Keresés

Részletes keresés

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.12 0 0 104

Az en felesegemnel nem tartozik bele a havi rezsibe, megazkene hogy kozmetikushoz hordja a verejtekesen megkeresgelt penniket !!!

 

Inkabb alkalomadtakenti dolognak mondanam.

 

Arakat dobom mihelyt elmondja, most nincs a kozelben. Hajfesteket otthonrol szokott hozni egy keveset, mert olcsobb valamivel (magyar tesco vs. angol tesco), de a postakoltseggel egyutt mar nembiztos.

 

Tomegkozl: ahol van mukodik, sokkal ritkabb mint a budapesti, BKV minosegre ne is szamits. A varosba bemenni busszal asszony+2 gyerek-nek a taxi mar olcsobb. Erre akkor van szukseg, amikor nelkulem mennek.

 

Szoval nem feltetlenul olcsobb, persze az egesznapi parkolopenz megsporolasat nem szamoltam, meg az esoben valo alldogalast, meg a sok reszeg angol huligant sem. Majdmeglatod. Bar minnel nagyobb a varos annal jobb(?) a tomegkozlekedes. Londonban pl allitolag ok, csak egyszer voltam ott, akkoris utas voltam egy merc hatso ulesen.

Előzmény: schytia (101)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.12 0 0 103

A dokik ilyenek.

 

Masik megoldas: bemesz egy korhaz "emergency" nevu ajtajahoz. Ha nincs privat betegbiztositasod, akkor NHS korhaz legyen. Itt beallsz a sorba ketszaz haldoklo melle es 2-3nap mulva radkerul a sor.

 

Harmadik megoldas: nem korhazba mesz hanem "out of hours G.P."-hez

felhivod ezt a szamot: 0845 609 0669, elmondod hogy ojjajjaj nagy baj van, es bar mentore nincs szukseged,  reggelig nem tudsz varni. Ezert fontos hogy "out of hours"-ban hivd oket, kulonben elkuld a GP-hez. Ekkor o be-book-ol egy helyi ejjelnappali dokihoz, es mar mehetsz is az altaluk megadott cimre. Ezt az utat kell hasznalni ha a gyerek szombat este jol belazasodik es dokihoz kell vinni. Nekunk annyiban van szerencsenk hogy egy uj korhaz eleg kozel van es ez az out-of-hours-doki ott rendel, bar intezmenyileg nem a korhazhoz tartozik. Viszont odatelefon nelkul nem lehet odamenni. Van mikor tobben vannak, van mikor ures a varoterem.

 

Megegy szam: NHS DIRECT 0845 4647 Itt is elmondjak mi a teendo.

Előzmény: kox77 (102)
kox77 Creative Commons License 2005.10.12 0 0 102

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem. Én kb 4 hónapja vagyok kinn, eddig nem voltak orvosi problémáim. Mostaniág. Sajnos elkaptam valami csúnya mandullagyulladásszerüséget, és elég kutyául vagyok. ma elmentem a helyi körzeti rendelőbe, ahol felhiválogítottak, hogy az időpontokat tekintve elég "busy", igy legkorábban hétfő 8.15 kor kapok időpontot. 

 

Ilyenkor mi a teendő? van vhol emergency ellátás? a munkaadómmal szemben h tudok elszámolni, ha nem tudok bemenni? Mit tudok tenni, h mihamarabb, gyógyszerhess jussak, és kiírhasson az orvos.

 

Köszönöm

 

András

 

schytia Creative Commons License 2005.10.12 0 0 101
Törpe!

Bevallom amikor tervezgetem a mit-hogyant Angliával kapcsolatban B tervként nekem is hasonlók jutottak eszembe, mint régi mentorod tanácsai :DD.
Lehet téged részletkérdésekkel is zaklatni? Túlparázós típus vagyok :D.
Megkérdeznéd a feleségedet, hogy mennyi ott kb. egy női hajvágás, festés? A hajfestékek megfizethetőek vagy küldessek postán? Mennyiért gyantáz egy kozmetikus mindent? Nőknél ezek is beletartoznak a havi rezsibe :DD.

Más:A tömegközlekedéssel lehet boldogulni? Az hogyan működik, mennyibe kerül kb.?

Előre is köszönöm.
kjozso Creative Commons License 2005.10.11 0 0 100

Ha még nem ajánlotta senki, akkor most modnom, hogy a Kossuth rádió a legjobb rádió. Két hete (okt26 hétfőtől egy hétig) brit hetet rendeztek, aminek a cikkei is megtalálhatók a neten, de maguk a rádióadások is tölthetők realaudio formátumban innen: http://real1.radio.hu/kossuth.htm

a cikkek meg valahol innen: http://www.radio.hu/index.php?rovat_id=76

 

 Sok hasznos infó elhangzott a gályakereséstől a kinti életen át a kulturáig. Mégiscsak ez a csatorna a legprofibb, és leginformatívabb kis hazánkban, akármennyire is szélsőjobboscsakvicceltem!!!!!! :-)) Hú, most mit fogok kapni...

Lényeg a lényeg: hallgassátok az igazmondó Kossuth Rádiót mindenhol, az interneten is!

 

 

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.11 0 0 99

A PUBLIC SCHOOL az nem public, vagyis oda sok piz kell.

 

A megoldas a normalis allami iskola. Az ingye van.

A gyereket be kell iratni. Nem biztos hogy van hely.

Ezesetben megijedni nem kell, biztosan van a kornyeken masik iskola is.

 

Erdemes kerdezoskodni az iskolarol mielott valasztasz, igy legalabb majd jol osszezavarnak, mert harom ember harom kulon iskolara fog eskudni, es fikazza a masik kettot. Ez a szitu nekunk magyaroknak azert ismeros, jol tudjuk venni az ilyenfele akadalyokat.

 

A gyereket reggel 8.30- 9-re elviszed az iskolaba. Ott abban a hatalmas tomegben valamelyik ugyes anyuka majd jol nekimegy a kocsidnak a landroverjaval. Te a munkahelyedre ezert 9 elott nem birsz odaerni. Viszont du 2-3 fele ertuk kell menni. Ez az a parameter amit a munkahelyek nagyon nemszeretnek.

 

Van olyan iskola ahol a gyerek kap ebedet 1 font/nap.

Tanszereket, fuzeteket az iskola adja.

 

A tananyag meg sem kozeliti az egykori magyar szinvonalat.

 

Az iskolak tanfolyamot szerveznek a SZULOKNEK (!), hogy hogyan olvassanak egyutt a gyerekkel.

 

 

Előzmény: heatherlilly (96)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.11 0 0 98

Mentor, hm..

Koszonom a bizalmat.

 

En nemsokkal EU elott jottem, az en asszonypajtasom skot.

Reszemre a dolog gyors volt de ki kellett talpalnom a hivatalos vizumakciot. Allando tartozkodasi engedelyem van, ez az EU ota valamicsket idejetmult irat.

 

Itt valaki emlitette hogy be kell jelentkezni a home affair office-ban. Ha itt vagy egy telefont megeresztessz az immigration office-ba, oszt ok elmondjak ha valamit ki kell tolteni.

 

A tartozkodasi es munkavallalasi engedely az alapbol van, kerni nem kell semmit. Nincs informaciom hogy barmifele kulon engedely kellene, pedig osszefutottam mar egy par magyar csokaval akik azota jottek de senki ilyenrol nem beszelt.

 

Olvass vissza a National Insurance Number-rel kapcsolatos irasokhoz.

 

 

Előzmény: kjozso (94)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.11 0 0 97

Ugy latom elo vagyok leptetve informacios irodanak.

Koszonom a bizalmat.

 

Kozmetikuskent mondhatom ugyanannyi az eselyed mint egyebb szakmakban.

A varosban jarkalva "fodraszt felveszunk" kiirast mar tobbet lattam, "kozmetikust felfeszunk"-re nem emlekszem.

 

talan azert mert a fodraszt "stylist"-nak nevezik es az valahogy jobban megmaradt az agyamban.

Asszonypajtast most kerdeztem, azt mondta szokott latni a zujsagban hirdetest, szoval az esely az megvan.

 

A lakasberlesrol mar tobbszor volt szo, a forum nemolyan regi, olvass egy kicsit vissza. Roviden csak annyit megegyszer hogy varosa valogassa hogy mi mennyi. West Midlands es kornyeke 500-600 font / ho korul van egy 3 szobas haz.

(nem elfelejteni hogy erre lesz kb 200-250 font/ho rezsi is. counciltax, viz villany telefon...)

A 2 szobas lakas olcso tehat keresett. Tehat nem olcso. Kicsiveltobbe 3 szobasat is kapsz. (Az angol ketszobas lakasba NEM FER BE egy 4 tagu magyar csalad)

 

Self employer adougyileg gyakorlatilag lehetsz az elso naptol. Az masik kerdes hogy csinalhatod-e otthon, abban a hazban a vendegvarast. Ebben valoszinuleg gondjaid lesznek. Pl business rate (expensive) in council tax. Kojal stb. A mi hazunk elott pl 1 db parkolo van az en kocsim szamara.

 

Sokan, pl az asszonypajtihoz jaro angol fodrasz, egy uzletben dolgozik 9-2 ig azutan o megy a maszek ugyfelekhez az ugyfelek lakasara. Az a piz zsebbe megy - itt sem akarnak a dohivatallal osztozni.

 

Ez a fodrasz ossze van tarsulva egy-ket masik fodrasszal, egyutt berelnek egy uzletet, a munkaidot elosztottak, van ket-harom alkalmazottuk is.

 

Bizonyitvany: Tolem meg soha senki semmilyen bizonyitvanyt nem kert.

 

Egy regi idegenbe szakadt Mentorom mondasa:

 

1. Megtudod hogy milyen szakembert keresnek.

2. Behazudod hogy ertesz hozza.

3. Minimum 3 het mire kiderul hogy nem ertesz hozza.

4. Mar igy is van 3 heti fizetesed.

5. Mivel magyar vagy 3 het alatt szinte mindent meg tudsz tanulni arra a szintre hogy senki se mondja meg hogy elotte nem ertettel hozza.

6. A tanuloidot azzal tudod huzni, hogy mondod otthon nem ilyen volt az ollo, kalapacs, tu, cerna, stb...

 

:))))

 

Előzmény: heatherlilly (93)
heatherlilly Creative Commons License 2005.10.10 0 0 96

Nyelvi problémáim nincsenek,4 évig éltem angol nyelvterületen,és még plusz suliba is jártam.

Házat bérelni szeretnénk,és később talán otthon is dolgoznék.De ez csak terv az első a munka keresés rendes melóhelyen.

Van valakinek tapasztalata gyerekekkel kapcsolatban,óvoda,iskola?Ki hogyan oldja meg?

Köszi

Sziasztok!

Maidenhead Creative Commons License 2005.10.10 0 0 95

Sziasztok!

 

Heatherlilly!Szereintem nem is kicsi lenne az eselye annak hogy a szakmadban el tudjal helyezkedni!Csak mikor kijossz,figyelj nagyon hogy mit csinalsz!Tobb lehetoseged van,vagy magad kilincselgetsz,ill. nezel allas utan(ami nem konnyu,ha meg nem is voltal Angliaban),vagy egy Agency-t keresel fel,esetleg a job center-t!Ha jol tudsz angolul,akkor barhol szivesen latnak,viszont voltak ismeroseim, akiket szinte kivagtak a job center-bol,mikor lattak(vagy inkabb hallottak)hogy anglolul minimalisan beszelnek!Bar az angolok vendegszeretoek,sajnos elofordul hogy a kulfoldieket hamar le akarjak razni,es akinek nincs meg a kello nyelvtudasa,azzal hamar meg is tudjak tenni!

 

En ugy tudom itt Angliaban nem kell tartozkodasi papir,ha van penzed hogy magadat fenntartsd(van munkahelyed amibol fedezni tudod,vagy olyan gazdag vagy,hogy magyarbol atjove egybol veszel magadnak hazat)!

kjozso Creative Commons License 2005.10.10 0 0 94

Szintén egy kérdés, ami eddig sehol nem vetődött fel, tudtommal. Van egy cimborám, aki Franciaorszgában ledolgozott most fél évet, melóvállalási engedéllyel. Ez ugye UK-be nem kell. De! Neki kellett szereznie egy tartózkodási engedélyt is, mert 3 hónapot meghaladta a kintléte, munkától függetlenül. Ezt a pépört végeláthatatlan kilincselések után kapta meg - és ez a poén - fél év után, a hazautazása előtti nap délutánján. Azért ment mégis utána, mert így EU-tól függetlenül 10 évre kapott egy papírt, hogy ott élhet. Hogy van ez UK-ben, kedves mentorunk, Törpe? Erről senki nem beszélt még. Kell ilyesmi ott?

 

heatherlilly Creative Commons License 2005.10.09 0 0 93

Kedves " a nyolcadik törpe" !

Érdeklődni szeretnék,hogy kozmetikusként van-e esélyem munkát találni?

Angol nyelv nem akadály.Bizonyitványt érdemes angolra forditani indulás előtt,egyáltalán elfogadják?

A másik ami érdekelne,hogy egy 4 tagú család mennyiért tudna szállást szerezni?

Gondolok itt 2 szobás lakásra.

A harmadik amit még tudni szeretnék,hogy egy idő után lehetek-e self-employer?

Otthon dolgoznék,mondjuk ha házat bérelnénk?

Vagy ilyenről ne is álmodjak?

Előre is köszi.

Mindenkinek szép napot!

xailabi Creative Commons License 2005.10.09 0 0 92

Ismertek-e a környéken magyar nyelvű állatorvost? Vagy van köztetek olyan aki tart kutyát? Érdekelne, hogy az amúgy kötelező oltásokon és kutyagumi szedésen kívül milyen szabályok vonatkoznak a kutya tartókra? (tudom póráz, vagy szájkosár még, de azon felül, ami Magyarországon meghatározott)

 

Köszi

 

Ági

Előzmény: xailabi (91)
xailabi Creative Commons License 2005.10.08 0 0 91

Én High Wycombetól busszal kb 3 megállóra, azaz 10 perce. Studley Green nevű falucskában :-)

Előzmény: hosszu78 (90)
hosszu78 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 90

szia

 

Maidenheadben vagyunk egy nehanyan, kb 10 km delre Wycombetol. Te mihez vagy kozelebb Oxfordhoz vagy HW-hoz?

 

csabi

Előzmény: xailabi (89)
xailabi Creative Commons License 2005.10.07 0 0 89

Sziasztok !

 

Új vagyok még erre. Van köztetek valaki aki Oxford, vagy High Wycombe környékén lakik?

kjozso Creative Commons License 2005.10.07 0 0 88
Természetesen elírás volt! havi 165 font. Csak rááll már a kezem, hogy elég sokmindent heti szinten számolnak. Bocs! Így már azért jobb, nem?
Előzmény: A nyolcadik törpe (82)
kox77 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 87

Sziasztok!

 

Van vki Leeds környékéről?

Magoribeja Creative Commons License 2005.10.05 0 0 86
Sziasztok. Manchesterhez kozel lakom nehany baratommal. Eleg nehez volt elhelyezkedni, de megerte kijonni. A jobcenterben nagyon lenezik azt aki csak kevesbe tudja  a nyelvet de az agencyknel mar rendesebbek,mindenkinek sok szerencset!!!! Bea
hosszu78 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 85
haliho! ha mar nagyon kivagy, akkor csorogj ram es elmegyunk csocsozni!  - magyar szabalyok szerint ;-)
Előzmény: Maidenhead (84)
Maidenhead Creative Commons License 2005.10.03 0 0 84

 

Szerintem attol is fugg ki mennyit vallal be!En a hotelben ahol dolgozom pl. 2 honapja minden nap melozom.Ez heti 56-6o orat jelent.Tudom,nagyon faraszto,de sajna nem volt mas valasztasom,mivel kevesen vagyunk.Ugy nez ki most valtozik a helyzet,jonnek uj emberek,es egy heten min. 1 nap szabad lesz.Tobbet lehet kereseni igy,de ra kellett hogy jojjek:nem eri meg!Bele lehet csavarodni.Oszinten megmondom(pedig en is a penzert jottem ki) mar alig varom hogy legyen egy nap pihenom...

cannocköcsi Creative Commons License 2005.10.03 0 0 83

Maidenhead.

De ha ketten megyünk és mindaketten dolgozunk akkor már más a helyzet.

Úgy gondolom az egyik fizetést el lehet tenni. legalábbis erre számítunk.

Előzmény: Maidenhead (61)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.02 0 0 82

Egy het= 165 font

Egy honap= 4.3 het (NEM 4!!!)

 

4.3 x 165 = 709.5 font

 

Ezert hazat tudnal berelni. (En nem fizetek ennyit egy 3 haloszobas hazert)

 

Atlagmelosken meg lehet a 6 fontot is keresni orankent.

Az egy heten 5 nap x 8 ora = 40 ora

40 ora x 6 font = 240 font

 

heti fizetes 240 font - heti lakber 165 font = 75 font

 

A varhato jovedelmedet csak "megsaccoltam", mert nem ismerem a korulmenyeidet, de az igy kapott 75 font per het "maradek penz" az biza ehenhalas.

 

(75 font = kb egy darab telebevasarlokocsi a tesconal = helyzettol fuggoen 6-8 nap alatt eszi meg a csalad, sor, bor nincs benne)

 

Ha veletlenul fogorvos vagy, vagy ilyesmi, akkor a helyzet az mas, de azert felhivnam mindenki figyelmet hogy ez az ar azert nem a legjobb, csak ovatosan !!!

Előzmény: kjozso (79)
G.A.A.B.E. Creative Commons License 2005.10.02 0 0 81

Aki kíváncsi árakra az meglesheti az Asda hálózat árait itt:

 

http://www.asda.com/asda_shop/sys/web_sys02_a_main_frameset.jsp?BV_SessionID=@@@@0240263713.1128242724@@@@&BV_EngineID=cccladdfkeljkgfcfkfcfkjdgoodgmf.0

 

Nekem elég jónak tűntek...

 

Maidenhead Creative Commons License 2005.10.01 0 0 80

Sziasztok!

 

 

A magyarok tobbsege,illetve az uj tagallamokbol jovok tobbsege a vendeglatasban helyezkedik el.Ez tobb okbol jo,viszont tobb okbol rossz is!Egyreszt ha egy etteremben,hotelben melozol, kajat biztositanak(mondjuk egy pub-ban lehet nem),ill. ha nagyobb helyen melozol,akkor szallast is.Viszont!Senki ne gondolja hogy INGYEN!A ho vegen szepen levonjak majd a fizudbol!Termeszetesen moderaltabb arert lakhatsz ott,en mondjuk havi 150 fontot fizetek!A rossz a dologban az,hogy pl. lehet minden nap dolgoznod kell!Egy ido utan faraszto!Ha vki dolgozott mar a vendeglatasban,tudja mirol beszelek;madness van sokszor!Mindenki kiabal mindenkivel!Orulet!Es had mondjam,hogy nincs megallas,kurva sokat kell melozni!

 

Azt se gondolja senki hogy Angliaban nem kell melozni,mert az angolok is lustak!A penzert itt szerintem jobban meg kell dolgozni mint otthon!Erre mindenki keszuljon fel!Raadasul az elmult evben annyi kulfoldi(elsosorban lengyel)lepte el az orszagot munkat keresve ill. talalva,hogy az anglolok bizony bizony elkezdtek felni,hiszen a munkat toluk is igy elveszik.Nagy lett a verseny!

 

Ha vki ki akar jonni munkat keresni,az elso kerdes meg az elott, hogy ki vagy mindig ez:,Have you got experience?`Az esetek 80%-ban kizaro ok,ha nincs sajna...

kjozso Creative Commons License 2005.10.01 0 0 79

Sziasztok,

Találtam egy single szobát Bristolban heti 165 libráért, rezsóval együtt. Lefixáltam, utaltam a kauciót. Ez még az ottani árak szintjén is baromi alacsony. (200-tól megy rezsi nélkül) Talán amiatt, hogy kicsi, és két sárga sráccal kell majd laknom, akik egyébként Phd hallgatók. Nem tudom, hogy most én vagyok ekkora mázlista, vagy majd koppanok valamin. Meglátjuk. Ezt a szobát egyébként a Bristoli egyetem internetes faliujságján találtam. Okt.20-án megyek, és meló még nincs, de ahogy elnézem, lehet, hogy azt is ott fogok találni az egyetemen. Másoknak is ajánlom, főleg ilyen vidéki városokban az egyetemeket szállás ügyben. Sok sikert!

Ajánlom magam

jozso

lambne Creative Commons License 2005.09.30 0 0 78
igen, valamelyest segitettel :) vszinu akkor, hogy az ilyen utcai fenykepezogepek is ilyen meretu fotot csinalnak.
Előzmény: A nyolcadik törpe (76)
lambne Creative Commons License 2005.09.30 0 0 77
akkor az az info, hogy mivel nevvaltozas volt, kuldenek nekem egy egyenlegkozlo szamlat nem helytallo? ha igy van, akkor szomoru leszek.. :(
max marad az orvosnal regisztralas..
Előzmény: A nyolcadik törpe (75)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.30 0 0 76

A brit utlevelben a kep ugyanakkora mint a magyar szemelyiben.

Remelem segitettem ezzel.

 

Előzmény: lambne (72)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.30 0 0 75

viz, villany, gaz, BT telefonvonal,  altalaban 3 havonta van szamlazva. Ha ippeg lekested a negyedeves fordulot akkor jo eselyed van 2 honap es 3 hetet varni.

Elofordulhat hogy valaki "soron kivul" kuld egy szamlat, de semmit se varj egy heten belul. Ne felejtsd el ez Anglia, nempedig Nemetorszag.

Ha a telefonhivasokat nem a BT-n keresztul intezed, pl tele2, akkor azok havonta szamlaznak.

Council tax egyszer egy evben. Bejelentestol kb egy het mulva.

 

 

 

Előzmény: lambne (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!