Keresés

Részletes keresés

netszkvid Creative Commons License 2005.11.30 0 0 269
Mosogep-tema: Pont ezt hasznaljak ki az itt elo lengyelek. olyan szakmakban, ami szemmel lathatoen hiany es csillagaszati arak vannak, elerheto aron jo szolgaltatast kinalnak. Mondassa valt mara a "polish plumber".
Előzmény: Maidenhead (266)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.29 0 0 268

Mosogebbazogatas....

 

Te meg sokra fogod vinni ...

Előzmény: Maidenhead (266)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.29 0 0 267

A laptopon tenyleg atsiklottam, en nem szeretem azokat...

 

Előzmény: Herrbert (264)
Maidenhead Creative Commons License 2005.11.29 0 0 266

Hali!

 

Nem tudtam hogy ez a billentyuzet dolog ennyi problemat vethet fel!Nekem soha nem volt vele problemam,pedig hasznalom mind a kettot!Laptopot otthon minek venni!?Itt kell megvenni,ahol olcsobb!Pontosabban az itt megkeresett penzedhez viszonyitva!En pl. 3 honapja dolgozom itt kint,es az eddig megkeresett penzembol mar tudnek venni egy hasznalt kocsit!Ezt otthon hol tehetnem meg ennyi ido alatt!?En itt latom a kulonbseget!Ott,hogy az ember a megkeresett penzebol vesz maganak ezt-azt,kifizet mindent,es meg kicsit takarekoskodni is tud!Plusz megtanul egy nyelvet,uj embereket ismer meg,egy mas kulturat stb.Szerintem ez a lenyeg!Es mivel 23 vagyok,nincs okom kapkodni!:-)

 

Kerdesem nekem nagyon nincs!Inkabb tapasztalatom,amit leirhatnek egy-ket dologban!Egyben nagyon igazat adok az egyik beironak: a javittatas itt meregdraga!!Inkabb akkor az uj!Hihetetlen hogy a szerelok mennyi penzt el tud kerni!Pl. az egyik 300 fontot akart elkerni tolem hogy beallitsa a mosogepet!El is zavartam,inkabb toltottem vele 2 orat de beallitottam magam,lass csodat mukodik!

Herrbert Creative Commons License 2005.11.29 0 0 265

Az Infinity nevu ugynokseget ne valassza senki!

3 hetig nem volt munkam. Mindenkinek raktari munkat igertek 7-12 fontos oraberert, de csak egy elo embert lattam, aki ezt megkapta, mikozben a tobbieknek a legrosszabb munkat adtak, ahol volt, aki heti 40 fontot kapott kezhez a levonasok utan!

Mert levonasok azok voltak/vannak! Direkt nem a munkahely melle telepitik az embereket, hogy le lehessen vonni a penzt az autora. Ugyintezes cimen heti 55 fontot vonnak le, mikozben olyan munkat adnak, amit fel perc alatt talalsz, mert senki nem akarja csinalni. A papirokat nem intezik, sot, szerintem tudatosan huztak a dolgokat, elrontottak a papirokat, hogy tovabb a ceghez kossek az embereket. Van, akinek harmadik honapja nem adtak vissza az egyetlen iratat, az utlevelet.

En szerencsere 6 het utan meg tudtam lepni, de az utolso ket hetet eloszor nem akartak kifizetni, mondvan, hogy ok most akkor meg egyszer levonjak belole a depozitot a lakasra, pedig azt meg az elejen befizettem, es aztan veszni hagytam. Esatobbi, esatobbi.

Masok a heti 40-90 fonttal nem tudtak meglepni.

Előzmény: Iza104 (261)
Herrbert Creative Commons License 2005.11.29 0 0 264

Ne feledd, hogy notebookrol van szo, nem hiszem, hogy 2 fontert kapok hozza billentyuzetet.

Akarmilyen hihetetlen, tiz ujjal gepelek, de kozben figyelem a billentyuzetet (na jo, lehet hogy csak nyolcujjasnak szamitok, mert nem minden ujjam van a helyen). :-) Autodidakta modon tanultam gepelni meg C64-en, majd Amigan, PC-n, aztan a munkahelyemen kenytelen voltam nemet billentyuzetet hasznalni, most meg az angol kavar be.

Azt hiszem, le kellene zarnunk ezt a temat, mert messze kerultunk az eredetitol.

Előzmény: A nyolcadik törpe (263)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.28 0 0 263

Ha tiz ujjal gepelsz akkor "elvileg" nem is figyeled, hogy melik gombra mi van irva.

Ha a magyar bill telepitve vagyon es atkapcsoltad, akkor mar minden gomb a "helyen" van. Nemtudom mit ertesz "draga" megoldason matricaugyben, de ha a gombfelirat a problema akkor Neked is az alkoholos filcet javallanam.

Gyerunk, nem kell tole bexarni, egy uj billentyuzet 2 font, ha elba, akkor vesz masikat :))))

Előzmény: Herrbert (257)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.28 0 0 262

Remelem nem vetted sertesnek, nem annak szantam...

 

Billentyuzet: Nekem hiaba van rairva, a mashol levo gombok (pl Y/Z) az agyamra mennek. :((((

 

Ezert kerulom ha csak lehet. Ide is ekezetek nelkul irok, amiert le vagyok ***va, mert csunyitom a magyar nyelvet.

 

Viszont tokmindegy milyen kocsival es melyik oldalon hajtok. :))))

 

Arak: Elottem szoloaknak igazuk van: horror. En megis azt mondanam, hogy gep egyben otthon mintha olcsobb lenne, darajai es kellekjeik itt olcsobbnak tunnek.

 

Kozben szamomra kiderult hogy nemcsak a magyar karakterek meglete hanem a gombok feliratai is a kerdesed volt. Hat en ezen egyszer alkoholos filctollal segitettem, bar azota kidobtam azt a billentyuzetet.

 

Szamitogepalkatreszek, ahonnan en vasarolok, (ingyenreklam) de az araik jo helyen mozognak: eclipsecomputers pont com

Coventryben vannak, ahol az ingyenes automuzeum van.

Előzmény: smelang (254)
Iza104 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 261
Helló!
Milyen rossz tapasztalataid vannak?
Előzmény: Herrbert (257)
Herrbert Creative Commons License 2005.11.28 0 0 260
Plusz az ekezetek, no meg az irasjelek is egeszen mashol vannak.
Előzmény: netszkvid (258)
Herrbert Creative Commons License 2005.11.28 0 0 259

Amint lesz sajat gepem, en is szivesen beszallok. A konyvtarban az oneletrajzomon kivul mast nem szivesen szerkesztek. :-)

Szerintem nyiss egy ingyenes weboldalt valahol (Freeweb, Ultraweb, stb.). Az egyes temakoroknek pedig lehetne kulon szerkesztoje, hozzaferessel.

Előzmény: seci (234)
netszkvid Creative Commons License 2005.11.28 0 0 258

Mondjuk a "Z" es "y" helyzetenek memorizalasa? Bennem fel sem merul, hogy gond, pedig allandoan valtgatom a ketfele billenyuzetet. De ha ez tenyleg gond, akkor biza vegyel otthon gepet.

 

Előzmény: Herrbert (257)
Herrbert Creative Commons License 2005.11.28 0 0 257

Sziasztok!

 

Harom honapja jottem ki Angliaba, most a harmadik helyen elek (Thetford, Norfolk). Eddig csak olvastam a forumot, pedig rengeteg kerdesem lenne, es rengeteg tapasztalatom is van (sajnos rosszak is). A laptoptemaban hozza kell szolnom, ugy erzem, mert en is eppen most tervezem a laptop vasarlast.

A legnagyobb problemam nekem is a billentyuzet. Hiaba telepitem a magyar Windowst es benne a magyar billentyuzetet, ha a kiosztas angol (tiz ujjal gepelek, de szuksegem van sajnos a korrekt feliratokra). Hallottam matricas megoldasrol, de ez draga. Vagy talaltatok erre valami megoldast?

seci Creative Commons License 2005.11.28 0 0 256

Szia smelang!

Anglia nem horror draga, illetve a dolog sokkal arnyaltabb.

 

Ami horror draga (Mo-hoz kepest) az a lakas (kb 3-4x annyi, mint otthon, lasd min 200 font/havi szallas - megosztva valakivel egy szobat... ennyiert Pesten egy rendes 1.5 szobas lakast kapsz)

 

Az osszes tobbi (megelhetesi) dolog nagyjabol osszemerheto az otthoni arszinvonallal. Vannak dolgok, amik olcsobbak, vannak amik dragabbak, de nincs lenyeges elteres.

 

Ami dragabb meg, az az, amihez munkaero kell: etterem, szakemberek, stb. Ha valaki foglalkozik veled, annak az oraberet meg kell fizetned :-) Azaz javittatni dolgokat altalaban dragabb, mint ujat venni.

 

-seci

 

Előzmény: smelang (254)
aknot Creative Commons License 2005.11.28 0 0 255
mi itt vettünk laptopot az otthoniaknak is...
elég válasznak?
Előzmény: smelang (254)
smelang Creative Commons License 2005.11.28 0 0 254

inkább a mondandóm második felére szeretnék utmutatást kapni.

 

de megfontolom hogy most így menjek e, vagy inkább maradjak.......deha mégis mennék akkor köszi a tippet.....különben annyival olcsóbban jutok kint laptophoz hogy inkább ott érdemes venni?(belém az anglia horror-drága programot ültették) én azt gondolom hogy nem lehet olyan nagy a különbség már ami az árat illeti....de mit gondolsz te aki ott élsz?

Előzmény: A nyolcadik törpe (253)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.27 0 0 253

Ha a magyar billentyuzet hianya ekkora panikot kelt, akkor szerintem el se induljal sehovase....

 

 

Megoldas:

 

A windozba telepiteni kell a magyar nyelvu billentyuzetet, ehhez a gep fogja kerni a win lemezt, 5 perces munka.

 

Tobbi prog: Zsebedbe teszed lemezeidet, es ide elcipeled.

Előzmény: smelang (252)
smelang Creative Commons License 2005.11.27 0 0 252

jó estét mindenkinek! lenne egy gyakorlati tanácsadásos kérdésem!

 

very fontos....mivel szerda reggel indulunk....

 

mivel nincs laptopunk felmerült a kérdés, -természetesen ma este, véletlenül sem korábban- hogy venni és vinni kéne egyet. namost, a mi logikánk szerint talán olcsóbb lenne kicsit ha már kint vennénk, viszont nem magyar a billentyűzet, meg itthon még fel tudjuk rá telepíteni a számunkra szükséges programokat........

.....technikai analfabéták vagyunk,tehát erről valami vélemény....????

 

....leginkább internetezésre szeretnénk használni odakint, ezért kéne egy kis segítség....hogy ez milyen áron zajlik kint....és ugyanolyan egyszerű e beköttetni mint nálunk.....

 

...ti biztos okosak vagytok ebben a témában....hiszen kint éltek meg miegymás....

HP13 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 251
High Wycombe :))))) Van egy kis tapasztalatom.
Mindakét reptérről először be kell menni Londonba. Metróval vagy bármivel elmész a Marylebone-ra, onnan pedig vonattal jutsz el célállomásra (30-45 perc).
Előzmény: xailabi (249)
mergez Creative Commons License 2005.11.27 0 0 250
Sziasztok!

Jövőre ki szeretnék menni Angliába. Kérdésem: ha kimegyek és szállást keresek, a munkaadómnak, banknak, stb. megfelel az, ha mondjuk egy homestay szálláson lakom, ami jól tudom egy családnál való elhelyezést jelent? Ugye itt nincsenek számláim, meg ilyenek, amit ügyintézéskor a hivatalok elkérhetnek tőlem, csak a fix címem. Tudok így vajon boldogulni? Kapok-e NI-t, nyithatok-e bankszámlát, meg mindent? Ja és valószínűleg addigra meglesz a munkáltatóm ajánlása is. Gondolom ez sokat számít, ahogy mindenfelé olvastam. Évi bruttó 12-13ezer Fontért tudnék elhelyezkedni, Milton Keynes, Portsmouth, Hampshire, Essex környékén. Hol jobb? Mennyi ez az előbb említett évi kereset ottani viszonylatban? Elég volna ahhoz, hogy valamit félre is tudjak tenni belőle, ha nem élek nagy lábon? Köszönök minden válasz előre is! Üdv.
xailabi Creative Commons License 2005.11.27 0 0 249

Jó estét mindenkinek!

 

Kedden veszem meg a repülőjegyemet és tanácsot szeretnék kérni!

Gatwickről vagy Lutonról tudok könnyebben High Wycombe-ba eljutni ?(Oxford felé van).

Luton közelebb van, de mintha azt a fülest halottam volna, hogy onnan nincs közvetlen buszjárat.

 

Lécci segítsetek plííz.

 

Köszi, Ági

Iza104 Creative Commons License 2005.11.24 0 0 248
Mi minden évben ide járunk :-) Óccsó és közel van. Persze Angliából biztos nem ide mennék.
Előzmény: smelang (246)
brompton Creative Commons License 2005.11.24 0 0 247

Szia Smelang !

 

En nagyon konyen  vagyok,mert Ischgl-be megyek,rokonok elnek ott,tehat szallasra-transzferre nincs szuksegem,ebben sajna nem tok segiteni.De ha felnezel a www.ischgl.at  -re olcsobb szallast,ezt-azt lehet talalni.Az Innsbrucki repternek is van sajat honlapja,onnan meg a buszjaratokat tudod lelesni.

Előzmény: smelang (245)
smelang Creative Commons License 2005.11.24 0 0 246
alacsony tátrapedig ez "csak" szlovákia
smelang Creative Commons License 2005.11.24 0 0 245

köszi!

 

még csak most fogunk kiutazni dolgozni, de azért érdeklődöm mindenféléről. ez spec azért érdekelt, mert ha mondjuk itthonról szervezek le egy kellemes ultra-giga akciós síutat a frencs-alpokba (hiszen ez a legolcsóbb sztem.) akkor megvan a szállás-bérlet akár 50E ft-ból, persze ebbe nincs jegy és onnan csak repcsivel lehet, vagyis érdemes ugye. arra irányult a kérdésem, hogy vajon hogy járok jobban ottani irodával szervezkedem vagy magyarországival. mert ugye itt mindenki azt nyomatja hogy anglia bitang-drága, hogy minden többe kerül, de azért mellesleg ha ruhát vagy bármit akarsz venni akkor ott a leértékelés tényleg leértékelés, nemugy mint kishazánkban. vajon a lastminute-utakra is érvényes, hogy a leértékelés az leértékelés...vajon sokkal kedvezőbb árakat tudok kikalkulálni...??....

 

brompton, aki síel, vagy bordozik? köszi az infot ez tényleg nagyon kedvező ár, mert ehhez már csak egy jó kis akciós időpont és akkor nem kerül egyáltalán többe mintha itthonról intéznéd. igazándiból ez érdekel.

 

Brompton hol voltál már az innsbruck-tirol-i régió pályái közül? mi 2szezonnal ezelőtt voltunk axamer-lizum-ban és ugy emlékszem nincs olyan messze a reptértől a legtöbb régió. te hogy mentél, a reptérről bérelt autóval, vagy busszal tovább a szállásra meg a pályához?

 

Seci: neked is kösz a segítséget a honlapot fel is írtam, vannak rajta egész jó ajánlatok ahogy igy hirtelen belepillantottam. hát azért nem gondolom hogy uri sport, mert szerintem ebben a mai világban szinte minden szabadidős tevékenység drága, de mivel jó sok ajánlat van ki lehet mazsolázni a legjobbakat. és akkor nem is olyan drága. különben meg aki megismerkedik a téli sportokkal annak megváltozik az élete szerintem. meghát ez relatív, nekem nem drága a sízés, de nem fizetnék többszázezret egy tv-ért, meg nem gyűjtöm inkább a tárgyakat. de egyszer gyere el velünk és akkor majd meglátod miről is beszélek:)

különben nagyon jó a kezdeményezésed az info-panelről, hajrá-hajrá......(és most gondolj ide valami amcsifutballmeccsről egy durva szurkolókorust, a világ legkerekebb fenekű csajaival:)

Előzmény: brompton (243)
Maidenhead Creative Commons License 2005.11.24 0 0 244

Hali!

 

Hat ezen sokat kene dolgozni....:-)Nagy a T-ma!Elkezdem osszeszedni a gondolataimat,es meglatjuk!Hat igen,amit az angolok esznek,azt egy fel oldalba le lehetne irni!:-))

 

En pl. ugy vagyok vele,hogy az ilyen puccos ettermekben felszolgalt(macskanak nem elegendo mennyisegu)kulimasznal(amit felszolgalok itt) tobbre ertekelek egy kiados "fish and chips"-et,vagy a jo oreg otthoni rantott hust korettel!:-)Borbol persze barmi johet,csak jo legyen!:-)A mi nap kostoltunk meg az etteremben egy 1990-es Tokaj-t,ami £80,es mondanom se kell,hogy nagyon finom volt!Hirtelen buszkeseg toltott el:-) 

brompton Creative Commons License 2005.11.24 0 0 243

Szia !

 

En is ropkodok hebe-hoba Innsbruck-ba es a repjegyet innen veszem:

 

http://www.airline-network.co.uk/

 

Pl jan 17.-i indulassal,26.i erkezessel most eppen 86 font a British Airwayssal adokkal egyutt Gatwickrol,de megy a Lufthansa,az Air Berlin,a BMI...Itt eleg olcson lehet jegyhez jutni.

Előzmény: smelang (233)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.23 0 0 242

Angol etelek:

 

Pizza

Kebab

Punjabi reza sah pahlavi

 

Ahogy valaki mondta: Elhagytam bormingent (Birmingham) es visszamentem Angliaba...

 

:)))

Előzmény: seci (237)
seci Creative Commons License 2005.11.23 0 0 241

Szia!

 

Go to: http://www.utazas.com -> forum

 

-seci

Előzmény: Vucsko (240)
Vucsko Creative Commons License 2005.11.23 0 0 240

Sziasztok,

 

Angliai / London-i munkat keresek, valamikor jovo tavasszal szeretnek kimenni, hosszabb idore. Egyenlore csak erdeklodom, milyen lehetosegek, eselyek vannak? Szallas is erdekelne, illetve munka, tehat teljesen mint 'kezdo' vagyok itt.

 

Kerem aki tud segiteni az irjon.

 

Elore is koszi,

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!