Keresés

Részletes keresés

seci Creative Commons License 2006.02.21 0 0 704

Hali!


 

Az angol burokracia rosszabb, mint a magyar, foleg az u.n. call center-ek altal nyujtott "segitseg". Szerintem te ilyenbe futottal bele...

 

Lehetosegek - amit nem szeretnek, de segit:

a. kivel beszeltel es referencia-szam kerese (eleg nagy osszeget teszek arra, hogy nem adtak ilyent!)

b. kerd a supervisort, mert mar egy hete nem voltak kepesek megoldani valamit, ami 5 perc munka

c. egy kicsit kiabalj, de ne nagyon, csak ugy finoman, fontos az udvariassag!

 

Egy tortenet: Felesegem is megprobalkozott ilyen munkaval, de kiderult, hogy call centerbe csak es kizarolag szellemileg selejtet keresnek.

Megtortent eset: IBM call center, hivas, a felhasznalonak kifogyott valami a nyomtatojabol, megrendeli az X szamu alkatreszt. Hivas tovabbitva a mernoknek. (Ennyi a call center dolga). Mernok kozli masnap, hogy X mar nincs, rendeljen helyette Y-t, az pont ugyanolyan jo. Call center -> vasarlo: rendelj Y-t es minden ok, call lezarva. Ket nap mulva masik ugyfel telefonal, hogy neki X kellene. Felesegem (nem hulye, sajnos...) emlekszik a nehany napos esetre es orommel felvilagositja a vasarlot, hogy X az nincs, de rendeljen Y-t. Eztunan "szobara" hivja a fonoke es kozli, hogy neki nincs joga arra, hogy gondolkodjon, neki tovabbitani kell a vasarlo kereset a mernokhoz, aki majd elmondja, hogy X nincs, de van Y.

 

No megyek, mert kesz a kave, aztan meg munkahegyek ellapatolasa var ram!

 

-seci

 

Előzmény: drfalcon (703)
drfalcon Creative Commons License 2006.02.20 0 0 703

 helló!

 

 Köszi  a választ, nagyi! Tonképpen főleg azért kérdezősködtem, mert pár magyar közvetítővel felvettem már a kapcsolatot, s hát nem voltak túl meggyőzőek... Ez alatt azt kell érteni, hogy pl. halovány fogalmuk nem volt, hogy is kéne elintézni a kinti kamarai ragisztrációmat, illetve mondtak mindenfélét, tücsköt bogarat, míg végül saját magam utána nem jártam a dolgoknak... Erről ennyit. No, talán az eredeti angol közvetítők jobban képben vannak- remélem...

 

 Máris akadt még egy kérdésem: az angol bürokrácia mentalitásáról volna szó. Mi a véleményetek, tapló dolog többször felhívni őket, ha nem akar elintéződni az ügyem? Vagy várjak  a soromra, mint a jó gyerek? Ma azért kicsit felpumpálta a csinovnyik néni a vérnyomásomat: még múlt szerdán küldtem nekik e-mailt, hogy azért nem tudják levenni  a kártyámról a pénzt, mert az egyik adatot mindig rosszul ütik be, leírtam, hogy volna helyesen. Válasz semmi, számlámon money marad, hát ma délután már megcsörgettem őket- aszonták, OK, megpróbálják így, majd hívnak, ill. küldenek e-mailt. Azóta semmi- könyörgöm ez a meló cakompakk 5 percet venne igénybe, max., vagy tévedek? Szóval noszogassam őket vagy várjak türelmesen?

panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.20 0 0 702

Sheren, te összejöttél annakidején Maidenhead-del?

Úgy értem, találkoztatok?

Előzmény: sheren (684)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.20 0 0 701

DTP, kösz a tb-s infókat!

Elég siralmas a kép :-(

Ha a munkaadó úgy dönt, hogy egyetlen napot sem fizet, akkor megette a fene. Évente 5-10 nap nem olyan sok, hogy ne vállalhatná be egy cég (és tényleg csak egy hülye influenzára gondolok, amivel nem csak azért nem jó dolgozni, mert rohadtul érzed magad, hanem mert senki nem szereti, ha megfertőzi a kollégája).

Tudom, hogy akkor is alá fogom írni a szerződést, ha egyetlen nap sem lesz benne, de sokkal rosszabb érzéssel.

 

Ahol dolgozni fogok nem gyerekek lesznek - ha csak úgy nem, hogy szellemi szintjük egy gyerekével ér fel. (A fogyatékosságuk jelen esetben az értelmi szintjükre utal.)

 

Ne hagyd magad kicsavarni!!!:-)))

 

üdv

nagyi

 

Előzmény: detepe (696)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.20 0 0 700

Hopp!

Csak én akartam lenni a hétszázadik!! :-))))

panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.20 0 0 699
... bocs, falcon
Előzmény: drfalcon (692)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.20 0 0 698

Kedves dr Falco!

 

Munkakeresés Angliában.

Nyilván csak a saját tapasztalataimat mondhatom el, és én csak egy vagyok a sok közül, ráadásul meglehetősen speciális a helyzetem, lévén elmúltam 50 éves.

(S még azt is meg kell említenem, hogy csak az egyik oldalt ismerem, a másikról "csak" olvastam sokat.)

 

Feltételezem te fiatal vagy. Nos, ha el akarsz indulni a vakvilágba, mindenféle előzmény (keresgélés, érdeklődés, tapasztaltabbak megkérdezése) vagy konkrét munkalehetőség nélkül, szerintem csak akkor tedd, ha talpraesett, szorgalmas, magabiztos, a nyelvet legalább nagyon erős alapfokon beszélő vagy ÉS SZERETED A KALANDOT!!!

 

De.

Ha megfontolt, kevésbé magabiztos vagy, nem szeretnél durva, kellemetlen meglepetéseket, lehetőleg biztosra akarsz menni, akkor az ügynökséget válaszd -természetesen a nyelvtudás és a szorgalom ekkor sem hiányozhat!

 

A jó ügynökség arról ismerszik meg, hogy:

1. Nem kell fizetned az állásközvetítésért. (ez alól van  némi kivétel:-))

2. Ajánlják olyanok, akik ügyfeleik voltak. (ilyennel én is szolgálhatok)

 

Végül néhány állásközvetítő cég:

 

http://www.hungarowork.hu/?menu=9#9 (azt hiszem, ez pont az, amelyik nem ingyenes, hát, nem tudom ...)

http://www.euwork.hu/munkavallalok/index.html

http://www.cmart.co.hu/  (ezt tudom ajánlani)

http://www.eujobinfo.hu/

 

Nem szeretnék sem egyik sem másik módszer mellett vagy ellen beszélni.

Mindenkinek ismernie kell önmagát ahhoz, hogy eldönthesse, segítséggel, vagy anélkül is képes-e (akar-e) kijutni a megfelelő munkára.

 

Kívánok sok sikert az álláskereséshez, közvetítővel, vagy anélkül.

Itt a fórumon állást ugyan nem, de rengeteg olyan segítséget kaphatsz, ami a kinti élethez hasznos!!!

 

Üdv

nagyi - aki nem szégyenli, hogy fiatalon is az ügynökséget választaná, mert ő olyan :-)))

Előzmény: drfalcon (692)
detepe Creative Commons License 2006.02.20 0 0 697
Jezusom! Miert jottek ki ilyen hulyen a fontok? Nem csinaltam semmit.
detepe Creative Commons License 2006.02.20 0 0 696
Kezcsok!

 

Nagyika, megerdeklodtem a betegszabit tuti forrasbol – HR-tol jott az info:

 

Szoval a szerzodesben a cegnek bele kell irniuk hogy hany nap betegszabit fizetnek. Ez atlagban olyan evi 5-10 nap. Ez teljes fizetes ilyenkor. Viszont elvileg torvenyszerint semmit nem kell fizetniuk, tehat csak akkor lehet kovetelni ezt ha a szerzodesbe bele irjak hogy hany napot fizetnek. Az “ev” attol szamolando hogy ok ezt hogy allapitjak meg, tehat vagy a penzugyi ev kezdetetol, vagy a Te munkaballasod elso napjatol szamitva, vagy Januar 1-tol – ezt megint csak a munkaltatotol fugg. Ha a megszabott napokat tulleped, akkor jon az un. SSP – Statutory Sick Pay – amit az allam hataroz meg, mara kb £15/nap. Na de ez sem olyan egyszeru, mert ehez min. kb 3 napig betegnek kell lenned hogy kapjal ilyen komoly £15/napi lovet! Nem egyszeru !!! Nekem is lassan kellett olvasnom hogy ne irjak hulyeseget. Ez egyebkent tukrozi az angolok munka maniajat, mert minden energiadat kicsavarjak  hogy “kifizetodo” legyel.

 

Hat igen a “fiuk” is jol informaltak Teged azzal kapcsolatban hogy ha hivatalos es papiron vezetett melot akarsz akkor a csaladoknal valo nanny-skedes vagy Au Pair-kedes nem igen johet szamitasba. Talan azert szeretik azt jobban mert kenyelmes - ha szallast is adnak - vagy mert tobbet lehet vele keresni. De az a melo jonak hangzik! Le a kalappal elotted hogy ilyenre vallalkozol. Nagyon becsulendo aki ilyen gyerekeket segit.

 

Na megyek is mert mar "csavarjak is az energiamat"...

 

DTP

Előzmény: panaszkönyv (695)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.20 0 0 695

Mazsoláskuglófos jó reggelt, itt a pirkadatkor kelő Nagyi!

 

DTP, annak idején az állásinterjún elhangzott: betegség esetén nem fizetünk bért(kedves mosoly az angol ürge arcán). Mikor ezt a szobából kijőve, a többiektől - akik már túl voltak rajta - megkérdeztem, vajon jól értettem-e, azt válaszolták, igen, furi, de nekik is elmondták.

Mikor aztán mindenki befejezte, visszakérdeztünk a táppénzre, mire ő: természetesen nem néhány napra gondoltak, hanem a hosszú tp-t nem tudják fizetni.

No, akkor ez hogy is van? Cégtől függ, hogy mennyi ideig fizeti a tp-t?

Van egyáltalán valami törvényi leszabályozás, hogy minimum hány napra kell, hogy fizessenek? Mondjuk az 5 napos flu-t mindenhol, de a 6 hetes lábtörést, már nem?

Ezeket nem nagyon mertem az interjún firtatni, nehogy azt gondolják, hogy én egy notórius táppénzre járó vagyok, de azért jó lenne tisztában lenni vele.

 

"Na meg aztan az itteni magyar gyerkocoknek gyakran hianyzik egy "nagyi"...."

Eredetileg angol, vagy angol-magyar családhoz szerettem volna kimenni "főállású nagyi"-ként. Aupair-ként nem kívántam volna dolgozni - nem csak a korom miatt.

Látván, hogy a nanny-kel, mother helping-ekkel szemben milyen elvárások vannak (végzettség kell hozzá és nem elég, hogy néhány gyereket felneveltem), ezen kívül a kitünő - néhol anyanyelvi - angol is követelmény (na, ez nekem nagyon nincs!), szóval ezt látván felhagytam a kereséssel. Ekkor ütött be egy lehetőség: fogyatékos emberek bentlakásos otthonába kerestek gondozót. Mivel ez az a terület, ahol még el tudom képzelni magam, azt mondtam nosza!!!

Visszatérve az idézetedre, szerintem is sok családban el kéne egy (más gyerekét is!!!) imádó, hozzájuk jól értő (uh, ez nagyképűen hangzott:-))), háztartási munkákba is besegítő "nagyi". De mivel ez egy hivatalos, bejelentett, adózó, tb-ző munka kellene hogy legyen, azt is sejtem, hogy ezt ma kevés angol család engedheti meg magának (ez utóbbit birták mondani Törpéék is).

 

Még folytatnám, de vár a munka, a többit - dr Falco-nak is - majd este.

 

üdv

nagyi

 

Előzmény: detepe (694)
detepe Creative Commons License 2006.02.19 0 0 694

Szep jo estet mindenkinek a "half term" utolso estejere!

 

Merthogy volt olyan szerencsenk nekunk kolkos csaladoknak hogy egesz heten boldogitottak minkent a csemetek az egy hetes szunetuk alatt....

 

Szoval Nagyi, a tabort a szovetsegunkon levo tobb szaz cimnek hirdetjuk, meg a Magyar Kulturalis Kozpont (HCC) honlapjan ha jol tudom van vagy emlites rola, vagy link... Ez lesz a 5-dik amit rendezunk. Nagyika, Te mennyi idore tervezed az ittmaradast? Csak hogy ugy toltsuk fel a fagyasztonkat a szilvas gombocbol tudod.... Na meg aztan az itteni magyar gyerkocoknek gyakran hianyzik egy "nagyi"....

 

A betegszabi egyebkent cegtol fugg, ahogy mondtad Seci, tenyleg van egy alap szabaly, de nem minden ceg fizeti a 6 honapot teljes fizun.... Aztan van olyan ceg is aki 1 eves gyest teljes fizetessel fizetett az egyik ismerosomnek. Na, ezeket azert nehez kifogni. En viszont azt nem tartom fair-nek hogy ha a gyerekek betegek, mint pl az en kisebbikem korhazban volt 2 hetig 2 eves koraban, es a sajat szabadsagomat kellett erre kivennem. Mondanom se kell hogy ezek utan mar csak fizetes nelkulin tud az ember hazameni a honba.

 

Nagyi! En megsugom melyik az az egyetlen ules amelyikbol az ember megmenekul (de az is csak jobb esetben)- a pilota ulese.... Akkor katapultal amikor csak akarod... Talan marciusig (ugye akkor jossz?) meg egy gyorstalpalot el tudsz vegezni, esetleg egy magangepet is veszel es sztajlosan erkezel a piszkos angol hazakat takaritani. Na ezt ne erts ferre, nem tudom mit fogsz itt csinalni, de a kierkezettek 90%-a csinal min. 1 takaritast egy heten (mint ahogy en is tettem).

 

Eltunk a Torpe nem? Biztos a "half term" miatt.....

 

DTP

Előzmény: panaszkönyv (689)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.19 0 0 693

Turbulencia mentes szép estét!

 

Seci, köszönöm, hogy figyelmeztettél a turbulenciára! :-)

Bár kezdetben nem tudtam, hogy turbulencia az büdös-e, drága-e, zajos-e, vagy valami szégyenleni való, esetleg mérgező, még rosszabb esetben fertőző.

De a lányom felvilágosított az aerodinamika rejtelmeiről, így most rmár roppant okos vagyok, és csak azt kellene még tudnom, melyik az az ülés, amelyikben lezuhanás esetén azonnal eszméletet lehet veszíteni, így öntudatlanul lehet gyorsan, fájdalommentesen a másvilágba kerülni.

 

Dr Falconnak üzenem, holnap válaszolok a kérdésére - ha addig senki sem tenné meg -, mert most abba kell hagynom: a fiatalok filmet akarnak nézni a számítógépen.

 

Üdv mindenkinek

 

nagyi - aki nem akar turbulenciás lenni :-)))

Előzmény: seci (691)
drfalcon Creative Commons License 2006.02.19 0 0 692
helló!

megsúgná nekem valaki, hogy van-e értelme ügynökségen keresztül munkát vállalni? Eddig úgy képzeltem, hogy ilyesmire annak van szüksége, akinek vagy nagyon speciális a munkaköre-szakterülete, vagy aki nem érzi úgy, hogy egyedül is képes kikapargatni a kis gesztenyéjét... Aztán vhol azt olvastam, hogy jó melókat csak ügynökségen keresztül lehet kifogni. most akkor mi az igazság? (odaát- Angliában)
seci Creative Commons License 2006.02.19 0 0 691

Szia!

 

> A repjegykérdés tudom, hog egy kicsit suta volt, de még sosem repültem

Ha meg sohasem repultel akkor egy tanacs:

Mindig a repulo elejere probalj ulni, mondjuk az 3-8 sor korul. Ugyanis ha turbulencia van, akkor az a repulo elejen sokkal kevesbe erezheto, mint hatul.

 

A diszkont (aka fapados, ami tok hulye elnevezes, mert nem fapadosabb, mint a Malev vagy BA turista osztalya) tarsasagoknal free seating van, azaz oda ulsz a gepen, ahova akarsz (meg ahova tudsz), leszamitva az elso 2 sort.

 

-seci

 

Előzmény: panaszkönyv (689)
seci Creative Commons License 2006.02.18 0 0 690

Hali!

Betegsegre miert ne jarna fizetes? Jar. Teljes fizu.

 

Van valami szabaly, hogy hany napot lehetsz igy egy evben beteg, meg ne kerdezd a pontos szamot. Azert azokra, akik ezt a lehetosegek kihasznaljak es nem hasznaljak, raszallnak (Use it but do not abuse it!).

 

Es persze itt is van olyan szabaly, hogy ha tartosan beteg vagy, akkor egy ido utan kevesebb fizetes jar. De ez az ido es az, hogy mennyivel kevesebb, fugg a cegedtol.

 

Pl. a felesegem beteg volt 2 honapig teljes fizetesen. Ha en beteg lennek, akkor 6 honapig jarna a teljes fizetesem (no ezt nem szeretnem kiprobalni!)

 

-seci

 

Előzmény: panaszkönyv (689)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.18 0 0 689

Reszelt tormás, füstült csülkös jóestét!

 

Seci-bácsi, az említett 5 nap betegszabadságra gondolom nem jár semmi mani, (vagy mégis)? Ezt egy évben 1-2 alkalommal gondolom meg lehet tenni (?).

 

A repjegykérdés tudom, hog egy kicsit suta volt, de még sosem repültem.

Ha igaz, akkor a márciusi kimenetelre a munkaadó biztosítja a jegyet, nekem majd csak a hazajövetelekkor kell gondoskodnom róla.

 

Igen Sheren, a kissebbik volt a névadó, de csak ha már kint vagyok mondhatom el az eredetét (nagyon beazonosítható lennék ;-))

 

DTP, a táborotok több mint klasz! Régóta működik? Hogyan tudnak erről a kint élő magyarok, hirdetitek valahol?

Hogy rákkattantunk néhányan!!!:-))))

 

Jó hétvégét mindenkinek!

 

nagyi

Előzmény: seci (688)
seci Creative Commons License 2006.02.17 0 0 688

Halihow!

> "Nincs nehez vizsga, csak nem megfeleloen felkeszult hallgato."

> Ez úgy hangzik, mintha egy oktató (tanár) mondaná.

> Hol tanítasz és mit?

Az ELTE-n (es meg vagy 10 egyeb helyen) tanitottam 10+ evig :) De mar nem...sajnos... legfeljebb coaching-olom a csoportomban levo fiatal versenyzoket... De ez mas, nem adhatok nekik egyest :-)

 

> Angliából hazautazni Mo-ra majd vissza, úgy olcsóbb-e, ha Angliában vesz

> az ember repjegyet, vagy ha Mo-on?

Mivel a jegyet diszkont legitarsasagnal fogod venni es nem a Malev vagy BA-nal (hacsak nem szakad rad a lottonyeremeny...), ezert mindegy. Illetve majdnem mindegy. Ha magyar bankkartyaval fizetsz, akkor forintban vedd (SkyEurope es Wizz tud ilyent), ha angol kartyaval, akkor meg fontban (Easy, Sky, Wizz, whatever). Igy meguszod az atvaltasi koltseget. Egyebkent nem mindegy, hogy 31 font vagy 32.20? Mert kb. ennyi szerintem a kulonbseg mostansag.

 

Malev/BA viszonylataban - jajj de regen volt - az volt az altalanos gyakorlat, hogy a BUD-LHR-BUD ut (azaz az otthonrol inditott ut) kb 50%-kal dragabb volt, mint a LHR-BUD-LHR ut (azaz a Londonbol inditott). Ami teljesseggel megmagyarazhatatlan, mert ugyanazt a tavolsagot repulod es ugyanazokat a repteri illetekeket fizeted. De ez volt a policy, es mint ilyen megkerdojelezhetetlen.

 

-seci

Előzmény: panaszkönyv (666)
pancer1 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 687
Négy magyar halott egy angliai balesetben
  • MTI
  • 2006. február 15., szerda 14:05

    Magyar munkásokat szállító kisbusz karambolozott egy kamionnal az angliai az A52-es úton. Összesen hatan haltak meg az utóbbi évek legsúlyosabb angliai közúti szerencsétlenségében.

     

    Négy magyar állampolgár halt meg kedden egy angliai közúti balesetben. A szerencsétlenség, amelynek összesen hat halálos áldozata volt, hétfőn történt a kelet-angliai Lincolnshire grófságban, Grantham kisváros közelében, Sedgebrook és Bottersford között.

    A londoni magyar nagykövetséget kedden késő este arról tájékoztatta a lincolnshire-i rendőrség, hogy az áldozatok közül négyen magyarok voltak.

    A másik két halott a magyar munkavállalókat szállító kisbusz portugál vezetője, illetve annak a kamionnak a sofőrje, amellyel a kisbusz előzés közben összeütközött.

    A baleset, amely az utóbbi évek legsúlyosabb közúti szerencsétlensége Angliában, az A52-es főúton következett be. Az út még kedd éjjel is le volt zárva.

    Előzni akart

    A rendőrség eddigi vizsgálatai alapján valószínűsíthető, hogy a kisbusz - hírek szerint portugál - vezetője a két nyomsávos országúton kamionsor előzésébe kezdett. Egy teherautót megelőzött, a második előzése közben azonban frontálisan ütközött egy harmadik, szembejövő kamionnal.

    A baleset után egy negyedik teherautó belerohant annak a kamionnak a hátuljába, amellyel a kisbusz ütközött.

    A kisbusz nyugati irányba tartott, az utasok Nottinghamshire grófságbeli munkahelyére, amikor a szerencsétlenség történt.

    A rendőrségi tájékoztatás szerint az elhunytak földi maradványait a leicesteri kórházba szállítják halottkémi vizsgálatra.

    A kisbusz további két utasa- az egyik szintén magyar - megsérült; őket a granthami kórházban kezelték, de szerdán este a magyar sérült elhagyhatta az intézményt.

    Abelovszky György londoni magyar főkonzul, aki szerdán a baleset helyszínére utazott, indulása előtt az MTI-nek Londonban azt mondta: a balesetben elhunyt magyarok hegesztőként dolgoztak, és munkahelyükre tartottak, amely másfél órányi autóútra volt szállásuktól. A magyar munkavállalók a múlt hónapban érkeztek Nagy-Britanniába.

     

     

     

    Hát, erröl lett volna szó....

    Előzmény: sheren (677)
    seci Creative Commons License 2006.02.17 0 0 686

    Hali!

     

    Orvos??? Nagyi, el vagy te tajolodva, de nagyon!

     

    Orvoshoz itt csak akkor megy az ember, ha mar majdnem meghal. Olyankor er valamit az angol egeszsegugy, akkor mindent megtesznek, nehogy rontsd a statisztikajukat (azaz "Na nehogy ma' itt haljon ma' meg kedveskem!"). Kulonben? Ugy sz@r az egesz, ahogy van.

     

    Szoval itt 5 teljes munkanapon at beteg lehetsz, anelkul, hogy latott volna orvos. Persze a cegedet naponta ertesiteni kell, aztan amikor megy dolgozni, akkor kitoltesz egy formanyomtatvanyt, hogy ez-es-ez a bajod volt, orvos nem latott, de te ugy gondolod, hogy most mar tudsz dolgozni.

     

    Viszont a flu-ra van egy-ket jo "gyogyszer", ugymint Coldrex, Lemsip es Neocitran (ez ugyan otthoni). Ugyhogy help yourself!

     

    Amikor mar nagyon rossz a helyzet, elmehetsz orvoshoz, aki vagy felir valamit, vagy nem. De ide csak ugy jutsz el, hogy elobb appointmentet kersz, ami vagy van mara, vagy nincs, vagy van holnapra, vagy jovo het keddre, stb. Az orvos majdnem biztos, hogy tavgyogyit, azaz nem hallgatja meg a tudodet es nem is mereszkedik 1 meternel kozelebb hozzad (kiveve ha kivetelesen szerencses vagy es a korzetben van mondjuk francia/ausztral doktor). A gyogyszert meg szemre kapod, azaz ha a kura 6 napig napi 3 szem Augmentin, akkor a kapsz egy 10-es levelet meg egy masikbol 8-at. A maradek 2 szemet egy masik paciens kapja. Igy nem kell osszegyujteni/szemetbe dobni, sot te is fogod tudni, mikor van vege a kuranak :-)

     

    Jegyzem meg a kisebb/nagyobb kozertekben van "patika", azaz kinn vannak a polcon a veny nelkul kaphato gyogyszerek. Es sok nagy szupimarkiban van tenyleges patika is, de ne kepzeld, hogy aki ott van, az mind patikus! Van 1 patikus valahol hatul, a tobbi neni meg mezei elado.

     

    Tanacs: hozz magadnak otthonrol amidozophenumot, kalmopirint, algopirint, demalgont, sulfaguadinint, nospat, fluimucilt, whatever you like. Ki tudja, hogy az itteniek milyen allergiat hoznak ki beloled... Az a par deka nem szamit, megeri, nem a penz miatt, hanem mert tudsz mit bevenni, ha gond van!

     

    -seci

     

    Előzmény: panaszkönyv (685)
    panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.17 0 0 685

    Seci-bácsi, jobbulást kívánunk!

     

    Milyen az angol flu?

    Előkelően, elegánsan köhhintesz diszkrét orrszipivel megspékelve, vagy ugyanolyan gusztustalanul trutyis mint a magyar?

    Az orvos ilyenkor kint is nyakra-főre írja azt a büdös antibiotikumot, vagy legalábbis mérlegel előtte. Kint is egy vagyont költesz ilyenkor patikára, vagy ... ja, a gyógyszer biztos kint is drága ...

     

    Itt még a délután is szikrázóan napsütötte, égszínkék mennyezettel, nyitott kabátokkal, mégis fáradt arcú emberekkel. :-(

     

    Mégegyszer jobbulást, mindenki vigyázzon magára!

     

    nagyi - aki már megy is inni egy jó kis citromos, házi akácmézes zöldteát (kevéske rummal :-)))

     

     

    Előzmény: seci (681)
    sheren Creative Commons License 2006.02.17 0 0 684

    i... atir...

     

    Bocsi a tobbi nem megy...:)))

     

    Szoval, epp a cseh hazigizdane uncsitesoja...(no ez kicsit kacifantos volt:))) szoval valaki ugyanugy otvos mint Te es Londonban dolgozik a szakmajaban... allitolag eleg jol keres, bar neki is beajanlas kellett a hely megszerzesehez de neki megerte a dolog:)))

     

    Itt az egygrammosok nem annyira divnak... (9 karatosbol probald elkepzelni a cuccost...) de "olcso ekszert kaphatsz (olyan elore gyartottat) az Argosnal es az Indexnel...  Aranyora 9 karat £100-nal kezdodik es a kedvenc zafir-gyemant karkotom is onnan jott egy £50-ert? (reg volt amikor meg tellett ilyesmire...egyetem elott full munka, no kottelezettseg + imadom az ekszereket...:)))

     

    Szoval minden varosban van egymel tobb ekszer uzlet altalaban egyedibb, illetve ugyanaz a stilus de (remelem) nem gepi keszitesu ekszerekkel....

     

    A gond ossz vissz hogy ha kissebbites vagy nagyobbitas vagy ilyesmire van szukseg azt nem helyben csinaljak hanem elkuldik az otvoshoz es 3-5 hetbe kerul hogy visszajojjon...  A masik eset ha csaladi a vallalkozas hat... ott a csalad...

     

    De legy pozitiv a valasz: lehetoseg az van csak legy eleg kitarto es addig amig ki kell tartani hat vallalj valami munkat mivel meg is kell elni valamibol...

    Viszont az almaid sose add fel!!!!

     

    Madarakat nem szeretnek loni szoval bocsi...

     

    Nagyi!!!

     

    Engem erdekel a neved eredete...Kissebbik volt a ludas??:))

     

    Egyebbkent ez nekem is az elso igazi forumom... kb 1 honapja:))) elotte 2.5 evig es meg most is fut a barati van... arra keszult hogy az itteniek tartsak a kapcsolatot az otthoni csapattal... mostanra mar csak en maradtam itt es az otthoni csapat is 2-re csokkent...:((( ez van...

     

    Szoval osszes kukkolo, itt a nagyszeru alkalom a leleplezodesre:)))

     

    Mindenkinek kellemes hetveget (arra az esetre ha ma mar nem tudok visszaterni..) es valoszinuleg jo kov hetet mivel sulimentes = netmentes :(( hetem lesz...

     

    Pusz Sheren

    titamita Creative Commons License 2006.02.17 0 0 683
    Az go"zgomboc akart lenni. Monnyuk mezzel-makkal. :-)
    Előzmény: panaszkönyv (680)
    seci Creative Commons License 2006.02.17 0 0 681

    Napsuteses Jo Reggelt!

     

    Egy kicsit eltuntem... Egyreszt megtamadott a flu (no még nem a birdy), masreszt vezettunk a lannyal.

     

    Neki mar eleg jol megy, meg is tud allni a roundaboutnal, a mogottunk jovo meg napozik es bamulja a tájat. Aztan bummmm... Szerencsere csak ijedtseg volt, serules semmi. Ugy tunik, hogy a gyakorlas celjara megtartott kicsi Roverunk write-off allapotba kerul :)

     

    Az UPCvel kapcsolatban van egy magyar mernok srac, aki egyszer egy masik forumon megadta a szamat, itt van la: http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=25&file=1134989890. Mi mar nagyon regen gondolkozunk rajta, csak eddig nem ment a landlord miatt...

     

    Gombocbol en speciel szilvas-parti vagyok. De ez nem fog partszakadashoz vezetni, felosztjuk a birodalmat!

     

    Abba a walesi taborba mehetnek nagyobbak is, mondjuk kordaban tartani a kisebbeket? Mert lehet, hogy az en ket ló kolykomet is erdekelne a dolog, meg mi is szivesen korulneznenk mar egy kicsit arrafele.

     

    -seci

     

    panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.16 0 0 680

    Rita, a levelet vettem, választ küldtem.

     

    Titamita, min agyalsz? Mi az a "goz"?

     

    Hol vannak a fiúk?

    (A bányában dolgoznak?)

     

    üdv.

    nagyi

    Előzmény: iadnag atir (679)
    iadnag atir Creative Commons License 2006.02.16 0 0 679

    Köszi Nagyi a fogadtatást!

    Írtam neked egy "íméltet'!

     

    Kintélők!

    Meséljetek nekem az ottani ékszerészekről! Javítanak még egyáltalám ékszert vagy inkább vesznek újat potom pénzért? Sajna itthon már efelé tendál a dolog.Minden gépesítve van, a grammos gyűrűket csak úgy dobálják utánad az utcán... azért én még bízom a szakmám szépségében. Mindezt csak azért kérdezem, hogy érdemes-e egyáltalán lefordíttatnom a bizonyítványom...

    Előreis köszi!

    Előzmény: panaszkönyv (678)
    panaszkönyv Creative Commons License 2006.02.16 0 0 678

    Kedves Rita!

     

    Légy üdvözölve összetartó kis csapatunkban!

    A kukkolásnak - ami csak addig "szégyenteljes" művelet, míg fel nem feded magad - nagy előgye, hogy mások kérdezik meg helyetted a néha hülye kérdéseket.

    Hátránya viszont, hogy a benned ragadt - néha hülye - kérdéseket nem válaszolja meg senki.

    Tehát nagyon jól tetted, hogy a fátylat fellibbentetted. :-))

     

    Apropó, ha már hülye kérdéseknél tartunk (legyen ez a jövőben csak egyszerűen HK), megkérdezhetem, hogy a szakmátokban akartok munkát keresni, vagy bármi megfelel? Vagy tán már alakul is valami - mert hogy említettétek Bristolt.

     

    És mikor áruljátok el, hogy mitől rettegjek?

    Nem vagyok egy besza..i, de tudod, ha ketten vannak egy ellen, azé' az mégiscsak ciki ... :-)))))))

     

    DTP, ne aggódj, a fórumozást én is itt kezdtem, ennél a topiknál (addig azt sem tudtam, hogy mi az a topic!:-))). A nicknevet is a lányom adta, mert nekem sehogysem sikerült regisztrálni magam, ezért átvette a gépet - ha már kint leszek, elmondom, miért pont ezt a nevet adta (ha érdekel valaki).

    De sokkal jobb, mint az élő beszélgetés, mert pl.

    1. ülhetek terpesztett lábbal anélkül hogy félnem kellene hogy belátnak,

    2. közben lábosból is ehetem a maradék babgulyást,

    4. akár pizsamában is "beszélgethetek",

    5. vagy piszkálhatom az orromat (na, azért ez kicsit durva volt, bocsi:-)))

     

    Itt be is fejezem, nehogy olyat írjak, amit később megbánok pedig csak eccerűen jókedvem van!!!:-))))))

     

    üdv.

    nagyi - a ma nagyon jókedvű!!!

    Előzmény: iadnag atir (673)
    sheren Creative Commons License 2006.02.16 0 0 677

    Hi Pacer...

    En sajna nem hallottam semmit... MI tortent veluk??

     

    Detepe!!!

    Sajna most kaptam a rosz hirt hogy Cardiff kilove mint lehetseges nyari gyakorlat...:(((( de attol meg a taborozas es a gombocozas nagyon is erdekel...

    Megirnad hogy mikorra tervezitek?

     

    Most egy kicsit el vagyok keseredve  :((((

     

    no de holnap visszaterek remelem majd felviditotok...:)

     

    Pusza Sheren

    pancer1 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 676

    Üdv angliaiak ! Egy kérdésem lenne, mit tudhattok meg többet az angliai sajtóböl a napokban szerencsétlenül járt 4 magyar hegesztőröl? Hol dolgoztak volna, irnak erröl valamit kint?

    kösz.

    detepe Creative Commons License 2006.02.16 0 0 675

    Na akkor tolom a Wales-i taborrol az infokat:

     

    Minden evben rendezunk egy ilyet (illetve nekem meg csak ez lesz az elso mivel kicsik voltak a csemetek), es Fr.O-bol meg Hollandiabol is jonnek magyar csaladok. A Majusi benkholidej hetvegejen lesz, tehat Majus 26-29-ig egy nagy turista hazban. Ahogy mar mondtam kb 100 jelentkezo van eddig, es teljesen onellato modon vezetunk mindent - hazhoz hozatunk hozzavalot a kajahoz, de rota szeruen fozunk bogracs gulyast, stb. A gyerekeknek delelott es delutan is foglalkozas van, osszesen 4 csoport lesz 0 evestol 12 evesig. Minden evben egy magyar temakorre alapozzuk a tabort, iden a torokvero magyarok lesz a "theme". A gyerekek sajat keszitesu jelmezekkel egy kis eloadast tanulnak meg (nana hogy magyarul) az Egri csataval kapcsolatban amit a tabor vegen eloadnak. De lesz ezen kivul minden nap reggeli torna, neptanc, es ejszakai tura (elemlampakkal es szulokkel) a nagyobbaknak. A szuloknek egyik este egy szeminariumot tartanak a ketnyelvusegrol - ket nyelven. En az egesz piciket fogom tanitani - baba klubb - meg a nepitancot. Persze mindez nem ingyenes sajnos, meg a tanaroknak sem mivel szponzorok erre nincsenek, csakis magunknak illetve a gyerkocoknek csinaljuk. Idegen nyelvu asszonyok es urak lesznek boven, ok sem fognank unatkozni.

     

    Ha erdekel tobb, irjatok privatba (foggggalmam sincs hogy kell ezt csinalni) es kuldok az e-mail cimetekre tobb es reszletesebb infot.

      

    Nagyi: Te mikor josz? (Bar ne kiabaljuk el ugyebar, de mar nekem is nagyon korog a gyomrom a szilvas vagy turos gombocra...) Neked nem is lenne olyan messze Bristolbol a tabor, viszont sajnos semmi sem ingyenes ezen a foldon....

     

    Hallottatok hogy jon a Kalyi Jag? Ismeritek? Feb 25 - London.

     

    Sajnos a jogsi temahoz nem tudok hozzaszolni mert en mar marha regen csinalta, minden total mas volt. - Na, most sejthetitek a koromat. Azert nem vagyon olyan oreg am!!!!!

     

    DTP

    titamita Creative Commons License 2006.02.16 0 0 674

    Oh, ha ti ilyen komolyan veszitek ezt a gomboc-partit, akkor beszallhatok?

    Szivesen gyartok barmilyet (akar szilvas, akar turo), a fogyasztasrol nem is beszelve. :-)

    Bar most eppen egy "goz"-on agyalok.

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!