorballért és Pafféri Andrissal is hosszú órákat beszélgettek a játékosokról, edzésekről stb. Lényegében mindenki együttműködést kért tőlem, mindenki azt mondta, hogy ebből csak jó dolog sülhet ki. Személy szerint én egyáltalán nem hiszek a két edző felállásban. Mindig kell egy vezetőedző, akinek a szája íze szerint „szabódik” fazonra a csapat. Miklóssal leültünk és világosan elmondta, hogy ő azt szeretné, ha Petri 100%-ban a férfi válogatottra koncentrálna, de ha már úgyis kéznél van, akkor profitáljunk a szakértelméből és fogadjak el tőle jó tanácsokat, ötleteket, praktikákat. A felelősség, a döntés, a keret kialakítása, a sorok összetétele, a válogatás módszere stb. az mind az én feladatom, szabadkezet kapok. A lányok érdekében úgy gondoltam, hogy rendben, ebből tényleg csak jó dolgok sülhetnek el. Ha csak a saját önös érdekeimet néztem volna, akkor Petrivel sosem vállaltam volna el. Leültünk a MOM parknál hárman egy kávéra. Miklós szinte szóról szóra ugyanazt mondta el Petrinek az orrom előtt, mint amiben velem megegyezett. Angolul beszéltünk, teljesen tisztán érthető volt minden, amit Miklós mondott. Semmi sem volt félreérthető. Petrivel én akkor találkoztam először. Amikor Miklós vázolta Petrinek is az elképzelését és a szerepköröket, a finn megrántotta a vállát és azt mondta, hogy neki mindegy kit hogyan nevezünk, kit nevezünk edzőnek és kit szövetségi kapitánynak. Miklós elment és ott maradtunk ketten a finnel. Elmondtam neki a terveimet és az elképzeléseimet, mit hogyan gondoltam csinálni és azt vártam, hogy ő elmondja a szakmai véleményét. Nem mondott semmit, nem volt túl beszédes. Közben megkértem Kovács Petrát és Szabó Gergelyt, hogy legyenek a segítségemre a csapat körüli promós tevékenységben és szerencsémre azonnal, gondolkodás nélkül elvállalták. Petra volt a marketingesünk, Geri a sajtósunk. Petra megcsinálta a válogatott hivatalos FB oldalát, amit tele akartunk nyomni hírekkel, fotókkal, beszámolókkal, interjúkkal, mindennel, ami a csapatról szól. Ezzel párhuzamosan az infók a Hunfloorballra is mentek volna. Geri már felhajtott nekünk egy média felületet, akik láttak fantáziát a női válogatottban. Az információadást én fontosnak tartom. Azt szerettük volna, ha jó promóval „eladjuk” a válogatottat, szponzorokat keresünk, és akit csak tudunk, a lányok mellé állítunk. Kicsit jobban akartam menedzselni a csapatot, mindenképpen kicsit másképp, mint eddig. Minden klubedzőt felhívtam, bejelentkeztem náluk, jeleztem, hogy a bajnokság elindulásával sűrűn fogunk találkozni, mert ott leszek a meccseken és sokat fogunk konzultálni, mert a játékosokat napi szinten ők látják, ők edzik őket, ők tudnak nekem majd plusz infót adni. Minden edzőnek megírtam e-mailben, hogy amíg holtszezon van és nem megy a bajnokság addig küldjenek az edzőtáborba minél több játékost, hagy nézzek meg minél többet. Volt aki ezt úgy értelmezte, hogy nincs válogatási koncepcióm és én is a szövetség embere vagyok abból a szempontból, hogy én is csak a pénzt akarom beszedni. Nem erről volt szó. Voltak olyan játékosok is akiket külön megkerestem FB-on akikről úgy tudtam, hogy abba akarják hagyni, vagy éppen nem volt klubjuk. Kapásból meg volt a fejemben egy 15 névből álló lista, akikre építeni akartam.

 

Két edzőtábort követően kiderült, hogy Petri ugyanolyan felállásban gondolja a munkát, mint ahogy a férfi válogatottnál volt, csak Andris helyett a lányoknál én lettem volna az asszisztense. Nagyon sok egyeztetést követően Bogi elmondta, hogy Petri még a férfi válogatott selejtezője idején elmondta Miklósnak, hogy ő a női válogatott kapitánya is nagyon szívesen lenne. Miklós a fentebb említettek szerint ezt nem akarta, viszont azt akarta, hogy Petri szakmai tudása azért jelen legyen a lányoknál is. Nagyon sokáig agyaltam azon, hogy ez így jó lesz-e, mert mint mondtam nem hiszek a két azonos státuszú edzői munkában, azonkívül pedig nem azt vállaltam, hogy én dolgozzak Petri keze alá, hiszen engem nem is erre kértek fel. Kovács Gergővel is beszéltem, azt mondta, hogy Petri és András között nagyon jól működik ez a munkakapcsolat, próbáljam meg mégis. Készítettem egy olyan munkatervet, amiben leosztottam Petri és az én feladataimat, ebben Petrinek hagytam 100%-ban az edzéstervet, a taktikát, csináljon a pályán amit szeretne, az összes többi döntést saját hatáskörben hagytam. Petrinek ez az egész nem tetszett, ő azt mondta edzőpárost alkotunk, és nem különülnek el a feladatok. Mondtam rendben van, akkor mondja el ő, hogyan gondolja az együttműködést. De nem vázolt fel semmi extrát, azt mondta majd ő mindent csinál, én csak nézzem a játékosokat itthon a bajnokságban és segítsem őt a véleményemmel. Miklósnak jeleztem, hogy ez így nem fog menni, mert ebben az együttműködésnek még véletlenül sem nevezhető helyzetben én nem tudom értelmezni a dolgokat. Vagy hagyja Petrit tényleg 100%-osan a férfi csapatra koncentrálni a VB-re és bizalmat szavaz nekem a női csapat élén, vagy a kialakult helyzetre való tekintettel lemondok és átadom a helyem olyasvalakinek, aki vállalja, hogy Petrinek a segédje lesz. Miklós továbbra is azon törte a fejét, hogyan működhetne ez az edzőpáros dolog, csak közben az idő meg vészesen fogyott, mert közelgett a következő edzőtábor. Ha jól emlékszem pár nappal a tábor előtt Miklós még mindig nem döntött és igazán nem tudom mire várt, csak halogatta az egészet, én pedig úgy éreztem jónak, hogy akkor inkább mielőbb átadom a helyem másnak. Miklós sajnálatát fejezte ki és kitartott Petri mellett, engem nagyon korrektnek nevezett, és gyorsan elfogadta a lemondásom. Ahogy látom végül rossz döntést hoztam, mert helyettem nem találtak senkit. Korábban Petrivel még azon vitáztunk, hogy milyen erősségű ellenfelekkel kellene edzőmeccset lekötni – ebben sem értettünk egyet - ehhez képest úgy megy ki a válogatott, hogy felkészülési mérkőzést más ország válogatottjával nem játszott. Nálam igazán akkor főtt le a kávé, amikor kiderült, hogy Petri nem tud elutazni a válogatottal a selejtezőkre és bár Miklós szuperlatívuszokban fogalmazott a korrektségről, de engem nem hívott fel és nem kérdezte meg, hogy ebben a váratlan helyzetben tudnék-e segíteni a csapatnak. Most úgy tűnhet, hogy nekem savanyú a szőlő, amiért Papp Peti megy ki velük. A válaszom erre: Igen, az! Mert tudom, hogy ettől a semmitől, amilyen körülmények közepette utaznak ki a lányok, csak jobban tudtam, tudtuk volna Petrával és Gergővel csinálni. 

Jövök egy sörrel annak, akit untattam.

Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.22 0 0 53526

Február 7.-én elnökségi ülés. Ami ugye nyilvános! Várunk mindenkit szeretettel! Legyünk sokan! Lássák, hogy nem csinálhatnak azt, amit akarnak!

Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.22 0 0 53525

Ezek nem gondolod, hogy bármire is válaszolnak?!

 

Hogy sokba kerül? Nem olcsó a finn gyerek, de ha véletlenül meglátom valahol nagyon elküldöm....

 

Ezt érték el! Mindenki aki valamit ius tett a floorballért, már csak egy szurkoló! Férgek!

Előzmény: kaaapaaacs (53524)
kaaapaaacs Creative Commons License 2013.01.22 0 0 53524

 Tisztelt Németh Úr,Rácz Úr,floorballosok!                                                                               Nem szokásom a fórumra írogatni,de a most kialakult NŐI válogatott körüli helyzet miatt nem tudok szó nélkül elmenni.Egyrészt még mindig várom a 2azazKETTŐ-évvel ezelőtti világbajnokság pénzügyi elszámolását(részletes elszámolását).Másrészt a mostani selejtezővel kapcsolatban nem értem,hogy miért kerül anyagilag másfélszer annyiba mint az ugyanott szereplő U19-es férfi válogatottnak?Az U-19 válogatottnak tudtommal még olcsóbb is lehetett volna,ha aszövetség nem avatkozik közbe.Szakmailag pedig szerintem aNői válogatottat a szövetség teljesen mellékesen kezeli.(nincs hivatalos szövetségi kapitány,edző aki anői mezőnyt egy kicsit is ismerné.)A hölgyek maguknak szerveznek edzőtábort......????Nem is folytatnám   Ha estleg vannak érdemi válaszok szívesen venném.   Tisztelettel:Váradi György,egy apuka és már csak szurkoló.                                                                          

Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.22 0 0 53523

Sporttársak!

 

Haladéktalanul létre kell hozni az OB I-es ligát, majd a női ligát és az OB II-es ligát. Kivenni a Németh-Rácz-Vörös banda kezéből az irányítást, a pénzbeszedés lehetőségét.

 

Az egyes bajnokságokat az abban résztvevők szándékainak megfelelően az abban résztvevők szerveznék meg, a költségek jól ellenőrizhetően az abban résztvevő csapatokra lennének költve. A bajnokság jogait is az abban résztvevők értékesítenék, és a résztvevők között lenne szétosztva.

Az OB I-es bajnokság költségei ( és valamennyi bajnokságé), jóval alacsonyabbak lehetnének.

 

8 csapatra számolva:

 

Nevezési díj 15 000 Ft/csapat = 120 000 Ft

játékengedély  2000 Ft/játékos, 15 játékos/csapat = 240 000 Ft

Liga tagdíja 5000 Ft/csapat = 40 000 Ft

 

Összesen: 400 000 Ft

 

A játékvezetői díj 6000 Ft/bíró/ meccs

 

A bírók a JT felé 500 Ft/meccs tagdíjat fizetnének ez összesen 56 000 Ft ebből működne a JT

 

A bíróképzés 1 mérkőzés díja. Évente ismételve.

 

A bajnokság díjazása

 

Érmek: 90000 Ft

Kupák: 30000 Ft

Különdíjak: 50 000 FT

 

 

Összesen 170 000 Ft ezek szinvonalas érmek és kupákat feltételeznek, nem a jelenleg kapott legolcsóbb kategóriát.

 

Amennyiben befizetésre kerül  a játékengedéyl a NOB felé, akkor az 120 000 FT a fent kalkulált játékosszámmal számolva.

 

Összesentehát a kiadás oldal  290 000 Ft

 

A liga 100 ezer Forinttal tudná támogatni az EC induló csapatot.

 

 

Vajon miért kell nekünk a Főtitkárra költeni? Miért nem oldjuk meg maunk olcsóbban???

 

 

A liga jogait pedig kb 400 000 Ft-ért értékesítve valamennyi csapat visszakaphatná a befizetett pénzét!

 

Mire várunk?

 

 

Siroki Brijeg Creative Commons License 2013.01.22 0 0 53522

Tisztelt Sporttársak!

Valóban van ilyen a Versenykiírásban. De! Ki kérdezett meg minket, egyesületeket, hogy mi legyen a Versenykiírásban? Mert a Szövetség értünk van! Nem azért, hogy kitermelje Rácz úr elképesztően magas bérkeretét!

Meddig hagyjuk még ezt a rablógazdálkodást, amit Németh úr és csapata folytat, amely tönkreteszi a klubokat és ezzel az egész magyar floorballt?!

Mert mit kapunk a befizetett pénzünkért?

  • Játékvezető hiány miatt elmaradt meccseket
  • Képzetlen, felkészületlen játékvezetőket
  • Játékvezetői műhibákat
  • Játékvezetői késéseket

A fent jelölt összeg 300 ezer forint körül van. Ki teszi ezt zsebre? A játékvezetői maffia, aki haveri alapon szétosztja a meccseket és akkor sem enged másokat a bíráskodás közelébe, ha elmaradnak meccsek. Nem! Akkor sem adnak lehetőséget másoknak. A teljes bevételt maguknak akarják.

Sporttársak! meddig tűrjük még ezt?! Meddig tömjük még a Németh-Rácz-Vörös brigád zsebét?!

Itt az ideje változtatni! A némethék által beszedett pénzek harmadából jól működő, a többségnek tetsző bajnokságokat lehet működtetni.

Milyen alapon követel a Szövetség bármit, mikor a saját Versenykiírásában rögzítetteknek sem tesz eleget. A Versenykiírás tartalmazza a különdíjakat, ezek a mai napig nem kerültek átadásra. Év játékosa, legeredményesebb játékos stb...

Milyen alapon követel a Szövetség, amikor van bajnokság ami még el sem indult?

Sporttársak!

Aki ezt tétlenül nézi az a Németh-Rácz-Vörös banda cinkosa!

Megérett az idő a változtatásra! Még nem késő!!!

 

Üdvözlettel: Pavelka Zoltán

ARES HC elnök

Előzmény: Siroki Brijeg (53521)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!