Keresés

Részletes keresés

Kenyai magyarok Creative Commons License 2017.03.08 0 1 5027

Kenya hatszor akkora, mint Magyarország, területének 70%-a hegy, vagy magasföld, ahol az időjárás nem épp olyan, mint azt Afrikáról gondoljátok. Hűvös van, és akár 10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet esténként. Az igazi afrikai meleg az alacsonyabb területeken, és az óceánparti részen az elképzelések szerint alakul, szinte mindig 28-35 fok közötti, nagy páratartalommal. A napra kilépve védekezés nélkül a leégés 20 percnyi tartózkodás után garantált. Érzékenyebbeknek széles karimájú kalap, lenge rövid ujjú ing, vagy póló javasolt. Ne rontsunk el nyaralást egy vörösre égett háttal, hason fekve a hajó kabinjában. Használjunk naptejet, és olyan ruházatot állítsunk össze, amiben kellemesen érezzük magunkat, de mégis megvéd a naptól. Rutinos napozók a deli órákban se menjenek ki a közvetlen napsütésre. Ez az egyenlítő kérem! Ha mégis leégtél, kiballagsz, és az út mentén vadon növő aloe verabol szakítasz, és kikezeled a leégésed. Erre a legjobb az aloe vera! Az évben április május, és október november számít esős évszaknak. Ilyenkor rendszerint éjjel mindig esik az eső, de nappal is előfordul egy-egy futó zápor, óriási vízmennyiséggel. Ebben az időszakban képes lehűlni a levegő 25 fokra is, amikor a helyiek tollkabátban vacogva járnak. A városok kis részén van csapadékvíz csatornarendszer, ezért az esős évszakokban szó szerint elönti a városokat a víz. Sok helyen az út szélén már épült, vagy éppen épül a csapadékvíz elvezető árok, de a lehullott mennyiség kis részét képes csak elvezetni, ezért csak próbálkozásnak jó, eredményesnek semmiképp sem. 
Az Indiai óceán csendes, nyugodt, fürdésre tökéletesen alkalmas, hiszen a parton fél, a szárazföldtől távolabb a méteres hullámok az általánosak. A parttól pár száz méterre húzódó korallzátony apály idején kilátszik az óceánból, ezért a hullámzást még jobban csillapítja. 
Áprilistól november végéig D-DK az uralkodó szél átlagban 15 csomóval, majd december elején átfordul, és É-ÉK irányból fúj ugyanolyan erősségel, előbbi szinte forró levegővel, 31-33 fokos óceáni hőmérséklettel. Készüljünk fel, hogy a parton a szél mindig fúj, szélcsend soha nincs. Heves viharok csak az esős évszakban, és akkor sem sűrűn fordulnak elő. A nemzeti parkokban a hőmérséklet kellemes, lévén magasabban fekszenek, de a megfelelő vízbevitelre itt is figyelni kell. Az itt élők nagy része havat soha nem látott, jeget is csak az italához kapott. Fogalmuk sincs mi az a hideg.

 

www.jamborafikitravel.com

mocgav25 Creative Commons License 2017.02.10 -3 3 5026

Sziasztok! 

Egy élményünket szeretném megosztani veletek. Még pár honapja találta a férjem böngészés közben ezt az oldalt, és felmerült bennünk egy kenyai nyaralés lehetősége. Jártunk már észak afrikában, de az nem tetszett, így kétkedve fogadtam a férjem javaslatát Kenyáról, de ezen indittatásból elkezdtük nyomozni a lehetőségeket. 

Hát hazaértünk, és azt kell írnom, hogy bármikor visszamennék, nagyon jó ötlet volt, hogy nem hallgattunk az észak afrikás élményeinkre. 

Mint mindenki, mi is összefutottunk Pamlényi Miklós nevével, beszéltünk is vele, és végül olyat kínáltak, ami számunkra is ujdonság afrikában. A párom sokat vitorlázik a Balatonon, és a Horvát részen, így a Miklós által ajánlott "vitorlázás afrikában" című verzióra rábeszélt a férjem. Én hajószűz vagyok, de az urammal bárhova elmegyek.

Így jutottunk el Kenyába egy nagy katamaránra a Yacht Club Kenya jóvoltából. A repülőjegyet mi intéztük Mombasaba, onnantól vendégek voltunk a szó szoros értelemben. Autoval várt a kapitány a reptéren minket, majd megcéloztuk a hajót. Mivel én először vagyok hajón, teljesen meglepődtem, hogy egy ilyen katamaránon mekkora helyek vannak, felszerelt konyha (az én örömömre) és saját fürdőnk volt a kabinunkban.

Az első napon lementünk hajóval a határra, még kenyában maradtunk, a kapitány elintézte az országból kilépésünket, majd másnap nekivágtunk Tanzániának. pontosabban egy számomra ismeretlen szigetre mentünk Pemba. Zanzibár szigete felett van. A szegetre menet olyan csodaszép öblökben jártunk, ahol az óceánból apálykor (milyen szavakat tanultam igaz?) kibukkanó korallszigetek szazai, ahogy az óceántól elválva türkizkék színben csillognak.....hát ilyen gyönyörűt én még nem láttam. Minden nap homárt, rákokat, halakat, polipokat ebédeltünk, amit a Kapitány Úr készített nekünk. Turistával nem is találkoztunk, a sziget egy nyüzsgésmentes ékszerdoboz az óceánon. Autót béreltünk, voltunk dzsungel erdőben, aztán luxusszálloda medencéjeben fürödtünk, ahonnan látni lehetett az óceán alatti szállodát. Két napot voltunk a szigeten, majd átmentünk a kontinensre hajóval, ahol aludtunk egyet, majd 7 nap múlva visszatértünk Kenyába. Pihentünk egy napot, és elmentünk szafarizni két napra. Hát a szafari is egy természeti csoda. A szálloda mellett trombitáló elefánt, a távolból hallható oroszlánüvöltés, és az gnu-k, gazellák vonulása több ezres csordában, az valami csodálatos volt. Egy kis zebra születésének pedig szemtanúi voltunk!!!!

Bent jártunk Mombasaban is, hát a forgalom erőszakossága nem éppen egy vidéki kisvárosé, de kapitányunk (aki már a szárazföldön kapitánykodott nekünk) a helyieket megszégyenítő módon vezetett.  

Voltunk a helyi szórakozóhelyeken, én még táncoltam is, de sajnos a kenyai lányok ritmusérzékével nehéz volt felvenni a versenyt. Mondjuk ugy, hogy nem is sikerült:)

Sajnos eljött a hazaindulás pillanata is, de nem bánom, mert még az idén biztosan elmenekülünk az itthoni hideg elől újra a 30foks óceánba!

 

Köszönjük a sok segítséget Pamlányi úrnak, és a Kapitányunknak!

 

ui. sajnos nem tudok feltenni képet, mert valamiért nem engedélyezi 

Donibcsi Creative Commons License 2017.02.09 0 3 5025

Azt tényleg nem értem, hogy egy nyilvános fórumról miért kell elmenni "privátba"? Van valami rettentő nagy titok? Pont ez a lényege a fórumnak, hogyha bárki beleolvas, infót kap azonnal.

 

Kenyai magyarok Creative Commons License 2017.02.09 -1 0 5024

A Jambo Rafiki Travel Services a kenyai magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok,vitorlás túrák Zanzibárra, Seychelles-re magyar, angol, német és román nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániában.
 

 A kenyai vizum igényléséhez az alábbi információkra van szükségünk:

 Útlevél másolata ( külön külön mellékletben )

 Útlevél fotó mely házilag is elkészíthető egy fehér hátterű helyiségben.(  PDF formátumot a rendszer nem tud kezelni )

 Fizikai lakcím

 Email cim

 Telefonszám

 Szülők neve

 

 www.jamborafikitravel.com

Kenyai magyarok Creative Commons License 2017.02.07 -2 0 5023

A nagy állatvándorlás.  a világ csodáinak egyike.

 

Júliusban a csordák átkelnek a Sand folyón, a Mara többnyire száraz mellékfolyóján, amely nagyjából követi Kenya és Tanzánia határvonalát. A vonuló állatok elfoglalják a Masai Mara keleti részét, a Keekorok Lodge környékét. Az út nyugati irányba halad, ezt követve az állatoknak vándorlásuk legnagyobb kihívásával kell szembenézniük: át kell kelni a Marán és gyakran mellékfolyóján, a Taleken is. Akkorra a Mara forrásvidékén lezúduló esõk hatására a folyó vízszintje eléri legmagasabb értékét. A meredek partokon hemzsegnek a napozó krokodilok, amelyek éves lakomájukra várnak.

A folyón való átkelés a vándorlás legnehezebb része, a gnútömegen izgalom lesz úrrá, amely csak akkor oldódik, amikor a csorda egésze átjutott a folyón. Meglehetõsen érdekes megfigyelni az állatok hangsúlyozottan közösségi viselkedését, mozgásuk mintha irányított lenne. A vándorlók a Mara bal (keleti) partján haladnak megfelelõ átkelõhelyet keresve. A folyó mentén több ilyen átkelõhely van, amelyek könnyen azonosíthatóak a növényzet hiánya és a kitaposott csapások nyomán. Ezek a legbiztonságosabb átkelõhelyek, ahol a csorda minimális veszteséggel juthat át a folyó túlsó partjára. Ennek ellenére, az elõre beprogramozottnak tûnõ folyamat néha összeomlik, az izgatott csorda pedig túl meredek partszakaszt választ az átkelésre, sok állat lábát töri, vagy vízbe esik.

A csorda összegyûl a megfelelõ helyen és hangos bõgéssel idegesen köröz. Végül egy állat a tömeg élére áll és megközelíti a part peremét, miközben a túlsó oldalt kémleli az ott várakozó esetleges veszélyek után kutatva. Amikor végre a sodrásba veti magát, a csorda rögtön követi. Több állat eleinte egy vonalban halad, a lassúbb mozgásúak az ár ellen vetik magukat, mígnem az utóvédek eszeveszett versenybe taszítják a tömeget, a megvadult csorda pedig agyontaposott állatokat hagy maga után.

 

www.jamborafikitravel.com

www.kenyanyaralas.hu

www.kenyaszafari.hu

Kenyai magyarok Creative Commons License 2017.02.03 -3 0 5022

Kedves Forumozók,

 

Nagyon rég nem jártunk itt mert igazán nem szerettük volna befolyásolni az oldal hangulatát. Itt mindenki kicserélheti gondolatait s véleményt kérhet tervezett utazásáról azoktól akik már megélték a kenyai érzést. Nem a mi  stílusunk hogy az itt érdeklődőkre lecsapjunk s azokat privát beszélgetésre invitáljuk. igazán nem vagyunk féltékenyek mert ez a piac nagy és sokan meg kell hogy férjünk rajta. De úgy gondolom hogy ha valakit Kenyába csábítunk aziránt felelőséggel tartozunk. Egy két tény a Jambo Rafiki Travelről:

  • A Jambo Rafiki Travel Services egy bejegyzett adófizető vállalkozás Kenyában. Nem a hálószobán pizsamában mesélünk Kenyáról hanem Diani főutcáján jelenik meg irodánk amely egyike a legnagyobbaknak és legelegánsabbaknak a városban. 
  • Saját gépkocsiparkkal és vezetőkkel dolgozunk. Járműveink biztosítottak, műszakilag kifogástalan állapotúak  s mindennel felszereltek egy biztonságos élmény dús szafari lebonyolításához. Nem bérelünk szafari járművet valakitől , ismeretlen vezetővel, hogy gyorsan vezényéljen le egy szafarit egy hirtelen jött vendégnek
  • Minden vendégünk automatikusan kapja az utas és baleset biztosítást mely 4 millió dollárig nyújt fedezetet az orvosi ellátások alkalmával.
  • Nem biztatunk senkit privát beszélgetésre hiszen ott a facebookos oldalunk melyen közel 13 ezer követő figyeli munkánkat. Kis keresgéléssel, volt vendégeinkkel is lehet beszélgetni és egyenesben szerezhetnek véleményt rólunk és a Jambo Rafiki Travelről
  • A Kenya iMagyarok oldalhoz szervesen kapcsolodik web oldalunk mely több száz oldalas és több mint 30 külömböző szafarit kinál, ami europai mércével mérve is kimagasló.
  • Irodánk nyilik hamarosan Londonban és Chicagoban, Az első amerikai csoportunk napokon belül érkezik. A Jambo Rafiki Travel maghívásos tagja a világ legnagyobb turisztikai szervezetének a SKÁL-nak.
  • Minden vendégünk az érkezés pillanatában kap egy telefont ( beszélgetési idővel feltőltve ) amin irodánkat, magyar nyelven, 24 órán keresztül ellehet érni.
  • Ha szafari során pénze van szüksége a vendégnek szinte bárhol is legyenek, a vezető kollegánk azonnal hitelt nyújt 400 EUR erejéig. Elszámolni majd Dianiban, érkezés kővetően. ( Bank árfolyamon ) 
  • Magunkról:  
  • A Jambo Rafiki Travel Services a kenyai magyarok utazási irodája. Óceánparti szállodák, safari programok, vitorlás túrák Zanzibárra, Seychelles-re magyar, angol, német és román nyelvű idegenvezetés Kenyában, és Tanzániában..

Az idő múltával egyre kevésbé bánjuk azt amit megtettünk, de amit nem tettünk meg, arra soha nincs vigasz."

Sydney J. Harris

 

Jambo Rafiki Travel Services

 PO. Box: 5572 Diani Beach, Kenya

Tel: 06212525045 ( magyar díjszabással hívható de itt Kenyában cseng )

+254717555166

Web: www.jamborafikitravel.com

          www.jamborafikitravel.hu

          www.kenyaimagyarok.hu

          www.kenyaszafari.hu

          www.kenyanyaralas.hu

          www.jamborafiki.hu

          www.jamborafiki.eu

 

Facebok; https://facebook.com/Kenyaimagyarok

 

Email: travel@jamborafikitravel.com

           miklos@jamborafikitravel.com

           rose@jamborafikitravel.com

 

 

kenya15 Creative Commons License 2017.01.31 -1 1 5021

oh a levelezésen már túl is vagyunk ;) Köszi a rengeteg választ!

Előzmény: Moni V (5020)
Moni V Creative Commons License 2017.01.31 0 0 5020

Szia, én voltam többször is. Annyira bejött, hogy végül kint is maradtam. ;-) Írj lsz privátban, ha van kérdésed, mert ide ritkán jövök fel... köszi.

Előzmény: kenya15 (5019)
kenya15 Creative Commons License 2017.01.18 -2 0 5019

Nagyon nagyon régi álom Kenya. Még csak most találtam rá erre a fórumra. Talán idén végre sikerül eljutni, hamarosan kiderül.

 

Érdekes, hogy elkezdtem olvasni a legelejéről a fórumot és eleinte csak is kizárólag téli tengerpartos utak voltak 1-2 napos safarikkal. 2007-2008-ig jutottam az olvasásig. A legfrissebbekből is elolvastam az első 500-at.

 

Ahogy nézem az oltás és malária a toptéma a szállodákon túl. Igazából a hepa kombó oltás szerintem minden felnőtt számára lassan alap kellene legyen, de felnőttként sokan elfelejtkeznek erről. Budapesten is simán bele lehet futni egy finom hepa A fertőzésbe egy jobb étteremben is. Legutóbb az egyik legfelkapottabb budai pho levesező volt zárva emiatt jó pár hétig. Sárgaláz meg nagyutazóknak, világjáróknak ajánlatos lehet, meg persze főleg ahol kötelező is.

 

Hosszabb több parkos safarin, nagy állatvándorláson nem volt esetleg valaki az elmúlt években?

Moni V Creative Commons License 2016.12.12 0 0 5018

Kelemen? Te mindenhol ott vagy?! :-D

Előzmény: klems (5015)
vduschek Creative Commons License 2016.12.05 0 0 5017

Bocsánat eltévesztettem a fórumot ! Azt hittem a Dominikain vagyok. A kérdés érvénytelen. Üdv, Vilipapa.

vduschek Creative Commons License 2016.12.05 0 0 5016

Jó reggelt fórumozók! Egy kérdés: tudja valaki, hogy mi lett Józsival, a ki az északi oldalon kalauzolt ? Üdv, Vilipapa.

klems Creative Commons License 2016.12.05 0 0 5015

Mindeközben? Csak úgy? :)) Szia Móni!

Előzmény: Moni V (5014)
Moni V Creative Commons License 2016.12.04 0 0 5014

Sziasztok!

 

Én elég ritkán jövök fel erre a fórumra. De Kenyában élek, és szívesen segítek Kenyával vagy akár Tanzániával kapcsolatban is. Keressetek nyugodtan privátban vagy a https://www.facebook.com/mindekozbenkenyaban oldalon keresztül. :-)

Moni V Creative Commons License 2016.12.04 0 0 5013

Ha még aktuális a kérdés, írj lszi privátban. Szívesen segítek. :-)

Előzmény: BéGé2326 (5009)
Moni V Creative Commons License 2016.12.04 0 0 5012

Tudsz még venni a reptéren is. 

 

Előzmény: Rózsa64 (5010)
Szilvia2013 Creative Commons License 2016.12.04 -2 1 5011

Sziasztok,

A nyáron volt alkalmunk egy kellemes utazást tenni Kenyéban.

Ezt mindenkinek jó szívvel javasoljuk.

Az utazásunkat az utolsó pillanatban találtuk ki és ezt az utolsó

pillanatot Pamlényi Miklós és az Ő általa, Jambo Rafiki (Szervusz barátom)

néven működtetett utazási irodának köszönhetjük.

Aki szereti a gondoskodást a figyelmet és a tisztességes hozzállást,

valamint az önfeláldozó kedvességet, úgy mindezeket megtalálhatja

Pamlényi Mikósnál és az ő kedves feleségénél.

Az oldal kevés lenne ahhoz, hogy részletesen leírjuk ilyen párját

ritkító gondoskodásban részesítették családunkat.

Mefjegyzem a fentiekben semmilyen költői túlzás nincs, mert

ők ketten igazán olyan példát mutattak nekünk, melyet a sok éves utazásaink

során egyetlen alkalommal sem tapasztaltunk.

Valójában nem szeretek ilyen fórumokok járkálni, írbi meg egyáltalán nem, de most

azt gondoltam (gondoltuk), hogy ezeket a tapasztalatainkat tudatnunk kell

ország-világgal, de főképpen azokkaz, akik terveznek, vagy tervezni fognak a

jövőben egy kenyai utazást.

Itt most nem írnék az országról, az emberekről, a hszafarikról és az állatokról, mert

mindezeknek kis energiabefektetéssel bárhol lehet olvasni.

Ezzel szemben a két ember, aki megszépítette ott tartózkodásunk napjait, az mindenjéppen

elismerést érdemel, legalább ezeken az oldalakon.

tehát, aki szeretné jól érzni magát forduljon bizalommal a jambo Rafiki-hez, ezen belül

PAMLÉNYI MIKLÓSHOZ

Mindenkit üdvözölvén

Családunk.....

 

Rózsa64 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 5010

Sziasztok! Volt mostanában valaki Kenyában? Muszáj elektronikus vízumot váltani, vagy működik még a jól bevált helyi befizetés a reptéren?

 

BéGé2326 Creative Commons License 2016.11.06 0 0 5009

Sziasztok

Tervben van egy esetleges utazás Kenyába. Van valami betegség,veszély amiről tudni érdemes? Kötelező oltás,beutazási nehézségek?

Diani beach-et néztük ki,van ott valami program,amit nem szabad kihagyni? Kilimanjaro környékére el lehet onnan jutni?

Bármilyen ötletet,jó tanácsot szívesen fogadok! Köszönöm előre is!

Donibcsi Creative Commons License 2016.08.22 0 0 5008

Ez is lehet egy opció, a felhőtlen kikapcsolódásra.

 

https://www.facebook.com/yachtclubkenya/

Moni V Creative Commons License 2016.06.06 0 0 5007

A 2016-2017-es szezon legjobb úti céljai nászutasoknak: http://www.theholidaydealers.com/top-honeymoon-destinations-hotels-2016-2017/

 

Kenya, mint a legjobbak legjobbika szerepel ebben az összeállításban ("Kenya is certainly at the highest of the list")... Csak mondom... ;-)

Előzmény: Peet14 (5001)
Moni V Creative Commons License 2016.05.04 0 0 5006

Bocs, én egyáltalán nem akartalak finoman (vagy sehogy sem) alázni, sajnálom, ha úgy érzed, hogy azt tettem. Komolyan.

Értem én pontosan, hogy mit miért írsz, csak én meg alapvetően szeretek őszinte lenni, néha valószínűleg túlzottan is, akkor is, ha az nem feltétlenül kifizetődő. Ezt egyébként közös ismerőseink sem mindig veszik jó néven, de ez van. Egyébként meg nem kell rájuk tekintettel lenned, nyugodtan küldj el a francba, ha attól jobban érzed magad...  ;-) 

 

Előzmény: Donibcsi (5005)
Donibcsi Creative Commons License 2016.05.01 0 0 5005

Otthon meg a reptérre se menjen ki, nehogy robbantsanak. .

 

Valamiért szereted az embereket itt finoman alázni, pedig tudod, hogy fogunk mi még találkozni. Én nem írtam senkinek, hogy menjen, csak néhány tévhitet oszlattam el.

Komolyan.... ismerem az Andrást, és a Levit is, minden tiszteletem az övék, és csak miattuk nem küldelek el a francba ....de tényleg.  

Előzmény: Moni V (5004)
Moni V Creative Commons License 2016.05.01 0 0 5004

Sőt Obama és Ferenc pápa sem, ha már itt tartunk... :-) De azért lássuk be, hogy nekik kicsit mások a biztonsági intézkedéseik, mint egy nászutas párnak. 

Én sem gondolom, hogy Kenya veszélyes lenne, különben nem élnék itt, de azt azért nem lehet mondani, hogy teljesen biztonságos és semmiféle kockázat nincs. 

 

Tény, hogy voltak események Kenyában (nem csak a határtól 30 km-re). Tény az is, hogy az Al-Shabab elsődleges célpontja a helyi lakosság, nem a turisták és mostanában (már egy éve) szerencsére semmi komolyabb attrocitás a határtól távolabb eső területeken nem történt. Az is igaz, hogy mindenfelé vannak rendőrök és biztonsági ellenőrzés, de tudjuk, az önmagában még semmire sem garancia... Mindezzel együtt viszont az angol, a francia és az USA külügy enyhített a biztonsági kockázati besoroláson, rejtély, hogy a magyar miért nem...

 

Én nem akarok lebeszélni senkit Kenyáról, sőt gyertek minél többen, mert Kenya szuper jó hely, amit egyszer mindenkinek látni kell. Én - ha nem itt élnék és most gondolkoznék, hogy jöjjek-e - valószínűleg jönnék. De szerintem ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, és nem szabad senkit - félinformációk hangsúlyozásával vagy információk elhallgatásával - rábeszélni. Nekem legalábbis az nem fér bele a felelősségteljes utazás szemléletébe. De persze nem vagyunk egyformák...

 

 

Előzmény: Donibcsi (5003)
Donibcsi Creative Commons License 2016.05.01 0 0 5003

Azért Szíjjártó Peti nem volt  félt Kenyába utazni...

 

A mombasai repteret fegyveres katonák vigyázzák, minden belépő autót átvizsgálnak. A reptéren beül ott sétálnak gépfegyverrel az oldalukon. Soha nincs semmilyen inzultus, nem találkoztam még lopással.

Malindi közelebb van a szomáliai határhoz, de egy shabaosnak képtelenség szinte oda eljutni. Kenyában átlag 30km-ként van police check, ami Malindiig kb 8 ellenőrző pontot jelent. Ennyit nem kockáztatnak. A robbantások, és amiket az elmúlt években hallottál, az mind a szomáliai határtól 20-30km-re történt. Addig mernek bemerészkedni Kenyába.

Diani beach a legdélebbi része (a világ második legszebb partja) Kenyának, az a rész biztonságosabb mint Budapest. Menjetek oda, ha tartotok mégis a shababtol.

Előzmény: Peet14 (5001)
Moni V Creative Commons License 2016.04.27 -1 0 5002

Szia, 

 

Sajnos egyre kevesebb olyan ország van (főleg a fejlődő országok között), amit a külügy jó szívvel és nyugodt lelkiismerettel tud/akar ajánlani. Kenyában a biztonsági besorolást a korábbi terrortámadások kapcsán szigorított, de miközben Anglia, Amerika és Franciaország azóta már enyhített rajta, Magyarország továbbra sem. Azt nem lehet állítani, hogy Kenya teljesen biztonságos, de sajnos ma már Európa sem az. 

 

Őszintén szólva, én nem szoktam előre nézegetni a külügy minősítését, mert az jellemzően a szükségesnél szigorúbb, és ha hallgatok rájuk, akkor egy csomó nagyszerű élmény kimaradt volna az életemből. Én közel másfél éve élek Kenyában, január óta Mombasa környékén, de szerencsére még nem volt negatív tapasztalatom. Viszont az is érthető, hogy a nászutatokat inkább olyan országban képzelitek el, amit a külügy is jó szívvel ajánl. Kenyába jönnek utasok folyamatosan, Magyarországról is, jellemzően mindenki imádja. De semmiképpen nem akarlak rábeszélni titeket, szerintem ez a biztonság kérdés pont olyan, amit mindenkinek magának kell eldöntenie. (Barátaim pont 2014-ben jöttek, és ők pl. pont emiatt kihagyták a tengerparti részt.) Ha mindenképpen szeretnétek a tengerparton is lenni, de nem vagytok komfortosak biztonsági szempontból, akkor inkább ne gyertek. Majd jöttök később, amikor a külügy enyhít a figyelmezetetésen. Kenya nem szalad el. :-)

 

A Seychelles-szigeteken voltatok már? Húgomék ott voltak nászúton és nagyon élvezték. :-) Vagy Marokkóban? Az a külügy szerint is biztonságos és ők terrorelhárításban nagyon jók. És - véletlenül :-) - abban is tudok segíteni. ;-) ;-)

 

m.

 

Előzmény: Peet14 (5001)
Peet14 Creative Commons License 2016.04.26 0 0 5001

Szia, bocsi a kései válaszért. 

 

Kenyába eljutni az egyik álmunk, ha ezt a nászutunkon tudnánk megtenni, az még inkább örömtelibb lenne, azonban aggaszt a Külügyminisztérium által április 18-án közzétett besorolás.

 

Biztonság:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kenya szudáni, etiópiai és szomáliai határvidékét - Nairobi nyomornegyedeihez (Kibera, Mathare, Huruma, Kariobangi, Kawangware és Eastleigh) és a kenyai partszakaszhoz hasonlóan - az I. Nem javasolt utazási célországok és térségek - kategóriába sorolta.

A fenti területeken kívül eső részét az országnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium a - II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek - kategóriába sorolta.

Kenyai hatóságok biztonsági felhívása Malindi tartományra vonatkozóan!  
Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a kenyai belbiztonsági szervek felhívást tettek közzé, miszerint a partszakaszon található MALINDI üdülőövezetben az Al-Shabaab terrorszervezet öngyilkos merényletek végrehajtására készül. A Malindi tartományt vezető kormányzó különös elővigyázatosságra szólította fel a lakosságot. Tekintettel a felhívásra, különös éberséget és óvatosságot javaslunk a Malindi tartományban tartózkodódó magyar állampolgárainknak.

 

Forrás:

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?kenya

 

Így jelenleg örlődünk, vágjunk-e bele, vagy sem...

Előzmény: Moni V (5000)
Moni V Creative Commons License 2016.04.09 0 0 5000

Szia, 

 

Én Kenyában élek, segítek szívesen. Küldj lszi privát üzenetet vagy írj a https://www.facebook.com/mindekozbenkenyaban oldalon. 

 

Köszi:

m.

Előzmény: Peet14 (4999)
Peet14 Creative Commons License 2016.04.09 0 0 4999

Sziasztok,

 

parommal az idei nyaron osszehazasodnank, es otletkent feljott, hogy Kenya lehetne a naszut helyszine (aug-szept). Ajanlanatok ebben az idoszakban, naszut celjara?

Tapasztalt utazoknak valljuk magunkat (iden voltunk egy 3 hetes, sajat szervezesu Thai/Kambodzsa uton), de a naszutra nem kockaztatnank, biznank magunkat a sorsra. Repjegy, szallas foglalas nyilvan nem okoz problemat, de a tranzitok, programok mar nehezebb falat.

Az elkepzelesunk egy 7-10 napos ut, melyben lenne egy 2-3 napos kaland (itt szafari), es 4-6 napos felhotlen, kenyezteto tengerparti pihenes. Amiket eddig olvastam Kenyarol itt es mahol, azok alapjan ezt tokeletesen tudja nyujtani. Merre induljunk el a szervezesben? Milyen koltsegvetessel keszuljunk kb? Van ajanlott utazasi iroda, vagy kinti megbizhato szervezo, szallaskereso?

 

Koszonom

ise0919 Creative Commons License 2016.03.20 0 1 4998

Mindenképp írok élménybeszámolót . Természetesen kenyai nyaralás , nem létezik safari nélkül számomra . :)

Előzmény: Moni V (4997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!